![]() |
#2191 | |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Lista wyglada wiarygodnie chociaz nie jest pełna.
![]() |
![]() |
#2192 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny doradźcie mi proszę. Wiele lat temu gdy miałam 18 lat zaczynałam swoją przygodę z tabletkami antykoncepcyjnymi. Brałam Cilest, potem Harmonet i Yasmin. Ale to było wiele lat temu. Teraz gin przepisał mi właśnie Qlairę. W życiu nie miałam efektów ubocznych przy tabsach. A tutaj prawie wszystkie z listy: trądzik w dziwnych miejscach, bóle głowy, których nigdy nie miałam, bóle podbrzusza, cierpnięcie ręki, przybranie na wadze mimo, że jestem na diecie i ostro ćwiczę + plamienia w trakcie stosunków. Poszłam do gina, bo bardzo mnie to martwiło, a ona na to, że przy pierwszym opakowaniu często tak jest. Organizm musi się przyzwyczaić i to dopiero tak po 2-3 opakowaniach będzie wiadomo czy są dla mnie ok. Faktycznie teraz przy drugim jest już lepiej i powoli odpadają te efekty uboczne, ale czy to nie oznacza, że skoro były to po prostu są źle dobrane? Sama nie wiem czy iść teraz po receptę na 3 i kolejne opakowania czy jednak naciskać na zmianę tabsów. Macie z tym doświadczenie? Ja praktycznie nigdy nie miałam efektów ubocznych przy wcześniejszych i jestem w konsternacji... Byłabym bardzo wdzięczna za wasze rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2194 |
Przyczajenie
|
Radzę sobie, nie przeszkadzają mi jakoś bardzo i jak pisałam powoli przechodzą. Nie mam już bóli głowy, ani podbrzusza. Trądzik też już raczej nie wyskakuje. Ale np. martwię się tym, że dwa razy zdrętwiała mi ręka. Na 100% wiem, że to od tabsów. Nigdy w życiu nie doświadczyłam takiego uczucia. Mam skierowanie na badanie, więc zobaczymy jak to z moją krzepliwością, ale wyniki zawsze miałam dobre...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2196 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Mam do oddania 1 opakowanie qlairy bez pierwszej tabletki ponieważ musiałam je natychmiast odstawić. Jeżeli któraś chciałaby je niech napisze, możę ktos chce miec dodatkowe opakowanie na wszelki wypadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Co zrobić jak się przyjęło tabletkę wcześniej niż powinno?
Tabletki przyjmuję ok 7-8 rano, dziś przy 16 tabletce dostałam zaćmienia i o 21.20 połknęłam tabletkę z jutra (myślałam, że to niewzięta dzisiejsza). I co? Postępowac dalej jak zwykle czyli w czwartek rano normalnie?
![]() |
#2198 |
Przyczajenie
|
regulamin
Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2014-05-12 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dopiero zaczynam przygodę z tymi tabletkami. Wcześniej brałam Milvane jednak miałam po nich dziwne bóle podbrzusza. Lekarz polecił mi Qlaire. Jestem właśnie na początku drugiego opakowania (dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę) a okresu jak nie było tak nie ma. Trochę świruję, bo zdażyło mi się wziąć tabletkę trochę później niż powinnam. Mam powody do stresu? Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie macie przy tych tabletkach problemu z libido? Nigdy nie miałam jakiegoś bardzo dużego, ale teraz to masakra normalnie a biorę je już pewnie z rok. Lekarz mi nie robił badań przed ich wypisaniem. Może warto zmienić tabletki? Bo ich cena tez nie mała, inne są też takie drogie? Pytam, bo to moje pierwsze tabletki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że warto pogadać o tym z lekarzem. Ja właśnie zmieniam Qlairę na coś innego. I z powodu libido i z powodu tycia bo jednak okazało się, że te tabletki uniemożliwiają mi schudnięcie. Ale brałam je ponad rok i ogólnie byłam zadowolona. Co do ceny, fakt, Qlaira jest droga, ostatnio nawet chyba podrożała. Bywają tańsze tabletki ![]()
![]() |
![]() |
#2203 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Pomóżcie mi, bo już zwariowałam. Do tej pory przez ponad rok przyjmowałam tabletki Novynette, jednak z powodu baardzo niskiego libido lekarz przypisał mi dziś właśnie Qlairę. W ulotce napisane jest, żeby pierwszą tabletkę Qlairy przyjąć bezpośrednio po ostatniej z poprzednich, jednak ja jestem już w tej chwili w 5. dniu przerwy, o czym ginekolog wiedział. Kiedy w tej sytuacji powinnam wziąć tabletkę? Dzisiaj czy w dniu, w którym powinnam normalnie rozpocząć nowe opakowanie Novynette? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomozcie bo sama nie wiem co mam myslec...Dzisiaj wzielam 23tab z pierwszego opakowania i zauwazylam dziwna, lekko brazowa wydzieline z pochwy, czytalam, ze wiele kobiet ma takie cos zamiast okresu podczas brania Q ale czytalam takze o wielu dziewczynach ktore byly w ciazy przy tycg tab. Od razu mowie, ze tab bralam regularnie (raz tylko zdarzylo mi sie wziac 3h pozniej) Czy uwazacie, ze ta wydzieline mam uznac jako okres? I czy moge byc w ciazy?
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2206 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Plamienie o niczym nie świadczy; może zdarzyć się przy każdych tabletkach i każdego dnia. Jednorazowy incydent nie jest powodem do niepokoju. Jeśli w kolejnym cyklu się powtórzy, wtedy należy udać się do ginekologa, bo może być konieczna zmiana preparatu na inny.
![]() |
![]() |
#2207 |
Przyczajenie
|
Część dziewczyny .dziś wzięłam 9 tabletkę czyli 2jasnozolta i źle się poczułam i zwymiotowalam w związku z tym że nie mam dodatkowego opakowania a lekarz jutro dopiero może mnie przyjąć wzięłam tabletkę 24 czyli ostatnia w opakowaniu jasnozolta czy te wszystkie jasnozolte mają taką samą ilość hormonów.czy dobrze zrobiłam.To moje 2opakowanie wcześniej brałam yaz i tam wszystkie taka sama ilość hormonów mają a przy tych to nic nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2209 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie,
lekarz przepisał mi qlairę. Teraz brałam triquilar. Powiedział mi że Qlaire mogę spokojnie rozpocząć po 7-dniowej przerwie po triquilarze. Ale w ulotce wyraźnie pisze że Qlairę należy przyjąć na drugi dzień po wzięciu ostatniej tabletki poprzedniego leku. Czy którejś z Was też lekarz powiedział że można zrobić 7-dniową przerwę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2211 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to lekarz mnie wprowadził w błąd niestety. Już zaczęłam brać po 7-mio dniowej przerwie. W takim razie trza się jeszcze dodatkowo zabezpieczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2213 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
Czy bierze ktoś jeszcze Qlaire? Czy brał ją ktoś z niedoczynnością tarczycy? Czy na tych pigułkach musiałyście zwiększać dawkę eutyroxu? Ja niestety na Narayi i krążku Nuvaring musiałam zwiększać eutyrox.
A jak z wagą i samopoczuciem, gdy przestawałyście brać Qlairę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
ja brałam Qlaire 9 miesiecy i mialam przerwe prawie 7 i teraz znowu wrocilam
![]() ogolnie plusem qlairy jest to ze krwawienia z odstawienia sa naprawde skąpe, po pierwszym opakowaniu nie mialam wcale dopiero po drugim. moja ginekolog mowi ze sa to najlepsze tableti na rynku bo naturalne i poleca je zawsze rodzinie i biora ja jej corki. oczywiscie co lekarz rozna opinia inna stwierdzila ze sa dla starszych pan, po czym nie wiem. kazdy organizm reaguje inaczej ale to juz wszyscy wiemy ![]() dla mnie poki co z plusow po prawie 3 tyg brania widze poprawe w skorze na plecach bo jak nigdy nie mialam problemow tak bez tabletek robily mi sie takie pryszcze;/ minusem jest na pewno cellulit ale w sumie nie wiem czy to od tego na 100% tak mi sie wydawalo po prostu ze bez tabletek pupa jest ladniejsza i jest go mniej. ale za to piersi ladniejsze, pelniejsze jakies mialam na Q jak teraz zareaguje zobaczymy, wtedy czulam sie raczej dobrze, libido i nawilzenie ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Biorę Qlairę od 1,5 roku i dzięlę się z wami spostrzeżeniami
![]() Wcześniej brałam Yaz i Mercilon - oba powodowały u mnie nieustanne mdłości. Co prawda miesiączki zrobiły się bardziej skąpe i zdecydowanie mniej bolesne ale przez brak apetytu mocno schudłam. Lekarka przepisała mi Qlairę i przysięgam że przez pierwsze 3 miesiące miałam ochotę zadźgać ja tępym narzędziem a później już tylko nogi całować ![]() Nie wiem jak mój narzeczony to znosił ale przez pierwsze 3 miesiące z Qlairą byłam nie do zniesienia. Naprzemienny śmiech i płacz ale w nagrodę miesiączki które zwalały mnie z nóg na 12 dni odeszły w niepamięć. Przetrwałam i od samego początku z 4 opakowaniem było już super. Zero bólu, brak mdłości, wahań nastroju. Jedyny minus który widzę teraz to plamienia. W moim przypadku trwają około 6-7 dni po czym pojawia się krwawienie trwające 2-3 dni. Jestem w stanie przymknąć na to oko bo jednak mimo tej małej niedogodności jestem w stanie normalnie funkcjonować. Jeśli chodzi o wagę to niestety nie przytyłam. Cera ładna, widzę też że nie mam takich tendencji do gromadzenia wody (szczególnie podczas upałów). Osobiście jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny proszę o odpowiedź - czy której z Was po Qlaira wypadały włosy i swędziała skóra głowy? Nie wiem czy powinnam zmienić tabletki czy to z jakiegoś innego powodu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn z tendencją do zaparć i wzdęć. Czy Qlaira nie nasiliła u was tego problemu? Niestety u mnie Naraya bardzo nasiliła zaparcia, masakra. Z tego co wiem to progesteron zawarty w pigułkach może być powodem, ale może nie każdy ma takie silne działanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.