Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 19:35   #2191
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Ola oo wlasnie Mondziolek tez mowie

ja tez nie lubie jak sie do mnie i o mnie mowi Olka ale Elalank pisze to tak sympatycznie o malej ze nawet mi sie podoba. choc nie chcialabym aby tak ktos zaczal mowic
Elalank u nas to i zabkowanie i skok jednoczesnie.i to ten skok 22-26tyg (lek separacyjny) (my mamy 23,5 tygodnia wiec jeszcze troszke u nas pobedzie..)

a poza tym kupilam ksiazke zawitkowskiego i zabieram sie od kilku dni do czytania ale wieczorem nie mam zbyt sily a w dzien nie mam czasu

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-04-21 o 19:37
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:44   #2192
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
No i my juz po szczepieniu, Kamilka byla bardzo dzielna troszke tylko zaplakala ale zaraz przestala. Kochana moja

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
...

mujutro idziemy na kolejne" ocenianie rozwoju" małej... nienawidze tego, stresuje się i boje się co też znów usłyszę

-...
Kciuki za wizytę
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:45   #2193
zebra666
Zakorzenienie

AsiCcccCA śuper, że lepiej

A ja padam.. mój mały wyjec w końcu śpi... prze kapielą i kolacją dostał pół słoiczka śliwek... wpierniczał aż mu głowa odskakiwał... JEgo skok mnie wykończy... pogubiłam się ile ma dokładnie tygodni...

Marta super, że nie ma wysypki i ślicznie wyglądacie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 20:12   #2194
domi7ks
Zakorzenienie

Co do przezwisk to widze, ze kurczaki na tapecie, bo ja tez na moja mowie Kurczaczek a oprócz tych wszystkich Skarbków, Kochań i Księzniczek to Pudzianek, Cycorek, Cycolinka, Oszustka (jak udaje, ze je )Laseczka, Lachonek i jak cos sie podłapie czasem nowego
aa i nie lubie okreslenia Kluska (oj bardzo nie lubie), myszka, zabka :/

zebra moja laska skonczyla 17 tygodni we wtorek więc Twoj ma 16

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:07   #2195
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Moja córka pospała prawie 3 godziny między karmieniem o 15 a tym o 18... Normalnie się zdziwiłam strasznie... Ale za to miała doskonały humor wieczorem... A teraz znowu śpi elegancko już od 21...

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
miała i asymetrię i wzmożone napięcie, z mojej obserwacji teraz wiele się samo wyrównało i poprawiło, ale szukam wciąz dobrych sposobów na zabawę i ćwiczenia. dodam, że we wrocławiu ciężko bardzo dostać się do jakiegokolwiek rehabilitacyjnego ośrodka, nawet mając skierowanie
Ja słyszałam, że Bobath to międzynarodowa metoda, a Vojtę mało kto stosuje... Ta pierwsza lepsze rezultaty przynosi i jest przyjaźniejsza dla maluchów...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A ja padam.. mój mały wyjec w końcu śpi... prze kapielą i kolacją dostał pół słoiczka śliwek... wpierniczał aż mu głowa odskakiwał... JEgo skok mnie wykończy... pogubiłam się ile ma dokładnie tygodni...
U nas jakoś szybko ten skok minął... Oby u Was też nie trwał tyle co piszą...
Stary 2010-04-21, 21:13   #2196
brombusia
Zakorzenienie

Heloł wieczorny
Siedzę na Dietetyce, bo mi dieta padła ostatnio i obmyślam co by było zdrowo i smacznie

Najlepsze życzenia dla naszych solenizantów

Dzisiaj Teściówka miała urodziny, więc był tort ale zjadłam tylko pół przydziałowego kawałka, TŻ zeżarł resztę

Co do przezwisk to ja mojego nazywam róznie w zależności od okoliczności
Filutek, Filemonek, Buczymorda, Paskuda, Mamincycek, Króliczek, Piszczałka,Guziczek, Misiu
Jak mu palcem grożę i wyzywam od Paskud to najbardziej się cieszy. Nic sobie z matki nie robi

