|
|
#2191 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
ksh, dzięki ;* mnie tez jest kogoś trudno wymazać z pamięci, a raczej rolę w jakiej występował dla mnie kiedyś, ale... świat jest teatrem, aktorami ludzie, którzy kolejno schodzą ze sceny... tak duży okres czasu trudno jest nagle wyrwać sobie z głowy, szczególnie, gdy przypominają ci o tym inni .
Najwyżej zatracę się w naukę, teraz to mi to nie zaszkodzi
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzis nauke-duzo nauki..i zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I widzę, że nie lubimy tych samych tematów. Mnie jeszcze te astronomiczne przerażają.
|
|
#2194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na szczęście na jutro nie mam nic takiego. Tylko później powtórzę sobie pol (pozytywizm + wstęp do młodej polski), a i muszę jakieś wiersze znaleźć i wydrukować. Ja to dobrze. Wejdzie tu człowiek poczyta, napisze coś i mu się przypomni ![]() A we wt na targi Jak ja lubię jeździć z moją klasą autobusami i pociągami. Oczywiście nie ze wszystkim jednostkami, ale większość przyprawia mnie o ból mięśni twarzy i brzucha
|
|
|
#2195 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Właśnie, mięśnie brzucha! muszę zacząć dziś robić brzuszki, żeby komuś coś udowodnić ;P
No i wziąć się za Nietzschego, matmę, ruski, dokończyć czytanie WOS-u ;[
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest najgorsze w studiach, że wszyscy rozjadą się do innych miast... i co wtedy ![]() Cytat:
To, że geo mają rozszerzoną nie znaczy, że wszyscy ją umieją na blachę ![]() Co do tematów astronomicznych, to mnie nawet pociągają, bo od małego dziadziu zawsze mi opowiadał o tym wszystkim i już jakoś tak mi zostało ![]() (ale śmieszne słowo - dziadziu )Jeeeeejku, jaki fajny dzień, wstałam o której chcę, siedzę sobie przed kompem i mam to uczucie, że nic nie muszę robić i nigdzie się śpieszyć ![]() A w kuchni rośnie ciasto na racuchy
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż z mojej klasy ogólnie mojego miasta większość idzie do Gdańska, Torunia Białegostoku, ale to Ci niespełnieni lekarze. Więc zawsze może znajdzie się jakaś bratnia dusza. Dobra na razie zmykam; obejrzę powtórka 'Teraz albo nigdy', bo tydzień temu zasnęłam po nieprzespanej nocy. Później coś powtórze i będzie obiad
|
|
|
#2198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co - może potem zmienię zdanie - ale na razie jakoś mnie nie smuci opuszczenie domu, znajomych itd. Ja tak lubię nowości, nowe miejsca, poznawanie nowych ludzi, że...
![]() Moje dwie przyjaciółki zostają na studia w Opolu, to już pewne, ale szczerze mówiąc, jakoś mnie to nie przeraża. I oby nie zaczęło. ![]() Cytat:
![]() W ogóle w pierwszej klasie tak sobie olałam geo... Ale to przez babkę emerytkę, na której lekcji czytaliśmy podręcznik. Nawet jak mieliśmy sprawdzian to się nie uczyłam, bo "po co mi to, to takie nudne". A teraz widać, jak się poglądy zmieniają. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, tak - rogaliki
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja właściwie nic nie mam do zrobienia do szkoły, dlatego tak trudno jest mi się do czegokolwiek zmobilizować. A Wy, widzę, szalejecie! Próbne matury, zadania, testy, listeningi...! Dziewczyny - co na BARDZO silnie skurcze mięśni łydek? Obudził mnie ten skurcz w środku nocy i normalnie myślałam, że się z bólu rozpłaczę
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2201 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nic mi nie pasuje ehhhCo do matmy to gratuluje ! Też bym tak chciała się sprężyć![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak się uśmiałam ![]() ![]() Szczera była do bólu i tyle i na dodatek to ona wygrała? dobrze pamiętam? [bo już przysypiałam ]Dzisiaj muszę powtórzyć parę zagadnień ze starożytności, z których będę miała spr powtórkowy. A za godzinę przyjeżdża na obiad Brat z żonką i bratanicą:P oraz Tż wpada Do usłyszenia!
|
|||||
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wspomnień, tutaj dorosłam i tutaj przeżywałam pierwsze miłości i najlepsze imprezy, więc już mi jest smutno, na samą myśl o końcu ![]() tak ![]() Cytat:
![]() i nas nie poczęstowałaś !! ![]() Nie dostaniesz dzisiaj racucha ode mnie !
