![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 |
Raczkowanie
|
Może zmień szampon na delikatniejszy? Szczerze to chyba nie potrafię Ci pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
Ale zmieniam, z każdym jest to samo, a szczególnie z odżywką. Muszę chyba po prostu płukać godzine włosy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mycie odżywką pomoże mi się uporać z problemem puszenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 |
Raczkowanie
|
weronka19 - może spróbuj też nakładać kroplę oleju na końcówki po myciu ( może być połączony z kroplą jedwabiu). Na mój lekki puch pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie mam na długości włosów olej z pestek winogron a na skalpie maskę drożdżową, ciekawe czy dam radę zmyć to odżywką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 |
Rozeznanie
|
dać odżywkę - tylko taką najnaturalniejszą (albo roztwór odżywki i wody) i na to olej i to zostawić na tyle ile zostawiasz!
![]() |
#2204 |
Rozeznanie
|
Dopytam, bo chcę dobrze zrozumieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
nie, dajesz odżywkę (ja mam rozwór odżywki w wodzie - pewnie to bedzie raczej zawiesina dla ścisłości) i tym psikam włosy - na to daje olej i ide spać! Rano myję włosy szamponem (oststnio eksperymentuję z odżywką - nie jest fatalnie ale raczej jestem nadal na nie dla zmywania oleju odżywką) potem odżywka d/s i ostatnio spray dla zabezpieczenia włosów
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
kuleczkka - dzięki za pomysł i za wyjaśnienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio olejowałam włosy na isane jednak bałam się iść z tym spać. I nie bez powodu na odżywkach jest napisane żeby nakładać je na 5 minut, czy one nie zadziałają szkodliwie jak je się nałoży na tak długo ?
![]() |
#2208 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() A poważniej, jeśli w odżywce nie ma składników, które mogą podrażnić, to nie bałabym się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Rozeznanie
|
A ja dostałam właśnie takiego łupieżu, że szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2211 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam łupież na początku mycia odżywką, co prawda pottersem, ale myślę, że tu już nie jest ważne, którą odżywką się myje. Poradziłam sobie po prostu tak, że umyłam włosy szamponem przeciwłupieżowym, kolejne mycie to babydream, a potem wróciłam do odżywki. To chyba po prostu reakcja obronna skóry na zmianę metody mycia. W tej chwili używam co jakiś czas szamponu, ale w dużych odstępach czasowych i myję dzień w dzień odżywką. Problemy z łupieżem nie wróciły. Nawet więcej, po farbowaniu włosów mam taką tendencję do krótkotrwałego łupieżu (wysuszona skóra głowy), ale mycie odżywką pomaga od razu. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Też się zgaszam z tą opinią. Na opakowaniach odżywek, balsamów są z reguły napisane bzdury jeśli chodzi o czas trzymania. Pewnie w statystykach wychodzi marketingowcom, że informacja " spłukac po minucie" zachęci więcej klientek do zakupów. Sama trzymam wszelkie nawilżające mazidła ok. 30 minut i to tylko dlatego, że nie mogę sobie pozwolić na całą noc ( w dniach roboczych). A w weekend? Szaleję ile się tylko da. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Ja mam z kolei inne pytanie. Jak myję odżywką, ale z takich czy innych przyczyn nie mogę nałożyć innej odżywki po myciu, to zgodnie z sugestią jednej (albo niejednej) forumowiczki pozostawiałam takiego pottersa na głowie jeszcze parę minut. I wiecie nie wiem o co chodzi, ale wysuszał????? Potem hegron, to samo. Zdziwiłam się, bo generalnie nie powinny mi się włosy teraz nagle przesuszać, jak na nie chucham i dmucham. Spróbowałam dzisiaj znowu z hegronem, ale już bez przetrzymywania, koniec mycia, spłukiwanie! I mam włosy jak na początkach stosowania odżywek do mycia (czyli wtedy, kiedy spłukiwałam od razu). Mięsiste, lśniące itp. Czy te odżywki są tak dobre do mycia, że do odżywiania się całkiem nie nadają? ![]() Ps. Proszę bardzo o opinie o odżywkach alterra. Ja jestem rozczarowana. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2212 | |||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Możesz więc zostwić odżywkę na całą noc, ale nie pod czepkiem i ręcznikiem. Pozwól wodzie odparować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To specyficzne odżywki. Nie dość, ze zawierają alkohol, zatem trzeba uważać, to jeszcze najlepiej działają po dłuższym czasie. U mnie dopiero po około godzinie. Dlaczego jesteś rozczarowana?
![]() |
![]() |
#2213 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Już kiedyś dawno dawno temu byłam tu na tym wątku i myłam włosy odżywką, ale po pewnym czasie zrezygnowałam. Dlaczego? Czułam że włosy mam przyklapnięte i nieodczyszczone jakby, ale kontynuowałam to długo bo myśłałam, że może moje włosy się nie mogą przyzwyczaić. Teraz sobie myślę, że to wina używania odżywek z SLS po umyciu włosów odżywką, która nie dawała sobie rady ze spłukaniem tego. Chcę do tej metody powrócić, bo ostatnio moje loki nie chcą się kręcić. Jutro lecę po odżywkę Pottersa. Ale mam jeden poważny dylemat, jaką odżywkę zastosować po umyciu? Teraz używam jakiejś profesjonalnej co kupiłam w salonie fryzjerskim, często używałam Pantene, kiedyś Kallosa, ale nie mam pojęcia czy się nadają... Co mogłybyście polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2214 | |||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więcej znajdziesz na wątku z listą produktów analizowanych w podforum dla zakręconych. Kiedy poczujesz, że włosy są oklapnięte i bez życia, umyj włosy prostym składowo szamponem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Mod-Śnieżynka
|
Oczywiście, że pamiętam o niej. Ale z postu wywnioskowałam jednak pomyłkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 |
Raczkowanie
|
Owszem, jest. Większość odżywek zawiera IPA (Isopropyl Alcohol), które potrafi mocno podrażniać i wysuszać. Uwielbiam Pottersa aloesowego, ale nie mogę myć nim bez zmieny. Zawsze mam pod ręką Hegron (nie zawiera IPA) i Jantar, który wcieram regularnie.
Dla mnie to bez różnicy, ale zastrzegam, że zawsze mam pod ręką i pottersa i hegrona. Stosuję często na zmianę, jak mi się jeden zapach znudzi. Jest to całkiem prawdopodobne. To lekkie w większości produkty, więc moga nie wystarczyć włosom do odżywienia. No ok, ale, żeby zaraz wysuszały? Sporo opinii znajdziesz w KWC. To specyficzne odżywki. Nie dość, ze zawierają alkohol, zatem trzeba uważać, to jeszcze najlepiej działają po dłuższym czasie. U mnie dopiero po około godzinie. Dlaczego jesteś rozczarowana?[/QUOTE] Opinie na KWC są takie jak wszędzie - subiektywne. ![]() ![]() Ps. Dodam, że oczywiście pewnie jest cudowna, tylko ja mam włosy do niczego. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |||||
|
Ależ tym się myje! Jak talala
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem jakie masz włosy, ale wiedz, że te odzywki nie zapewniają dostatecznej ochrony przed ucieczką wody - stąd moja opinia o ich "lekkości". Potrzeba więcej składników, które zabezpieczą włosy. Cytat:
Cytat:
Cóż... Nie pozostaje nic innego jak dokładnie sprawdzać skład i omijać zawierające alkohol (w tym denat i IPA) odżywki, które chcesz zostawić na dłużej a włosach. Możliwe, że utleniając się, zabiera więcej wilgoci niż w przypadku innych włosów. Cytat:
![]() |
![]() |
#2219 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie musisz tego dodawać. Jeśli Tobie nie pasuje z określonego powodu, to to jest Twoja opinia i - szczególnie gdy poparta argumentami - nie musi pokrywać się z innymi.[/QUOTE]
Dodałam, żeby uniknąć wirtualnego klapsa, którego często można dostać na forach od oburzonych wielbicielek (tu, danego produktu). Ale miło, że uważasz tak jak ja, że nie muszę, a nawet nie powinnam, bo to moja opinia ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- dziś być może popełniłam grzech śmiertelny, ale kupiłam odżywkę wella repair i siedzę sobie z nią i zobaczymy................ .......aż się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 |
|
Nie wiem, czy to aż taki grzech. Wella ma dość ciekawe produkty. Moim zdaniem lepsze niź Schwarzkopf...
A próbowałaś naszych hitów? Choćby Garniera z awokado i karite? Jest bez alkoholu. Zapraszam tez do tego wątka, w którym znajdziesz analizy kosmetyków (bardziej pod kątem kręconych włosów). Może coś sobie dobierzesz?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.