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:17   #2197
gucia6
Zakorzenienie

nic to mamuśki, idę wziąć mój antybiotyk (jeszcze jutro i od piątku będę mogła znów karmić, no i najważniejsze, że ząb przestał boleć ), odciągnąć mleko (ileż to litrów poszło już do kanału ), karmić młodą i spać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 21:19   #2198
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Moja teściowa kiedyś powiedziała do TŻa, żeby mi przekazał, żebym na Paulę nie mówiła Mały Potwór, a to przezwisko to TŻ wymyślił
Stary 2010-04-21, 21:19   #2199
brombusia
Zakorzenienie

Co do zdrabniania imienia, to ja się dziwnie czuję jak do mnie "Marcelinko" mówią Rozumiem, że jak ktoś chce być miły to inaczej mojego imienia zdrobnić się nie da, ale to mi pasuje bardziej dla małej dziewczynki, a wiecie kawał baby i Marcelinką go zwać to się trochę nie godzi

Z kolei jak mała byłam i ktoś nie zdrobnił mojego imienia i powiedział do mnie "Marcelino", to mi się wydawało że mnie nie lubi

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:25   #2200
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
AsiCcccCA śuper, że lepiej

Marta super, że nie ma wysypki i ślicznie wyglądacie
Mam nadzieje ze szybko ten skok minie

Mi sie gdzies zawieruszyla ta tabela skokow moze ktoras dac jeszcze raz linka

Jesli chodzi i przezwiska to tez roznie mowie: Najczesciej to Kamilka ale tez niunia, cudak, cudus, brzydal, ksiezniczka, perelka.

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 06:43   #2201
xpressja
Zadomowienie

Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszych małych solenizantów
Grzesia i Poli

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 06:43   #2202
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

pierwsza

dzień dobry ale brrr zimno...

przyłączam się do życzeń dla małych Jubilatów

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2010-04-22 o 06:49
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 06:48   #2203
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Ja miałam zawsze w klasie 3-4 inne Ole i nie bylo mi z tym źle
Grzesia i Izy też nie ma tam
ja tez miałam zawsze dużo magd w klasie i nie przeszkadzało mi to

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
co do przezwisk to ja na swojego mowie:
Żuczek, Klusek, Tomi, Tomcio-Paluszek
ja na małych mowię czasem kluski, misie pysie, Izabelita i Grzesia - nic takiego ciekawego
TZ na nich mowi - gnidusie

i nie pamietam co miałam nap[isać
a Domi wklej w klubie fotke makijazy - ciekawa jestem
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:46   #2204
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Grzesia i Poli

przylaczam sie do zyczen
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:51   #2205
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Co do przezwisk to widze, ze kurczaki na tapecie, bo ja tez na moja mowie Kurczaczek a oprócz tych wszystkich Skarbków, Kochań i Księzniczek to Pudzianek, Cycorek, Cycolinka, Oszustka (jak udaje, ze je )Laseczka, Lachonek i jak cos sie podłapie czasem nowego

Dzięki Ci dobra kobieto a nie ma jakiegoś przelicznika na necie wiecie, ze wpisuje datę urodzenia i mi liczy ile to tygodni ja się już gubię ciągle... tak to zawsze wiedziałam, że w poniedziałki kończył któryś tam tydzień... Czyli mój skończył 16 w poniedziałek nie
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
U nas jakoś szybko ten skok minął... Oby u Was też nie trwał tyle co piszą...
oj u nas zanosi się na długi skok... co mi się wydaje, że jest lepiej jest gorzej...
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze szybko ten skok minie

Mi sie gdzies zawieruszyla ta tabela skokow moze ktoras dac jeszcze raz linka

Jesli chodzi i przezwiska to tez roznie mowie: Najczesciej to Kamilka ale tez niunia, cudak, cudus, brzydal, ksiezniczka, perelka.
http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html

Cytat:

Grzesia i Poli

Również życzę maluszką najlepszego

JA mam dość.... Odkąd am ten skok nie mogę go uśpić!!!!! Usypiałam pół godziny pospał 15 minut i już wyje mam go dość!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:16   #2206
malina81
Zadomowienie

Witam.
Najlepsze życzenia dla Grzesia no a szczególne dla Poli

Moj Tomek często nazywany jest Kubusiem lub Bubuszkiem ale to z przyzwyczajenia tak dziadkom sie wyrywa- a moja siostra jak Tomek był mały mowiła do niego Gibała (jak jeszcze nie umiał sie trzymać prosto) i tak zostało do dziś

Brombri a mi Marcelinka do ciebie pasuje Poa tym jedyną Marcelinkę jaką znam to dziewczynka która chodzi z Kubą na angielski i jakoś nie umiem inaczej mówić...Marcelina:rolleye s:

A ja dziś jestem bardzoo podekscytowana bo wreszce zaczynamy budowe domu i dzis wpada ekipa z koparą
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:19   #2207
DiTu77
Zakorzenienie

Najlepsze życzonka dla dla Poli i
Grzesia

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
...

