![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
![]() no i nie wiem jak by wyglądały na jasnych, bo na ciemnych super ![]() coś z innej beczki: http://www.wilton.com/idea/Tuxedo-Strawberries http://www.wilton.com/idea/A-Formal-Affair super to wyglada ;D
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-05-15 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
LadySith
Fajne. Dużo z tego wiltona widziałam na allegro.
#2193 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie na allegro znalazłam sprzedawce ktory oferuje ich produkty
![]()
#2194 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz mam ...........w kościele p.w. św. Marcina Biskupa i Wyznawcy w........ To chyba może być, jak myślicie? A Lady dobrze, że zwróciłaś uwagę na te dyplomy (a jaki byk był, jeśli można wiedzieć?) No i pochwal się tymi rulonami, za ile i gdzie? No i jak masz podpisane te rulony, każdy dla swojego świadka osobno czy razem A i T? A kiedy masz zamiar wręczać te rulony i jak? W której cześci imprezy? Cytat:
![]() Co do trzaskania to nie będziesz miała w ogóle tak? Bo u Was tego nie ma? No u mnie w TG teraz też, choć byłam na takim trzaskaniu w zeszłym roku co było tydzień przed ślubem, ale w domku był grill i w ogóle impreza rodzinno-kumplowa. I to mi się nie podobało, bo każdy przyszedł trzasnął talerz przed wejściem albo na ganku i dalej na wyżerę, wszyscy siedzieli w ogrodie i nikogo nie interesowało, że ktoś przyszedł następny i PM sprząta. U mnie na ciasnych klatkach schodowych jest inaczej, wszyscy są razem i uczestniczą. a jak ktoś przyjdzie następny i mu się nie tak strzaska to biorą i pomagają, aby było na drobny mak i więcej do sprzątania. A u mnie z 3 piętra to dopiero będzie fiuuuuu, fiuuuu już to widzę ![]() Tak jak mnie za bajtla przychodzili lać w dyngusa, to woda oczywiście leciała wiadrami, a ja biedna szmata i wycieranie 3 pięter po kolei, na dół i z powrotem ![]() A i byłam jeszcze na takim trzaskaniu, co mieli na parterze, to też była impreza w klatce klatkowo-podwórkowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lepiej poszukaj czy będa na nasz październik truskawki ![]()
![]() |
#2195 |
Rozeznanie
|
SSR
No nie, u mnie nie będzie trzaskania. Tu wogóle nie wiedza o co w tym chodzi. LadySith Tez myślałam nad dyplomamami dla świadków. Ostatnio mi wpadł ten pomysł do głowy. Wczoraj w sklepie widziałam takie rulony, zakończone drewienkiem ina dole pieczęć lakowa, pasowałyby mi do zaproszeń. Dla naszych świadków mogą być takie "nieosobiste" tzn. bez personalizacji, niech się cieszą, że wogóle coś dostaną.
#2196 |
Rozeznanie
|
wiecie co przeciez to szalu mozna dostac jak ja mam okolo 80 zproszen plus zawiadomienia to ja nawet nie jestem w stanie bledu wychwycic bo po kilku mi sie miesza text jest chyba dobrze sprawdzalam po literce ale i tak nie jestem do konca za siebie pewna..te 2 co mowilam wypisze rcznie bo jednak Pan przed Pania jakos tak dziwnie..dobrze ze mamy 11 pustych zreszta z tych tez moge zrobic uzytek gdyby treba bylo, poprostu przedrukowac wkladke jednie nie bedzie aplikacji wycinanej ale moze wystarczy tych co mamy
zdjecia gdzies wklejalam wczesniej takie ze strony co zamawialam ale swoje wkleje tylko potem bo jestem padnieta pol nocy robilam projekt bo wczesniej koperty nadrukowywalam do zaproszen bo w weeknd na mus musimy juz rozdac wiekszosc i powysylac zaraz w poniedzialek priorytetm oczywiscie choc jak mowilam zaproszenia to formalnosc u mnie wszyscy wiedza co i jak ... a co do tych bajerow wszystkich to moj tylko kreci glowa ze zamiast wziasc sie za projekty to wymyslam ciagle to nowe dziwy chociaz juz wszystko mamy ustalone i zeby goscie z siatami nie musili z przyjecia wychodzic bo tyle dziwact bedzie ![]() a to chyba para mloda wchodza na nowa droge zycia powina byc obsypywana hehe ale to sie czasy zmienily.. a fryzurka to mi sie 2 podoba i ta taka jasna juz ja gdzies widzialam tylko co ja zrobie z moimi wielkimi ucholami ? ![]() ps przez przypdaek mi sie brzydkie slowo napisalo i patrze a tu gwiazdki w tekscie i sie skapnelam ale juz poprawione ![]() Edytowane przez moniqa84 Czas edycji: 2009-05-15 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/item627957169_podz...dyplomiki.html imiennie wydrukowane, podpisane A.... i T....., i data a bląd był taki , ze napisali takiego świadkowej a co do wręczania, to jeszcze nie wiem kiedy damy, może po podziękowania dla rodziców, a może po weselu... na drugi dzien na przyklad...
