![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
W swoim życiu miałam już trzy swinki morskie
![]() Śliczne były... Dawałam im jeść conajmniej 3 razy dziennie ![]() ![]()
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja juz mam bzika na punkcie tych swinek. Nie bylo mnie w domu od wczoraj rano do dzisiaj wieczorem no juz wczoraj wieczorem musialam dzwonic do domu zeby nie zapomnieli dac swinkom jesc i zeby je ode mnie wycalowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje swinki zawsze pisza jak wyjde z pokoju i wroce bo mysla ze mam dla nich jedzenie. Nie sadze, a wlasciwie jestem pewna, zeby swinka kwikami mowiła Ci, ze ma za mała klatke ![]() Mysle ze domaga sie jedzonka jak moje. Kiedys jak mialam jedna swinke jej jedynym odgłosem wydawanym tez były kwiki. ja tez ![]() i tu niestety bład jest/był bo swinka musi miec STAŁY DOSTEP do sianka, zawsze o kazdej porze roku. Sciera sobie zabki na nim i w ogole sianka wplywa bardzo dobrze na uklad trawienny...
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj swinki obudzily sie o 5 rano. Niektore gryzly klatke a jedna piszczala, ale tak dziwnie. Drugi raz w zyciu takie piszczenie slyszalam. To byla raczej Bloo ale nie jestem pewna bo ciemno bylo i nie widzialam. W kazdym badz razie jak uciszalam to przestawala tak piszczec. To nie bylo normalne piszczenie, nie takie jak cos je zaboli tylko takie ciagle. Nie wiecie moze co to takiego
![]() ![]() Wklejam fotki Bloo w ulubinym miejscu do spania czyli na srodku mojej poduszki. Zdjecia nie sa cudne bo mam aparat zepsuty i robilam telefonem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie na zapas tylko obserwuj.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli to piszczenie nie jest normalne to mogla sie wystarszyc czegos, bo jesliby ja cos bolało to sama z siebie, według mnie, nie piszczalaby, tylko przy dotykaniu chorego miejsca.... U mnie Bibi ma taki przerazliwy, załosny pisk ale on od zawsze taki mial wiec bez trudu rozpoznaje który piszczy
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
MOje świnki czasem jak się ciesza to przeciągają swoje kwiki i wychodzi takie "łiiiiiiiiiiiiiiiiiii " czasami trzeba uszy zatykać ^^
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Rozeznanie
|
no ja niestety dałabym wszystko aby usłyszec piszczenie świnki, niestety moja juz dosc dawno nie wydaje pisków
![]() ![]() fajne foteczki, i swiniaczek przesłodki ![]()
#2200 |
Raczkowanie
|
No moja swinka ma taka mala klatke, nie wiem dokladnie jakie ma wymiary bo nie mierzylam, jest ona wypuszczana po do domu a w lecie chodzi swobodnie po polu (dobrze jej;p). Wydaje mi sie ze ciagle kwiczy chyba ze jej sie nudzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ze jest sama, to nie ma z kim pogadac. Mialam kiedys jedna swinke i tez "tylko" piszczala na jedzenie a nie bylo gruchania itp spraw bo nie miala do kogo. Przy 2 swinkach widac dopiero co to znaczy swinka ![]()
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nawet nie wiesz jak łatwo mozesz stracic prosiaczka. Swinka NA PEWNO nie piszczy z nudów ![]()
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedronka19876 Moze nie ma potzreby piskania, albo nie ma dokogo ![]() ![]() ![]() ehh motylek mnie wyprzedzila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Moja świnka ma chyba ok 5 lat. sama dokladnie niewiem, mam ja od ponad 4,5 roku i niewiem ile miala ja poprzednia wlascicelka,gdyz ja dostałam. Kiedys kwiczała na wszystko, jak sie wchodzilo do pokoju, jak leciala muzyka ![]()
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym ja siedziala sama w klatce x czasu i nie mialabym z kim pogadac tez by mi sie nie chcialo juz odzywac....
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
kapalam felka
![]() ![]() ze w przednich lapkach chyba 2 pazurki mu rosna w rozna strona..normalnie biega itp. wiec ne widac zeby go bolalo,ale mzoe ma za dlugie?moze powinnam obciac?choc ciezko bo sie wyrywa;p hmm myslicie ze to grozne? |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czeste u swinek, kiedys mial zle przyciete i tak zostało. Mozesz przyciac (lub wet jesli sie boisz) ale uwazaj na nerw bo go zaboli
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie to kwikanie... Może poprostu jj sie tak uwidziało i tak pisnęła.
ja jak obcinam moim pazurki to : Ja trzymam swinie w rękawiczkach, tato obcina ^^ Wyrywają się, i gryzą niesamowicie ![]()
![]() |
#2209 |
Raczkowanie
|
NO JUZ 4 DNI BEDZIE PO KEPIELI I NAWET ZAUWAZYLAM ZE MNiej sie drapie czyli moze mial cos ze skora? nie wiem...dostaje witaminki i alertec w kropelce bo tak weterynarz mi mwoil zeby podawac bo moze alergik. pachnie ii ma teraz takie sterczace wloskii ;d i nic sie mu nie dziele
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanko, bo widziałam że pani Czandorka ^^ ma takie śliczne, norki polarowe chyba
![]() Czy świninki do tego sikają?
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Ehh dobrze mi się wydawało.. bo kurcze, ciekawe takie norki, moim by się spodobały
![]()
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Raczkowanie
|
Niestety. Ja uszyłam mojej śwince sama norkę z ręcznika - zasikana na wylot już pierwszego dnia. Teraz leje namiętnie na hamak z szalika, na którym uwielbia leżeć, po prostu leje pod siebie. Najgorsze, że nie wiadomo jak z tym walczyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Z tym sie nie da walczyc, one po prostu tak robia. Chociaz ja zauwazylam ze jak im zmienilam norki na hamaczki to maja je suche (no czasami im sie zdarzy), raczej robia na nie kupki.
Zauwazylam ze ostatnio jak nie zwracam uwagi na gryzienie szczebli to pogryza chwile i jest cicza. Teraz daje im jedzenie dopiero jak wstane, czyli kolo 10-11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje leja ale tylko na swieżo wyprane i raz, potem juz nie ![]() ![]()
![]() |
#2217 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej beczki - jakie to są trociny bezpyłowe i gdzie to dostać, w zoologicznych powszechne są chyba tylko takie zwykłe? od maty Zuzanka trochę zaśmierduje - siuśki nie wchłaniają się od razu i leży na nich, w związku z tym tyłek jest zażółcony i lekko śmierdzi. Czekam z kąpielą na zakończenie kuracji pryskania (Zuzia jest już prawie zdrowa
![]() Żwirek już mam - Super Cat's Uni Natura Zoocenter (bardzo dobry, nawet tani, ale z drzew sosnowych, z tego co wiem, wszystkie drewniane żwirki są z sosnowych, czy to nie będzie trujące? Coś mi się obiło o uszy, że opary są trujące), jakie mam kupić trociny do tego? Chodzi mi o to, aby zminimalizować ryzyko kichania i prószenia. A może żwirek i na to gorsze siano jako podłoże tam, gdzie śpi? Do jedzenia ma Zuzalę, z drugiej strony i tak pewnie będzie to gorsze jeść. Co myślicie? Dzisiaj jadę na zakupy i nie wiem na co się zdecydować. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
zażyczyłam sobie pod choinkę klatkę dla świnki no i niefajne rzeczy wyniknęły
TŻ kupił klatkę 60 x40, niby wcześniej w takiej w sklepie widzialam kilka świnek i wydawała mi się przestronna, ale jak teraz na nią patrzę, i wyobrażę sobie już jak dorośnie ta świnka (której nie mam jeszcze) to jakaś taka mała się wydaje, co wy myślicie o takich wymiarach? TŻ na mnie krzyczy, że pewnie nie wymienią mu i że klatka nie jest do biegania dodam, że zamierzam urządzić cały pokój pod swinkę, żeby mogła stale biegać, żeby nigdzie się nie zaklinowała, nie pogryzła kabli |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 35x58 i jest wystarczająca. A mam świnkax2 ^^ jedna wieeelka druga mniejsza, oczywiście nie siedzą w niej cały czas tylko maja wybieg zrobiony.
Świninki miały cały pokój do dyspozycji ale zrezygnowałam z tego iz było baardzo dużo sprzatania pozatym w najmniejsza szczeline się wcisnęły ![]() Kiedyś, to było kilka dni po kupieniu Ines, wchodze do pokoju, wołam a tu tylko jedna swinka przychodzi.. ja patrze co jest grane.. szukam wszędzie gdzie tylko sie dało, gdzie świnki uwielbiaja przesiadywac.. nie ma. Tak się przeraziłam że coś jej się stało, przeszukałam cały dom. Coś mnie podkusiło żeby otworzyc szafę... otwieram a tu kto? Pineska sobie śłodko śpi na dole ![]() Myślałam że zawału dostanę ![]()
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.