|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Ola oo wlasnie Mondziolek tez mowie
![]() ja tez nie lubie jak sie do mnie i o mnie mowi Olka ale Elalank pisze to tak sympatycznie o malej ze nawet mi sie podoba. choc nie chcialabym aby tak ktos zaczal mowic Elalank u nas to i zabkowanie i skok jednoczesnie.i to ten skok 22-26tyg (lek separacyjny) (my mamy 23,5 tygodnia wiec jeszcze troszke u nas pobedzie..) a poza tym kupilam ksiazke zawitkowskiego i zabieram sie od kilku dni do czytania ale wieczorem nie mam zbyt sily a w dzien nie mam czasu
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-04-21 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
AsiCcccCA śuper, że lepiej
![]() A ja padam.. mój mały wyjec w końcu śpi... prze kapielą i kolacją dostał pół słoiczka śliwek... wpierniczał aż mu głowa odskakiwał... JEgo skok mnie wykończy... pogubiłam się ile ma dokładnie tygodni... Marta super, że nie ma wysypki i ślicznie wyglądacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Co do przezwisk to widze, ze kurczaki na tapecie, bo ja tez na moja mowie Kurczaczek
![]() ![]() ![]() aa i nie lubie okreslenia Kluska (oj bardzo nie lubie), myszka, zabka :/ zebra moja laska skonczyla 17 tygodni we wtorek więc Twoj ma 16 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Moja córka pospała prawie 3 godziny między karmieniem o 15 a tym o 18... Normalnie się zdziwiłam strasznie... Ale za to miała doskonały humor wieczorem... A teraz znowu śpi elegancko już od 21...
Cytat:
U nas jakoś szybko ten skok minął... Oby u Was też nie trwał tyle co piszą...
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Heloł wieczorny
![]() Siedzę na Dietetyce, bo mi dieta padła ostatnio i obmyślam co by było zdrowo i smacznie ![]() Najlepsze życzenia dla naszych solenizantów ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj Teściówka miała urodziny, więc był tort ale zjadłam tylko pół przydziałowego kawałka, TŻ zeżarł resztę ![]() Co do przezwisk to ja mojego nazywam róznie w zależności od okoliczności Filutek, Filemonek, Buczymorda, Paskuda, Mamincycek, Króliczek, Piszczałka,Guziczek, Misiu ![]() Jak mu palcem grożę i wyzywam od Paskud to najbardziej się cieszy. Nic sobie z matki nie robi ![]()
#2197 |
Zakorzenienie
|
nic to mamuśki, idę wziąć mój antybiotyk (jeszcze jutro i od piątku będę mogła znów karmić, no i najważniejsze, że ząb przestał boleć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa kiedyś powiedziała do TŻa, żeby mi przekazał, żebym na Paulę nie mówiła Mały Potwór, a to przezwisko to TŻ wymyślił
![]()
#2199 |
Zakorzenienie
|
Co do zdrabniania imienia, to ja się dziwnie czuję jak do mnie "Marcelinko" mówią
![]() ![]() Z kolei jak mała byłam i ktoś nie zdrobnił mojego imienia i powiedział do mnie "Marcelino", to mi się wydawało że mnie nie lubi ![]()
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi sie gdzies zawieruszyla ta tabela skokow moze ktoras dac jeszcze raz linka ![]() Jesli chodzi i przezwiska to tez roznie mowie: Najczesciej to Kamilka ale tez niunia, cudak, cudus, brzydal, ksiezniczka, perelka.
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych małych solenizantów
Grzesia i Poli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
pierwsza
![]() dzień dobry ![]() przyłączam się do życzeń dla małych Jubilatów ![]() Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2010-04-22 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Wtajemniczenie
|
Grzesia i Izy też nie ma tam
![]() ja tez miałam zawsze dużo magd w klasie i nie przeszkadzało mi to Cytat:
TZ na nich mowi - gnidusie i nie pamietam co miałam nap[isać a Domi wklej w klubie fotke makijazy - ciekawa jestem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() JA mam dość.... Odkąd am ten skok nie mogę go uśpić!!!!! Usypiałam pół godziny pospał 15 minut i już wyje mam go dość! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Witam.
Najlepsze życzenia dla Grzesia no a szczególne dla Poli ![]() ![]() Moj Tomek często nazywany jest Kubusiem lub Bubuszkiem ale to z przyzwyczajenia tak dziadkom sie wyrywa- a moja siostra jak Tomek był mały mowiła do niego Gibała (jak jeszcze nie umiał sie trzymać prosto) i tak zostało do dziś Brombri a mi Marcelinka do ciebie pasuje ![]() A ja dziś jestem bardzoo podekscytowana bo wreszce zaczynamy budowe domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Poli i Grzesiowi 100 lat
![]() A co do przezwisk, to Sandra zazwyczaj jest słoneczkiem, rybką, a tz naywa ją też monito (hiszp. małpka) ![]() No i dzień dobry ![]()
#2209 | ||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Elu ciesze się że wyniki ok ![]() Konspi i Zaharia jak się sprawdza Vichy Aminexil? Kareniny dalej nie ma ![]() Ja Wikiemu daje już na obiad te duże słoiczki 190 i on cały zje. I bardzo je lubi nawet bardziej niż owoce. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
a jeszcze fotke zał bo chwile nas nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |||||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() zacznę od życzeń dla Małych Solenizantów ![]() ![]() ![]() a teraz się wyżalę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak lubicie jak się na Was mówi Ole?? ups to namsię zaczyna ten skok i Olka właśnie nie może mnie teraz stracić z oczu bo od razu alarm...ale tfu tfu ładnie sama zasypia w łóżeczku przed nocą z książkami totak jest niestety, ja też tylko kilka stron na sen czytam, w dzień wolę wizaż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj szkoda tyle mleka, współczuję ![]() Cytat:
![]() ja nie lubię jak ktoś do mnie strzela Elżbieta ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wielkie, przeogromne buziaki dla POLI i GRZESIA!!! ![]() ![]() Jeszcze większe, bo spóźnione dla wczorajszych miesięcznych jubilatów ![]() ![]() Dużo spraw ostatnio do ruszenia bylo, a wczoraj moj Tż mial wolne i szkoda było nawet kompa wlączać ![]() Na razie doczytalam że Ela i Xpressja zdecydowały się na babcie i gratuluje podjęcia tej decyzji ![]() ![]() Co do zdrabniania i pieszczenia uszek naszych dzieciow to uwielbiam: słoneczko, kurczaczka, malutka, misiaczka, bubunia i niniusia vel czasami niunię ![]() i jeszcze mi sie lapek cos dławi, a że jest jeszcze na gwarancji to chyba go trzeba będzie do serwisu zawieźć ![]() ![]() ![]()
#2214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przyłączam się do najlepszych życzeń dla Polinki i Grzesia ![]() A Tobie Malinko gratuluje rozpoczecia budowy domu, oby wszystko szło szybko i sprawnie ![]() ![]() dzień dobry ![]() Wczoraj sie nawet nawet pouczyłam, ze 3 godzinki, a jak na mnie to sporo ![]() Piszecie o skokach, Blancik skończył wczoraj 24tyg, czyli że jest źle? a jak bardzo źle? ![]() ![]() ![]() ![]() no własnie, co z Kareninka? Internet jej padł czy jak? ![]() ehh, a ja zawsze zbieram wszystkie paragony, no wszystkie, a jeden od pierwszej rzeczy jaką kupiłam taką droga sama (laptopa Vaio różowego ![]() ![]() ![]() I moje balerinki przyszły ![]() http://www.allegro.pl/item992698975_...skorki_37.html tylko są ciut za duże, więc chyba wkładki kupie... normalnie stopy mi się skurczyły ![]() Ela - nieeee Olka nieee ![]() ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-22 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kate- u nas to dziwne trochę, bo z miesiąc temu bilirubina była już w normie bo 0,8 a teraz wzrosła do 1,2, więc pewnie to od mojego pokarmu. Ale po ostatniej wizycie przestałam jej dawać glukozę (lekarka powiedziała, że nie trzeba już). No ale teraz będę dawać soki, bo to zdrowsze niż glukoza. A szpinak niestety na razie nie posmakował, ale będę próbować, ![]() Karenina- łer ar ju?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zadomowienie
|
Jejku jak on śliczniutki
![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc to jakieś zabójczej poprawy nie widzę. Tylko u mnie problem polega na tym że ja nie jestem w stanie zdefiniować jak bardzo mi te włosy wypadają. Bo jak dla mnie to każdy włos to jest katastrofa. Zwłaszcza na mojej nigdyś bujnej grzywce ![]() Czekam co dziewczyny napiszą o tym Aminexilu tylko że tu już się trzeba przygotować na wydatek minimum 100 zł A napisz proszę jak Tobie te włosy wypadają?? Cytat:
![]() Ale z tego co rozmawiałam z kilkoma osobami które też tak miały to im lekarze badali tylko poziom do momentu 3 a potem już nie kazali wogóle badać i nie wiadomo było nawet kiedy to spadło do właściwego poziomu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Wtajemniczenie
|
A u nas dzisiaj rano było dosłownie: kwiecień plecień bo przeplata, trochę ZIMY trochę lata. - za oknem snieg
![]() Cytat:
![]() poza tym mówię jeszcze do niej płakuś, pysiulko, Nilusieńku, kluseczko, gałguś, goguś, gigluś, słoneczko i co tam mi jeszzce do głowy wpadnie ![]() Ditu, głos na wierszyk oddany ![]() Malinko, gratuluję rozpoczęcia budowy Kropeczko, głowa do góry - jeszcze tylko kilka tygodni ![]() moje dziecko też się trochę popsuło no ale trudno, takie uroki macierzyństwa! Asico, cieszę się że wszystko na dobrej drodze! Ola-śliczne balerinki! Karolinko - śliczna z ciebie mama i gratuluję występu w TV! Jak ci się to udało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
słuchajcie a ma ktoś tel. do kareniny ?
może wyślijcie smska czy wszo ok ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to dokładnie może być, to musiałabyś sprawdzić u alergologa, lub dowiedzieć sie co aktualnie pyli w twoim rejonie. Cytat:
Ale do rzeczy. Jeśli chodzi o mycie, to już dawno odstawiłam wszelkie mydła stałe (przy twardej wodzie zawsze zostawiają osad na skórze, no i mocno wysuszają) i od kilku lat stosuję tylko mydła w płynie i takie bez żadnych barwników i perfum, a ostatnio są to zwykle kosmetyki dziecięce. Jeśli chodzi o kremy i maści, to najlepiej, żeby twój tz używał jak najmniej sterydów (np. hydrokortyzon - najpopularniejszy przepisywany przez dermatologów), bo one mimo iż przynoszą szybkie efekty, to bardzo też niszczą skórę i po odstawieniu zmiany szybko wracają i niekiedy są jeszcze gorsze. Czyli najlepiej używać łagodnych kremów nawilżających niezawierających parafiny ani wazeliny (czyli żadne tak polecane atopikom Oliatum, Eucerin itp). Co dalej, herbatki, rumianek (silne działanie antyhistaminowe), dzika róża, mięta. A latem polecam kąpiele morskie, lub też w natralnych zbiornikach wodnych (oczywiście Maltę odradzam ![]() To się rozgadałam, ale mam nadzieję, że informacje będą pomocne *********************** Moje dziecko właśnie próbuje pożreć swoją ulubioną książeczkę ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.