![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Mam taką nadzieję, w końcu pierwszą ciążę donosiłam bez problemów...
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Ja też, więc tym bardziej ma nas co motywować i podtrzymywać na duchu, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak...
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy we wczesnej ciązy występuje.....troche wstyd pisać...zwiększona ilośc gazów?? bo gdybym jadła nieodpowiednio i ostre rzeczy to bym rozumiała ale ja własnei malutko jem bo niemam coś apetytu przeważnie jest to chleb z pasztetem lub szynką albo płatki z błonniekiem (jak je jadłam to miałam rozwolnienie)a teraz mi się skończyły i znowu wróciły zaparcia gazy mnie męczą przez cały dzień najgorzej jest z rana i podwieczór i mam częste zawroty głowy przeważnie tak mam jak ukucne i się podnoszę jak się pochylam lub jak siedze i wstane to robi mi się słabo i kręci mi się w głowie udało mi się znaleśc tylko coś takiego w dolegliwościach w ciązy:
Zawroty głowy. Wywoływane są zmianą ciśnienia tętniczego w czasie ciąży. Aby ograniczyć ich występowanie, należy unikać nagłego ruchu, np. nagłego wstawania czy pochylania się, zadymionych lub dusznych pomieszczeń a tu na temat upławów bo ja mam tak silne że czasami mam wrazenie jak bym popuściła w majtki ![]() Wydzielanie śluzu z pochwy - upławy. Zwiększone niż zwykle wydzielanie śluzu z pochwy jest całkowicie normalne w ciąży. Wydzielina ta, przypominająca śluz owulacyjny, ma za zadanie chronić drogi rodne przed potencjalnymi infekcjami. Wpływ na to ma znacznie większa ilość hormonów. Należy jednak ją bacznie obserwować, czy nie zmieniła zapachu czy zabarwienia, a także czy nie pojawiło się pieczenie lub świąd, co może świadczyć o zakażeniu często przytrafiającym się ciężarnym. czy przed okresem też się zwiększa śluz bo ja nigdy wczes niej u siebie niezauważyłam by mi się zwiększął przed okresem ale teraz po ciązy mogło się to zmienić niewiem jestem w strasznej kropce??? ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- kurcze dziewczyny i jak ja mam niewariować intuicja mi podpowiada że coś może być po 1. brak tej wrednej @ 2. bardzo bolące piersi 3. od czasu do czasu pobolewające podbrzusze 4. zawroty głowy i duszności 5. zwiększona ilośc śluzu 6. gazy 7. dośc częste oddawanie moczu 8. sennośc napewno sobie niewmawiam tych objawów one są naprawdę obserwuje swoje ciało codziennie i widzę ze coś jest nie tak ;( ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- JA ALE WAM TU BRĘCZE ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() idź na bete bo się wykończysz psychicznie !!! Na Polnej zrobią Ci badanie w 2-2,5 h - koszt 26 zł Edytowane przez ry-bcia Czas edycji: 2010-07-28 o 17:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
to ojoj to mi sie zaczęło koło 10 i jak juz wzięłam prochy i oddałam kluczyki chłopu to znaczy, że bardzo bolało
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
witam mocno Dziwuszki
![]() ![]() Ewuś, Edytka jestem jestem ![]() ![]() Jakoś opadlam z sił ostatnio i nawet pisać mnie sie nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oj, cos czuję ze małpa przyjdzie niebawem bo cos brzuch mnie boli. To bylaby juz 3 po # i mam nadzieje ze 4 nie bedzie ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- MMonika zrob test albo bete to sie wszystkiego dowiesz, szkoda nerwow. 3mam mocno kciuki ![]()
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wcale się nie dziwie, ze jesteś smutna, wyobrażam sobie co czujesz opiekując się dziećmi (nie swoimi) ![]() ![]() Pamiętaj jednak, że zawsze wychodzi słoneczko i to cierpienie, ten smutek, zawsze jest wynagradzany ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też czekam na 2 @ rozkręca się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez siie stesknilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak tam przygotowania do urlpu. Ciesze sie ze wypoczniesz i w koncu zrobisz te badania co na nie czekas tyle ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja czekam, odliczam i już nie mogę się doczekać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
