|
|
#2161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 7
Cytat:
Ja już mojego przestawilam z 22 na 20 w końcu czas dla siebie. Tylko robiłam to metodą małych kroków czyli co wieczór 5 -10 minut wcześniej starałam się go kłaść oczywiście w pokój prawie ciemno, rolety zasuniete tylko na korytarzu światło staram się też żeby z ostatniej drzemki najpóźniej o 18 sie budzil. Czasem to różnie bywa raz wcześniej raz później na noc zasnie. Jak nie chce spać to zostawiam go w pokoju żeby się sam pobawil ewentualnie ja się z nim bawie ale z łóżka go nie biorę. I jakos się udaje trzeba dac czas organizmowi na to aby się przyzwyczaił do wcześniejszego wytwarzania melatoniny ![]() to super ; ) Cytat:
Dobrze ze ja się nie muszę zajmować sprzedaza tylko pakuje w pudełka i wyworze do mamy. Przyda mi się albo później rodzenstwu ![]() Nie przejmuj się na początku i tak dziecko ma poznawac smaki i konsystencje i tak podstawą żywienia jest mleko do roku czasu
|
||
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIAK kurcze juz nie pierwszy raz masz takie objawy co Ci to jest? Nie jesteś Ty przemęczona kobitko?
![]() MAJKA - czytając Twój post o tym zagladaniu do pokoi chłopaków miałam łzy w oczach - taka miękka jestem heh. .. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- MADZIXX zazdroszczę urządzania domu - uwielbiam takie rzeczy! Jeśli chodzi o rozszerzenie diety - my dopiero drugie warzywo próbujemy i póki co jadł po kilka łyżeczek, nie ma mowy o połowie słoiczka a co dopiero o całym bo po czasie zaczyna pluć heh PAVLINECKA z tym refluksem to możliwe ze i u nas tez jest, tak jak czytam jakie objawy ma Zuzka. To intensywnie będziesz miała z tymi wizytami w najbliższym miesiącu - nie zazdroszczę. Mój tez juz rączki wyciąga żeby go brać na rączki - cwaniaki małe
|
#2163 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Zaraz lookne na rzeczy ![]() Tak już Ci wcześniej miałam pisać że takie jesteście Ślicznoty z Córcia :-*- bardzo mi się podobacie - he he niezależnie od tego jak to brzmi; -)---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
U nas tez lekarka obstawiam refluks choć mi się to nie widzi :-/ ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
- jest coś na rzeczy?
|
||||
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black - super ze się udało z podatkiem
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
BOLUS oby szybko wam poszko i oby sie nie meczyla!
![]() HANKA no aktywny tydzien mialam bo ogarnialam na te chrzciny, potem goscie zajechali i zlecialo.. teraz moge odetchnac ale i tak mam co robic..
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A apropo zupek dla małego -to próbuje mu dawać w tych godzinach co butle -ale on wtedy taki głodny ze zaczyna płakać bo ON CHCE JUZ ... no i zaś problem... |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Hania dzięki za wsparcie
![]() Goczek łączę się w bólu, mam podobne odczucia. Z tym że u nas dziś na noc ładnie poszła spać. A jak po cycku ją zostawisz w łóżeczku i ciemnym pokoju to płacze czy fika?
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra - pora na m jak m
później pewnie jeszcze zajrzę do Was
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
No nie do końca bo stowka pojdzie. Ale lepsza stowka niż 3 stowki.
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sprzedaje tylko pojedyncze sztuki. 90% oddaje kumpeli co za miesiąc rodzi córeczkę a kilka zostawiam dla potomnych Niech dzieci potem beke mają w czym chodzą. Więcej nie planuje:P
|
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Konto usunięte
|
Mala zasnela w 10 minut 😀 i tylko kilka razy troszke krzyknela. Ale sie ciesze
Troche mi cycka poboksowala,ale niech ma! Niech sie wyżyje! 😛 Cytat:
Cytat:
![]() To dojadasz sloiczki synka? Jak Wam smakują te warzywka tak przy okazji?moj TZ twierdzi,ze marchewka i dynia jak papier dla niego, a mi smakuja prawie jak oryginaly. PAVLINECKA,ale maraton medyczny bedziesz miec, oby Zuzia doznala "efektu lekarza" tzn. ozdrowiala od samych wizyt. ja tak podobno czasem miałam,jak starsza bylam. |
||
|
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę mi czasu z tym zeszło ale się udało ![]()
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766109]Mala zasnela w 10 minut 😀 i tylko kilka razy troszke krzyknela. Ale sie ciesze
Troche mi cycka poboksowala,ale niech ma! Niech sie wyżyje! 😛 Unas ciągle podklad na przewijaku lezy,niezbyt estetycznia,ale praktycznie. Chociaz juz zadko sika podczad ptzewijania. Super ze podatek obejdziecie też sie wzruszyłam na poście Majki, dzieci takie koooochaaaane jak śpią i jeść nie wołają hehe ![]() To dojadasz sloiczki synka? Jak Wam smakują te warzywka tak przy okazji?moj TZ twierdzi,ze marchewka i dynia jak papier dla niego, a mi smakuja prawie jak oryginaly. PAVLINECKA,ale maraton medyczny bedziesz miec, oby Zuzia doznala "efektu lekarza" tzn. ozdrowiala od samych wizyt. ja tak podobno czasem miałam,jak starsza bylam.[/QUOTE] Mi niektóre smakują. Ale te wieloskladnikowe... bo te jednosmakowe są takie no... nijakie - brokul kalafior i dynia to nie są moi faworyci
|
|
|
|
#2177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wczoraj w tesco slyszelismy przez ok pol godziny około roczniaka, ktorego rodzice z rejonu zabawek wyciągnęli. Zalosc wielka! Rodzice-ignor idealny
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-* - no i dla Ciebie za wytrwałość---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- A ja poszłam pod wieczór po dentinox i do rossmana i wracam sobie zadowolona a tu kto siedzi? No kto? Tesciowka z siostra męża... myślałam że je.b.ne ... Alez wspaniała niespodzianka... I ta picz o niczym innym tylko gębą jej się nie zamyka na temat wnuczki - czyli córki siostry. Nosz qrwa przyjeżdża do wnuka i tylko pi.er.d...li o innym dziecku. Rzygam nią... normalnie jak Boga kocham rzygam... |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Pije sobie miód pitny, przeprowadziłam zmasowany atak i mam nadzieje, ze uda mi sie zwalczyć przeziębienie w zarodku
![]() Maz jeszcze kupił Ciechana miodowego heh Kana-macie juz projektor gwiazdek? My dzis drugi raz oglądałyśmy, bo Ala przesunęła sobie długa drzemka karmienie i załapała sie na ciemność w pokoju i powiem Ci, ze ekstra sprawa, oglądała jak zahipnotyzowana a i ja sobie leżałam zrelaksowana z muzyczka płynąca z tego bajeru Potem jej trzymałam wysoko projektor bo wtedy gwiazdki sa bardziej skupione i wyraźne i delikatnie poruszałam rękoma i śledziła je wzrokiem bardzo fajnie
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Domima. Powku.rwiaj tesciowa. Proszę. Powiedz jej coś wrednego. Zrób to dla mnie.
MoŻe tz specjalnie zawołał bo się o to czepialas wczoraj?
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ją ignoruje. Nie reaguje w ogóle na to co ona mówi- ja się zachowuje przy niej tak jakbym była głucha i mam to w dupie. Nienawidzę tej baby... |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym jej grzybowej nagotowala 😉 Muszę tel opuścić bo słaba bateria. Także dobranoc laseczki 😉
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2184 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dawaj jak jest tak glodny na 3/4 a nie na maxa, może pomoże? Cytat:
![]() Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766109]Mala zasnela w 10 minut 😀 i tylko kilka razy troszke krzyknela. Ale sie ciesze Troche mi cycka poboksowala,ale niech ma! Niech sie wyżyje! 😛 Unas ciągle podklad na przewijaku lezy,niezbyt estetycznia,ale praktycznie. Chociaz juz zadko sika podczad ptzewijania. Super ze podatek obejdziecie też sie wzruszyłam na poście Majki, dzieci takie koooochaaaane jak śpią i jeść nie wołają hehe ![]() To dojadasz sloiczki synka? Jak Wam smakują te warzywka tak przy okazji?moj TZ twierdzi,ze marchewka i dynia jak papier dla niego, a mi smakuja prawie jak oryginaly. PAVLINECKA,ale maraton medyczny bedziesz miec, oby Zuzia doznala "efektu lekarza" tzn. ozdrowiala od samych wizyt. ja tak podobno czasem miałam,jak starsza bylam.[/QUOTE] nie dojadam bo mam odruch wymiotny na papki.. Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52766213]ryczy jak raniony dzik 😜 jak z lampka kilka dni zostawiłam,zeby krolika,misie i slonia swojego kochanego widziała to tez oczy zamykala i krzyczala. Nie lubi na płasko i sama widac byc. A lubila! Tzn. zostawialam ja po ciemku i zasypiala. Jeszcze sie naszym dzieciom ze stp razy prwnie odmieni wczoraj w tesco slyszelismy przez ok pol godziny około roczniaka, ktorego rodzice z rejonu zabawek wyciągnęli. Zalosc wielka! Rodzice-ignor idealny [/QUOTE]Ignor musi być i to najklepiej wspólny Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam Ala i jej katarek?lepiej już? Jaka pogoda u Was Kochana? |
|
|
|
|
#2186 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No bo ta pogoda jest zwariowana, dziś na spacerze co chwila rozpinalam i zapinalam Nadie, w słońcu upał za chwilę chmury wiatr i zimnooo 😒 Cytat:
Hehe aj low ju 😁 jakkolwiek to brzmi 😉😚 Cytat:
Oj serio ja tak się strasznie szybko wzruszam od ciąży do teraz ze szok, czasem sama się z siebie śmieje czemu ja płacze 😉 ostatnio w sobotę jak oglądałam powtórkę "nasz nowy dom" 😭 ale i nie raz mi się zdarzyło przy mam talent heee masakra 😁 Cytat:
Royal baby 😁 Cytat:
O matko ale s u p r a j s 🙈 chyba bym wyszła na spacer albo poszła wziąć długa kąpiel 😒 trzymaj się Cytat:
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
GOCZEK marchewkę zostawiłam na drugi dzień a potem resztę zjadłam - nawet dobre. Natomiast dynia to mi nie podeszła zbytnio.
A po brokule u Waszych pociech wszystko ok? Nie bolał brzuszek? W ogóle kupiłam wczoraj kilka słoiczków humany bo były w super cenie wyprzedazowej w Tesco. 1,65 bodajże za słoiczek. Dynia i marchew z ziemniaków brałam, były jeszcze pasternak plus seler i marchew ale boję się tego selera jednak i nie wzięłam. Ale poczytałam skład i porownawalam z gerberkiem gdzie dyni np jest 100 %, a w humanie tylko 60% a do tego woda i mąka ryżowa. Ciekawe która wersja bardziej spasuje Filipkowi. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- MADZIXX -zdrówka! Ja to się boje miodu bo niby uczula a tak bym zjadła! DOMIMA współczuję najazdu tesciowki. ..
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Domima na kolacje udko z kurc zaka i 4 kanapki z serkiem 😂
Wyrwalam sue do sklepu bez dziecka 😁 nue pamietam kiedy sama gdziekolwiek szlam bez towarzystwa... Bo nawet srac ide z młoda bo jak mnie nie widzi to zarax jęk...
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor!
DOMIMA ale wieczorna niespodzianka :-/ PAVLINECKA niezly maraton po lekarzach Was czeka. A nie boisz sie szczepic tak przed chrzcinami? HANKA kochana pisz Ty o tej kupie ile tylko chcesz ;-) Jestem do tylu, szukam nowego telefonu.
|
#2190 |
|
Konto usunięte
|
Zdolna mamuska jestes! ☺ ja tak chcialam małymi kroczkami z 20:40 przestawić na 20ta i nawet zaczęłam,ale mi córka nowym "sposobem" zasypiania-z rykami plany pokrzyzowala.i przestawiła czas zasypiania na po 21wszej 😛 moze odkryla moj podstępny plan idlatego taka akcja protestacyjna hmmm...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

taka tam drzemka 5 minutowa... dłużej zasypiał z rykiem niż spał...
czasem z płaczem a czasem po prostu się kokosi
[COLOR="Silver"]

zdrówka kochana! cos Cie ostatno kładzie co jakis czas