Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki cz. XII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-21, 21:48   #2161
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Maly się co chwile budzi z placzem
Co zamknę oko to znowu płacz.
Ale chociaż chwilkę jest spokój.

Kiedy zmieniać pampka? Przed kp czy po?
A probowalas spac z nim? Moze jak sie przytulicie to bedzia spac spokojniej

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 22:26   #2162
silver89
Rozeznanie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

Melduję się i ja , nie nie urodziłam i się na to nie zapowiada Umyłam okna w całym domu, posprzątałam, zmęczyłam się jak nie wiem i czekam co będzie Póki co kładę się spać..
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 23:08   #2163
kamila_509
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy wybudzać szkraba skoro nie placze, że ma mokro albo kupke ani że jest głodny :/

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

I tak patrzę na niego ( oczywiście, że nie moge spać skoro jest cicho i spokojnie :/ ) I płakać mi się chce, że on jest taki bezbronny i kochany a ja się na niego zloszcze
Stary 2016-07-21, 23:13   #2164
pszczolinka
Raczkowanie

Kamila nie pozwalaj sobie na takie myśli, bo się dziewczyno wykończysz. Do wszystkiego trzeba podchodzić ze spokojem. Musicie się siebie powoli nauczyć, karmienia również. W 1 dobie maluch naprawdę jeszcze nie potrzebuje ssać nie wiadomo ile, jak ma żołądek wielkości orzecha.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 23:20   #2165
kamila_509
Zakorzenienie

Niby ja to wszystko wiem ale ja chce dla niego jak najlepiej a mi nie wychodzi

Nawet przez myśl mi przeszło, że może ja na prawdę nie powinnam być matką bo zamiast płonąc z miłości do Noah ja się złościlam, że kp mi nie wychodzi, że maly marudny.
Więc, że to wszystko w mojej głowie siedzi niepotrzebnie ale jak setny raz próbuje wcisnąć cycka i mlody puszcza po sekundzie to tracę cierpliwość

Mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej.

Teraz zamiast spać patrzę na niego i rycze <3

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

A tak w ogóle to Alloffkowa urodziła

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

I wuncek też

3 dzieci w jeden dzień babyboom <3
Stary 2016-07-21, 23:41   #2166
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Inka nie łam się kobieto.nic na siłę. A wogóle to po cc pokarm pojawia się w 4/5 dobie. Nie rozumiem dlaczego tak do tego podchodzą. Komentarz położnej z pewnością nie pomoże.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziękuję Też tak słyszałam właśnie o tym pokarmie po cc. Tylko wiesz, jak patrzą się na mnie z wyrzutem to i prób się odechciewa Ale nie dam im się!

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Oczywiście, że będzie tylko lepiej!! Ale musisz też w to uwierzyć!

Ja bardzo ok rany nie czuję w ogóle! Chodzę w pełni wyprostowana, pochylam się, kucam bolą mnie ramiona, trochę klatka piersiowa i góra brzucha -nie mam pojęcia czemu ale poprosiłam o kolejny Diclofenac i zastosowałam.

U nas z karmieniem też nie ma sielanki bo Młody albo się nie chce dostawić, albo dla odmiany nie jest puścić piersi -i mnie pewnie od tego kombinowania z pozycjami bolą ramiona... Położna pytała w nocy czy chcemy mm, podziękowałam i próbuję radzić sobie sama naturalnie.

Pampersa dalej sama nie zmieniałam, boję się jeszcze więc zawsze dzwonię po położną.

Nie musimy umieć wszystkiego od razu, dajmy sobie czas!!

Kochana, oddychaj głęboko i nie pozwól by czyjś zły nastrój uderzał w Ciebie i Twoje dziecko!!
Jak ja mam chwilę spadku formy to sobie mówię, że moje dziecko lepszej mamy ode mnie nigdy nie będzie miało i od razu mi lepiej!!
Bardzo pokrzepiające jest to co piszesz. Staram się optymistycznie podejść do kp, ale niestety nie jest to łatwe.
Ja zostałam niestety rzucona na głęboką wodę i pozostawiona sama sobie razem z przeniesieniem na inny oddział. Na patologii co chwilę zaglądały do nas położne z propozycją pomocy przy dziecku, zmieniały pieluszki itp. Tu na położnictwie wszystko muszę robić sama, nawet nie wiedziałam jak zmienić pampersa. Po cc też ciężko mi sie wstaje do małego, podnosi, przystawia.
I gratuluję dobrego znoszenia cc U mnie trochę gorzej, ale wierzę w to że z każdym dniem będzie tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Inka dasz rade z kp. Mnie tez bolalo bardzo przystawianie. Caly czas do teraz jade na ibuprofenie zeby jakos funkcjonowac. A jesli nawet zrezygnujesz to sposob karmienia nie umniejsza matczynej milosci
A co z twoim patentem na maść sutkową z lidokainą Biorę w ciemno
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-21, 23:56   #2167
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby ja to wszystko wiem ale ja chce dla niego jak najlepiej a mi nie wychodzi

Nawet przez myśl mi przeszło, że może ja na prawdę nie powinnam być matką bo zamiast płonąc z miłości do Noah ja się złościlam, że kp mi nie wychodzi, że maly marudny.
Więc, że to wszystko w mojej głowie siedzi niepotrzebnie ale jak setny raz próbuje wcisnąć cycka i mlody puszcza po sekundzie to tracę cierpliwość

Mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej.

Teraz zamiast spać patrzę na niego i rycze <3

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

A tak w ogóle to Alloffkowa urodziła

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

I wuncek też

3 dzieci w jeden dzień babyboom <3
Kamila spokojnie. To dopiero jeden dzień. Nie myśl w ten sposób bo się zameczysz. Ciesz się po prostu tym czasem. Wymyślaj pozycje żeby mały był przy tobie, żeby cię czuł tak jak do tej pory. A ssanie na pewno też zalapie. Spróbuj przystawic go na lezaco, będzie miał dwa w jednym *** i wyspij się w miarę możliwości! Zmęczenie nie jest dobrym doradca **

Gratulacje dla Alloffkowej**

Wuncek dla ciebie też, tak mocno czekałas***

Silver mi lekarz dziś kazał 2-3 razy dziennie masować sutki po 15 minut, skakac na pilce, iść na basen, biegać po schodach i sexowac się. Ogólnie się męczyć. Nie wiem czy to coś da.... Nie mam siły na te męczarnie, ale spróbuję

Ja po spychaniu wieloryba mówię dobranoc i czekam na sensacyjne odejście wód

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Już tylko 6 mamus czeka na rozpakowywanie dżizys, do roboty!
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-22, 01:05   #2168
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Dziękuję Też tak słyszałam właśnie o tym pokarmie po cc. Tylko wiesz, jak patrzą się na mnie z wyrzutem to i prób się odechciewa Ale nie dam im się!

Bardzo pokrzepiające jest to co piszesz. Staram się optymistycznie podejść do kp, ale niestety nie jest to łatwe.
Ja zostałam niestety rzucona na głęboką wodę i pozostawiona sama sobie razem z przeniesieniem na inny oddział. Na patologii co chwilę zaglądały do nas położne z propozycją pomocy przy dziecku, zmieniały pieluszki itp. Tu na położnictwie wszystko muszę robić sama, nawet nie wiedziałam jak zmienić pampersa. Po cc też ciężko mi sie wstaje do małego, podnosi, przystawia.
I gratuluję dobrego znoszenia cc U mnie trochę gorzej, ale wierzę w to że z każdym dniem będzie tylko lepiej.

A co z twoim patentem na maść sutkową z lidokainą Biorę w ciemno
A fazie testow jest 😂😂

Wuncek, alloffkowa gratulacje kochane!!!
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 01:55   #2169
Wesola_Ania
Zadomowienie

Wnucek i Alloffkowa gratulacje,już tylko 6 czeka ciezarowek,a dopiero co zapisałam się na wizaż w listopadzie,lol

Kamila,jak ma siku to nie zmieniam przed KP,no chyba że jest w tym pampku długo ponad 3 godz,no widzę,że mu przeszkadza.przy kupie zmieniam od razu,by się nie odparzyl.nawet jeśli wyjdzie,ze przed i po karmieniu.

---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Pamiętaj,że są różne chwile w życiu matki,mnie też czasem denerwuje jak płacze,a ja nie wiem czemu i jak mu pomoc.

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 03:31   #2170
olutka
Zakorzenienie

Staś prawie 3 godz na przemian płakał, jadł i patrzył na mnie... Dopiero zasnął...
Mój Szkrab Maleńki...

---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:25 ----------

No i przekładając go, obudziłam go...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 05:58   #2171
kamila_509
Zakorzenienie

Noah też na zmianę ssie i płacze. W międzyczasie zaśnie i od nowa. Nie wiem już jak mam mu pomóc. Jestem taka niezdara, że bez T go dobrze nie przystawie...
Dlaczego ja nie mogę mieć tego mleka?!
Stary 2016-07-22, 06:32   #2172
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Noah też na zmianę ssie i płacze. W międzyczasie zaśnie i od nowa. Nie wiem już jak mam mu pomóc. Jestem taka niezdara, że bez T go dobrze nie przystawie...
Dlaczego ja nie mogę mieć tego mleka?!
Masz mleko.

Kamila dzieci takie wlasnie sa. Jedza, kupkaja, placza z krotkimi przerwami na sen Macierzynstwo jest trudne na poczatku. Dzieci lezace i gugajace do sciany to moze 1% spoleczenstwa ma.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ----------

Mlody znowu w nocy mi starl naskorek z lewego sutka. Ała. W nim mam wiecej mleka i nie umie zlapac.
Stary 2016-07-22, 06:59   #2173
eskav8
Wtajemniczenie

Witam się w....dwupaku oczywiście. Jak na złość po spychaniu wieloryba nawet brzuch przestał boleć masakra

6 mamusiek zostało, ale dwie chyba nic nie pisza od dawna więc ciekawe...

Kamila, mi się wydaje że nie musisz pomagać dziecku że płacze, one po prostu takie sa** miaucza, robią kupke i spia i tak na zmianę kattoo dobrze mówi że tylko niektóre mamy mają spiace i nieplaczace dzieci. Uwierz w siebie. Jesteś jego mama -najlepszym co ma! Nawet jeśli zrobisz coś niezdarnie albo ci nie wyjdzie, to się nic nie stanie. Nikt nie mówił że będzie prosto, tym bardziej na początku nie bądź dla siebie taka ktytyczna***** tak na niego czekałas

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Kattoo wspolczuje sutkow
Czy nakladki na sutki mają różne rozmiary czy jakiś uniwersalny??
Stary 2016-07-22, 07:15   #2174
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Witam się w....dwupaku oczywiście. Jak na złość po spychaniu wieloryba nawet brzuch przestał boleć masakra

6 mamusiek zostało, ale dwie chyba nic nie pisza od dawna więc ciekawe...

Kamila, mi się wydaje że nie musisz pomagać dziecku że płacze, one po prostu takie sa** miaucza, robią kupke i spia i tak na zmianę kattoo dobrze mówi że tylko niektóre mamy mają spiace i nieplaczace dzieci. Uwierz w siebie. Jesteś jego mama -najlepszym co ma! Nawet jeśli zrobisz coś niezdarnie albo ci nie wyjdzie, to się nic nie stanie. Nikt nie mówił że będzie prosto, tym bardziej na początku nie bądź dla siebie taka ktytyczna***** tak na niego czekałas

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Kattoo wspolczuje sutkow
Czy nakladki na sutki mają różne rozmiary czy jakiś uniwersalny??
Rozne rozmiary maja ale ja moich nie uzywam. Mlody nie chcial przez nie ssac a juz tak bardzo nie bola jak na poczatku to juz olewam
Stary 2016-07-22, 07:18   #2175
olutka
Zakorzenienie

Kamila, mój Staś przepłakał w nocy prawie 3 godz tak, że dziewczyna, z którą leżę, aż była przerażona co mu jest. Cyca pociumkał troszkę, a prawie ciągle odpychał mnie i wkładał do ust piąstkę. I to podobno też jest normalne, ja się tym nie martwię. Oczywiście spytam pediatrę, ale ze spokojem, na obchodzie. Ciesz się, że masz możliwość mieć T przy sobie i nie przejmuj się wszystkim, bo to jedynie może szkodzić Noah...

Eska, nakładki mają rozmiary.
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 07:25   #2176
eskav8
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny. A co się mierzy do takiej nakladki? Szerokosc sutka??
Stary 2016-07-22, 07:37   #2177
kamila_509
Zakorzenienie

A powinnam się martwić brakiem siuskow? Bo kupki są. Maleńkie i jedna duzutka.
Stary 2016-07-22, 07:39   #2178
eskav8
Wtajemniczenie

Może siuski też sa tylko nie widać w gaszczu kupy?
Stary 2016-07-22, 07:44   #2179
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
A powinnam się martwić brakiem siuskow? Bo kupki są. Maleńkie i jedna duzutka.
Jak jest kupa to i siuski. Taki malutki noworodek malo sika. Moj zaczal tak normalnie moczyc pieluchy po 4 dniach a wczesniej tyle co ledwo.
Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. A co się mierzy do takiej nakladki? Szerokosc sutka??
Ja na oko bralam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-22, 07:47   #2180
Arida_
Zadomowienie

Kattoo a sa noworodki ktore tak slodko gugaja? Bo moj to kweka i czekam az zacznie gadac do matki
Kamil, kochana zluzuj troche bo sie wykonczyszod tego zamartwiania , jeszcze zdazysz znaleźć jako matka tysiac wymyslonych powodow

Stary 2016-07-22, 07:48   #2181
kattoo
Zakorzenienie

Arida moj sobie kweka jak kotek jak sie uda go odlozyc gdy nie spi. Cos sobie gada do pandy
Stary 2016-07-22, 08:01   #2182
kamila_509
Zakorzenienie

Mój tylko płacze :P
Poszłam prysznicowac się i przychodze a tu.... CISZA!!
T tak pięknie go uspal. On ma rękę do dzieci jak nikt.
Bez niego nie dałabym rady.

Skorzystam z okazji i pójdę się kimnac. Chodzę jak pijana.
Stary 2016-07-22, 08:05   #2183
Wesola_Ania
Zadomowienie

Dzieci ponoć odczuwają nasz niepokój,też zdarzało się,ze u mnie się szarpal a u męża chwila i zasnął.

Siuskow na początku jest mało,myślę,że po ok tyg jak miał zaczął więcej moczyc.teraz mamy na okrągło siku,a kupki ze 5 na dobę

Stary 2016-07-22, 08:13   #2184
kamila_509
Zakorzenienie

No i pospane.
Ani kupy ani sikow nie ma.
Ciekawe ile spadł z wagi.

Czy wasze szkraby też się dra w nieboglosy przy zmianie pieluszki?
Stary 2016-07-22, 08:18   #2185
Wesola_Ania
Zadomowienie

Zależy,jak jest rozbudzony,a zależy mi żeby jeszcze przed karmieniem zmienić,to jest wrzask.gdy jest śpiący np w nocy to grzecznie leży o wtedy raz dwa i po sprawie

Stary 2016-07-22, 08:25   #2186
dzojsticzek
Zadomowienie

Kamila synek bedzie troche miauczał i marudził wkoncu jest to twoja krew i uwierz mi ze jesli zrobisz mu cos mało delikatnie to on Ci wybaczy pamietam ze w szpitalu tez nie widziałam zbytnio sikow na pieluszce ale to normalka
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:27   #2187
mezzaluna
Raczkowanie

Inka, a pobudzasz laktatorem 7-5-3,min?

Kamila, to hormony i zmęczenie przez Ciebie przemawiają. Dla Noah jesteś najlepszą mamą na świecie. Nie od razu Rzym zbudowano, ciesz sie,ze nas T, korzystaj z jego pomocy, pokarm będzie i synek nauczy sie przystawiać, u mnie to samo bylo w pierwszej dobie. A co do spania, spróbujcie na żabkę, maly na Twoich piersiach
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:29   #2188
dzojsticzek
Zadomowienie

Ty tez masz rękę do dzieci a zwłaszcza swojego

Dziewczyny w 2pakach zaciskam kciuki żebyście mogły niebawem miec te same 'problemy' co reszta lipcowek czyli pierwsza smulka i jak ogarnac kikut i czemu tak długo sie trzyma
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 08:31   #2189
Arida_
Zadomowienie

Kamila, moj przy pampku drze sie do tej pory, chociaz od wyjscia ze szpitala nie myje pupy chusteczkami tylko ciepla wodą.

Stary 2016-07-22, 08:31   #2190
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezzaluna Pokaż wiadomość
Inka, a pobudzasz laktatorem 7-5-3,min?

Kamila, to hormony i zmęczenie przez Ciebie przemawiają. Dla Noah jesteś najlepszą mamą na świecie. Nie od razu Rzym zbudowano, ciesz sie,ze nas T, korzystaj z jego pomocy, pokarm będzie i synek nauczy sie przystawiać, u mnie to samo bylo w pierwszej dobie. A co do spania, spróbujcie na żabkę, maly na Twoich piersiach

Na mojej piersi nie chce siedzieć. Tylko u T.

Cyckujemy się i trochę podsypia. Kochany kurczaczek <3

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości