|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() jest uroczy - chociaz czasami wcale a wcale go nie rozumiem
![]() |
#2072 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() a poza tym musze się spotkać z jedną babeczką niedługo - taką która w przyszłości będzie nasza sąsiadką - mieszka naprzeciwko naszego przyszłego domku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ![]() kiedy to zleciało.... ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() dzis w naszym ABC widziałam proszek do koloru "Dzidziuś" 1,5 kg i kosztował 12,99 i był jeszcze płyn do płukania 1l za 4,60zł (rzeczywiście od 3-go roku życia jest ![]() ![]() a kiedyś w moich Delikatesach Centrum był "Dzidziuś" proszek 1,8kg za 16.90 ale tylko do białego już został i była Lovela za 22.90 ale nie pamiętam czy 1,8kg czy 2kg ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 10:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zadomowienie
|
dziękuję Wam bardzo za wszystkie komplementy.
teraz blizna po CC to pikuś. widziałyście kiedyś blizny pionowe po starych CC? to masakra była ![]() jedyny MINUS CC jak dla mnie to popocinane nerwy i brak czucia przez ok 6mcy pod blizną.brzuch jest wtedy jakby ścierpnięty.tzn to nic nie boli,ale nerwy sie regenerują i musi to chwilę potrwac,dziwne uczucie i tyle.a poza tym to mogłam po CC od razu chodzic, robic kupkę itd... bez większych dolegliwości. na pewno zdarzają się czasem powikłania,póki co u nikogo kogo znam. a ja po wizycie u internisty i Kindzia wiesz co mi przepisał?? LORATYDYNA i DERMOVATE na alergię,bo chcę się zadrapac,takie mam uczulenie na ciele... i co teraz o tym myślec? a skierowanie do alergologa dopiero dostałam... miłego dnia dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz po pobieraniu krwi nie wyszedł mi siniak ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | ||
Zadomowienie
|
Nerolka- Izunia jest śliczna! A te włoski...
![]() ![]() ![]() Lilkaa- trzymaj się mocno! ![]() Cytat:
Moje dziecko też bardzo często układa się po prawej stronie ![]() Babonik fajny brzusio ![]() Scio fajnie, że wróciłaś do domu ![]() Kolina Kciuki za wizytę! ![]() Cytat:
![]() Sygine ale miałaś przejścia. Dobrze, że w porę się zorientowałaś. Gratulacje kolejnych zaczętych tygodni/miesięcy! Z tego, co pisałyście, ja wczoraj wkroczyłam w trzeci trymestr ![]() Agulaaabar ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście ani ja ani tż nie mamy żadnych alergii..... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
Beatko czemu mnie to nie dziwi ?
![]() ![]()
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki Tobie i opisowi po CC stało się ono dla mnie mniej przerażające ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie da się wyłączyć poduszki to nie mozna z przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja tez nie mam prawie sladu po cc. trzeba sie uwaznie przyjrzec zeby cos dostrzec, ale fakt ze ta regeneracja jest malo sympatyczna.. ja natomiast po cesarce sie zle czulam, nie moglam sama sie podniesc z lozka tak mnie ciagnęlo wszystko i do tego glowa mnie strasznie bolala, nie moglam jej w poduszki poniesc, w uszach mi szumialo i dostalam normalnie kataru z tego bólu ![]() ale gdybym musiala to przeszlabym to jeszcze raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
carmel tu masz tanią gondolę do xlandera
![]() http://aukcjewp.wp.pl/gondola-x-land...621332820.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cześć!
Czekam na położną, ale chyba coś jej się poprzestawiało i jutro wpadnie. Od niedzieli boli mnie noga - chyba rwa kulszowa albo mój kręgosłup zaczyna o sobie przypominac. Jak chodzę, to kuleję, więc nie wychodzę z domu. Wieczorkiem idziemy do znajomych - też autko kupili, więc sobie poogladamy nawzajem. Ja w swoich snach znów byłam na studiach, nikt mnie na seminarium nie chciał przyjąć, w wynajmowanym mieszkaniu syf, ale chociaż było miło Toruń zobaczyc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=brunetka2000;269852 01]Sms od Neroli godzina 05:04 ) "Iza wcale nie jest pomarszczona i brzydka. Ale moja cudowna i kochana. I bądźcie z niej dumne ciocie, bo jako jedyna na oddziale nie płacze, jedyna na sali ciągnie cyca. Reszta kobiet zrezygnowała po porażkach i daje butelkę. A mówili, że wcześniak nie będzie umiał ciągnąć, a nasz się naumiał. Wszelkie modły pomogły. Dziękuję w imieniu Izy dziewczynki." Kto jej powiedział że brzydka i pomarszczona?! Mała jest piękna i okazuje się, że dzielna jak malo który noworodek!!! Mama będzie miała wspaniałe wsparcie, kiedy Iza dorośnie!!! Cytat:
![]() Scio dobrze, że już jesteś w domu. A te leki to moim zdaniem powinny być refundowane, skoro konieczne! Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zaprosiliśmy rodzinkę na obiad do ukraińskiej knajpy i oni co chcieli jeść??? Schabowego!!! No już ledwo się powstrzymałam, żeby im powoedzieć że są wieśniaki... Na nasze gadanie zamówili golonkę i żeberka, a potem patrzyli na innych że można był wziąć barszcz lub pierogi! Ech... Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | ||||
Zakorzenienie
|
jejju szalejecie dziś....
Scio dobrze że Cię dokładnie przebadali, lepiej trochę dłużej posiedzieć w szpitalu i zrobić więcej badań dla pewności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filip też do nas często przywędrowuje w nocy, woła "mama, mama" wtula się we mnie i tak sobie dalej śpimy. Ja to uwielbiam ![]() Co do położnych to mi szkoda kasy bo w W-wie to koszt 1000-1500pln ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() najlepiej jednak spało mi się przed macierzyństwem bo uwielbiam spać na golasa ![]() przy nocnym wstawaniu do dziecka niestety już nie mogę sobie na to pozwolić ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
hehe widzisz tak to jest jak się ma stare auto i nawet nie pomyśli o poduszkach
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no własnie w pierwszej dobie po CC nalegają aby wogóle głową nie ruszac,ponieważ może bolec głowa.Ja nie podnosiłam jej wogóle do drugiej doby.i ból głowy mnie ominął. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
Wiecie co...............
stwierdzam ze ro 2011 jest dla mnie pasmem cholernych przeciwnosci losu ![]() moj wczorjaszy dzien i sytuacja z babka okazaly sie tylko przystawka do glownego dania.......... maz wrocil z pracy i ja oczywiscie wyskoczylam z opowiescia o babce a on nagle w placz...... i mowi ze jego najmlodszy brat czyli moj szwagrier lezy w spiczce w szpitalu bo chcial popelnic samobójstwo!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() poniewaz przywiezli go do Lublina ze wzgledu na ciezki satn to pojechalismy do szpitala chlopak ma padaczke i zjadl 9 op. lekow od padaczki! przyjechala tesciowa i sie zaczelo............ zaczela tak krzyczec i plakac jakby on umarl!!!!! ja rozumiem ze to ciezka sytuacja ale bylo mi wstyd do tego sietak zdenerwowalam bo wyskoczyla do Nas w pretensjami ajkimis dziwnymi...... wrocilismy po 23 do domu........... nerwy i placz rozumiem ale skurczy nie mialam, brzuch nie bolal a mimo to dzis Igorek moze z dwa razy dal delikatnie znac o sobie mam sie martwic????? jak nie kuzynka to babka albo bratowa i teraz jeszcze to ![]() ide nadrabiac....... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
Idę na lumpkowe łowy bo brzuch mi się nic nie mieści
![]() ![]()
#2092 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Po pierwsze - Iza jest prześliczna!!!!!!!!!!! I ile włosków ma!!!!!!!!! Cudna! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie potrafię wyjść z podziwu ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja teściowa od wczoraj w domu, powoli sie rozkręca i dochodzi do siebie. Dostała 33 dni chorobowego - jak ja wytrzymam tyle czasu z nią.... przedtem przynajmniej w pracy była to miałam ją z głowy przez cały dzień do 15..... ech....
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-18 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
nie dziw się matce, sama zrozumiesz jak to jest, to byl dla niej szok, wiesz matka widzi wszystko odrazu w najgorszych barwach... sama nie wiem jak ja bym zareagowala, moze wpadlabym w histerie ![]() dbaj o siebie i nie zamartwiaj sie ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-18 o 10:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() thx ![]() Cytat:
szpital mamy 7 min stad na piechotke a moj tata ma w samochodzie fotelik dla maluszka bo wozi czesto chrzensiaka wiec poco nam dwa jak tamten non stop jest w aucie.............. i zawsze na imprezy rodzinne jest naszym szoferem nawet teraz hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj tato po nas przyjedzie z moim mezem ma w samochodzie fotelik dla malego ale ja tam wolalabym go na rekach wiezc to tylko 2 min drogi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||||
Zadomowienie
|
U mnie 81 dni - jakoś się uspokoiłam!
Nerola, ale Ty jesteś! Jaka pomarszczona? ![]() Jakoś podnoszą mnie na duchu te coraz to lepsze wiadomosci od Ciebie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie jestem szczęśliwa, jak mój wraca z pracy zmęczony - ale on o 16 juz jest w domu. Staram się więc w domu zrobic jak najwięcej, żeby on potem nie musiał i w ten sposób mial czas dla mnie ![]() Cytat:
I chyba w podpisie masz błąd z tym 26 kwietnia ![]() SweetAngel, przykro mi, że jeszcze takie kłopoty na Was spadły! Ciężka sytuacja. Beatko, cierpliwości w takim razie z teściową życzę! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
oj Sweet współczuję
![]() kurcze ale to nieszczęścia się ludziom przydarzają codziennie ![]() Dziewczyny z innej beczki mam pytanie - co podarujecie swoim mamom na Dzień Matki?? chciałam swojej dać coś więcej bo bardzo nam pomaga, ja leżę a ona zajmuje się Filipem, obiady gotuje, robi pranie itd.. tż też dużo robi ale bez mamy to byśmy nie dali rady ![]()
#2098 |
Zakorzenienie
|
Sweet przykro mi że tak się miesza
![]() a co do 2 minut od szpitala to znam historie że nawet wtedy szpital bez fotelika nie wypuszczał ale pewnie to wszystko zależy od szpitala ![]() Beatko faktycznie mój ma mniej latek ale za to przebieg ogromny choć ja moje autko uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
nie wolno! nawet na 2 min
![]()
#2100 |
Raczkowanie
|
"a ja po wizycie u internisty i Kindzia wiesz co mi przepisał?? LORATYDYNA i DERMOVATE na alergię,bo chcę się zadrapac,takie mam uczulenie na ciele... i co teraz o tym myślec? a skierowanie do alergologa dopiero dostałam..."
podobno przy dziewczynkach dużo kobiet ma takie dolegliwości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.