Pudry do twarzy

Clinique Blended Face Powder & Brush Puder sypki

Clinique Blended Face Powder and Brush puder sypki 04 Transparency 35g
E-Glamour.pl
Clinique Blended Face Powder Brush 02

Nasi użytkownicy zostawili 329 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

sussuri
    13 kwietnia 2025 o 15:18
    Klasyka
    Właściwie to jeden z nielicznych kosmetyków, który jakby to powiedzieć, "odziedziczyłam" po mamie. Mimo tego ostatni co miała jej się mocno zbrylał i był mało wydajny, więc stwierdziłam, że dla siebie będę kupować tylko prasowany (z którego jestem bardzo zadowolona), ale z biegiem czasu tak naprawdę puder prasowany stał się moim podkładem i potrzebowałam coś jeszcze. Pomimo pewnego lęku, kupiłam sobie go ostatnio na wyprzedaży w Douglasie, internetowo. Oczywiście pędzelka nie ma jak kiedyś (nie jestem pewna, ale swojego czasu, zamiast pędzelka był puszek? Może pamięć mnie myli), ale I tak planuję głównie używać go z puszkiem. Opakowanie jak zawsze jest ładne, estetyczne i wysokiej jakości. Jednym problemem jest brak siateczki i łatwo skończyć z mnóstwem pudru u góry, ale oczka w plastikowej "siatce" są tak duże, że da się go strzepać ponownie do środka. Nie jest idealnie, ale da się uniknąć wysypania i zmarnowania pudru jak się z nim uważa. Przez to ciężej go używać z pędzlem. Transparency 2 jest jaśniutki i ładnie się miesza z skórą, nawet bez podkładu - wiele razy go tak używałam.Wtapia się w koloryt skóry. Na nałożonym gąbką Almost Powder Makeup w 02 Neutral Fair (który planuję zmienić na pasującą mi jedynkę, jak skończę następny) całkowicie wycisza jego pomarańczowy ton i niweluje widoczność moich porów. Bardzo miło go się nakłada, jest bardzo jedwabisty. Nie podkreśla suchych skórek. Czasami bardzo wydaje się bardzo suchy na policzkach, które miałam akurat znowu przesuszone gdy zaczęłam go używać. Mimo tego, po zmyciu cera nie jest wysuszona. Daje ładny, naturalny efekt sam, a na pudrze dał mi jednolity (pół)mat który lubię. Pomimo tłustej strefy T i częstego używania chusteczek matujących trzymał mi się przez cały dzień na pudrze, bez jakiejkolwiek poprawki. Na razie nie testowałam go na podkładzie lub korektorze, bo obecnie oba się dla mnie stały zbędne. Nie osypywał mi się czy transferował na moje ubranie. Co do wydajności, wyjdzie to w praniu. Nie muszę używać go bardzo dużo do utrwalenia, ale zobaczymy ile faktycznie mi wytrzyma. Na razie wydaje mi się bardzo wydajny. Cena wiadomo jaka, to kwestia osobista, ale jak dla mnie jest warty swojej ceny.
    Zalety:
    • piękny efekt wygładzenia skóry
    • wtapiający się kolor
    • minimalizuje widoczność porów
    • daje wykończenie od naturalnego do pół matu
    • bardzo drobny, wręcz niewidoczne drobinki jeśli nałożony pędzlem
    • trwały
    • dość wydajny
    • nie przesusza skóry
    Wady:
    • lubi się wysypać za bardzo na górę
    • brak puszka lub pędzelka w komplecie
  • 9 stycznia 2025 o 12:38
    Wspomnienie dawnych lat
    ••• Moja Cera ••• Wrażliwa, mieszana z przetłuszczającą się strefą T tj. broda, noc i czoło. Widoczne rozszerzone pory i zaczerwienienia na skórze bywają uciążliwe i w swojej pielęgnacji zmierzam do ich minimalizowania. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie i w żaden sposób nie są kłopotliwe. Cera jest podatna na alergie czy uczulenia, które na szczęście zdarzają się bardzo rzadko a jeśli któryś z kosmetyków nie pasuje na żuchwie staje się widoczna "kaszka". Posiadam cerę jasną. Ten puder budzi we mnie wspomnienia dawnych lat kiedy to zaczynałam interesować się makijażem. Wiadomo, każdy chciał mieć wszystko drogie bo wydawało się, że to tylko jest najlepsze. Marka Clinique była jedną, która mnie zainteresowała choć obecnie wiem, że są tańsze, lepsze itd. No ale dobra przechodzę do opinii. Puder Blended Face Powder & Brush miał u mnie swój czas bo kończąc jedne opakowanie kupowałam drugie. Na trzecim się skończyło. Puder sprawdzał się znakomicie do samego końca, może do niego wrócę? ZALETY + Odcień, który nie zmienia koloru podkładu + Dopasowuje się do skóry + Nie tworzy maski na twarzy, nie ciastkuje się, nie tworzy plam itd + Wygładza skórę + Nie podkreślał suchych skórek + Idealnie "leżał" na skórze + Matowi, jednak ten mat jest idealny, nie jest przesadzony + Trwałość to pojęcie względne - dla mnie był wystarczający aczkolwiek sposób aplikacji miał znaczenie (pędzlem jego trwałość była mniejsza, dlatego ja używałam do niego najczęściej gąbeczki) + Nie przesusza skóry + Nie podrażnia + Nie osypuje się WADY Dla mnie brak. Cena jest kwestią indywidualną.
    W perfumerii
  • 6 lutego 2024 o 20:16
    Cudowny puder
    Z pudrem clinique znamy się już od roku. Używam go naprzemiennie z innymi. Tego pudru używam na większe wyjścia, bo bardzo ładnie matuje skórę i makijaż jest przez to trwalszy. Puder ma też naprawdę przyjemny zapach. Puder jest też bardzo wydajny! Cena produktu nie jest niska, ale Ja bardzo go polecam mimo tego.
  • 13 grudnia 2022 o 18:54
    Nie będzie moim ulubieńcem
    Kupiłam ten puder w bardzo atrakcyjnej cenie i ostatecznie nie żaluję, że go przetestowałam, natomiast nie będzie to mój hit. Przede wszystkim mocno podkreśla u mnie suche skórki, a czasem potrafi się ciastkować co już wygląda źle. Opakowanie niby standardowe, ale bez tej dodatkowej zabezpieczającej siateczki, która sprawia,że puder się nadmiernie nie wysypuje. Ale nie tylko minusy ma ten puder - fajnie utrwala makijaż i daje wykończenie matowe, ale nie tępe. Nie zapchał mnie i nie wysuszył.
    Zalety:
    • wykończnenie,
    • nie wysusza
    • nie zapycha,
    • wydajny
    Wady:
    • potrafi się zciastkować,
    • podkreśla suche skórki,
  • 11 marca 2022 o 9:13
    Niezły
    Puderek jest drobnoziarnisty co daje przyjemne wrażenie na skórze. Kryje przyzwoicie, ładnie matuje i dopasowuje się do koloru skóry. Czasem stosuję go nawet bez podkładu, i daje radę, natomiast jak dla mnie jest trochę za drogi na taką wydajność.
    Zalety:
    • Gramatura
    • Krycie