Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 19:11   #2191
olka_222
Zakorzenienie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
a to nie tetra po prostu?
takie old school'owe pieluchy tetrowe to muslin squares
jak już któraś napisała to nie tetra pamietam tetrowe pieluchy i sa rzadziej tkane i bardziej szorstkie niz chusteczki

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
ja zazwyczaj namaczam w cieplej wodzie i klade na twarz, pozniej zmywam, i mocze w zimnej wodzie i klade na twarz .... mi nie sciagaja skory... to raczej kosmetyk niz chusteczka

wrzucam do pralki, ale sa zolte od mojego kosmetyku i to juz nie schodzi
kosmetykow uzywam kilka na zmiane wiec to jednak nie one Ja nie przykladam chusteczki tylko pocieram nia skore, to moze byc przyczyna, tylko wydaje mi sie ze przykladajac chusteczke nie umyje dobrze buzi musialaym miec wtedy jakis zel ktory rozpuszczaly brud i dobrze oczyszczal...

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-05-10 o 19:13
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:46   #2192
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
ps. koleznka kiedys poczetowala mnie kanapka z litewskiego chleba
dzis kupilam i nie moge przestac tego zrec ......
ciemny,zbity, podobno bez konserwantow, pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa
Ja ze 2 lata temu kupilam pyszny chleb i takim malym wiejskim sklepiku w nadmorskiej miejscowosci. No pyszny byl, zanim dojechalam do domu polowe zjadlam .

Kolega mi obiecal maszynke do chleba bo maja 2 a uzywaja 0 bede kombinowac jak chlebek zrobic .

Lubie tez chleb organic ale one sa dosc tluste bo dodaja oliwy zeby chleb nie wysychal.

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
o nie dziękuję
wystarczą mi historię o zappijaczonych krajanach z życia
kiedyś stoję w sklepie w UK i wpada koleś i drze się na całe gardło: "gdzie jest wóda, ku*wa"

Fajne sklady maja te twoje kosmetyki - ale cenyyyy .

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
A wiecie, ze mi raz ktos wrzucil jakies swinstwo do drinka? Ale akurat sie tak zlozylo, ze ja wypilam tylko 2 lyki (czulam sie po prostu jakbym byla na dobrym rauszu, mimo, ze pilam sama colę), reszte dopil moj kolega. Film mu sie urwal na kilka godzin!~
Mojemu koledze tez dodali opamietal sie na drugi dzien w innym miescie. Do tej pory nie wie co sie z nim dzialo .

Cytat:
Napisane przez anka! Pokaż wiadomość
A ja sie wzielam i wypelnilam aplikacje o tymczasowe prawko, w czerwcu zaczynam jazdy i mam nadzieje niedlugo dolacze do grona tych kierowcow o ktorych tak tu ladnie piszecie
No to szerokiej drogi .

Cytat:
a co po Kubie 'Cowellwannabe' Wojewodzkim mozna sie spodziewac
I wanna I wanna I wanna a wyszlo jak zawsze .

Kiedys mialam chusteczke do mycia z kanebo ze specjalnej mikrofibry. Do twarzy byla za ostra, ale super sie nia mylo umywalke w lazience .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 20:26   #2193
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
zjesc
oczywiscie zjadłam...+ loda+ male frytki
zwalam wszytsko na ruskich
ale jutro bede plakac

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
używam jako myjki dla młodego
Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Kiedys mialam chusteczke do mycia z kanebo ze specjalnej mikrofibry. Do twarzy byla za ostra, ale super sie nia mylo umywalke w lazience .

ja chyba tez cos takiego mialam ale nie wiedzialam, ze to gebusi wiec do dupciu uzywalam

bylam na zakupach nakupilam recznikow jak glupi czapek tak to sie chyba mowi
2 nawet od kylie Minogue

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:35   #2194
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne sklady maja te twoje kosmetyki - ale cenyyyy .
wiem, wiem
mogę miesiącami nic nie wydać na ciuchy po to tylko by zawsze mieć jakąś kasę na: essential care, lush i kimberly sayer (jedyna maska jaka mialam, ktora zasychajac nie tworzy skorupy na twarzy)

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:48   #2195
Kofika13
Zakorzenienie

oj lush nie wychodzi wcale tak drogo, patrzac na to ze ich produkty wystarczaja na baardzo dlugo
ja nadal mam mydelka ktore kupilam w pazdzierniku ( wszytkich regularnie uzywam)

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Stary 2011-05-10, 21:59   #2196
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
oj lush nie wychodzi wcale tak drogo, patrzac na to ze ich produkty wystarczaja na baardzo dlugo
ja nadal mam mydelka ktore kupilam w pazdzierniku ( wszytkich regularnie uzywam)

Ty sie myj dziewczyno.. !
Stary 2011-05-10, 22:06   #2197
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

staram sie od czasu do czasu :P

( a mydelek kupilam kilka )

Albert Einstein
Stary 2011-05-10, 22:08   #2198
szperrr
Zakorzenienie

Czy mam jeszcze pisac, ze glupio zartuje?
Ps1. Tylko winny sie tlumaczy

Ps2. Wstalam.. Tym razem usnelam przed kolacja jeszcze, teraz glodna dorwalam sie do lodowki i... az wstyd mowic ile zzarlam . I przez te moje niekontrolowane drzemki prawie dziecka ostatnio nie widuje . Dobranoc.
Stary 2011-05-10, 22:12   #2199
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie lush nie ale essentail care to średnio tani jest

Cytat:

--------------------------------------------
słyszałyście może o John Master Organic Shine On ?
ma dobre recenzje na amerykańskich blogach ale ja im nie ufam więc wolałabym poczytać inne recenzje

postanowiłam oddejść z pracy wręczę im wymówienie zaraz przed moim wyjazdem do azji

Stary 2011-05-10, 22:14   #2200
***luna
Zakorzenienie

Szien a kiedy jedziesz?
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:18   #2201
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Szien a kiedy jedziesz?
28 czerwca

EDIT: Odchodzę bo już się wypaliłam :/
Poważnie... mam wrażenie, że za dużo wszystkim się przejmuję a moim przełożeni nie martwią się niczym i wszystko mają w d...
Poza tym doszły mnie ploty, że firma ma być sprzedana, poza tym ludzie z którymi się dogaduję i cenię jako współpracownkiów też odchodzą (łącznie ze mną 4 osoby).

Dziś mnie wysłali na assesment do kolesia, który jest nie stabilny psychicznie i nikt mnie o tym nie poinformował.
Według regulaminu powinnam być tam z conajmniej jeszcze jedną osobą a byłam sama.
Mialo mi to zająć godzinę, miałam przeprowadzić rozmowę z jego rodzicami na temat ich opieki bo mają po 80 lat i z tego względu, że ich syn cały czas jest w domu i wszystko za nich robi (chociaż nie powinien) będziemy musieli im obciąć pakiet opieki socjalnej.
I próbowałam jemu wytłumaczyć, że jak im social services coś zabierze to nie jest tak łatwo to odzyskać.
No i koleś się rozchodził, zaczął wrzeszczeć jakieś dziwne hasła w ogóle nie mające pokrycia z rzeczywistością więc spędziłam tam prawie 3h.
Jak szłam już do samochodu to ich opiekunka przyjechała i z nią sobie pogadałam i się okazało, że podejrzewają kolesia o schizofrenię, że w grudniu zeszłego roku jedną z opiekunek zaatakował i zamknął w jednym z pokoju, potem wylądował w szpitalu na oddziale zamkniętym no i teraz wrócił.
A ci idioci wiedząć o wszystkim wysłali mnie tam samą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2011-05-10 o 22:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 22:29   #2202
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mam jeszcze pisac, ze glupio zartuje?
Ps1. Tylko winny sie tlumaczy
wiem, ze glupio zartujesz wiedzialm to od samego poczatku
a ja sie glupio tlumacze przciez !!!!

Cytat:
Ps2. Wstalam.. Tym razem usnelam przed kolacja jeszcze, teraz glodna dorwalam sie do lodowki i... az wstyd mowic ile zzarlam . I przez te moje niekontrolowane drzemki prawie dziecka ostatnio nie widuje . Dobranoc.
dobranoc

szien dlaczego rezygnujesz
i po co jedziesz co azji?

essencial nie znam wiec nie wiem
dla mnie kosmetyki to krem i zel i tyle ....ale z cera problemow nie mam generalnie
no chyba ze jak weledy uzywam
ok ok to bylo ostatnie zle slowa do weledy

Albert Einstein
Stary 2011-05-10, 22:37   #2203
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:

Kofi pewno mydelka poukladala na poleczce i boi sie dotykac bo tak ladnie wygladaja .

Cytat:
słyszałyście może o John Master Organic Shine On ?
ma dobre recenzje na amerykańskich blogach ale ja im nie ufam więc wolałabym poczytać inne recenzje

postanowiłam oddejść z pracy wręczę im wymówienie zaraz przed moim wyjazdem do azji
Slyszalam i czytalam, sklad ma OK ale za taka cene to nic specjalnego. Mozna kupic podobne produkty za nizsza cene. No i opakowanie nie w moim stylu - takie meskie .

szien a nie lepiej po powrocie? tzn chodzi mi o to czy to ma wplyw na twoje ubezpieczenie albo inne swiadczenia.

Edit: O matko szien to niezly burdel maja w tym waszym archeo! myslalam ze u was bezpieczenstwo bedzie szczegolnie przestrzegane.

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2011-05-10 o 22:42
Stary 2011-05-10, 22:52   #2204
Bakteryika
Wtajemniczenie

szien - o kurka! niefajnie

na co im wszystkie elf & safety jak oni o glupia podstawowa prewencje nie dbaja!!! co za jelopy!
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:56   #2205
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
28 czerwca

Poważnie... mam wrażenie, że za dużo wszystkim się przejmuję a moim przełożeni nie martwią się niczym i wszystko mają w d...
Poza tym doszły mnie ploty, że firma ma być sprzedana, poza tym ludzie z którymi się dogaduję i cenię jako współpracownkiów też odchodzą (łącznie ze mną 4 osoby).

Dziś mnie wysłali na assesment do kolesia, który jest nie stabilny psychicznie i nikt mnie o tym nie poinformował.
Według regulaminu powinnam być tam z conajmniej jeszcze jedną osobą a byłam sama.
Mialo mi to zająć godzinę, miałam przeprowadzić rozmowę z jego rodzicami na temat ich opieki bo mają po 80 lat i z tego względu, że ich syn cały czas jest w domu i wszystko za nich robi (chociaż nie powinien) będziemy musieli im obciąć pakiet opieki socjalnej.
I próbowałam jemu wytłumaczyć, że jak im social services coś zabierze to nie jest tak łatwo to odzyskać.
No i koleś się rozchodził, zaczął wrzeszczeć jakieś dziwne hasła w ogóle nie mające pokrycia z rzeczywistością więc spędziłam tam prawie 3h.
Jak szłam już do samochodu to ich opiekunka przyjechała i z nią sobie pogadałam i się okazało, że podejrzewają kolesia o schizofrenię, że w grudniu zeszłego roku jedną z opiekunek zaatakował i zamknął w jednym z pokoju, potem wylądował w szpitalu na oddziale zamkniętym no i teraz wrócił.
A ci idioci wiedząć o wszystkim wysłali mnie tam samą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

Jak cię wysłali to mozesz zrobić dym
Zwlaszcza po te glosnej sprawie, gdy dziewczyna podczas okresupróbnego zostala zamordowana, bo gosciu mial nawrót choroby psychicznej.

Poza tym ja nigdy na assessment nie chodzę sama.
Tonei jest bezpieczne i można odmówić.

A zatajanie info co do ryzyka to niestety powszechne.
Kiedyś jak poszłam na spotkanie z klientem (nie byłam sama) to cieszylam się, ze wyszlam w jednym kawalku. (i tez wiedziano i nie powiedziano)

Dystans trzeba łapać, moze Azja pomoże ci naladować akumulatory
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-05-10, 23:57   #2206
Kbaga
Raczkowanie

szien super te kosmetyki...chyba sie skusze na cos od kimberly...

ja zas bardzo lubie kosmetyki od Liz Earle http://uk.lizearle.com/...muslinak mam tez od niej...

niestety ta slawna weleda sie u mnie nie sprawdzila...jak dla mnie smalec naturalny...ale zeby nie bylo kupilam niestety zapachalo mnie i to mega zapchalo
Kbaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:49   #2207
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
normalnie zazdroszcze

Cytat:
28 czerwca
to juz niedlugo!
a sytuacja w pracy to jakies nieporozumienie, pisz komplejna!

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:13   #2208
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
28 czerwca

to sié nie dziwié, ze juz masz dosc.
tak jak dziewczyny piszá, ta Azja na pewno wyjdzie Ci na zdrowie

a ja dzis jakas zdolowana
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:22   #2209
szien
Wtajemniczenie

Cytat:

Kofi pewno mydelka poukladala na poleczce i boi sie dotykac bo tak ladnie wygladaja .

Slyszalam i czytalam, sklad ma OK ale za taka cene to nic specjalnego. Mozna kupic podobne produkty za nizsza cene. No i opakowanie nie w moim stylu - takie meskie .

szien a nie lepiej po powrocie? tzn chodzi mi o to czy to ma wplyw na twoje ubezpieczenie albo inne swiadczenia.

Edit: O matko szien to niezly burdel maja w tym waszym archeo! myslalam ze u was bezpieczenstwo bedzie szczegolnie przestrzegane.
masz na mysli, ze jak pojade i cos mi sie stanie to nie bede miala ubezpieczenia?

Cytat:
szien - o kurka! niefajnie

na co im wszystkie elf & safety jak oni o glupia podstawowa prewencje nie dbaja!!! co za jelopy!
elfy i sejfty sa over the top
w ogole nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia
jak widac na moim przypadku

Cytat:
Jak cię wysłali to mozesz zrobić dym
Zwlaszcza po te glosnej sprawie, gdy dziewczyna podczas okresupróbnego zostala zamordowana, bo gosciu mial nawrót choroby psychicznej.

Poza tym ja nigdy na assessment nie chodzę sama.
Tonei jest bezpieczne i można odmówić.

A zatajanie info co do ryzyka to niestety powszechne.
Kiedyś jak poszłam na spotkanie z klientem (nie byłam sama) to cieszylam się, ze wyszlam w jednym kawalku. (i tez wiedziano i nie powiedziano)

Dystans trzeba łapać, moze Azja pomoże ci naladować akumulatory
ja wiem, ze oni to naumyslnie zrobili
po prostu maja za malo ludzi
jak zaczelam z nimi prace to robilam max 20h w tygodniu, teraz robie po 45 (nie narzekam bo oszczedzam kase na azje)
gdyby nie to, ze mi dobrze placa to by mnie juz tam dawno nie bylo

normalnie nogi mi zmkiely jak przeczytalam Twiadomosc o tej dziewczynie, mozesz co s o niej wiecej napisac,

Nie sadze bym o tym slyszala.

