|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
make_up_istka dzięki za materiały
![]() ![]() A brzuszek masz śliczny ![]() weraa Twoje zabawy z brzuszkiem też za moment powędrują na pierwszą stronę ![]() ![]() mika_am moja Mała w 28 tyg. ważyła 1276 g więc podobnie ![]() hawea ja tam się w ogóle nie przejmuje jakimiś durnymi komentarzami odnośnie wybranego przez nas imienia ![]() Ostatnio na Wszystkich Świętych przyjechała do nas 82-letnia ciocia. Bardzo zadbana i jeszcze pełna wigoru kobieta, i zapytała mnie czy nie boję się, że Sara będzie miała problemy w związku z tym imieniem, bo jest żydowskie. Powiedziałam, ze teraz dzieci w szkole nawet nie wiedzą kim są Żydzi.....więc się o to w ogóle nie boję. Ale najlepszy był w tym wszystkim mój teść, bo już kilka tygodni wcześniej wiedział jak chcemy dać Małej na imię i nic mu nie przeszkadzało. Podsłyszał jednak moją rozmowę z ciocią i na drugi dzień wyśmiał, że tak chcemy dać na imię i że on na pewno nie będzie do Małej mówił Sara tylko Ewa, bo to żydowskie imię ![]() Powiedziałam mu więc tylko, że jemu się nie musi podobać tylko mi i TŻ a jak nie bedzie do niej mówił po imieniu to niech nie myśli, że ją do niego przyprowadzę. Zapytałam też czy w takim razie Sara będzie mogła do niego mówić Zdzichu bo mi się jego imię Stanisław nie podoba ![]() Skończył gadkę ![]() muron co u Ciebie?? Bo się niepokoję Twoim postem. Odnośnie wiaderek Tummy Tub, to sama zastanawiałam się nad tym rozwiązaniem, ale stwierdziłam, że nie będę wydawała tyle kasy. Jeśli będziemy chcieli spróbować, wsadzę Małą do zwykłego wiaderka i zobaczymy jak się jej będzie podobało ![]() A wianienkę mam tą większą i właśnie zastanawiam się czy kupić do niej stojak......
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
no i stanęło na frytkach
![]() Teraz znowu w łóżku poleżę i wygrzeję ten kaszel. A potem mam nadzieję, że się zmobilizuję i zrobię tę ogórkową ![]() hawea ja jestem w takiej sytuacji, że teściowa obiecuje i jak na razie nic...no ale nie zmuszam, za to moja babcia już zbiera kasę na basen, bo usłyszała gdzieś o basenie z zajęciami dla niemowlaków ![]() ![]() Co do brykania dzidziusia, to jest tak, że najbardziej aktywne jest w niedzielę, poniedziałek i wtorek, a resztę dni tak jakby odpoczywało. Ale się utarło. I odnoszą dziwne wrażenie jakby leżało w poprzek, a nie główką do góry. Hmmmmm no i czasem jednocześnie z 2 stron kopie. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- MARIKA ale ludzie mają pomysły. Właśnie wczoraj dziadek opowiadał jak to było z imieniem dla mojego taty, otóż babcia i jej strona rodziny obstawiała na Bogdana, bo mówili, że będzie chłopiec, a dziadek na to, że skoro Bogdan dla syna to Bogumiła dla dziewczynki i koniec tematu. Oczywiście dziadek upierał się, że będzie córka. No i urodził się Bogdan, syn. Identyczna sytuacja jest u mnie, wszyscy obstawiają na chłopaka, tylko dziadek na dziewczynkę i moja szefowa, ja to mam mieszane uczucia. I zobaczymy co będzie. I typów imion jest kilka: Magdalena, Alicja, Agata, Michał, Karol, Kacper, Jakub. |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co to jest-jakis rodzaj myslenicy i zamartwiania sie...jakos za bardzo przezywam to co sie w dzien dzieje....
![]() |
#2195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To hemoridy tylko, ufff. Chrzaniona przypadłość ciążowa, co w stres wprowadza.Po prostu jakaś franca pękła, zobaczyłam krew na papierze i panika skąd ona???? Ale już wiem, że to nie tędy;-) Marika, ale Sara to jest żydowskie imię, dokładnie hebrajskie. Starszym ludziom może się tak kojarzyć. A że historia była taka, a nie inna.... Mnie tam Estera bardzo się podoba ![]() Poza tym niech się nie przejmuje, bo teraz to niewygodnie mieć nie hebrajskie, a arabskie imię;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-09 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jasne, że lepiej wstać niż się męczyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Raczkowanie
|
no muron wiecej nas nie strasz..
![]() ![]() ![]() marika dobre z tym zdzichem... usmialam sie ![]() ![]() gabi współczuję i nie daj sie.. znam to zautopsji po mojej mamie jak jej matka zycie zatrowa bo chce byc w centrum uwagi..a moja mama jest juz przemeczona i ma zszargane nerwy.. a babcia ciagle chce wiecej uwagi.. wiec naprawdę wiecej asertywnosci musisz miec bo ci wejdzie na glowe..i wyprowadźcie sie jak szybko sie da.. moja mama ma mieszkanie obok babci i cale zycie przez to miala przechlapane..i robi za sluzacą.. dzieci oczywiście powinny pomagac rodzicom ale są granice.. wera szczere kondolencje ![]() ------------- co do wanienek to caly dzien dzisiaj szukam czegos sensownego co pozniej tez sie przyda i nie bedzie zagracac.. moze ktoras z was lub z waszych znajomych ma wanienkę składaną flexi?? bo niewiem co o niej myslec..bo za anatomiczna nie jest i scianki strome..nie wiem jak sie w niej noworodka by kąpało..?? ![]() -------------- ostatnio nie pisalam tylko was czytalam bo bylam taka padnieta ze w klawiature niechcialo mi sie uderzac... ![]() ![]() ale to przez to ze nie wysypialam sie od ok 2 tyg po ok 3 godz spania tylko i to sen przerywany i okropny bol glowy od zatok ktory pod dlugiego czasu mi towarzyszy się poglebil tak ze łzy same z oczu mi lecialy.... wczoraj juz niewytrzymalam i kupilam apap.. mam wyrzuty sumienia ze go wzielam (1 tabletkę) ale niby kobiety w ciazy moga go brac.. i jak nigdy apap mi nie pomagal tak wczoraj wieczorem zadzialal.. glowa przestala bolec.. i spalam jak susel..do 11 a teraz nadal leniuchuje w lozku ..nadrabiam bezsenne tygodnie ![]() ![]() ![]() -------------- hawea idziesz na to spotkanie mam we wrocku? ja sie wkurzylam bo chyba wtedy mi jakis egzamin wyznaczyli.. ![]() ![]() niewiesz na ktora to jest?? w sumie nie mam od nich zaproszenia jeszcze to moze wogole nie jestem przewidziana na to spotkanko.. --------------- aha ostatnio na 4d dzidzia znowu pokazala tylko pisiorka...świntuch.. a buzke tylko troche i to dzieki temu ze lekarz ja wydobyl z ukrycia specjalnym szturchaniem.. i na sekundy pokazal dziubek wkoncu ale pempowina zaslonila oko i ma fotke jakby mial limo po okiem ![]() zazdroszcze tym ktore macie ladna fotke buziaczka.. takze rozmawiajac z tym lekarzem powiedzial mi jakie sa plusy SN mimo ze czesto robi CC, i co mnie zdziwilo opowiedzial o dobrym wplywie naciecia robionego oczywiscie wtedy kiedy jest potrzeba..ale zdziwil mni tym ile "ochrona krocza" moze miec negatywnych skutków na przyszlosc dla kobiety..on wiele kobiet po SN pozniej leczy wiec chyba wie o czym mowi.. ale mi zamotal w glowie.. w poniedzialek mam wizyte u drugiego ginka wiec jego tez sie spytam o to samo..bede miec przynajmniej dwie fachowe opinie.. ciekawe czy rozne..??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
macie już materacyki?
ja tak czytam o tych tanich z allegro to się boję trochę...że na niektórych pleśń wychodzi, że coś... znalazłam taki http://allegro.pl/materac-kpg-comfor...289570389.html i juz sama nie wiem czy kupowac za 70zl czy ten brac...czy co ![]() a jeszcze z meble vox taki mam do wyboru jak juz bede zamawiac lozeczko http://www.baby.vox.pl/produkty/pw/p...140x70_cm_lux/ albo z drewexa http://sklep.kolorino.pl/szczegoly,d...ianka-lux,1284 aaaaaaa ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-09 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |||
Wtajemniczenie
|
Ok, najważniejsze przeczytałam.
![]() Cytat:
![]() Grunt, że koszule już mam. Cytat:
O to mi chodziło, możemy podnosić ręce, ale pod kątem, nie do góry. Kobieta na tym filmiku prościutkie ręce do góry podnosiła. Poza tym, takie wymachy to dla nie-ciężarnych. Dla ciężarnych grunt to ćwiczyć dół. ![]() A mi się wkładki laktacyjne TT strasznie drogie widziały. Kupiłam w Rossmannie J&J i Babydream. Cytat:
Właśnie sama się zastanawiam nad płynem do płukania, kupuje któraś? ![]() A co do Babydream to ja bardzo lubię. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja po wizycie wczoraj b. zadowolona. Wszystko jest w porządku, wyniki badań, mimo, że byłam załamana po ich odebraniu ginekolog oceniła jako dobre. 2.12 będę mieć USG to po 34 tc i już czuję rychłe rozwiązanie. Mam nadzieję, że dzieciaczek się nam pokaże w końcu. Ale teraz nie panikuję, anie nie czekam z wytęsknieniem na usg. Myślę, że ona wie, co robi, a badanie szyjki jest dla mnie priorytetem przy ćwiczeniach. Życzę miłego popołudnia i smacznych posiłków. ![]() Pozdrawiam ciepło. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
muron całe szczęście to hemoroidy......bo już zaczynałam się martwić
![]() A że Sara to hebrajskie imię to zdaje sobie z tego sprawę, w końcu tez biblijne ![]() Estera też jest hebrajskie i jakoś nikt nie kojarzy jej z Żydówką ![]() Lauoboutinka dobrze, że wróciłaś ![]() No mój teść ma czasami takie wejścia.....jak się rodził szwagierki synek też się śmiał z jego imienia a ma najbardziej normalne na świecie ![]() Teraz za to, to jego ukochany wnuczek i wcale nie mówi do niego Adam ![]() ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-09 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zadomowienie
|
Muron, jak dobrze, że to nic innego.
Cytat:
te wiaderka mi się nie podobają, nie wiem, jak miałabym wykąpać w takim dziecko. Gabishing współczuję sytuacji z mamą. moja leży w poprzek, chyba, że się przekręciła. ruchy czuję z obu stron brzucha, czasami przez cały brzuch, jakby się przeciągała. ostatnio na USG główkę miała z prawej strony ![]() w nocy budzę się 1 czasami 2, ale o tych samych porach. a jak już opróżnię pęcherz, to czuję jak kopie. w ogóle ostatnio ciężko mi się zasypia. i długo śpię przez to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Raczkowanie
|
czytałyście?? aż się popłakałam..
http://dziecko.onet.pl/55153,0,8,smi...1,artykul.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
BAN stały
|
MARIKA dziękuję
![]() Muron moja teściowa na tym świństwie robi każde danie, bo twierdzi, ze na maśle nic nie jest tak dobre jak na margarynie... Mnie od razu mdli i boli żołądek. Już TŻowi zapowiedziałam, że po urodzeniu się Gabi będziemy gotować sami, bo ja tego gó*** karmiąc piersią jeść nie będę i Gabrysi też tego nie dam. Aha, ktoś pisał o tym, że ma tylko Oilatum i Sudocrem. Nas ostatnio w SR bardzo przestrzegali przed tym, żeby nie smarować na co dzień pupy dziecka Sudocremem, a używać go tylko jak coś się zaczyna dziać. Na co dzień smarować kremem bez cynku, takim do twarzy i ciała dla dzieci. Opowiadali nam też o tych wielorazowych pieluszkach i nawet TŻ podchwycił, ale zniechęca nas to że my ciągle gdzieś jeździmy, choćby do moich rodziców w tygodniu, więc nie wyobrażam sobie tych brudnych pieluch wozić w tę i z powrotem. Inaczej może jednak bym się zdecydowała i spróbowała. Ja dziś kupiłam dwie koszule nocne - jedna typowo do karmienia, a druga po prostu teraz na ciążę, bo nie ma rozpinanego dekoltu i się zastanawiam co by tu zrobić żeby się nadała, bo jest bardzo ładna... Więcej chyba nie kupuję, bo mam jeszcze jedną w domu na ramiączkach z bardzo dużym dekoltem, to może być chyba do karmienia w szpitalu i później? My wczoraj doszliśmy do wniosku, że na razie z mebelkami się wstrzymujemy z powodu nieszczęsnego ZUSu, bierzemy od mojej mamy moją starą komodę w szufladami i półkami, dokupiliśmy półki z przewijakiem i mamy kołyskę. Na razie wystarczy. Chyba też będzie ładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa
![]() ![]() ![]() jeszcze raz dzięki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny - melduję się po tygodniu nieobecności...u mnie wszystko okej, czuję się dobrze, brzuchol rośnie. Tylko czasu mam mało, żeby posiedzieć spokojnie na forum - mam nadzieję, że w weekend nadrobię Wasze posty.
Brzucholek zaczyna mi ciążyć - sapię, jak lokomotywa, jak dłużej, albo szybciej pochodzę. Buty mąż czasami pomaga mi ściągać ![]() ![]() Przytulcie proszę ode mnie Wasze brzuszki, pozdrawiam Was cieplutko z zimnego Torunia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
muron to już nas nie strasz
![]() siostra przyniosła mi te bodziaki za 3,99 z carrefoura i powiem Wam są śliczne i takie mięciutkie wklejam zdjęcie mojego brzuszka i bodziaków |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() gabishing współczuję sytuacji. Mi też się wydaje, że Twoja mama po prostu chce trochę zwrócić Twoją uwagę na siebie bo jeszcze trochę jak urodzi się dziecko to już w ogóle nikt się ją nie będzie interesował. Bądź dobrej myśli bo może właśnie po narodzinach jej podejście się zmieni i dziecko będzie dla niej najważniejsze a nie jej choroba ![]() weraa jak tam Twoja glukoza głodomorku? ![]() Ja byłam dzisiaj na kontroli u lekarza. Wyniki mam dobre. Waga 8,5 kg do przodu. Torbiel stwierdziła, że jest "elastyczny" i w sumie nie powinien stanowić problemu przy porodzie SN. Będzie to kontrolować przy każdej wizycie. Jedna rzecz jest tylko niepokojąca. Powiedziała, że mam miękką ścianę macicy i mam na siebie uważać i dużo odpoczywać. Dostałam jedynie skierowanie jak zawsze na mocz, morfologie i anty ciała. Nic innego. żadnych leków. Z tym torbielem chcę pójść jeszcze do innego lekarza, ale teraz niestety nie mam na to funduszy ![]() A czy któraś z Was słyszała o miękkiej ścianie macicy? Czy to prawda, że grozi mi poród przedwczesny?
#2211 |
Zadomowienie
|
Hejo!
A ja włąsnie wróciłam od gina. nie mam grzyba jak podejrzewałam, ale podrażnienie.. i dlatego tak mnie wkurza. Mam sobie robić okłady (choc przyznał, że to trudne) i maść. Jak do pt się nie polepszy to mam znowu się z nim skontaktować.. (pomimo tego, że w nast czwartek mam wizytę..). Wogóle mój lekarz się zamotał. Wczoraj się z nim na dziś umówiłam. Wchpdzimy do gabinetu a on siada przy USG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zadomowienie
|
ja się boję wejść jutro na wagę u lekarza, bo jak zawsze była zrypka że za mało przytyłam tak coś czuję że będzie zrypka że za dużo przytyłam w 3tygodnie
![]() za dużo jem...ale zawsze tak mam na przełomie listopada i grudnia; Lilijko pięknie maluch rośnie ![]() W kwestii pieluszek wielorazowych - mam 2 takie: http://nosidla.com.pl/pl,product,359...tra,u1000.html i 1 takie: http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=143 + 4 wkłady do tych pierwszych i 35 pieluch tetrowych a i jeszcze mam 3 takie zapinane na agrafki frottowe no i planuję dokupić 2 o ile mi się uda tych pierwszych bo są fajne; wiem że moja mama jak będzie z małym siedziała to będzie na pewno używała tylko tych wielorazowych rzeczy, bo ona nie chce by wnusiowi coś się z pupką stało ![]() teściowa i jej rodzina to na pewno nie dopilnują tego ... i im będę musiała "fundować jednorazowe pampery" bo oni są zbyt wygodni...sprzątać nie lubią.
#2213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A do okładów proponuje zatrudnić Tżta ![]() Lilijka faktycznie śliczne te bodziaki! A brzuszek jeszcze nie za duży, ale na pewno jeszcze urośnie ![]()
![]() |
#2214 |
Zadomowienie
|
w ogóle chapnęłam się na wypranie wszystkich pieluch ... i umęczyłam się jak wieprz z wieszaniem tego... cały strych zawalony
#2215 |
Zadomowienie
|
Fajnie masz z tym strychem - u mnie nawet balkon już odpada w taką pogodę - zostaje nasza sypialnia, albo przedpokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście kupiłam dwie u jednego sprzedawcy, ale dwie różne, żeby w razie czego zobaczyć różne fasony. Najwyżej ta "najmniej ciekawa" będzie na ten najgorszy okres i potem do kosza, trudno. Ta, którą wkleiłaś dużo bardziej mi się podoba, ale mojego rozmiaru nie ma. I dość spory dekolt, nie wiem, czy stanik nie będzie wystawał. Popatrz u innych sprzedawców na wymiary, zmierz swoją obecną koszulę albo ciuch, o takiej szerokości, jaką byś chciała i popatrz, który rozmiar jest jej bliższy. Lepiej mierzyć posiadane ciuchy niż siebie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
A ja mam zwykłe koszule do spania, tyle, że rozpinane na górze - ja nie lubię dekoltów w piżamach, więc odpadają jak dla mnie takie "typowo ciążowe". Zresztą koszule biorę tylko do szpitala - w domku wracam do swoich piżam na pewno
![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-11-09 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
a ja kupiłam takie: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...306746583.html
przeszłam wszystkie sklepy w okolicy i same nieciekawe były. takie workowate. pasują mi też jako "później", bo mi obojętne w czym śpię. zawsze lubiliśmy bez niczego ![]() teraz szukam szlafroka. też najlepiej przez neta, bo w okolicy nie ma nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nerwa mam!!! Czekałam na meża i zasnełam z wrażenia. Przyjechadł z pracy o 16.45 a o 17 dostał alarm i wrócił do pracy!!! Pewnie sie okaze, ze to tylko cwiczebny, ale musi jechać na koniec miasta a w tych godzinach to zajmie mu to długo. I benzyna!!!! normalnie wku....! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.