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Rany ale zimno się zrobiło.. Normalnie zima.. Ale ja lubię zimę ![]() Tylko rękawiczki muszę sobie kupić, żeby mi rączki nie marzły ![]() Ja się zaraz zabieram za naukę, no i muszę też Ludzi bezdomnych przeczytać. Miłej niedzieli
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam cała blache karpatki
podziele się z chęcia Chociaż jak tato wróci z delegacji to pewnie pół blachy zniknie w moment Od wczoraj łykam lecytyne- wreszcie kupiłam Mam nadzieję że będą jakieś pozytywne skutki tego ![]() Ja cieszę się z tego że za rok wyjadę na studia, poznam nowych ludzi, usamodzielnie się Bardzo mi się to podoba Szkoda tylko mi znajomych. Koleżanka idzie na studia do Warszawy a ja Wrocław- trochę daleko No nic
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze po wakacjach czekam na te śliczne wrześniowo-październikowe popołudnia, kiedy świeci słoneczko i można pójść na spacer do kolorowego parku, a tu Jeszcze w dodatku jestem organizmem bardzo ciepłolubnym - najlepiej mi leżeć na plaży w temp. 30 stopni... A tu taka pogoda... Cytat:
![]() Uwielbiam! ![]() W ogóle widzę, że oprócz nauki do matury, intensywnie pieczecie. ![]() Na mnie dziś czeka historia - na bieżąco, na jutro już powtórzyłam, wiec moze zacznę przypominać sobie starożytność... No i pewnie jakiś teścik na koniec. Na szczęście jutro nie idę na wszystkie lekcje, to omija mnie "przyjemność" uczenia się na biolę i na kartkówkę z niemca. ![]() Miłej niedzieli.
|
||
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() woczraj tak zabalowałam że wstałam dopiero 12:30 potem obiad, prysznic a zaraz bede sie szykować do Kościoła..kurcze ale zimno dzisiaj brr. |
|
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniam! zaraz u ciebie bede heh .. Wrocław mówisz ?to może sie spotkamy
|
|
#2208 | ||
|
Wtajemniczenie
|
z tym strachem i smutkiem to nie jest tak źle. Też lubię poznawać nowych ludzi, a najbardziej lubię sama poruszać się po obcym mieście; oglądać, szukać trochę adrenalinki. Można się kogoś spytać od drogę
![]() W ogóle lubię nowe miejsca, ale zawsze fajnie jest jak się ma znajomą buzię przy boku. A z 2 kumpelami zżyłam się niesamowicie więc trochę szkoda. Cytat:
Cytat:
![]() A co do lecytyny to kiedy ją bierzecie rano czy wieczorem? Bo ja biorę od pt i raz wziełam wieczorem później zapomniałam i dziś wzięłam z rana i jakoś tak się dziwnie czuje. I spać mi się chce. Więc chyba będę brała sobie wieczorem. Na opakowaniu nic nie pisze poza tym, że 1-2 tab na dobę.
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę i rano, i wieczorem.
Choć chyba z oszczędności zacznę raz dziennie
|
|
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za 40tab zapłaciłam 12,50zł. Wyczytałam, że trzeba ją brać PRZED posiłkiem.
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, i czytałam, że w trakcie posiłku. Chociaż i tak brałam różnie, najczęściej w porze obiadowej, raz dziennie. Biorę od czwartku i czuje się mnie senna, ale to chyba przez łikend tylko.
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku ja dziś już nigdzie nie wychodze- takie zimno
zaraz zamarznę... Chociaż nie wieczorem jadę z mamą odwiedzić szczeniaka naszego przyszłego Jeszcze 3 tygodnie i będzie u mnie ![]() Karpatka pyszna Zapraszam, zapraszam ![]() Ja lecytynę biorę wieczorem przed kolacją Mam lecytyne forte więc raz dziennie starczy A za 37 kapsułek zapłaciłam coś koło 14- 15 zł
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z siebie dumna. od rana zrobiłam test podstawowy powtórzeniowy z matmy z funkcji, czytanie z angielskiego i teraz jestem w trakcie rozprawki z ang
ale to i tak wszystko dlatego, że muszę albo do szkoły, albo na swój ang
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wstałam
Co za impreza w głowie się kręciło nie tyle od alkoholu co od wywijania, te chłopy to tylko obracały i obracały
|
|
#2215 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mam tak beznadziejny plan lekcji... Może nie tyle zły co..dziwny.
|
#2216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2217 |
|
maszyna, nie człowiek
|
ja przerobilam dzial z angielskiego (i tak jeszcze duzo musze wkuc ;p) i tyle moich osiągnieć xD
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem z siebie dumna.
Pokonalam lenia i zrobilam zadanie z anglika i nauczylam sie slowek. Niestety len nie pozwala mi pouczyc sie niemieckiego(malo) i geografii(odwlekam tym ze to na piatek)
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w razie co, to po punktacji z tyłu można się zorientować co zrobić poza tym na piątek mam do zrobienia 3 takie testy, w związku z czym wypadałoby nie zostawić ich wszystkich na czwartek wieczór![]() a z ang czytanie się szybko robi. a wypracowanie... hmmm po napisaniu kawałka wstępu zorientowałam się, że piszę nie na temat
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zabieram się za pisanie pracy typu maturalnego... analiza i interpretacja wybranego wiersza Appollinaire'a: Celowanie lub Prześliczna rudowłosa....
W życiu wiersz nie sprawiał mi tylu problemów . Patrząc na to co już przerabialiśmy to czuję, że jeśli dostanę wiersz z okresu dwudziestolecia miedzywojennego na maturze to chyba jej nie zdam...Ok moze troche spanikowalam... wzielam sie z Przesliczna... ale te inne to masakra jakas
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

) albo na WAT w Warszawie - mam nadzieje ze tam juz nie jest matma na takim poziomie jak na polibudzie
grrr dlatego chce isc na ten kurs z matmy ;/

Zawsze po wakacjach czekam na te śliczne wrześniowo-październikowe popołudnia, kiedy świeci słoneczko i można pójść na spacer do kolorowego parku, a tu 
Uwielbiam!