A ja dziś jestem bardzoo podekscytowana bo wreszce zaczynamy budowe domu i dzis wpada ekipa z koparą
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:23   #2208
gucia6
Zakorzenienie

Poli i Grzesiowi 100 lat

A co do przezwisk, to Sandra zazwyczaj jest słoneczkiem, rybką, a tz naywa ją też monito (hiszp. małpka)

No i dzień dobry
Stary 2010-04-22, 08:29   #2209
katekatee
Zadomowienie

Witam Tżt w pracy więc ja mam w końcu czas na neta.

Elu ciesze się że wyniki ok U mnie też bilirubina jeszcze nie jest całkiem w normie ale moja lekarka mówiła że to tak czasem jest, najważniejsze że spada. CO do HGB to dawaj małej więcej soczków i pomyśl o szpinaku który jest kopalnią żelaza. My obecnie mamy 10,5 i ja też mam dawać Wikiemu dużo warzyw, owoców. My braliśmy żelazo jak HGB było 9,1.

Konspi i Zaharia
jak się sprawdza Vichy Aminexil?

Kareniny dalej nie ma

Cytat:

A Wasze dzieciaczki lubią te z miesem słoiczki?
Ja Wikiemu daje już na obiad te duże słoiczki 190 i on cały zje. I bardzo je lubi nawet bardziej niż owoce.

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
hej!jej nie mam czasu nawet troszkę was nadrobić czytam tylko ostatnią stronęna więcej już mi czasu brakuje nobrakuje mi tego
Wpadłam Wam powiedzieć że wysypka mam zeszła nie zakładam Oliwci wiązanych czapeczek nie wiem już to chyba przez te czapkę teraz zimno to musze jej dwie ubierać nie wiem co na to poradzić hmmm
tu wklejam zdjęcie małej damy
Martuś śliczne jesteście

Cytat:

Ja na mojeg synka najczęsciej mówię Wiki, Wiktoryno, Niunia, Niuśka, Suchelek, Mamine piękności

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł wieczorny
Siedzę na Dietetyce, bo mi dieta padła ostatnio i obmyślam co by było zdrowo i smacznie

Co do przezwisk to ja mojego nazywam róznie w zależności od okoliczności
Filutek, Filemonek, Buczymorda, Paskuda, Mamincycek, Króliczek, Piszczałka,Guziczek, Misiu
Jak mu palcem grożę i wyzywam od Paskud to najbardziej się cieszy. Nic sobie z matki nie robi
Co do diety to Coś Nasz klubik szwankuję. Ale u mnie też ostatnio padła. Jak coś ciekawego znajdziesz to daj linka. Marcelinapisałaś że masz jakiąś alergie i ciągle katar. Ja od kilku dni też mam straszny katar i okropnie kicham i nie mam zielonego pojęcia co to może być Możesz napisać na co masz alergię i jak to rozpoznać.

Cytat:
Grzesia i Poli

Przyłączamy się do życzeń

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 08:31   #2210
malina81
Zadomowienie

a jeszcze fotke zał bo chwile nas nie było
Stary 2010-04-22, 08:33   #2211
elalank
Zadomowienie

heloł

zacznę od życzeń dla Małych Solenizantów Sto lat!!!

a teraz się wyżalę był wczoraj mój kolega z pracy przywieźć mi nowy telefon służbowy,bo stary mi odmówił posłuszeństwa i tak sobie gadamy i mi opowiadał co się dzieje w firmie, to mi się odechciało tam wracać nie mogłam spać w nocy i już wszystko przeżywam czasem to wolałabym mniej odpowiedzialną pracę i się niczym nie przejmować, popracować 8h i do domu. czemu nie mam męża milionera i muszę wracać do pracy?? czemu???

