Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 17:18   #2191
la figa
Wtajemniczenie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
w lodówce. Ale i tak 2kg mi na 4-5 dni starcza))

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

ja tylko godzinke , górę dwie przed myciem
i nadal Cie piecze skora glowy po takiej rzepce z lodowki?
ja moze zle zrobilam bo zmiksowalam moja rzepke i postawilam taki sok w lodowce i w efekcie zero pieczenia, o ktore przeciez chodzi..
Stary 2011-10-27, 18:01   #2192
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myslenieszkodzi Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie. miałam kilkumiesięczną przerwę na wizażu, znów wracam do szału na przyspieszenie porostu włosów i za Chiny Ludowe nie mogę sobie przypomnieć nicku pewnej wizażanki, której włosy rosły metrami. Regularnie umieszczała zdjęcia - najpierw bob długi do brody, na koniec włosy sięgały ramion. Nie były farbowane. Bawiłam się wyszukiwarką, ale bez rezultatu.

swoją drogą fajnie wrócić na wizaż, tona wiadomości do przeczytania, zastanawiam się już nad stworzeniem jakiegoś maceratu..
Mnie się wydaje, że tą użytkowniczką mogła być Catttt https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=12585
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 18:27   #2193
dilula
Rozeznanie

Zdaję relację z pierwszego użycia maski na porost własnego autorstwa (maska Bingo drożdżowa, nafta, rycyna, olejki lawendowy i rozmarynowy) :
Trzymałam 20 min, mrowiło na skalpie pewnie przez naftę. Zmyłam za 1 razem, szampon dobrze się pienił (Eva brzozowa), włosów wypadło niedużo, jak po Petrosterolu - u mnie to ponad 2 razy mniej niż po masce z żółtka, nafty i cytryny. W czasie schnięcia żaden włos mi z głowy nie spadł , trzymają się twardo z czego bardzo się cieszę
A co najlepsze, to dzięki tej łyżeczce oleju rycynowego mam tak wygładzone i lejące włosy Wiem, że to od niego, bo kiedyś dodawałam do szamponu i efekt był super, ale to o wiele mniejsza porcja była.
Będę regularnie stosować
Dziewczyny, jeśli macie w domu produkty to polecam zrobić sobie coś takiego, jeśli macie problemy ze zmywaniem tradycyjnej maski z naftą. Z odżywką schodzi łatwiutko i taki miks może stać sobie w pudełku jak każda odżywka, gotowy w każdej chwili do użycia.
Stary 2011-10-27, 18:38   #2194
vanadis
Wtajemniczenie

dobry pomysł wrzucę do nielubianej maski ^^ bo mi nafta nigdy zejść nie chce .... myje i myję nawet po 3razy (barwa żurawinowa/isana)
ostatnio nawet z olejkiem babydream nie mogę sobie poradzić dzisiaj trzeci dzień z rzędu chodziłam z tłustymi końcówkami bo się domyć nie chciały
i własnie przed chwilą zamówiłam 2x Jantara nie wiem kiedy moją całą kolekcję zużyję, chyba za dwa lata :P

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:08   #2195
syla929
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, pomóżcie. miałam kilkumiesięczną przerwę na wizażu, znów wracam do szału na przyspieszenie porostu włosów i za Chiny Ludowe nie mogę sobie przypomnieć nicku pewnej wizażanki, której włosy rosły metrami. Regularnie umieszczała zdjęcia - najpierw bob długi do brody, na koniec włosy sięgały ramion. Nie były farbowane. Bawiłam się wyszukiwarką, ale bez rezultatu.

swoją drogą fajnie wrócić na wizaż, tona wiadomości do przeczytania, zastanawiam się już nad stworzeniem jakiegoś maceratu..
Może siesta?

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:25   #2196
vouge13
Zadomowienie

U mnie dzisiaj żółtko, nafta, rycyna i winogronowy ^^
Zmieniłam Alpecin na Dermenę i wypadło mi sporo włosów, to może być od tej zmiany?
Stary 2011-10-27, 21:29   #2197
myslenieszkodzi
Raczkowanie

dziewczyny, dziękuję za pomoc! od Siesty było już blisko do Mysi M ale wizażanki przez was podrzucone mają świetne włosy próbuję stworzyć swój plan działania na najbliższe miesiące i podglądam, czego używały rekordzistki.
myslenieszkodzi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 07:40   #2198
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Dzisiaj zaczynam kurację Capitavitem. Zamierzam do końca opakowania wcierac go 3 x w tygodniu..

Mam nadzieję, że przyspieszy mi porost, bo bardzo mi zwolnił odkąd jest zimno

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:27   #2199
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Zdaję relację z pierwszego użycia maski na porost własnego autorstwa (maska Bingo drożdżowa, nafta, rycyna, olejki lawendowy i rozmarynowy) :
Trzymałam 20 min, mrowiło na skalpie pewnie przez naftę. Zmyłam za 1 razem, szampon dobrze się pienił (Eva brzozowa), włosów wypadło niedużo, jak po Petrosterolu - u mnie to ponad 2 razy mniej niż po masce z żółtka, nafty i cytryny. W czasie schnięcia żaden włos mi z głowy nie spadł , trzymają się twardo z czego bardzo się cieszę
A co najlepsze, to dzięki tej łyżeczce oleju rycynowego mam tak wygładzone i lejące włosy Wiem, że to od niego, bo kiedyś dodawałam do szamponu i efekt był super, ale to o wiele mniejsza porcja była.
Będę regularnie stosować
Dziewczyny, jeśli macie w domu produkty to polecam zrobić sobie coś takiego, jeśli macie problemy ze zmywaniem tradycyjnej maski z naftą. Z odżywką schodzi łatwiutko i taki miks może stać sobie w pudełku jak każda odżywka, gotowy w każdej chwili do użycia.
Zaciekawiła mnie twoja maska Tylko tak się zastanawiam... Czy można ją stosować po myciu? Bo zauważyłam, że stosujesz przed.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 10:09   #2200
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
olejków używam ale tylko alterra i baby dream, kokosowy wyrzuciłam
zastanawiam się nad olejem Dabur'a „ Dziki Kaktus”w składzie ma czosnek i chyba imbir. także może zaryzykuje? sądzicie ze te składniki coś pomogą ?
bo mnie cholera strzela jak dwóm moim bardzo dobrym koleżanką rosną włosy dosłownie w oczach
jak dla mnie kaktus bez rewelacji...

Cytat:
dziewczyny, dziękuję za pomoc! od Siesty było już blisko do Mysi M ale wizażanki przez was podrzucone mają świetne włosy próbuję stworzyć swój plan działania na najbliższe miesiące i podglądam, czego używały rekordzistki.
pierwsze co to mi własnie Mysia m przysżła do głowy ;p

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 11:39   #2201
mysia m
Zakorzenienie

nie, to chyba nie mysia, bo jej to metrami nie rosna i ona farbuje

teraz regularnie od miesiąca stosuję połacznie vitapilu z drożdzami i pokrzywą. Nic nie wcieram, bo moj skalp się zbiesił i niczego sobie nie życzy, reaguje okropną alergią nawet an delikatne biovaxy i do tej pory ulubione odżywki.. zmiana szamponu tez nei wchdozi w ge. Uzywam szamponu wzmacniającego z Joanny i odżywki z żelu lnianego, który trzeba sobie upichcić. Włosy suszę naturalnie, suszarką sporadycznie. Rosną regularne 2cm miesięcznie od pół roku. W pierwszych miesiacach po podcięciu nawet 3cm. Licze, ze aktualny zestaw dogębny da jeszcze czadu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 18:04   #2202
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Zaciekawiła mnie twoja maska Tylko tak się zastanawiam... Czy można ją stosować po myciu? Bo zauważyłam, że stosujesz przed.
Stosuję przed myciem, bo ma naftę, a to niezły tłuścioch jest, więc po myciu raczej się nie nadaje. Chyba, że wyrzucisz ze składu naftę
Stary 2011-10-29, 08:44   #2203
AnulaPPP
Zakorzenienie

a ja wykonczyłam buteleczkę jantaru w 17 dni. I zaczęłam drugą
ciekawe jaki bedzie przyrost po miesięcznej kuracji...

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 09:10   #2204
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
a ja wykonczyłam buteleczkę jantaru w 17 dni. I zaczęłam drugą
ciekawe jaki bedzie przyrost po miesięcznej kuracji...
Ja jestem po trzech tygodniach stosowania, teraz mam kilkudniową przerwę i zaczynam kolejne trzy tygodnie jednak na razie żadnego przyśpieszenia porostu nie zauważyłam
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 09:36   #2205
AnulaPPP
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30209217]Ja jestem po trzech tygodniach stosowania, teraz mam kilkudniową przerwę i zaczynam kolejne trzy tygodnie jednak na razie żadnego przyśpieszenia porostu nie zauważyłam [/QUOTE]
no własnie, zastanawiam się nad tą przerwą, ale zrobię ją po 4 tygodniach chyba, bo chciałam cały miesiąc, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Potem chyba wrócę do wody brzozowej bo mam i pasuje wykończyć, no i tę resztkę Jantaru która zostanie, a potem kupię coś innego, jeszcze nie wiem co

ja już jantaru zużyłam kilka butli, ale daaawno, wtedy nie mierzyłam i nie wiem czy coś dawało, teraz się okaże
a Ty mierzyłaś? czy tylko Ci się wydaje że nic nie dał? moze to za krótko jeszcze...

Stary 2011-10-29, 09:37   #2206
fancy_dress
Przyczajenie

Witajcie wizażystki! Mi po ostatniej chorobie bardzo osłabły włoski i zaczęły wypadać. Nie chce ich ścinać bo są już całkiem długie. Myślicie, że kuracja Capivitem wystarczy? Czy użyć czegoś jeszcze?

Edytowane przez fancy_dress
Czas edycji: 2011-10-29 o 09:43
fancy_dress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:11   #2207
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fancy_dress Pokaż wiadomość
Witajcie wizażystki! Mi po ostatniej chorobie bardzo osłabły włoski i zaczęły wypadać. Nie chce ich ścinać bo są już całkiem długie. Myślicie, że kuracja Capivitem wystarczy? Czy użyć czegoś jeszcze?
Może stosuj jakieś wcierki wzmacniające włosy, same suplementy chyba nie przyniosą rewelacyjnych efektów.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 10:15   #2208
czarnaaa33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
i nadal Cie piecze skora glowy po takiej rzepce z lodowki?
ja moze zle zrobilam bo zmiksowalam moja rzepke i postawilam taki sok w lodowce i w efekcie zero pieczenia, o ktore przeciez chodzi..
Tak-nadal piecze. Najbardziej wtedy, jak przed nałożeniem soku umyje głowę ziołowym szamponem i na taki oczyszczony skalp sok-ojjjj wtedy pali jak diabli. A rzepke scieram bezposrednio przed wtarciem. Nigdy nie zostawiam soku na zapas. Masuje po wtarcoi skalp 5 min. I zostawiam godzinkę-czasem 2 przed spłukaniem. Nie myję juz drugi raz szamponem tylko delikatna odzywką-zazwyczaj z apteczki babuni ze skrzypem i rozmarynem. A baby hairów mam mega ilośc i sa widoczne bardzo gołym okiem. Na skalpie mam takie zageszczenie, że po latach łysych placków teraz wygląda to tak jakbym miała popiołem czarnym wysypane
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 11:33   #2209
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak-nadal piecze. Najbardziej wtedy, jak przed nałożeniem soku umyje głowę ziołowym szamponem i na taki oczyszczony skalp sok-ojjjj wtedy pali jak diabli. A rzepke scieram bezposrednio przed wtarciem. Nigdy nie zostawiam soku na zapas. Masuje po wtarcoi skalp 5 min. I zostawiam godzinkę-czasem 2 przed spłukaniem. Nie myję juz drugi raz szamponem tylko delikatna odzywką-zazwyczaj z apteczki babuni ze skrzypem i rozmarynem. A baby hairów mam mega ilośc i sa widoczne bardzo gołym okiem. Na skalpie mam takie zageszczenie, że po latach łysych placków teraz wygląda to tak jakbym miała popiołem czarnym wysypane
dziekuje
Stary 2011-10-29, 14:26   #2210
Konto usunięte

Cytat:
no własnie, zastanawiam się nad tą przerwą, ale zrobię ją po 4 tygodniach chyba, bo chciałam cały miesiąc, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Potem chyba wrócę do wody brzozowej bo mam i pasuje wykończyć, no i tę resztkę Jantaru która zostanie, a potem kupię coś innego, jeszcze nie wiem co

ja już jantaru zużyłam kilka butli, ale daaawno, wtedy nie mierzyłam i nie wiem czy coś dawało, teraz się okaże
a Ty mierzyłaś? czy tylko Ci się wydaje że nic nie dał? moze to za krótko jeszcze...
Nie mierzyłam, takie po prostu mam wrażenie Ale strasznie mi się końcówki rozdwajają, ostatnio obcinałam a tu znowu białe i rozdwojone są, a stosuję przecież kokosa, nic to nie daje

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33
Czyli skalpu nie myjesz, tylko płuczesz wodą a na włosy nakładasz odżywkę d/s? Dobrze zrozumiałam czy całkiem źle? Ja mam alterrę granata, isanę wygładającą i ziaję tą żółtą chyba z miodem nadaje się któraś do takiego płukania?
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 14:40   #2211
AnulaPPP
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30213774]Nie mierzyłam, takie po prostu mam wrażenie Ale strasznie mi się końcówki rozdwajają, ostatnio obcinałam a tu znowu białe i rozdwojone są, a stosuję przecież kokosa, nic to nie daje
[/QUOTE]

a to błąd, bo wrażenie może być mylne
no i jeśli jest problem z końcówkami to może być tak, że włosy rosną całkiem niexle, ale kruszą się na dole i się wydaje że stoją w miejscu

ehh te koncówki, trzeba dużo cierpliwości, dbać, dbać, dbać i podcinać często i się kiedyś powinno poprawić. Ale też zależy od rodzaju włosa, tego czy się farbuje, prostuje, czego używa...

Stary 2011-10-29, 14:55   #2212
Konto usunięte

Cytat:
a to błąd, bo wrażenie może być mylne
no i jeśli jest problem z końcówkami to może być tak, że włosy rosną całkiem niexle, ale kruszą się na dole i się wydaje że stoją w miejscu

ehh te koncówki, trzeba dużo cierpliwości, dbać, dbać, dbać i podcinać często i się kiedyś powinno poprawić. Ale też zależy od rodzaju włosa, tego czy się farbuje, prostuje, czego używa...
A właśnie sęk w tym, że ja ani nie prostuje ani nie farbuję, dbam o nie jak mogę, a one się tak odwdzięczają
Stary 2011-10-29, 15:36   #2213
AnulaPPP
Zakorzenienie

skąd ja to znam... nie prostuję już kilka lat, nie farbuję a też mam delikatne konce, łatwo się niszczą, dlatego często podcinam. Wiem, że włosy muszą odrosnąć całkowicie i mam nadzieję że wtedy te końce będą mocniejsze...

Stary 2011-10-29, 17:56   #2214
czarnaaa33
Raczkowanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30213774]Nie mierzyłam, takie po prostu mam wrażenie Ale strasznie mi się końcówki rozdwajają, ostatnio obcinałam a tu znowu białe i rozdwojone są, a stosuję przecież kokosa, nic to nie daje

Czyli skalpu nie myjesz, tylko płuczesz wodą a na włosy nakładasz odżywkę d/s? Dobrze zrozumiałam czy całkiem źle? Ja mam alterrę granata, isanę wygładającą i ziaję tą żółtą chyba z miodem nadaje się któraś do takiego płukania? [/QUOTE]

Nie, nie-skalp też zmywam tą odzywką. Ważne, żeby nie miała za dużo silikonów.

A dziś najpierw nałożyłam sok z rzepy. Po godzinie spłukałam sama wodą i nałozyłam na skalp mix-sok z aloesu/wyskrobałam ze swiezych lisci/+ łycha miodu akacjowego + pół łyżeczki rycyny. Na długość dodałam do tego łyzkę kallosa latte. Potem zmyłam pieknie za pierwszym razem mixem szamponów barwy-tataro-chmielowo-pokrzywowo-brzozowo-rzepowym z dodatkiem paru kropel rycyny i olejków rozmarynowego i lawendowego.

I mam pytanie-czy olejki eteryczne a te do kominków -zapachowe się czymś różnią? Czy te zapachowe do kominków nadaja sie do tuningów? Kupiłam lawendowy w sklepie po 4 zł / za 2zł/ , ale nie jest napisane czy to eteryczny. Pani tylko powiedziała, ze to do podgrzewaczy.....
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:06   #2215
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pytanie-czy olejki eteryczne a te do kominków -zapachowe się czymś różnią? Czy te zapachowe do kominków nadaja sie do tuningów? Kupiłam lawendowy w sklepie po 4 zł / za 2zł/ , ale nie jest napisane czy to eteryczny. Pani tylko powiedziała, ze to do podgrzewaczy.....
Te są syntetyczne, pozyskiwane chemicznie, a nie naturalnie. Ja takie tanie boję się nawet do kominka lać, nie wiem do końca co tam może być, ale na włosy to już na pewno sobie daruj
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:07   #2216
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
jak dla mnie kaktus bez rewelacji...
dzięki, w takim razie zainwestuję w jakiś inny

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:26   #2217
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Tak, te do kominków to chemia, syntetyczne związki które po prostu ładnie pachną ale mogą podrażnić skórę. Kupuj olejki w dobrych sklepach zielarskich albo aptekach (rzadko mają) i zwracaj uwagę, czy podana jest nazwa rośliny na opakowaniu.
Ja odradzam sklepy w stylu "mazidła", kupiony tam olejek z szałwii muszkatołowej bardzo różnił się zapachem od szałwii Polleny Aromy Dr Beta (ich olejki są rekomendowane przez aromaterapeutów w Polsce).
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 23:44   #2218
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
w pierwszej chwili wyobraziłam sobie bardzo gołe oko
zazdroszczę efektów

żel aloesowy się skończył, od 1 listopada czas na Capitavit ...liczę na cud
Stary 2011-10-30, 08:50   #2219
dilula
Rozeznanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30213774]Nie mierzyłam, takie po prostu mam wrażenie Ale strasznie mi się końcówki rozdwajają, ostatnio obcinałam a tu znowu białe i rozdwojone są, a stosuję przecież kokosa, nic to nie daje [/QUOTE]
Rozdwojenie włosa nie musi być tylko na samej końcówce - tej, którą widzimy z zewnątrz. Może iść do góry przez rdzeń włosa na kilkanaście nawet cm. Podcinając np. 2cm, za chwilę włos znowu się rozdwoi, bo w środku już taki jest.
Warto stosować intensywną kurację keratyną - wypełni ubytki w rdzeniu i może odratuje w jakimś stopniu to rozdwojenie.
Gorzej jest z tymi "białymi kropkami". Jedna wizażanka kiedyś pokazała 'zdjęcie', ukazujące w dużym powiększeniu jak to wygląda. Przerażająco Wiązania keratyny są rozerwane jak sznur z obu stron. DOSŁOWNIE TAK TO WYGLĄDA. I tego już niczym się nie odratuje, nie da się fizycznie tych rozerwanych łączeń spleść ze sobą i nie zrobi tego ani keratyna ani kokos.
Trzeba obciąć. Nie ma innej rady. Włos jest martwy i sam się nie regeneruje.
Stary 2011-10-30, 09:16   #2220
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Rozdwojenie włosa nie musi być tylko na samej końcówce - tej, którą widzimy z zewnątrz. Może iść do góry przez rdzeń włosa na kilkanaście nawet cm. Podcinając np. 2cm, za chwilę włos znowu się rozdwoi, bo w środku już taki jest.
Warto stosować intensywną kurację keratyną - wypełni ubytki w rdzeniu i może odratuje w jakimś stopniu to rozdwojenie.
Gorzej jest z tymi "białymi kropkami". Jedna wizażanka kiedyś pokazała 'zdjęcie', ukazujące w dużym powiększeniu jak to wygląda. Przerażająco Wiązania keratyny są rozerwane jak sznur z obu stron. DOSŁOWNIE TAK TO WYGLĄDA. I tego już niczym się nie odratuje, nie da się fizycznie tych rozerwanych łączeń spleść ze sobą i nie zrobi tego ani keratyna ani kokos.
Trzeba obciąć. Nie ma innej rady. Włos jest martwy i sam się nie regeneruje.
Ehh to mnie pocieszyłaś ale dziękuję za uświadomienie
A gdzie mogę nabyć taką keratynę i jak ją stosować ? Jeśli będę ją używać, jednocześnie obcinając te straszne końcówki to chociaż trochę, stopniowo będą się poprawiać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości