Mamusie styczniowe 2016, cz. VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 19:41   #2161
koktajlowa7
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
myślałam, że młodszy.
mój miał 22 lata jak został tatą
Mój ma tyle

Dziewczyny kupowałyście materac do kołyski? Dostaliśmy kołyskę ale jest bardzo niewymiarowa jakieś 35x83 ... patrzę na allegro, a tam 40x60 echh..
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:45   #2162
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Taaaaa jaaasne, a w brzuchu dziecko to spi w osobnym lozeczku.
Jerzyczka mnie dziecko potrafi w nocy obudzic, ze jest glodne. Tak sie tlucze, az mnie obudzi. Ja czuje, ze jestem glodna, to musze zjesc.

Tez slysze teksty, ze mam sie wyspac, bo nie zaznam dlugi tej przyjemnosci. Kuuuurde tak dlugo czekalam na dziecko, ze oleje sprzatanie, a pojde spac. Wiadomo, ze dziecko jest najwazniejsze, ale moj komfort psychiczny rowniez jest wazny. A moj tz jest taki, ze jak wie, ze nie jestem w stanie czegos zrobic, to robi to sam.

Russi 3mam sie

Candy :brawo:

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:46   #2163
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Mój ma tyle

Dziewczyny kupowałyście materac do kołyski? Dostaliśmy kołyskę ale jest bardzo niewymiarowa jakieś 35x83 ... patrzę na allegro, a tam 40x60 echh..
Ja mam 40x90 i nie miałam problemu z dokupieniem, ale Twoja faktycznie ma dziwne wymiary, wiem że są 40x80 ale to też Ci nie pasuje
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:47   #2164
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Magda Twój TŻ wygląda młodo jak na 26 lat

Bo faceci z reguły zachowują się jak dzieci
to ja go tak odmładzam a to swoją drogą
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:50   #2165
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Koleżanka rodziła dwa tygodnie temu na Zaspie i mówiła właśnie ze dają czopki, bo wolą odchody zbierać w kawałku jakby co ja najlepiej zrobiłabym lewatywę w domu ale nie wiem czy mogę, czy za bardzo porodu nie przyspieszy.. I kiedy - czy jak odejdą wody, czy jak skurcze co ileś..
Z tego co wiem to można zrobić samemu, chyba jakiegoś dużego wpływu na postęp porodu to nie ma
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Właśnie widzisz obchodzi mega...
I ja też nie jestem przeciwniczką noszenia. Skoro dziecko potrzebuje bliskości to ma od tego mamę albo tatę i oni powinni mu bliskość zapewnić. Mam koleżankę, która zabraniała nosić swoje dzieci. Kazała im się wypłakać w ciszy, nawet jak nie wiem, uderzyły się w palec. Zamykała drzwi i nie chciała o tym słyszeć. Tak samo je traktowała jak były niemowlakami - najlepiej jakby zasnęły same w łóżku bez noszenia, bo to zło. Nowoczesno-głupie podejście czy co? Ja mam zamiar nosić mojego przystojniaka ile się da
Dla mnie taka postawa to jakaś masakra, zawsze żal mi tych biednych dzieci jak dla mnie to podejście właśnie z zamierzchłych czasów, moja babcia (mama taty) opowiadała że jak ona go urodziła to właśnie był taki reżim - wypłakiwanie, karmienie co 3 h z zegarkiem w ręku
Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostrzegam was przed zamawianiem kur pojedynczo, hodowla kur wciąga… my z mężem mamy swoje kury, jeśli chcecie żeby wasze były dla dzieci to od razu je schowajcie bo raz się do kury przytulisz i wsiąkniesz
Nie zgadniecie co się stało! Przyszło zamówienie z Gemini mam w domu pierwsze PAMPERY!!! Byłam też w sklepie stacjonarnym i kupiłam cążki gąbeczki gryzaczek i takie tam i jestem spokojna i chwalę się a co! pamy nie załapały się na foty ale pampy każdy widział
OMG Ile Emolium poszalałaś nie powiem
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Tez slysze teksty, ze mam sie wyspac, bo nie zaznam dlugi tej przyjemnosci. Kuuuurde tak dlugo czekalam na dziecko, ze oleje sprzatanie, a pojde spac. Wiadomo, ze dziecko jest najwazniejsze, ale moj komfort psychiczny rowniez jest wazny. A moj tz jest taki, ze jak wie, ze nie jestem w stanie czegos zrobic, to robi to sam.
No i to jest słuszne podejście, zamierzam to samo zrobić

Właśnie wróciłam z SR - dostałam butelkę i smoczek Aventu i smoczek firmy Mam i mnóstwo próbek cieszę się bo to oznacza że mogę olać zakup butelki i w sumie wpisowe do szkoły rodzenia mi się zwróciło
Stary 2015-11-17, 19:53   #2166
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka boska jest ta kura! Zamawiam

O matko, kto robi takie badania...

Ja też jestem przytulaskiem i mam zamiar też przytulać ile się da moje dziecko
Czyli obie będziemy miały zwierzyniec w łóżeczku
Ale widziałam dziś na żywo wzór apacze łapacze i też mi się mega podoba te jelonki oh my deer też są śliczne na żywo i mam mega teraz rozkminę i myślę znowu

jutro zobaczę się z syneczkiem w końcu wizyta

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Oj dziewczyny lat potrzeba, żeby was nadrobić jak już się rozpędzicie
malwi89 3maj się ciepło
Kamilka dużo siły i zdrowia dla Was
Jerzyczka stado owiec i kura niezły zwierzyniec ale wszystko bardzo ładne
Casaa ale czad super wdzianka uwielbiam motywy paskowe
Kogielmogiel kciuki za zakupy wyczuwam że zbliżają się zdjęcia
ahnessy co do materaca to właśnie o fikuśnym śnie w dwóch sklepach panie sprzedawczynie bardzo dobrze się wypowiadały i polecały. My też mamy z fiki miki ale jednak stanęło na innym.
PS. Brawa za bryczkę jest super
uaoo jesteś mistrzem, tytuł dekoratora powinni Ci przyznać zaocznie
niepozorna a daj spokój mi kiedyś nawet awiza nie zostawił a paczka leżała na poczcie i leżała aż ją odesłali nadawcy
iola14 zdrówka dla Grzesia
Dziewczyny ostrzegam was przed zamawianiem kur pojedynczo, hodowla kur wciąga… my z mężem mamy swoje kury, jeśli chcecie żeby wasze były dla dzieci to od razu je schowajcie bo raz się do kury przytulisz i wsiąkniesz
Nie zgadniecie co się stało! Przyszło zamówienie z Gemini mam w domu pierwsze PAMPERY!!! Byłam też w sklepie stacjonarnym i kupiłam cążki gąbeczki gryzaczek i takie tam i jestem spokojna i chwalę się a co! pamy nie załapały się na foty ale pampy każdy widział
jaka kolekcja emolium super zakupy! w ogóle przypomniałaś mi o firmie pharmaceris, którą bardzo lubię, muszę przejrzeć co tam ma dla dzieci

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-17 o 19:54 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:54   #2167
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

co będziecie używać do kąpieli i natluszczania maluszka?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 19:57   #2168
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ja kupiłam Oilatum baby
a tak to ciągle przeglądam gemini i się zastanawiam co by tu jeszcze do koszyka wrzucić..
Stary 2015-11-17, 19:59   #2169
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
to ja go tak odmładzam
O tym samym pomyślałam

Cytat:
Czyli obie będziemy miały zwierzyniec w łóżeczku
Ale widziałam dziś na żywo wzór apacze łapacze i też mi się mega podoba te jelonki oh my deer też są śliczne na żywo i mam mega teraz rozkminę i myślę znowu
W sumie Russian pisała, że jedna kura to za mało więc wiesz
Mi się te kurki w wielu kolorach też podobają, ale na razie kupię tą, bo mi do owieczek będzie pasowała, a później kto wie

Cytat:
Ja właśnie jeszcze rozmyślam czego używać

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:01   #2170
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
O tym samym pomyślałam

W sumie Russian pisała, że jedna kura to za mało więc wiesz
Mi się te kurki w wielu kolorach też podobają, ale na razie kupię tą, bo mi do owieczek będzie pasowała, a później kto wie

Mnie w sumie Russian też zainspirowała i kliknęłam jeszcze Emolium oliwkę do ciała i krem ochronny przeciw odparzeniom również z emolium za to bepanthen zmieniłam na mniejsze opakowanie, bo po prostu zobaczę co mi się bardziej sprawdzi przy małym, maść czy ten krem z emolium
Stary 2015-11-17, 20:01   #2171
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam oleju kokosowego + jakiś dodatkowy jeszcze nie wiem jaki
Stary 2015-11-17, 20:05   #2172
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Mój ma tyle
Ja kupowałam używana kołyskę na olx i ona też jest niewymiarowa i stwierdziłam że jak materac się nie będzie nadawał to najwyżej kupię najtańszy materac piankowy i sobie dotnę do odpowiednich rozmiarów. Na szczęście materac okazał się w porządku po wypraniu
Cytat:
ja chyba posłucham rad sroki ale jak wyjdą problemy ze skórą to pewnie od razu polecę po emolient

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-11-17 o 20:07
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:10   #2173
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
do kąpieli Babydream, a do natłuszczania olej z pestek migdałów - ale to tylko od czasu do czasu. A tak to do nawilżania mam krem z Babydream
Z kosmetyków dla dzidziusia brakuje mi jeszcze przeciwwiatrowego kremu i myślę o czymś z cynkiem i pewnie stanie na Babydream ale to czekam na promocję w Rossie Już tak zaoszczędziłam 20 zł
Stary 2015-11-17, 20:13   #2174
russiandoll
Raczkowanie

Cytat:
Mnie w sumie Russian też zainspirowała i kliknęłam jeszcze Emolium oliwkę do ciała i krem ochronny przeciw odparzeniom również z emolium za to bepanthen zmieniłam na mniejsze opakowanie, bo po prostu zobaczę co mi się bardziej sprawdzi przy małym, maść czy ten krem z emolium
ooo... yyy... krem przeciw odparzeniom zabijcie mnie wiedziałam że coś chciałam, nie wiedziałam co ale bardzo chciałam (niczym niepozorna z jedzeniem ) i to było to!
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:16   #2175
Casaa
Zakorzenienie

Jerzyczka o ktorej jutro wizytujesz?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:20   #2176
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Jerzyczka o ktorej jutro wizytujesz?

Wyslane z Lumia920.
18.15, a Ty?
Stary 2015-11-17, 20:21   #2177
Casaa
Zakorzenienie

15:00

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-17, 20:22   #2178
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
do kąpieli Babydream, a do natłuszczania olej z pestek migdałów - ale to tylko od czasu do czasu. A tak to do nawilżania mam krem z Babydream
Z kosmetyków dla dzidziusia brakuje mi jeszcze przeciwwiatrowego kremu i myślę o czymś z cynkiem i pewnie stanie na Babydream ale to czekam na promocję w Rossie Już tak zaoszczędziłam 20 zł
Mam ten z cynkiem na odparzenia z babydream i smaruję nim popękane sutki... I pomaga dla mnie lepszy jak nivea, czy allerco. Wygrał z nim tylko Bepanthen w kwestii szybkości gojenia. Zobaczę też jak małej podpasuje.

Poza tym ja choruję na AZS wiec mała też może mieć. Wtedy będę smarować balsamem Mimi z Cutishelp. Sama go używałam, jest lekki, szybko się wchłania, ale cudnie nawilża a oprócz tego testowałam wiele i ulgę przynosił mi tylko lipikar z La roche posay. Reszta balsamów i olejków nie dała rady, nawet emolium za słaby :/ mam nadzieje, ze mała ńie odziedziczy tej choroby po mnie....

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:26   #2179
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
15:00

Wyslane z Lumia920.
to też popołudniu to jutro razem wizytujemy
będziemy się mentalnie wspierać ja zawsze jestem strasznie zestresowana przed wizytą..
Stary 2015-11-17, 20:28   #2180
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że kuchenka już jest
Ja czytałam, że nie można dziecka przyzwyczaić/uzależnić od noszenia. Dziecko w brzuchu jest na okrągło przez nas noszone i kołysane i nic dziwnego, że płacze i domaga się tego po urodzeniu. Tak czuje się bezpieczniej i lepiej, bo ma wrażenie że choć troszkę znowu jest w brzuszku. Jak podrośnie i będzie bardziej samodzielne to noszenie nie będzie mu już tak potrzebne i nie będzie się go domagał.
O widzisz, dobrze wiedzieć z czego to noszenie wynika

Ja jedynie co, to jestem przeciwna husianiu/kołysaniu, bo np. moja teściowa przyjeżdżała do swojej córki i ciągle kołysała małego, a potem D. narzekała, że mały nic, tylko chce być kołysany, a jest to zwyczajnie uciążliwe.

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja planuje jak w
Najbliżej porodu wybrać się jeszcze na pasemka do fryzjera, żeby odświeżyć odrost i czuć się super po porodzie. Maluję się od 13 roku życia. Oczywiście delikatnie wiec nie wyobrażam sobie nie pomalować oka. To zajmuje 5 min ! To tak jakby zębów nie myć bo nie ma czasu przy dziecku
Ja jestem umówiona 4.01 do fryzjera Mam nadzieję, że nie urodzę Ja wprawdzie bez farby, bo nie farbuję, ale podciąć końcówki koniecznie. Potem sobie pójdę w kwietniu.

Co do malowania, to szybki lekki makijaż zajmuje faktycznie mało czasu, a jednak lepiej człowiek się czuje.
Ja póki co daję trochę cerze odpocząć i maluję się tylko jak do ludzi wychodzę, a i to nie zawsze, ale przy dzieciu chcę codziennie się trochę malować,żeby lepiej się czuć ze sobą.

Co do tego mycia zębów, to swego czasu czytałam wątek na wizażu i do dzisiaj nie umiem tego pojąć: w domu kobieta, jej mąż, noworodek i ona pisze, że przez cały dzień nie miała czasu umyć zębów (!). Gdzie szybkie mycie zębów to ile jest? 2 minuty? 3?
Na dodatek ona miała ten komfort,że miala męża w domu,to już w ogóle nie ogarniam problemu

Co do tego płaczu i nietulenia, to właśnie wiele osób stosuje metodę 'wypłacz się' - cry it out. Dla mnie to cos koszmarnego, chyba by mi serce pękło jakby moje dziecko płakało, a ja siedzę za drzwiami, bo 'masie wypłakać'. Niestety taką metodę promuja w którejś z popularnych książek dla rodziców, nie pamiętam czy Tracy Hogg? Czy jakaś inna.

I część rodziców sobie chwali tę metodę, bo dziecko tyle nie wyje. Ale to jest to, co Magda pisała - dziecko płacze = rodzic nie reaguje = dziecko uczy się, że bez sensu płakać, bo i tak nikt nie przyjdzie..
A nie przestaje płakać, bo jest 'grzeczne'.

Tak samo jak rozwala mnie przy noworodkach, że 'płacze, bo wymusza'. No jak kilkudniowe/tygodniowe maleństwo WYMUSZA?! I określanie, że noworodek jest grzeczny/niegrzeczny, bo nie płacze/płacze.

A jeszcze drugą okropną metodą jest 3-5-7, że właśnie dziecko płacze, wychodzisz, wracasz za 3 miinuty, potem stopniowo wydłużasz ten czas do 5 minut, a potem do 7 no i ostatecznie to też ma prowadzić do braku płaczu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:30   #2181
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Mam ten z cynkiem na odparzenia z babydream i smaruję nim popękane sutki... I pomaga dla mnie lepszy jak nivea, czy allerco. Wygrał z nim tylko Bepanthen w kwestii szybkości gojenia. Zobaczę też jak małej podpasuje.
O super wolę zobaczyć jak sprawuje się tańszy Babydream, jak nie będzie w porządku to nie będzie mi szkoda wyrzucić i próbować nowych rzeczy A jak podpasuje to zaoszczędzę
Stary 2015-11-17, 20:34   #2182
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
O super wolę zobaczyć jak sprawuje się tańszy Babydream, jak nie będzie w porządku to nie będzie mi szkoda wyrzucić i próbować nowych rzeczy A jak podpasuje to zaoszczędzę
Pewnie, ja też tak zrobię mnie naprawdę przynosił ulgę i ładnie pachnie. Przetestuje tez pieluszki babydream i chusteczki nawilżane, zobaćzymy czy dadzą radę.

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:37   #2183
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja jedynie co, to jestem przeciwna husianiu/kołysaniu, bo np. moja teściowa przyjeżdżała do swojej córki i ciągle kołysała małego, a potem D. narzekała, że mały nic, tylko chce być kołysany, a jest to zwyczajnie uciążliwe.

Co do malowania, to szybki lekki makijaż zajmuje faktycznie mało czasu, a jednak lepiej człowiek się czuje.
Ja póki co daję trochę cerze odpocząć i maluję się tylko jak do ludzi wychodzę, a i to nie zawsze, ale przy dzieciu chcę codziennie się trochę malować,żeby lepiej się czuć ze sobą.

Co do tego mycia zębów, to swego czasu czytałam wątek na wizażu i do dzisiaj nie umiem tego pojąć: w domu kobieta, jej mąż, noworodek i ona pisze, że przez cały dzień nie miała czasu umyć zębów (!). Gdzie szybkie mycie zębów to ile jest? 2 minuty? 3?
Na dodatek ona miała ten komfort,że miala męża w domu,to już w ogóle nie ogarniam problemu
ja nie mam zamiaru nosić na rękach stojąc Tylko siedzieć i bujać się na fotelu to owszem inaczej pękną mi plecy jak przy Olce po 2 tyg gdzie inaczej nie zasypiała tylko jak ją się bujało na stojąco

Ja się uczę od 2 msc malowania codziennie - same rzęsy Tak żeby sobie wpoić ten nawyk i po porodzie żeby to było dla mnie naturalne I teraz jak mi się nie chce to i tak to robię - nawet jeśli siedzimy w domu cały dzień i wychodzimy na 5 min na zakupy to się maluję Uczę się jeszcze zmywania naczyń na noc ale to idzie mi gorzej

A no i zęby to fakt 2 minuty.. nawet kołysząc dzieciaka czy cokolwiek zdążysz umyć te zęby więc ja nie rozumiem
Stary 2015-11-17, 20:38   #2184
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie to z powodu mojego wieku Jego kumple mimo 30 na karku zachowują się nadal jakby mieli 15 więc no
chyba, że tak

Cytat:
Mój ma tyle

a przyciąć materac?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:38   #2185
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Pewnie, ja też tak zrobię mnie naprawdę przynosił ulgę i ładnie pachnie. Przetestuje tez pieluszki babydream i chusteczki nawilżane, zobaćzymy czy dadzą radę.
ja mam taką zasadę, że zaczynam od najtańszych (co nie znaczy beznadziejnych składowo) kosmetyków Jak podpasuje to się będę cieszyć, a jak nie to będę szukać w coraz droższych aż do sukcesu
Zresztą jak wdrażałam pielęgnację włosów to też tak robiłam Nie rozumiem wyłożenia na odżywkę do włosów 50 zł, która robi to samo co odżywka za 5 zł, ale ta droższa na pewno lepsza, bo droższa nie ?
Stary 2015-11-17, 20:46   #2186
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Dotka, Tracy Hogg wg mnie nie promuje metody "wypłakania się" (jestem świeżo po lekturze), to jest trochę wypaczona interpretacja jej metody, racze chodzi o to, żeby nie reagować na płacz bezrefleksyjnie, np. płacze, więc z automatu daję cyca. Chodzi o to, żeby chwilkę poczekać, i starać sie zorientować czy to głód,mokra pielucha, zmęczenie, czy problem z uspokojeniem się. Też to "nienoszenie" może wynikać z błędnej interpretacji Tracy Hogg, bo ona pisze też o wypracowywaniu przez dziecko umiejętności uspokajania się, a jak ktoś od razu leci brać na ręce albo od razu właśnie karmi to nie daje dziecku szansy na to. Ale ona też zastrzega, że absolutnie jest przeciwna metodzie "zostaw to się wypłacze".

Przynajmniej ja tak te jej rady zrozumiałam.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-17 o 20:52
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:48   #2187
uaoo
Zakorzenienie

zastanawiam się nad pieluchami babydream.. nigdy ich nie miałam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-17, 20:49   #2188
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Gemini jednak zamówione dziś
Zobaczymy kiedy przyjdzie wzięłam płatność za pobraniem to może szybciej
Stary 2015-11-17, 20:53   #2189
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
to też popołudniu to jutro razem wizytujemy

będziemy się mentalnie wspierać ja zawsze jestem strasznie zestresowana przed wizytą..

Jasne kciuki beda ja tez sie stresuje, teraz najbardziej szyjka bo aplikuje sobie probiotyk i w sobote szyjki w ogolenie wyczulam.... Zobacze jak dzisiaj bedzie.
Stary 2015-11-17, 20:58   #2190
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne kciuki beda ja tez sie stresuje, teraz najbardziej szyjka bo aplikuje sobie probiotyk i w sobote szyjki w ogolenie wyczulam.... Zobacze jak dzisiaj bedzie.
chyba bym nie potrafiła tego wyczuć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości