![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część II
Dziewczyny nie poznaję tego kota po sterylce
![]() 1) wskakuje na kolana SAMA! Zwija się w kłębek i się łasi. 2) zasuwa po domu jak dzika - jakby nie było żadnej operacji 3) wcale nie interesuje się kubraczkiem 4) skacze na fotele jak zwykle Jednym słowem udana akcja hehe ![]() Jutro na kontroli mam oglądać jak wygląda rana ![]() A co do umawiania się na sterylizację to moja wetka poleca tydzień po rujce jeśli rujki są w równych odstępach czasu. Podobno dostała lek przeciwbólowy w zastrzyku chyba, bo ja nie dostałam dla niej żadnych tabletek, no ale widzę, że nic ją nie boli tak cwałuje po mieszkaniu ![]() Ogólnie mimo wcześniejszej paniki, jestem zadowolona ![]() ![]()
#2192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój samiec po kastracji też się zachowywał jakby nic się nie stało. Pominę tylko pijaczy chód. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
KOTerator
|
Lipcowa87, dziękuję za odpowiedź
![]() Tak, to pierwsza. Dzwoniłam do weta, i będziemy się umawiać na sterylkę po rujce. Żeby tylko wszystko poszło dobrze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Wtajemniczenie
|
Koty wszystkie na dworze, okoliczne i sąsiadów moich bliskich i dalszych "Marcują się".
Obudziły mnie dzisiaj o 5:00 rano straszne wrzaski, tak się składa że koło mojego okna jest niewielki taras, gonitwa była że hej, jeden z kocurów prawdopodobnie zaplątał się w barierkę ![]() ![]() Najgorsze było to że nie mogłam już po tym zasnąć i męczyłam się jeszcze jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
dawno do Was nie zaglądałam
![]() powiedzcie mi proszę, która bezzbożówka ma większe krokiety od TOTW? ![]() bo kicia mi łyka tę karme, raz od wielkiego dzwonu przegryzając i juz zaczyna mi to na nerwy działać ![]() czy może to normalne że koty nie używają zębów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
moj Cycek gryzie kazde suche, tylko slychac trzaskanie w kuchni jak pojdzie sobie poskubac, wydaje mi sie ze powinien kot chrupac, a moze zabki ja bola?
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam, że z tego wyroście, bo nigdy kota nie miałam, a tu w grudniu skończyła roczek i do tej pory łyka... kiedys kupiliśmy jej te kocie patyczki - też go dosłownie połknęła ![]() ![]() ale skoro ma siłę mnie gryźć to chyba nie bolą ![]() Edytowane przez agusiajnw Czas edycji: 2011-03-04 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli twojemu kotu łykanie nie szkodzi, to niech sobie łyka. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2011-03-04 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2201 |
Rozeznanie
|
Hej, mam do Was pytanie w związku z zachowaniem mojego kotka, mianowicie bardzo często swoje zabawki wkłada do miseczek z jedzeniem lub wodą. Czy wiecie co to może oznaczać? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]()
Wizażanki, potrzebuję pomocy
![]() Może mi któraś przesłać linka , jak powinna wyglądać hodowla kotów (najlepiej perskich, ale niekoniecznie ) ? Nie, nie, nie zamierzam rozmnażać, ani nikt ze znajomych nie ma takiego pomysłu. Potrzebuję informacji typu: - do ilu miotów w roku może mieć kotka? - co trzeba sprawdzić zanim dopuści się kocura do kotki ( np. zaświadczenie od weterynarza,że reproduktor nie ma żadnej choroby zakaźnej itp ) - ile można trzymać kotów: tzn: raczej nie powinno trzymać się niekastrowanego kocura i niekastrowanej kotki - i ogólnie jak powinno wyglądać pomieszczenie hodowlane, tzn: nie jakaś piwnica, kotłownia, komórka itd - w jakich warunkach powinny być trzymane koty ( szukam obszerniejszych wypowiedzi, nie tylko, że ' w sterylnych, zadbanych') - co jaki czas kotka /kocur przeznaczona/ y do rozpłodu powinna /powinien być badany przez weterynarza ? I tym podobne.
#2203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mója kotka tak nie robi, ale robi tak mój pies i to całe jego życie a mianowicie 6 lat. Wrzuca zabawkę do miski z jedzeniem a robi to przy mnie, patrzy na mnie, poszczekuje i czeka aż wyjmę piszczałkę i zacznę mu rzucać. Jeżeli jej nie ruszę sam z nudów ją sobie podrzuca i ją łapie, a potem znowu przynosi do miski i ona sobie tam leży, jak daję mu jeść to ją wyciągam i kładę obok miski. Myślę że zwierzak uznaje zabawkę i miskę za swoją i kładzie zabawkę tam gdzie szybko ją znajdzie, a do miski trafi zawsze, spod mebli gorzej wygrzebać piłeczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Rozeznanie
|
Sylwia dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
A Rewers ze smakiem wszamał kapsułkę tranu
![]() Tylko mu teraz z pyska niezbyt pachnie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2207 |
Wtajemniczenie
|
Moją kocicę raczej tylko głaszczę, nie chce się jej biegać za zabawkami czasami uwiążę kawałek ścierki na sznurku i ona pogania chwilę, ale jak się spostrzerze że niejadalne to się przestaje interesować, trzeba od małego koty uczyć zabawy a ja tego nie robiłam a tylko głaskałam i czesałam i to lubi.
Natomiast mój pies bez piszczącej zabawki dla psów nie może przeżyć, jak tej zimy miał ją pod śniegiem zakopaną i nie mógł jej gryźć, spać z nią, rzucać to chodził osowiały. Ma imitację Bułki Bagietki z firmy Hilton, jak pierwszy raz mu ją dałam to normalnie się wściekał z radości, stałam i patrzyłam co z nią wyprawia i pilnowałam żeby sobie nie pomylił z jedzeniem i jej nie zakopał na dworze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
|
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Potrzebuję tych informacji, bo chodzi o hodowlę kotów, z której wzięłam mojego persa. Sąsiedzi właścicielki zgłosili sprawę do miejscowej gazety na temat trzymania kilkudziesięciu kotów w bloku na najwyższym pietrze. Chodzi o smród i o same koty; właścicielka nie widzi w tym nic złego... ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...dowla+pers%F3w
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
o rany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2213 | ||
|
Cytat:
![]() Byłam tam po mojego kota i już 2 piętra niżej było czuć smród, że brało na ![]() No nie bardzo. Dalej walczymy z kocim katarem, raz jest lepiej, raz gorzej. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Podkreślałam często przez telefon, że zależy mi na zdrowym kocie, bo miałam już w domu drugiego i szukałam dla niego towarzysza. Gdyby ta pani szczerze przyznała, że jest chory, musi go oddać, bo nie stać ją na leczenie, to inaczej bym na to spojrzała. A pani, która szczyci się na prawo i lewo, jaki to z niej hodowca nie zorientowała się, że kot jest chory ? No śmieszne. Choć z drugiej strony, przy co najmniej 30 kotach trudno było jej coś zauważyć. ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-03-08 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
Właśnie doświadczam wybuchu miłości od mojej świeżo wysterylizowanej kotki
![]() ![]()
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio się zastanawiałam czemu mnie jakoś tak piersi bolą... Jakby mi je ktoś wygniótł czy co. No ale TŻ niewinny, żaden tam okres, od dawna biorę te same tabletki anty... Dziś rano mnie oświeciło. Codziennie w ramach pobudki przegalopywuje po mnie 3,5kg kota. Szczególnie po brzuchu i piersiach, bo przecież musi się rano kotek stęskniony po nocy poprzytulać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy kot może zmieniać zęby w wieku 7 miesięcy???????
Ryszard właśnie zgubił kła i jestem przerażona, bo nie wiem czy to mleczak... |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie, nasz Cycek tez pozno gubil zabki, trwalo to ok 5 tygodni, smierdzialo mu z pycholka strasznie, jednak veci nas uspokoili ze poprostu gubi stare zeby i dziasla sa zaczerwienione bo wyrastaja nowe, powinien zmienic zabki gdy mial 4 miesiace ale widac u niego natura zadzialala inaczej, Cycek mial 6 miesiecy jak to sie zaczelo, jak pisalam potem ok 5 tygodni mial taki troche nieprzyjemny zapach z pyszczka, gdy chodzilismy na kontrole po kastracji i potem jak byl szczepiony przeciw wsciekliznie to od razu prosilismy zeby mu zeby ogladac, veci sprawdzali za kazdym razem i nie bylo prochnicy ani stanow zapalnych (w tym wypadku to moj maz nalegal na to przy kazdej wizycie ![]() obejrzyj zabka czy caly i jak sie da to sprawdz Ryskowi dziasla, czy sa zaczerwienione tylko czy moze cos wiecej, no i sprobuj powachac, jak wymiana mleczakow to bedzie tak nie bardzo ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-03-08 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
|
Cytat:
![]() Teraz pracuję, więc jak dostanę kasę, pojadę z nim do weta i dowiem się, czy da się go całkiem wyleczyć. Pani weterynarz powiedziała mi kiedyś, że to zależy czy ma katar wirusowy, czy jakiś inny ( zapomniałam), bo przy tym drugim, można wypróbować aromaterapię.
![]() |
#2220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ocieranie się i dotyk z inicjatywy kota że nas akceptuje. Natomiast nie wiem co to znaczy "weepelingowała mi pół twarzy" Podrapała cię? czy zwyczajnie się osierała? Jak się ocierała to dobry znak, kiedyś mały kotek spał w nocy obok mojej głowy, na mojej poduszcze a był wielkości damskiej dłoni, ocierał się mi o włosy i bawił się moimi włosami przez całą noc a mruczał że trudno było mi spać, ale to było przyjemne, kotek taki mięciuuuuutki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.