![]() |
#2161 |
Przyczajenie
|
Dot.: Izotek - cz.II
Pytanie do dziewczyn PO kuracji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Izotek ( Chłopak/ nie znam się na kremach )
Witam. Może na początek się przedstawię. Mam na imię Grzegorz lat 23.
Od wczoraj zacząłem kuracje izotekiem ( izotek ). Wzrost 174 cm Waga 70 kg Typ trądziku hmm... ( Małe/Duże wcześniej na buzi teraz na plecach i buzi, Bardzo tłusta skóra, Włosy 2/3 dziennie myte, wągry, zaczynające się małe kulki w środku trądziku ) Lek izotek x2 dziennie 20mg. Teraz tak. Mam pomadkę do ust firmy Nivea Essential Care Filtr UV EAU Thermale Avene 50+ UV do cery trądzikowej Cetaphil MD Balsam do twarzy i ciała. Krople do oczu OCUMAX Tutaj mam parę pytań; Czy to wystarczy ?? Czy nie da się jakoś zamienić tego Avene i Cetaphil na coś wydajnego ale tańszego bo to na długo mi nie starczy ![]() Dermatolog kazała mi Avene brać na dzień tylko odsłonięte miejsca a Cetaphil na noc wszędzie ( tak to ma być ) ? Dziś 2 dzień brania leku i tak; Oczy bez wysłużenia Głowa wczoraj lekko bolała Usta; Nie wiem poważnie wydają się być ok Włosy; o dziwo wstałem rano i cześć włosów była Świeża ![]() ![]() Proszę możecie zadawać pytania i doradzać. Nigdy nie używałem takich leków nigdy nie używałem kremów to nic nie wiem ;pp |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
Mam chyba lekki kryzys. W październiku zakonczylam kuracje i na dzien dzisiejszy na czole i wzdłuż linii włosów mam piękną kaszke + 2 g#wna samoistnie. Nie mam pojęcia czy załamywac ręce i traktować to jako nawrót. Mama twierdzi, ze to stres przed matura (faktycznie od miesiąca mam chyba nerwice hihi). Ja racjonalnie winiłabym olejowanie włosów. Nakladam duzo oliwy z oliwek i wiadomo, zdarzy sie, ze spłynie. Z kosmetyków nic nowego nie uzywam wiec nie sądzę zeby cos mnie zapychało. Eeh, wiec sie porzadnie martwię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja we wrzesniu skonczyłam i tez nie mam sie czym cieszyć. Łojotok szaleje w najlepsze,jakichs wielkich pryszczy nie mam ale takich małych krostek coraz więcej mi sie robi.Ja uzywam Locacid dwa razy w tygodniu (tretinoina) .Nie wiem co by było bez tego ![]() U mnie powodem jest na pewno odstawienie antykoncepcji trzy miesiace temu.Jak jeszcze brałam anty cera tez minimalnie zaczeła sie przetłuszczac dośc szybko po kuracji ale teraz to zaczyna szalec. Za dwa tygodnie mam wizyte u mojej dermy,mam nadzieje ze wymysli cos sensownego. Tez sie martwię.
![]() |
#2166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Dot.: Izotek ( Chłopak/ nie znam się na kremach )
Bardzo proszę o odpowiedz, ponieważ czytam wasze opinie w rożnych tematach i dalej nic nie kumam ja rozumiem to dla was nic trudnego ale dla chłopaka to na prawdę trudno. Proszę o jakieś zamienniki bo te kremy drogie mnie rozwalają. Wy podajcie różne zamienniki ale do różnej cery może ktoś ma podobną do mojej i poleci ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwona, Cytrynusia, oby to były przejściowe kłopoty, kurcze dziewczyny, zmartwiłyście mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Dot.: Izotek ( Chłopak/ nie znam się na kremach )
Dzień 3;
Skóra nie jest sucha. Oczy również Wargi to samo Zaczęło mnie bardzo kaszleć, myślę ze złapałem chorobę chyba to nie objawy tabletek ? Do tego chodzę do dentysty i chyba też złapałem zapalenie dziąseł ;/// Proszę o odpowiedz jeżeli ktoś wie o zamiennikach do kremów. Mam też pytanie. Czy mam unikać jakiś pokarmów albo coś takiego typu ? Pani dermatolog nic nie mówiła o jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Witam/Panie /Panowie
jestem 3 dzień na kuracji. Dopiero zaczynam i nic nie wiem dokładnie Pani dermatolog poinformowała aby nie brać dodatkowo witamine A. oraz przepisała mi Kremy które są okropnie drogie może ktoś ma pomysł na zamienniki. Co do dnia 3 Usta nawet spoko Skóra również Nie wiem czy to od tabletek raczej wątpię ale złapała mnie zapalenie dziąseł i kaszel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Jestem w 2,5 miesiacu brania aknenorminu, czy ktos mial tak ze w tym czasie jest gorzej niz wczesniej? myslalam ze bedzie sie to ladnie goilo a u nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Przyczajenie
|
Grześ ja w trakcie kuracji nie używałam wcale drogich kremów. Początkowe 3 miesiące z 8 używałam kremów, które mi zostały, a też efekty po 3 miesiącach były jakieś konkretniejsze. Polecam Ci serię Urea z firmy Isana (Rossmanowe kosmetyki). Osobiście używałam i nadal używam kremu Himalaya w zielonym słoiczki. Tani i dobry. Unikaj tłustych i ciężkich potraw. Oczywiście kapsułki warto zażywać z tłuszczami, ale staraj się odżywiać bardziej lekko, co nie znaczy mało kalorycznie. Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj.
Dziewczyny ja w tym albo w przyszłym miesiącu odstawiam anty, a Izotek skończyłam pod koniec lutego. Przetłuszczanie włosów wróciło, cera też się przetłuszcza, ale chyba odrobinkę mniej niż kiedyś, a ostatnimi czasy wyskakują mi mini pryszcze. Boję się odstawić anty bo nie chcę nawrotu, nie jestem na to gotowa... ![]()
#2175 |
Raczkowanie
|
Też mam pytanie do dziewczyn po kuracji. Jakich podkładów używacie? Możecie polecić coś co nie zrobi kuku?
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- A dziewczyny którym cosr wyskakuje PO jaką dawkę przyjelyscie na kg? |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
Dzień 4.
Usta; nie schną. Skóra; to samo. Włosy lekko świeże niż zawsze. Skóra na twarzy jest CZERWONA, Hmm co używać na to wystarczy ten krem nawilżający, pomimo ze moja skóra na twarzy jest tłusta...? Lekko boli mnie nad oczami ( Brwi ) przy dotykaniu < - - to normalne ? Czy jakiś konkretnych potraw unikać ? ( chodzi o witaminę A ) Martwię się troszkę bo złapało mnie zapalenie krtani , jak zawsze 1 myśl to czy to nie od tabletek ? Emerald_eyes; Bardzo dziękuje za odpowiedz. Co do jedzenia Pani dermatolog mówiła żeby się nie odchudzać i jeść normalnie tzn. Podobno najnowsze badania mówią że nawroty są u osób które właśnie jadły zdrowo bez tłuszczowo i się odchudzały. Może dlatego u ciebie wróciło. Moja Pani dermatolog mówiła że zajmuje się opracowywaniem ( pomocą w opracowywaniu ) wyników badań tego leku. Tzn bada dlaczego ludzie po kuracji mają nawroty te 30%. lek. Anita Lewartowska-Białek Edytowane przez Grzegorz93 Czas edycji: 2016-04-24 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
ciekawe/dziwne rzeczy mówi twoja dermatolog.
Moja z kolei zaleciła niskotłuszczową dietę, bo tabletki są mega obciążeniem dla wątroby - nie chodzi by się odchudzać!, tylko by jeść zdrowiej (w założeniu po leczeniu również). Faktem jest że ja np. zauważam lekki wysyp po czekoladzie, fast foodzie, cytrynie i ostrych potrawach. Więc syfy po jedzeniu są. I myślę że to jest podobnie jak z alergiami, jeśli coś powoduje u ciebie syfy, to musisz się tego wystrzegać do końca życia. Jeśli po kuracji wrócisz to jedzenia takich rzeczy, to syf ci wyjdzie
#2178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
Takie spostrzeżenie na dziś: od początku kuracji używam do mycia Cetaphilu. Wczoraj z ciekawości użyłam micelarnej pianki La Roche Posay z wodą termalną do skóry wrażliwej...natychmiast po osuszeniu myślałam, że mi twarz odpadnie! Nigdy podczas kuracji nie czułam takiego ściągnięcia. Niedługo potem wyszły mi suche placki wokół ust. Morał - nigdy więcej nie zdradzę Cetaphilu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziwne spostrzeżenia masz. Po to bierzesz leki na alergie leki na trądzik aby robić co się chce i aby takie rzeczy nie wyskakiwały. Dermatolog nie mówiła żeby jeść tłusto znaczy golonkę itp, tylko żeby jeść normalnie i nie odchudzać się. Różnica kiedy nie masz nogi a kiedy masz ją niesprawną < -- chyba widzisz różnice. Noga nie odrośnie, a niesprawną nogę można naprawić. To to samo. Sam jestem podatny na ostre rzeczy, musztarda,kebab, cytryna, ostre chipsy itp... Nigdy nie przestałem jeść, i z twarzy mam połowę mniej jedyne co jest to plecy. Zacząłem brać izotek bo mam tłustą skórę inne leki nie działają i chce pozbyć się całkiem wszystkiego. Izotek to lek nie zaraza pamiętajcie żeby nie przesadzać. Czasami czytam wszystkie wpisy i wydaje mi się, że co po niektórzy panikują. Wiadomo można zapytać < Sam pytam, ale bez przesady
Edytowane przez Grzegorz93 Czas edycji: 2016-04-24 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Ponad 2 lata temu odkryłam u siebie alergię na mleko. Po zjedzeniu czegokolwiek z choć odrobiną laktozy wyskakuje mi tylko (oczywiście
![]() ![]() U mnie 6 dzień, usta co chwilę smaruję Bephantenem, pod wieczór czuję lekki ból pleców i stawów, skóra delikatnie schodzi z nosa. [B]Laisla[B] ![]()
#2182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Ja tuż po skończeniu kuracji, czyli w czerwcu 2015, też miałam drobniutką 'kaszkę' na policzkach, dostrzegalną tylko i wyłącznie przez moje oko. Widziałam ją zwłaszcza po nałożeniu podkładu. Nic z tym nie robiłam, jakoś specjalnie mnie to nie martwiło i po jakimś czasie samoistnie ustąpiło. Tłumaczę to po prostu upałami, jaka była prawdziwa przyczyna to nie wiem. Albo idź do lekarza, albo kontynuuj pielęgnację i może unikaj kontaktu skóry z oliwą, powinno być ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na trądzik szkodzi np stres. Też go będziesz unikać ?? Również na trądzik szkodzi. Zbyt dużo witamin, Pot, ostre jedzenie, kwaśne jedzenie, słońce, brud, itp. Ograniczysz to wszystko bo inaczej Ci wróci ?? Trądzik to choroba która się leczy to NIE jest utrata np NOGI że nie da się od tego uciec. Edytowane przez Grzegorz93 Czas edycji: 2016-04-24 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
Hej. Jestem juz na koncowce mojej prawie 8 miesiecznej kuracji Izotekiem. Zostalo mi zaledwie 10 tabletek. Cera sie oczyscila, zostaly tylko blizny i przebarwienia. Wszystkie efekty uboczne byly do przezycia, oprocz jednego. W polowie kuracji na rekach wyskoczyly mi biale przebarwienia. Na zdjeciu moze nie wyglada to tragicznie, ale w rzeczywistosci bardzo rzuca sie w oczy. Czy ktos sie z tym spotkal? Plamy niestety nie schodza, dermatolog kazala mi robic peelingi, ale to nic nie daje, wiecie moze jak sie tego pozbyc?
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2018-02-28 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, w takim razie zaopatrzę się w jakiś peeling, bo dziwnie się z tym czuję,że tyle czasu nie ścieram naskórka z twarzy
![]() Ps. który peeling z Ziaja polecasz? Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2016-04-24 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie małe nieszkodliwe wyskakują,ale na miesiąc odstawiłam tabletki anty i to pewnie przez to. Przyjęłam 128mg/kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
ja przyjęłam 148 mg/kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.