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
no to jak obiecalam wklejam fotki niezbyt dobre bo cos mi aparat sie niesprawuje ostatnio i wklejam tez sale ustrojana na maly slub oczywiscie ja bede miala normalne stoly i wiecej tego wszystkiego ale jakby ktos chcial moze sobie zobaczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2200 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wprawdzie na innym wątku dostałam już parę odpowiedzi, ale już zgłupiałam. Dziewczyny zerknijcie z czym mam problem i poradźcie coś. Bo teraz (wcześnie) ![]()
![]() |
#2201 |
Rozeznanie
|
SSR
Zdecydowanie na 13.
#2202 |
Zakorzenienie
|
kitek kobieto szalona spac nie mozesz... ja to jestem w pracy ale ty kobitko?
SSR ja tez wpisalam na 13 bo mamy do wyboru 12 lub 13 i zakonczenie odpowiednio 18 lub 19 z mozliwościa o godzine na 12 bylo by za wczesnie, a o o czy beda głodni sie nei martw bo na pewno cos rano przegryza jak beda głodni przeciez zapraszasz na obiad a nie śniadanko
![]() |
#2203 |
Rozeznanie
|
Ja tak zawsze 0 7 wstaję, czasem wcześniej.
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2205 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o jasny gwint ja to spie tak dlugo jak mi Laura pozwala tzn dzis spalysmny do 9:30 ![]() Cytat:
![]() SSR ja bylam na poprawinach to na 14 bylismy zaproszeni wiec 13 to swietna pora ![]()
![]() |
#2206 | |||
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do rannych ptaszków, to ja dziś musiałam wstać przed 5 ![]()
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
SSR
Oj! Ty się tymi gośćmi za bardzo przejmujesz. Większość rano raczej będzie szukała czegoś do picia niż jedzenia. Poza tym po takiej imprezie to większość i tak wstanie późno. Poinformuj gości, że nocleg jest bez śniadania i dopiero 0 13 jest obiad w niedzielę.
#2208 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny diabli mnie zaraz wezmą, zaczełam drukować zaproszenia no i drukarka nie ciągnie tego jasnego papieru niby gramature ma identyczna jak ten ciemny a cieny ciagnie a jasnego nie cholera jasna
![]() |
#2209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lol.... podziwiam... ja w nd i wolne sob drzemie tak dlugo jak sie da... czyli do 9 ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** a przy okazji - rozdana pierwsza porcja zaproszeń [w tym te "najgorsze" => dla najmniej lubianych czlonkow rodziny ![]()
![]() |
#2210 |
Rozeznanie
|
Ale się dziś wnerwiłam na mojego męża. Pojechaliśmy z zaproszeniami i okazało się, ze mój zapomniał sobie o jednym dziecku kuzynów
![]() (były wypisane tylko ich dwie córki a o trzeciej zapomniał); ale to jeszcze nic. Dajemy zaproszenie a tam pomyłka w imieniu męża kuzynki. ![]() Myślałam, że szlak mnie trafi na miejscu. Wstyd jak diabli. No i widzicie, nawet w moim przypadku zdarzyła się wpadka, oby pierwsza i ostatnia. W sumie to wina męża, że mi tak podał, bo ja to nie wiem, jak mają na imię jego kuzyni, których widziałam raz w życiu, a dzieci tych kuzynów to już wogóle. No nic, mam puste zaproszenia, więc ładnie wypiszę poprawnie i wyślę to poprawione je pocztą. Nie daje mi to spokoju normalnie ![]()
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-05-16 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No i gratuluję rozdania pierwszych zaproszeń ![]() A zawody jakie? A jak myślisz? zawody spławikowe o Mistrzostwo Koła, czyli wędkarskie na Chechle ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No ja mojego bym chyba rozniosła, bo ja tu siedzę godzinami nad każdą kropką, wyrazem i szykiem, a tu takie coś. no nie dziwię się, że jesteś zła, no ale cóż człowiek jest tylko człowiekiem i ten się nie myli co nic nie robi ![]() Ja to nie mam problemu, bo TŻ zaprasza tych co ja znam i gdzieś tam ich widziałam, a na pewno nie raz słyszałam. Dodatkowo wszystkie narodziny na bieżąco i nawet niemowlaków będziemy pisać na zaproszeniu, żeby nie było, że nie lubimy dzieci i nie zapraszamy z dziećmi. Sama wszystko sprawdzę 10 razy i wypytam kogo trzeba. No mam nadzieję, że mi sie uda. No a jak zareagowali goście, od razu Wam powiedzieli że zrobiliście byka? Bo ja bym to przemilczała a kiedyś przy okazji szepnęłą o małej pomyłce. No ale pomyłka przecież nie w złej wierze.
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
SSR - ja tak jak dziewczyny mysle za ten obiad na 13.
Chyba do tej godziny goscie Ci nie umrą z głodu ![]() Na pewno będą dłuuugo spać, wiec wstana,wyszukuja sie na spokojnie i akurat bedzie obiadek ![]() kitek - ach Ci nasi mężczyźni ! Jak same czegoś nie dopilnujemy to ·świat sie wali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
SSR
z tą dziewczynką to wcześniej się wytłumaczył mąż , że w drukarni zapomnieli, a z tym imieniem to kuzynka od razu nam powiedziała, i też tłumaczenie, że w drukarni musieli się pomylić. Jak pisałam listę to jeszcze się 100 razy pytałam czy to dobrze jest, jak przyszły zaproszenia to też kazałam mu jeszcze sprawdzić. Pewnie przeleciał wzrokiem i nie zauważył. Nie ma co tego przezywać, wyślę im we wtorek priorytetem poprawione.
#2214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja przy wypisywaniu zaproszeń po kilka razy liste sprawdzałam, ale dzieci nie wypisywałam osobno... założenie jest takie że nie chcemy takich małych, ledwo odstawionych od cycka dzieci... a starszych wypisywałam X i Y z rodziną... nie zapraszamy ich, moj chrzestny jest alkoholikiem i boimy się żeby nie poszalał sobie, zresztą on sam się zadeklarował, że nie pójdzie, poza tym ktoś musi pilnować domów - 3 domy bedą puste stać to trochę strach... a rodzina ojca [chrzestna jest jego siostrą] w ogole nie jest proszona... nie utrzymujemy z nią kontaktów, poza tym chrzestna jest w niemczech [wyjechała jak mialam ok 6 lat] i od tamtego czasu widziałam ją 2 razy [na komunii tez nie byla] Cytat:
z zaproszeniami poszło o tyle "lajtowo", że na imieninach babci rozdalismy zaproszenia obecnym i byłby z głowy. jak my się zmyliśmy, teściowa jeszcze zostało i okazało się, że ta ww.kuzynka się zbulwersowała na maxa, bo na zaproszeniu nie wpisaliśmy jej szymusia ![]() ![]() Cytat:
![]() *** SSR, Ty mowilas o wazonach takich jak te http://grawerolkusz.pl/szczegoly.php?catId=19 ??
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-05-17 o 09:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
SSR dokladnie wstalismy przygotowalismy sie do wyjsci i hej na obiadek Nie jedlismy sniadania ani nic.Nie przejmuj sie tak tymi goscmi
![]() KItek pewnie 1 i ostatnia ![]() Lady my tez tak wypisywalismy XY z rodzina nie wypisywalismy wszystkich z imienia
#2216 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ten Szymuś to pewnie syn? A jaki wiek? Lady dokładnie o ten wazon mi chodzi, my będziemy taki zamawiać. Bo jest i praktyczne i funkcjonlne i jako ozdoba i wypisane podziękowania. Czyli wszystko co nam potrzebne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dzieci na zaproszeniu, to my zdecydowaliśmy, że rodzinę prosimy z dziećmi nawet tymi malutkimi. Piszemy Annie i Piotrowi Iksińskim wraz z córką Weroniką i synem Kacprem. Jak będziemy roznosić zaproszenia, albo ludzie będą potwierdzać to będziemy sie pytać czy przychodzą z dzieciakami czy nie, zaznaczjąc przy tym, że biorą je na własnąodpowiedzialność, bo nie ma opiekunki, ani stolików dzieci, będą siedzieć przy rodzicach. Dajemy im wybór, jak chcą siępobawić to zostawią pod opieką pociechy, ale jak chcą siez nimi mordować całą noc to ich sprawa, ja uprzedzałam ![]()
![]() |
#2217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() syn kuzynki, hmm teraz ok 2,5 Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2218 |
Rozeznanie
|
LadySith
O! To widzę, że nie tylko ja nienawidzę, jak ktoś przyłazi do kościoła z malutkimi dziećmi, które albo się wydzierają, albo łażą po całym kościele. Tak jakby nie można było z tymi maluchami poczekać przed kościołem, albo se ślub odpuścić i przyjechać tylko na wesele. U mnie w tych małych kościółkach to słychać nawet, jak na podwórku dzieci się wydzierają. Poinformuję koordynatora, że ma takich ludzi wypraszać z kościoła, a co...? To ja my w kościele jesteśmy najważniejsi i mają na nas patrzeć a nie na jakiegoś wyjącego bahora. W rodzinie to nie mamy takich maluchów, dzieci na wesele o od 5 lat w górę. Ale znajomi mają, mam nadzieję, że nie wpadną na pomysł, żeby przyjśc tylko na ślub i wziąc ze sobą dzieciaka. Jak tak, to koordynator ich sprowadzi do pionu, w sumie nie są wśród gości weselnych, więc mam gdzieś czy się obrażą czy nie. Jeszcze mnie denerwuje robienie zdjęc przrez gości w kościele. Każdy leci z tym aparatem, że potem nic nie widac. Poza tym nie jesteśmy gwiazdami jakimiś, żeby otaczał nas sztab papparazzich. Jak jest fotograf od robienia zdjęc, to goście niech siedzą grzecznie w ławce. Płytkę z fotkamii tak każdy dostanie. Już na stronie ślubnej zamieściłam, że podczas mszy nie robimy fotek, bo ksiądz zakazał (w tym jest trochę prawdy, już ledwo się zgodził na 2 kamerzystów i fotografa). Ale znając życie, znajdzie sie ktoś, kto bedzie chciał zrobic na złośc. Tak jak na cywilnym, też mówiliśmy, żeby nie robic zdjęc bo jest od tego fotograf, ale nie, kolegas musiał po swojemu. Było na cywilnym 8 osób, a 2 osoby (fotograf i ten kolega) od robienia zdjęc. Ale też, jak ktoś wyskoczy z aparatem, to koordynator będzie "subtelnie" zwracał uwagę. Już lepiej nic nie piszę, bo zaraz będzie, że tylko strofuję tych gości na każdym kroku.
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi w sumie sie szykuje tylko jeden chyba taki małoletni gość [a matka nawet nie zapytała co z dzieckiem tylko od razu focha strzeliła ![]() reszta zostawia maluchy z babciami ... i tak powinno być ;P
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-05-18 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Rozeznanie
|
Ja sobie uznałam, że swoim koleżankom dam, jak się z nimi spotkam ( i tak się stało) a maż swoim kolegom czy szefom też da, jak się z nimi będzie widział.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-09-08 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.