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość

My idziemy w sobotę do ortopedy-rehabilitanta bo mój pediatra twierdzi że Adaś kieruje stopki do wewnątrz.
hm Olka też, ale to chyba na razie normalne, no nie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A co do azs, to w razie czego możesz śmiało pytać, bo ja sama jestem atopiczką
oo, bo mój mąż chyba stał się atopikiem, i ma kilka plamek, które musi smarować kremem, bo inaczej podobno swędzi, że można zwariować.To powiedz mi proszę, teraz mogą zacząć się pojawiać nowe swędzące miejsca?? jakich używasz kosmetyków do mycia??? napisz mi prosze coś o tym bo zielona w temacie jestem.dzięki

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja tez nie lubie jak sie do mnie i o mnie mowi Olka ale Elalank pisze to tak sympatycznie o malej ze nawet mi sie podoba. choc nie chcialabym aby tak ktos zaczal mowic
Elalank u nas to i zabkowanie i skok jednoczesnie.i to ten skok 22-26tyg (lek separacyjny) (my mamy 23,5 tygodnia wiec jeszcze troszke u nas pobedzie..)

a poza tym kupilam ksiazke zawitkowskiego i zabieram sie od kilku dni do czytania ale wieczorem nie mam zbyt sily a w dzien nie mam czasu
czemu wam się nie podoba Olka?? przecież to śliczne określenie wg mnie oczywiście
A jak lubicie jak się na Was mówi Ole??

ups to namsię zaczyna ten skok i Olka właśnie nie może mnie teraz stracić z oczu bo od razu alarm...ale tfu tfu ładnie sama zasypia w łóżeczku przed nocą

z książkami totak jest niestety, ja też tylko kilka stron na sen czytam, w dzień wolę wizaż

Cytat:
myszka, żabka to nie bardzo, ale KLUSKA jest "zarombiaszcze":brzyd al:

Cytat:
no coś Ty??

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
nic to mamuśki, idę wziąć mój antybiotyk (jeszcze jutro i od piątku będę mogła znów karmić, no i najważniejsze, że ząb przestał boleć ), odciągnąć mleko (ileż to litrów poszło już do kanału ), karmić młodą i spać

oj szkoda tyle mleka, współczuję

Cytat:
Co do zdrabniania imienia, to ja się dziwnie czuję jak do mnie "Marcelinko" mówią Rozumiem, że jak ktoś chce być miły to inaczej mojego imienia zdrobnić się nie da, ale to mi pasuje bardziej dla małej dziewczynki, a wiecie kawał baby i Marcelinką go zwać to się trochę nie godzi

Z kolei jak mała byłam i ktoś nie zdrobnił mojego imienia i powiedział do mnie "Marcelino", to mi się wydawało że mnie nie lubi
i weź tu dogódź takiej kobiecie

ja nie lubię jak ktoś do mnie strzela Elżbietamój TZ jak chce mnie wkurzyć to sięga po tą broń

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
TZ na nich mowi - gnidusie
dobre

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:35   #2212
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
slodziak

Kate jak sie spisuja te ampulki radical? Widzisz poprawe?
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:36   #2213
konspiracja
Zakorzenienie

Cześć!
Wielkie, przeogromne buziaki dla POLI i GRZESIA!!!:cm ok:
Jeszcze większe, bo spóźnione dla wczorajszych miesięcznych jubilatów:cmo k:

Dużo spraw ostatnio do ruszenia bylo, a wczoraj moj Tż mial wolne i szkoda było nawet kompa wlączać

Na razie doczytalam że Ela i Xpressja zdecydowały się na babcie i gratuluje podjęcia tej decyzji no i zadroszcze takiej mozliwości, faaaajnie Wam!

Co do zdrabniania i pieszczenia uszek naszych dzieciow to uwielbiam: słoneczko, kurczaczka, malutka, misiaczka, bubunia i niniusia vel czasami niunię

i jeszcze mi sie lapek cos dławi, a że jest jeszcze na gwarancji to chyba go trzeba będzie do serwisu zawieźćnie wiem co ja wtedy pocznę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:40   #2214
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Cytat:
Witam.
Najlepsze życzenia dla Grzesia no a szczególne dla Poli

przyłączam się do najlepszych życzeń dla Polinki i Grzesia
A Tobie Malinko gratuluje rozpoczecia budowy domu, oby wszystko szło szybko i sprawnie i synuś cuuuuudoooo jaki już duży ))

dzień dobry

Wczoraj sie nawet nawet pouczyłam, ze 3 godzinki, a jak na mnie to sporo
Piszecie o skokach, Blancik skończył wczoraj 24tyg, czyli że jest źle? a jak bardzo źle? Na razie jakoś nic nie odczuwam, jest tak zajęta swoimi śmierdzącymi stopiszczami i wkładaniem i ślinieniem wszystkiego... słodziutka

no własnie, co z Kareninka? Internet jej padł czy jak?
ehh, a ja zawsze zbieram wszystkie paragony, no wszystkie, a jeden od pierwszej rzeczy jaką kupiłam taką droga sama (laptopa Vaio różowego ) oddałam rachunek mamie żeby go dobrze schowała.. I musze laptopa reklamować, bo coś głośno pracuje i rachunku nie ma myslicie, że jak mam gwarancje i jest na raty to jakoś się dogadam w sprawie reklamacji bez tego rachunku??

I moje balerinki przyszły
http://www.allegro.pl/item992698975_...skorki_37.html
tylko są ciut za duże, więc chyba wkładki kupie... normalnie stopy mi się skurczyły

Ela - nieeee Olka nieee ja lubie Ola po prostu, a moja teściowa zawsze mowi Olenka i tez lubie czasem Olutek, Lola itd ;P

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-04-22 o 08:44
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:43   #2215
elalank
Zadomowienie

Cytat:
uuu, to się nie dziwię, też bym była podniecona a Tomuś cudeńko

Kate- u nas to dziwne trochę, bo z miesiąc temu bilirubina była już w normie bo 0,8 a teraz wzrosła do 1,2, więc pewnie to od mojego pokarmu. Ale po ostatniej wizycie przestałam jej dawać glukozę (lekarka powiedziała, że nie trzeba już). No ale teraz będę dawać soki, bo to zdrowsze niż glukoza.
A szpinak niestety na razie nie posmakował, ale będę próbować,

Karenina- łer ar ju??

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:05   #2216
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
uuu, to się nie dziwię, też bym była podniecona a Tomuś cudeńko

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
A Tobie Malinko gratuluje rozpoczecia budowy domu, oby wszystko szło szybko i sprawnie i synuś cuuuuudoooo jaki już duży ))[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

slodziak

Stary 2010-04-22, 09:10   #2217
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Jejku jak on śliczniutki Mój Wiki to ma chyba na mnie focha bo ja go absolutnie bez spodenek i skarpetek nie zostawie w pokoju. Więc borokowi pozostaje ciągnięcie rajstopki albo próby zdjęcia skarpet ale ja mam takie długie skarpety że on ich nie bardzo umię ściągnąć Będzie cieplej to się może skuszę na troche golizny

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

Kate jak sie spisuja te ampulki radical? Widzisz poprawe?
Szczerze mówiąc to jakieś zabójczej poprawy nie widzę. Tylko u mnie problem polega na tym że ja nie jestem w stanie zdefiniować jak bardzo mi te włosy wypadają. Bo jak dla mnie to każdy włos to jest katastrofa. Zwłaszcza na mojej nigdyś bujnej grzywce Ja myję włosy co trzy dni no i w trakcie mycia to wypada ich dość sporka "kupka", w ciągu dnia aż tak bardzo nie lecą. No ale np teraz po nocy jak przejechałam po włosach to 3 wyciągłam. Nie wiem czy to dużo czy mało. Ja żałuje że tego nie kupiłam wcześniej bo kosztuje to 30 zł jest 15 ampułek z takim fajnym aplikatorem że dajesz to bezpośrednio na skórę. Napewno jakoś wzmocni włosy. Teraz zrobiłam przerwę i robię kurację Joanna Rzepa. To jest dużo tańsze po koszt około 10 zł. Domi sobie chwali ja robię od niedawna więc jeszcze nie mam zdania.
Czekam co dziewczyny napiszą o tym Aminexilu tylko że tu już się trzeba przygotować na wydatek minimum 100 zł
A napisz proszę jak Tobie te włosy wypadają??

Cytat:
Kate- u nas to dziwne trochę, bo z miesiąc temu bilirubina była już w normie bo 0,8 a teraz wzrosła do 1,2, więc pewnie to od mojego pokarmu. Ale po ostatniej wizycie przestałam jej dawać glukozę (lekarka powiedziała, że nie trzeba już). No ale teraz będę dawać soki, bo to zdrowsze niż glukoza.
A szpinak niestety na razie nie posmakował, ale będę próbować,

Karenina- łer ar ju??
Z tą bilirubiną to normalnie oszaleć można
Ale z tego co rozmawiałam z kilkoma osobami które też tak miały to im lekarze badali tylko poziom do momentu 3 a potem już nie kazali wogóle badać i nie wiadomo było nawet kiedy to spadło do właściwego poziomu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:17   #2218
tarasia
Wtajemniczenie

A u nas dzisiaj rano było dosłownie: kwiecień plecień bo przeplata, trochę ZIMY trochę lata. - za oknem snieg
Cytat:
ja tam czasem na Nilę mówię myszka, a poza tym to została już okrzyknięta: Pylaczek (Nilaczek-Pylaczek) lub Pyluś, Pylunia
poza tym mówię jeszcze do niej płakuś, pysiulko, Nilusieńku, kluseczko, gałguś, goguś, gigluś, słoneczko i co tam mi jeszzce do głowy wpadnie

Ditu, głos na wierszyk oddany
Malinko, gratuluję rozpoczęcia budowy
Kropeczko, głowa do góry - jeszcze tylko kilka tygodni
moje dziecko też się trochę popsuło no ale trudno, takie uroki macierzyństwa!
Asico, cieszę się że wszystko na dobrej drodze!
Ola-śliczne balerinki!
Karolinko - śliczna z ciebie mama i gratuluję występu w TV! Jak ci się to udało?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:19   #2219
xpressja
Zadomowienie

słuchajcie a ma ktoś tel. do kareniny ?
może wyślijcie smska czy wszo ok ???

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:27   #2220
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni też mam straszny katar i okropnie kicham i nie mam zielonego pojęcia co to może być Możesz napisać na co masz alergię i jak to rozpoznać.
generalnie przy alergiach pyłkowych zazwyczaj cieknie z nosa, ale też wszystko wewnątrz swędzi. Nos, gardło, uszy.
A co to dokładnie może być, to musiałabyś sprawdzić u alergologa, lub dowiedzieć sie co aktualnie pyli w twoim rejonie.

Cytat:
oo, bo mój mąż chyba stał się atopikiem, i ma kilka plamek, które musi smarować kremem, bo inaczej podobno swędzi, że można zwariować.To powiedz mi proszę, teraz mogą zacząć się pojawiać nowe swędzące miejsca?? jakich używasz kosmetyków do mycia??? napisz mi prosze coś o tym bo zielona w temacie jestem.dzięki
a wodział te plamki dermatolog? I czy zostało to tak właśnie zdiagnozowane?
Ale do rzeczy. Jeśli chodzi o mycie, to już dawno odstawiłam wszelkie mydła stałe (przy twardej wodzie zawsze zostawiają osad na skórze, no i mocno wysuszają) i od kilku lat stosuję tylko mydła w płynie i takie bez żadnych barwników i perfum, a ostatnio są to zwykle kosmetyki dziecięce.
Jeśli chodzi o kremy i maści, to najlepiej, żeby twój tz używał jak najmniej sterydów (np. hydrokortyzon - najpopularniejszy przepisywany przez dermatologów), bo one mimo iż przynoszą szybkie efekty, to bardzo też niszczą skórę i po odstawieniu zmiany szybko wracają i niekiedy są jeszcze gorsze. Czyli najlepiej używać łagodnych kremów nawilżających niezawierających parafiny ani wazeliny (czyli żadne tak polecane atopikom Oliatum, Eucerin itp).
Co dalej, herbatki, rumianek (silne działanie antyhistaminowe), dzika róża, mięta.
A latem polecam kąpiele morskie, lub też w natralnych zbiornikach wodnych (oczywiście Maltę odradzam ) no i dużo słońca.

To się rozgadałam, ale mam nadzieję, że informacje będą pomocne

Moje dziecko właśnie próbuje pożreć swoją ulubioną książeczkę

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
słuchajcie a ma ktoś tel. do kareniny ?
może wyślijcie smska czy wszo ok ???
robi się

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości