|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Pochwale sie nami
![]() Gosia, gratuluje bardzo bardzo,bardzo mocno ![]() Edytowane przez irsin Czas edycji: 2010-07-21 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane.
Ja ostatnio na nic czasu nie mialam, w domu mielismy rodzinke z Piotrkowa i woadomo tu z nimi siedziedz, tu zajac sie mala, jakis obiad, kolacja-grill i ciagle cos sie dzialo. Nie jestem w stanie nadrobic-nawet nie probuje a i tak same juz odpisalyscie sobie na pytania. Dzieciaczki macie przepiekne, blanka sie bardzo zmienia! Moja gaduła juz sie nauczyla wolac jak lezy sama to krzyczy eeeeeeeeuuuuuuuu aaaaauuuuuu i trzeba podejsc i od razu sie smieje. W ogole sie non stop smieje- przekochana jest! Wczoraj bylysmy na usg bioder i wszystko jest ok. Nauczyla sie przekrecac i teraz sie turla po lozku:P Poza tym musze wystawic wozek i fotelik na allegro skoro juz nie uzywamy. Decyzja zapadla- nie wracam do pracy, bedzie ciezko ale mam nadzieje ze jakos damy rade. Zajrze jutro bo dzis padam.Dobranoc
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
kasia, ale ładny komplecik, też mam parę takich dla mojej małej modelki
![]() irsin, masz jeszcze nieduży brzusio, ale taki okrąglutki, fajny! ta "koleżanka" co powiedziała że jesteś kluską, to chyba sama jest kluską!!! w ogóle baby to jednak wredne są, jak tak można powiedzieć??? chyba tylko chciała wyleczyć własne kompleksy. darusiaa, czyli postanowiłaś iść na wychowawczy??? ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- a my dzisiaj zaczynamy już 34 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
ja wychowawczy mam i tak i tak nieplatny , po prostu nie wracam do pracy na razie jak mala bedzie miala dzies 3 latka wtedy tak, moze nie bedzie latwo z jednej wyplaty i rachunki i tak dalej ale jakos damy sobie rade, wole nie kupic sobie kolejnych butow czy nie jechac do kina a nie stracic zadnego usmiechu i nowych umiejetnosci Oliwki.
Zdecydowalismy ze na razie nie wracam do pracy...
![]() |
#2197 |
Zadomowienie
|
no ja wiem, bo zasiłek to jest tylko przy bardzo niskim dochodzie na członka rodziny, ale chociaż ubezpieczony człowiek chyba jest na wychowawczym, no i liczy się do emerytury...
ja planuję wrócić do pracy po macierzyńskim, tzn. szukać nowej pracy będę musiała, bo tu miałam umowę na czas określony. tez bym wolała zostać z małą, ale chyba będziemy mieli za dużo zobowiązań finansowych. poza tym chcę poszukać pracy w szkole, więc 20 godzin tygodniowo, to nie jest tragedia... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
ja do swojej musze dojezdzac, na razie postanowilismy ze nie wracam, a i tak to co zarobie poszloby na nianie wiec....;/
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Witajcie skarby
![]() Karolinko bardzo Ci dziękuję za rady i miłe słowa ![]() ![]() Kochanie mnie też pod koniec ciąży tak brzuch pobolewał, oj długo chyba z miesiac, z resztą mnie wtedy już wszystko bolalo jak wiesz i ledwo łaziłam ![]() ![]() Montii dziękuję skarbie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posłuchałam Waszych rad ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że dzisiaj jest juz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak się w ogóle dzisiaj czujecie?? Ja spałam cudne 5 h bez przerwy, potem malizna chciała jeść i spałam dalej jak zjadł. Kardashi to pięknie Ci Blaneczka je tylo 20 min, mój mógł pół dnia leżeć i ciumkac , wszelkie próby budzenia nic nie dawały i serce mi się krajało jak nei dojadał i płakal w niebogłosy. Widac ja musze karmić piersią inaczej ![]() A w ogóle komar mnie upierniczył pod okiem!!!!!!! I jak w nocy byłam w wc to miałam limo pod okiem, na szczęście już znika, kurde jeszcze mi tego by brakowało ![]() Miłego dzionka ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-07-22 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do melczka to prawda że jak się człowiek martwi to jest go mniej, mi jak zabrali Filipka na tamten oddział to straciłam wogóle pokarm, dopiero jak mi go oddali to wrócił. I pediatra mówiła że to normalne. Dlatego relaksik kochana, a ja polecam Ci Karmi postaw żeby Ci się rozgazowało i wypij, poprawia laktacje pediatrzy w szpitalu polecali i powiedzieli że ma też świetne działanie relaksujące ![]() Jedno dziennie można. Co do obowiązków domowych to ja praktycznie nic nie robie, nie dlatego że mi się nie chce, nawet nie mam jak bo teściowa jest codziennie i praktycznie wszystko robi za mnie a mi karze się relaksować, odsypiać noc kiedy wstaje karmić. No ale nie narzekam bo mogę odpocząć troszkę ![]() A co do karmienia to u mnie jest różnie ogólnie to nie pozwalam Filipkowi spać dłużej niż 3godz. jeśli tyle prześpi to go budzę na jedzenia, a jeśli chce częściej to dostaje częściej. A czas jedzenia jest bardzo różny czasami 5min (ale to podobno tylko pije bo mu gorąco) tak ogólnie to około 15-20min. Piersiami też się martwiłam bo wcześniej miałam twarde i nawet pobolewały i wtedy wiedziałam że mam mleczka dużo, a teraz też mam miękkie i się martwiłam że może jest go mniej. No ale Filipek się najada i tyje wczoraj ważył już 4210 czyli musi się najadać. Kardahi powiem Ci że ta Twoja blaneczka to śliczność, wiele męskich serc złamie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Latkoo a dziękuuje bardzo
![]() Ee mnie piwo nic nie daałoo ![]() Tzn po za relaksem ![]() Czytałam że te wszelkie bawarki jak i piwo na laktacje to bujda ![]() Wogole to jestem na siebie zła.. połowa lata.. a Blanka ma dobre tylko 3 sukienki.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki w ten jakże upalny dzionek ..
![]() ![]() Ja byłam chwilkę w pracy, bo musiałam podpisać takie tam dok. Żar, skwar... masakra... ogólnie czuję się kiepsko, ale to chyba przez ten upał... bolą mnie strasznie nogi, kręgosłup, pobolewa podbrzusze... maluszek daje czadu... Irsin.. ale Ty zgrabniutka jesteś, a brzusio taki śliczniutki!!! babsztyl, który Ci mówił, że jesteś gruba, chyba chciał sobie poprawić humor... ślicznie wyglądasz!!!!!!!!!!!!!! Kasieńko- komplecik śliczniutki!!!! super, że dostaliście tyle rzeczy.. na pewno się wszystko przyda!!! dzisiaj przeprowadziłam rozmowę z Kubusiem, że ma sobie spokojnie tam siedzieć!!! już teraz mamy z górki!! niech sobie spokojnie wychodzi ok.38. tyg... a nie tak jak jego siostrzyczka w 35.... Karolinko - super, że już dzisiaj lepszy humorek.. ja jak miałam problemy z wikulką - gdy leżałyśmy po porodzie w szpitalu, tak bardzo się denerwowałam , bałam o nią, że z godziny na godzinę miałam miej pokarmu... kiedy wysłałam Rafała do apteki po herbatke na laktację, to pani w aptece mu powiedziała, że mniej nerwów i pokarm sam wróci... no i kiedy z wikulką było lepiej, pokarmu też było więcej!!! Fajnie, że zdecydowaliście się jechac na to wesele.. zobaczysz poczujesz się lepiej, fryzjer, nowa sukienusia, będziesz super wyglądała!!!! Latko - a jak z Twoim odżywianiem, mąż odpuścił? sama musisz wyczuć kochanie co możesz jeść... na co maluszek ewentualnie źle reaguje...
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carol super! babka musi w sobie co jakis czas cos zmienic, isc do fryzjera czy kosmetyczki- poczuc sie po prostu KOBIECO!! a nie jak kura domowa.
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
Irsin zapomniałam, kochana wyglądasz pieknie i nie słuchaj durnych bab, że jesteś gruba!!!!!!!!! Z której niby strony??!!! Mnie też dołuja babska które mi mowią jaki ja mam jeszcze wielki brzuch, stad te moje niecheci do wychodzenia gdziekolwiek.
Darusiu masz rację, jestem umowiona na 10:30 ciekawe tylko czy mi złapie normalnie, bo hormony jeszcze szaleja, ale w ciazy nie bylo problemow wiec teraz tez byc nie powinno. Do kosmetyczki raczej si ene wybiore, bo jak kiedys Wam pisalam,sama nia jestem oprocz bycia informatykiem ![]() ![]() ![]() Kasieńko dziękuje skarbie ![]() ![]() ![]() Co do rozmiarów ciuszków moj szkrab ma dalej newborny ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-07-22 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
Karolinko - już dzisiaj nigdzie nie idę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!1 nawet mąż zabronił!!!! a do pracy musiałam wyjść... ale mam zaledwie kilka kroków więc kilometrów nie narobiłam.. teraz tylko zimne napoje, wentylator i odpoczywam!!!
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moze idz do lekarza albo zadzwon i zapytaj czy to normalne . Mnie jakies 2 tyg temu bardzo bolało po prawej stronie az mnie bolała jakby nerka i to taki bol ze nie moglam sie podniesc tylko lezenie i msaowanie pomagalo. Pani zrobila mi usg niby jest ok - stwierdziła ze albo macica sie podnosi i rozciaga albo maluszek naciska na nerwa lub narzad bo zlapalo mnie tak 3 razy i tylko po prawej stronie. Kasiu dzieki za raozpiske wagi dzidzi ![]()
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
carol a myslisz ze jaki ja mam brzuch?
pamietacie jak wygladalam pod koniec? balon co ma glowe i jakies odnoza! ktos mi mowi" "No ale po tej ciazy toci zostalo" albo "nie schudłaś za wiele po ciaży" to inteligentnie ale rzeczowo odpowiadam: "Nie pamięta wół jak cielęciem był" a jeśli to ktos kto nie był w ciązy to wtedy odpowiadam: "No masz racje, ja na twoim miejscu juz bym sie bala ciazy bo przeciez kg sa najwazniejsze" i zapada cisza ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja Wam wklejam najnowsze foteczki Fifika ![]() Kasieńko i dobrze, że nigdzie już nie idziesz, masakra z tymi upałami, na szczescie od jutra ma być chłodniej i dzieki Bogu sobota jeszcze chłodniejsza, jakby było tak goraco to bysmy nie pojechali z maluszkiem.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-07-22 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do schrupania slicznosci ![]() a jak siostra traktuje braciszka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Kocha go bardzo, chodzi i go całuje i się rozczula
![]() ![]()
#2213 |
Zakorzenienie
|
ale on jest slodkiiii!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- wiecie co? podobno nosidla sa nie zdrowe ale kupilam wlasnie ACTIVE INFANT nowe na allegro ok 80 zl kosztuja a ja kupilam za 45, przeciez wiadomo ze nie bede jej nosic nie wiadomo ile w tym ale jak jedziemy gdzies samochodem to wygodniej bedzie mi na chwilke ja wsadzic w nosidlo wchodzac do sklepu niz tarmosic sie z wozkiem.
![]() |
#2214 |
Wtajemniczenie
|
hej!!!
widzę że kolejne maleństwo na świecie, GRATULACJE GOSIU!!! no i jakie ładne zdjęcia widzę... po prostu same cuda ![]() ja dzisiaj jestem wykończona. wczoraj z mężem wieczorem zrywaliśmy fasolkę i pogryzły nas muchy grrrrr wiecie te końskie co potem to bardzo boli. no ale zerwaliśmy i jeszcze obieraliśmy, dzisiaj z rana pojechałam na targ i myślałam że uschnę, tak było gorąco(z resztą nadal jest) kupiłam 2kg małych koktailowych pomidorków paprykowych i już się suszą na słońcu, kupiłam też bazylię i oliwę z oliwek i będę je potem zaprawiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() Gosiu Gratuluje!!! jaka duza corcia ![]() ![]() Karolcia Filus przeslodki ![]() ![]() ![]() Kasiafajny komplecik ![]() ja sie pakuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
karolinka, super że humorek się poprawił!!! a twój szkrab jest prześliczny!
darusia, jakbyś miała robić na nianię to faktycznie nie ma najmniejszego sensu. ja na szczęście mam teściową, ale i tak bym z nianią nie zostawiła takiego małego skarba.... o co to to nie!! skorpionek, dlaczego malutka się tak pośpieszyła? i powiedz, jak było po porodzie, byłą zdrowa?? CIEKAWE CO U GOSI I MAJUSI??? Sysunia, ja już przeczekam te bóle, w poniedziałek byłam u gina, i idę znowu 2 sierpnia, więc nie chcę tak latać co chwila. myślę, że może macica rośnie, albo są to może jakieś przepowiadacze... ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- sas, a gdzie jedziecie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
carol piękne te Twoje malenstwo
![]() ![]()
#2218 |
Wtajemniczenie
|
troszke do rodzinki w gory a potem mam nadzieje, na weekendzi na wegry
![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolinko Filuś jest przepiękny i jaki podobny do Ciebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
GOSIARO GRATULACJE MAJUSI!!!!
a ja sie pochwale swoim brzuchalkiem,a co.... ale skwar ide chyba do baseniku malej...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.