Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-14, 20:25   #2161
siempre
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzień dobry
Weszłam sobie na wizaż żeby z Wami coś popisać bo mały usnął i nawet nie mogę skończyć pisać bo już się obudził taka tam drzemka 5 minutowa... dłużej zasypiał z rykiem niż spał...
Tak walcze żeby zasnął o 19 i nie wychodzi mi to za nic
Kapięl ,jemy i przytulam go na łóżku do siebie...i zazwyczaj "wije" się po łóżku do 1,5h czasem z płaczem a czasem po prostu się kokosi[COLOR="Silver"]
l:

Ja już mojego przestawilam z 22 na 20 w końcu czas dla siebie. Tylko robiłam to metodą małych kroków czyli co wieczór 5 -10 minut wcześniej starałam się go kłaść oczywiście w pokój prawie ciemno, rolety zasuniete tylko na korytarzu światło staram się też żeby z ostatniej drzemki najpóźniej o 18 sie budzil. Czasem to różnie bywa raz wcześniej raz później na noc zasnie. Jak nie chce spać to zostawiam go w pokoju żeby się sam pobawil ewentualnie ja się z nim bawie ale z łóżka go nie biorę. I jakos się udaje trzeba dac czas organizmowi na to aby się przyzwyczaił do wcześniejszego wytwarzania melatoniny

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Z tym podatkiem jakoś obejdziemy na szczęście.

to super ; )

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
pokojowej.

u mnie słoików nie bylo wcale

tak sobie tłumacz tę nalewkę

Dziewczyny Wy ubranka na allegro to kup teraz czy licytację ale z cena minimalną robicie??

Dobrze ze ja się nie muszę zajmować sprzedaza tylko pakuje w pudełka i wyworze do mamy. Przyda mi się albo później rodzenstwu

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja próbowałam ale Młody całego nie chce...
Nie przejmuj się na początku i tak dziecko ma poznawac smaki i konsystencje i tak podstawą żywienia jest mleko do roku czasu
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:38   #2162
Hanka20
Zakorzenienie

GOSIAK kurcze juz nie pierwszy raz masz takie objawy co Ci to jest? Nie jesteś Ty przemęczona kobitko?

MAJKA - czytając Twój post o tym zagladaniu do pokoi chłopaków miałam łzy w oczach - taka miękka jestem heh. ..

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

MADZIXX zazdroszczę urządzania domu - uwielbiam takie rzeczy!

Jeśli chodzi o rozszerzenie diety - my dopiero drugie warzywo próbujemy i póki co jadł po kilka łyżeczek, nie ma mowy o połowie słoiczka a co dopiero o całym bo po czasie zaczyna pluć heh

PAVLINECKA z tym refluksem to możliwe ze i u nas tez jest, tak jak czytam jakie objawy ma Zuzka. To intensywnie będziesz miała z tymi wizytami w najbliższym miesiącu - nie zazdroszczę. Mój tez juz rączki wyciąga żeby go brać na rączki - cwaniaki małe

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:43   #2163
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ok. 😉 dzieki zainfo

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

@ ma przyjść i zjadlabym wszystko ale sana nie wiem co... 😏
I co zjadłas w końcu?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Hej 😚

Violka współczuję marudki 😚

Madzixx zazdroszczę Wam tego domu 😍 i suoer że weekend udany i Ala taka kochana, nic tylko się cieszyć 😊

Majka to czekamy na Twoje zakupy 😁 na pewno wózek będzie super

Domima to fajny miałaś weekend, mi brakuje trochę takiego zabiegania w pozytywnym słowa znaczeniu 😉 a syt z mężem współczuję 😞 mam nadzieję że dogadacie się jakoś no ✊😚

Sonia co u Cb?

Czytałam Was wcześniej i już nie pamiętam czy miałam się odnieść jeszcze do kogoś... Przyszły moje zakupy z all, wstawię na fejsa, jestem super zadowolona 😃
:-*
Zaraz lookne na rzeczy
Tak już Ci wcześniej miałam pisać że takie jesteście Ślicznoty z Córcia :-*- bardzo mi się podobacie - he he niezależnie od tego jak to brzmi; -)

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja jednak poszłam po południu do lekarza i uwaga - to nie katar, to refluks. A ja jej ciagalam ten nosek ;p bo rzeczywiscie od jakis 2-3 tygodni zaczela ulewac, wczesniej tak nie miała, no i popłakiwać przy jedzeniu. Mamy jakis lek na L i debridad. I skierowanie do okulisty z oczkiem. Czyli tak - jutro lekarz i rehabilitacja, w środę szczepienie, sobota chrzciny, poniedziałek neurolog - usg, 7.10 neurolog i w międzyczasie okulista ... Hehe dzizas, biedne dziecię. Ogółem ma nowa umiejetność - wyciąga raczki w moja strone i jeczy, zeby ja nosić... I dzis nosiłam pol dnia, płakse. Dopiero teraz po lekarzu pierwsza dzis dłuższa drzemka. Tez mi daje czadu ostatnio laska a dzis w przychodni tak sie śmiała do wszystkich, taka grzeczniutka.
Oj to masz biegania a biegania...
U nas tez lekarka obstawiam refluks choć mi się to nie widzi :-/

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czuje pod palcem cos i jest biala plamka to ile zajmie czasu az zabek wyjdzie?
O-o...- jest coś na rzeczy?
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:44   #2164
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
GOSIAK kurcze juz nie pierwszy raz masz takie objawy co Ci to jest? Nie jesteś Ty przemęczona kobitko?

MAJKA - czytając Twój post o tym zagladaniu do pokoi chłopaków miałam łzy w oczach - taka miękka jestem heh. ..

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Jeśli chodzi o rozszerzenie diety - my dopiero drugie warzywo próbujemy i póki co jadł po kilka łyżeczek, nie ma mowy o połowie słoiczka a co dopiero o całym bo po czasie zaczyna pluć heh

PAVLINECKA z tym refluksem to możliwe ze i u nas tez jest, tak jak czytam jakie objawy ma Zuzka. To intensywnie będziesz miała z tymi wizytami w najbliższym miesiącu - nie zazdroszczę. Mój tez juz rączki wyciąga żeby go brać na rączki - cwaniaki małe
Matki są miękkie jeśli chodzi o dzieci :-*

Black - super ze się udało z podatkiem
Stary 2015-09-14, 20:45   #2165
gosiak0512
Zakorzenienie

BOLUS oby szybko wam poszko i oby sie nie meczyla!

HANKA no aktywny tydzien mialam bo ogarnialam na te chrzciny, potem goscie zajechali i zlecialo.. teraz moge odetchnac ale i tak mam co robic..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:47   #2166
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
daje tyle ile da rade zjeść. Jak potem chce jeszcze cycka to dostaje ale zazwyczaj chłpetnie tylko

ja mam 3kołowca i moim zdaniem super stabilny jest

dziżas o co poszloo?

ja bylam i nie ma poromo zdrówka kochana! cos Cie ostatno kładzie co jakis czas

no to dawaj na głodniaka wtedy kiedy czas butli. Jak nie bedzie chciał to odpuść i daj kolejnego dnia.

Oj też tak mam!

z górki to raczej nie, ale pchać/ciągnąć to tak

do oporu daje

moja też taka gzreczna
Fajnie urządzanie domu, zwłaszcza jak się ma kase na to

wiemy ale tzreba sie chwalic wlasnym dzieciem
Eh.. no poszło jak zwykle o jego rodzinę - wygarnelam mu ze oni go maja w dupie a on lata za nimi jak pies za suczka w rui... no i się wqrwil i zaczął mi wyrzygiwac inne rzeczy no i tak poszło od słowa do słowa...

A apropo zupek dla małego -to próbuje mu dawać w tych godzinach co butle -ale on wtedy taki głodny ze zaczyna płakać bo ON CHCE JUZ ... no i zaś problem...
Stary 2015-09-14, 20:48   #2167
violka848
Zakorzenienie

Hania dzięki za wsparcie

Goczek łączę się w bólu, mam podobne odczucia. Z tym że u nas dziś na noc ładnie poszła spać. A jak po cycku ją zostawisz w łóżeczku i ciemnym pokoju to płacze czy fika?
Stary 2015-09-14, 20:51   #2168
Hanka20
Zakorzenienie

Dobra - pora na m jak m później pewnie jeszcze zajrzę do Was

Stary 2015-09-14, 20:52   #2169
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Kana Ty masz duże pokłady cierpliwości- zazdraszczam
Madzixx spoko chwal do woli, bo co masz innego pisać albo narzekaj że się za dużo uśmiecha hehe
Pavlinecka zdrowia dla Zuz - to niezły maraton Was czeka.
Agniechaa dzięki. Ja z tych skręcających nie jestem raczej, ale się tak zastanawiam już no jak mam gorszą chwilę W Twoim przypadku jeszcze gorzej by mibyło się pogodzić jak wcześniej miałaś aniołka, oby to wróciło✊🏻✊🏻

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

A wiecie że po tym narzekaniu mała wstała i przez półtorej godziny była aniołem ❤️ Ona wszystko rozumie diabliczka jedna- tylko kiedy ona ma czas na czytanie forum hmm 😜
O fiu fiu to Ci dopiero spryciula; -)- ciekawe czy fb tez obczaja; -)
Stary 2015-09-14, 20:53   #2170
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

No nie do końca bo stowka pojdzie. Ale lepsza stowka niż 3 stowki.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 20:58   #2171
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
aha i jeszcze jedno pytanie mam, czy podgrzewacie owoce w sloiczkach? czy dajecie w temp. pokojowej?
Ja musze niestety trochę podgrzać w wodzie bo ten Mój Maluch to ma królewskie podniebienie i temperatura pokojowa w ogóle nie wchodzi w grę... eh...

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja już mojego przestawilam z 22 na 20 w końcu czas dla siebie. Tylko robiłam to metodą małych kroków czyli co wieczór 5 -10 minut wcześniej starałam się go kłaść oczywiście w pokój prawie ciemno, rolety zasuniete tylko na korytarzu światło staram się też żeby z ostatniej drzemki najpóźniej o 18 sie budzil. Czasem to różnie bywa raz wcześniej raz później na noc zasnie. Jak nie chce spać to zostawiam go w pokoju żeby się sam pobawil ewentualnie ja się z nim bawie ale z łóżka go nie biorę. I jakos się udaje trzeba dac czas organizmowi na to aby się przyzwyczaił do wcześniejszego wytwarzania melatoniny

to super ; )

Dobrze ze ja się nie muszę zajmować sprzedaza tylko pakuje w pudełka i wyworze do mamy. Przyda mi się albo później rodzenstwu

Nie przejmuj się na początku i tak dziecko ma poznawac smaki i konsystencje i tak podstawą żywienia jest mleko do roku czasu
No tak widzę po nim ze niby chce a zaraz i tak chce butle... no bobas
Stary 2015-09-14, 21:00   #2172
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie
Stary 2015-09-14, 21:02   #2173
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

to super ; )

No super że tak przestawiłaś!! Gratuluje!!
Ja sprzedaje tylko pojedyncze sztuki. 90% oddaje kumpeli co za miesiąc rodzi córeczkę a kilka zostawiam dla potomnych Niech dzieci potem beke mają w czym chodzą. Więcej nie planuje:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:04   #2174
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Mala zasnela w 10 minut 😀 i tylko kilka razy troszke krzyknela. Ale sie ciesze
Troche mi cycka poboksowala,ale niech ma! Niech sie wyżyje! 😛
Cytat:
Ja zamówiłam przescieradlo na przewijak bo stwierdziłam że w zimę na tej ceratce kłaść to niemilo. Flanelowe wzięłam.
Do tego parę drobiazgów i się uzbierało ponad 60zł.
Jutro idę na hybryde bo przy sprzątaniu mi odprysnelo w kilku mscach.
Z tym podatkiem jakoś obejdziemy na szczęście.
Unas ciągle podklad na przewijaku lezy,niezbyt estetycznia,ale praktycznie. Chociaz juz zadko sika podczad ptzewijania. Super ze podatek obejdziecie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

też sie wzruszyłam na poście Majki, dzieci takie koooochaaaane jak śpią i jeść nie wołają hehe
To dojadasz sloiczki synka? Jak Wam smakują te warzywka tak przy okazji?moj TZ twierdzi,ze marchewka i dynia jak papier dla niego, a mi smakuja prawie jak oryginaly.

PAVLINECKA,ale maraton medyczny bedziesz miec, oby Zuzia doznala "efektu lekarza" tzn. ozdrowiala od samych wizyt. ja tak podobno czasem miałam,jak starsza bylam.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:09   #2175
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
No super że tak przestawiłaś!! Gratuluje!!
Ja sprzedaje tylko pojedyncze sztuki. 90% oddaje kumpeli co za miesiąc rodzi córeczkę a kilka zostawiam dla potomnych Niech dzieci potem beke mają w czym chodzą. Więcej nie planuje:P
Też się cieszę tym bardziej, że wieczorami sama jestem i marzę o chwili bez jojczenia Trochę mi czasu z tym zeszło ale się udało
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:11   #2176
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766109]Mala zasnela w 10 minut 😀 i tylko kilka razy troszke krzyknela. Ale sie ciesze
Troche mi cycka poboksowala,ale niech ma! Niech sie wyżyje! 😛 Unas ciągle podklad na przewijaku lezy,niezbyt estetycznia,ale praktycznie. Chociaz juz zadko sika podczad ptzewijania. Super ze podatek obejdziecie

też sie wzruszyłam na poście Majki, dzieci takie koooochaaaane jak śpią i jeść nie wołają hehe
To dojadasz sloiczki synka? Jak Wam smakują te warzywka tak przy okazji?moj TZ twierdzi,ze marchewka i dynia jak papier dla niego, a mi smakuja prawie jak oryginaly.

PAVLINECKA,ale maraton medyczny bedziesz miec, oby Zuzia doznala "efektu lekarza" tzn. ozdrowiala od samych wizyt. ja tak podobno czasem miałam,jak starsza bylam.[/QUOTE]
Mi niektóre smakują. Ale te wieloskladnikowe... bo te jednosmakowe są takie no... nijakie - brokul kalafior i dynia to nie są moi faworyci
Stary 2015-09-14, 21:11   #2177
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hania dzięki za wsparcie

Goczek łączę się w bólu, mam podobne odczucia. Z tym że u nas dziś na noc ładnie poszła spać. A jak po cycku ją zostawisz w łóżeczku i ciemnym pokoju to płacze czy fika?
ryczy jak raniony dzik 😜 jak z lampka kilka dni zostawiłam,zeby krolika,misie i slonia swojego kochanego widziała to tez oczy zamykala i krzyczala. Nie lubi na płasko i sama widac byc. A lubila! Tzn. zostawialam ja po ciemku i zasypiala. Jeszcze sie naszym dzieciom ze stp razy prwnie odmieni wczoraj w tesco slyszelismy przez ok pol godziny około roczniaka, ktorego rodzice z rejonu zabawek wyciągnęli. Zalosc wielka! Rodzice-ignor idealny
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:15   #2178
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Też się cieszę tym bardziej, że wieczorami sama jestem i marzę o chwili bez jojczenia Trochę mi czasu z tym zeszło ale się udało
Gratki dla Syncia :-* - no i dla Ciebie za wytrwałość

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

A ja poszłam pod wieczór po dentinox i do rossmana i wracam sobie zadowolona a tu kto siedzi? No kto? Tesciowka z siostra męża... myślałam że je.b.ne ...
Alez wspaniała niespodzianka... I ta picz o niczym innym tylko gębą jej się nie zamyka na temat wnuczki - czyli córki siostry. Nosz qrwa przyjeżdża do wnuka i tylko pi.er.d...li o innym dziecku. Rzygam nią... normalnie jak Boga kocham rzygam...
Stary 2015-09-14, 21:20   #2179
madzixx88
Zakorzenienie

Pije sobie miód pitny, przeprowadziłam zmasowany atak i mam nadzieje, ze uda mi sie zwalczyć przeziębienie w zarodku
Maz jeszcze kupił Ciechana miodowego heh

Kana-macie juz projektor gwiazdek? My dzis drugi raz oglądałyśmy, bo Ala przesunęła sobie długa drzemka karmienie i załapała sie na ciemność w pokoju i powiem Ci, ze ekstra sprawa, oglądała jak zahipnotyzowana a i ja sobie leżałam zrelaksowana z muzyczka płynąca z tego bajeru
Potem jej trzymałam wysoko projektor bo wtedy gwiazdki sa bardziej skupione i wyraźne i delikatnie poruszałam rękoma i śledziła je wzrokiem bardzo fajnie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:25   #2180
blackberry89
Zakorzenienie

Domima. Powku.rwiaj tesciowa. Proszę. Powiedz jej coś wrednego. Zrób to dla mnie.
MoŻe tz specjalnie zawołał bo się o to czepialas wczoraj?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-09-14, 21:28   #2181
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Domima. Powku.rwiaj tesciowa. Proszę. Powiedz jej coś wrednego. Zrób to dla mnie.
MoŻe tz specjalnie zawołał bo się o to czepialas wczoraj?
Wiesz co no nie pomyślałam o tym... ale chyba nie- bo siostra cos tam podrzucala a teściowa się z nią zabrała niby...
Ja ją ignoruje. Nie reaguje w ogóle na to co ona mówi- ja się zachowuje przy niej tak jakbym była głucha i mam to w dupie. Nienawidzę tej baby...
Stary 2015-09-14, 21:31   #2182
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co no nie pomyślałam o tym... ale chyba nie- bo siostra cos tam podrzucala a teściowa się z nią zabrała niby...
Ja ją ignoruje. Nie reaguje w ogóle na to co ona mówi- ja się zachowuje przy niej tak jakbym była głucha i mam to w dupie. Nienawidzę tej baby...
Dobry sposób.
Ja bym jej grzybowej nagotowala 😉

Muszę tel opuścić bo słaba bateria. Także dobranoc laseczki 😉
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-09-14, 21:32   #2183
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

A ja poszłam pod wieczór po dentinox i do rossmana i wracam sobie zadowolona a tu kto siedzi? No kto? Tesciowka z siostra męża... myślałam że je.b.ne ...
Alez wspaniała niespodzianka... I ta picz o niczym innym tylko gębą jej się nie zamyka na temat wnuczki - czyli córki siostry. Nosz qrwa przyjeżdża do wnuka i tylko pi.er.d...li o innym dziecku. Rzygam nią... normalnie jak Boga kocham rzygam...
Oj. To faktycznie surprise :/
Stary 2015-09-14, 21:37   #2184
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Eh.. no poszło jak zwykle o jego rodzinę - wygarnelam mu ze oni go maja w dupie a on lata za nimi jak pies za suczka w rui... no i się wqrwil i zaczął mi wyrzygiwac inne rzeczy no i tak poszło od słowa do słowa...

A apropo zupek dla małego -to próbuje mu dawać w tych godzinach co butle -ale on wtedy taki głodny ze zaczyna płakać bo ON CHCE JUZ ... no i zaś problem...
oj bidna:/

to dawaj jak jest tak glodny na 3/4 a nie na maxa, może pomoże?

Cytat:
zawsze
Cytat:
Ja musze niestety trochę podgrzać w wodzie bo ten Mój Maluch to ma królewskie podniebienie i temperatura pokojowa w ogóle nie wchodzi w grę... eh...

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

ja grzeje w mikrofali i potem mieszam i sprawdzam temp.
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766109]Mala zasnela w 10 minut 😀 i tylko kilka razy troszke krzyknela. Ale sie ciesze
Troche mi cycka poboksowala,ale niech ma! Niech sie wyżyje! 😛 Unas ciągle podklad na przewijaku lezy,niezbyt estetycznia,ale praktycznie. Chociaz juz zadko sika podczad ptzewijania. Super ze podatek obejdziecie

PAVLINECKA,ale maraton medyczny bedziesz miec, oby Zuzia doznala "efektu lekarza" tzn. ozdrowiala od samych wizyt. ja tak podobno czasem miałam,jak starsza bylam.[/QUOTE]
nie dojadam bo mam odruch wymiotny na papki..
Cytat:
cudowne sa takie wieczory, co nie? Ja też tak mam przy 2 dzieci i to jest zarąbisty luksus!
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766213]ryczy jak raniony dzik 😜 jak z lampka kilka dni zostawiłam,zeby krolika,misie i slonia swojego kochanego widziała to tez oczy zamykala i krzyczala. Nie lubi na płasko i sama widac byc. A lubila! Tzn. zostawialam ja po ciemku i zasypiala. Jeszcze sie naszym dzieciom ze stp razy prwnie odmieni wczoraj w tesco slyszelismy przez ok pol godziny około roczniaka, ktorego rodzice z rejonu zabawek wyciągnęli. Zalosc wielka! Rodzice-ignor idealny [/QUOTE]
Ignor musi być i to najklepiej wspólny
Cytat:

jezu, ale niespodzianka, no serio. To TZ nie mógł Cię uprzedzić? byś się mentalnie choć przygotowała
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Pije sobie miód pitny, przeprowadziłam zmasowany atak i mam nadzieje, ze uda mi sie zwalczyć przeziębienie w zarodku

Kana-macie juz projektor gwiazdek? My dzis drugi raz oglądałyśmy, bo Ala przesunęła sobie długa drzemka karmienie i załapała sie na ciemność w pokoju i powiem Ci, ze ekstra sprawa, oglądała jak zahipnotyzowana a i ja sobie leżałam zrelaksowana z muzyczka płynąca z tego bajeru
Potem jej trzymałam wysoko projektor bo wtedy gwiazdki sa bardziej skupione i wyraźne i delikatnie poruszałam rękoma i śledziła je wzrokiem bardzo fajnie
kciuki za zdrówko. Fajnie z tym projektorem
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 21:41   #2185
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
oj bidna:/

to dawaj jak jest tak glodny na 3/4 a nie na maxa, może pomoże?

zawsze

ja grzeje w mikrofali i potem mieszam i sprawdzam temp.

nie dojadam bo mam odruch wymiotny na papki..

cudowne sa takie wieczory, co nie? Ja też tak mam przy 2 dzieci i to jest zarąbisty luksus!

Ignor musi być i to najklepiej wspólny

jezu, ale niespodzianka, no serio. To TZ nie mógł Cię uprzedzić? byś się mentalnie choć przygotowała

kciuki za zdrówko. Fajnie z tym projektorem
Napisał mi esa ale nie słyszałam... wiec miałam dodatkowy suprajsik :-/
Jak tam Ala i jej katarek?lepiej już? Jaka pogoda u Was Kochana?
Stary 2015-09-14, 21:57   #2186
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
No i pięknie, bierze mnie przeziębienie
Przekopałam neta i wszędzie trąbią zeby karmić dalej ale starać sie ograniczyć kontakty z dzieckiem, tzn nie całować itd a najlepiej by było przebywać z daleka jasne
Lipa z malinami poszła w ruch, płukanka z szałwii bo gardło mnie cos pobolewa ehh
Napije sie moze nalewki na noc, rozgrzewająco
Ojej zdrówka 😚

Cytat:
Zdrówka!
Mnie w nocy strasznie gardlo boli. Kataru trochę mam. Uroki jesiennej pogody :/

No bo ta pogoda jest zwariowana, dziś na spacerze co chwila rozpinalam i zapinalam Nadie, w słońcu upał za chwilę chmury wiatr i zimnooo 😒

Cytat:
I co zjadłas w końcu?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

:-*
Zaraz lookne na rzeczy
Tak już Ci wcześniej miałam pisać że takie jesteście Ślicznoty z Córcia :-*- bardzo mi się podobacie - he he niezależnie od tego jak to brzmi; -)

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Oj to masz biegania a biegania...
U nas tez lekarka obstawiam refluks choć mi się to nie widzi :-/

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

O-o...- jest coś na rzeczy?

Hehe aj low ju 😁 jakkolwiek to brzmi 😉😚

Cytat:

Oj serio ja tak się strasznie szybko wzruszam od ciąży do teraz ze szok, czasem sama się z siebie śmieje czemu ja płacze 😉 ostatnio w sobotę jak oglądałam powtórkę "nasz nowy dom" 😭 ale i nie raz mi się zdarzyło przy mam talent heee masakra 😁

Cytat:

Royal baby 😁

Cytat:

O matko ale s u p r a j s 🙈 chyba bym wyszła na spacer albo poszła wziąć długa kąpiel 😒 trzymaj się

Cytat:

Muszę odpalić w takim razie nasz projektor w karuzeli, może i Nadia się zainteresuje 😉
Stary 2015-09-14, 22:01   #2187
Hanka20
Zakorzenienie

GOCZEK marchewkę zostawiłam na drugi dzień a potem resztę zjadłam - nawet dobre. Natomiast dynia to mi nie podeszła zbytnio.
A po brokule u Waszych pociech wszystko ok? Nie bolał brzuszek?
W ogóle kupiłam wczoraj kilka słoiczków humany bo były w super cenie wyprzedazowej w Tesco. 1,65 bodajże za słoiczek. Dynia i marchew z ziemniaków brałam, były jeszcze pasternak plus seler i marchew ale boję się tego selera jednak i nie wzięłam. Ale poczytałam skład i porownawalam z gerberkiem gdzie dyni np jest 100 %, a w humanie tylko 60% a do tego woda i mąka ryżowa. Ciekawe która wersja bardziej spasuje Filipkowi.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

MADZIXX -zdrówka! Ja to się boje miodu bo niby uczula a tak bym zjadła!

DOMIMA współczuję najazdu tesciowki. ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-14, 22:25   #2188
gossip_girl21
Zakorzenienie

Domima na kolacje udko z kurc zaka i 4 kanapki z serkiem 😂
Wyrwalam sue do sklepu bez dziecka 😁 nue pamietam kiedy sama gdziekolwiek szlam bez towarzystwa... Bo nawet srac ide z młoda bo jak mnie nie widzi to zarax jęk...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:31   #2189
cashmere
Zakorzenienie

Dobry wieczor!

DOMIMA ale wieczorna niespodzianka :-/

PAVLINECKA niezly maraton po lekarzach Was czeka. A nie boisz sie szczepic tak przed chrzcinami?

HANKA kochana pisz Ty o tej kupie ile tylko chcesz ;-)

Jestem do tylu, szukam nowego telefonu.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-14, 22:31   #2190
Konto usunięte

Cytat:
Zdolna mamuska jestes! ☺ ja tak chcialam małymi kroczkami z 20:40 przestawić na 20ta i nawet zaczęłam,ale mi córka nowym "sposobem" zasypiania-z rykami plany pokrzyzowala.i przestawiła czas zasypiania na po 21wszej 😛 moze odkryla moj podstępny plan idlatego taka akcja protestacyjna hmmm...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości