|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
ja moze zle zrobilam bo zmiksowalam moja rzepke i postawilam taki sok w lodowce i w efekcie zero pieczenia, o ktore przeciez chodzi.. ![]()
![]() |
#2192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Rozeznanie
|
Zdaję relację z pierwszego użycia maski na porost własnego autorstwa (maska Bingo drożdżowa, nafta, rycyna, olejki lawendowy i rozmarynowy)
![]() Trzymałam 20 min, mrowiło na skalpie pewnie przez naftę. Zmyłam za 1 razem, szampon dobrze się pienił (Eva brzozowa), włosów wypadło niedużo, jak po Petrosterolu - u mnie to ponad 2 razy mniej niż po masce z żółtka, nafty i cytryny. W czasie schnięcia żaden włos mi z głowy nie spadł ![]() ![]() A co najlepsze, to dzięki tej łyżeczce oleju rycynowego mam tak wygładzone i lejące włosy ![]() Będę regularnie stosować ![]() Dziewczyny, jeśli macie w domu produkty to polecam zrobić sobie coś takiego, jeśli macie problemy ze zmywaniem tradycyjnej maski z naftą. Z odżywką schodzi łatwiutko i taki miks może stać sobie w pudełku jak każda odżywka, gotowy w każdej chwili do użycia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Wtajemniczenie
|
dobry pomysł wrzucę do nielubianej maski ^^ bo mi nafta nigdy zejść nie chce .... myje i myję nawet po 3razy (barwa żurawinowa/isana)
ostatnio nawet z olejkiem babydream nie mogę sobie poradzić dzisiaj trzeci dzień z rzędu chodziłam z tłustymi końcówkami bo się domyć nie chciały ![]() i własnie przed chwilą zamówiłam 2x Jantara ![]()
#2195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj żółtko, nafta, rycyna i winogronowy ^^
Zmieniłam Alpecin na Dermenę i wypadło mi sporo włosów, to może być od tej zmiany?
#2197 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, dziękuję za pomoc! od Siesty było już blisko do Mysi M
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj zaczynam kurację Capitavitem. Zamierzam do końca opakowania wcierac go 3 x w tygodniu..
Mam nadzieję, że przyspieszy mi porost, bo bardzo mi zwolnił odkąd jest zimno ![]()
#2199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwsze co to mi własnie Mysia m przysżła do głowy ;p
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
![]() nie, to chyba nie mysia, bo jej to metrami nie rosna i ona farbuje ![]() teraz regularnie od miesiąca stosuję połacznie vitapilu z drożdzami i pokrzywą. Nic nie wcieram, bo moj skalp się zbiesił i niczego sobie nie życzy, reaguje okropną alergią nawet an delikatne biovaxy i do tej pory ulubione odżywki.. zmiana szamponu tez nei wchdozi w ge. Uzywam szamponu wzmacniającego z Joanny i odżywki z żelu lnianego, który trzeba sobie upichcić. Włosy suszę naturalnie, suszarką sporadycznie. Rosną regularne 2cm miesięcznie od pół roku. W pierwszych miesiacach po podcięciu nawet 3cm. Licze, ze aktualny zestaw dogębny da jeszcze czadu ![]()
#2202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30209217]Ja jestem po trzech tygodniach stosowania, teraz mam kilkudniową przerwę i zaczynam kolejne trzy tygodnie
![]() ![]() no własnie, zastanawiam się nad tą przerwą, ale zrobię ją po 4 tygodniach chyba, bo chciałam cały miesiąc, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Potem chyba wrócę do wody brzozowej bo mam i pasuje wykończyć, no i tę resztkę Jantaru która zostanie, a potem kupię coś innego, jeszcze nie wiem co ![]() ja już jantaru zużyłam kilka butli, ale daaawno, wtedy nie mierzyłam i nie wiem czy coś dawało, teraz się okaże ![]() a Ty mierzyłaś? czy tylko Ci się wydaje że nic nie dał? moze to za krótko jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Przyczajenie
|
Witajcie wizażystki! Mi po ostatniej chorobie bardzo osłabły włoski i zaczęły wypadać. Nie chce ich ścinać bo są już całkiem długie. Myślicie, że kuracja Capivitem wystarczy? Czy użyć czegoś jeszcze?
Edytowane przez fancy_dress Czas edycji: 2011-10-29 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30213774]Nie mierzyłam, takie po prostu mam wrażenie
![]() ![]() [/QUOTE] a to błąd, bo wrażenie może być mylne ![]() no i jeśli jest problem z końcówkami to może być tak, że włosy rosną całkiem niexle, ale kruszą się na dole i się wydaje że stoją w miejscu ![]() ehh te koncówki, trzeba dużo cierpliwości, dbać, dbać, dbać i podcinać często i się kiedyś powinno poprawić. Ale też zależy od rodzaju włosa, tego czy się farbuje, prostuje, czego używa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam... nie prostuję już kilka lat, nie farbuję a też mam delikatne konce, łatwo się niszczą, dlatego często podcinam. Wiem, że włosy muszą odrosnąć całkowicie i mam nadzieję że wtedy te końce będą mocniejsze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Raczkowanie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30213774]Nie mierzyłam, takie po prostu mam wrażenie
![]() ![]() Czyli skalpu nie myjesz, tylko płuczesz wodą a na włosy nakładasz odżywkę d/s? Dobrze zrozumiałam czy całkiem źle? ![]() ![]() ![]() Nie, nie-skalp też zmywam tą odzywką. Ważne, żeby nie miała za dużo silikonów. A dziś najpierw nałożyłam sok z rzepy. Po godzinie spłukałam sama wodą i nałozyłam na skalp mix-sok z aloesu/wyskrobałam ze swiezych lisci/+ łycha miodu akacjowego + pół łyżeczki rycyny. Na długość dodałam do tego łyzkę kallosa latte. Potem zmyłam pieknie za pierwszym razem mixem szamponów barwy-tataro-chmielowo-pokrzywowo-brzozowo-rzepowym z dodatkiem paru kropel rycyny i olejków rozmarynowego i lawendowego. I mam pytanie-czy olejki eteryczne a te do kominków -zapachowe się czymś różnią? Czy te zapachowe do kominków nadaja sie do tuningów? Kupiłam lawendowy w sklepie po 4 zł / za 2zł ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Wtajemniczenie
|
dzięki, w takim razie zainwestuję w jakiś inny
![]()
#2217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odradzam sklepy w stylu "mazidła", kupiony tam olejek z szałwii muszkatołowej bardzo różnił się zapachem od szałwii Polleny Aromy Dr Beta (ich olejki są rekomendowane przez aromaterapeutów w Polsce).
![]() |
#2218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę efektów ![]() żel aloesowy się skończył, od 1 listopada czas na Capitavit ...liczę na cud ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Rozdwojenie włosa nie musi być tylko na samej końcówce - tej, którą widzimy z zewnątrz. Może iść do góry przez rdzeń włosa na kilkanaście nawet cm. Podcinając np. 2cm, za chwilę włos znowu się rozdwoi, bo w środku już taki jest. Warto stosować intensywną kurację keratyną - wypełni ubytki w rdzeniu i może odratuje w jakimś stopniu to rozdwojenie. Gorzej jest z tymi "białymi kropkami". Jedna wizażanka kiedyś pokazała 'zdjęcie', ukazujące w dużym powiększeniu jak to wygląda. Przerażająco ![]() Trzeba obciąć. Nie ma innej rady. Włos jest martwy i sam się nie regeneruje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A gdzie mogę nabyć taką keratynę i jak ją stosować ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.