Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 12:01   #2191
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Kochane, spieszę do Was z wiadomością od Inutil:

Usg wyszło ok. Wszystko pozamykane. Szyjka 28mm, mówili jej, że to ok, ale martwi się, że za krótka. Mały jest wielki, waży 2,2kg. W nocy miała jakieś skurcze, ale dostała zastrzyk i było ok. Jeśli będzie dziś wszystko dobrze, to jutro może wyjdzie...
Dzięki za dobre wiadomości
Stary 2011-11-09, 12:23   #2192
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

dziewczyny czy któraś ma jakiś pyszny przepis na rogaliki bo w piątek świętego
Marcina
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 12:48   #2193
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
anankee a ile Emi ma miesiecy? Gratulacje dla niej . Moja zaczela chodzic jak miala 10,5 miesiaca a mojej kolezanki corcia ma 15 miesiecy i nadal nie chodzi wiec to roznie z tym chodzeniem bywa.
za 2 tygodnie będzie miała roczek

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 12:52   #2194
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Co to za warsztaty na szkole rodzenia?
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które chodzą do szkoły rodzenia. U mnie dzisiaj w planie są ćwiczenia dla ciężarnych i teraz nie wiem, czy ja mam brać sobie coś do przebrania na te ćwiczenia? W sumie to tam nawet nie ma gdzie się przebrać...
aa to były ostatnie zajęcia i tzci masowali brzuszki, głaskali i potem dostali szminki i mieli namalować domek swojego dzidziolka albo jego samego dośc fajne, tyle ze u mnie przez łożysko z przodu nie dało się wyczuć nogi małej jak położna podchodziła żeby pokazać a jak się dowiedziała w ogóle co mi się dzieje to ręce zabrała jak oparzona dość sympatycznie było

a na zajęcia to po prostu idź w wygodnym stroju, ja chodziłam w wygodnych spodniach albo dresie i inne dziewczyny też
Cytat:
Babeczka nam też mówiła w SR, żeby do porodu wziąć zwykłą koszulkę nawet po mężu. W czym macie zamiar rodzić? Jak założę zwykłą koszulkę i będę jeszcze jakieś ćwiczenia na piłce sobie robiła, to mam z gołym tyłkiem je robić? Czy może na czas przygotowania do porodu jestem w czymś innym a potem na czas parcia się przebieram? Zgłupiałam
ja kupię jakąś najtańszą tylko do porodu, bo koszulka to się mi za krótka wydaje
Cytat:
Dzien dobry
Szef mi dzis wplaci polowe a reszte powiedzial ze da mi w piatek , takze w sobote jedziemy do Ikeii po mebelki ( bo zrezygnowalam z tych safari, chyba ze w IKEii nic nie bedzie).
Powiem wam ze tygodnie mi teraz duzo lepiej i szybciej leca gdy pracuje tylko 3 dni, jeszcze tylko dzis i jutro i wolne do wtorku .

Co do wigilii - ja myslalam zeby zrobic u nas bo kupilismy w tym roku dom i chyba wypadaloby ale maz i mama mi to wybijaja z glowy, ze nie dam sobie rady w 9. miesiacu stac przy garach wiec bedzie u rodzicow. Zreszta pewnie moja siostra z chlopakiem przyjada a moj maz nie chcialby ich zapraszac wiec na 100% bedzie u rodzicow, a ja pewnie przywioze rybe po grecku i jaja faszerowane pieczarkami jak co roku. W tamtym roku jeszcze uszka do barszczu przywiozlam ale teraz nie dam rady ich lepic. w tamtym roku lepilam z siostra do 2. w nocy

Co do szpitala - ja musze miec wszystko swoje - koszule bede miec normalna, taka jak do spania, no i znieczulenie na 1000% bo drugi raz tego na zywca nie przezyje
super z tą kasą bo się martwiłaś pamiętam
i ja do porodu też muszę miec wszystko swoje + rzeczy dla małej no i znieczulenie 600 zł ;/

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dzień doberek

tak, znajoma ma jeden z tych modeli. i sprawdza się jej. poza tym wybór wózka to gorsze niż wybór samochodu tyle parametrów do sprawdzenia

bez przesady, ja w 24 tyg. mam już 10 kg na plusie, nic mi lekarz nie powiedział ważne, ze wyniki są ok, potem będę się martwiła zrzucaniem. a nie objadam się jakoś super, po prostu muszę częściej jeść.

znów mam lenia, wczoraj tak mnie po południu rozłożyło, ze myślałam, ze będę chora, ale jakoś dzisiaj daje radę, tylko głowa mnie boli i nic mi się nie chce. a muszę iść chatę ogarnąć, bo gości mam mieć, a mam taki bajzel
no właśnie my przechodziliśmy i przez jedno i drugie ostatnio ale wózek to masz rację - wybór jest taki, że masakra
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
A zapomniałabym! Muszę się pochwalić!! Mąż kupił mi wczoraj wózek . Mutsy 4 rider kolor złoto- brązowy. Zdjęcia wrzucę jutro jak wróci z Holandii.

O kolor dokładnie takie jak ta gondola.
http://xarchiwum.pl/mutsy-4rider-max...420543299.html
super
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

kurka ale się zimno zrobiło!!! od rana było słoneczko i cieplutkow iec ja szybko reczniki do pralki...wyprało sie - ja do ogrodu powiesic a tu mgła jak diabli i 6 stopni się zrobiło... dosłownie w ciągu godziny... masakra

dziewczynki pytanie spoza tematu
w jakim banku macie konta? bo my mamy w ing internetowe i wszytsko ok bo jest darmowe, wszytskie przelewy i bankomaty darmowe i wpłatomaty ale cholerka kasa sie ostatnio coraz dłuzej księguje.... przeginaja po prostu....zastanawiamy sie nad zmiana

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Napisałam do Agatka!
ogolnie u nich ok! ale pojawił się jej cukier w moczu i nie chcą ich wypuścić. leży pod KTG. we krwi nie ma tego cukru....

trzeba by jeszcze moze do Pearl napisac... i ciekawe co u Czubaska...i u Moni... i Inutil
no sporo dziewczyn jest w szpitalu....
z tą temperaturą to nie wiem widzę, że u mnie też jest pochmurno, az sobie herbatkę zrobię ale przez to leżenie to się ciesze jak tylko moge chociaz na chwile wyjść
a co do kont to ja tez mam w ing a mąż sobie bardzo chwali konto w mbanku i właśnie szybkie księgowanie i tez wszystko za darmo wiec polecam
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie

Kurcze co się dzieje, tyle z nas w szpitalu Agatek Monia Czubasek Inutil 3mam kciuki

My wczoraj bylismy na wizycie. Jestem bardzo zadowolona Malutka wazy 1100g rozwija się prawidłowo, lezy sobie rozwalona na ukos w brzuchu ale głową w dół. Chociaz lekarz mowil ze na tym etapie to ona sie moze jeszcze kręcic jak chce Zapytałam ile teoretycznie bedzie ważyc blizej konca to lekarz mowił ze 3500-3600g a tp znowu sie skrócił do 3 lutego
Szyjka zamknieta na 4 spusty dostałam żelazo na ta moją anemie i żurawinke mam brac na bakterie. Juz powoli gonie nikotynke z ilościa leków

I przytyłam dotychczas tylko 3kg, ale lekarz nic nie mowil ze za mało, za to pochwalił brzuś ze ładnie rośnie
Z każdej wizyty wracam bardzo zadowolona, ze wybrałam akurat tego lekarza, a na poczatku mialam takie wątpliwosci na kogo sie zdecydować
super, ze z dzidzią ok moja ma ważyć 3400 przy porodzie i się bardzo ciesze, że nie bedzie wielka, bedzie może łatwiej rodzić
a z lekami to kooochana czyżbyś chciała zostac naczelną lekomanką na wątku?
Cytat:

Usg wyszło ok. Wszystko pozamykane. Szyjka 28mm, mówili jej, że to ok, ale martwi się, że za krótka. Mały jest wielki, waży 2,2kg. W nocy miała jakieś skurcze, ale dostała zastrzyk i było ok. Jeśli będzie dziś wszystko dobrze, to jutro może wyjdzie...
o kurcze duuuzy synek a szyjka to trochę krótka - mi wydłużyli do 36 mm ostatnio w szpitalu i teraz jak leze to już się chyba nie skraca

coś jakiś senny dzień jest ;/ idę herbatkę zrobić

aaa pochwalę się zakupami kupiłam dzisiaj staniczki:
http://allegro.pl/alles-mama-bianca-...881578589.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=1925690297

i jeszcze koszulkę po porodzie na "pizamowe dni", połozna nam radziła, zeby po porodzie mieć jedną ładną koszulke do chodzenia po domu bo nam to poprawi humor więc zaszalałam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1898804746
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 12:54   #2195
AgaMili
BAN stały

Anka no to Emi "ksiazkowo" zaczela chodzic

Kasia dzieki za odp w sprawie krzesla. Szef mi wlasnie wplacil kaske wiec zamowie to krzeslo do karmienia z poduchami. Ehh £300 niby duzo ale jak kupie krzeslo, komode, szafeczke i lozeczko to nic nie zostanie

Jeszcze godzinka i do domku
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 12:54   #2196
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki...

Postaram się troszkę dzisiaj nadrobić, bo niestety nie mam wcale czasu ostatnio. Obowiązki domowe, synek itd... a na wizaz brakuje.

Na ostatniej wizycie wszystko było ok. Lekarz ani dobrze usg nie zrobił bo nie miał czasu... sprawdził tylko serduszko i najważniejsze rzeczy.

Ostatnio zastanawiam się nad szpitalem w jakim bym chciała rodzić. Chyba zostanę przy tym w którym rodziłam synka. Znam już 0ddział i wiem co i jak, więc nie będę kombinować.

Moja bratowa urodziła córeczkę w 36 tyg. Mała zdrowa, waży 2,600 i ma 50 cm.

Mi zostało 2,5 miesiąca i raczej nie chciałabym urodzić za wcześnie.

Maluszek kopie, wierci się i kręci
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 12:55   #2197
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
19mala83 - lekarz mi mówil że ketony w moczu oznaczają tyle że głodowałaś w nocy i dziecko też - zatem jak sie pojawiają to trzeba sobie coś zjeść tuż przed snem i ich nie będzie
Dziękuję za informację, bardzo możliwe że mogły pojawić sie przez to bo wieczorem miałam akcję z kibelkiem jak w I trymestrze, cała kolację i potem już nic nie jadłam w obawie żeby się nie powtórzyło.

kasikzaki
Cytat:
Ketony to ja też miałam +3 ale na początku ciąży. Wytłumaczono mi że powinnam wiecej pić i lepiej się odżywiać.
przyznam się, że ja dośc mało piję, napewno mniej niż 2 litry dziennie, a co do odzywiania to też różnie, bo jakoś na nic nie mam szczególnie ochoty więc jem żeby jeść i żeby nie być głodna.

Trzymam kciuki za Inutil i oby jutro wyszła, ciekawe jak Pearl czy już się lepiej czuje i jak Monika i jej malenstwo, ciężaróweczka też chyba w szpitalu dobrze kojarzę?no i żeby Agatkowi wyjaśniło się co z tym cukrem.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 12:58   #2198
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
i jeszcze koszulkę po porodzie na "pizamowe dni", połozna nam radziła, zeby po porodzie mieć jedną ładną koszulke do chodzenia po domu bo nam to poprawi humor więc zaszalałam
Koszulka i staniczki świetne Ale ja muszę mieć koszulkę z rękawkami krótki. Ot, siła przyzwyczajenia Ale myślę, że rada położnej jest naprawdę genialna, bo wiadomo, że po porodzie to raczej nie będziemy myślały o makijażu i układaniu włosów, więc chociaż będziemy miały coś ładnego na sobie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:11   #2199
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Koszulka i staniczki świetne Ale ja muszę mieć koszulkę z rękawkami krótki. Ot, siła przyzwyczajenia Ale myślę, że rada położnej jest naprawdę genialna, bo wiadomo, że po porodzie to raczej nie będziemy myślały o makijażu i układaniu włosów, więc chociaż będziemy miały coś ładnego na sobie
właśnie o to chodziło, ze jak spojrzymy w lustro po południu to żeby mieć coś chociaż ładnego na sobie
a dziękuję
własnie przyszła paczka z rzeczami dla małej i są ślicznusie porobie fotki i wam pokaze
Stary 2011-11-09, 13:13   #2200
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
witam
Też będę mamuśka lutową- pozdrawiam Was wszystkie
Powiedzcie mi, ile przytyłyście do tej pory, bo ja ciągle dostaje opieprz od lekarza, że za szybko i za dużo tyję- normalnie mam stresa przed każdą wizytą Moja waga początkowa była 57 kg, a teraz (27 tydzień) ważę 65 kilo...Przybyło mi 8 kilo. Czy jestem ewenementem??? Dodam, że nie objadam się, po prostu tak tyję. W pierwszej ciąży przytyłam dużo więcej.
Ja w pierwszej ciąży w 28 tyg. miałam 8,5 kilo na plusie. W sumie przytyłam 16, a schudłam 13 od razu i 6 do roku Lekarz przesadza.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

co dziisaj dobrego pichcicie???
zrobiłam ogórkową na 2 dni...

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam w ten słoneczny dzionek!
Pisałyście o niskim cienieniu - jak dla mnie to ostatnio masakra. Moje normalne to ok. 105/75, ale np. dzisiaj 90/65. Poza tym ostatnio fatalnie się czuję - nawet w sklepie robi mi się duszno i słabo, nie mówiąc o kościele czy autobusach. Boję się teraz sama wychodzić, bo np. dzisiaj musiałam się wracać, zanim doszłam na przystanek (zakupy muszą poczekać) i co z tym zrobić? Wizyta dopiero za tydzień, a w międzyczasie jeszcze glukoza nie wiem, jak dam radę...
Ja też mam takie niskie ciśnienie.... Czuję się ok, czasem jestem senna. I piję jedną kawę dziennie. Lekarka kazała.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:31   #2201
n1kotynka
Zadomowienie

no to się chwalę pierwszymi ciuszkami dla córeńki

jakość fotek jak to z telefonu przy sztucznym świetle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-6.jpg (22,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-7.jpg (32,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-8.jpg (26,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-9.jpg (27,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-10.jpg (24,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-11.jpg (30,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-12.jpg (25,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-13.jpg (34,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-14.jpg (26,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-11-09, 13:35   #2202
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

Ooo jakie słodkie
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:44   #2203
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Ooo jakie słodkie
a dziękuję
Stary 2011-11-09, 13:46   #2204
czubasek20
Zakorzenienie

Melduje się że z maleństwem jakoś się trzymamy ale mamy nakaz leżenia, więc nadrobię was później jak laptopa mi mężuś przyniesie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:58   #2205
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju
Super ,ale teraz to będziesz miała biegania za nią i pewnie te nieszczęsne upadki bolesne,ale cóż kazdy musi to chyba przeżyć.Mój chrześniak ciagle się przewracał i oczywiscie wiecznie musiał udeżyć o kanty główką,mam nadzieje ,ze was to ominie

Cytat:
Gdyby któraś z Was bała się wyprać kocyk akrylowy, to mówię, że ja dzisiaj wyprałam ręcznie, wirowałam w pralce na poziomie 600obrotów/min(u mnie to wersja mini)
Przed powieszeniem na suszarkę wyczesałam go delikatnie grzebieniem. Wygląda jak przed praniem, uff
Dobrze wiedzieć,bo się trochę bałam

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
4 - Rożek, który dostałam od koleżanki i kocyk z gazetki, który kupiła moja mama
.
Też mam ten kocyk różowy i szary ,ale to dostałam od siostry bo ona pracuje w firmie gdzie zajmuja sie tymi gratisami do gazet i czasmi coś mi weźmie.Dzieki temu mam chyba ze 150 próbek ziajki do pielęgnacji więc narazie nie będe kupowała

Cytat:
super
w jakim banku macie konta? bo my mamy w ing internetowe i wszytsko ok bo jest darmowe, wszytskie przelewy i bankomaty darmowe i wpłatomaty ale cholerka kasa sie ostatnio coraz dłuzej księguje.... przeginaja po prostu....zastanawiamy sie nad zmiana
l
My mamy w pobanku,też wszystko darmowe i przelewy raczej idą szybko
Cytat:

Moja szyjka teraz po wydłuzeniu ma 29mm więc chyba nie ma sie co martwić,chociaz ja od początku miałam max 30mm
Cytat:

Śliczne,widzę ,ze róż króluje ale co zrobić jak większość rzeczy dla dziewczynek jest różowa.Ja sie zapierałam przed rózem w wyniku czego mam pełno rózowych ciuszków

Dziś znowu od rana jeździlismy za wózkiem i ceny sa straszne ,kupimy chyba przez internet bo wychodzi najtaniej i chyba będzie to
tako warrior .Jeszcze nie wiem jaki kolor ale różnica w cenie ze sklepem to nawe 450zł
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:03   #2206
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

słitaśne
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Melduje się że z maleństwem jakoś się trzymamy ale mamy nakaz leżenia, więc nadrobię was później jak laptopa mi mężuś przyniesie
no to odpoczywajcie!!
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Super ,ale teraz to będziesz miała biegania za nią i pewnie te nieszczęsne upadki bolesne,ale cóż kazdy musi to chyba przeżyć.Mój chrześniak ciagle się przewracał i oczywiscie wiecznie musiał udeżyć o kanty główką,mam nadzieje ,ze was to ominie

Dobrze wiedzieć,bo się trochę bałam

Też mam ten kocyk różowy i szary ,ale to dostałam od siostry bo ona pracuje w firmie gdzie zajmuja sie tymi gratisami do gazet i czasmi coś mi weźmie.Dzieki temu mam chyba ze 150 próbek ziajki do pielęgnacji więc narazie nie będe kupowała

My mamy w pobanku,też wszystko darmowe i przelewy raczej idą szybko

Moja szyjka teraz po wydłuzeniu ma 29mm więc chyba nie ma sie co martwić,chociaz ja od początku miałam max 30mm

Śliczne,widzę ,ze róż króluje ale co zrobić jak większość rzeczy dla dziewczynek jest różowa.Ja sie zapierałam przed rózem w wyniku czego mam pełno rózowych ciuszków

Dziś znowu od rana jeździlismy za wózkiem i ceny sa straszne ,kupimy chyba przez internet bo wychodzi najtaniej i chyba będzie to
tako warrior .Jeszcze nie wiem jaki kolor ale różnica w cenie ze sklepem to nawe 450zł
powóz fajny

i dziękuję wszytkim za odp w sprawie banku jak ktos ma jeszcze jakies opinie to bede wdzieczna
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 15:52   #2207
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
leżcie lezcie i odpoczywajcie
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

a pewnie, że róz króluje potem bede kombinować z kolorami, póki co będzie mała księzniczka
Cytat:
słitaśne

i dziękuję wszytkim za odp w sprawie banku jak ktos ma jeszcze jakies opinie to bede wdzieczna
dzieeeki

a pko bp to jeszcze wiem, że drogo wychodzi prowadzenie konta i miałam konto w bph i byłam niezadowolona bo miało byc darmowe a co miesiąc jakims cudem mi pobierali opłaty i zamknęłam rachunek i w city banku mamy i też fajny bank

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

coś tu cicho dzisiaj na forum
Stary 2011-11-09, 15:59   #2208
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
i właśnie dlatego najprawdopodobniej wybiorę inne województwo ;/
a sprawdzałaś inne szpitale? ja jestem z Rybnika i u nas znieczulenie zo jest za darmo

Cytat:
aa to były ostatnie zajęcia i tzci masowali brzuszki, głaskali i potem dostali szminki i mieli namalować domek swojego dzidziolka albo jego samego dośc fajne, tyle ze u mnie przez łożysko z przodu nie dało się wyczuć nogi małej jak położna podchodziła żeby pokazać a jak się dowiedziała w ogóle co mi się dzieje to ręce zabrała jak oparzona dość sympatycznie było

a na zajęcia to po prostu idź w wygodnym stroju, ja chodziłam w wygodnych spodniach albo dresie i inne dziewczyny też

ja kupię jakąś najtańszą tylko do porodu, bo koszulka to się mi za krótka wydaje

i ja do porodu też muszę miec wszystko swoje + rzeczy dla małej no i znieczulenie 600 zł ;/

no właśnie my przechodziliśmy i przez jedno i drugie ostatnio ale wózek to masz rację - wybór jest taki, że masakra

super

no sporo dziewczyn jest w szpitalu....
z tą temperaturą to nie wiem widzę, że u mnie też jest pochmurno, az sobie herbatkę zrobię ale przez to leżenie to się ciesze jak tylko moge chociaz na chwile wyjść
a co do kont to ja tez mam w ing a mąż sobie bardzo chwali konto w mbanku i właśnie szybkie księgowanie i tez wszystko za darmo wiec polecam

super, ze z dzidzią ok moja ma ważyć 3400 przy porodzie i się bardzo ciesze, że nie bedzie wielka, bedzie może łatwiej rodzić
a z lekami to kooochana czyżbyś chciała zostac naczelną lekomanką na wątku?

o kurcze duuuzy synek a szyjka to trochę krótka - mi wydłużyli do 36 mm ostatnio w szpitalu i teraz jak leze to już się chyba nie skraca

coś jakiś senny dzień jest ;/ idę herbatkę zrobić

cudne te staniczki i fajny rozmiar jak Ci przyjdą to pochwal się jak z ich jakością i właśnie z rozmiarem

Cytat:

ale cudne te ciuszki

Ja dziś też jakoś dziwnie czuję rano zaprowadziłam córkę do szkoły a później przyszłam i spałam do godz. 10.30 i później byłam cały dzień jakaś niedorobiona ale to może też przez to że wczoraj z babskiego wieczoru z kina wróciłam ok 23.30 a film listy do M bardzo fajny Karolak jak zwykle wymiata
Stary 2011-11-09, 16:15   #2209
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

czesc
super ze macie juz tyle ubranek bo my sie zastanawiamy nad kupnem kosza Mojzesza tak sie to nazywa?
mamy mikrospijne mieszkanie i musimy w nim zostac do maja,
myslimy kupic ten koszyk i pozniej jak zamienimy mieszkanie na wieksze kupic lozeczko-lozko co myslicie?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 16:30   #2210
uska000
Zadomowienie

hej mamuski bylam u lekarza mam termin miedzy 16a19 grudnia

kupilam malemu pampersy i hugiesy bo nie wiem ktore lepsze spiochy z myszka miki rozmiar 50 :P mam nadzieje ze zmiesci dupke;p

i okrycie kapielowe z korona takie http://allegro.pl/efik1-korona-okryc...905355342.html

za dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki

Ananke brawo dla Emi

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-09 o 16:32
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 16:58   #2211
Haniula
Zakorzenienie

uska to już niebawem :d ooojacie ale super !
a pampersy kupiłaś te new baby czy premium?
My wczoraj w realu kupilismy zestaw startowy huggiesa - mała paczka pieluch, chusteczki i czapeczka, miałam jakis kod z gazety -30% i wyszło niecałe 12zł
Bedzie akurat do szpitala, a pozatym chciałam kupić pampersy.
Ile paczek 1 kupujecie?

a ja pieke karpatke
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 16:58   #2212
madziorek175
Raczkowanie

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...ch,1719244,225 polecam :P
madziorek175 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 16:59   #2213
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
czesc
super ze macie juz tyle ubranek bo my sie zastanawiamy nad kupnem kosza Mojzesza tak sie to nazywa?
myslimy kupic ten koszyk i pozniej jak zamienimy mieszkanie na wieksze kupic lozeczko-lozko co myslicie?
ja też nie mam za wiele miejsca dlatego zakupiłam taki koszyk na licytacji i dokupiłam do niego stojak/kołyskę
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:09   #2214
uska000
Zadomowienie

Haniula ja tez kupilam ten zestaw ale za 19;/ ;p
zwykle pampersa ta mala paczke 47bodajze tzt potem dokupi

widzialas jaka ta czapka wielka w tym zestawie??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:15   #2215
NataliaM1103
Rozeznanie

[QUOTE=uska000;30415492]hej mamuski bylam u lekarza mam termin miedzy 16a19 grudnia

oj to juz niedługo!

ja jakoś 13 grudnia odstawiam fenoterol to bedzie 36 tydzień,a gdy odstawi się fenoterol to można urodzic po 5 dniach (a że 37 tydzien to juz ciąża donoszona więc bedzie wszystko dobrze)ale można też normalnie doczekac 40 to już sprawa organizmu

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
odpoczywaj dużo!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:17   #2216
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Odwiozłam TZta do pracy (przd 15:00) i do tej pory jeździłam z mamą po sklepach ..
Makabra, jutro 10-ty, lud wziął wypłate, do tego 11 jest wolny i kolejki są masakryczne ..
Kupiłam deskę do prasowania w Biedronce i ciacho w cukierni
Nadrabiam Was teraz z kubkiem kakao i ciachem

Cytat:
A zapomniałabym! Muszę się pochwalić!! Mąż kupił mi wczoraj wózek . Mutsy 4 rider kolor złoto- brązowy. Zdjęcia wrzucę jutro jak wróci z Holandii.

O kolor dokładnie takie jak ta gondola.
http://xarchiwum.pl/mutsy-4rider-max...420543299.html
dla męża

Cytat:
super

kurka ale się zimno zrobiło!!! od rana było słoneczko i cieplutkow iec ja szybko reczniki do pralki...wyprało sie - ja do ogrodu powiesic a tu mgła jak diabli i 6 stopni się zrobiło... dosłownie w ciągu godziny... masakra

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Napisałam do Agatka!
ogolnie u nich ok! ale pojawił się jej cukier w moczu i nie chcą ich wypuścić. leży pod KTG. we krwi nie ma tego cukru....

trzeba by jeszcze moze do Pearl napisac... i ciekawe co u Czubaska...i u Moni... i Inutil
Neska, ja mom konto w BGZ ..musiałam tam założyć, jak brałam u nich kredyt, też mi długo kasę księgują niestety

Ojej, nieciekawie u Agatka ... trzymam kciuki

Cytat:
hej mamusie

Kurcze co się dzieje, tyle z nas w szpitalu Agatek Monia Czubasek Inutil 3mam kciuki

My wczoraj bylismy na wizycie. Jestem bardzo zadowolona Malutka wazy 1100g rozwija się prawidłowo, lezy sobie rozwalona na ukos w brzuchu ale głową w dół. Chociaz lekarz mowil ze na tym etapie to ona sie moze jeszcze kręcic jak chce Zapytałam ile teoretycznie bedzie ważyc blizej konca to lekarz mowił ze 3500-3600g a tp znowu sie skrócił do 3 lutego
Szyjka zamknieta na 4 spusty dostałam żelazo na ta moją anemie i żurawinke mam brac na bakterie. Juz powoli gonie nikotynke z ilościa leków

I przytyłam dotychczas tylko 3kg, ale lekarz nic nie mowil ze za mało, za to pochwalił brzuś ze ładnie rośnie
Z każdej wizyty wracam bardzo zadowolona, ze wybrałam akurat tego lekarza, a na poczatku mialam takie wątpliwosci na kogo sie zdecydować
Super, że z dzidzią wszystko ok A przytyłaś maluteńko

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie
U mnie dzisiaj piękna pogoda, cieszę się bo cały czas muszę wietrzyć pokój Milenki bo jeszcze czuć farbą. Umyję tem dzisiaj okno(pomalutku) i drzwi bo po malowaniu usyfione są.

Obżeram się właśnie cukierkami celebrations(moje ulubione) wczoraj kupiłam dwa pudełka po 855g za pół ceny wyprzedarz po halloween Moja też sie tak rozpycha że czasami pam wrażenie że skórę mi przebije tymi swoimi girkami

Zbiór bardzo ładny i pokaźny a synek ma dobre spostrzeżenie
Mmmmm ...celebrations
Zastanawiałam się nad nimi dzisiaj w Tesco ( puszka po 29,90), ale stwierdziłam , że jakbym to zeżarła to wszystko mi w tyłek pójdzie, więc kupiłam ciach w cukierni - efekt ten sam, a przynajmniej duuuuużo taniej

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:17   #2217
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Haniula ja tez kupilam ten zestaw ale za 19;/ ;p
zwykle pampersa ta mala paczke 47bodajze tzt potem dokupi

widzialas jaka ta czapka wielka w tym zestawie??
no wielka to chyba na lato dopiero :p
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:27   #2218
Angelika_26
Raczkowanie

Uska okrycie kąpielowe świetne!!! Chyba też zamówie.

A co do artykułu o gazie rozweselającym to u mnie w szpitalu od nie dawna właśnie to jest. Zamierzam z tego skorzystać Tylko gorzej jak ja się zaczne śmiać to mnie w całym szpitalu będzie chyba słuchać. hehehe Niestety mój śmiech odziedziczyłam po mamie, która jak się śmieje to cała klatka słyszy. Jasio to już ma dosyć jak mamusia się śmieje. Mam nadzieję, że drugi synek chociaż to zaakceptuje.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 17:43   #2219
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
aaa ja do porodu chce kupić jakąs koszule nocną w lumpku albo najtansza na rynku , bo slyszalam ze czesto pozniej nadaje się tylko na śmietnik Pozatym dwie koszule nocne do karmienia i mysle ze styknie, wole więcej niz za mało gdyby co

W ogole, rozmawialam wczoraj z tż na temat porodu rodzinnego- ze chce wiedziec czy bedzie ze mną, chce byc spokojna ale nie bede miala mu za złe jesli powie ze nie. Poprostu w tej sytuacji poprosze mamę bo jakos nie wyobrażam sobie byc całkiem sama.
Powiedział, ze mimo ze on sie boi masakrycznie i pewnie szybko padnie to nie wyobraża sobie zeby ktoś inny trzymał pierwszy naszą Lenke na rekach Ciesze sie bardzo, bo wiem ze dla niego to bedzie mega trudne- on ma coś takiego ze nawet jak mu się cos opowiada o krwi albo takie rozne to mu słabo

Oby tylko nie miał wtedy delegacji albo służby
dla Tza .. żeby mój podchodził do tego w ten sposób Chba nie będzie chciał,choć tak na serio jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat

Cytat:

No to kciuki , żeby jutro wyszła

Cytat:
my wczoraj po usg mielismy z meżem wieczór sentymentów ;D, ze juz się stycznia nie mozemy doczekac i w ogole jak to mozliwe, ze z takiego plemniczka i jajeczka zrobił się mały człowieczek najwazniejszy dla nas na swiecie
ja osoba z medycznym wykształceniem tego za cholerę pojąć nie mogę cud normalnie...
Oj, cud, cud Ja też czasami nie mogę uwierzyć, jak to możliwe, że mam w brzuchu małego człowieczka

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
za 2 tygodnie będzie miała roczek
Super, zuch dziewczyna

Cytat:
[...]

Normalnie szokujące są te ceny
Okropne jest to, że bólu mogą uniknąć tylko kobiety, które na to stać

za zakupy

Dla córci też śliczne zakupy

Cytat:
Anka no to Emi "ksiazkowo" zaczela chodzic

Kasia dzieki za odp w sprawie krzesla. Szef mi wlasnie wplacil kaske wiec zamowie to krzeslo do karmienia z poduchami. Ehh £300 niby duzo ale jak kupie krzeslo, komode, szafeczke i lozeczko to nic nie zostanie

Jeszcze godzinka i do domku
I tak musiałabyś kupić mebelki dla Marcelka, więc musiałabyś i tak wydać tę kaskę .. a tak, wydajesz tę "dodatkową" .. Trochę mniej boli taki wydatek

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej mamuski bylam u lekarza mam termin miedzy 16a19 grudnia

kupilam malemu pampersy i hugiesy bo nie wiem ktore lepsze spiochy z myszka miki rozmiar 50 :P mam nadzieje ze zmiesci dupke;p

i okrycie kapielowe z korona takie http://allegro.pl/efik1-korona-okryc...905355342.html

za dziewczyny w szpitalu trzymam kciuki

Ananke brawo dla Emi
Matko, to już niedługo

Cytat:
uska to już niebawem :d ooojacie ale super !
a pampersy kupiłaś te new baby czy premium?
My wczoraj w realu kupilismy zestaw startowy huggiesa - mała paczka pieluch, chusteczki i czapeczka, miałam jakis kod z gazety -30% i wyszło niecałe 12zł
Bedzie akurat do szpitala, a pozatym chciałam kupić pampersy.
Ile paczek 1 kupujecie?

a ja pieke karpatke
Któraś dziewczyna tu radziła, żeby na początek nie kupować wielkich paczek pieluchna zapas, bo nie wiadomo które maluszkowi podejdą ..
Ja do szpitalakupię jedną małą paczkę pampersów albo huggiesów, a potem albo zostanę przy tych, jak dzidzia nie będzie odparzona, albo będę zmieniać ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 18:15   #2220
AgaMili
BAN stały

Powiem wam ze mam dosc tej pracy. Dowiedzialam sie ze wszyscy wszystkich tam obgaduja za plecami, teraz gdy moja kolezanka ktora ma mnie zastapic tam pracuje to mi wszystko donosi, takze mi gadaja na nia - jej na mnie a poza tym kazdy na kazdego z osobna. Jeszcze tylko 4 tygodnie. A w ogole mi szef mowi ze bedzie na mnie czekal i ustalilismy ze wroce po 4 miesiach a jej mowi ze ja juz nie wroce, co za debil, prostak i jeszcze klamca na dodatek.
Ale tz mi poprawil humor ze na weekendzie zrobimy caly koncik Marcelka , nawet tapety
Mam jeszcze pytanie,
Jaki komplet poscieli kupujecie do lozeczka?? Tzn. ile czesciowy i czy z baldachimem. U nas strasznie duza roznica w cenie bo taki ladny komplecik 6-czesciowy -> klik kosztuje 35 funtow a taki klik <-- z baldachimem 11 czesciowy juz 90 wiec chyba wybiore ten bez baldachimu mimo ze bardzo mi sie podoba i daje tez cien gdy dziecko kladzie sie spac gdy jest jeszcze jasno, no ale to takze zbiorowisko kurzu...
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
czesc
My mamy kosz Mojrzesza ale bedzie stal w salonie a lozeczko na gorze w sypialni. Ale jezeli macie male mieszkanie to tak na 4-6 miesiecy powinno byc ok.
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
I tak musiałabyś kupić mebelki dla Marcelka, więc musiałabyś i tak wydać tę kaskę .. a tak, wydajesz tę "dodatkową" .. Trochę mniej boli taki wydatek
Dokladnie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości