|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Koralinka, miłego wyjazdu
nadrobiłam Was przyznam się piate przez dziseiate ![]() Mojra, trzymam kciuki za uszczelke i szyjke, żeby wszystko poszlo w dobrym kierunku i zebys się nie katowala zamartwianiem ![]() widziałam, ze przeinal się temat bujaczka. ja szukam idealnego i nie będę miała skrupolow, jak dorwe to biore od razu... mi się podobają takie zupełnie bez bajerów, jak najmniej plastiku i dodatkowych super opcji, ale ciężko znaleźć :/ lece dorwać jakas kanapke czy cos...
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
witam z nad śniadania … widzę że mamy tu ostatnio sporo czytających a mało piszących (w tym jestem i ja ) Nie wiem czemu ale serio jakoś brak weny do napisania…mimo że jestem na bieżąco
Na skurcze to najlepiej magnez z potasem można suplementowac też sam potas… Niestety ciąża rządzi się swoimi prawami i jest to normalne szczególnie w III trymestrze…. Co do prania w dzidziusiowym proszku to ja mówię również nie… Ja dla nas kupuje płyny do prania Non bio i tego też będę używała dla dziecka jedynie płyn do płukania kupie jakiś sensetive … Witam nowe mamusie bo jeszcze się z Wami nie przywitałam spinko głowa do góry! Wiem że Ci przykro ale z rodziną to widzisz najlepiej na zdjęciu się wychodzi… Moja kuzynka rodziła pod koniec marca drugą córkę i teraz na necie sprzedaje ciuszki za małe nie pytając się nawet mnie czy chcemy coś odkupić pożyczyć cokolowiek… sprzedaje też różne sprzęty dzieciowe… brak słów…. U mnie wszystko po staremu młody kopie jak szalony za tydzień mam glukozę a za dwa tygodnie wizyte w szpitalu… Wczoraj po południu zaczął nam się ulatniać gaz z piecyka gazowego dobrze że poczuliśmy to w miare szybko bo byśmy się potruli… tym o to sposobem nie mamy teraz ogrzewania do wody bo naprawa będzie dopiero jutro… no nic nie smęce Wam tu dalej lece jeśc śniadanie
|
#2163 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte! Nie martw się na zapas.Cytat:
Cytat:
![]() Szefowa niepoważna.. |
|||||||
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Omg ale sie opisalyscie od wczoraj
Ja dzis do 11 pospalam z przerwami hihi Gratuluje kolejnych tygodni i trzymam kciuki za wizyty. odniose się jedynie do tego, ze jesli kogos nie ma na liscie albo jest blad to prosze o pw. Nowe mamuski tez. Czlowiek nie jest w/stanie/samwychwycic wszystkiego bo budyn jak nic.
|
#2165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam dobrze z tymi wyjazdami. My zobaczymy moze w sietpniu do Wiednia pojedziemy albo tu jakas Solina czy cus.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dziewczynki proszę o radę. Dzwonilam do tej szkoły rodzenia. I nowy cykl zacznie sie dopiero po 4 tygodniach. I nie wiem czy wtedy zaczac czy np. Mogę isc w przyszly wtorek i dokonczyc ze/stara grupa a potem przez 4 spotkania juz z nową poczatek. Tylko tak mysle. Za tydzien maz bedzie mogl isc ze mną i wtedy akurat bedzie kapiel noworodka, potem karmienie piersia i tz tu pracuje, potem film o pielegnacji i tez pracuje i potem połóg i tez pracuje. Ale wtedy co pracuje to takie rzeczy bardziej dla mnie. A ten poczatek to wlasnie bedzie o porodxie wiec wtedy w razie czego zeby kombinowal wolne popoludnia, jak myslicie.???
|
#2167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prędzej pisałyście też coś o ustępowaniu miejsca w komunikacji miejskiej i u mnie właśnie jest na odwrót i zawsze siedzę bo mi ustępują miejsca i zagadują ciągle. No ale ja mam bardzo widoczny brzuszek, cała jestem drobna i wielka piłka zamiast brzucha
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
racja - to olać temat :P i mogę dokończyć przysłowie cytowane wcześniej umiesz liczyć licz na siebie twoje szczęście innych xxxx ![]() choć jeszcze siostry koleżanka obiecała że przed jej sierpniowym urlopem wejdzie na strych i popatrzy co tam jest dla mnie mówi że łóżeczko i nówka materac na bank (ona dostała wszystko od mojej siostry więc czuje się trochę zobowiązana - ma 2 dzieci i dziewczynkę i chłopca) jak zadzwoni i powie żebyśmy przyjechali to uwierzę ale po cichu mam nadzieję że coś dla nas znajdziejeszcze nie straciłam do końca wiary w ludzi - może jestem naiwna próbuje dziś ogarnąć temat rzeczy kosmetyczno- aptecznych i porównuje ceny na gemini oraz na allegro na innych wątkach najczęściej polecanym sprzedawca jest r_p77 (nie jest to żadna reklama )i moje wnioski są takie : część taniej na allegro a część na gemini ![]() obecnie czekam na 10 pajacyków wylicytowanych przedwczoraj za 35 zł wraz z przesyłką - chyba dobra cena nie ?? co do sytuacji z szefową też bałabym się kontroli z zusu nawet gdyby miała Ci zapłacić na lewo a Ty miałabyś oficjalnie być na l4 a pracować na czarno.. choć kiedyś też miałam taki plan tylko że miałam robić u znajomych na tak zwane czarno żeby dodatkowa kasa wpadała - ale się rozmyśliłam i stwierdziłam że po pierwszym # lepiej nie ryzykować |
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Porodówka na TLC
![]() Katrina2000 nie daj się wykorzystać! Odbierz, powiedz jak ktoś radził, że L4 masz bo musisz leżeć i nie możesz wrócić do pracy. Szefowa sobie jakieś jaja robi po prostu! Myśl o sobie i dziecku, pracą się będziemy przejmować później
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby było lepiej niż u mnie Co to tego płynu - też czasem mam takie uczucie, że nagle coś ze mnie wypływa - wczoraj nawet się popłakałam myśląc, że to wody płodowe... Później zaczęłam się zastanawiać, czy to faktycznie nie pęcherz - moja Mała siedzi pupcią na nim i go uciska a do tego z uwielbieniem kopie mnie w @ ale u mnie to wrażenie się zaczęło pojawiać po założeniu pessara, więc może to ma związek? daj znać, co Ci powie lekarz.Cytat:
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe i "stare" mamusie
![]() U mnie upałów ciąg dalszy i nic mi się nie chce, a miałam na dziś trochę planów. Póki co ogarnęłam trochę mieszkanie i wstawiłam pranie, a teraz leżę, słucham głosu Czubówny i odpływam.. hehDziś o 19 idziemy z tż'em na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Fajnie, jestem ciekawa jak będzie. Co do proszków to ja na początek będę używała dzidziusiowego. Kupiłam już nawet firmy Lovela, kiedyś w Biedrze rzucili. I płyn do prania też już zakupiłam Lenor sensitive. Ale dopiero bliżej porodu wypiorę. Spinka, tak jak dziewczyny pisały, nie przejmuj się rodzinka. Dasz radę i bez nich! A to ich głupie tłumaczenie olej. Karolinka, miłego wypoczynku! Katrina, nie daj się szefowej. Jesteś na zwolnieniu i z jakiej paki masz pracować? Nowa, też myślę, że lepiej jak teraz zaczniesz SR tym bardziej, że tematy są bardziej pod Ciebie, a jak będzie o porodzie to wtedy z mężem się wybierz. Mojra, trzymaj się kochana ![]() OkoPani, witaj po przerwie ![]() Oluś mi bryka w brzuszku
|
#2173 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zamiar najpierw wyprać ciuszki w zwykłym proszku, a dopiero ze dwa tygodnie przed terminem w dzidziusiowym
Ja na początku wolałabym nie ryzykować ze zwykłym proszkiem, mam tak małe doświadczenie w opiece nad dziećmi, że wolę sobie oszczędzić dodatkowych atrakcji w postaci wysypki której mogłam uniknąć.U mnie straszne burzysko się rozpętało, a miałam jechać do sąsiedniego miasta po łożyska do odkurzacza bo nam się zepsuł... No cóż, kolejny dzień na miotle |
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
Ja dziś spałam do 9:30 ![]() Kiedy to czekam zwykle do 8 żeby iść na śniadanko ![]() tym sposobem już jest prawie 14 ![]() włączyłam TLC i popijam kawę mrożoną, a jak na złość upałów brak hihi Ja kupiłam 2 płyny do prania Lovela do białego i do kolorów na promocji kiedyś w Kauflandzie z polecenia szwagierki, używała też Silan Sensitive. Miłek szaleje ![]() Aha dziś zaczynamy 25 tydzień lecę zmienić podpis!!
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Matko jakie wielkie te dzieci się rodzą, to chyba W.Brytania na TLC nie? Ale mamy też spore ![]() Dzięki za przypomnienie, ja dzisiaj też nowy tydzień zaczynam. Aaa i mój gin liczy skończone tygodnie, bo wczoraj mnie wpisał 27, a według niego było 27 i 6 dni |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
**u mnie dzis calkowity spadek formy, nawet kawa nie pomogła, w nocy juz myslalam ,zeby na balkon sie przeniesc spac, glowa mnie boli odkad wstalalam i sobie ponarzekalam )Spinka nie dziwie się, ze Ci przykro, po co obiecywac ... pewnie sie nastawiliscie, ze Wam czesc wydatków odejdzie a tu taka sytuacja. puscilam dzis pranie ciuszkow takich w rozmiarze 56-68, w sumie jedno pranie na mniejsze rzeczy i pozniej jeszcze kocyk i kombinezony i starczy poprzebieralam ubranka po Mateuszku i te malo wygodne i malo praktycznie odlozylam.Do prania nie kupuje zadnego specjalnego proszku ani plynu, wlaczam tylko podwojne plukanie, przy Mateuszku kupilam na poczatku proszek dzidziuś, ale szybko dalam sobie spokoj, bo nic mu sie nie dzialo od prania wspolnego w normalnym proszku.Poscieli i swoich ciuchow tez nie przygotowywuje jakos specjalnie, cala ta nagonka na tą sterylnosc ,pranie, prasowanie, czyszczenie ,wyparzanie butelek przyczynila sie do jeszcze gorszego mojego sampoczucia po prostu wrocilam z dzieckiem do domu i pomyslalam sobie, ze w zyciu tego nie ogarne )Mixi ja zawsze jak kichne to teraz popuszczam, tez mnie to czasem przeraza, no i jak upadlam to tez popuscilam siku ![]() Zastanawialam sie dzis rano ile pieluch kupic i tak sobie liczylam , zeby kupic zapas na miesiac to tak 30 dni razy jakies 11 pieluch to jakies 300, juz im zrobilam miejsce w kanapie )
|
#2177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zmienia to jednak faktu że się poryczałam dwa razy, wczoraj to samo na położnych na TVN Style... Ale ja z tych łatwo wzruszających się, a ciąża jeszcze u mnie potęguje te uczucia ![]() Mój gin też liczy skończone. Ja wpisuje tu na wizażu tydzień w którym aktualnie jestem a dziś zaczął się 25 (24t 1d)
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mysle jak to prac, te Sh wypralam najpierw w normalnym proszku. A przed porodem w dzidziusiowym. Dostalam 2 kg to wykorzystam a potem sie zobaczy
Pochwale sie tym co dostalismy. Wiadome, ze nie wszystko obfocilam -
|
#2179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajna "PAKA" To ja może też coś obfocę, zobaczę ![]() Nowa, jak masz czas to dopisz mi tam Miłoszka na pierwszej stronie
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
hej mamusie
ale dawno się tutaj nie udzielałam postaram się poprawić gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci, rozpoczętych tygodni oraz III trymestru ![]() za wszystkie potrzebujące oraz wizytujące ![]() no i witam nowe mamusie Ja dołączam niestety do klubu skracających się szyjek. Chociaż moja jeszcze jest ok, to niepokojące jest to, że w ciągu 5 tygodni skróciła się z 4,7cm do 3,15. Wizytę mam za 2 tyg. mam nadzieję, że nie skraca się nadal. Jestem również po glukozie i wynik prawidłowy, napiszę tylko że jeśli możecie to wciskajcie cytrynę. Ja wcisnęłam połówkę i było całkiem znośnie Wrzucam zdjęcie mojego kartofelka
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja glukozę zrobię za 2 tygodnie przed wizytą ![]() Kartofelek myśliciel PS. Czy to hybryda na pazurku? BOSKA
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamagda dzięki. Ciuchów juz mamy mega.
Pokaz co tam masz Koralowa cudne foto. I tez/zwrocilam uwage na paznokietka ladnego
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i mój gin powiedział, że można tylko 3 kropelki cytryny wcisnąc, ale mam zamiar jakoś ukradkiem wcisnąc jej więcej
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Miłoszek dodany
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lilotus.
nio chyba juz mam wszystko z ciuszków. To juz ewentualnie cos tam dokupic wg potrzeb jak cps wyjdzie w praniu. Musimy kupic czapulinki i jakies/szaliczki nowe czy cus bona/zime nie mamy. No i trzeba sie w koncu wziac za apteczne i higieniczne rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Czasami niecdowierzam ze za 3 mc bede mamą Zmykam zaniesc L4 i kupic rzeczy na/strogonowa
|
#2187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki żeby się już szyjka nie skracała ![]() Nowa, ja już jestem mamą i też nie mogę uwieżyć, że będzie bobas nr 2 Niby jest, kopie, wózek stoi, ubranka w szafie a do mnie nie dociera chyba Ciąża z Łucją strasznie mi się dłużyła, a ta leci, nawet nie wiem kiedy. U mnie już po upałach. Od godziny leje i grzmi.. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez się zabieram za liste apteczną, ale jakoś weny nie mam, musze popaczac w klubie co tam dziołchy naskrobały na tych listach Ja tez już się nie mogę doczekać mojego synka |
|
|
|
|
#2189 | |||||
|
Rozeznanie
|
Nie mam siły.. zrobiłam 2 prania -3 jeszcze się pierze. Uprałam m.in ciuszki które dostałam po synku siostry- dodam że są 6letnie. Podniszczone są, ale przebrałam co się dało. Ja zamierzam prać ciuszki w proszku dzidziusiowym na początku.
I dodam że mam nerwa dziś wyżaliłam się już w klubie... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Dzidziolek prześliczny!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||
|
|
|
#2190 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
koral_owa zazdroszcze zdjeć 3d mi gin ciągle daje jdno zdjęcie z 2d i przeważnie tak je zrobi że ni chu..a dziecka tam nie widze ale mam w planach wybranie się za miesiąc na badanie 3d i mam nadzieje ze będzie możliwość zgrania na płytkę bo tż ciągle mnie męczy że on też chce popatrzećI ta szyjka mnie zmartwiła, nie wiem czy są jakieś standardy długości ale jak dobrze rozczytałam w mojej książeczce to mam wpisane z ostatniej wizyty w 23tyg 2,7cm to sstrasznie mało w porównaniu z Tobą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

za wizyte! Nie martw się na zapas.

13.12.13
ale u mnie to wrażenie się zaczęło pojawiać po założeniu pessara, więc może to ma związek? 

i odpływam.. heh

postaram się poprawić