![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Kropko Twoj Tz jest anglikiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
GISSH ciesze sie ze po wizycie jestes zadowolona
No i Domi fajnie,zawsze preteksdt na nowy ciuszkek jest ![]() Gucia super ze juz jestes z tz Paczka dasz rade,dwa dni mina szybko,ja czasami nawet 2 tygodnie bez tz jestem bo ma taka prace wiec dasz rade napewno kochana No wlasnie caly dzien zadnych wiesci od Bravurki.kochana daj koniecznie znac bo sie martwimy
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | ||
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Gishh cieszę się, że Twoja wizyta udana! i dziwi mnie, ze u prywatnego te trzeba tyle czekać ![]() U mnie troszkę gorzej, moja gin stwierdziła, ze mam cukrzycę ciążową ![]() ![]() Boję się, nie wiem zupełnie o co chodzi z tą cukrzycą ![]() i generalnie mam mało chodzić i jak najwięcej leżeć, dodatkowo podwójna dawka magnezu na twardniejący brzuch... dobrych wiadomości raczej dziś nie usłyszałam, dopiero jak się w gabinecie poryczałam to zaczęła mnie pocieszać, ale to już nic nie dało. zdenerwowałam sie i tyle... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobranoc Mamusie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do lezenia wiem ze to ciezko wytrzymac ale pomysl ze dla dobra dzidzi wszystko,wiec kochana badz dzielna a ten czas szybko zleci ![]() ![]() A co do wozka v-maxa to kochana ja tez ostatnio go ogladalam na zywo u mnie w jednym, sklepie i powiem szczsrze ze tez mi sie spodobal tylko mialam dwie uwagi co do niego wiec zworc sobie tez na to uwage no chyba ze Tobie kochana nie bedzie to przeszkadzało W spacerowce oparcie jest opuszczane,nie rozklada sie zupelnie na plasko i ma dziwny sposob opuszczania bo na taki zwykly pasek-troche mnie to zdziwilo no i jak dla mnie ciezko to sobie tak opuscic bo jedna reka juz tego nie zrobisdz i sama sprzedawczyni meczyla sie zeby to zrobic No i drugie to wykonczenie gondoli (chodzi mi o "wysciółke" gondoli) jest przymocowane tylko na dwa rzepy i gumke i ta gumka caly czas spadala z tej gondoli i to by mnie strasznie denerwowalo jak gdzies bym jechala z dzieckiem a to by mi caly czas spadalo z gondoli i byla by taka "goła" Troszke namieszlam z ta gondola ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-08-14 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
hej
carolans jak przeczytalam te historię ze służbą zdrowia to az mi sie krew zagotowała. Tymbardziej w dobie strajku pań pielegniarek które tylko podwyżek chcą a niektore wcale na nie nie zasługują ![]() Domi dzięki za zmianę daty urodzinek. Jak napisalas ze juz za tydzien masz ślub to ja sobie uswiadomilam ze ja juz za trzy tygodnie tez bede mieć ![]() moniam85 witaj w naszym gronie , ja tez jestem ze śląska ![]() Ravennegratuluje trzeciego trymestru - to w takim razie mnie brakuje jeszcze dwa tygodnie ![]() ![]() gishfantastyczna wiadomość, cieszę sie razem z tobą że wszystko się unormowało ![]() BRAWURKO!!! gdzie jesteś ? daj nam jakiś znak, bo się martwimy A czy ktoś coś wie co z Dudziakową????????? kiedy do nas zawita? A ja dzis z humorkiem troche lepiej, tylko jak widać cosik spac nie mogę więc nadrabiam zaległości wizazowe. Ależ sie tu dzis rozpisałam... Dzis spedzilam czas baaardzo aktywnie - robilam zaprawy do słoików. Mam nadzieje ze wszystkie się udały ![]() ogólnie czuję sie dobrze, mały kopie i często daje o sobie znac. O wlasnie teraz tez, chyba was pozdrawia drogie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
w 3/4 anglik a w 1/4 szkot
![]() Cytat:
![]() najwazniejsze teraz abys faktycznie tej diety przestrzegala to moze nawet obejdzie sie bez lekow.. bede mocno trzymala kciuki aby kolejne badanie wyszlo lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
Próbowałam Was troszkę podgonić bo 2 dni minęły a ja znowu nie w temacie. Przeczytałam wszystko ale totanie mi sie miesza kto, gdzie i kiedy, będę wracać do tych stron. Też dziś miałam wizytę, chodzę prywatnie i naczekałam się równiez jak głupia. Do tegoposzłam nal4 i mam trochę doła z tego powodu.Ostatni dzień w pracy nie jest fajny, czuję sie tak a niepotrzebna........Ale z drugiej strony było mi juz ciężko zwłaszcza zmiany do 22 i napięty brzuch i brak możliwościi rozprostowania go. Tak to sobie tłumaczę,ale jakoś mi smutno! Myśłałam tez ze dowiem się na 100 procent kto mieszka w moim brzuszki, a tu lekarz taki zdecydowany, że lepiej nie mówić ![]() Ela muszę troszkę poczytać o cukrzycy bo niewiele wiem tak na zawołanie. Na pewno dzieci moga urodzić się mniejsze, ty możesz miec kłopoty z nerkami i ogólnie większą masą ,ale co jeszcze ![]() Padam ze zmęczenia, napiszę więcej jutro! Pa, Pa
#2198 |
Zakorzenienie
|
Nedzia z tego co pamietam to Dudziakowa miala wyjsc 20 ze szpiatal wiec jeszcze kilka dni
Kolanosia za miesiac napewno juz dowiesz sie kto mieszka w Twoim brzuszku A swoja droga ,dziewczyny czy u nas na wateczku sa mamusie ktore nie chca znac plci dziecka i czekaja na niespodzianke?bo jakos takowych nie kojarze,wydaje mi sie ze raczej wszystkie sa ciekawe i chca znac plec
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, Kochane Mamusie
![]() No tak całkiem dobrze to ze mną (tzn. z moją szyjką) nie jest - bo to musiałby być raczej chyba cud żeby ona mi się z powrotem wydłużyła, zamknęła i stwardniała i nie mam co liczyć że tak będzie... Ale cieszę się z tego, ze nie jst gorzej - bo w takim stanie, jaki jest teraz mam szansę donosić dzidzię - a to jest w tej chwili najważniejsze ![]() Elu, mi po badaniu obciążenia glukozą też wyszło, że mam cukrzycę ciążową i też się wtedy nieźle przestraszyłam... Ale jako że byłam wtedy w szpitalu postanowiono mi zrobić dla pewności takie dodatkowe badanie (przez jedną dobę co 3 godziny pobierano mi krew (w nocy też) i badano poziom cukru zeby sprawdzić, jak się podnosi i okazało się, że przy normalnym odżywianiu się wszystko jest w normie!) Ginka sama się dziwiła skąd był ten jednorazowy skok... Tak więc Kochana nie zamartwiaj się na zapas - być może za dwa tygodnie się okaże, że u Ciebie też był to tylko fałszywy alarm... Oczywiście musisz trzymać dietę i unikać cukrów (ja mimo, ze niby wszystko jest ok też mam profilaktycznie takie zalecenie) a na pewno wszystko będzie dobrze. ![]() ![]()
#2200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Raczkowanie
|
KACHULA27-Dziękuje ci za te słowa otuchy wiem ze zleci szybko a na obiad coś zrobie napewno
![]() ![]() BRAVURKA-co sie z tobą dzieje daj jakiś znak odezwij sie kochanie ![]() ![]() ![]() ![]() Znów dziś noc była taka sobie niemogłam usnać,Wiktor kopał mocno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do glukozy we krwi to doktorowa przepisała mi 50g glukozy,kupiłam w aptece miałam wypić rano na czczo i iśc po godzinie czasu,poszłam i na drugi dzień dostałam wyniki że mam 84 mg glukozy we krwi.Doktorowa powiedziała że jest niski cukier ale dobrze że jest niski niż ma byc wysoki.Tą glukoze wypiłam z kwaskiem cytrynowym ale prawie wymiotowałam ja.Moja siostra ma cukrzyce i każe mi sie badać co pół roku,bo boi się że ja też będę miała cukrzyce.Jak zawsze przesadza, ![]() ![]() ![]() ![]()
#2202 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 szkl maki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/3 kostki masła cukier waniliowy 3/4 szkl cukru pudru cukier waniliowy 1 jajko szczypta soli czekolada pokrojona w kostkę (wg uznania- ja daje całą tabliczkę) orzechy, rodzynki Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Wbijamy jajko i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy łyżką. Wsypujemy dodatki. Lyżką nakładamy ciasto na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Nie martwcie sie kształtem kuleczek bo w czasie pieczenia same formuja się w piekne placuszki. Pieczemy 12-15 min w temp 180 C.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2009-08-15 o 09:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Wtajemniczenie
|
witam sobotnio!
na początek sms od Dudziakowej: "Raczej 20 wychodzę ale jeszcze sie zobaczy ![]() Carolans masakra, co się dzieje w naszych szpitalach... jednak uważam, że powinnyśmy reagować na każde niepokojące nas objawy. Cytat:
a my dzisiaj jedziemy na 2 dni do teściowej bo przy remoncie fachowcy spieprzyli odpływ w wannie i woda nie schodzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zadomowienie
|
witam Mamusie
Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy! Mam nadzieję, że będzie u mnie jak w przypadku Gissh-jednorazowy skok glukozy (tak się chcę oszukiwać przez te 2 tygodnie) Jakoś ciężko mi z tą myślą, że jest coś nie w porządku ![]() musze poszukać teraz coś na temat diety kachula - co do V-maxa, u mnie w mieście go nie ma niestety, żebym mogła sobie podotykac, pobujać ![]() ![]() Cytat:
miłego dnia Wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Witam.
Ja kolejna noc miała fatalną- brzuch mi twardniał ![]() ![]() Dudziaczku czekamy na ciebie ![]() Tarasiu doskonale znam ten ból jesli chodzi o naszych fachowców- a przeraza mnie to tym bardziej ze na jesien zaczynamy budowę domu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się tylko obawiam, że moi fachowcy rozwalą mi od nowa podłogę w łazience i kolejny tydzień będę się kąpać u teściowej ![]() najpierw nabroili a teraz rozkładają ręce... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Tarasia współczuje ![]() ![]() Elalank mam nadzieje, że okaże się wszystko w porządku. Moja jedna kolezanka z innego watku miała cukrzyce ciążową i na początku wydawało się to takie straszne, ale trzymała diete i wszytsko było ok ![]() My dziś o 20 idziemy z Tz na spotkanie z kolegami z jego pracy, tym razem parami. A tak mi sie nie chce ![]() Jako, że moja mama z pracy przynosi duzo różnych leków to nie kupowałam magnezu, bo okazało sie, że ma tego multum. I sobie wziełam- jest to magnezin 200. Zawiera 52 mg jonów magnezowych, zaś asmag zawierał tylko 20 jonów wiec ten jest 2 i pół razy silniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zadomowienie
|
Domi - Ja kupiłam NeoMag forte - i w 1 tabl jest 100 mg jonów magnezu + 6mg wit B6 czyli jest podwójna dawka magnezu, a kosztuje niewiele!
Jak Ci się nie chce iść na spotkanie to znaczy, że będziesz się dobrze bawić ![]() I mam nadzieję, że to jednak fałszywy alarm, bo mam niewiele ponad normę. (poziom glukozy po 1 godzinie o wartości między 140 a 180 mg/dl jest wskazaniem do wykonania testu diagnostycznego - ja mam 145) Jestem ciekawa, gdybym poszła na pobranie krwi 5 minut później co by wyszło ![]() Wynik pow. 180 - wskazuje że ma się cukrzycę ciążową, więc jestem zła na moja gin, że mnie tak nastraszyła. ( miała wczoraj zły dzień, krzyczała na kuriera, który przywiózł jej paczkę, a ja wchodziłam zaraz po nim i może się na mnie chciała wyładować, przeważnie jest milsza - tak sobie jeszcze tłumaczę tą całą sytuację) |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Rozeznanie
|
Witam!
Ale tu dzisiaj spokój ![]() ![]() gissh Super, że po wizycie wszystko w porządku. Poleżałaś, odpoczęłaś i są efekty ![]() elalank No to witaj w klubie, też za 2 tygodnie muszę powtórzyć badanie glukozy tym razem 75g, bo pierwszy wynik miałam 142. Przez ten czas mam przestrzegać diety, a potem zobaczymy co dalej. Na razie jeszcze nie ma się czym przejmować, bo może być to fałszywy alarm. Zaharia chyba też musiała powtórzyć badanie i za drugim razem wszystko było w porządku. Tak więc musimy mysleć pozytywnie ![]() W sumie to jeszcze za wczesnie żeby mówić o cukrzycy ciążowej. Lekarz powiedział, ze dopiero jak w drugim badaniu przekroczę normę to będę musiała pojechać do Poznania do poradni diabetologicznej (obyśmy się tam nie spotkały, tzn. nie w takich okolicznościach ![]() A co do tych norm, o których przed chwilą pisałaś to one odnoszą się chyba do obciążenia 75g. Bo po 50g norma jest do 14opo godzinie, a nie pomiędzy 140 a 180. Przy 75g norma po godzinie jest do 180, a po dwóch do 140. Tak więc Ela dieta, spokój i pozytywne myślenie i będzie dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Ela tu mam trochę info z M jak mama. Najpierw o diecie: TAK: pieczywo z grubego przemiału i z dodatkiem otrębów, pieczywo chrupkie, ziemniaki, kasze, płatki owsiane i jęczmienne, ryz, makarony, warzywa (zwłaszcza ogórki, sałata, cykoria) chude mięsa (drób, ryby, chuda cielęcina) chude mleko i przetwory mleczne (mleko 0,5 %, jogurty, kefiry i twarogi naturalne bez dodatku owoców, chude sery bez śmietanki) NIE: owoce bardzo słodkie (winogrona, banany, suszone daktyle i figi, rodzynki) słodkie syropy, napoje słodzone, słodzone jogurty i serki, ciastka, słodycze, cukier, czekolada, miód, dżemy, lody chałwa, tłuste mięsa i wędliny, smalec, podroby, mięso gęsi i kaczki, pełne mleko, tłuste twarogi, żółte sery, śmietana, majonez, frytki, placki ziemniaczane, racuchy, smażone kotlety i smażone ryby ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- A co do samej cukrzycy ciężarnych nie ma się wpływu na jej powstanie, ale całkowicie odpowiada się za jej przebieg. Leków na to się nie bierze, po prostu trzeba przestrzegać diety niskowęglowodanowej (w sporadycznych przypadkach trzeba robić zastrzyki z insuliny) Należy jeść 5-6 niezbyt obfitych posiłków dziennie o stałych porach: I i II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację oraz mały posiłek przed snem (jogurt lub kromka chleba). No i bardzo ważny jest też ruch, bo pomaga spalić zbędny cukier. Poza tym mamy niewiele przekroczoną normę więc po takiej dwutygodniowej diecie drugie badanie na pewno wyjdzie dobrze ![]() ![]() Mi najbardziej brakuje słodyczy... normalnie chyba niedługo batoniki będą mi się snic po nocach |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
Martwi mnie nieobecność Bravurki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
witajcie w ten słoneczny dzionek
ravenneślicznie dziekuje za przepis, chyba jeszcze dzis upiekę cos dobrego bo tak mi sie chce ![]() tarasiudziekujemy za info od dudziaka, dobrze że już wraca, ciekawe co u niej? elalanknapewno nastepne wyniki bedą dobre , nie może być inaczej ![]() .....a Brawurki dalej nie ma ??????????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Raczkowanie
|
Kurcze, ja też już się zaczęłam martwić o Bravurkę i Patryczka...
![]() Mam nadzieję że po prostu nie ma czasu usiąść do komputera, a może po prostu jest u Małego... ![]()
#2213 |
Raczkowanie
|
witam was
już jest mi lepiej rozmawiałam z Grzeskiem na skaypie akurat jedli obiad ale pogadałam sobie z nimi moja siostra kupiła Wiktorowi 2 pary spodenek sa cudne .to widze ze coś już składaja dla malego siostrzńca i wnuczka to fajnie.szkoda że niemogłam z nimi jechac no cóż teraz dopiero z rodziną sie zobacze na żywo i pogadam jak urodzę albo jeszcze dlużej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BRAVURKA - odezwij sie kochana ![]()
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
Mnie tez martwi nieobecnosc Bravurki...........
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczeta!
Jestem z wami zawsze na bierzaco mimo ze z ukrycia i rowniez martwie sie o bravurke. Pamietam jak jeszcze przed cc podala swoj numer kom. moze umowcie sie miedzy soba, ktora z was do niej napisze (zeby jej nie "zasypac" ![]() Tak sobie pomyslalam, ze moze sie uda czego dowiedziec? Pozdrawiam was serdecznie!
#2216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi lekarka jak zobaczyła mój wynik powiedziała, że mam cukrzycę, bez wyjaśnienia i uspokojenia mnie, dlatego tak bardzo się zmartwiłam. A o tych wynikach to wyczytałam, że fakt do 140 jest norma, ale własni eprzekroczenie 140 po 50 g po 1 h nie oznacza od razu cukrzycy, tylko badanie trzeba powtórzyć (stąd mój żal do lekarki, powinna mi to wytłumaczyć jak Twój lekarz Tobie) I to badanie 75 g po 2 godzinach - jak jej się zapytałam nie bede miała pobieranej krwi po godzinie i i po kolejnej godzinie, tylko od razu po 2 h ![]() i faktycznie dobrze pamiętasz że mam urlop! staram się już tak nie denerwować, ale wczorajszy dzień to był koszmar! dla mnie batoniki nie są problemem, raczej owoce! jak się wyniki okażą dobre to kupuję 2 kg winogron! dziękuję Ci jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Napisałam smsa do Bravurki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobiłam obiadek z mała pomoca Tz, a raczej przeszkadzaniem
![]() ![]() Ciekawe jak tam Bravurka. Dziś swięto więc miejmy nadzieje, że świętuje i nie ma dostepu do komputera. Mam nadzieje, że się szybko odezwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
Sms od Barvurki:
"Z Patryczkiem jest coraz gorzej ale jeszcze sie nie poddał. Lekarze mówią ze nie ma szans. Licze na cud. Załamałam sie całkiem. Nie pisałam bo od czwartku jestem w szpitalu. Dziekuje wam i prosze o modlitwe za mojego synka." |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
Pisałam do bravurki sms-a.
odpisala mi Dziękuje za troske.Z Patryczkiem jest coraz gorzej ;(ale jeszcze sie niepoddał.Lekarze mówią ze niema szans.Licze na cud.Załamalam sie całkiem;( niepisałam bo od czwartku jestem w szpitalu.Dziękuje wam.Proszę o modlitwe za mojego synka. ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- ![]() ![]() ![]() Jestem ciekawa czy przy tej ciąży też będą mi podawać krew po cc,aż sie boję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BRAVURKA-trzymamy kciuki za dzidzie jesteśmy z toba pamiętaj kochana. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.