dziś mija miesiąc od pechowego dnia ![]() okresu ciągle brak a czekam na niego z utęsknieniem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() doczekasz się @ jak każda z nas. Wiem jak jest ciężko czekać, ale zobaczysz jak bedziesz się cieszyła kiedy w końcu nadejdzie ![]() ##,................,#**#, .,#**#, .....##.........,,#####.. .........# .......##....,#.......... #....//.....# ........###*.....#....... ...((......# ..........'''#........... ........ ....# .............''#......#.. .............# .................''##;... .....#.....#, ......................#.. ......"##"...#, ......................#.. ..................#, ......................#.. ...#................#, ......................#.. ...#..................#, BY ROZPROSZYC WSZYSTKIE SMUTKI JEST POTRZEBNY SŁOŃ MALUTKI. LECZ BY SZCZĘŚCIE CHCIAŁ PRZYNOSIĆ TRĄBĘ SWOJĄ MUSI WZNOSIĆ ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ewus, kochana Ty to sie dopiero stesknilas za bliskimi, nawet nie chce sobie wyobrazac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie tak samo dziś ;( też dziś jest miesiąc jak straciłam dzidziulka ;( i wciąż niemogę się pogodzić z jego stratą ;( ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oj zaświeci,zaświeci !!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki wiem ze to ciezki okres dla Was bo minal dopiero miesiac od # a tak ciezko jest sie z tym pogodzic.Macie racje mysl o tym jakby sie rozwijala wrecz nie daje spokoju.Niestety tak bedzie i nie mamy wplywu na to nawet jesli sie jest w 2 ciazy zaraz po poronieniu,wiem z wlasnego doswiadczenia.Licze kazdy dzien i chce zeby bylo wszystko ok ale mysl o tamtej ciazy nie daje nadal spokoju.Trudno sie z tym pogodzic,ale czasu nie wrocimy...Trzymajcie sie kochane i nie dajcie sie zwariowac. tule Was mocno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
no ja mdłości to prawie wogóle niemam raz po raz mnie zemdli ale to przewąnei jak mam wybuch gorąca i zrobi mi się słabo wymiotów żadnych ale to przy pierwszej ciązy też ich niemiałam ani razu nie wymiotowałam ciąze ogólnie znosiłam bardzo dobrze gdyby nie te ciągłe krwawienia i skrzepy była by wręcz idealna
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro lekarz ide spac,o ile wogole mi sie uda. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=adamonika;20990493]witam mocno Dziwuszki
![]() ![]() Ewuś, Edytka jestem jestem ![]() ![]() Jakoś opadlam z sił ostatnio i nawet pisać mnie sie nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oj, cos czuję ze małpa przyjdzie niebawem bo cos brzuch mnie boli. To bylaby juz 3 po # i mam nadzieje ze 4 nie bedzie ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie ![]() ![]() Witaj Moni, ale Cie dawno nie 'czytałam..' Z tego co piszesz i jak piszesz rzeczywiście mozna wyczuć, że smutno Ci. Ale pomysl inaczej - już za 2 yg Twój TŻ przyjedzie i będzie cały tylko Twój, nadrobicie wszystko, co tak długo na Was czekało i życzę Wam, by już nie było tej następnej @ ![]() A co do tego, że tyle dzieci masz wokół siebie, to tak pomyślałam, że skoro inni widzą, jak zajmujesz się bliźniaczkami i ile daje Ci to radości, to może myślą, że zajmą Cię opieką nad jeszcze jednym, byś wtedy nie myślała i rozpamiętywała tego co było..(co właśnie robisz) ![]() Moni, wiem, że czasem wraca do nas ten dzień i wszystko co wtedy się stało i chyba każda z nas do końca życia będzie sobie obliczać ile Maleństwo miałoby teraz, jak by się rozwijało, itd.. - bo to my, kobiety jesteśmy typem analitycznym i mamy to we krwi.. Tylko Moni pamiętaj, że oby te myśli i smutanie się, które one wywołują nie trwały za długo, bo jak to mówią 'po każdej burzy przychodzi słońce'!!! I Ty też urodzisz śliczną, zdrową Kruszynkę, tylko trochę cierpliowści aż TŻ wróci i sie będzie działo ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Aniela, każda z nas tak ma.. Ja też liczę w którym bym teraz była miesiącu, rozmyślam - to chyba normalne Ważne by sie nie dać zwariować tym myślom, bo można w depresję popaść. Więc już przestań mysleć!! ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Monika, ja też zalecam badanie na betę - będziesz pewna swego stanu. Test na sikanie przecież we wczesnej ciąży może nie jej wykryć. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Madzik, trzymam kciuki za pozytywne wieści po wizycie u lekarza!!(bo z tego co wyczytała, to dziś się wybierasz, tak?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=edytaolb;21002106]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=madzik2221;21005199]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem happy zapisałam się na wszystkie badania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ewurka;21005518]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no mi też bardzo dokuczxała zgaga czasami męczyła mnie cały dzień i noc że niemogłam nawet spać wtedy brałam Rennie ale słysząłam ze można ssać zwykłe cukierki miętowe - tzw miętusy podobno pomagaja ale ja tego nie sprawdziłam bo nie bardzo lubię miętusy rennie można ssac lub pogryśc na początku ssałam więc ulga była na chwile bo po 10 min zgaga wracała potem zaczełam tabletki rozgryzac i połykac i ulga była na dłużej bo tabletka musiała się rozpuścic sama w żołądku ja teraz zgagi miewam z rana i pod wieczór jak się kłade zaczyna mnie mocno łapać ale udaje mi się zasnąc bez żadnych tabletek więc nie jest źle. wczoraj z nudów przerzucałam piach łopatą ![]() ![]() ![]() ![]() no więc w dzień machałam łopata wieczorem wziełam gorącą kąpiel ale dziś nadal nic lekko z rana tylko brzuch pobolewał ale już przestał za to piersi wciąz bardzo bolą wczoraj podczas kąpieli zauważyłam na swoich piersiach pełno czerwonych żyłeczek były bardzo mocno czerwone i było ich pełno ale to chyba od ciepłej wody bo dziś są słabsze dziś już mneij o tym wszystkim myśle próbuję wyłączyć moj tok myślenia bo moze im więcej o tym myśle to mi wyobraznia robi psikusa dlatego wyłączam myślenie dziewczyny znacie moż ejakiś dobry krem na rostępy??? mi tak strasznie mocno wybiły na podbrzuszu w tym 5 miesiącu mimo ze brzuch nawilżałam oliwką dzieciecą to niebardzo pomogło a teraz strasznei to wygląda neimogę patrzeć na to niewiem co by mi pomogło choć trochę to zmniejszyc ;(
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=madzik2221;21006350]
Cytat:
![]() ![]() Monika nie wiem co mogę Ci poradzić w sprawie rozstępów, chyba raczej już nie znikają, ja mam sama od zewnętrznej strony ud i są na razie białe, ale takie jest kobiece siało i nic z tym nie poradzimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ewurka;21006519]
Cytat:
![]() |
![]() |
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=MMONIKA9;21006577]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
dziewczyny znacie moż ejakiś dobry krem na rostępy??? mi tak strasznie mocno wybiły na podbrzuszu w tym 5 miesiącu mimo ze brzuch nawilżałam oliwką dzieciecą to niebardzo pomogło a teraz strasznei to wygląda neimogę patrzeć na to niewiem co by mi pomogło choć trochę to zmniejszyc ;([/QUOTE]
Ja z pierwzej ciąży pamiętam, że smarowałam się oliwką dla dzieci ale to nic nie dawało i w drogerii znalazłam jakiś taki lepsiejszy krem i poskutkował, bo to co się zdążyło zrobić to się nie rozwijało bardziej - po prostu zastopował (nie pamiętaj tylko nazwy) ale na pewno w drogerii znajdziesz coś dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ze zgaga walcze jedzac te migdaly ale juz mi sie nie chce. A co do kremu podobno jest rewelacyjny krem na rozstepy w aptece,jest bardzo drogi ( okolo 100zl jak nie wiecej za dosc mala tubke)najlepsze ze niepamietam nazwy ale spytam siostry bo chyba ona mi miala kupowac w pl i Wam napisze jak cos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |||
Raczkowanie
|
witam drogie Panie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MMonika na rozstępy mogę Ci zaproponowwać maść CEPAN. kupisz w kazdej aptece. Koszt ok 20 zl. Mnie nawet za 14 na internetowej udało sie dostac. Mnie też na brzuchu w 7 miesiącu wyszło parę rozstępów. Były czerwone i dość grube. kupiłam i po 2 miesiącach sa bialutkie i jakby mniejsze. Niestety nigdy juz nie zejda ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Madzik ja też zapisałabym się do polskiej kliniki na Twoim miejscu. Tam pewnie spotkasz lekarzy, ktorzy się Tobą, tzn Wami ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-07-29 o 16:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Moni, mówią 'co sie odwlecze, to nie uciecze' więc myślę że tak będzie w Twoim przypadku. W końcu się spotacie z TŻ i ponadrabiacie zaległości, tak?? i to ze zdwojoną siłą
![]() Ja powoli zaczynam planowanie,bo wyjeżdżamy 3 sierpnia na 7 lub 10 dni (zależy od pogody) na baseny i nad jeziorko na Słowację. Akurat na planowany wyjazd mam dostać @ (pod koniec wyjazdu co prawda), więc po @ bierzemy się z Mężulkiem do roboty!! Pozdrawiam wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.