|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() a ciuszki urocze ![]() dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie, każdej z osobna ![]() ![]()
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
dżizasss co stronę przeczytam a juz kolejna! Roboty nie macie?
![]() Wróciłam do normalności powoli. Zakupy zrobione, zmieniłam pościel, zupa szczawiowa ugotowana, pranie się kręci. W piątek mam wizytę, miałam zrobić an. moczu, ale ale... planowałam dzisiaj, wstałam rano, ale jeszcze dostałam biegunki i na "dwa fronty" z jednej dziury siku z drugiej wiadomo co!! I moczu nie pobrałam. Chyba pójdę bez badania, do tej pory zawsze mocz był super..jak myślicie? po tej chorobie i lekach wynik może wyjść zakłamany, a i musiałabym specjalnie 30 km jutro jechać żeby mieć na piątek wyniki!!! Sweet co do Twoich pytań: do kąpieli nivea 2 w 1, potem oliwka tez nivea, na pupę mam kupiony puder nivea i sudocrem, ale tez nie wiem czy na co dzień sam puder wystarczy zamiast np linomagu...? wszystko potem wyjdzie w praniu, może się okaże że ma uczulenie na nivea albo wrażliwą skórę..narazie staram się nie myśleć. Boję się np. paznokcie obciąć takiemu maleństwu nos opróżnić. Współczuję Ci tej tragedii ze szwgrem, oby się obudził i doszedł do siebie, na teściową się nie masz co złościć w takiej sytuacji on nie wie co mówi. Zmalowana ja mam podgrzewacz canpol wygrałam tanio aukcje, ale nie ma instrukcji, nie wiem ile się wody wlewa, ile grzeje itp. Bartessa instrukcji słownej udziel. ![]() Zanka ![]() zaneta Ty kulinarny Pascalu Brodnicki!! Jakie pyszności codziennie wymyślasz, i dla teśćiowej jeszcze...ja to bym swojej nagotowała..czarnej polewki z trucizną od razu. TO JAK ZE SPOTKANIEM W BIDZIE? proponuję wtorek ( mam nadzieję że mi nic nie wypadnie), ok godz.. no właśnie której? Babonik jakie blizny! Tam nic nie ma. Najlepsze zdjęcie ostatnie: mistrzowie drugiego planu i Ty na pierwszym z brzuchem ![]() Wy coś kupujecie teściowej na dzień matki? mi to nawet do głowy nie przyszło, w tamtym roku nic nie dostała bo nie pomyślałam, ale i w tym nic nie kupię.A co! |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kolina;26992948]zalatwilam w koncu to zamledowanie, ciaza zmobilizowala mnie do zalatwienia formalnosci
jueszcze jedno mi zostalo - wymiana prawa jazdy, 30 maja mamy druga rocznice slubu a ja nadal nie zmieniliam prawa jazdy ![]() oo ja mam tez wszystkie papiery tylko wymeldować się ze starej gminy bo to wstyd tata małego w jednej gminie mama w drugiej a co mały na nowym miejscu? ![]() ![]() ![]() ja mam jutro ostatnią SR będzie mi brakować tych czwartkowych wypadów i rozmów z przyszłymi mamuśkami i wspólnego wdech wydech wdech wydech aaaaaaaaaaaaaaaa ( pani położna mówi ze jak jest skurcz to trzeba szeroko buzie i wołać sobie aaaaaa bo jak górne wargi są szeroko na aaa to dolne tez ładnie się otwierają ![]() ![]() ![]() ![]()
#2194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba dwie rozne szkoly rodzenia
![]() |
#2195 |
Zadomowienie
|
Zanka ja też jak słysze o wypadkach na kopalni to mam dość
![]() zawsze mówłam kopalnie są niebezpieczne dużo wypadków nigdy męża górnika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnei dodatkowow tylko dowod osobisty wymieniony, bo to obowiazkowe bylo uuu szkoda ze ostatmie spotkanie, chyba sympatycznie bylo? jak pisalam sr zaczynam za 2tyg dopiero i juz sie doczekac nie moge ![]()
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do tej pory prawko nie wymienione, i raz miałam problem, jak miałam blokadę na kolę i wzywała straż miejską to chcą i dowód i prawko, no i inne nazwsko i miejsce zameldowania było, i chciał mi mandat za to też dodatkowo walnąć. Wiem ze jak policja zatrzymuje to tez chcą dowód i prawko, zawsze można powiedzieć że co? dowodu nie mam i dać prawko na stare dane? i mandat na stare?nie kumam, nie ma co się migać tylko odżałować te 80 zł i wkońcu wymienić. Tzt juz kilka razy mnie gonił a ja niet..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mieliśmy 8 spotkań po dwie godziny było super płaciłam 200 zł i nie żałuję ani złotówki i polecam wiem że niby ktoś powie, że i tak urodzi ze szkołą czy bez i to prawda ale warto chociażby żeby sobie wyjść z domku pobyć z fajnymi ludźmi w podobnej sytuacji do naszej i jest chociaż raz powód żeby zrobić makijaż bo jak siedzę w domu to nigdy mi się nie chce ![]() ![]() co ja bym dała za takie blizny niewidoczne jak na brzuszku babonika(chyba ![]()
![]() |
#2199 | |||||
Zadomowienie
|
ja Was nie nadrobie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, ze znow jestes z nami ![]() ![]() Cytat:
![]() nie, to ja sie z Czeslawem hajtne!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogole to piekny ten Twoj brzuch, naprawde.. ![]() Lilka - trzymam kciuki ![]() Shira - bosheee prad! ![]() Nerolko - alez piekna ta Twoja Dzidzia, bez sciemy!!! z ktorej ona strony pomarszczona??? ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
współczuje żonom górnikow, tego oczekiwania, wiecznego lęku
z mojej rodzinnej miejscowowsci też wielu górnikow dojeżdża, sporo też na tę kopalnię Krupiński, gdzie ostatnio był wybuch ze strony mojej mamy wszyscy faceci sa lub byli gornikami, jej bracia i szwagier ale pamietam czasy gdy mieli ze wzgledu na zawod wiele profitow, osobne sklepy itp to bylo w latach osiemdziesiatych
#2201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Mam tylko płatki 3. Raczej nie chyba że zajdzie taka potrzeba 4. Tylko na odparzony tyłek a tak to jakiś zwykły pielęgnacyjny 5. Nie będę kąpać w rumianku 6. Do szpitala biore ręczniki jednorazowe bo higieniczne a papier u mnie w szpitalu trzeba mieć swój Zaznaczam że to moje pierwsze dziecko i życie może zmienić moje plany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem jak się zabrać do wymiany, trzeba złożyć jakiś wniosek w komunikacji czy jak? Kurde ale się nażarłam, chyba z 15 nugetsów + frytki dużże + dwa big milki na koniec, wszystko na raz dodam...Zła jestem na siebie i to bardzo ! ![]() Boję się dodatkowych kilogramów, walki z nimi po ciąży i tak dalej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
za granica na pewno musialabym pokazac oba, ale nie bylo okazji w ciagu tych dwoch lat my wkrotce sie przeprowadzamy i znowu bedzie zmiana adresu, po prostu uznalam ze nie warto wyrabiac komplet dokumentow co kilka miesiecy
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
rety! juz 16:00
lece sie przygotowac pa mamusie, bede w nocy ![]() ![]()
#2206 |
Zakorzenienie
|
Któraś zamawiała tą kieckę, tylko za cholerę nie pamiętam która, Marina?
http://allegro.pl/fenomenalna-z-roza...593242034.html Bo ciekawa jestem jaka ona jest |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=meszsares;26993470]ja Was nie nadrobie
![]() Shira - bosheee prad! ![]() hihihihi no głupia Shira głupia wiem wiem ![]()
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję agulka Nie, nie ja Natka chyba.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
zanetaa88 właśnie byłam po szpinak i już melduję ten co kupuję to z hortexu , rozdrobniony, mrożony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Rozeznanie
|
Nadrobilam Was nareszcie. Dzis u nas niskie cisnienie ,I jeszcze po zakupach , czuje sie padnieta.
Wczoraj bylam na spotkaniu z polozna, dzidzia czuje sie dobrze,waga 9 kg na + 30 tydz.troche sobie pozwolilam ostatnio I prize trzy tyg przytylam dwa kilo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, super pomysł na Dzień Matki! U moich by nie przeszło, bo wiecznie zapracowane i u nas takich atrakcji to nie ma... Ale warto zapamietać i swoim dzieciom pomysł podrzucić ![]() ![]() No i szafa - muszę przyznać, że zapisałam sobie na dysku zdjęcia Twojej szafy i na bank wykorzystam niektóre pomysły... My liczyliśmy na taką szafę - wymiary bardzo zbliżone, około 4000 zł, bo u nas w Polsce B jest jednak taniej. Jestemzwolenniczką, tak jak Ty, mebelków na wymiar - zawsze drożej ale robisz jak chcesz i zazwyczaj są lepszej jakości, niż takie z sieci. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
To Natka sukienkę zamawiała.
To ja zaliczyłam przed chwilą przygodę z pądem..tak ciągnęłam ładowarką od laptopa żeby zaczęła ładować, a słyszę coś strzela jaby po ciuchu...słucham co to ...parzę a w gniazdu ledwo wtyczka siedzi od ładowarki...tak wyrwałam, bałam się podejść i wyciągnąć!! Brunetka piątek mi też odpada bo mam wizytę i spotkanie z promotorką.To co wtorek? tak o 13.30 bym na zamek po Was podjechała? zmalowana zabierz głos! coś ostatnio mało piszesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Rozeznanie
|
A co do pobierania krwi , wczoraj przyszlam do domu I mowie Tz-wi ze mi reka zaraz odpadnie, a on sie smial , ale jakzaobaczyl wieczorem wielkiego siniaka, to mowi idz jutro do lekarza, Bo to strasznie wyglada, wystraszyl sie,
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zadomowienie
|
Brunetka nie ma że boli to musi coś znaczyć Beatka na pewno się ze mną zgodzi
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- [QUOTE=patik87;26994105]To Natka sukienkę zamawiała. To ja zaliczyłam przed chwilą przygodę z pądem..tak ciągnęłam ładowarką od laptopa żeby zaczęła ładować, a słyszę coś strzela jaby po ciuchu...słucham co to ...parzę a w gniazdu ledwo wtyczka siedzi od ładowarki...tak wyrwałam, bałam się podejść i wyciągnąć! oooo nie jestem sama przygody z prądem stają się popularne ![]()
#2218 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi ws. Dnia Matki
![]() Ja teściowej w tym dniu nie składam życzeń, dla mnie matka jest tylko jedna ![]() Cytat:
2. ja gazikami przemywałam oczka bo tymi wacikami jakoś gorzej było 3. tak, płyn wystarczająco nawilża, co za dużo to niezdrowo ![]() 4. ja smarowałam linomagiem przy każdej zmianie pieluszki (czyli po kąpieli też) 5. a po co kąpać w rumianku ![]() 6. ręczniki papierowe do wycierania i osuszania krocza (nawet po prysznicu) - ręcznik od razu byłby czerwony Cytat:
![]() Podgrzewać będę w gorącej wodzie
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam zawsze siniaki... głupie pobieranie krwi to zawsze 4-5 wkłuć zanim pobiorą, na szczęście mi igły nic nie robią, mogą kłuć ile chcą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |||
Zakorzenienie
|
to koniecznie pokaż zdjęcia jak dostaniesz
![]() Cytat:
![]() ![]() Madziaranew śliczne ubranka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz jadę po farby, ale jak wrócę to zrobię jej zdjęcia i Wam pokażę ![]() Ja kupiłam L-trochę duża jest, ale do czerwca może trochę urosnę więc jej nie zwężam jeszcze, tzn. góra jest ok, tylko ten dół taki szeroki. Dla mnie jest trochę krótka (mam 174cm) tzn. zakrywa mi tyłek ale raczej samej bym nie mogła ubrać, muszę jakieś delikatne leginsy do niej dokupić i na drugi dzień jak znalazł ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.