![]() |
#2191 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cześć dziewczyny
![]() Ja tylko na chwilkę - dziękuję za pamięć ![]() Niestety, u nas nie jest już tak różowo. Młody nie chce jeść z piersi, karmię go mieszanką i mam z tego powodu ogromne wyrzuty sumienia. Dostał jakieś wysypki na buzi, a ja nie mogę dostać się do lekarza, bo terminy są na połowę października dopiero. Nie chcę pchać się z małym do poradni dla chorych dzieci, bo boję się, że się czymś zarazi. Położna jeszcze u mnie nie była, bo dysponuje samochodem tylko w piątki, a w pozostałe dni tygodnia trzeba ją wozić (trochę to bezczelne, swoją drogą). Przez telefon zapytałam ją o tą wysypkę, to mnie nastraszyła, że to alergia na białko krowie. Nie chciała powiedzieć, jakie mleko mam kupić, bo najpierw trzeba do lekarza. Błędne koło. W ogóle mam baby blues, wczoraj przeryczałam prawie cały dzień. No niefajnie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
Buka spokojnie- wysypka pewnie od mleka, możliwe, że faktycznie ma skazę białkową- ale to nic groźnego..Albo po prostu potówki? a może spróbuj się umówić prywatnie do pediatry? Myślę, że przepisze Bebilon Pepti jeśli malutki ma skazę.. Albo Nutramigen.. Głowa do góry, każda z nas to przechodziła i pamiętaj, że to tylko chwilowy stan
![]()
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
Ja się melduję, żeby później nie było że coś mi się stało
![]() Nic mi się nie chce... Całą noc walczyłam z komarem, który jakimś cudem przedostał sie do sypialni w rezultacie ugryzł mnie w 8 miejscach a jak już udało mi się zasnąć to zaspałam przeszło godzinę i spóźniłam sie do pracy ![]()
![]() |
#2194 |
Rozeznanie
|
Buka Paskudna spokojnie, spokojnie! Moja Majka była na piersi tylko 3 tygodnie i to w sumiena piersi i butli. Od trzeciego tygodnia jest na samej butelce i tez wysypki dostała wiec lekarz przepisał Bebilon Pepti i minęło. A wyrzutów sumienia nie możesz mieć!! Nie wszystkie dzieci chcą pierś, ja też od urodzenia na butli byłam i źle mi z tego powodu nie było i nie jest
![]() ![]() Farahh przepraszam ale jak wyobraziłam sobie ta sytuację to az się uśmiechnęłam a do śmiechu mi dzis nie jest ![]() ![]() Beatko no i pupa! Do lekarza się nie dostałam ![]()
![]() |
#2195 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Farahh ale się uśmiałam, wybacz, dla Ciebie to zapewne nic śmiesznego, ale tak to opisałaś że buchnęłam śmiechem ![]() Cytat:
![]() Trochę też dziwne, że położna nie przychodzi do Ciebie zaraz po porodzie tzn. po wyjściu ze szpitala, wtedy przecież jest najbardziej potrzebna, bo świeża mama ma najwięcej pytań. Ale to właśnie nasza służba zdrowia...A co Ci nie wyszło z karmieniem? Buka, nie dołuj się, wiem że łatwo mi mówić ale naprawdę będzie dobrze, początki są ciężkie. A nie możesz zamówić sobie wizyty domowej do dziecka? Trzymaj się i jak coś to pisz! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 | ||||
Rozeznanie
|
Dziękuję ![]() Cytat:
Jak potoczyła się ta historia ![]() Cytat:
Cytat:
Błagam Cię tylko się nie martw tym, że karmisz butlą!!!!! Z położną to rzeczywiście niezłe przegięcie ![]() ![]() Tak jak dziewczyny radzą. Może jakaś prywatna wizyta domowa dla dzieciątka, co? Buka serdecznie Cię ściskam ![]() Zaglądaj do nas ![]() No, to mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Beatka od pon zaczynam pracę. Zaraz jak wrócę dam Wam znać jak było. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zbieram się do lekarza... Tata ma po mnie przyjechać bo ledwo chodze tak boli
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
Laseczki odłączam już internet, zamelduję się pod koniec pazdziernika, bo dopiero wtedy tam nam założą... także się nie martwić, że zniknęłam, jakby coś to napiszę smsa do Kamili..
Adaś ma gorączke po wczorajszym szczepieniu i aż się boję, jak minie droga... wyjezdzamy o 4.00 rano... Całuję Was mocno!!! ![]()
![]() |
#2199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A krostki to mogą być po prostu twoje hormony_ jeszcze w ciąży dziecko je dostało no i prawdopodobnie w mleku też są a teraz masz burzę hormonów. Moje dzieci miały wręcz trądzik od moich hormonów ![]() A nie możeszz się zgłosić do poradni neonatologicznej tam gdzie rodziłaś? Moja mała była przez kilka tygodzi pod opieką poradni przyszpitalnej a potem dopiero poszła do rejonu. Cytat:
Ja miałam niezłą jazdę ostatnio: w nocy z niedz na pon trafiłam do szpitala ze strasznym bólem brzucha. Wzięli mnie na chirurgię. Porobili badania,dali mnóstwo kroplówek , zrobili gastroskopię ![]() Mały nadal ma brzydki kaszel ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję za wsparcie
![]() Dałam sobie wkręcić "jedyne słuszne" poglądy na karmienie - w szpitalu był ogromny nacisk na karmienie piersią. A ja po cesarce prawie w ogóle nie miałam pokarmu, coś tam zaczęło ciurkać dopiero na 3 dzień po porodzie. Siedziałam z młodym przy piersi prawie całymi dniami, a on ciągle ryczał z głodu. Ze dwa razy pielęgniarki wzięły go na dokarmienie w nocy, a poza tym byłam zdana na siebie. Tzn. przychodziła doradca laktacyjny i pomagała mi go prawidłowo przystawiać, inne pielęgniarki/położne tez pomagały, ale co z tego skoro pokarmu było ewidentnie za mało. Najgorzej wspominam jedną noc, kiedy się załamałam i po kilku nieudanych próbach nakarmienia młodego po prostu siedziałam i ryczałam razem z nim. Przyszła do nas wtedy położna, która zamiast mnie uspokoić, zaczęła po mnie jeździć - że dlaczego ja płaczę, trzeba przystawiać, przystawiać, przystawiać, dziecko musi nauczyć się ssać... Masakra. Zdołowała mnie strasznie. Po wyjściu ze szpitala było coraz gorzej - mały głodny rzucał się na pierś, nie chwytał dobrze sutka, puszczał i zaczynał płakać. Po kilku takich próbach wpadał w histerię, ja się denerwowałam strasznie i dawałam mu butlę. No i tak koło się zamyka - przyzwyczaił się do kształtu smoczka i teraz przystawienie go do piersi graniczy z cudem. Dodam jeszcze, ze z moich obserwacji wynika, że problemem jest kształt moich brodawek - są płaskie i miękkie, młody ma po prostu problem z ich uchwyceniem i utrzymaniem w buzi. Z dobrych wiadomości: udało mi się wepchnąć nas na wizytę u pediatry w poniedziałek rano (chociaż niestety u lekarki, która ma najgorszą opinię w necie - najlepsi lekarze z mojej przychodni mają terminy pozajmowane prawie do końca października ![]() Poza tym kupiłam wczoraj laktator, mam nadzieję, że przesyłka szybko dojdzie, bo mimo wszystko chciałabym podawać chociaż trochę mojego mleka. Może się uda. A co do wysypki - mały ma ją tylko na buzi, na policzkach i czole. Czoło jest obsypane taką drobną, szorstką kaszką, policzki tez są szorstkie w dotyku. Poza tym, kiedy mały płacze, poliki się czerwienią, wyskakują na nich takie małe plamki. Jak młody śpi albo po prostu jest spokojny, zaczerwienienie znika i wysypki prawie w ogóle nie widać. Z tego, co wyczytałam w necie, objawy pasują zarówno do trądziku niemowlęcego jak i do wysypki alergicznej. Jednak zastanawiam się, czy przy alergii pokarmowej nie byłoby objawów ze strony układu pokarmowego. A kupy są wręcz książkowo poprawne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj pewnie będzie mało bo mam dziewczynę na przeszkolenie, która ma mnie zastąpić ![]()
![]() |
![]() |
#2202 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Będę tęsknić !!! Jestem ciekawa pierwszego postu z nad morza ![]() Cytat:
![]() Karolka a lekarz co na to, on też nie ma pomysłu? Rzeczywiście Kacperek już cały miesiąc walczy z chorobą ![]() Cytat:
Nie martw się, ja też pamiętam ze szpitala tylko męczenie cyca przez położne i wieczne gadanie trzeba karmić, przystawiać....bla,bla,bl a.... Teraz sobie sama zadecydujesz czy mm czy swoje mleczko w butelce i wszystko wróci do normy ![]() Cytat:
Z opiniami różnie bywa. Może akurat Tobie ta pani przypadnie do gustu, a jak nie to sobie ją zmienisz ![]() ![]() Pamiętaj Ty tu (u)rządzisz ![]() Głowa do góry ![]() Cytat:
![]() Byłaś już na wizycie u gina......pytam o USG ![]() Nie gniewaj się za moja ciekawość!!! Mój Tż ma dziś wolne ![]() Dzieciaki w przedszkolu, a my wybieramy się pojeździć rowerami ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- mamz dzięki za fotki ![]() Słodkie masz dzieciaczki, wyglądają jak aniołki. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Marejta nie chce mi się wertować poprzednich stron, jakoś tak nie zaglądałam regularnie i nie wiem czy w końcu znacie płeć dziecka, czy będzie niespodzianka? ![]() Buka nic się nie przejmuj tym, że nie karmisz piersią, choć ja akurat jestem zwolenniczką karmienia ![]() My zaraz zmykamy na spacer, miłego dnia dla wszystkich! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś jak poszłam z mały do lekarza bo miał dziwną plamkę to usłyszałam: " jeśli pani tego nie umie wyleczyć to ja też" ![]() Mam dobrego pediatrę-nie myślcie,że musi się konsultować z pacjentem ale moje doświadczenie z lekami+ jej doświadczenie z leczeniem = ustalenie leczenia moich dzieci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Rozeznanie
|
mamz urodziłaś dwa swoje klony
![]() ![]() Ja już po lekarzu raczej już dawno ale nie miałam sił pisać, źle się czułam i w ubraniu zakopłam się pod kocem i spałam.. No więc pani doktor wysłuchała gdzie mnie boli, jak, że już rok temu w ciąży zastój w nerce miałam ale nie wiem czy to nerka czy coś innego. Kazała usiąść i powiedziała że mnie "obstuka" ![]() ![]() ![]() Zawsze się śmiałam że oddam jedną nerkę kuzynce która urodziła się bez jednej ale dziś stwierdziła że ona już na ten układ nie idzie bo mam wybrakowaną ![]() ![]() Poza tym potwornie sie nudzę i strasznie tęsknię za moją Małą ![]() Dziewczyny jakie pierwsze zimowe buty kupowałyście?? Jakiej firmy??
![]() |
#2206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
Buka Paskudna i ja dołączam do dziewczyn w temacie karmienia butelką, a piersią. Ja akurat jak mamz jestem zwolenniczka karmienia piersią, ale wiem co za udrękę przeżywałaś. Ja sama przez 2 tygodnie przystawiałam do piersi dziecko jednocześnie wyjąc z bólu jak zarzynane zwierzę. z tym, ze się uparłam na pierś mimo, że nawet mąż już mi mówił, żebym odpuściła. Sutki miałam pogryzione do krwi, mimo przystawiania wraz z doradcą laktacyjnym
![]() ![]() Farahh powodzenia życzę! (tyle dni bez internetu?! ja bym nie przeżyła! ![]() ![]() Kamilko jak dzisiaj ze zdrowiem? Ty tak cierpisz a jeszcze planujesz jazdę z tatą po samochód i robienie gołąbków?? Kobiety mnie nie przestaną chyba w życiu zadziwiać:P Co do zimowych butow to moja kuzynka dla mojej chrzesniaczki kupuje tylko Bartka, chociaż są drogie (w fashion house czasem sie zdarzaja taniej ![]() marejta daj znać po wizycie czy maluch raczył się przed Wami ukazać w całej okazałości ![]() przeczytałam wczoraj ciekawą rozmowę, wklejam poniżej http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...k_poligon.html chyba każdej z nas chocby w małym stopniu ta sprawa dotyczy ![]() ![]() Dobra, koniec tych wywodow. Pora zrobić obiad ![]() Miłego dnia wszystkim życzę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Beatko wczoraj był pierwszy wieczór od jakiegoś czasu bez bóli, dziś w sumie też nie najgorzej chociaż czuję takie męczenie w boku. Co dziwne wyniki i krwi i moczu są ok
![]() Hehe ja jestem z tych co na pupie nie usiedzą nawet jak z bólu wyją ![]() ![]() Co do butów to właśnie nad Bartkiem sie zastanawiam bo wszyscy tylko Bartek i Bartek... A te buty są śliczne co linka wkleiłaś ![]() ![]() Co do artykułu to ja nie wiem jak zniosłabym cały poród gdyby nie moja kochana położna Basia. Znałam ją od samego początku ciązy, troszczyła się o mnie jak o swoją córkę więc ufałam jej bardzo a ona mnie i męża wspierała mimo róznych komplikacji. Ona na oddziale była dla mnie położna, psychologiem, wsparciem.
![]() |
#2209 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!!
Co tam u Was? Ja ostatnie dni leniuchuję sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2211 |
Zadomowienie
|
No i moje uparte dziecko pokazało co ma między nóżkami a raczej czego mu brak
![]() ![]() ![]() No i od dzisiaj jestem na L4 ![]()
![]() |
#2212 |
Rozeznanie
|
marejta GRATULUJĘ!!!! No to będzie córusia tatusia hihi
![]() ![]()
![]() |
#2213 |
Raczkowanie
|
Marejta super! też mam w domu córeczkę tatusia-super sprawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2215 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ale tu cisza..... Karola jak u Was ze zdrówkiem? Postawiłaś małemu bańki? Pamiętam, że jak ja byłam mała to często miałam to robione. Kamilko a Tyuporałaś się już ze swoim bólem? Kiedy Majeczka wraca do domu? Farahh myślę często o Was ![]() Mam nadzieję, że nad morzem od pierwszego dnia wszystko układa się po Waszej myśli. Od kiedy chłopaki zaczynają przedszkole? Będziesz tam robiła paznokcie i makijaże? marejta co porabiasz pracoholiku na L4 ![]() Buka a Ty już lepiej się czujesz? Jak maluszek się ma? U nas dziś jest przepięknie na dworze. Po 12 zjemy obiad i jedziemy do lasu. Pozbieramy skarby jesieni, pospacerujemy, jak wrócimy zrobimy sobie grilla na kolację. Dzieciaki pójdą spać..... a ja z Tż może jakieś piwko albo drinka wypijemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 |
Rozeznanie
|
.....nadal cisza
![]() My już po spacerku, robimy grilla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Zadomowienie
|
Baniek nie postawiłam ,bo jak lekarz powiedział one dobrze działają przy zwykłych infekcjach ale przy astmatycznym skurczu oskrzeli mogą pogorszyć jego stan
![]() Nie mam na niego już pomysłu... ![]() ![]() We wtorek wracam do pracy-wzięłam tydzień wolnego by wyleczyć małego. Jeszcze 2 dni pzred nami-może coś wskóram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi.... Z całych sił życzę Wam dużo zdrówka ![]() Jak do wt się nie uporasz z chorobą to z kim zostawisz Kaceperka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.