Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 09:58   #2191
nettka_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
nettka to mój kompleks więc uważaj

hheeh jeszcze mnie zabijesz cyckami

taki żarcik
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:04   #2192
Oliveira79
Zadomowienie

teraz juz naprawde uciekam

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:06   #2193
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
teraz juz naprawde uciekam

czekam az moj szkrab sie obudzi i tez uciekamy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:08   #2194
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Seona jeśli fikcyje to mogą olewać takie konto. Na FB strasznie nie lubią lewcyh kont lepiej graj ze swojego prawidziwego
ale ono nie jest fikcyjne moje dane, moje zdjecie, tylko nie mam zadnych znajomych bo mi sie nie chce szukac

Cytat:
boshe dziewczyny grzeszycie 2 kg??? toz to tego nawet nie widać, ja mam do zrzucenia jakies 13kg daleko mi do Waszych 55 - 58 kg a nie wygladam na grubego potwora, tzn. nie jest jeszcze ze mna tak zle, wiec Wy z tymi Waszymi 58kg i kompleksami - nie kumam. Przecież to sama skóra i kości. Aha i mam 163cm żeby nie było ze mam 180 i chce wazyc 50 kg
oli to mamy takie same wymiary, ale ja sie fatalnie w tej wadze czuje

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

dostałam mejla:

hurra

BASIULA a Ty?
ja tez wygralam

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-05-11 o 10:13 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:19   #2195
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
ale ono nie jest fikcyjne moje dane, moje zdjecie, tylko nie mam zadnych znajomych bo mi sie nie chce szukac

oli to mamy takie same wymiary, ale ja sie fatalnie w tej wadze czuje

ja tez wygralam
co wygralyscie?
Stary 2012-05-11, 10:26   #2196
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a zastanawiałam się co się z Tobą dzieje....

niestety nie mam pomyslu bo mnie czeka wychowawczy a potem wrócę do pracy,ale czy mnei zwolnią czy nie tego nie weim....[COLOR=Silver]
Dzięki Kochana, wszystko prawie ok, poza tym, ze jestem wkurzona na wszystko i nie mam energii. Już nawet nie pamietam, kiedy były przytulanki z żulem
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:27   #2197
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej maminki

Nocka - już taki standard u nas

princessskaa ja nie proszę, ja błagam zaczaruj i moją córcię

Oliveira u nas ten sam problem z piciem/pobudkami. Amelka od początku jest na cycu, mm nie piła nigdy, nie dostawała nic do picia itp. Trochę może dziubnęła kilka razy z kubeczka doidy. Od kilu tygodni w nocy mam kilkanaście pobudek (albo na cyca, albo na smoka - zależy co pannę zadowoli), więc chciałabym wprowadzić mm na noc. Wczoraj kupiłam Bebiko 2 dobry sen, ale A wypiła z krzykiem może z 20ml i koniec. Prężyła się, płakała, szukała cyca, ale z butli nie chce i nie umie pić (gryzie smoczek). Nawet jak mi się wydaje, że ssie to i tak nie ubywa nic z butelki. Dostała się cyce na noc, zasnęła i w nocy znów armagedon. Dziś zrobiłam jej soczek - z butli nie, z niekapka nie, wypiła trochę z doidy. Nie wiem jak mam to wszystko rozwiązać, ale już nie daje rady z nocnym wstawaniem.
Nie wiem czy problem też nie tkwi w smoczku (też MAM Baby Perfect). Dawałam jej kiedyś tylko do zaśnięcia, potem wyciągałam i było ok. 2 pobudki w nocy na jedzenie i śpimy dalej. Ale jakieś 2-3 tyg temu (pisałam Wam) Amelka najchętniej spała by ze smokiem całą noc. Teraz niby nie śpi całej nocy ze smokiem w buzi, ale budzi się po niego jak jej wypadnie. Nie wiem czy nie za bardzo się do niego nauczyła i budzi się nie dlatego, że jest głodna tylko, że np. nie ma smoka
Oszaleć można

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
s

czy nitki czarne w kupce to krew?

a miałam pytać - stosujecie już kubki niekapki?
1. Jeśli nie dawałaś banana, to może być i krew
2. Próbujemy stosować z TT

Zeszła już Wam dynia?

OlusiaS

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Ja karmię i mam B ...

noooo to przybij piątkę

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
hheeh jeszcze mnie zabijesz cyckami
taki żarcik
to mi poprawiłaś stanowczo humorek

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 10:43   #2198
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

to mi poprawiłaś stanowczo humorek
ciesze się

my mykamy na spacerek a potem prasowanko
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:45   #2199
elf27
Zadomowienie

AGA zeszła ale durna próbowałam podać znowu kleik i dzisiaj taka kupa
ja już nie wiem co gotować

a z tym smokiem nasz od 1,5 tygodnia ma podobnie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:48   #2200
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Kochane ja jestem bezrobotna od czerwca 2011r.. Zero macierzyńskiego, bo zaszłam w ciąże to zwolnili mnie..

kochanie ale masz zarazdnego TŻta, a ja? jam sama jak palec, ostatnio w domu sie nie układa z tatą, więc musze liczyć tylko na siebie... a kasy styknie MOŻE do lipca... a co potem ? esh :/

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:52   #2201
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
jak karmilam mialam H teraz mam D.
ale mam prawidlowo dopasowany stanik czyli scisk pod cyckiem na koszt wiekszej miseczki. Bo jakbym kupowala stanik wg zasad moich kolezanek to bym miala pewnie z 80A, a nie 70D
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Ja karmię i mam B ...

a może masz źle dobrany?
wszystko zależy od dobrego zmierzenia
Ja na oko to ma mam jakieś 75B ale po uświadomieniu mam 70-C/D zależy od firmy, a jak karmiłam E
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 11:20   #2202
mol_aa
Zadomowienie

Zostawić was na 1,5h i co 2 strony do nadrobienia

Baha
widizałam zdjęcia i jestem w 100% pewna ze masz zle dobrany stanik, ja kilka lat temu nosiłam 75B ibyłam dumna z tego , a 4 lata temu spotkałam prawdziwą graficiarkę, mój rozmiar zmienił się do 70 D - E. Teraz jak karmię dużo mi cyc nie urósł, więc wchodzę prawie we wszystkie staniki sprzed ciąży, a ciążowe są wręcz idealne rozm 70 E
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 11:42   #2203
dygotka8
Zakorzenienie

Molaa-a nie brafiterka

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:04   #2204
fatal21
Wtajemniczenie

Oliveira przybijam 5 z Dukanem.jak kojarze to Wiolq i Olusia tez udzielaly sie na forum.ile schudlas?ja 10 w 6mcy brak skutkow ubocznych no moze kamien nazebny wiecej nic
Stary 2012-05-11, 12:05   #2205
OlusiaS
Wtajemniczenie

pisza i pisza i pisza ,nie przeczytam teraz.

Uwaga uwaga,nasze piorko pozostaje piorkiem,wazy 6650g,68 cm....................... ......................... ......
wg lekarza waga dobra...
Cos dla Elf ze wzgledu na alergie mam karmic do roku i nie podawac zadnego mm
Z papkami caly czas probowac,zaskoczy sama
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:06   #2206
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Muszę trochę się ogarnąć, bo na 12 podejdziemy pod przedszkole, odbierzemy koleżanke z pracy i pójdziemy na spacer wspólny Zajrzę do Was potem, jak znajdę chwilkę. Muszę jeszcze jakieś ciacho zakupić dla gości i odkurzyć. CIAO
mój tż powiedziałby mi że jestem leń, bo mogę sama upiec, ja bym to raczej nazwała zaradnością
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
wiesz,ja wychodzę z założenia,że jeżeli teraz pozwolę by zostało mi te 2 kg,za rok przybedzie mi kolejne 2 albo więcej i też machnę ręką i tak z jkażdym kolejnym kilogramem to za parę lat nie zmieszczę się w drzwiach...więc ja wolę ćwiczyć,nie obżerać się i nie narzekać,że gruba jestembo od narzekania to jeszcze nikt nie schudłja bardzo lubię jeść,ale trzeba też dbać o swoje zdrowie.no i jak się ćwiczy to i ciało jest jędrniejsze,ładniejszea latka lecą więc teraz coraz łatwiej będzie złapać kilogramy niestety
póki co 58 nie waże jeszcze...
myślę podobnie tylko u mnie na myśleniu się kończy
Cytat:
moj mlody tak sie poci ze jakbym miala go cialo do ciala to bysmy sie rozplyneli
a mojej pani strasznie pocą się stópki, why
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:06   #2207
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Oliveira przybijam 5 z Dukanem.jak kojarze to Wiolq i Olusia tez udzielaly sie na forum.ile schudlas?ja 10 w 6mcy brak skutkow ubocznych no moze kamien nazebny wiecej nic
tak,ale ja tylko 10 dni,bo bylam 2 tygodnie po porodzie i zle sie czulam,leb mi rozsadzalo.
potem probowalam jeszcze raz,rowniez wytrzymalam 10 dni
Stary 2012-05-11, 12:12   #2208
mol_aa
Zadomowienie

dygotka sprawdzam teraz dwa razy tak brafiterka tak to się własnie pisze, jak jedną ręka zabawiam małego a druga odpisuje

Olusia a czy te suche plamy nadal u małej się utrzymują???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:27   #2209
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Olusia a czy te suche plamy nadal u małej się utrzymują???
pojawily sie,jak zaczelam mm podawac

Wczoraj caly wieczor myslalam,co zrboc z tym moim niejadkiem i wymyslilam,ze sprobuje od poczatku,czyli od wprowadzania samej marchewki,jablka itd.Ugotowalam jej przed chwila obydwie rzeczy razem i wsunela calkiem niezla porcje .To teraz robimy wszystko powoli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 12:51   #2210
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

goldika krzywo stanęłam, na szczęście coraz mniej boli - jutro zostaję sama to nogę muszę mieć w miarę usprawnioną

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kochanie ale masz zarazdnego TŻta, a ja? jam sama jak palec, ostatnio w domu sie nie układa z tatą, więc musze liczyć tylko na siebie... a kasy styknie MOŻE do lipca... a co potem ? esh :/
Ja też mam zaradnego TŻ-ta, bo w ciążę zaszłam będąc na bezrobociu, a od września już zasiłku nie biorę - jest ciężko, ale jakoś dajemy sobie radę (nie wiem jak długo bo teściowa krzyczy aby się do rachunków dokładać, a buntuje ją szwagierka wrrr - umowa była inna no ale....).
A Tobie współczuje, zawsze jest jakoś lżej jak się jest we dwoje.

Z moimi cyckami nie jest jeszcze tak źle 65F - ale był niezły szok jak mi w jednym momencie miseczka z ogromnego H na F poleciała, ale już się przyzwyczaiłam. Ciekawe jaki rozmiar będzie po zakończeniu karmienia.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 13:01   #2211
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Baha
widizałam zdjęcia i jestem w 100% pewna ze masz zle dobrany stanik, ja kilka lat temu nosiłam 75B ibyłam dumna z tego , a 4 lata temu spotkałam prawdziwą graficiarkę, mój rozmiar zmienił się do 70 D - E. Teraz jak karmię dużo mi cyc nie urósł, więc wchodzę prawie we wszystkie staniki sprzed ciąży, a ciążowe są wręcz idealne rozm 70 E
i co strzelilyscie jakies grafitti na murze?
brafitterka pewnie pomogla Ci ze stanikiem
Stary 2012-05-11, 13:08   #2212
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
goldika krzywo stanęłam, na szczęście coraz mniej boli - jutro zostaję sama to nogę muszę mieć w miarę usprawnioną

Ja też mam zaradnego TŻ-ta, bo w ciążę zaszłam będąc na bezrobociu, a od września już zasiłku nie biorę - jest ciężko, ale jakoś dajemy sobie radę (nie wiem jak długo bo teściowa krzyczy aby się do rachunków dokładać, a buntuje ją szwagierka wrrr - umowa była inna no ale....).
A Tobie współczuje, zawsze jest jakoś lżej jak się jest we dwoje.

Z moimi cyckami nie jest jeszcze tak źle 65F - ale był niezły szok jak mi w jednym momencie miseczka z ogromnego H na F poleciała, ale już się przyzwyczaiłam. Ciekawe jaki rozmiar będzie po zakończeniu karmienia.
moja mama nie krzyczy zeby dokladac sie do rachunkow tylko obciela mi 600zl ktore dostawalam od niej (jestem na utrzymaniu rodzicow). zrobila to pewnie dlatego, ze za dobrze zyje z ojcem. ale ani slowa jej nie powiedzialam, jej decyzja.
ale jak odmowi mi zaplace 50% czesnego to chyba zloze wniosek o alimenty sadownie na siebie. bo uczelnie platna wybralam tylko dlatego, ze rodzice zdeklarowali, ze beda mi placic to gigantyczne czesne, tak chcialam isc na panstwowe za free

Na innym watku jedna laska przerobila moje zdjecie zmieniajac mi kolor wlosow, ktory najlepszy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg goldika.jpg (59,6 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-05-11, 13:18   #2213
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

Na innym watku jedna laska przerobila moje zdjecie zmieniajac mi kolor wlosow, ktory najlepszy?
srodkowe .Ale rudy tez calkiem calkiem
Stary 2012-05-11, 13:35   #2214
Aniolina
Rozeznanie

nie wiem czy szparagi sa afrodyzjakiem, ale ja je uwielbiam i bez maselka tez sa dobre, wlasine wsunelam caly talerz
baha przygotowanie jest bardzo proste kupujesz odlamujesz konce- bo czesto sa zdrewniale(trzymasz w polowie i ciagniesz za koniec) potem obierasz biale, zielonych nie i sie gotuja ok 10 min w wodzie z sola. mniam
dzis TZ nie je ze mna obiadu wiec na drugie danie caly brokul. Jakby jadl to by narzekal, ze tak warzywnie i bezmiesnie. Szkoda, ze mlode ziemniaczki jeszcze tak mlodo nie smakuje. A jutro bedzie botwinkowa, tylko bez smietany moze wypasc blado.

Na spacerku bylysmy tym razme krotko- goraco, za 2 h jedziemy po TZTa autem i kolejny spacerek

U nas w biedronce jeszcze troche tych body bylo, fajne w sumie ale doszlam do wniosku, ze i tak mamy sporo na teraz a kupowac na zime krotki rekaw to bez sensu. NO i zaczelam sie zastanawiac czy dla siedzacego dziecka w pieluszce wielorazowej nie lepsze sa koszulki jednak.
Probowalam ja wysadzic dzis do nocnika, ale zanim ja rozebralam(a miala tylko body) i zdjelam pieluche to bylo juz po.

Na mnie wszystkie staniki sprzed ciazy na razie sa za wielkie w obwodzie i za male w miseczce.
Wyciagnelam w ogole letnie ciuchy i wsyztskie spodnie spodenki, spodniczki ze mnie spadaja jedne jakies wciagnelam na tylek bo sa z paskiem wiazanym.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

tez mysle, ze srodkowe

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

no Olusia malenka Ci wolno rosnie, ale caly czas do przodu. A w niemczech nei ma jakis mlek typu pepti, nutramigen? bo skoro normalne szkodzi to jak bedziesz miala znow jakis kryzys to cos musisz jej przeciez podac
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:04   #2215
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
nie wiem czy szparagi sa afrodyzjakiem, ale ja je uwielbiam i bez maselka tez sa dobre, wlasine wsunelam caly talerz

[/COLOR]tez mysle, ze srodkowe

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

no Olusia malenka Ci wolno rosnie, ale caly czas do przodu. A w niemczech nei ma jakis mlek typu pepti, nutramigen? bo skoro normalne szkodzi to jak bedziesz miala znow jakis kryzys to cos musisz jej przeciez podac
1.to nam jutro powiesz,czy faktycznie szparagi maja takie dzialanie
2.w sklepach sa mleka HA lub SL i na bank sa typu np.pepti.Powiedzial,ze mam dawac papki + mleko,na pewno dziecko nie bedzie glodne i mleka jest wystarczajaco .Kategorycznie zabronil dawac mlek,nawet sojowego nie
Max w tym wieku mial tyle samo cm,ale wazyl prawie kilogram wiecej.Oboje z TZ'tem jestesmy niscy,wiec pewnie dzieci za wysokie nie beda

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

ile razy uzylam slowo mleko
Stary 2012-05-11, 14:05   #2216
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
1.to nam jutro powiesz,czy faktycznie szparagi maja takie dzialanie
2.w sklepach sa mleka HA lub SL i na bank sa typu np.pepti.Powiedzial,ze mam dawac papki + mleko,na pewno dziecko nie bedzie glodne i mleka jest wystarczajaco .Kategorycznie zabronil dawac mlek,nawet sojowego nie
Max w tym wieku mial tyle samo cm,ale wazyl prawie kilogram wiecej.Oboje z TZ'tem jestesmy niscy,wiec pewnie dzieci za wysokie nie beda
wczoraj tez jedlismy i nie sprawdzilo sie, bo akurat przerwalismy tygodniowe pasmo tzn ja przerwalam bo juz mialam dosyc
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:32   #2217
dygotka8
Zakorzenienie

a ja nigdy szparagów nie jadłam....a chciałabym....tak samo szpinaku....

goldika tez mi sie wydaje,ze w srodku.lub drugie?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 14:40   #2218
pokszyfka
Zadomowienie

napewno nie te ostatnie
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 15:12   #2219
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze zazdroszczę

Daj mi połowę z Twoich. W tedy będziemy obie zadowolone

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:

Baha widizałam zdjęcia i jestem w 100% pewna ze masz zle dobrany stanik, ja kilka lat temu nosiłam 75B ibyłam dumna z tego , a 4 lata temu spotkałam prawdziwą graficiarkę, mój rozmiar zmienił się do 70 D - E. Teraz jak karmię dużo mi cyc nie urósł, więc wchodzę prawie we wszystkie staniki sprzed ciąży, a ciążowe są wręcz idealne rozm 70 E

Wiesz co wszystko możliwe, że jednak nie noszę takiego rozmiaru jak powinnam, bo nigdy nie trafiłam w ręce fachowca
Kupuję staniki w hm i uważam że rozm 80B jest ok .... ale ile w tym prawdy

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
moja mama nie krzyczy zeby dokladac sie do rachunkow tylko obciela mi 600zl ktore dostawalam od niej (jestem na utrzymaniu rodzicow). zrobila to pewnie dlatego, ze za dobrze zyje z ojcem. ale ani slowa jej nie powiedzialam, jej decyzja.
ale jak odmowi mi zaplace 50% czesnego to chyba zloze wniosek o alimenty sadownie na siebie. bo uczelnie platna wybralam tylko dlatego, ze rodzice zdeklarowali, ze beda mi placic to gigantyczne czesne, tak chcialam isc na panstwowe za free

3 fotka, ale jeśli mam być szczera coś jeszcze mi brakuje, może coś cieplejszego .....

Aniolina za info. Wiem jak się je gotuje oglądałam ddtvn ale nie wiem z czym je podawać, tak same się je .... kiedyś nad morzem jedliśmy łososiem, ale tego w dumu nie zrobię

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-11 o 15:15
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 15:14   #2220
goldika
Zakorzenienie

Baha mysle ze pod biustem powinnas miec max 70 ja mam 70, a Ty przeciez drobna jestes mimi wzrostu

co do wlosow tak dla zabawy wrzucilam bo bede trzymac sie jasnego brazu

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Baha zgadzam sie, wole cieple odcienie zdecydowanie mam ciepla karnacje wiec pasuja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości