|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaa jaaasne, a w brzuchu dziecko to spi w osobnym lozeczku.
Jerzyczka mnie dziecko potrafi w nocy obudzic, ze jest glodne. Tak sie tlucze, az mnie obudzi. Ja czuje, ze jestem glodna, to musze zjesc. Tez slysze teksty, ze mam sie wyspac, bo nie zaznam dlugi tej przyjemnosci. Kuuuurde tak dlugo czekalam na dziecko, ze oleje sprzatanie, a pojde spac. Wiadomo, ze dziecko jest najwazniejsze, ale moj komfort psychiczny rowniez jest wazny. A moj tz jest taki, ze jak wie, ze nie jestem w stanie czegos zrobic, to robi to sam. Russi 3mam sie Candy :brawo:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 40x90 i nie miałam problemu z dokupieniem, ale Twoja faktycznie ma dziwne wymiary, wiem że są 40x80 ale to też Ci nie pasuje
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak dla mnie to podejście właśnie z zamierzchłych czasów, moja babcia (mama taty) opowiadała że jak ona go urodziła to właśnie był taki reżim - wypłakiwanie, karmienie co 3 h z zegarkiem w ręku ![]() Cytat:
poszalałaś nie powiem Cytat:
Właśnie wróciłam z SR - dostałam butelkę i smoczek Aventu i smoczek firmy Mam i mnóstwo próbek cieszę się bo to oznacza że mogę olać zakup butelki
|
|
#2166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale widziałam dziś na żywo wzór apacze łapacze i też mi się mega podoba te jelonki oh my deer też są śliczne na żywo i mam mega teraz rozkminę i myślę znowu ![]() jutro zobaczę się z syneczkiem ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
super zakupy!
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-17 o 19:54 Powód: . |
||
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
co będziecie używać do kąpieli i natluszczania maluszka?
|
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
O tym samym pomyślałam
![]() Cytat:
![]() Mi się te kurki w wielu kolorach też podobają, ale na razie kupię tą, bo mi do owieczek będzie pasowała, a później kto wie ![]() Ja właśnie jeszcze rozmyślam czego używać
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to bepanthen zmieniłam na mniejsze opakowanie, bo po prostu zobaczę co mi się bardziej sprawdzi przy małym, maść czy ten krem z emolium
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam oleju kokosowego + jakiś dodatkowy jeszcze nie wiem jaki
|
#2172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja chyba posłucham rad sroki ale jak wyjdą problemy ze skórą to pewnie od razu polecę po emolient Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-11-17 o 20:07 |
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
do kąpieli Babydream, a do natłuszczania olej z pestek migdałów - ale to tylko od czasu do czasu. A tak to do nawilżania mam krem z Babydream
![]() Z kosmetyków dla dzidziusia brakuje mi jeszcze przeciwwiatrowego kremu i myślę o czymś z cynkiem i pewnie stanie na Babydream ale to czekam na promocję w Rossie
|
|
|
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ) i to było to!
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka o ktorej jutro wizytujesz?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
15:00
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie lepszy jak nivea, czy allerco. Wygrał z nim tylko Bepanthen w kwestii szybkości gojenia. Zobaczę też jak małej podpasuje.Poza tym ja choruję na AZS wiec mała też może mieć. Wtedy będę smarować balsamem Mimi z Cutishelp. Sama go używałam, jest lekki, szybko się wchłania, ale cudnie nawilża
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jedynie co, to jestem przeciwna husianiu/kołysaniu, bo np. moja teściowa przyjeżdżała do swojej córki i ciągle kołysała małego, a potem D. narzekała, że mały nic, tylko chce być kołysany, a jest to zwyczajnie uciążliwe. Cytat:
Mam nadzieję, że nie urodzę Ja wprawdzie bez farby, bo nie farbuję, ale podciąć końcówki koniecznie. Potem sobie pójdę w kwietniu.Co do malowania, to szybki lekki makijaż zajmuje faktycznie mało czasu, a jednak lepiej człowiek się czuje. Ja póki co daję trochę cerze odpocząć i maluję się tylko jak do ludzi wychodzę, a i to nie zawsze, ale przy dzieciu chcę codziennie się trochę malować,żeby lepiej się czuć ze sobą. Co do tego mycia zębów, to swego czasu czytałam wątek na wizażu i do dzisiaj nie umiem tego pojąć: w domu kobieta, jej mąż, noworodek i ona pisze, że przez cały dzień nie miała czasu umyć zębów (!). Gdzie szybkie mycie zębów to ile jest? 2 minuty? 3? Na dodatek ona miała ten komfort,że miala męża w domu,to już w ogóle nie ogarniam problemu ![]() Co do tego płaczu i nietulenia, to właśnie wiele osób stosuje metodę 'wypłacz się' - cry it out. Dla mnie to cos koszmarnego, chyba by mi serce pękło jakby moje dziecko płakało, a ja siedzę za drzwiami, bo 'masie wypłakać'. Niestety taką metodę promuja w którejś z popularnych książek dla rodziców, nie pamiętam czy Tracy Hogg? Czy jakaś inna. I część rodziców sobie chwali tę metodę, bo dziecko tyle nie wyje. Ale to jest to, co Magda pisała - dziecko płacze = rodzic nie reaguje = dziecko uczy się, że bez sensu płakać, bo i tak nikt nie przyjdzie.. A nie przestaje płakać, bo jest 'grzeczne'. Tak samo jak rozwala mnie przy noworodkach, że 'płacze, bo wymusza'. No jak kilkudniowe/tygodniowe maleństwo WYMUSZA?! I określanie, że noworodek jest grzeczny/niegrzeczny, bo nie płacze/płacze. A jeszcze drugą okropną metodą jest 3-5-7, że właśnie dziecko płacze, wychodzisz, wracasz za 3 miinuty, potem stopniowo wydłużasz ten czas do 5 minut, a potem do 7 no i ostatecznie to też ma prowadzić do braku płaczu. |
||
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę zobaczyć jak sprawuje się tańszy Babydream, jak nie będzie w porządku to nie będzie mi szkoda wyrzucić i próbować nowych rzeczy A jak podpasuje to zaoszczędzę
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej pękną mi plecy jak przy Olce po 2 tyg gdzie inaczej nie zasypiała tylko jak ją się bujało na stojąco Ja się uczę od 2 msc malowania codziennie - same rzęsy Tak żeby sobie wpoić ten nawyk i po porodzie żeby to było dla mnie naturalne Uczę się jeszcze zmywania naczyń na noc ale to idzie mi gorzej A no i zęby to fakt 2 minuty.. nawet kołysząc dzieciaka czy cokolwiek zdążysz umyć te zęby więc ja nie rozumiem
|
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podpasuje to się będę cieszyć, a jak nie to będę szukać w coraz droższych aż do sukcesu ![]() Zresztą jak wdrażałam pielęgnację włosów to też tak robiłam
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, Tracy Hogg wg mnie nie promuje metody "wypłakania się" (jestem świeżo po lekturze), to jest trochę wypaczona interpretacja jej metody, racze chodzi o to, żeby nie reagować na płacz bezrefleksyjnie, np. płacze, więc z automatu daję cyca. Chodzi o to, żeby chwilkę poczekać, i starać sie zorientować czy to głód,mokra pielucha, zmęczenie, czy problem z uspokojeniem się. Też to "nienoszenie" może wynikać z błędnej interpretacji Tracy Hogg, bo ona pisze też o wypracowywaniu przez dziecko umiejętności uspokajania się, a jak ktoś od razu leci brać na ręce albo od razu właśnie karmi to nie daje dziecku szansy na to. Ale ona też zastrzega, że absolutnie jest przeciwna metodzie "zostaw to się wypłacze".
Przynajmniej ja tak te jej rady zrozumiałam.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-17 o 20:52 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się nad pieluchami babydream.. nigdy ich nie miałam.
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Gemini jednak zamówione dziś
![]() Zobaczymy kiedy przyjdzie wzięłam płatność za pobraniem to może szybciej
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne kciuki beda ja tez sie stresuje, teraz najbardziej szyjka bo aplikuje sobie probiotyk i w sobote szyjki w ogolenie wyczulam.... Zobacze jak dzisiaj bedzie.
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

jak dla mnie to podejście właśnie z zamierzchłych czasów, moja babcia (mama taty) opowiadała że jak ona go urodziła to właśnie był taki reżim - wypłakiwanie, karmienie co 3 h z zegarkiem w ręku
poszalałaś nie powiem
21.06.2014r.

wzięłam płatność za pobraniem to może szybciej