Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 07:48   #2161
mala mysz
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
weszłam na wizytę, bolał mnie brzuch i dlatego nie chciałam usiąść. a on na to, że skoro nie mogę usiąść, to powinnam iść do szpitala, a nie przychodzić do niego był wkurzony, bo mój mąż mu wygarnął, że czekaliśmy 2 godz., a bardzo nam się spieszyło, bo byliśmy poumawiani na kilka spotkań. jak mnie zbadał okazało się, że wszystko jest cudownie, brzuszek mięciutki, szyjka 4,7 cud, miód... to po co takie głupie teksty na początek bez zbadania pacjentki. przez niego 4 osoby u notariusza czekały na nas 45 min., a ten jeszcze się wyżywa na mnie.
widzę ze ten twój lekarz jeszcze "milszy" od mojego. ja zmieniłam. stwierdziłam że nie będę psychicznie się po wizycie męczyć bo on ma zły dzień. ech z tymi lekarzami

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łupy. Wszystko z lumpka, w sumie zapłaciłam 20zł .
Wszystko oryginalne, większe niż rozmiar 56.
Sukienka, sukienka dla mnie, bluza, leginsy, ogrodniczki, tunika i leginsy
udane polowanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się Kochanieoby sprawa szybko się wyjaśniła,brak słów-co za typy!!!Dostaną za swoje,zobaczysz.

Dziękuję za gratulację.Liczyłam na córeńkę,ale jest "córek"ważne,że zdrowy a i podobny do męża
Nawet teściowa w rozmowie z tżtem zapytała,czy nie mogłabyć córeczka?a tż powiedział,że widocznie miał być synek.
I trochę mi się smutno zrobiło z tego powodu,jakby nie cieszyła sie naszym szczęściem i zdrowiem maluszka...a może to tylko moje odczucia
Dodaje tu jedną fotkę i resztę na maila.
Dobranoc
Gratulacje!!! no to teraz imię trza by wybrac

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

a tak w ogóle to hej hej z rana zimno za oknem, lenia mam i chyba leżenie na kanapie będę dziś cały dzień uskuteczniać.
mam smaka na zupkę kalafiorową i mamusia już mi gotuje. mniam
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:00   #2162
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

czesc brzuchatki
jeden dzien mnie nie bylo a znowu tyle stron do nadrobienia gaduly z Was:P
ja mam mniej czasu bo calky dom na mojej glowie jak mamy niema
wczoraj sie umowilam na usg i za 2 tyg bedziemy podgladac maluszka
a zaraz ide do fryzjera na farbe bo juz nie moge patrzec na moje odrosty
a Wam gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni
ja jak bylam na wizycie w pon to polozna obliczyla mi 22tyg+3 dni to ja juz wogole zgupialam mowie do niej czy sie czasem o tydz nie pomylila a ona ze nie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:03   #2163
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie denerwuj się Kochanieoby sprawa szybko się wyjaśniła,brak słów-co za typy!!!Dostaną za swoje,zobaczysz.

Dziękuję za gratulację.Liczyłam na córeńkę,ale jest "córek"ważne,że zdrowy a i podobny do męża
Nawet teściowa w rozmowie z tżtem zapytała,czy nie mogłabyć córeczka?a tż powiedział,że widocznie miał być synek.
I trochę mi się smutno zrobiło z tego powodu,jakby nie cieszyła sie naszym szczęściem i zdrowiem maluszka...a może to tylko moje odczucia
Dobranoc
Ale śliczny ten Twój synek - tak wyraźnie buźkę widać.

Dzien dobry
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:11   #2164
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane,
my dzisiaj czujemy się już o wiele lepiej, tylko niestety cały czas męczy mnie ten cholerny kaszel dzisiaj o 4 rano musiałam zrobic sobie herbatę, bo myslałam, że się płuca wypluje w dodatku nie ma dzis jużrejestracji do internisty u nas w przychodni mama stała od 7 w kolejce i został tylko numerek a 18 do abu dabu cos tam byłam u tego lekarza kiedys to się w ogóle z nim dogadac nie mogłam, bo po polsku prawie nic nie umiał i przez pół godziny szukał w książce dla mnie leków na gardło
poczekam do 15 i zadzwonie do mojego gin. Najchętniej bym poszła ale nie mamy pieniędzy, bo wypłata dopiero 5. Chciałam pożyczyc od mamy ale ona tez do 5 bez grosza
zobaczymy co mi poradzi przez telefon
póki co to wracam do łóżka kochane
Nisia sweet te bodziaki
Sara_m7 gratuluje córeczki co do imienia dla córci to mamy problem, bo nie możemy pójsc na kompromis Ja chciałabym Lena najbardziej, albo Aurelia, Lila i jeszcze kilka mi się podoba, mężuś chce coś typowo polskiego np. podoba mu się Ania
katee27 no to kawał chłopa już z Twojego synka, rośnie jak na drożdżachoby tak dalej
Almariel śliczny brzusio, a zdobycz z lumpka świetna
Konczita jestem w szoku!!! masakra jak tak można zrobic, to zwykłe oszustwo!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:17   #2165
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne łupy ! I to za taką cenę. W moim ulubionym lumpku w mieście się ostatnio wycwanili... zawsze było na wagę wszystko, a teraz jak coś ładnego to jest wycenione. a na wagę same szmaty.

Cytat:

Dobranoc
Śliczny syneczek.
U mnie teściowie zareagowali podobnie na to, że będzie chłopczyk. Tzn. teściowa powiedziała, że ona to już wyobrażała sobie małą wnusię. A teść też chciał wnuczkę, bo ma już dwóch dorosłych wnuków. Ale co tam, pleć dziecka nie jest przecież na zamówienie. My się ogromnie cieszymy, że rośnie nam zdrowy synek. I to jest najważniejsze. Jak się urodzi to i tak się w nim zakochają.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
"Prawidłowe odżywianie w ciąży -
zalecenia dietetyczne " potem kolokwium a jutro wizyte u lekarza (wreszcie!!) (trzymajcie kciuki) i egzamin

/
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:19   #2166
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
czesc brzuchatki
jeden dzien mnie nie bylo a znowu tyle stron do nadrobienia gaduly z Was:P
ja mam mniej czasu bo calky dom na mojej glowie jak mamy niema
wczoraj sie umowilam na usg i za 2 tyg bedziemy podgladac maluszka
a zaraz ide do fryzjera na farbe bo juz nie moge patrzec na moje odrosty
a Wam gratuluje udanych wizyt i rozpoczetych tygodni
ja jak bylam na wizycie w pon to polozna obliczyla mi 22tyg+3 dni to ja juz wogole zgupialam mowie do niej czy sie czasem o tydz nie pomylila a ona ze nie
A ty sobie wyliczasz który tydzień?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane,
my dzisiaj czujemy się już o wiele lepiej, tylko niestety cały czas męczy mnie ten cholerny kaszel dzisiaj o 4 rano musiałam zrobic sobie herbatę, bo myslałam, że się płuca wypluje w dodatku nie ma dzis jużrejestracji do internisty u nas w przychodni mama stała od 7 w kolejce i został tylko numerek a 18 do abu dabu cos tam byłam u tego lekarza kiedys to się w ogóle z nim dogadac nie mogłam, bo po polsku prawie nic nie umiał i przez pół godziny szukał w książce dla mnie leków na gardło
poczekam do 15 i zadzwonie do mojego gin. Najchętniej bym poszła ale nie mamy pieniędzy, bo wypłata dopiero 5. Chciałam pożyczyc od mamy ale ona tez do 5 bez grosza
zobaczymy co mi poradzi przez telefon
póki co to wracam do łóżka kochane
Nisia sweet te bodziaki
Sara_m7 gratuluje córeczki co do imienia dla córci to mamy problem, bo nie możemy pójsc na kompromis Ja chciałabym Lena najbardziej, albo Aurelia, Lila i jeszcze kilka mi się podoba, mężuś chce coś typowo polskiego np. podoba mu się Ania
katee27 no to kawał chłopa już z Twojego synka, rośnie jak na drożdżachoby tak dalej
Almariel śliczny brzusio, a zdobycz z lumpka świetna
Konczita jestem w szoku!!! masakra jak tak można zrobic, to zwykłe oszustwo!
Kurcze no może zadzwoń do tej przychodni i powiedz, że jesteś w ciąży i nie możesz sobie pozwolić na to, żeby on się pomylił i coś ch... ci dał. Rany albo umów się na czwartek.

Poza tym w aptece są syropki na kaszel dla kobietek w ciąży. Kiedyś jak nie byłam a babka mi wpierała, że jestem to mi taki dała.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:21   #2167
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ufff nadrobiłam.

gratuluje udanych wizytcóreczek i synciów tez.

widze,że truskawki teraz na topie.
ja uwiielbiam ze smietana i cukrem albo koktajltakich samych nie za bardzo lubie. I czeresienki takie z drzewa.

musze sie ogarnac i isc do siostry bo sie na kawe z niia umowilama dzisiaj na obiadek chyba ogorkowa. Z wczoraj zostalo mi jeszcze kilka ruskich pierozkow to zupke dorobie. I golabki za mna chodza,nie wiem czy nie zrobie jutro kilka

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 08:27   #2168
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
no to zaszalałaś super zdobycze, szara bluza z uszkami boska

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

Dobranoc
śliczny synuśa teściową się nie przejmuj, szkoda nerów

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A ty sobie wyliczasz który tydzień?

Kurcze no może zadzwoń do tej przychodni i powiedz, że jesteś w ciąży i nie możesz sobie pozwolić na to, żeby on się pomylił i coś ch... ci dał. Rany albo umów się na czwartek.

Poza tym w aptece są syropki na kaszel dla kobietek w ciąży. Kiedyś jak nie byłam a babka mi wpierała, że jestem to mi taki dała.
ja byłam się pytac to mi nic sprzedac bez recepty nie chciała :/ powiedziała, że nie ma leków dla ciężarnych i ,że muszę się skonsultowac z lekarzemmówiła mama babce, że w ciązy jestem to jej odpowiedziała, że trzeba o 5 sobie kolejkę do rejestracji zając :/ masakra jakaś, zobacze co mi gin powie przez telefon. Jak coś to jutro mame wyślę z samego rana w kolejkę :/

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-05-30 o 08:29
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:31   #2169
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej, hej, hej A ja dalej w łóżeczku. Wczoraj wieczorem musiałam wstać na chwilkę i przejść się kilka minut, bo brzuszek mi stwarniał, w ogóle nerki mnie bolały.
I tak się zastanawaim dlaczego. Trochę opuściłam się z piciem wody, bo mam leżeć a nie non stop latać do łazienki. I pije jedną butelkę wody. Pozatym wydaje mi się, że wymywam tą luteine, jak czesto siusiam.

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim zdrowych dzieciaczków i ładnych brzuszków. U ja byłam dziś na usg - 21 tc - i będę miała córkę!!! Chociaż spodziewałam się chłopca, bo w rodzinie męża przewaga chłopaków.On też na 2 braci.
Dzidzia zdrowa, waży 400gr, kręci się. Tylko teraz będzie kłopot z wyborem imienia. Wybredni jesteśmy i nie wiemy jak nazwiemy dzidzię. Muszę poprzeglądać jakieś w necie. A Wy jakie macie imiona dla córek?
U mnie braliśmy pod uwagę Amelia i Aleksandra. Ale będzie ... Bartosz U mojego męża też same chłopaki w rodzinie, w mojej zresztą też. Więc to dla nas żadne zaskoczenie, że będziemy mieć chłopaka. Chociaż miałam mała nadzieję na dziewczynkę
Gratuluje damy

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Byłam o kredyt się dowiadywać. Zdolność mam Teraz czas ruszyć tą machinę i kupować mieszkanko. Takie mnie urzekło. Jest piękniejsze niż na zdjęciach, bo te fotki jakoś nie udolnie zrobione.
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-mi...b1f;r:11;s:286
Mieszkanie bardzo ładne i z tego co widze to gotowe do zamieszkania. Cena też fajna. Także zaciskam kciuki, żeby wszystko przebiegło pomyślnie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34388692]
nie wiem co sie ze mna dzieje ale ciągle bym spała.własnie sobie zrobiłam 2,5h drzemke i znowu bym poszła spac[/QUOTE]

Ja nigdy w dzień nie spałam, nawet na początku ciązy. Chodziłam spać poprostu wcześniej. A od kiedy mam tą luteinę to raz że śpie w ciągu dnia-bo w sumie co w łóżku przez cały dzień robić- to jeszcze wróciły początkowe problemy na twarzy. Sucha skóra, kremy nie pomagają. To wina tego progesteronu to jest pewne.
Kupiłam Cetaphil-emulsje do mycia twarzy no i jest trochę lepiej. W aptece pani powiedziała, że mogę stosować.

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Hej. Wpadam na chwilę bo nie wiem co robić. Od jakichś paru dni mam ciągle twardy brzuch ale dziś w nocy czułam przy tym dyskomfort i teraz też go odczuwam. Mam skonsultować to z lekarzem czy niektore kobiety maja w ciąży taki twardy brzuch?Lezenie nie bardzo pomaga.
Twardy brzuch to nic dobrego. W moim przeypadku gdyby twardnienie trwało dłużej niż 15-30 minut mam odrazu gnać do szpitala, bo szyjka krótka a twardnienie to poprostu skurcze. Ale odpukać wczoraj pierwszy raz mi stwardniał i trwało to krótko. Trzeba do lekarza poprostu

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę brzucholkiem moim 22 tydz + 2 dni dzisiaj
i moją zdobyczą lumpkową dla synka, jeszcze z metką był.
Ale duży brzusio...łał A pamiętam jak pare tygodni temu pisałaś, że nic jeszcze nie widać. Ale ładnie wyskoczył Twój maluszek

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
jestem wq&^%%^& na maxa .. pamiętacie moją karuzelę? znalazłam na tablicy ją i jeszcze babka miała komplet pościeli to sobie wzięłam i .. dostaje paczkę a tam pełno papierów i stare firany ... no ja pierd&^%%^&&
ale mnie nosi !!!!!!!!!!!
jutro zgłoszę to na policji nie wiem czy coś da się zrobić bo na tablicy tylko wymiana a tu poszła przesyłka ... no co za wredny oszust !!
no takie jest życie, że oszustów nie brakuje. nie można ufać obcym, mam nadzieję, że policja coś zdziała, nie ważne czy niska szkodliwość czynu oni i tak mają obowiązek działać. Niech mężuś się tym zajmie, na policji długo schodzi a Ty słoneczko już się nie denerwuj

Cytat:
Mówiłam, że nie tknę po tej glukozie słodkiego i co.... zjadłam loda i ciasteczko
Oj to mnie po glukozie tak odrzuciło od słodkiego, że nie mogłam patrzeć na cukier. A norma to nie wiem jaka jest w przypadku 50g. Ale myśle, że cukier po glukozie powinien skoczyć, więc nie martw się na zapas.

Cytat:
Dobry wyhaczacz z Ciebie ładniusie ubranka

Cytat:

Dobranoc
U mnie też rodzina na dziewczynke czekała Fajnie że syneczek zdrowy,a z nerką ok. Trzeci będzie dziewczynka
Stary 2012-05-30, 08:31   #2170
anesh_
Zakorzenienie

Katee śliczna Ty, a Twoi synkowie miodzio dosłownie - i ten starszy i ten młodszy. A ten starszy to w jakim wieku? Może już pisałaś, ale mi z głowy wypadło...
Te zdjęcia usg to są 3D? Bo bardzo wyraźnie wszystko widać, ja takich nie miałam.... zresztą jak widziałam moje maleństwo ostatnio to tylko na chwilkę, a wcześniej w 11 tyg. długość ciemieniowo- siedzeniową miał 58 mm to bardzo malusi był. Zakładając według książek, że rośnie ok. 1 cm na tydzień to teraz tę długość ma 13 cm, a ciekawe jak z nóżkami.... Za dwa tygodnie wizyta... już się nie mogę tego połówkowego doczekać.

A tak w ogóle - znowu poczułam dzisiaj rano jak się malutek ruszał Cudne uczucie.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:32   #2171
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

ja byłam się pytac to mi nic sprzedac bez recepty nie chciała :/ powiedziała, że nie ma leków dla ciężarnych i ,że muszę się skonsultowac z lekarzemmówiła mama babce, że w ciązy jestem to jej odpowiedziała, że trzeba o 5 sobie kolejkę do rejestracji zając :/ masakra jakaś, zobacze co mi gin powie przez telefon. Jak coś to jutro mame wyślę z samego rana w kolejkę :/
Acha. No to nie wiem. W zeszłym roku poszłam do apteki i kupowałam duphaston i chciałam też falvit, a babka do mnie: dla kobiet w ciąży, ja jej na to, że nie. Potem chciałam syrop na kaszel i dała mi jakiś taki ziołowy bo kobietom w ciąży to nie wolno wszystkiego pić Wzięłam bo już ludzie podejżliwie na mnie się gapili i poszłam, wypiłam ale nazwy nie pamiętam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 08:43   #2172
martusia26
Rozeznanie

Cześć dziewczęta,
ale miałam straszną noc. No tak mnie w krzyżu rwało, że się z bólu zwijałam, jakby mnie ktoś nożem dźgał od środka i brzuch mi przez to twardniał. Boże ale dobrze że mała kopie intensywnie bo bym chyba zwariowała. Myślicie że ten magnez na to pomoże, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, no ale skoro lekarz powiedział że z dzidzią w porządku, no to mu wierzę, ale będę bacznie obserować jej ruchy, bo trochę mnie te bóle martwią. Dziś będę leżakować, bo chyba ostatnio za dużo bieagam, a odpoczynku zero.
A od poniedziałku do pracy miałam wrócić, muszę dać dziś znać dyrektorowi i nie wiem co robić. Chyba po macierzyńskim bez pracy zostanę

Cytat:
dzień dobry
witam się w środeczku tygodnia ....
męża do pracy wyprawiłam, sama zjadłam śniadanko i teraz opycham się serniczkiem na zimno ... będziemy go teraz przez co najmniej 4 dni jeść
przemyślałam wczorajszą sytuację i zgłaszamy to na policji chociażby nic nie wskórali ale będę miała wg siebie czyste sumienie że to zgłosiłam ... nic już nie poradzę ale z pewnością nie pójdę już nigdy na taką transakcję jedynie allegro wchodzi w grę i to sprzedawcy sprawdzeni ... człowiek uczy się na błędach - czyż nie ?
Maleńka za to od rana daje nam popis .. tatuś pogłaskał to grzeczniutka a jak tylko wziął rękę to kopniaki dla mamusi mała cwaniara jest

Konczi mam nadzieję, że uda Ci się dorwać tą babę i odzyskasz swoje pieniądze

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
hehe najpierw był remont, teraz zaczela sie sesja + wszelkie wystepy wycieczki festyny u dziewczyn z okazji dnia dziecka i mamy ( w szkole i pzredszkolu) na któych obowiazkowo wszystkich jestem
Brakuje mi na wszystko czasu a jeszcze szkole rodzenia sobie wzielam no bo z dziewczynkami nie chodzilam a lepiej pozno niż wcale dziś mam
"Prawidłowe odżywianie w ciąży -
zalecenia dietetyczne " potem kolokwium a jutro wizyte u lekarza (wreszcie!!) (trzymajcie kciuki) i egzamin

Konczitko wrzuc mi proszze na priv te haslo chce sie Wam pokazac i Was podejrzec
ps. podaj nazwe tej tablicowiczki zebysmy nie kupily nic czasami :/
Enigmama trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i Maggie za Twoją poniedziałkową również

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Angel jest kochanie syrop bez recepty nazywa się Prenalen dla kobiet w ciąży oparty na naturalnych składnikach. Wypiłam całą buteleczkę na początku ciąży jak byłam strasznie przeziębiona. Położna kazała mi kupić. Kosztował ok. 17 zł
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 08:45   #2173
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Acha. No to nie wiem. W zeszłym roku poszłam do apteki i kupowałam duphaston i chciałam też falvit, a babka do mnie: dla kobiet w ciąży, ja jej na to, że nie. Potem chciałam syrop na kaszel i dała mi jakiś taki ziołowy bo kobietom w ciąży to nie wolno wszystkiego pić Wzięłam bo już ludzie podejżliwie na mnie się gapili i poszłam, wypiłam ale nazwy nie pamiętam.
Może Prenalen ? Ja go raz brałam już w ciąży, ale wtedy tylko lekko przeziębiona byłam.
Stary 2012-05-30, 08:55   #2174
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Może Prenalen ? Ja go raz brałam już w ciąży, ale wtedy tylko lekko przeziębiona byłam.
prenalen jest obrzydliwy smakuje najpierw slodko syropem malinowem a potem posmak czosnku,ale pomaga. Na moja angine pomogl mi czosnek na chleb posiekany i na to ser lub szynka lub serek i tak pare razy dziennie,az milo jak gardlo sie przegryza mleko z miodem i herbata z cytryna lub syropem z malin.Mi zawsze takie mikstury pomagaja,a jak nie bylam w ciazy to gripex i 2 dni i po klopocie.

ide dzis do lekarza z malym bo oko mu ropieje strasznie,a potem ide przejsc sie zapytac co z moim mieszkaniem komunalnym bo juz czekam 3 lata,a pozatym wiem ze rozdaja,bo moi znajomi i niektorzy z rodziny tzeta dostali mieszkania,a my dalej sie bujamy co za PL masakra!!!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:00   #2175
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta,
ale miałam straszną noc. No tak mnie w krzyżu rwało, że się z bólu zwijałam, jakby mnie ktoś nożem dźgał od środka i brzuch mi przez to twardniał. Boże ale dobrze że mała kopie intensywnie bo bym chyba zwariowała. Myślicie że ten magnez na to pomoże, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, no ale skoro lekarz powiedział że z dzidzią w porządku, no to mu wierzę, ale będę bacznie obserować jej ruchy, bo trochę mnie te bóle martwią. Dziś będę leżakować, bo chyba ostatnio za dużo bieagam, a odpoczynku zero.
A od poniedziałku do pracy miałam wrócić, muszę dać dziś znać dyrektorowi i nie wiem co robić. Chyba po macierzyńskim bez pracy zostanę

Konczi mam nadzieję, że uda Ci się dorwać tą babę i odzyskasz swoje pieniądze

Enigmama trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i Maggie za Twoją poniedziałkową również

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Angel jest kochanie syrop bez recepty nazywa się Prenalen dla kobiet w ciąży oparty na naturalnych składnikach. Wypiłam całą buteleczkę na początku ciąży jak byłam strasznie przeziębiona. Położna kazała mi kupić. Kosztował ok. 17 zł
mysle,ze magnez pomoze na twardy brzuszek.ja tez to mialam i biore nawet 3 tabletki dziennie.juz mi nie twarnieje i nie lapia mnie skurcze w lydkach

a ja jutro mam wizyte.trzymajcie kciuki pliss....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2012-05-30 o 09:02
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:06   #2176
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześć kochane
Nadrobiłam Was przyznam troszke po łebkach bo troche tego było, a od wczoraj popołudnia mnie nie było tutaj

Gratuluje udanych wizyt

Doczytałam że jakaś franca naszą Konczitke w balona zrobiła no co za bździągwa wredna. Bez policji nie powinno sie odbyć w takiej sprawie bo oszustów trza wytępić!!!
Ja nawet na all jak zamawiam i wpłacam na konto to mam obawy bo koleżanka która też jest w ciąży miała problem z kolesiem, który naciągał ludzi, towaru nie wysyłał, potem firme sprzedał komuś innemu i co najgorsze, że policja go nie potrafi namierzyć, a koleżanka jakoś 250zł zapłaciła tylko nie pamiętam co to kupowała.
A komentarze miał same pozytywne prawie.

Poza tym obskoczyłam dziś biedronke, natachałam sie ciężką siatencje i wiecie co...??? Zapomniałam znowu o truskawkach!!!!! nakupiłam pełno owoców a truskawek nie
Pierdykam już nie ide.
Jeszcze w administracji musiałam załatwić i już mnie plecy bolą.
Teraz odpoczynek zasłużony

Ale mnie mały kopie
Wczoraj położyłam ręke mężula na brzuchu i tak raz od niechcenia kopnął jakiś nieprzyzwyczajony ten bobas do mojego chłopa
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:10   #2177
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
są dwie opcje testu obciążenia glukozą
50 g glukozy i ponowne pobranie krwi po godzinie
albo 75 g glukozy i pobranie krwi po 2 godzinach

ja miałam to drugie ale może Twój lekarz preferuje pierwszą opcję
z tego co wiem to jeśli wynik po 50 g wyszedłby wątpliwy to wtedy powtarzają badanie ale już z tą drugą opcją
dziękuję za odpowiedź powiem tylko że u mnie przed wypiciem nie pobierali krwi a wynik mam niestety powyżej normy

kilka dni opuścić wątek to jak popełnić samobójstwo, nie da się później tego nadrobić
Stary 2012-05-30, 09:14   #2178
Iwoncia81
Zakorzenienie

Katee ale super fotki, maluszek "ćkuka" ssie chyba na jednym zdjęciu
A pierwszy synek to już wielki chłop widze, no a domek od maluszka cudny
Kurde mój gin jakieś te fotki daremne ostatnio robi.
Na następnej wizycie musze sie sprosić żeby mi ładny profil bejbika zrobił bo ostatnio dostałam fotke jakby maluch tyłkiem gołym na skanerze usiadł i se jajca zeskanował :p
Stary 2012-05-30, 09:17   #2179
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Na następnej wizycie musze sie sprosić żeby mi ładny profil bejbika zrobił bo ostatnio dostałam fotke jakby maluch tyłkiem gołym na skanerze usiadł i se jajca zeskanował :p
ha ha ha
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 09:29   #2180
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

witam się z rana i zaraz zmykam na dwór kwiatki przesadzać. słońce grzeje to trzeba z niego korzystać

Cytat:
jestem wq&^%%^& na maxa .. pamiętacie moją karuzelę? znalazłam na tablicy ją i jeszcze babka miała komplet pościeli to sobie wzięłam i .. dostaje paczkę a tam pełno papierów i stare firany ... no ja pierd&^%%^&&
ale mnie nosi !!!!!!!!!!!
jutro zgłoszę to na policji nie wiem czy coś da się zrobić bo na tablicy tylko wymiana a tu poszła przesyłka ... no co za wredny oszust !!
konczita, nie dziwę się, że jesteś wściekła. mnie to chyba by jasny szlag trafił na miejscu co za cholerni oszuści mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i odzyskasz pieniążki

Cytat:
weszłam na wizytę, bolał mnie brzuch i dlatego nie chciałam usiąść. a on na to, że skoro nie mogę usiąść, to powinnam iść do szpitala, a nie przychodzić do niego był wkurzony, bo mój mąż mu wygarnął, że czekaliśmy 2 godz., a bardzo nam się spieszyło, bo byliśmy poumawiani na kilka spotkań. jak mnie zbadał okazało się, że wszystko jest cudownie, brzuszek mięciutki, szyjka 4,7 cud, miód... to po co takie głupie teksty na początek bez zbadania pacjentki. przez niego 4 osoby u notariusza czekały na nas 45 min., a ten jeszcze się wyżywa na mnie.
za zachowanie Twojego ginekologa. mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk.

Cytat:

Dobranoc
Katee, najważniejsze, że maluszek zdrowy

a teściowym nigdy nie dogodzisz, taki typ

Cytat:

sprzedać nie chciała bo widocznie tak się zna na tym, co robi u nas w jednej z aptek też są takie "orły". nie tak dawno poprosiłam o tabletki osłonowe na żołądek (bo brałam antybiotyki), a ona oczy na mnie, że nie ma . za bardzo nie chciałam uwierzyć, bo preparatów jest cała masa a w aptece nie ma żadnego z nich...

dopiero gdy zaczęłam jej podawać nazwy przynajmniej kilku z nich (Lakcid, Lacidofil, Trilac, Triflora) to pani zrobiła się czerwona jak burak poszła na zaplecze i przyniosła wszystkie, które wymieniłam taka wykształcona pani była

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mysle,ze magnez pomoze na twardy brzuszek.ja tez to mialam i biore nawet 3 tabletki dziennie.juz mi nie twarnieje i nie lapia mnie skurcze w lydkach

trzymamy
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:35   #2181
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym obskoczyłam dziś biedronke, natachałam sie ciężką siatencje i wiecie co...??? Zapomniałam znowu o truskawkach!!!!! nakupiłam pełno owoców a truskawek nie
Pierdykam już nie ide.
Jeszcze w administracji musiałam załatwić i już mnie plecy bolą.
Teraz odpoczynek zasłużony

Ale mnie mały kopie
Wczoraj położyłam ręke mężula na brzuchu i tak raz od niechcenia kopnął jakiś nieprzyzwyczajony ten bobas do mojego chłopa
moj tez jak skacze to mi sie caly brzuch rusza i mowie do meza"patrz,patrz" a maly/a wtedy ani drgnie...wstdzi sie czy co???

a ja kupilam truskawki ale cena tu masakra 2euro za pol kg.a i tak nie sa takie dobre jak w pl.
zabieram sie zaraz za pierozki.troche ruskich i troche z truskawkami zrobie.....

Stary 2012-05-30, 09:48   #2182
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
prenalen jest obrzydliwy smakuje najpierw slodko syropem malinowem a potem posmak czosnku,ale pomaga. Na moja angine pomogl mi czosnek na chleb posiekany i na to ser lub szynka lub serek i tak pare razy dziennie,az milo jak gardlo sie przegryza mleko z miodem i herbata z cytryna lub syropem z malin.Mi zawsze takie mikstury pomagaja,a jak nie bylam w ciazy to gripex i 2 dni i po klopocie.

ide dzis do lekarza z malym bo oko mu ropieje strasznie,a potem ide przejsc sie zapytac co z moim mieszkaniem komunalnym bo juz czekam 3 lata,a pozatym wiem ze rozdaja,bo moi znajomi i niektorzy z rodziny tzeta dostali mieszkania,a my dalej sie bujamy co za PL masakra!!!
Angina anginą ale tych wydzielin z płuc to tak łatwo domowymi sposobami pozbyć się nie da

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Raczej nie bo nie kosztował 17 zł a jakieś 6 zł.

Cytat:

trzymamy

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź powiem tylko że u mnie przed wypiciem nie pobierali krwi a wynik mam niestety powyżej normy

kilka dni opuścić wątek to jak popełnić samobójstwo, nie da się później tego nadrobić
noooooo........

wczoraj miałam 50 i mi pobierali dwa razy, ale podobno to się różni tym że jest test diagnostyczny i badanie przesiewowe.

Cytat:
chciał mieć zdjęcie tego co najcenniejsze

Stary 2012-05-30, 09:55   #2183
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc

Śliczny synek a i tak najważniejsze zdrówko jest

Tamlin trzymam kciuki za mieszkanie by wszystko pozytywnie udało się załatwić.

Konczita przykro mi w związku z tą sprawą na tablicy,nie mam pojęcia jak ludzie mogą być tak bezczelni

Wiem że to niska szkodliwość czynu ale ja i tak zgłosiłabym to na policję.

Wczoraj byłam na glukozie i powiem Wam że tak bardzo bałam się badania a nie było trzeba.
Fakt że na czczo i byłam bardzo głodna ale na szczęście nic mi się po tym wypiciu nie działo i mamy to za sobą.

Dzisiaj idę do koleżanki popołudniu bo mężul cały dzień w pracy więc nie chcę się zanudzić całkowicie.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 09:58   #2184
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
dziewczyny jestem tak wku&^%% że to mało powiedziane ale spoko poczekam na odpowiedź na maila a jak nie odpisze to się do niej przejadę z mężem i szwagrem ...

zobaczymy co na policji mi powiedzą .. no zła jestem i tyle .... aaaaa

co za pi***

Cytat:

o nastepny do odstrzału
Cytat:
dla księżniczki Melanii, śliczne !!!

Cytat:

Dobranoc
eh tak to juz jest z tesciami. jak moja zadzwoniła sie zapytac co bedzie, tz najpierw spytal co by chciała to ona zamiast , że obojętne to, że dziewczynka byłaby najlepsza

Cytat:
Colds ta sukieneczka różowa jest suuuuper

http://dzielnicarodzica.pl ta stronka jest świetna, możemy ją wstawić na 1 stronę?

czekam na brata... przyjedzie o 24 zaraz usnę na siedząco
fajny jest tam artykuł o naszych prawach!!!!!

a i na 1 strone moglibyśmy też wrzucić wyprawkę zrobiona przez tamlin bo nie ma

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

ile ci wyszło ? ja ide 18 i już sie boje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:00   #2185
martusia26
Rozeznanie

Czy jak na opakowaniu magnezu mam napisane że można brać tylko 1 tabletkę dziennie to muszę się do tego stosować, czy mogę sama sobie zwiekszyć dawkę do np. 2 tabletek? myslicie że zaszkodzi?
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:07   #2186
sandra23s
Zadomowienie

jak wam sie podoba ta fototapeta w pokoju mojego syna????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8190.jpg (118,9 KB, 18 załadowań)

Stary 2012-05-30, 10:07   #2187
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie Ty masz takiego lumpka?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Mojemu też ropieje. dostał maść do oczka Tobrex.

Ale jestem wkurzona. Synek mi wczoraj komputer załatwił. Nadusił mocno na jeden z rogów i matryca poszła. Cholera jasna. Co odłoże trochę to kolejne wydatki
I taka jestem zakręcona, że dzisiaj w Biedronce najpierw kasjerka mnie cofnęła bo zapomniałam ogórka, a potem jakaś babka z kolejki podała mi mój portfel, który zostawiłam na ladzie Pięknie po prostu

Co do leków w ciąży to na gardło i kaszel dostałam do ssania Isla mint. Nawet pomaga.

Ktoś pisał coś o serach pleśniowych. Na pewno podczas karmienia się nie zajadać. I nie jestem pewna czy czasem w ciąży też. Chodzi o tą florę w tej pleśni.

Idę robić obiad. Może trochę się uspokoję.

Sandra świetna ta fototapeta

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-05-30 o 10:09
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:14   #2188
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

chciał mieć zdjęcie tego co najcenniejsze

no a ja to co??? ja chcieć buźke też
Kiedyś dał mi 2 zdjęcia a teraz tylko jedno
Ale ja sie upomne że chce i ma mi zrobić i dać takie ładne i nie prześwietlone

Cytat:
Śliczna nawet dla siebie bym taką dała
Stary 2012-05-30, 10:19   #2189
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Ktoś pisał coś o serach pleśniowych. Na pewno podczas karmienia się nie zajadać. I nie jestem pewna czy czasem w ciąży też. Chodzi o tą florę w tej pleśni.
W ciąży chyba nie można serów pleśniowych.
ja i tak nie lubię.

Cytat:
Fajna
Stary 2012-05-30, 10:22   #2190
lilka00
Wtajemniczenie

Ja ja byłam przeziębiona to gin mi pozwolił pić prenalen i ssać sebidin i na szczęście pomogło po 3 dniach, ale ten czosnek z malinami - mam nadzieję, że już się nie przeziębię.

Co do płci dziecka to u mnie wszyscy zachwyceni, że będzie dziewczynka, babcie szczęśliwe, prababcie jeszcze bardziej, dla mojej babci to będzie pierwszy prawnuk. Mój TŻ jak powiedział kolegom, że jest trochę zawiedziony , że nie będzie synka to oni byli wielce zdziwieni, mówili, że pierwszy raz słyszą, żeby ktoś narzekał na córeczkę . Nie rozumiem, dlaczego wszyscy wolą dziewczynki?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Nie wolno serów pleśniowych w ciąży, bo niby te bakterie mogą przeniknąć przez łożysko- info od gina .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości