Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża? - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 12:15   #2161
edytaolb
Raczkowanie

Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?

Cytat:
Napisane przez Dragonfly83 Pokaż wiadomość
Moja lekarka mi mówiła że najlepiej 6 miesięcy odczekac, ale w sumie po 3,4 dała mi zielone światło zawsze chcialam mieć różnicę wiekową 2 lata między dziećmy, zobaczymy czy się uda....

Dragonfly83, grunt to pozytywne nastawienie i zobaczysz, że się uda!!
edytaolb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 12:17   #2162
Dragonfly83
Raczkowanie

GG do Dragonfly83

Cytat:
Napisane przez edytaolb Pokaż wiadomość
Dragonfly83, grunt to pozytywne nastawienie i zobaczysz, że się uda!!
Mam taką nadzieję, w końcu pierwszą ciążę donosiłam bez problemów...

Aniołek[*] 25.06.2010r.

Moje pazurki : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post12520269
Dragonfly83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 12:23   #2163
edytaolb
Raczkowanie

Ja też, więc tym bardziej ma nas co motywować i podtrzymywać na duchu, tak?
Stary 2010-07-28, 12:48   #2164
Dragonfly83
Raczkowanie

GG do Dragonfly83

Cytat:
Ja też, więc tym bardziej ma nas co motywować i podtrzymywać na duchu, tak?
Dokładnie tak...

Aniołek[*] 25.06.2010r.

Moje pazurki : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post12520269
Dragonfly83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 15:39   #2165
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny czy we wczesnej ciązy występuje.....troche wstyd pisać...zwiększona ilośc gazów?? bo gdybym jadła nieodpowiednio i ostre rzeczy to bym rozumiała ale ja własnei malutko jem bo niemam coś apetytu przeważnie jest to chleb z pasztetem lub szynką albo płatki z błonniekiem (jak je jadłam to miałam rozwolnienie)a teraz mi się skończyły i znowu wróciły zaparcia gazy mnie męczą przez cały dzień najgorzej jest z rana i podwieczór i mam częste zawroty głowy przeważnie tak mam jak ukucne i się podnoszę jak się pochylam lub jak siedze i wstane to robi mi się słabo i kręci mi się w głowie udało mi się znaleśc tylko coś takiego w dolegliwościach w ciązy:

Zawroty głowy.
Wywoływane są zmianą ciśnienia tętniczego w czasie ciąży. Aby ograniczyć ich występowanie, należy unikać nagłego ruchu, np. nagłego wstawania czy pochylania się, zadymionych lub dusznych pomieszczeń

a tu na temat upławów bo ja mam tak silne że czasami mam wrazenie jak bym popuściła w majtki jednak niema ani niepokojącego koloru i zapachu jest przezroczysty

Wydzielanie śluzu z pochwy - upławy.
Zwiększone niż zwykle wydzielanie śluzu z pochwy jest całkowicie normalne w ciąży. Wydzielina ta, przypominająca śluz owulacyjny, ma za zadanie chronić drogi rodne przed potencjalnymi infekcjami. Wpływ na to ma znacznie większa ilość hormonów. Należy jednak ją bacznie obserwować, czy nie zmieniła zapachu czy zabarwienia, a także czy nie pojawiło się pieczenie lub świąd, co może świadczyć o zakażeniu często przytrafiającym się ciężarnym.

czy przed okresem też się zwiększa śluz bo ja nigdy wczes niej u siebie niezauważyłam by mi się zwiększął przed okresem ale teraz po ciązy mogło się to zmienić niewiem jestem w strasznej kropce???

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

kurcze dziewczyny i jak ja mam niewariować intuicja mi podpowiada że coś może być
po 1. brak tej wrednej @
2. bardzo bolące piersi
3. od czasu do czasu pobolewające podbrzusze
4. zawroty głowy i duszności
5. zwiększona ilośc śluzu
6. gazy
7. dośc częste oddawanie moczu
8. sennośc

napewno sobie niewmawiam tych objawów one są naprawdę obserwuje swoje ciało codziennie i widzę ze coś jest nie tak ;(

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

JA ALE WAM TU BRĘCZE JESZCZE TROCHE I MNIE PRZEGONICIE Z TEGO FORUM kurcze ale muszę się komuś pozalić bo niedaje rady
Stary 2010-07-28, 17:24   #2166
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Dragonfly,
gratuluję pierwszej @, mój gin powiedział, że to dobrze jak jest bolesna bo świadczy o tym, ze wszystko wróciło do normy
dlaczego bolesna 1 @ jest świadectwem tego że wszystko wraca do normy??
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
JA ALE WAM TU BRĘCZE JESZCZE TROCHE I MNIE PRZEGONICIE Z TEGO FORUM kurcze ale muszę się komuś pozalić bo niedaje rady
zaraz dostaniesz na d...
idź na bete bo się wykończysz psychicznie !!! Na Polnej zrobią Ci badanie w 2-2,5 h - koszt 26 zł

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2010-07-28 o 17:27
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 17:29   #2167
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Measia, ja bym troszkę jeszcze poczekała, bo u mnie tez zaczynała się @ od plamien a potem to się dopiero polałao i bolałao, że ojoj
to ojoj to mi sie zaczęło koło 10 i jak juz wzięłam prochy i oddałam kluczyki chłopu to znaczy, że bardzo bolało
measia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 17:57   #2168
adamonika
Raczkowanie

witam mocno Dziwuszki
Ewuś, Edytka jestem jestem trzymam kciuki za Ewy urlop i ciesze sie ze Edytka juz niedlugo moze wciac swojego TZ w obroty
Jakoś opadlam z sił ostatnio i nawet pisać mnie sie nie chce ale czytam Was każdego wieczora Jestem na bierząco ze wszystkim, ale nie jestem dobrym doradcą w tej chwili ani pocieszycielem fakt ze bliźniaczki daja mi ostro popalić i na dokładkę brat dorzucił mi swojego synka przedszkole chyba otworzę ech... I tak jakos tak zobojętniałam ostatnio, a czasem jest mi nawet smutno. Może to przed @, na dniach ma mnie dopaść a czasem łapię sie na tym ze sobie mysle ze zamiast cudzych moglabym bawic swoje dziecko nie wiem co to, w każdym razie trzyma mnie to cholerstwo i puścić nie chce. Mój TŻ też jakiś taki dziwnie smutnawy sie zrobił. Źle nam robi ta długa rozłaka Myślami jestem na wakacjach a tu jeszcze ponad 2 tygodnie. niby mało a wydaje sie ze to cale wieki buuu....
Oj, cos czuję ze małpa przyjdzie niebawem bo cos brzuch mnie boli. To bylaby juz 3 po # i mam nadzieje ze 4 nie bedzie ech jak ja TZ dopadne toooo...

Trzymam kciuki za Was wszystkie i witam nowe wizazystki

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

MMonika zrob test albo bete to sie wszystkiego dowiesz, szkoda nerwow. 3mam mocno kciuki

Wiktoria jest już z nami i ma dwa ząbki

adamonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 17:59   #2169
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adamonika Pokaż wiadomość
witam mocno Dziwuszki
Ewuś, Edytka jestem jestem trzymam kciuki za Ewy urlop i ciesze sie ze Edytka juz niedlugo moze wciac swojego TZ w obroty
Jakoś opadlam z sił ostatnio i nawet pisać mnie sie nie chce ale czytam Was każdego wieczora Jestem na bierząco ze wszystkim, ale nie jestem dobrym doradcą w tej chwili ani pocieszycielem fakt ze bliźniaczki daja mi ostro popalić i na dokładkę brat dorzucił mi swojego synka przedszkole chyba otworzę ech... I tak jakos tak zobojętniałam ostatnio, a czasem jest mi nawet smutno. Może to przed @, na dniach ma mnie dopaść a czasem łapię sie na tym ze sobie mysle ze zamiast cudzych moglabym bawic swoje dziecko nie wiem co to, w każdym razie trzyma mnie to cholerstwo i puścić nie chce. Mój TŻ też jakiś taki dziwnie smutnawy sie zrobił. Źle nam robi ta długa rozłaka Myślami jestem na wakacjach a tu jeszcze ponad 2 tygodnie. niby mało a wydaje sie ze to cale wieki buuu....
Oj, cos czuję ze małpa przyjdzie niebawem bo cos brzuch mnie boli. To bylaby juz 3 po # i mam nadzieje ze 4 nie bedzie ech jak ja TZ dopadne toooo...

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

MMonika zrob test albo bete to sie wszystkiego dowiesz, szkoda nerwow. 3mam mocno kciuki
Oj Moniś tak się stęskniłam
Wcale się nie dziwie, ze jesteś smutna, wyobrażam sobie co czujesz opiekując się dziećmi (nie swoimi)
Pamiętaj jednak, że zawsze wychodzi słoneczko i to cierpienie, ten smutek, zawsze jest wynagradzany Już niebawem utulisz swojego TŻ i nie będziecie się rozstawać, ani na moment Pamiętaj, że my tu myślimy o Tobie, że nie jesteś sama Trzymam kciuki
Ja też czekam na 2 @ rozkręca się...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 18:14   #2170
adamonika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Oj Moniś tak się stęskniłam
Wcale się nie dziwie, ze jesteś smutna, wyobrażam sobie co czujesz opiekując się dziećmi (nie swoimi)
Pamiętaj jednak, że zawsze wychodzi słoneczko i to cierpienie, ten smutek, zawsze jest wynagradzany Już niebawem utulisz swojego TŻ i nie będziecie się rozstawać, ani na moment Pamiętaj, że my tu myślimy o Tobie, że nie jesteś sama Trzymam kciuki
Ja też czekam na 2 @ rozkręca się...

tez siie stesknilam i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam nie odzywajac sie bo przeciez to Wy dodawalzscie mi skrzydel kiedy nic mi sie nie chcialo wiem Ewus ze zaswieci sloneczko nad nami niebawem (mimo ze na dworze deszczowo) i kiedy o tym pomysle nie moge sie doczekac i usmiecham sie do siebie jak male dziecko mam nadzieje ze ten brak apetytu na zycie jest chwilowy i minie z chwila pojawienia sie @

A jak tam przygotowania do urlpu. Ciesze sie ze wypoczniesz i w koncu zrobisz te badania co na nie czekas tyle a potem tylko ciezka praca na II kreseczki buziam mocno

Stary 2010-07-28, 18:26   #2171
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
tez siie stesknilam i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam nie odzywajac sie bo przeciez to Wy dodawalzscie mi skrzydel kiedy nic mi sie nie chcialo wiem Ewus ze zaswieci sloneczko nad nami niebawem (mimo ze na dworze deszczowo) i kiedy o tym pomysle nie moge sie doczekac i usmiecham sie do siebie jak male dziecko mam nadzieje ze ten brak apetytu na zycie jest chwilowy i minie z chwila pojawienia sie @

A jak tam przygotowania do urlpu. Ciesze sie ze wypoczniesz i w koncu zrobisz te badania co na nie czekas tyle a potem tylko ciezka praca na II kreseczki buziam mocno
I tak proszę myśleć wiem, że tęsknisz i pewnie to powoduje też wzmożony Twój podły nastrój musimy być silne, bo inaczej byśmy zwariowały

Ja czekam, odliczam i już nie mogę się doczekać po roku zobaczę swoich bliskich... wierzę, że badania wyjdą dobrze i będziemy się mogli zacząć starać

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 18:42   #2172
aniela40
Raczkowanie

Witajcie.
dziś mija miesiąc od pechowego dnia i myśle o tej fasolce jaka byłaby już duża.
okresu ciągle brak a czekam na niego z utęsknieniem!

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 18:54   #2173
adamonika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniela40 Pokaż wiadomość
Witajcie.
witaj
doczekasz się @ jak każda z nas. Wiem jak jest ciężko czekać, ale zobaczysz jak bedziesz się cieszyła kiedy w końcu nadejdzie trzymam mocno kciuki i wysyłam Ci na szczęście słonika

##,................,#**#, .,#**#,
.....##.........,,#####.. .........#
.......##....,#.......... #....//.....#
........###*.....#....... ...((......#
..........'''#........... ........ ....#
.............''#......#.. .............#
.................''##;... .....#.....#,
......................#.. ......"##"...#,
......................#.. ..................#,
......................#.. ...#................#,
......................#.. ...#..................#,

BY ROZPROSZYC WSZYSTKIE SMUTKI JEST POTRZEBNY SŁOŃ MALUTKI.
LECZ BY SZCZĘŚCIE CHCIAŁ PRZYNOSIĆ TRĄBĘ SWOJĄ MUSI WZNOSIĆ

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Ewus, kochana Ty to sie dopiero stesknilas za bliskimi, nawet nie chce sobie wyobrazac nalezy Ci sie urlop jak nikomu a co do starań, to wierze ze bedziesz mogla zaczac niebawem bo przeciez chwilke minelo juz od #. Taakze trzymam mooooocnooo kciuki i nie puszczam ani na chwile .

Stary 2010-07-28, 19:05   #2174
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie.

u mnie tak samo dziś ;( też dziś jest miesiąc jak straciłam dzidziulka ;( i wciąż niemogę się pogodzić z jego stratą ;( jeszcze dla nas zaświeci słoneczko - będzie dobrze - 3maj się
Stary 2010-07-28, 19:16   #2175
aniela40
Raczkowanie

Cytat:
witaj
doczekasz się @ jak każda z nas. Wiem jak jest ciężko czekać, ale zobaczysz jak bedziesz się cieszyła kiedy w końcu nadejdzie trzymam mocno kciuki i wysyłam Ci na szczęście słonika

##,................,#**#, .,#**#,
.....##.........,,#####.. .........#
.......##....,#.......... #....//.....#
........###*.....#....... ...((......#
..........'''#........... ........ ....#
.............''#......#.. .............#
.................''##;... .....#.....#,
......................#.. ......"##"...#,
......................#.. ..................#,
......................#.. ...#................#,
......................#.. ...#..................#,

BY ROZPROSZYC WSZYSTKIE SMUTKI JEST POTRZEBNY SŁOŃ MALUTKI.
LECZ BY SZCZĘŚCIE CHCIAŁ PRZYNOSIĆ TRĄBĘ SWOJĄ MUSI WZNOSIĆ
śliczny-DZIĘKUJĘ od razu uśmiech na twarzy mi sie pokazał

Cytat:
u mnie tak samo dziś ;( też dziś jest miesiąc jak straciłam dzidziulka ;( i wciąż niemogę się pogodzić z jego stratą ;( jeszcze dla nas zaświeci słoneczko - będzie dobrze - 3maj się
oj zaświeci,zaświeci !!!!!!!!!

aniela40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 20:22   #2176
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy we wczesnej ciązy występuje.....troche wstyd pisać...zwiększona ilośc gazów?? bo gdybym jadła nieodpowiednio i ostre rzeczy to bym rozumiała ale ja własnei malutko jem bo niemam coś apetytu przeważnie jest to chleb z pasztetem lub szynką albo płatki z błonniekiem (jak je jadłam to miałam rozwolnienie)a teraz mi się skończyły i znowu wróciły zaparcia gazy mnie męczą przez cały dzień najgorzej jest z rana i podwieczór i mam częste zawroty głowy przeważnie tak mam jak ukucne i się podnoszę jak się pochylam lub jak siedze i wstane to robi mi się słabo i kręci mi się w głowie udało mi się znaleśc tylko coś takiego w dolegliwościach w ciązy:

Zawroty głowy.
Wywoływane są zmianą ciśnienia tętniczego w czasie ciąży. Aby ograniczyć ich występowanie, należy unikać nagłego ruchu, np. nagłego wstawania czy pochylania się, zadymionych lub dusznych pomieszczeń

a tu na temat upławów bo ja mam tak silne że czasami mam wrazenie jak bym popuściła w majtki jednak niema ani niepokojącego koloru i zapachu jest przezroczysty

Wydzielanie śluzu z pochwy - upławy.
Zwiększone niż zwykle wydzielanie śluzu z pochwy jest całkowicie normalne w ciąży. Wydzielina ta, przypominająca śluz owulacyjny, ma za zadanie chronić drogi rodne przed potencjalnymi infekcjami. Wpływ na to ma znacznie większa ilość hormonów. Należy jednak ją bacznie obserwować, czy nie zmieniła zapachu czy zabarwienia, a także czy nie pojawiło się pieczenie lub świąd, co może świadczyć o zakażeniu często przytrafiającym się ciężarnym.

czy przed okresem też się zwiększa śluz bo ja nigdy wczes niej u siebie niezauważyłam by mi się zwiększął przed okresem ale teraz po ciązy mogło się to zmienić niewiem jestem w strasznej kropce???

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

kurcze dziewczyny i jak ja mam niewariować intuicja mi podpowiada że coś może być
po 1. brak tej wrednej @
2. bardzo bolące piersi
3. od czasu do czasu pobolewające podbrzusze
4. zawroty głowy i duszności
5. zwiększona ilośc śluzu
6. gazy
7. dośc częste oddawanie moczu
8. sennośc

napewno sobie niewmawiam tych objawów one są naprawdę obserwuje swoje ciało codziennie i widzę ze coś jest nie tak ;(

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Wszystkie te objawy sa podobne do moich teraz i nie mowie tego zeby cie pocieszac czy robic nadzieje.Gazy w okresie ciazy to normalna sprawa tak samo jak mdlosci czy wymioty.Zawrotow glowy nie mialam poprzednio a teraz juz tak,wiec to tez jest objaw ciazy,reszte pewnie znasz z wlasnego doswiadczenia.Bo wiekszosc z nas czesto oddaje mocz czy tez spi w poludnie.Na Twoim miejscu zrobilabym test bhcg i nie dreczyla sie dluzej.Bo jesli to nie ciaza to naprawde masz dziwne te objawy i lepiej skonsultowac to z lekarzem.Trzymaj sie slonce

Dziewczynki wiem ze to ciezki okres dla Was bo minal dopiero miesiac od # a tak ciezko jest sie z tym pogodzic.Macie racje mysl o tym jakby sie rozwijala wrecz nie daje spokoju.Niestety tak bedzie i nie mamy wplywu na to nawet jesli sie jest w 2 ciazy zaraz po poronieniu,wiem z wlasnego doswiadczenia.Licze kazdy dzien i chce zeby bylo wszystko ok ale mysl o tamtej ciazy nie daje nadal spokoju.Trudno sie z tym pogodzic,ale czasu nie wrocimy...Trzymajcie sie kochane i nie dajcie sie zwariowac. tule Was mocno

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 22:55   #2177
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no ja mdłości to prawie wogóle niemam raz po raz mnie zemdli ale to przewąnei jak mam wybuch gorąca i zrobi mi się słabo wymiotów żadnych ale to przy pierwszej ciązy też ich niemiałam ani razu nie wymiotowałam ciąze ogólnie znosiłam bardzo dobrze gdyby nie te ciągłe krwawienia i skrzepy była by wręcz idealna
Stary 2010-07-28, 23:47   #2178
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mdłości to prawie wogóle niemam raz po raz mnie zemdli ale to przewąnei jak mam wybuch gorąca i zrobi mi się słabo wymiotów żadnych ale to przy pierwszej ciązy też ich niemiałam ani razu nie wymiotowałam ciąze ogólnie znosiłam bardzo dobrze gdyby nie te ciągłe krwawienia i skrzepy była by wręcz idealna
z tego co wiem to mdlosci pojawiaja sie okolo 6 tyg. chociaz niektore kobiety maja od pierwszych dni,niektore wogole,takze roznie bywa.ja mialam ale teraz ustapily za to zgaga zaczyna sie znowu,jest tak meczaca i najgorsze ze nic nie pomaga na nia.wczesniej to migdaly jadlam i nawet to jakos bylo a teraz przejadly mi sie i na ich widok mnie mdli.nie wiem czy jest jeszcze jakis sposob,ewentulanie myslalam o jakims specyfiku w plynie.podobno tu na recepte przepisuja ale cholera ich wie no nic dam moze jakos rade a jak nie bede kobinowala z czyms innym Na twoim miejscu juz dawno bym byla u lekarza chociazby zeby nie zyc w tej niepewnosci i byc przekonanym ze to tylko takie przejsciowe sprawy.Monia zrob to dla siebie i sie nie mecz kochana
Jutro lekarz ide spac,o ile wogole mi sie uda. spokojnej nocy

22/23.05.2010
Stary 2010-07-29, 09:43   #2179
edytaolb
Raczkowanie

[QUOTE=adamonika;20990493]witam mocno Dziwuszki

Witaj Moni, ale Cie dawno nie 'czytałam..'
Z tego co piszesz i jak piszesz rzeczywiście mozna wyczuć, że smutno Ci. Ale pomysl inaczej - już za 2 yg Twój TŻ przyjedzie i będzie cały tylko Twój, nadrobicie wszystko, co tak długo na Was czekało i życzę Wam, by już nie było tej następnej @ hihi
A co do tego, że tyle dzieci masz wokół siebie, to tak pomyślałam, że skoro inni widzą, jak zajmujesz się bliźniaczkami i ile daje Ci to radości, to może myślą, że zajmą Cię opieką nad jeszcze jednym, byś wtedy nie myślała i rozpamiętywała tego co było..(co właśnie robisz)
Moni, wiem, że czasem wraca do nas ten dzień i wszystko co wtedy się stało i chyba każda z nas do końca życia będzie sobie obliczać ile Maleństwo miałoby teraz, jak by się rozwijało, itd.. - bo to my, kobiety jesteśmy typem analitycznym i mamy to we krwi..
Tylko Moni pamiętaj, że oby te myśli i smutanie się, które one wywołują nie trwały za długo, bo jak to mówią 'po każdej burzy przychodzi słońce'!!! I Ty też urodzisz śliczną, zdrową Kruszynkę, tylko trochę cierpliowści aż TŻ wróci i sie będzie działo

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Aniela, każda z nas tak ma.. Ja też liczę w którym bym teraz była miesiącu, rozmyślam - to chyba normalne Ważne by sie nie dać zwariować tym myślom, bo można w depresję popaść. Więc już przestań mysleć!!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Monika, ja też zalecam badanie na betę - będziesz pewna swego stanu. Test na sikanie przecież we wczesnej ciąży może nie jej wykryć.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Madzik, trzymam kciuki za pozytywne wieści po wizycie u lekarza!!(bo z tego co wyczytała, to dziś się wybierasz, tak?)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 10:59   #2180
madzik2221
Zakorzenienie

[QUOTE=edytaolb;21002106]
Cytat:
witam mocno Dziwuszki

Z tego co piszesz i jak piszesz rzeczywiście mozna wyczuć, że smutno Ci. Ale pomysl inaczej - już za 2 yg Twój TŻ przyjedzie i będzie cały tylko Twój, nadrobicie wszystko, co tak długo na Was czekało i życzę Wam, by już nie było tej następnej @ hihi
A co do tego, że tyle dzieci masz wokół siebie, to tak pomyślałam, że skoro inni widzą, jak zajmujesz się bliźniaczkami i ile daje Ci to radości, to może myślą, że zajmą Cię opieką nad jeszcze jednym, byś wtedy nie myślała i rozpamiętywała tego co było..(co właśnie robisz)
Moni, wiem, że czasem wraca do nas ten dzień i wszystko co wtedy się stało i chyba każda z nas do końca życia będzie sobie obliczać ile Maleństwo miałoby teraz, jak by się rozwijało, itd.. - bo to my, kobiety jesteśmy typem analitycznym i mamy to we krwi..
Tylko Moni pamiętaj, że oby te myśli i smutanie się, które one wywołują nie trwały za długo, bo jak to mówią 'po każdej burzy przychodzi słońce'!!! I Ty też urodzisz śliczną, zdrową Kruszynkę, tylko trochę cierpliowści aż TŻ wróci i sie będzie działo

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Aniela, każda z nas tak ma.. Ja też liczę w którym bym teraz była miesiącu, rozmyślam - to chyba normalne Ważne by sie nie dać zwariować tym myślom, bo można w depresję popaść. Więc już przestań mysleć!!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Monika, ja też zalecam badanie na betę - będziesz pewna swego stanu. Test na sikanie przecież we wczesnej ciąży może nie jej wykryć.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Madzik, trzymam kciuki za pozytywne wieści po wizycie u lekarza!!(bo z tego co wyczytała, to dziś się wybierasz, tak?)
No wlasnie wrocilam.Nic nowego sie nie dowiedzialam oprocz tego ze za jakies 3 tyg mam wizyte w szpitalu na usg.Oczywiscie zadnych badan,nic.Spytal tylko czy wymiotuje i jak sie czuje,to tyle po mojej wizycie.Zalamka...

22/23.05.2010
Stary 2010-07-29, 11:08   #2181
ewurka
Wtajemniczenie

[QUOTE=madzik2221;21005199]
Cytat:

No wlasnie wrocilam.Nic nowego sie nie dowiedzialam oprocz tego ze za jakies 3 tyg mam wizyte w szpitalu na usg.Oczywiscie zadnych badan,nic.Spytal tylko czy wymiotuje i jak sie czuje,to tyle po mojej wizycie.Zalamka...
No usg w 9tc toż to szok w Anglii nie martw się, będzie dobrze. To nie Polska, że możesz porozmawiać z ginekologiem o wszystkim musisz być cierpliwa
Ja jestem happy zapisałam się na wszystkie badania tylko nad jednym badaniem musiałam się troszke namęczyć bo jedno laboratorium ma urlop, ale dałam rade będzie pracowity i zabiegany urlop dziewczyny.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-07-29, 11:35   #2182
madzik2221
Zakorzenienie

[QUOTE=ewurka;21005518]
Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
No usg w 9tc toż to szok w Anglii nie martw się, będzie dobrze. To nie Polska, że możesz porozmawiać z ginekologiem o wszystkim musisz być cierpliwa
Ja jestem happy zapisałam się na wszystkie badania tylko nad jednym badaniem musiałam się troszke namęczyć bo jedno laboratorium ma urlop, ale dałam rade będzie pracowity i zabiegany urlop dziewczyny.
Ale chociaz cos zalatwisz i sie dowiedz moze jakis konkretow a ja wrrrrrrrrrr rece opadaja. Ide do pl kilniki mam gdzie czekanie i myslenie czy wszystko jest ok.Musze sie tylko tam zapisac i bedzie git

22/23.05.2010
Stary 2010-07-29, 11:36   #2183
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co wiem to mdlosci pojawiaja sie okolo 6 tyg. chociaz niektore kobiety maja od pierwszych dni,niektore wogole,takze roznie bywa.ja mialam ale teraz ustapily za to zgaga zaczyna sie znowu,jest tak meczaca i najgorsze ze nic nie pomaga na nia.wczesniej to migdaly jadlam i nawet to jakos bylo a teraz przejadly mi sie i na ich widok mnie mdli.nie wiem czy jest jeszcze jakis sposob,ewentulanie myslalam o jakims specyfiku w plynie.podobno tu na recepte przepisuja ale cholera ich wie no nic dam moze jakos rade a jak nie bede kobinowala z czyms innym Na twoim miejscu juz dawno bym byla u lekarza chociazby zeby nie zyc w tej niepewnosci i byc przekonanym ze to tylko takie przejsciowe sprawy.Monia zrob to dla siebie i sie nie mecz kochana
Jutro lekarz ide spac,o ile wogole mi sie uda. spokojnej nocy

no mi też bardzo dokuczxała zgaga czasami męczyła mnie cały dzień i noc że niemogłam nawet spać wtedy brałam Rennie ale słysząłam ze można ssać zwykłe cukierki miętowe - tzw miętusy podobno pomagaja ale ja tego nie sprawdziłam bo nie bardzo lubię miętusy rennie można ssac lub pogryśc na początku ssałam więc ulga była na chwile bo po 10 min zgaga wracała potem zaczełam tabletki rozgryzac i połykac i ulga była na dłużej bo tabletka musiała się rozpuścic sama w żołądku ja teraz zgagi miewam z rana i pod wieczór jak się kłade zaczyna mnie mocno łapać ale udaje mi się zasnąc bez żadnych tabletek więc nie jest źle.

wczoraj z nudów przerzucałam piach łopatą pomyślałam ze może troche wysiłku fizycznego przyśpieszy okres a ze dzieci 2 sióstr mojego TŻ bawiły się wczoraj w piachu i większośc wylądowała na całym podwórku to chwyciłam szype i go zgarniałam przypomnaiłąm sobie jak pól roku temu zamiatałam podwórko i zaczełam plamić wtedy byłam już w ciązy ale niewiedziałam o tym po skończonej pracy krwawienie ustąpiło wtedy mi się okres spózniał 2 tyg i poprostu myślałam ze od wysiłku wreszcie się pojawił ale krwawienie było tylko przez godzine potem ustało na drugi dzień poszłam po test - wyszeł pozytywny ale się wtedy przestraszyłam ze mogłam dzidzi zaszkodzić.
no więc w dzień machałam łopata wieczorem wziełam gorącą kąpiel ale dziś nadal nic lekko z rana tylko brzuch pobolewał ale już przestał za to piersi wciąz bardzo bolą

wczoraj podczas kąpieli zauważyłam na swoich piersiach pełno czerwonych żyłeczek były bardzo mocno czerwone i było ich pełno ale to chyba od ciepłej wody bo dziś są słabsze

dziś już mneij o tym wszystkim myśle próbuję wyłączyć moj tok myślenia bo moze im więcej o tym myśle to mi wyobraznia robi psikusa dlatego wyłączam myślenie

dziewczyny znacie moż ejakiś dobry krem na rostępy??? mi tak strasznie mocno wybiły na podbrzuszu w tym 5 miesiącu mimo ze brzuch nawilżałam oliwką dzieciecą to niebardzo pomogło a teraz strasznei to wygląda neimogę patrzeć na to niewiem co by mi pomogło choć trochę to zmniejszyc ;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 11:41   #2184
ewurka
Wtajemniczenie

[QUOTE=madzik2221;21006350]
Cytat:

Ale chociaz cos zalatwisz i sie dowiedz moze jakis konkretow a ja wrrrrrrrrrr rece opadaja. Ide do pl kilniki mam gdzie czekanie i myslenie czy wszystko jest ok.Musze sie tylko tam zapisac i bedzie git
Idz, idz uspokoisz się. Ja tylko robię badania w Pl i może popytam lekarza co i jak, może poproszę go o luteine albo duphaston. Nie spodziewam się cudów, bo tak jak i Ty nastepną ciążę przeżyje w uk i nic na to nie poradzę, myślę tylko, że tym razem będzie dobrze

Monika nie wiem co mogę Ci poradzić w sprawie rozstępów, chyba raczej już nie znikają, ja mam sama od zewnętrznej strony ud i są na razie białe, ale takie jest kobiece siało i nic z tym nie poradzimy nie smutaj się.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-07-29, 11:43   #2185
MMONIKA9
Wtajemniczenie

[QUOTE=ewurka;21006519]
Cytat:
Idz, idz uspokoisz się. Ja tylko robię badania w Pl i może popytam lekarza co i jak, może poproszę go o luteine albo duphaston. Nie spodziewam się cudów, bo tak jak i Ty nastepną ciążę przeżyje w uk i nic na to nie poradzę, myślę tylko, że tym razem będzie dobrze

Monika nie wiem co mogę Ci poradzić w sprawie rozstępów, chyba raczej już nie znikają, ja mam sama od zewnętrznej strony ud i są na razie białe, ale takie jest kobiece siało i nic z tym nie poradzimy nie smutaj się.
takie to ja też mam na wewnętrznej stronie na wysokości kolan ale te są czerwone ze je bardzo widac i strasznie to wygląda chodzi własnei o to by chociaż białe były
Stary 2010-07-29, 11:53   #2186
ewurka
Wtajemniczenie

[QUOTE=MMONIKA9;21006577]
Cytat:

takie to ja też mam na wewnętrznej stronie na wysokości kolan ale te są czerwone ze je bardzo widac i strasznie to wygląda chodzi własnei o to by chociaż białe były
to może zapytaj w aptece o jakiś krem?

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-07-29, 12:19   #2187
edytaolb
Raczkowanie

dziewczyny znacie moż ejakiś dobry krem na rostępy??? mi tak strasznie mocno wybiły na podbrzuszu w tym 5 miesiącu mimo ze brzuch nawilżałam oliwką dzieciecą to niebardzo pomogło a teraz strasznei to wygląda neimogę patrzeć na to niewiem co by mi pomogło choć trochę to zmniejszyc ;([/QUOTE]

Ja z pierwzej ciąży pamiętam, że smarowałam się oliwką dla dzieci ale to nic nie dawało i w drogerii znalazłam jakiś taki lepsiejszy krem i poskutkował, bo to co się zdążyło zrobić to się nie rozwijało bardziej - po prostu zastopował (nie pamiętaj tylko nazwy) ale na pewno w drogerii znajdziesz coś dobrego
Stary 2010-07-29, 14:16   #2188
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
no mi też bardzo dokuczxała zgaga czasami męczyła mnie cały dzień i noc że niemogłam nawet spać wtedy brałam Rennie ale słysząłam ze można ssać zwykłe cukierki miętowe - tzw miętusy podobno pomagaja ale ja tego nie sprawdziłam bo nie bardzo lubię miętusy rennie można ssac lub pogryśc na początku ssałam więc ulga była na chwile bo po 10 min zgaga wracała potem zaczełam tabletki rozgryzac i połykac i ulga była na dłużej bo tabletka musiała się rozpuścic sama w żołądku ja teraz zgagi miewam z rana i pod wieczór jak się kłade zaczyna mnie mocno łapać ale udaje mi się zasnąc bez żadnych tabletek więc nie jest źle.

wczoraj z nudów przerzucałam piach łopatą pomyślałam ze może troche wysiłku fizycznego przyśpieszy okres a ze dzieci 2 sióstr mojego TŻ bawiły się wczoraj w piachu i większośc wylądowała na całym podwórku to chwyciłam szype i go zgarniałam przypomnaiłąm sobie jak pól roku temu zamiatałam podwórko i zaczełam plamić wtedy byłam już w ciązy ale niewiedziałam o tym po skończonej pracy krwawienie ustąpiło wtedy mi się okres spózniał 2 tyg i poprostu myślałam ze od wysiłku wreszcie się pojawił ale krwawienie było tylko przez godzine potem ustało na drugi dzień poszłam po test - wyszeł pozytywny ale się wtedy przestraszyłam ze mogłam dzidzi zaszkodzić.
no więc w dzień machałam łopata wieczorem wziełam gorącą kąpiel ale dziś nadal nic lekko z rana tylko brzuch pobolewał ale już przestał za to piersi wciąz bardzo bolą

wczoraj podczas kąpieli zauważyłam na swoich piersiach pełno czerwonych żyłeczek były bardzo mocno czerwone i było ich pełno ale to chyba od ciepłej wody bo dziś są słabsze

dziś już mneij o tym wszystkim myśle próbuję wyłączyć moj tok myślenia bo moze im więcej o tym myśle to mi wyobraznia robi psikusa dlatego wyłączam myślenie

dziewczyny znacie moż ejakiś dobry krem na rostępy??? mi tak strasznie mocno wybiły na podbrzuszu w tym 5 miesiącu mimo ze brzuch nawilżałam oliwką dzieciecą to niebardzo pomogło a teraz strasznei to wygląda neimogę patrzeć na to niewiem co by mi pomogło choć trochę to zmniejszyc ;(

ja ze zgaga walcze jedzac te migdaly ale juz mi sie nie chce.
A co do kremu podobno jest rewelacyjny krem na rozstepy w aptece,jest bardzo drogi ( okolo 100zl jak nie wiecej za dosc mala tubke)najlepsze ze niepamietam nazwy ale spytam siostry bo chyba ona mi miala kupowac w pl i Wam napisze jak cos sama musze zaczac sie czyms smarowac bo sie dorobie a potem niepozbede

22/23.05.2010
Stary 2010-07-29, 16:09   #2189
adamonika
Raczkowanie

witam drogie Panie zlitowali sie nade mną dzisiaj i mam wolne od dziieciaczków dzisiaj jakos lepiej sie czuję słońce u nas pieknie świeci

Cytat:

--
witaj Edytko ja wierzę, że urodzę zdrową i śliczną (po tatusiu ) córeczkę albo synka tylko ta wiara pozwala mi jakos zyc. Przyzwyczaiłam się już do tego co się stało, tyle że czasem jak zauwazyłas sama to wraca. Ale to nic, daje radę jakoś. No i Wy też jestescie a co do 4 @ to obawiam sie ze może nadejsc. Mojemu TŻ moze sie urlop o tydzien wydłużyć, bo cos zawalili robotę i z kontraktem mogą sie nie wyrobić To przerażające, ale jak mi dziś o tym TŻ powiedział przyjęłam tę wiadomość ze stoickim spokojem, jakbym podskórnie przeczuwała... ech.. także nawet jakbyśmy sie starali na wszystkie możliwe sposoby II kreseczek nie będzie ale to nic, nie tym razem to innym. Jakos nie mam parcia wielkiego. Wolę żeby wszystko było "po bożemu". Tak jak nam na gorze Bóg zapisał Teraz tylko czekac... całuski!

MMonika na rozstępy mogę Ci zaproponowwać maść CEPAN. kupisz w kazdej aptece. Koszt ok 20 zl. Mnie nawet za 14 na internetowej udało sie dostac. Mnie też na brzuchu w 7 miesiącu wyszło parę rozstępów. Były czerwone i dość grube. kupiłam i po 2 miesiącach sa bialutkie i jakby mniejsze. Niestety nigdy juz nie zejda ale przynajmniej nie rzucają się w oczy śmierdzi nieziemsko ta maść ale przy systematycznym stosowaniu warto sie poświęcic. Ja przez całą ciążę smarowałam się oliwką a i tak mi wyszły te pręgi. To podobno dziedziczne

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
śliczny-DZIĘKUJĘ od razu uśmiech na twarzy mi sie pokazał

oj zaświeci,zaświeci !!!!!!!!!
Aniela mam nadzieje ze ten uśmiech Ci już pozostał duzo słoneczka życzę

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Będę myśleć o Tobie w trakcie Twojego urlopu trzymam kciuki za Was

Madzik ja też zapisałabym się do polskiej kliniki na Twoim miejscu. Tam pewnie spotkasz lekarzy, ktorzy się Tobą, tzn Wami zainteresują. Powodzenia życzę i duzo sił Buźka!

Edytowane przez adamonika
Czas edycji: 2010-07-29 o 16:46
Stary 2010-07-29, 17:12   #2190
edytaolb
Raczkowanie

Moni, mówią 'co sie odwlecze, to nie uciecze' więc myślę że tak będzie w Twoim przypadku. W końcu się spotacie z TŻ i ponadrabiacie zaległości, tak?? i to ze zdwojoną siłą Buziaki

Ja powoli zaczynam planowanie,bo wyjeżdżamy 3 sierpnia na 7 lub 10 dni (zależy od pogody) na baseny i nad jeziorko na Słowację. Akurat na planowany wyjazd mam dostać @ (pod koniec wyjazdu co prawda), więc po @ bierzemy się z Mężulkiem do roboty!! Pozdrawiam wszystkie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości