Zakupy na Strawberrynet - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-08, 23:54   #2161
Reichea
Raczkowanie

Dot.: Zakupy na Strawberrynet

U mnie te dokumenty były przyklejone do paczki i dopiero listonosz przy mnie je odrywał i rozpakowywał...
Dostałam dzisiaj zwrot tego VATu 25 zł zamiast 32 - które zapłaciłam, no ale i tak fajnie, że zwracają...
Reichea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 08:45   #2162
dynia18
Zakorzenienie

Cool Dot.: Zakupy na Strawberrynet

Dziewczyny a to vat czy cło sie płaci, czy mozę jak na blondynke pytam czy to moze to samo? wytłumaczcie mi to.
dziewczyny trzymam kciuki zeby udało sie wam zakonczyc te transakcje. moze faktycznie mieli jakeis problemy z komputerem
dynia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 08:50   #2163
Mariola13
Zakorzenienie

Wiecie co, nie dostałam Shipment status A na nastepny dzień zawsze już był Czy dostawałyście go po dłuższym oczekiwaniu, bo zaniepokoiło mnie to ?
Stary 2008-02-09, 09:17   #2164
dynia18
Zakorzenienie

dziewczyny a moze ktoś podszył sie pod tą strone. piszcie na bieżaco jak ta sprawa sie rozwiązuje. trzymam mocno kciuki.
Stary 2008-02-09, 09:19   #2165
snowqueen
Zakorzenienie

Ja już dostałam do wszystkich moich zamówień i dostałam tez odpowiedź na maila, także myślę, że po prostu mają mnóstwo zamówień i nie wyrabiają.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 09:43   #2166
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Ja już dostałam do wszystkich moich zamówień i dostałam tez odpowiedź na maila, także myślę, że po prostu mają mnóstwo zamówień i nie wyrabiają.

Uff, to mnie uspokoiłaś trochę, bo nie chciałabym, aby za kilka dni okazało się, że np. płatność się nie powiodła, a interesujące mnie rzeczy znikneły z truskawy
Stary 2008-02-09, 09:45   #2167
snowqueen
Zakorzenienie

Mariola myślę, że lepiej spokojnie czekać i nie denrwować się Ja płaciłam kartą.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-09, 09:50   #2168
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Moja jedna przesyłka z 06.02 wyszła, właśnie dostałam maila z shipment status. Czekam co z pozostałymi.
Napisałam im maila, ale nie odpowiedzieli.
Mi tez nie odpowiedzieli a mam taką samą sytuację, płaciłam przez paypal i od 4 dni płatnośc wg truskawki wisiała. Na maila nie opowiedzieli, ale rano dostałam wiadomośc o wysyłce. To chyba jakieś chwilowe przyblokowanie.

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 10:32   #2169
Reese
Zakorzenienie

ja też już dostałam maila że wysłali

Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 10:46   #2170
yoona
Zakorzenienie

ja tez

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 11:20   #2171
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Jak to jest z oplata celna,jezeli nie zostanie pobrana przez poczte to,co sie dzieje?
Wyczekana paczke z Tru odebrala mi mama,no i mowila ze tylko podpisala-a ja widzialam ze byly dokumenty z UC na dodatek duzy stempel,ze nalezy pobrac platnosc.
Poczte mam w nosie ale mam fajnego listonosza i nie chce zeby mial nieprzyjemnosci,bo nie zasluguje na to.Gdyby to byl ktos inny to machnelabym reka ale...
Hexxano, niestety, to niedopatrzenie listonosza - i jak dojdą do tego, to pójdzie z jego kieszeni (obciążana jest osoba, która dostarczyła/wydała paczkę, a nie pobrała opłaty).

Jeśli go lubisz, to przypomnij mu o tym jak będzie następnym razem u Ciebie (choć podejrzewam, że sam przyjdzie ze skruszoną miną)...
Stary 2008-02-09, 11:22   #2172
dynia18
Zakorzenienie

No to mi ulżyło. Bo ja dziewczyny czekamm cały czas na karte z inteligo, abym mogla dokonac pierwszego zakupu. czytając wiem że pomozecie mi przebrnąc przez pierwsze zamowienie, bo boje sie że zasłabo znam angielski. A mam pytanie czy jest jakaś reguła że jak zamawiasz wieksza paczke to wieksze prawdopodobieństwo przechwycenia przez urząd celny. bo ja chce zamówić szampon i odzywke z tigi po 750 ml....i jeszcze coś. toz to wyjdzie wielka paka. i wogole czy ktoś uzywał szmaponów z tigi i co polecaacie?
Stary 2008-02-09, 11:30   #2173
yoona
Zakorzenienie

nie ma reguły, stety badz niestety

Blogowy świat

Stary 2008-02-09, 11:33   #2174
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
ja też już dostałam maila że wysłali
Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
ja tez
A no to super dziewczyny, że juz dostałyście potwierdzenie wysyłki no to czekam cierpliwie na swoje i .....się niecierpliwię

EDIT:
A-ha, dzisiaj chciałam kupić coś jeszcze i rzeczywiście system truskawy chciał mi policzyć, że to moje 11 zamówienie, a to już jest 12. Wnioskuję z tego, że dopóki status poprzedniego zamówienia nie zmieni się na "wysłane" to nie liczy tego zamówienia jeszcze do naszej historii zamówień.

Sprawdziłam też Paypal i dzisiaj np. nie mogłabym nim zapłacić, bo....znowu mu odbiło Wpisałam kwotę jakąś tam USD, wpisałam truskawę i pojawił się komunikat, że w tej chwili platność kartą nie może być zrealizowana. Jak ostatnio tak miałam to przez kilka dni czekałam, aż ruszy Paypal. Teraz zawsze przed zakupem na truskawie sprawdzam, czy Paypal będzie chciał zapałcić czy nie, bo jak nie to wtedy wybieram opcję płatności na truskawie kartą i płacę e-kartą

EDIT 2:
Dziewczyny pomóżcie, bo czegoś nie rozumiem. Przed chwilą dostałam maila z truskawy dotyczącego mojej reklamacji tej Balenciagi EDP z butelką od EDT.

Na pierszego maila odpisała mi Isabelle i wtedy mnie pocieszyłyście, że oni wyślą mi jeszcze raz:
Oto treść tamtej informacji z tru:

We are sorry to learn about the problem. We will send you a replacement as soon as possible. Please do not return the undesired product to us as this is both inconvenient and expensive.
We apologise for the inconvenience and if you have any further queries, please feel free to contact us.
Your Sincerely,
Isabelle

Nic się nie odzywali, więc napisałam 1 zdanie, że się martwię, żeby powiedzieli kiedy, itd.
Dzisiaj dostałam maila od Kitty - nie wiem co to znaczy???:
As your order has taken so long to arrive, we must consider it lost. We will therefore re-ship your order immediately. In the event that you do eventually receive the first order as well as our re-shipped order, please kindly refuse one so it can be returned to us at no extra cost to you.
In the meantime, if you have any further queries, please feel free to contact us again.
Yours sincerely,
Kitty Wong
Customer Service Manager

EDIT 3.
Własnie dostałam shipment status tego Balenciagi. Zastanawiam się tylko co wysłali ? Reklamowałam, że flaszka jest od EDT, a naklejka EDP. Z tego co wyżej zrozumiałam Kitty pisze, że chyba przesyłka zaginęła, a ja przecież nic takiego nie pisałam Ech Isabelle wiedziała o co chodzi, A Kitty widać nie wiedziała. No cóż widać muszę mieć tego Balenciagę...

Edytowane przez Mariola13
Czas edycji: 2008-02-09 o 12:52
Mariola13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 12:55   #2175
lilivampire
Raczkowanie

hej Dziewczyny jestem tu nowa i wręcz uwielbiam truskawę.
Zobaczyłam Mariolu, że masz problem, przetłumaczę Ci

Nic się nie odzywali, więc napisałam 1 zdanie, że się martwię, żeby powiedzieli kiedy, itd.
As your order has taken so long to arrive, we must consider it lost. We will therefore re-ship your order immediately. In the event that you do eventually receive the first order as well as our re-shipped order, please kindly refuse one so it can be returned to us at no extra cost to you.
In the meantime, if you have any further queries, please feel free to contact us again.
Yours sincerely,
Kitty Wong
Customer Service Manager
[/QUOTE]

Kitty napisała, że skoro tak długo nie przychodzi do Ciebie paczka muszą uznac ją za zaginioną i wyślą Ci kolejną w zamian.
Ale w przypadku, jeśli dojdzie do Ciebie ta niby zaginiona paczka i ta którą przyślą w zamian, proszą Cię uprzejmie, byś jednej nie przyjęła od listonosza. Wtedy nie zapłacisz nic za odesłanie jej do nich.
A dalej to typowe bla bla bla

Też miałam ostatnio dwa dni komunikat: Payment is pending, ale wysłałam do truskawki maila i dzisiaj mi już napisali, że wyślą 10 lutego
Więc chyba wszystko w porządku, a czekam na piękne kosmetyki...)
Stary 2008-02-09, 12:58   #2176
lilivampire
Raczkowanie

EDIT 3.
Własnie dostałam shipment status tego Balenciagi. Zastanawiam się tylko co wysłali ? Reklamowałam, że flaszka jest od EDT, a naklejka EDP. Z tego co wyżej zrozumiałam Kitty pisze, że chyba przesyłka zaginęła, a ja przecież nic takiego nie pisałam Ech Isabelle wiedziała o co chodzi, A Kitty widać nie wiedziała. No cóż widać muszę mieć tego Balenciagę...[/QUOTE]

Ja myślę, że Kitty po otrzymaniu Twej wiadomości, mówiącej że to wszystko długo trwa itd. uznała, że przesyłka musiała zaginąc. Nic o tym nie napisałaś, ale pewnie wysłali Ci ją już jakiś czas temu, więc i oni się martwią.

Własnie to podoba mi się w truskawce - bardzo dbają o klienta. Wspaniały sklep internetowy
Stary 2008-02-09, 13:10   #2177
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Hexxano, niestety, to niedopatrzenie listonosza - i jak dojdą do tego, to pójdzie z jego kieszeni (obciążana jest osoba, która dostarczyła/wydała paczkę, a nie pobrała opłaty).

Jeśli go lubisz, to przypomnij mu o tym jak będzie następnym razem u Ciebie (choć podejrzewam, że sam przyjdzie ze skruszoną miną)...
Annmarie dziekuje za wyjasnienie wiec jest tak,jak myslalam-moj listonosz to naprawde swietny czlowiek i nie chce zeby mial przeze mnie problemy.Kwota nie jest duza ale....sam fakt
Stary 2008-02-09, 14:32   #2178
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilivampire Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny jestem tu nowa i wręcz uwielbiam truskawę.
Zobaczyłam Mariolu, że masz problem, przetłumaczę Ci

Yours sincerely,
Kitty Wong
Customer Service Manager
Kitty napisała, że skoro tak długo nie przychodzi do Ciebie paczka muszą uznac ją za zaginioną i wyślą Ci kolejną w zamian.
Ale w przypadku, jeśli dojdzie do Ciebie ta niby zaginiona paczka i ta którą przyślą w zamian, proszą Cię uprzejmie, byś jednej nie przyjęła od listonosza. Wtedy nie zapłacisz nic za odesłanie jej do nich.
A dalej to typowe bla bla bla

Też miałam ostatnio dwa dni komunikat: Payment is pending, ale wysłałam do truskawki maila i dzisiaj mi już napisali, że wyślą 10 lutego
Więc chyba wszystko w porządku, a czekam na piękne kosmetyki...)[/quote]

Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie o co chodziło Kitty Mam potwierdzenie, że 10 lutego wyślą tę druga butelkę. Boję się tylko, ze w tym nawale informacji pewnie zapomnieli o co mi chodziło i być może znów przyjdzie flaszka z żółtą naklejką No trudno, więcej nie bedę już ich i tak męczyć, bo się starają i byłoby to lekką przesadą z mojej strony. teraz tylko czekam wciąż na potwierdzenie wysyłki mojego wczorajszego zamówienia.

Cytat:
EDIT 3.
Własnie dostałam shipment status tego Balenciagi. Zastanawiam się tylko co wysłali ? Reklamowałam, że flaszka jest od EDT, a naklejka EDP. Z tego co wyżej zrozumiałam Kitty pisze, że chyba przesyłka zaginęła, a ja przecież nic takiego nie pisałam Ech Isabelle wiedziała o co chodzi, A Kitty widać nie wiedziała. No cóż widać muszę mieć tego Balenciagę...
Ja myślę, że Kitty po otrzymaniu Twej wiadomości, mówiącej że to wszystko długo trwa itd. uznała, że przesyłka musiała zaginąc. Nic o tym nie napisałaś, ale pewnie wysłali Ci ją już jakiś czas temu, więc i oni się martwią.

Własnie to podoba mi się w truskawce - bardzo dbają o klienta. Wspaniały sklep internetowy[/quote]

No właśnie, trzeba im przyznać, że starają się, chociaż nie dziwię im się, że przy takiej ilości zamówień to istna fabryka pracująca na 3 zmiany, więc nic dziwnego, że trochę może panuje dezinformacja
Stary 2008-02-09, 15:56   #2179
edka75
Przyczajenie

Dziewczyny ja też dostałam shipment status hurraa..Myślę że te opóźnienia są wynikiem tego że wszyscy rzucili się na Truskawę żeby zdążyć przed dniem zakochanych
Mariolu Twoje czarne wizje się nie spełniły, na szczęście . Ty też niedługo dostaniesz potwierdzenie.
edka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-09, 16:20   #2180
lilivampire
Raczkowanie

Nie wiem jak to będzie z tymi walentynami, bo 28 stycznia kupiłam perfumy dla mojego mężczyzny i do tej pory nie przyszły...
Spodziewam się, że UC przygarnął moją biedną paczuszkę, a w takim wypadku perfumki na pewno nie pojawią się na walentynki
Stary 2008-02-09, 20:01   #2181
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edka75 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też dostałam shipment status hurraa..Myślę że te opóźnienia są wynikiem tego że wszyscy rzucili się na Truskawę żeby zdążyć przed dniem zakochanych
Mariolu Twoje czarne wizje się nie spełniły, na szczęście . Ty też niedługo dostaniesz potwierdzenie.
To jednak słaba ze mnie czarownica A tak na serio to cieszę się, że Ty już dostałaś potwierdzenie o wysyłce, to może wkrótce i do mnie zawita ?
Stary 2008-02-09, 23:44   #2182
Reichea
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem jak to będzie z tymi walentynami, bo 28 stycznia kupiłam perfumy dla mojego mężczyzny i do tej pory nie przyszły...
Spodziewam się, że UC przygarnął moją biedną paczuszkę, a w takim wypadku perfumki na pewno nie pojawią się na walentynki
Bardzo możliwe, że przesyłka jest w UC, zwłaszcza w kontekscie niedawnych strajków UC mają zapewne zaległości. Moje perfumy kiedy zostały przechwycone przez Bytom, też szły jakieś 3 tygodnie, mimo iż strajków nie było Zamiast dostać perfumy w imieniny, to dostałam w ten dzień pismo z UC
Reichea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 00:13   #2183
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Lili, ja zamówilam 23 i w czwartek przyszlo awizo, więc szansa jest

A tak przy okazji - ten sam awatar używa Wizażanka amber, więc - skoro jesteś nowa - to zmień, byście nie byly mylone?
Stary 2008-02-10, 00:25   #2184
lilivampire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
A tak przy okazji - ten sam awatar używa Wizażanka amber, więc - skoro jesteś nowa - to zmień, byście nie byly mylone?
Nie ma sprawy
Ustawiłam sobie ten avatar, gdy się zalogowałam w maju, ale mam na szczęście jeszcze inne w zanadrzu
Stary 2008-02-10, 07:32   #2185
alkapone
Rozeznanie

Odblokowało się na Tru uff... Dostałam potwierdzenie wysyłki mojego wtorkowego zamówienia, a ponadto wczoraj zamówiłam, i dziś już dostałam info o wysyłce
alkapone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 07:44   #2186
abrakadabra1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Prosze, powiedzcie mi coś, co nie wiem...

Czy to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...der-brush.html

To jest to samo, co tutaj?
http://eu.strawberrynet.com/productD...13312&goChar=C

I tutaj?
http://www.lumiere.pl/product_info.p...r---Brush.html

Bo jest taka różnica w cenie, że aż mi coś nie pasuje a jak jeszcze te moje... chyba 5% dojdzie, to już w ogóle podejrzana sprawa i sama bez potwierdzenia nie kupię
Do mnie kilka dni temu przyleciał właśnie ten puder. Bez cła, express, i polecam go w 100%. W dodatku ta cena... Zdziwiło mnie tylko, że był bez kartonika, owinięty w folię bąbelkową. Ale to nic nie szkodzi.
abrakadabra1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-10, 09:11   #2187
yoona
Zakorzenienie

dziewczyny ratunku chcialam sobie kliknac wymarzone cienie Clinique, ale jak klikam add to card to nic sie nie dzieje i nie przekierowuje mnie na strone zadna jak kilkam cos innego to wszystko jest ok, tylko przy tych cieniach ten problem, mozecie sprawdzic czy u was tez tak jest? chodzi o quad polar blue..

edit: taaa i sie wyjasnilo...nie ma juz ich po prostu chyba sobie klikne na pocieszenie jakis roz;(

Blogowy świat

Stary 2008-02-10, 09:53   #2188
Mariola13
Zakorzenienie

A ja dzisiaj dalej nie mam shipment status zamówienia z przedwczoraj Dalej payment is pending

EDIT:
Dziewczyny ratunku !! Dostałam przed chwilą odpowiedź z truskawki na mojego dzisiejszego krótkiego maila do mich co z moją płatnością za zamówienie.

Co oni mi odpowiedzieli ?
Your order is still pending as we are awaiting your payment through Paypal. Please kindly go directly to Paypal and send payment to paypal@strawberrynet.com. Your final total is PLN 320.28 and once the payment is received your order will be processed immediately.

IMPORTANT: Please remember to include your order number when sending your payment. If you do not include your order number then your payment may be denied or your order delayed.

If you have already paid then please provide your Transaction ID so we can match payment with your order.

Thank you for your cooperation and we look forward to hearing from you again soon.
Your Sincerely,
Smriti
Customer Services
Stary 2008-02-10, 10:11   #2189
yoona
Zakorzenienie

z grubsza- chodzi o to ze Twoje zmaowienie is pending bo czekaja wciaz na wplate z paypala, no i generalnie kaza Ci wejsc na paypala i zaplacic...

a jesli juz zaplacilam to chca zebys im wyslala numer platnosci (?) Transaction ID- zeby mogli polaczyc wplate z zamowieniem

Blogowy świat

Stary 2008-02-10, 10:15   #2190
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
z grubsza- chodzi o to ze Twoje zmaowienie is pending bo czekaja wciaz na wplate z paypala, no i generalnie kaza Ci wejsc na paypala i zaplacic...

a jesli juz zaplacilam to chca zebys im wyslala numer platnosci (?) Transaction ID- zeby mogli polaczyc wplate z zamowieniem

Dzięki za pomoc
Zrobiłam kopię całej operacji na Paypalu wraz z tym numerem i wysłałam
Już nigdy nie zapłacę przez paypal Nie nawidzę go
Obawiam się, że jednak to nic nie da, bo pewnie przeszło z jakimś błędem jak ostatnio 2 razy

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości