|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#2191 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Okej, niech i b璠zie...
U. I tost (chleb graham, mas這, szynka rodzinna, sa豉ta), pomidorki, jajko na twardo (+kie趾i i sos czosnkowy), jogurt Activia wi郾iowa, cappucino czekoladowe z miodem II gruszka, mleko sojowe waniliowe herbata owocowa III bu趾a z dyni (+ mas這, ser gouda z zio豉mi, gotowany kurczak, kie趾i, pieczarki marynowane, sa豉ta) IV kasza jaglana, pieczony indyk w sosie w豉snym, buraczki, krem z broku z grzankami V kawa貫k rogala z domowymi powid豉mi 郵iwkowymi VI (b璠zie) pyzy z mi瘰em, og鏎ki, pieczarki, melisa |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 358
|
R
urodziny ciotki, st康 takie menu nietypowe.... jak to wygl康a? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 221
|
Utrzymanie:
I. pszenno-篡tnie muffiny ma郵ane z cukrowymi, canomonowymi zawijasami w 鈔odku, tzw. cinnamon muffins, podane z jogurtem greckim (+ troch g瘰tego naturalnego, gdy grecki si sko鎍zy) II. quinoa gotowana z pomidorami oraz jajkiem posypana gar軼i siekanych orzech闚 w這skich III. 篡tnia pizza na mi瘯kim, cienkim spodzie z sosem pomidorowym, porem, pieczarkami, szynk, kukurydz, pomidorami i mozzarell IV. serek wiejski z mandarynkami, suszonymi 郵iwkami oraz past tahini, a do tego jeszcze jedna mandarynka Mi si ca趾iem podoba - no bo w ko鎍u i warzywa nawet s ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 269
|
Moje P, prosz o ocen
![]() I: 1 i p馧 kromki domowego chleba pszennego z ziarnami, mas這 orzechowe, ser 鄴速y, sa豉ta, pomidor, papryka. Jajecznica z 1 jaja z koperkiem, cebulk i w璠lin. Ok 1-2 造磬i sa豉tki majonezowej (majonez, jaja, por, jab趾o). Inka p馧 na p馧 z mlekiem 2% i wod, z cukrem. II: jab趾o, mandarynka, gar嗆 suszonej 簑rawiny, porcja makowca. III: ros馧 na mi瘰nym wywarze z makaronem i marchewk. Ziemniaki, kotlet (sma穎ny na margarynie), buraczki, broku. IV: 3 kromki domowego chleba z ziarnami, du穎 mas豉 orzechowego, sa豉ta, ser 鄴速y, papryka, pomidor, koperek, rze簑cha, w璠lina, musztarda, keczup, p馧 jab趾a, wyjadanie mas豉 orzechowego 造瞠czk. Nutridrinki pij co 2 dzie. Erena dzi瘯i za ocen, zastosuj si ![]() Dzisiaj mo瞠 jeszcze jakie kakao lub czekolada gorzka wpadnie ![]() Edytowane przez MauraPL Czas edycji: 2013-11-24 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
R ?
1. 篡tnianka na mleku 1, 5% z jab趾iem, 郵iwkami, mandarynkami, jogurtem tarta malinowa i orzechami w這skimi 2. (w autobusie) 2 kromki 篡tniego razowca z szynk pomidorem i og鏎kiem kiszonym + kefir + 2 mandarynki 3. ros馧 z makaronem jajecznym i natk bia豉 kie豚a z dyni, pomidorkami, natk i cheddarem 4. sernik z bez ![]() + kawa z mlekiem 5. pierogi z 這sosiem i ricott ( okrasa: + kie趾i na patelni + cebulki balsamiczne + jogurt grecki + podpra穎ny s這necznik + koper ) Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() A jaglanka bardzo kremowa by豉. Teraz otwar貫m paczk p豉tk闚 篡tnich i jaglanka b璠zie musia豉 poczeka na swoj kolej, a szkoda bo z tym ukr璚onym jajem naprawd mi zasmakowa豉. Jak my郵isz do 篡tnianki 鄴速ko te pasuje? ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-11-24 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |||||||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie ostatnie dni pe軟e luzu. W pi徠ek 3 tre軼iwe posi趾i ze wzgl璠u na kr鏒ki dzie (czwartek zako鎍zy si dla mnie o 6stej rano ![]() ![]() PI﹗EK I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami gryczanymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serkiem homo, orzechami w這skimi, migda豉mi i miodem wielokwiatowym II Nototenia gotowana na parze; p馧 woreczka bia貫go ry簑; mix sa豉t z marchwi, czerwon cebul i oliw z oliwek III Panierowany filet z mintaja sma穎ny na oleju rzepakowym; ziemniaki; sur闚ka z kiszonej kapusty i jab趾a SOBOTA I 2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa pszenno-篡tniego z: 鄴速ym serem, szynk, papryk i ketchupem ![]() Do kawy: 50g mlecznej czekolady z nadzieniem creme brulee ![]() II 2,5 panierowanego krokieta z kiszon kapust i grzybami le郾ymi sma穎nego na oleju rzepakowym; kubek barszczu czerwonego instant ![]() III Pe貫n talerz zupy pomidorowej z makaronem i mn鏀twem w這szczyzny Do filmu: 2 piwa Fortuna Czarna ![]() NIEDZIELA I 2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa pszenno-篡tniego z: 鄴速ym serem, szynk, papryk i ketchupem ![]() Do kawy: 40g ciemnej czekolady z orzechami laskowymi i cz御tkami wi郾iowymi II 2 plastry duszonej kark闚ki wieprzowej; kluski ziemniaczane w mi瘰nym sosie; sa豉tka z czerwonej kapusty III 3 kromki jasnego chleba pszenno-篡tniego z: 1. jajem na twardo, mas貫m, rzodkiewkami i sa豉t 2. szynk, musztard, pomidorem i sa豉t 3. domowym d瞠mem truskawkowym i mas貫m ![]() ![]() ![]()
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-11-24 o 21:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 801
|
jak to wygl康a? pr鏏uj jako ogarn望 moje jedzenie, ostatnio bywa這 r騜nie.
I. Dwie kromki chleba low carb: z mas貫m, camembertem, gruszk, miodem i orzechami w這skimi/z majonezem, rukol, serem typu w這skiego, awokado i szczypiorkiem; kawa z mlekiem II. Piecze z piersi indyka, sos pieczarkowy, kasza p璚zak, tarte buraczki III. Ma造 kawa貫k brownie z ciastkami oreo, kawa z mlekiem IV. Dwie kromki chleba low carb, obie z mas貫m: z pieczonym indykiem, tza-tzikami i pomidorem/z twarogiem i brzoskwiniowo-malinowym d瞠mem z amaretto home made plus z 300ml soku w ci庵u dnia ten chleb ma na 1 kromk 7,5g b/6g t/2g ww |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez MauraPL Czas edycji: 2013-11-25 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
![]() Brakuje piatego posilku - jakiegos podwoeczorku. Tutaj mozesz na dobra sprawe zjesc wszystko - albo na slodko, albo na slono, ale musi cos byc. Fajnie, ze zasmakowalo Ci maslo orzechowe, ale niech ono nie bedzie jedynym Twoim zrodlem tluszczy. Dodaj maslo, wiorki kokosowe, pestki. Jak chcesz urozmaicic sobie smarowidlo na chleb, to rozgniec awokado i np. wymerdaj z odrobin oliwy, zeby mialo konsystencje pasty. Mowie to tez dlatego, ze (przynajmniej w moim przypadku) maslo orzechowe jest dosc ciezkowtrawne. I ostatnie pytanie: dlaczego nutri pijesz co drugi dzien? Zalecenie lekarza/dietetyka czy Twoj pomysl? Jesli to pierwsze, to w dni bez nutri uzupelniah czyms kalorie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spr鏏uj to wdro篡 w 篡cie, dzi瘯uj za rady ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
No to czekam na nastepny jadlospis
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysy na prezent
![]() |
#2202 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
r z dzi
1. owsianka(5造瞠k) na mleku 1,5, z 造磬 rodzynek i s這necznika, ma造m tartym jab趾iem, 4 造磬i p豉tk闚 b這nnik 2. 2 razowce smarowane mas貫m, plastrem grubszym domowym pasztetem z piersi i pomidorem 3. 2 ma貫 ga趾i ziemniak闚(z mas貫m i cebul), udko, ok 200g fasolki szparagowej+ 3 造磬i domowego ketchupu z cukinii 4. gruszka w kostk polana jogurtem naturalnym, 造磬a s這necznika i rodzynek, ok 200g fasolki szparagowej 5. 2 razowce smarowane mas貫m, domowym pasztetem z piersi, pomidor, +mizeria z pomidora oko這 1650 Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2013-11-25 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 204
|
Dzisiejsza eRka:
好iadanie: owsianka na mleku z suszonymi morelami, orzechy w這skie, migda造, 造磬a miodu spadziowego II 郾iadanie: chleb razowy z mas貫m szynk i warzywami, jab趾o Obiad: spaghetti z mi瘰em mielonym z indyka i warzywami, 造瞠czka oleju Podwieczorek: serek homo nat 200g, stewia, pasek gorzkiej czeko Kolacja: jajecznica z 2 jaj z cebulk i pieczarkami, 造瞠czka oleju ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natul Czas edycji: 2013-11-25 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
R :
I. Owsianka na mleku 1,5 % 造瞠czka miodu, kakao, wi鏎ki kokosowe i posypane cynamonem II. Jab趾o i gruszka pokrojone z odrobin jog. naturalnego i posypane odrobin musli Sante, kromka pieczywa chrupkiego z mas貫m i 鄴速ym serem III. Pe軟oziarnista bu趾a z mas貫m, pol璠wic w璠zon z kurczaka, sa豉ta, papryka i og鏎ek IV. Pier z kurczaka na parze z broku豉mi i sur闚k z kapusty, ma豉 porcja makaronu pe軟oziarnistego, polane niewielk ilo軼i oliwy z oliwek 40 min 獞icze V. Serek wiejski (200g) z warzywami
#2205 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny a Wy jak podajecie ilo嗆 造瞠k p豉tk闚 do owsianki to macie na my郵i 造磬i do herbaty czy sto這we (do zupy)??
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Zak豉dam, 瞠 chodzi o sto這we - w ko鎍u pisz "owsianka z mlekiem " a nie "mleko z p豉tkami". Ale ja tam nie wiem - ja sypi szklank
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Sto這we moje maja po 10g ale sa tez takie i po 7g. A szklanka tzn 200g?
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak robisz ketchup z cukinii? ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Raczkowanie
|
P. Jak dzisiaj?
I: jajko na mi瘯ko, 2 kromki domowego chleba pszennego z ziarnami, ser 鄴速y, pomidor, sa豉ta, mas這 orzechowe, koperek, rze簑cha. Inka p馧 wody p馧 mleka 2%. II: 2 kromki z這穎ne chleba domowego pszennego z ziarnami, mas這 orzechowe, sa豉ta, ser 鄴速y, pomidor, papryka, rze簑cha. III: 2 mandarynki, 2 du瞠 kostki czekolady 70%. IV: dwa ciasteczka fornetti (z ciasta francuskiego). Nutridrink "protein". V: ziemniaki z rze簑ch, 3 pulpety w sosie koperkowo-鄉ietanowym (zag瘰zczanym m彗), warzywa z sosem winegret, sa豉tka obiadowa ze s這ika (g堯wnie bia豉 kapusta). VI: owsianka na szklance mleka 2% z jajkiem (roztrzepane i gotowane razem), gar嗆 簑rawiny suszonej, jab趾o, pomara鎍za, mas這 orzechowe. *Wiem, 瞠 na 郾iadanie powinnam zje嗆 wi璚ej jajek, ale jak na razie nie jestem w stanie tego zmie軼i. Ale widz po sobie, 瞠 robi post瘼y. Powoli, ale id na prz鏚 ![]() Edytowane przez MauraPL Czas edycji: 2013-11-25 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Rozeznanie
|
Okej...
U. I 3 solidne kromki chleba razowego z owocami z domowymi powid豉mi 郵iwkowymi (w tomie tost闚); 2 suszone morele; gar嗆 mieszanki orzech闚; b這nnikowa Inka na wodzie z mlekiem 1.5% i nieca陰 造瞠czk cukru (wiem, mi鏚 zdrowszy i generalnie go wol, ale... ale do picia mi nie pasuje i ju ![]() II jab趾o, ma豉 pitna Activia truskawka-kiwi III grahamka (mas這, ser gouda z zio豉mi, pomidor, kie趾i, sa豉ta) IV nieca貫 1/2 woreczka ry簑 basmati; gigantyczna pier z kurczaka pieczona w sosie w豉snym (ca豉); sporo czerwonych buraczk闚; kubek roso逝 z makaronem V jogurt z ziarnami (jaka Muslina bodaj瞠, z Biedronki), 2 herbatniki bez cukru (ostatnie ![]() VI 2 kromki chleba wieloziarnistego (mas這, 2 plastry 鄴速ego sera, kie趾i broku逝, pieczarki marynowane), sa豉tka (ca造 pomidor, oliwki, fasolka szparagowa z puszki, twar鏬 chudy, pestki dyni, surowy broku, 鄴速a papryka), melisa |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Cytat:
Na opakowaniu moich p豉tk闚 - Kupiec, g鏎skie- jest napisane sugerowana porcja 50g i tym sie kierowalam ![]() Uuu.. to mi teraz wjechales na jedzeniow ambicj a myslalam, ze jem normalnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu 瞠 ja ju bym wi璚ej nie zmie軼i bo mam refluks i znam granic do kt鏎ej w miar jeszcze mi to wszystko siedzi. Ciut przekrocz i zaraz wszystko mi do gard豉 z powrotem podchodzi. Nie sugeruj si moimi porcjami ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 40
|
Cze嗆 dziewczyny!
![]() Prosz o pomoc w ocenie jad這spisu, ju si gubi w tych wszystkich og鏊nodost瘼nych "zaleceniach" ![]() I 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych na wodzie i mleku, p馧 na p馧 + kawa z mlekiem II du瞠 jab趾o III dwie kromki chleba wieloziarnistego, szynka, ser, pomidor IV trzy gar軼ie makaronu rurki + przyprawiony, przygotowany szpinak, kawa z mlekiem V dwa jajka, pomidor, kromka chleba do tego litr/1,5 wody + herbata zielona Powiedzcie mi czy to za du穎/za ma這? Mo瞠 czego brakuje? Mam 19 lat, 160 cm, nie chc chudn望 ani ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 22 741
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-11-25 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#2218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Acz pami皻am, 瞠 kiedy jada豉m takie gotowe, z paczki, Nestle - z syropem klonowym albo wanili. Nie wiem, jakby to prze這篡 na 造磬i (raczej ma貫 to, co w stylu s這dkiej chwili), ale potrafi豉m chodzi po tym napchana ca造 dzie. o.o' Full off-top. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Ja si bardzo najadam na te 2,5h i nie wyobra瘸m sobie 瞠 m鏬豚ym zje嗆 co wi璚ej bo bym p瘯. A 瞠 po tym czasie znowu mam apetyt to chyba zdrowo, trudno by這by naje嗆 si na d逝瞠j. Ja w swojej 篡tniance mam co gry潭 bo po pierwsze u篡wam p豉tk闚 pe軟oziarnistych kt鏎e si tak nie rozpadaj, a po drugie owoce kroje do嗆 grubo bo dok豉dniej mi si nie chce :p
A co my o kinematografii holenderskiej piszemy czy o przygotowywaniu posi趾闚 kt鏎e wchodz w sk豉d naszych jad這spis闚? Ja tu OT nie widz :p Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
A to ma by redukcja? I sk康 ten chleb, jak si nazywa, gdzie go mo積a dosta?
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.