Ja dystans mam i to nie jest jedyny powod dla, ktorego odchodze,
nazbieralo sie tego troche.
Jak wroce to oni juz bede mieli kilka nowych ludzi w biurze i nikt mi nie moze zagwarantowac zadnych godzin.
Jak zaczynalam to mialam kontrakt na gwarancje 30h/ tyg wiec jak pracowalam 20 to i tak mi placili za 30.
Potem zmienili mi kontrakt na flexible hours i jak dostane np. 1 godzine w tyg to nie moge im nic powiedziec
Poza tym biuro jest 15 mil ode mnie i ja mam OBOWIAZEK tam jezdzic samochodem, nie zwracaja mi pieniedzy za podroz do biura i z biura lub ostatniego klienta, zwracaja mi kase za benzyne jezeli jade z biura do klienta.
Teraz jedna z dziewczyn wrocila, nota bene tez z Azji, po 5 tyg nie obecnosci i miala zaczac prace 9go maja i nie dali jej zadnych klientow. Dopiero z nastepnym tygodniem bedzie miala 11 godzin rozciagnietych na 4 dni i ona wyda wiecej kasy na benzyne nizeli zarobi.
Teraz zapieprzam jak glupia nie po to bym pozniej sie dokladala do mojej wyplaty jak wroce.
Gdyby nie to i milion malych rzeczy to bym zostala i szukala czegos pracujac dla nich.

Cytat:
Napisane przez Kbaga Pokaż wiadomość
szien super te kosmetyki...chyba sie skusze na cos od kimberly...

ja zas bardzo lubie kosmetyki od Liz Earle http://uk.lizearle.com/...muslinak mam tez od niej...

niestety ta slawna weleda sie u mnie nie sprawdzila...jak dla mnie smalec naturalny...ale zeby nie bylo kupilam niestety zapachalo mnie i to mega zapchalo
ja mam okropne gule na zuchwie i szyji po prawej stronie twarzy
nic mi na nie nie pomaga
czasami nie zle mnie to doluje
juz nie wiem co mam robic
ma ktos podobne problemy?

EDIT:

bearfrance komplejna już napisałam i mam się spotkać z director manager w następnym tygodniu :/ przyjaciol sobie w tym biurze nie zrobie

little_ola co Ci?

lorelei może wpadałas gdzieś na podobny kosmetyk? szukam czegoś fajnego do włosów, żeby mieć loki jak Kate Mddleton, musi być organiczne i nietestowane na zwierzętach

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2011-05-11 o 09:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 09:32   #2210
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
masz na mysli, ze jak pojade i cos mi sie stanie to nie bede miala ubezpieczenia?

elfy i sejfty sa over the top
w ogole nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia
jak widac na moim przypadku

ja wiem, ze oni to naumyslnie zrobili
po prostu maja za malo ludzi
jak zaczelam z nimi prace to robilam max 20h w tygodniu, teraz robie po 45 (nie narzekam bo oszczedzam kase na azje)
gdyby nie to, ze mi dobrze placa to by mnie juz tam dawno nie bylo

normalnie nogi mi zmkiely jak przeczytalam Twiadomosc o tej dziewczynie, mozesz co s o niej wiecej napisac,

Nie sadze bym o tym slyszala.

Ja dystans mam i to nie jest jedyny powod dla, ktorego odchodze,
nazbieralo sie tego troche.
Jak wroce to oni juz bede mieli kilka nowych ludzi w biurze i nikt mi nie moze zagwarantowac zadnych godzin.
Jak zaczynalam to mialam kontrakt na gwarancje 30h/ tyg wiec jak pracowalam 20 to i tak mi placili za 30.
Potem zmienili mi kontrakt na flexible hours i jak dostane np. 1 godzine w tyg to nie moge im nic powiedziec
Poza tym biuro jest 15 mil ode mnie i ja mam OBOWIAZEK tam jezdzic samochodem, nie zwracaja mi pieniedzy za podroz do biura i z biura lub ostatniego klienta, zwracaja mi kase za benzyne jezeli jade z biura do klienta.
Teraz jedna z dziewczyn wrocila, nota bene tez z Azji, po 5 tyg nie obecnosci i miala zaczac prace 9go maja i nie dali jej zadnych klientow. Dopiero z nastepnym tygodniem bedzie miala 11 godzin rozciagnietych na 4 dni i ona wyda wiecej kasy na benzyne nizeli zarobi.
Teraz zapieprzam jak glupia nie po to bym pozniej sie dokladala do mojej wyplaty jak wroce.
Gdyby nie to i milion malych rzeczy to bym zostala i szukala czegos pracujac dla nich.

nic mi na nie nie pomaga

EDIT:

bearfrance komplejna już napisałam i mam się spotkać z director manager w następnym tygodniu :/ przyjaciol sobie w tym biurze nie zrobie

little_ola co Ci?

lorelei może wpadałas gdzieś na podobny kosmetyk? szukam czegoś fajnego do włosów, żeby mieć loki jak Kate Mddleton, musi być organiczne i nietestowane na zwierzętach
Jaką gulę? guzek?

tutaj link do sprawy dziewczyny:
http://www.communitycare.co.uk/Artic...lone-visit.htm
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-05-11, 09:43   #2211
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
nic mi na nie nie pomaga
moze tel komorkowy?
moze szampon/odzywka z silikonami?

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość

a ja dzis jakas zdolowana
ja od 3 dni mam pms-a

Cytat:
potem przeczytam, ale historia straszna

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:49   #2212
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaką gulę? guzek?

tutaj link do sprawy dziewczyny:
http://www.communitycare.co.uk/Artic...lone-visit.htm
taki pryszcz pod skórą, który nie wychodzi

bosze luna... aż mnei w fotel wgięło
wydrukuję to sobie i zabiorę na spotkanie z managing director

Stary 2011-05-11, 10:01   #2213
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
taki pryszcz pod skórą, który nie wychodzi

bosze luna... aż mnei w fotel wgięło
wydrukuję to sobie i zabiorę na spotkanie z managing director
Powodzenia.
U mnie łatwo nie poszło działo się oj działo, ale wynik mizerny

Polecam przygody Beauty Olonga w BBC 4. ( Beauty is Britain)
tu nawet kawałka można posłuchać

http://www.bbc.co.uk/programmes/b0100t05

edit : mam takie gulki, smaruję jakims sztyftem z cynkiem i działa
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2011-05-11 o 10:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:12   #2214
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
moze tel komorkowy?
moze szampon/odzywka z silikonami?

ja od 3 dni mam pms-a

potem przeczytam, ale historia straszna
nie używam szamponów z silikonami, używam Lavery (organic, vegan itd.)
byłam u GP i pajac jeden nie chce mi dać antybiotyków bo nie biorę tabletek anty i się boi, że zaciążę

Cytat:
Powodzenia.
U mnie łatwo nie poszło działo się oj działo, ale wynik mizerny

Polecam przygody Beauty Olonga w BBC 4. ( Beauty is Britain)
tu nawet kawałka można posłuchać

http://www.bbc.co.uk/programmes/b0100t05

edit : mam takie gulki, smaruję jakims sztyftem z cynkiem i działa
nie jakimś tylko dawaj nazwę
bo ja tu zdesperowana jestem
nic nie mam na twarzy, coś mi tam może wyskoczy przed okresem ale zaraz znika, a tych gul nic nie rusza

Stary 2011-05-11, 10:15   #2215
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
nie używam szamponów z silikonami, używam Lavery (organic, vegan itd.)
byłam u GP i pajac jeden nie chce mi dać antybiotyków bo nie biorę tabletek anty i się boi, że zaciążę

nie jakimś tylko dawaj nazwę
bo ja tu zdesperowana jestem
nic nie mam na twarzy, coś mi tam może wyskoczy przed okresem ale zaraz znika, a tych gul nic nie rusza
taki
http://www.boots.com/en/Simple-Spotl...apper_1107195/
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-05-11, 10:30   #2216
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Kolega mi obiecal maszynke do chleba bo maja 2 a uzywaja 0 bede kombinowac jak chlebek zrobic .
No maszynka do chleba to cudowny wynalazek. Ale jak widac na przykladzie mojego szefa, nie zawsze sie sprawdza. Jak mu przynosilam kanapki (prosze, nie pytajcie, czemu karmię swojego szefa, wystarczy, ze moj mąż ma z tym problem), to tak sie zachwycil, ze kupil maszynkę. Ale kupil Kenwooda, a wiec nie jedyną wlasciwą maszynkę, ktora kazalam mu kupic. I co? I chleb mu nie wychodzil, phhh! I sie zniechecil, maszynka lezy i sie kurzy.
A my w ogole chleba nie kupujemy tylko zawsze pieczemy wlasny.

Cytat:
Wstalam.. Tym razem usnelam przed kolacja jeszcze, teraz glodna dorwalam sie do lodowki i... az wstyd mowic ile zzarlam . I przez te moje niekontrolowane drzemki prawie dziecka ostatnio nie widuje . Dobranoc.
Ja wczoraj zjadlam tyle slodyczy, ze az sie dziwie, ze mi sie w srodku zmiescilo. Juz od dawna nie mialam takich zachcianek. Potem wywalilam sie z laptopem na lozku i zrobilam sobie godzinna sesje muzyczna (zeby sie wszystko dobrze strawilo, hyhy). Inspiracje zawdzieczam "Vampire Diares", a raczej Birdy i jej "Skinny Love"

Cytat:
w grudniu zeszłego roku jedną z opiekunek zaatakował i zamknął w jednym z pokoju, potem wylądował w szpitalu na oddziale zamkniętym no i teraz wrócił.
Napisz oficjalny list z pretensjami do swojego szefostwa. I tak zamierzasz odejsc, a taki list niekiedy wywiera piorunujacy efekt...

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
moze tel komorkowy?
Tez od razu pomyslalam o telefonie komorkowym. A na takie gule dobry jest sudokrem. I amol, ale ja wszystko lecze amolem

Cytat:
Ze co? Yyy...?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:57   #2217
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Obawiam sie ze Kate o przepraszam lejdi Katarzyna niechetnie rozstanie sie ze swoimi lokami .

Ja praktycznie nie uzywam kosmetykow do stylizacji. Jedyne co mam to pianka Giovanni, ktora kupilam w sklepie z naturalnymi kosmetykami. Jest OK, uzylam moze 3 razy odkad kupilam .

A z tym ubezpieczeniem to wlasnie chodzi mi o to czy jak bedziesz na urlopie to stawia cie to w lepszej bezpieczniejszej sytuacji niz jak bedziesz bez pracy. Nie znam sie na tym tak tylko filozofuje .
Jak sadze i tak wykupisz ubezpieczenie na wyjazd .

A co do tych gul nie sa to czerakowe/czyrakowe zmiany?
Jak faktycznie to masz to leczy sie to tetracyklina.
Wg mnie to lekarz zachowal sie rozsadnie . To sa bardzo mocne antybiotyki i moga spowodowac deformacje albo smierc ewentualnego plodu.
Ja mialam taka kuracje jako nastolatka i nie polecam . Do tej pory walcze z efektami ubocznymi, np alergiami ktorych sie wtedy nabawilam.

Zdezynfekuj telefon koniecznie. Moze spisz na tej stronie czesciej i to wina poduszki?

Ja na takie zmiany stosuje czysty olejek z drzewa herbacianego i staram sie nie ruszac tych zmian az same wyschna.

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
No maszynka do chleba to cudowny wynalazek. Ale jak widac na przykladzie mojego szefa, nie zawsze sie sprawdza. Jak mu przynosilam kanapki (prosze, nie pytajcie, czemu karmię swojego szefa, wystarczy, ze moj mąż ma z tym problem), to tak sie zachwycil, ze kupil maszynkę. Ale kupil Kenwooda, a wiec nie jedyną wlasciwą maszynkę, ktora kazalam mu kupic. I co? I chleb mu nie wychodzil, phhh! I sie zniechecil, maszynka lezy i sie kurzy.
A my w ogole chleba nie kupujemy tylko zawsze pieczemy wlasny.
A ja wlasnie chcialam Kenwooda bo mi sie jedna maszynka podoba . Zreszta pol kuchni mam z ten firmy.

Ja chleba malo jem - jedynie jakis organic raz na czas. Grzalke akwariowa sobie chce kupic zeby zakwas robic .

Ja sie ciesze bo bede sobie mogla wyprobowac czy sie w to wciagne czy bedzie lezec na lodowce jak parownik .

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2011-05-11 o 11:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 12:19   #2218
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
2 nawet od kylie Minogue
nie wiedzialam ze ona teraz w sklepie sprzedaje

szien a co dalej z historia z benefitami ktore wam obcieli? wyjasnilo sie cos?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 12:23   #2219
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Obawiam sie ze Kate o przepraszam lejdi Katarzyna niechetnie rozstanie sie ze swoimi lokami .

Ja praktycznie nie uzywam kosmetykow do stylizacji. Jedyne co mam to pianka Giovanni, ktora kupilam w sklepie z naturalnymi kosmetykami. Jest OK, uzylam moze 3 razy odkad kupilam .

A z tym ubezpieczeniem to wlasnie chodzi mi o to czy jak bedziesz na urlopie to stawia cie to w lepszej bezpieczniejszej sytuacji niz jak bedziesz bez pracy. Nie znam sie na tym tak tylko filozofuje .
Jak sadze i tak wykupisz ubezpieczenie na wyjazd .

A co do tych gul nie sa to czerakowe/czyrakowe zmiany?
Jak faktycznie to masz to leczy sie to tetracyklina.
Wg mnie to lekarz zachowal sie rozsadnie . To sa bardzo mocne antybiotyki i moga spowodowac deformacje albo smierc ewentualnego plodu.
Ja mialam taka kuracje jako nastolatka i nie polecam . Do tej pory walcze z efektami ubocznymi, np alergiami ktorych sie wtedy nabawilam.

Zdezynfekuj telefon koniecznie. Moze spisz na tej stronie czesciej i to wina poduszki?

Ja na takie zmiany stosuje czysty olejek z drzewa herbacianego i staram sie nie ruszac tych zmian az same wyschna.
oprócz szamponu i odżywki to nic innego nigdy nie używałam na włosy więc w sumie nei wiem czego trzeba używać by mieć takie ładne włosy jak ona

kilka lat temu brałam Tetralysal ale nie pamiętam czy zadziałało czy nie

to prawda, śpię na prawej stronie, próbuje się pilnować jak zasypiam ale zawsze budzę się na prawej stronie
i zdezyfekuję telefon tak jak mówicie, wypiorę go w pralce

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
nie wiedzialam ze ona teraz w sklepie sprzedaje

szien a co dalej z historia z benefitami ktore wam obcieli? wyjasnilo sie cos?
tak, nic nie odzyskamy takie prawo i już
jak będę więcej zarabiać to mu wszystko zabiorą
wyliczyli, że ludzie średnio żyją za 160 f tygodniowo i tyle powinno na naszą trójkę wystarczyć

Stary 2011-05-11, 12:39   #2220
Bakteryika
Wtajemniczenie

szien - to moga byc hormony i stress w twoim przypadku - mi zawsze sie cera psula w stresowych sytuacjach, i mialam takie bolesne bomby na buzi...

plus popatrz na to co jesz.. czekolada czesto tak dziala

albo nadmierne oczyszczanie skory (musisz pozwolic sobie na dzien brudasa co jakis czas )

no to wyczerpalam wszystkie opcje
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości