|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to część jego jest i zamiast sie cieszyć że zdrowe to narzekają ![]() Ja bym chyba opierniczyła takiego człowieka ![]() I to jeszcze własny mąż narzeka - no luuuudkowie
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Haj!
No nimon cosu no nimom cosu... niemomo cosu was nadrabiac mam tyle roboty bo jak wiecie na zwolnienie sie od piatku wybieram a tak naprawfde od wtorku i mam tyle roboty przed tym ze hohooo...... nie łogarniam normalnie
|
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
a dlaczego wola dziewczynki yyy moja teściowa i tez kolega tz z pracy, co ma dziewczynkę i chłopca stwierdzili bo SPOKOJNIEJSZE
|
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Kolegom mówił w ten sam dzień co się dowiedzieliśmy i własnie trochę go opieprzyli i w sumie dobrze, a teraz już jest zadowolony, przyzwyczaił się do nowej myśli przestawił sobie wszystko w głowie i jest ok .---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
No to już wszystko wiem o tych serach.
Dzięki dziewczyny |
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tz tez liczyl na syna, mysle, że po cichu każdy facet liczyc
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też bardzo chcieliśmy córeczkę a synek chciał braciszka,ale jestemśmy bardzo szczęśliwi,że dzidziuś jest cały i zdrowy![]() ale może jeszcze nam pobłogosławi i córeczką ![]() Czasem mam jakieś lęki,że nie pokocham synka,że będę miała depresje,... nie wiem,czy pamiętacie,kiedyś mówiłam Wam,że miałam taki właśnie sen....., ale ja gadam głupoty!przecież kocham moje dzieciaki,będą wspaniałymi braćmi i uwielbiam być w ciąży i czuć ten CUD,który każdego dnia się dokonuje-maluszek rozwija się Byłam dziś oddać krew na toxo-49zł+10zł,bo to nie mój rejon ,a jutro zaniose mocz i będę piła 75g glukozy bleee...A dziś biorę się za obiadek,będzie szybki ryż z warzywami na patelnie ,potem o 13-ej mamy w przedszkolu u synka święto Rodziny i będzie śpiewał i tańczył mój kochany już prawie pięciolatek.Nie moge się doczekaćAle mętlik wypowiedzi zrobiłam ![]() Pozdrawiam.Miłego dnia!!!
|
|
#2198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo, bardzo podoba ![]() Mój mąż też chciał synka więc dostał dziewczynkę. Jeszcze ciągle o Bejbiku mówi: on. No cóż będzie się musiał nauczyć zaplatać warkocze ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
A ser feta w ciąży można ???
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas dla moich rodziców to będzie pierwszy wnuczek, dla mojej teściowej też, a dla teścia 3, bo ma już 2 dorosłych wnuków (w wieku mojego męża ) od córki z pierwszego małżeństwa.
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Paula byłaby zachwycona
Tak w ogóle to bardzo mi przykro jest. Moja mama jest zatrudniona w takiej spółce transportowej i ja też jestem, ale tak tylko na papierze żeby mi staż leciał w pełnej rachunkowości. Pisałam wam kiedyś że jak zaszłam w ciążę to mi nawet zarobki podnieśli abym miała wyższy zasiłek. Od jakiegoś czasu są problemy, bo zrezygnowałyśmy z prowadzenia księgowości ich synowi ( co sami zasugerowali ), U ich syna pracowała tez ich córeczka je.bnięta co zawsze wszystko wie najlepiej i potrafiła źle wypisać faktury a przylecieć i drzeć na nas mordy. W końcu miałyśmy dość po kolejnej jej akcji i ich ojciec zasugerował abyśmy zrezygnowały z papierów syna, co było najlepszą decyzją. I teraz ciągle o coś się czepiają. Dziś mama była tam w spółce i pan Piotr ( prezes ) mówi że tak nie może być, że ja jego żonie nawet dzień dobry nie mówię na ulicy, że udaję że jej nie widzę i nie znam. A ja na prawdę jej nie widziałam ostatnio. Ponoć na mieście ją mijałam i w Zusie. A ja niewiem kiedy. I tak mi przykro że oni się ciągle czepiają. I to mama ciągle obrywa. Kur.wa no co by mi zależało dzień dobry powiedzieć, z resztą zawsze mówię, Paula też jest nauczona. Musiałam jej nie zauważyć, albo nie poznać. Nie mam pamięci do twarzy. Kurde niby nie powinnam się przejmować, ale tak mi przykro... |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
CZeść dziewczyny.
Mały od rana kopie Ostatnio zjadłąm ser pleśniowy to mi tak niedobrze było, że zrezygnowałam. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Sandra fototapeta super! Konczi zbulwersowała mnie sytuacja w której się znalazłaś. Ja bym zgłosiła na policje całą sprawe. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Mam pytanie. Czy Was rano boili przciwna pachwina ,niż ta na której spałyście? Bo mi się troche brzuch powiększył i rano jak się budze to mnie boli tak, jakby brzuch całą noc ciągnął do materaca i więzadła się naciągnęły. Ból trwa około minuty i przechodzi.
|
#2202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny już mi chyba przeszła złość bo malusia przecież to odczuwa więc muszę się opanować .. mąż będzie załatwiał to z policją ale i tak szkodliwość niska to nic jej nie zrobią ale zgłosimy to ... zresztą dostaliśmy odpowiedz z tablicy że jest ochrona danych osobowych i oni nie pomogą w niczym - chronić oszustów super ! trudno więcej na taki układ nie pójdę ... a niunia dostanie inną karuzelke i pościel Cytat:
kochana trzymam kkciuki za egzaminy i wpadaj częściej ... już na mailu są dane owe cwaniary .... i wysyłam dane .... a ja zrobiłam leczo tak mi się chciało i uczę się ... no trzeba to siedzę ale jakoś odmóżdżona w tej ciąży jestem
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Ostatnio mnie nie było, bo byliśmy z TŻtem na wycieczce w Zakopanem. Tęsknił ktoś? ![]() W piątek kupiłam dzidzi kilka ciuszków, zaraz Wam je pokażę. Właśnie dopracowuję moją listę (czyt. przepisuję na czysto ) i potrzebna mi jest Wasza pomoc.... Powiedzcie mi ile mniej więcej sztuk powinnam kupić:majtek do szpitala tych bawełnianych, podkładów na łóżko, podpasek (i tych gigantycznych i tych mniejszych) i staników do karmienia. |
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak masz alme u siebie to tam zawsze znajdziesz ta prawdziwa. te wszystkie flavity itd o odradzam, sama ilosc soli odstrasza własnie dzis salatke grecka bede robic
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-30 o 12:20 |
|
|
|
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
w sumie dopiero dwa dni przeleżałam w łóżku, dziś trzeci, więc nie ma co panikowac - jak to mówi tżet![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() a co do kopniaków gdy mężuś ma rękę na brzuchu, to mój bobas różnie ma - ah te humory raz pokopie go, że masakra, a np. wczoraj gdy tylko położył mąż rękę maleństwo zamierało w bezruchu
|
|
#2206 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Konkretna!
Tego akurat mam w rodzinnym mieście, aleee.. Całkiem niedawno, na Dąbrowskiego, otwarli taki sam lumpek. Tzn. Taka sama reklama jak u mnie w mieście. ![]() Spróbuję wytłumaczyć, choć nie wiem czy cokolwiek zrozumiesz Więc od strony Ogrodów, na Dąbrowskiego. Przed światłami na Rynek Jeżycki. Do tego lumpka trzeba po schodach, reklama różowa z czymś tam. We wtorki chyba dostawa, choć pewna nie jestem. W każdym razie od rana tam już wiara, przed otwarciem, stoi i czeka . Natomiast jeżeli chodzi o ciuchy dla Nas, kobitek. To otwarli niedawno na Ogrodach, przy pętli, nowy lumpeks. Cytat:
Cytat:
, ale jak chcą to byle powód jest dobry.. Ech.. Cytat:
. Teraz już nie pamiętam, bo mam sklerozę, co do nicków, Tobie to tak w uszach piszczało? Czy jakiejś innej tutaj? . Bo chciałam się dowiedzieć czy cokolwiek minęło... ![]() Cytat:
![]() Co do pierwszego postu, jeżeli chodzi o informację, to również zgadzam się, że jest dość ubogi. Wiele spraw się powtarza, nie są jakoś posegregowane. Ale samemu nie ma, co tykać .Jak jakieś propozycje będą to wszystko można przemyśleć Cytat:
Cytat:
Droższa, chyba nic pewniejsza, ale ja mama święty spokój i się nie zadręczam głupimi myślami .
|
||||||
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin no wiadomo ze ci przykro ze tak ktos mówi no ale kurde z drugiej strony to ty nie masz 13 lat zeby ltos mówił ci czy masz się komuś kłąniac czy nie...
Konczi dobrze ze wybrałaś tą kaptivię bo ten wózeczek co miałaś mieć od tej znajomej widziałam jak w sklepie byłąm i jechała nim babeczka gondolka własnie i on jest malusieńki naprawde bardzo bardzo mały! zapomniałam ci napisać a to juz z tydzień temu było ładny owszem był ale maciupki niestety dzideczek taki male ńki leżał w środku i miał bardzo malutko miejsca.
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Colds tak to mnie piszczało i piszczy nadal....
Jeśli moja dzidzia w 19+1 ważyła 310g, to znaczy że jest duża? Bo wszędzie czytałam, że dzieci w tym tygodniu ważą 250g i nie wiem, czy to duża różnica jak na ten okres, czy nie? Ciekawa jestem, bo mój brat urodził się mając prawie 5kg i zastanawiam się czy może i moja dzidzia będzie taka wielka.....
|
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja mam dzisiaj na wychowaniu synka szwagierki i dlatego dopiero teraz zaglądam ![]() Moja ginka mnie ostatnio zdziwiła bo dawała mi skierowanie na krzywą cukrową i pyta czy wiem na czym polega to badanie, ja jej mówię, że wiem mniej więcej o co chodzi a ona do mnie czy wiem, że to NIE trzeba być naczczo a Wy naczczo chodziłyście na to badanie?? bo już sama nie wiem ![]() A i jeszcze jedno mam pytanie może któraś się orientuje jakie powinny być wymiary gondoli, żeby byłą taka w miarą wygodna dla dzieciaczka?? Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-05-30 o 13:18 |
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wyniku mam 120 a wartości oczekiwane to 74-106 ja mam dziś wizytę o 19 Cytat:
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
zerknijcie na to: http://www.videoofbirth.com/vaginal-birth-video-clips/ |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam zupą ogórkową
Pyszna była .mąż śpi po nocce,synuś ma drzemke to ja też teraz poleżeć moge i poczytać co skrobiecie .Lucia widze szyfrowanego jezyka używa,ale udalo mi sie zrozumiec co pisze .Konczi i bardzo dobrze,że spokojni,e do tego podeszlas,bo szkoda nerwow,ale nnie rozumiem jak ludzie mogą byc tak podli. Ogloszenie z jej danymi zamiescilabym na kazdym portalu ogloszeniowym tak w nagrode .nynka trzymam kciuki za wizyte i żeby wynik nie okazal sie zbyt wysoki![]() Monarika ja jeszcze tego badania nie mialam,ale wydaje mi sie,że trzeba byc naczczo,bo wszystko moze zawyzyc wynik. ja mimo wszystko poszlaabym naczczo .
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
a ja coś czuję, że się dziś pokłócę z moim
![]() zarejestrowałam się do swojego ginka, mama mi zasponsoruje wizyte nie może patrzec jak się męczę z tym kaszlem i kazała mi isc, bo termin wyzyty i tak miałam na 30 maja, ale ze względu na wypłatę przełożyłam na 6 czerwca. Mężus oczywisice się wkurzy, bo kazał leżec i leczyc się domowymi sposobami, no ale ile tak będę leżała w dodatku za tydzień mam egzaminy i muszę wyzdrowiec do tej pory.Do ginka idę na 16 trzymajta kciuki, żeby na bąbelka/kę i moją szyjkę ten kaszel nie wpłynął. Mam tylko nadzieję, że mi coś przepisze, bo jak każe pic herbate i sok z cebuli to mnie szlak trafi
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
i może maleństwo dziś znów zobacze
może zlutuje się dzidziuś nad chorą mamusią i pokaże co ma między nóżkami WRESZCIE !
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]() a ja byłam na ryneczku i kupiłam truskawki, taką mi wczoraj ochotę zrobiłyście .I oczywiście weszłam do lumpka, do świata dziecka i pepco:O. Lumpkowe zdobycze mam, w świecie dziecka nic nie kupiłam, chociaż chciałam kupić niedrapki, ale w końcu stwierdziłam, że pójdę do pepco i tam na pewno też będą, a jak nie to się wrócę. A w pepco kupiłam szczoteczkę do butelek (chociaż butelek jeszcze nie mam), szczoteczkę do włosków maleństwa i grzebyk, obcinaczki i nożyczki do paznokci - też dla maleństwa, a po niedrapki się w końcu nie wróciłam, bo już z tym wszystkim iść mi się nie chciało.... i by mi autobus uciekł. No
|
|
|
|
#2218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi, że muszę się na ktg zapisać ![]() Cytat:
.Jak długo już to trwa? Lekarze co na to? Przecież nie można tak tego zostawić. Nie wiem, co doradzić. Mi dzięki Bogu minęło.. Mam nadzieję, że Tobie w końcu też ![]() Pamiętam ile się napłakałam w poduszkę z nerwów Powiem Ci, że moje Dziecię ważyło w 26t(wg lekarza to był 25t) 760g. Lekarz stwierdził, że nie tyle, co długie dziecko, co właśnie brzuszek ma dość spory . Od razu pytał jak to w rodzinie było. No i faktycznie.. TŻ jest miesięcznym wcześniakiem i miał 3 600. No i w Jego rodzinie same ciężkie dzieci się rodziły .Przy następnej wizycie zapytaj gina czy waga dziecka jest odpowiednia do tygodnia ciąży A, i moja Mała, w 21t (wg lekarza - 20t) ważyła.. Już Ci mówięęęęęę.. 345g---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-05-30 o 13:57 |
|||
|
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa ostatnio ogórkową zrobiła z własnych ogóreczków i była pyszna ... lubię jej zupy ogólnie .. bo sama to swoich tylko kilka jadam .. obżeram się leczem ![]() Aniu ... ehh nie jestem chyba tak mściwa wiesz... ale może tak zrobię ... kto wie ... w ciąży kobieta zmienną jest nie ? Cytat:
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Test przeprowadza się między 24 a 28 tygodniem ciąży i nie wymaga badania glikemii na czczo. Bada się poziom glukozy we krwi żylnej w 1 godzinę po doustnym podaniu 50 g glukozy. Przy stężeniu glukozy powyżej 180mg/dl rozpoznajemy cukrzycę ciężarnych. Natomiast poziom glukozy po 1 godzinie o wartości między 140 a 180 mg/dl jest wskazaniem do wykonania testu diagnostycznego. Test diagnostyczny Test ten wykonuje się na czczo, 8-14 godzin po ostatnim posiłku. Trzy dni przed wykonaniem testu nie należy stosować ograniczeń węglowodanów. Krew pobiera się na czczo i 2 godziny od wypicia 75 g glukozy rozpuszczonej w 250-300 ml wody w ciągu 5 min. W tym czasie należy siedzieć, nie można przyjmować jakiegokolwiek pożywienia i nie można palić papierosów. Jeśli stężenie glukozy przekracza 140 mg/dl to rozpoznajemy cukrzycę ciążową. Resztę można znaleźć tutaj http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...5%BCowa_?.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.

- mam nadzieję, że już się nie przeziębię.
. Nie rozumiem, dlaczego wszyscy wolą dziewczynki?

My też bardzo chcieliśmy córeczkę a synek chciał braciszka,ale jestemśmy bardzo szczęśliwi,że dzidziuś jest cały i zdrowy
,potem o 13-ej mamy w przedszkolu u synka święto Rodziny i będzie śpiewał i tańczył mój kochany już prawie pięciolatek.Nie moge się doczekać