Izotek - cz.II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 09:46   #2161
asiek9090
Przyczajenie

Dot.: Izotek - cz.II

Pytanie do dziewczyn PO kuracji Kiedy mogę spodziewać się tego pięknego uczucia niewysychających ust? Jestem dopiero 3 dni po zakonczeniu kuracji,ale doczekać się już mogę.
asiek9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:09   #2162
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiek9090 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn PO kuracji Kiedy mogę spodziewać się tego pięknego uczucia niewysychających ust? Jestem dopiero 3 dni po zakonczeniu kuracji,ale doczekać się już mogę.
Ja dwa tygodnie i też zastanawiam się kiedy to minie
kaskaa11_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:11   #2163
Grzegorz93
Raczkowanie

Izotek ( Chłopak/ nie znam się na kremach )

Witam. Może na początek się przedstawię. Mam na imię Grzegorz lat 23.
Od wczoraj zacząłem kuracje izotekiem ( izotek ).
Wzrost 174 cm
Waga 70 kg
Typ trądziku hmm... ( Małe/Duże wcześniej na buzi teraz na plecach i buzi, Bardzo tłusta skóra, Włosy 2/3 dziennie myte, wągry, zaczynające się małe kulki w środku trądziku )
Lek izotek x2 dziennie 20mg.

Teraz tak. Mam pomadkę do ust firmy Nivea Essential Care
Filtr UV EAU Thermale Avene 50+ UV do cery trądzikowej
Cetaphil MD Balsam do twarzy i ciała.
Krople do oczu OCUMAX

Tutaj mam parę pytań;
Czy to wystarczy ??
Czy nie da się jakoś zamienić tego Avene i Cetaphil na coś wydajnego ale tańszego bo to na długo mi nie starczy a jest cholernie drogie
Dermatolog kazała mi Avene brać na dzień tylko odsłonięte miejsca a Cetaphil na noc wszędzie ( tak to ma być ) ?

Dziś 2 dzień brania leku i tak;
Oczy bez wysłużenia
Głowa wczoraj lekko bolała
Usta; Nie wiem poważnie wydają się być ok
Włosy; o dziwo wstałem rano i cześć włosów była Świeża

Proszę możecie zadawać pytania i doradzać. Nigdy nie używałem takich leków nigdy nie używałem kremów to nic nie wiem ;pp
Grzegorz93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 17:35   #2164
Cytrynusia
Rozeznanie

Mam chyba lekki kryzys. W październiku zakonczylam kuracje i na dzien dzisiejszy na czole i wzdłuż linii włosów mam piękną kaszke + 2 g#wna samoistnie. Nie mam pojęcia czy załamywac ręce i traktować to jako nawrót. Mama twierdzi, ze to stres przed matura (faktycznie od miesiąca mam chyba nerwice hihi). Ja racjonalnie winiłabym olejowanie włosów. Nakladam duzo oliwy z oliwek i wiadomo, zdarzy sie, ze spłynie. Z kosmetyków nic nowego nie uzywam wiec nie sądzę zeby cos mnie zapychało. Eeh, wiec sie porzadnie martwię.
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 19:56   #2165
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Mam chyba lekki kryzys. W październiku zakonczylam kuracje i na dzien dzisiejszy na czole i wzdłuż linii włosów mam piękną kaszke + 2 g#wna samoistnie. Nie mam pojęcia czy załamywac ręce i traktować to jako nawrót. Mama twierdzi, ze to stres przed matura (faktycznie od miesiąca mam chyba nerwice hihi). Ja racjonalnie winiłabym olejowanie włosów. Nakladam duzo oliwy z oliwek i wiadomo, zdarzy sie, ze spłynie. Z kosmetyków nic nowego nie uzywam wiec nie sądzę zeby cos mnie zapychało. Eeh, wiec sie porzadnie martwię.

Ja we wrzesniu skonczyłam i tez nie mam sie czym cieszyć.
Łojotok szaleje w najlepsze,jakichs wielkich pryszczy nie mam ale takich małych krostek coraz więcej mi sie robi.Ja uzywam Locacid dwa razy w tygodniu (tretinoina) .Nie wiem co by było bez tego
U mnie powodem jest na pewno odstawienie antykoncepcji trzy miesiace temu.Jak jeszcze brałam anty cera tez minimalnie zaczeła sie przetłuszczac dośc szybko po kuracji ale teraz to zaczyna szalec.
Za dwa tygodnie mam wizyte u mojej dermy,mam nadzieje ze wymysli cos sensownego.
Tez sie martwię.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 20:08   #2166
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Ja we wrzesniu skonczyłam i tez nie mam sie czym cieszyć.
Łojotok szaleje w najlepsze,jakichs wielkich pryszczy nie mam ale takich małych krostek coraz więcej mi sie robi.Ja uzywam Locacid dwa razy w tygodniu (tretinoina) .Nie wiem co by było bez tego
U mnie powodem jest na pewno odstawienie antykoncepcji trzy miesiace temu.Jak jeszcze brałam anty cera tez minimalnie zaczeła sie przetłuszczac dośc szybko po kuracji ale teraz to zaczyna szalec.
Za dwa tygodnie mam wizyte u mojej dermy,mam nadzieje ze wymysli cos sensownego.
Tez sie martwię.
Daj znać co Ci powie na to pogorszenie przez odstawienie. Jestem bardzo ciekawa jakie zdania mają na to lekarze... ja swojej zapytam na następnej wizycie jak to jest u innych pacjentek, czy bardzo często jest masakra po anty.
Stary 2016-04-22, 20:31   #2167
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaa11_11 Pokaż wiadomość
Daj znać co Ci powie na to pogorszenie przez odstawienie. Jestem bardzo ciekawa jakie zdania mają na to lekarze... ja swojej zapytam na następnej wizycie jak to jest u innych pacjentek, czy bardzo często jest masakra po anty.
Oczywiście dam znać
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-22, 20:52   #2168
Grzegorz93
Raczkowanie

Dot.: Izotek ( Chłopak/ nie znam się na kremach )

Bardzo proszę o odpowiedz, ponieważ czytam wasze opinie w rożnych tematach i dalej nic nie kumam ja rozumiem to dla was nic trudnego ale dla chłopaka to na prawdę trudno. Proszę o jakieś zamienniki bo te kremy drogie mnie rozwalają. Wy podajcie różne zamienniki ale do różnej cery może ktoś ma podobną do mojej i poleci ?
Stary 2016-04-22, 23:51   #2169
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek9090 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kaskaa11_11 Pokaż wiadomość
Ja dwa tygodnie i też zastanawiam się kiedy to minie
Jakiś tydzień -10 dni po było już lepiej u mnie

Iwona, Cytrynusia
, oby to były przejściowe kłopoty, kurcze dziewczyny, zmartwiłyście mnie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 08:59   #2170
Grzegorz93
Raczkowanie

Dot.: Izotek ( Chłopak/ nie znam się na kremach )

Dzień 3;
Skóra nie jest sucha.
Oczy również
Wargi to samo
Zaczęło mnie bardzo kaszleć, myślę ze złapałem chorobę chyba to nie objawy tabletek ?
Do tego chodzę do dentysty i chyba też złapałem zapalenie dziąseł ;///
Proszę o odpowiedz jeżeli ktoś wie o zamiennikach do kremów.

Mam też pytanie. Czy mam unikać jakiś pokarmów albo coś takiego typu ? Pani dermatolog nic nie mówiła o jedzeniu.
Stary 2016-04-23, 15:21   #2171
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Jakiś tydzień -10 dni po było już lepiej u mnie
Ja jestem 16 dni i dalej usta suche

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-23, 15:57   #2172
Grzegorz93
Raczkowanie

Witam/Panie /Panowie
jestem 3 dzień na kuracji. Dopiero zaczynam i nic nie wiem dokładnie Pani dermatolog poinformowała aby nie brać dodatkowo witamine A. oraz przepisała mi Kremy które są okropnie drogie może ktoś ma pomysł na zamienniki. Co do dnia 3

Usta nawet spoko
Skóra również
Nie wiem czy to od tabletek raczej wątpię ale złapała mnie zapalenie dziąseł i kaszel ( Prześle link do mojego tematu proszę o pomoc w rożnych pytaniach w poście - - - > https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post59342366
Stary 2016-04-23, 21:26   #2173
tytlini
Raczkowanie

Jestem w 2,5 miesiacu brania aknenorminu, czy ktos mial tak ze w tym czasie jest gorzej niz wczesniej? myslalam ze bedzie sie to ladnie goilo a u nie...
tytlini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 22:52   #2174
Emerald_eyes
Przyczajenie

Grześ ja w trakcie kuracji nie używałam wcale drogich kremów. Początkowe 3 miesiące z 8 używałam kremów, które mi zostały, a też efekty po 3 miesiącach były jakieś konkretniejsze. Polecam Ci serię Urea z firmy Isana (Rossmanowe kosmetyki). Osobiście używałam i nadal używam kremu Himalaya w zielonym słoiczki. Tani i dobry. Unikaj tłustych i ciężkich potraw. Oczywiście kapsułki warto zażywać z tłuszczami, ale staraj się odżywiać bardziej lekko, co nie znaczy mało kalorycznie. Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj.

Dziewczyny ja w tym albo w przyszłym miesiącu odstawiam anty, a Izotek skończyłam pod koniec lutego. Przetłuszczanie włosów wróciło, cera też się przetłuszcza, ale chyba odrobinkę mniej niż kiedyś, a ostatnimi czasy wyskakują mi mini pryszcze. Boję się odstawić anty bo nie chcę nawrotu, nie jestem na to gotowa...
Stary 2016-04-24, 06:52   #2175
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Też mam pytanie do dziewczyn po kuracji. Jakich podkładów używacie? Możecie polecić coś co nie zrobi kuku?

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

A dziewczyny którym cosr wyskakuje PO jaką dawkę przyjelyscie na kg?
Malinowaslodycz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 07:57   #2176
Grzegorz93
Raczkowanie

Dzień 4.
Usta; nie schną.
Skóra; to samo.
Włosy lekko świeże niż zawsze.
Skóra na twarzy jest CZERWONA, Hmm co używać na to wystarczy ten krem nawilżający, pomimo ze moja skóra na twarzy jest tłusta...?
Lekko boli mnie nad oczami ( Brwi ) przy dotykaniu < - - to normalne ?
Czy jakiś konkretnych potraw unikać ? ( chodzi o witaminę A )

Martwię się troszkę bo złapało mnie zapalenie krtani , jak zawsze 1 myśl to czy to nie od tabletek ?

Emerald_eyes; Bardzo dziękuje za odpowiedz. Co do jedzenia Pani dermatolog mówiła żeby się nie odchudzać i jeść normalnie tzn. Podobno najnowsze badania mówią że nawroty są u osób które właśnie jadły zdrowo bez tłuszczowo i się odchudzały. Może dlatego u ciebie wróciło. Moja Pani dermatolog mówiła że zajmuje się opracowywaniem ( pomocą w opracowywaniu ) wyników badań tego leku. Tzn bada dlaczego ludzie po kuracji mają nawroty te 30%.
lek. Anita Lewartowska-Białek

Edytowane przez Grzegorz93
Czas edycji: 2016-04-24 o 08:51
Stary 2016-04-24, 08:57   #2177
KarolaKr
Raczkowanie

ciekawe/dziwne rzeczy mówi twoja dermatolog.
Moja z kolei zaleciła niskotłuszczową dietę, bo tabletki są mega obciążeniem dla wątroby - nie chodzi by się odchudzać!, tylko by jeść zdrowiej (w założeniu po leczeniu również).
Faktem jest że ja np. zauważam lekki wysyp po czekoladzie, fast foodzie, cytrynie i ostrych potrawach. Więc syfy po jedzeniu są. I myślę że to jest podobnie jak z alergiami, jeśli coś powoduje u ciebie syfy, to musisz się tego wystrzegać do końca życia. Jeśli po kuracji wrócisz to jedzenia takich rzeczy, to syf ci wyjdzie
Stary 2016-04-24, 09:11   #2178
m_magdalenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emerald_eyes Pokaż wiadomość
Grześ ja w trakcie kuracji nie używałam wcale drogich kremów. Początkowe 3 miesiące z 8 używałam kremów, które mi zostały, a też efekty po 3 miesiącach były jakieś konkretniejsze. Polecam Ci serię Urea z firmy Isana (Rossmanowe kosmetyki). Osobiście używałam i nadal używam kremu Himalaya w zielonym słoiczki. Tani i dobry. Unikaj tłustych i ciężkich potraw. Oczywiście kapsułki warto zażywać z tłuszczami, ale staraj się odżywiać bardziej lekko, co nie znaczy mało kalorycznie. Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj.

Dziewczyny ja w tym albo w przyszłym miesiącu odstawiam anty, a Izotek skończyłam pod koniec lutego. Przetłuszczanie włosów wróciło, cera też się przetłuszcza, ale chyba odrobinkę mniej niż kiedyś, a ostatnimi czasy wyskakują mi mini pryszcze. Boję się odstawić anty bo nie chcę nawrotu, nie jestem na to gotowa...
A jak z opalaniem kiedy można zacząć się opalać po odstawieniu tabletek?
m_magdalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 09:16   #2179
marihaaaa
Raczkowanie

Takie spostrzeżenie na dziś: od początku kuracji używam do mycia Cetaphilu. Wczoraj z ciekawości użyłam micelarnej pianki La Roche Posay z wodą termalną do skóry wrażliwej...natychmiast po osuszeniu myślałam, że mi twarz odpadnie! Nigdy podczas kuracji nie czułam takiego ściągnięcia. Niedługo potem wyszły mi suche placki wokół ust. Morał - nigdy więcej nie zdradzę Cetaphilu!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 09:19   #2180
Grzegorz93
Raczkowanie

Bardzo dziwne spostrzeżenia masz. Po to bierzesz leki na alergie leki na trądzik aby robić co się chce i aby takie rzeczy nie wyskakiwały. Dermatolog nie mówiła żeby jeść tłusto znaczy golonkę itp, tylko żeby jeść normalnie i nie odchudzać się. Różnica kiedy nie masz nogi a kiedy masz ją niesprawną < -- chyba widzisz różnice. Noga nie odrośnie, a niesprawną nogę można naprawić. To to samo. Sam jestem podatny na ostre rzeczy, musztarda,kebab, cytryna, ostre chipsy itp... Nigdy nie przestałem jeść, i z twarzy mam połowę mniej jedyne co jest to plecy. Zacząłem brać izotek bo mam tłustą skórę inne leki nie działają i chce pozbyć się całkiem wszystkiego. Izotek to lek nie zaraza pamiętajcie żeby nie przesadzać. Czasami czytam wszystkie wpisy i wydaje mi się, że co po niektórzy panikują. Wiadomo można zapytać < Sam pytam, ale bez przesady

Czas edycji: 2016-04-24 o 09:25
Stary 2016-04-24, 09:37   #2181
Panthalones
Raczkowanie

Ponad 2 lata temu odkryłam u siebie alergię na mleko. Po zjedzeniu czegokolwiek z choć odrobiną laktozy wyskakuje mi tylko (oczywiście) na twarzy wysypka, schodzi to z tydzień albo dłużej. Jest ciężko unikać laktozy, muszę czytać składy, można ją spotkać w większości produktów, szczególnie różnego rodzaju tabletki. Także jeśli nie wykluczymy z diety nietolerowanych produktów, to trądzik potem na pewno wróci.
U mnie 6 dzień, usta co chwilę smaruję Bephantenem, pod wieczór czuję lekki ból pleców i stawów, skóra delikatnie schodzi z nosa.
[B]Laisla[B]
Stary 2016-04-24, 09:54   #2182
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinowaslodycz Pokaż wiadomość
Też mam pytanie do dziewczyn po kuracji. Jakich podkładów używacie? Możecie polecić coś co nie zrobi kuku?[COLOR="Silver"]
Niezmiennie Revlon Colorstay, albo nic poza kremem

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Byłaś u dermatologa?
Ja tuż po skończeniu kuracji, czyli w czerwcu 2015, też miałam drobniutką 'kaszkę' na policzkach, dostrzegalną tylko i wyłącznie przez moje oko. Widziałam ją zwłaszcza po nałożeniu podkładu. Nic z tym nie robiłam, jakoś specjalnie mnie to nie martwiło i po jakimś czasie samoistnie ustąpiło. Tłumaczę to po prostu upałami, jaka była prawdziwa przyczyna to nie wiem.
Albo idź do lekarza, albo kontynuuj pielęgnację i może unikaj kontaktu skóry z oliwą, powinno być ok
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 09:57   #2183
Grzegorz93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panthalones Pokaż wiadomość
Ponad 2 lata temu odkryłam u siebie alergię na mleko. Po zjedzeniu czegokolwiek z choć odrobiną laktozy wyskakuje mi tylko (oczywiście) na twarzy wysypka, schodzi to z tydzień albo dłużej. Jest ciężko unikać laktozy, muszę czytać składy, można ją spotkać w większości produktów, szczególnie różnego rodzaju tabletki. Także jeśli nie wykluczymy z diety nietolerowanych produktów, to trądzik potem na pewno wróci.
U mnie 6 dzień, usta co chwilę smaruję Bephantenem, pod wieczór czuję lekki ból pleców i stawów, skóra delikatnie schodzi z nosa.
[B]Laisla[B]
Alergia na mleko inaczej laktoza to co innego każdy człowiek przyjmuje laktozę do 18 roku życia to jest wahanie w latach. Również mnie po mleku np "Czyści" boli brzuch. Nie zmienia to faktu, że osoba z uczuleniem na słońce ma go unikać ?? Daj spokój, bierze tabletki, maście przepisane przez specjalistę i się nawet opala... Jeżeli chcesz/chcecie unikać rzeczy przez całe życie spoko ja nie mogę ani nie chce was przekonywać, ale na zdrowy rozum. Czy osoba chora na zatory będzie uważać na jedzenie ? Jasne ograniczy tłuszcze ale tak jak u mojej babci mówił lekarz, "Proszę Panią niech Pani je co chce, ważne aby być aktywnym aby zatory miały gdzie się rozpuszczać" wiadomo leki na zatory też dostała. Tylko czy kazał jej przestać jeść całkowicie albo jakoś bardzo bardzo ograniczyć ?? Nigdy w życie. Życie ma się jedno i za dużo jest rzeczy które nam szkodzą.
Na trądzik szkodzi np stres. Też go będziesz unikać ??
Również na trądzik szkodzi. Zbyt dużo witamin, Pot, ostre jedzenie, kwaśne jedzenie, słońce, brud, itp. Ograniczysz to wszystko bo inaczej Ci wróci ?? Trądzik to choroba która się leczy to NIE jest utrata np NOGI że nie da się od tego uciec.

Czas edycji: 2016-04-24 o 10:25
Stary 2016-04-24, 10:19   #2184
kejmmi
Raczkowanie

Hej. Jestem juz na koncowce mojej prawie 8 miesiecznej kuracji Izotekiem. Zostalo mi zaledwie 10 tabletek. Cera sie oczyscila, zostaly tylko blizny i przebarwienia. Wszystkie efekty uboczne byly do przezycia, oprocz jednego. W polowie kuracji na rekach wyskoczyly mi biale przebarwienia. Na zdjeciu moze nie wyglada to tragicznie, ale w rzeczywistosci bardzo rzuca sie w oczy. Czy ktos sie z tym spotkal? Plamy niestety nie schodza, dermatolog kazala mi robic peelingi, ale to nic nie daje, wiecie moze jak sie tego pozbyc?

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2018-02-28 o 16:44
kejmmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 10:24   #2185
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Myślę że spokojnie
Ja od razu zaczęłam używać peeling z Ziaji
Dzięki, w takim razie zaopatrzę się w jakiś peeling, bo dziwnie się z tym czuję,że tyle czasu nie ścieram naskórka z twarzy
Ps. który peeling z Ziaja polecasz?

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2016-04-24 o 10:26
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:14   #2186
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malinowaslodycz Pokaż wiadomość
Też mam pytanie do dziewczyn po kuracji. Jakich podkładów używacie? Możecie polecić coś co nie zrobi kuku?

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

A dziewczyny którym cosr wyskakuje PO jaką dawkę przyjelyscie na kg?
Annabelle minerals, one nie zrobią krzywdy, bo nie mają czym.

Mnie małe nieszkodliwe wyskakują,ale na miesiąc odstawiłam tabletki anty i to pewnie przez to. Przyjęłam 128mg/kg
Stary 2016-04-24, 11:39   #2187
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Niezmiennie Revlon Colorstay, albo nic poza kremem

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Byłaś u dermatologa?
Ja tuż po skończeniu kuracji, czyli w czerwcu 2015, też miałam drobniutką 'kaszkę' na policzkach, dostrzegalną tylko i wyłącznie przez moje oko. Widziałam ją zwłaszcza po nałożeniu podkładu. Nic z tym nie robiłam, jakoś specjalnie mnie to nie martwiło i po jakimś czasie samoistnie ustąpiło. Tłumaczę to po prostu upałami, jaka była prawdziwa przyczyna to nie wiem.
Albo idź do lekarza, albo kontynuuj pielęgnację i może unikaj kontaktu skóry z oliwą, powinno być ok
Nie, nie bylam. Nie chce zapeszac ale chyba powoli wszystko znika.
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 13:30   #2188
bleuclair
Zakorzenienie

ja przyjęłam 148 mg/kg.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 14:24   #2189
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dzięki, w takim razie zaopatrzę się w jakiś peeling, bo dziwnie się z tym czuję,że tyle czasu nie ścieram naskórka z twarzy
Ps. który peeling z Ziaja polecasz?
Cały czas używam liście manuka
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:20   #2190
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grzegorz93 Pokaż wiadomość
Bardzo dziwne spostrzeżenia masz. Po to bierzesz leki na alergie leki na trądzik aby robić co się chce i aby takie rzeczy nie wyskakiwały.
Ale bzdury piszesz. Może i na Izoteku możesz sobie robić co chcesz, ale uwierz ze po odstawieniu tak różowo nie jest. Niestety pewna skłonność do niedoskonałości pozostaje i tak unikanie stresu, wysypianie się i unikanie niezdrowego żarcia pomaga.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Emerald_eyes Pokaż wiadomość

Himalaya Herbals ma chyba parafine :/ Ja polecam kremy z Orientany czy Sylveco a do ciała masło shea, naturalne olejki czy jakieś balsamy np. Sylveco. Dobry jest też emolient z Flosleka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości