Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-11-24, 17:55   #2191
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Okej, niech i b璠zie...
U.

I tost (chleb graham, mas這, szynka rodzinna, sa豉ta), pomidorki, jajko na twardo (+kie趾i i sos czosnkowy), jogurt Activia wi郾iowa, cappucino czekoladowe z miodem
II gruszka, mleko sojowe waniliowe
herbata owocowa
III bu趾a z dyni (+ mas這, ser gouda z zio豉mi, gotowany kurczak, kie趾i, pieczarki marynowane, sa豉ta)
IV kasza jaglana, pieczony indyk w sosie w豉snym, buraczki, krem z broku z grzankami
V kawa貫k rogala z domowymi powid豉mi 郵iwkowymi
VI (b璠zie) pyzy z mi瘰em, og鏎ki, pieczarki, melisa
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:12   #2192
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 358

R
  1. jajo na twardo, 2 kromki grahama z mas貫m, szprotami, pomidorem
  2. plaster sera 鄴速ego + talerz twarogu p馧t逝stego z cebul, szczypiorem, keczupem
  3. 1/2 owocu granatu, kubek roso逝
  4. zraz - z kark闚ki, 3 ziemniaczki,kalafior z odrobin tartej bu趾i
  5. kawa貫k ciasta z wisniami...

urodziny ciotki, st康 takie menu nietypowe....
jak to wygl康a?

Irish lady 28 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:19   #2193
blax5
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 221

Utrzymanie:

I. pszenno-篡tnie muffiny ma郵ane z cukrowymi, canomonowymi zawijasami w 鈔odku, tzw. cinnamon muffins, podane z jogurtem greckim (+ troch g瘰tego naturalnego, gdy grecki si sko鎍zy)

II. quinoa gotowana z pomidorami oraz jajkiem posypana gar軼i siekanych orzech闚 w這skich

III. 篡tnia pizza na mi瘯kim, cienkim spodzie z sosem pomidorowym, porem, pieczarkami, szynk, kukurydz, pomidorami i mozzarell

IV. serek wiejski z mandarynkami, suszonymi 郵iwkami oraz past tahini, a do tego jeszcze jedna mandarynka

Mi si ca趾iem podoba - no bo w ko鎍u i warzywa nawet s
blax5 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:28   #2194
MauraPL
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 269

Moje P, prosz o ocen

I: 1 i p馧 kromki domowego chleba pszennego z ziarnami, mas這 orzechowe, ser 鄴速y, sa豉ta, pomidor, papryka. Jajecznica z 1 jaja z koperkiem, cebulk i w璠lin. Ok 1-2 造磬i sa豉tki majonezowej (majonez, jaja, por, jab趾o).
Inka p馧 na p馧 z mlekiem 2% i wod, z cukrem.
II: jab趾o, mandarynka, gar嗆 suszonej 簑rawiny, porcja makowca.
III: ros馧 na mi瘰nym wywarze z makaronem i marchewk. Ziemniaki, kotlet (sma穎ny na margarynie), buraczki, broku.
IV: 3 kromki domowego chleba z ziarnami, du穎 mas豉 orzechowego, sa豉ta, ser 鄴速y, papryka, pomidor, koperek, rze簑cha, w璠lina, musztarda, keczup, p馧 jab趾a, wyjadanie mas豉 orzechowego 造瞠czk.

Nutridrinki pij co 2 dzie.
Erena dzi瘯i za ocen, zastosuj si
Dzisiaj mo瞠 jeszcze jakie kakao lub czekolada gorzka wpadnie

Edytowane przez MauraPL
Czas edycji: 2013-11-24 o 18:43
MauraPL jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:19   #2195
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

R ?

1. 篡tnianka na mleku 1, 5% z jab趾iem, 郵iwkami, mandarynkami, jogurtem tarta malinowa i orzechami w這skimi

2. (w autobusie)
2 kromki 篡tniego razowca z szynk pomidorem i og鏎kiem kiszonym
+ kefir
+ 2 mandarynki

3. ros馧 z makaronem jajecznym i natk

bia豉 kie豚a z dyni, pomidorkami, natk i cheddarem

4. sernik z bez
+ kawa z mlekiem

5. pierogi z 這sosiem i ricott
( okrasa:
+ kie趾i na patelni
+ cebulki balsamiczne
+ jogurt grecki
+ podpra穎ny s這necznik
+ koper )

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka
A co Ty tu si chcia貫 wi璠cej rozpisywa co? wszystko 豉dnie napisane, jak zawsze smacznie i zdrowo, jak tam jaglanka z 鄴速kiem ? bo takiej jeszcze nie robi豉m
No jakie szczeg馧y, to co pij i ruch przede wszystkim
A jaglanka bardzo kremowa by豉. Teraz otwar貫m paczk p豉tk闚 篡tnich i jaglanka b璠zie musia豉 poczeka na swoj kolej, a szkoda bo z tym ukr璚onym jajem naprawd mi zasmakowa豉. Jak my郵isz do 篡tnianki 鄴速ko te pasuje?

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-11-24 o 19:04
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:27   #2196
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Gratki Ciesze si 瞠 ju wszystko u Ciebie dobrze z tym @. Co do jedzonka j.w.
Dzi瘯uj! Jestem ostatnio bardzo szcz窷liwym cz這wiekiem, pozwalam sobie na du穎 luzu, a przy tym dbam 瞠by m鎩 organizm dostawa to, czego potrzebuje. Sztuka kompromis闚.

Cytat:
Napisane przez buty_na_plaskim Poka wiadomo嗆
Poa_alpina, normalnie banana dosta豉m na twarzy jak zobaczy豉m, 瞠 zosta豉m pochwalona dzi瘯i dzi瘯i dzi瘯i! Mojego dobrego humoru ci庵 dalszy, dobrej jedzeniowej passy te! A bor闚ka z jab趾iem jest nie-ziem-ska! Uwielbiam mann z ni ^_^

Shariana,
piszesz, 瞠 masz dobr pami耩 do tego co jesz. Ja, umys 軼is造, te j mam :P. Od siebie mog powiedzie tyle, 瞠 2 miesi帷e temu wrzuca豉m jad這spisy (ju pal sze嗆, 瞠 s豉be), ale kiedy pisa豉m o og鏎ku czy pomidorku te wylicza豉m je na plasterki, bo mia這 to dla mnie (i my郵a豉m, 瞠 dla oceniaj帷ych te.. no dobra - g堯wnie dla mnie) znaczenie. Natomiast teraz nadal mam oczy i pami耩, ale kiedy robi sa豉tk z og鏎kami, pomidorami, nie pisz ju 1/2 pomidora, 4 plasterki og鏎ka. Bo zmieni這 mi si my郵enie, i wiem, 瞠 to nieistotne, 瞠 tych sk豉dnik闚 trzeba dawa tak jak leci, na ile ma si ochot. A takie wyliczanie to tylko porz康kowanie w swojej g這wie i piel璕nowanie choroby. ㄊ瞠czka delmy? Nigdy nie bra豉m mas豉 na 造瞠czk a potem dopiero na chleb. Chcesz lepiej je嗆, ale piel璕nujesz chorob. Dodatkowo udzielasz si w wielu, wielu w徠kach o chorobie. Ja te tak robi豉m, a przesta豉m, bo zobaczy豉m, 瞠 to wcale nie pomaga, czasami wr璚z przeszkadza. Pisanie wsz璠zie chc z tego wyj嗆 chc z tego wyj嗆 wci庵a Ci w jak捷 p皻l. Zacznij 篡 i cieszy si 篡ciem. Odetnij si troch od w徠k闚 chorobowych.

U jak s這dkie utrzymanie
好iadanie I
4 nale郾iki na m帷e orkiszowej z dodatkiem otr瑿闚 篡tnich
- 1 z musem bananowo-kakaowym (1/2 banana, 造瞠czka kakao, odrobina mleka i wi鏎kami kokosowymi PYCHA
- 2 z twarogiem p馧t逝stym z jogurtem naturalnym, cynamonem, cukrem z wanili
- 1 z domowym d瞠mem porzeczkowym
+ kawa Inka

好iadanie II
kanapka z 篡tniego z mas貫m, kie豚as domow, og鏎kiem kiszonym + jab趾o
kanapka z 篡tniego z mas貫m, twarogiem p馧t逝stym, pomidorem, og鏎kiem, szczypiorkiem

Obiad
udziec z kurczaka pieczony w folii z curry, cebulk, marchewk
1/2 woreczka ry簑 br您owego polana mase趾iem
kapusta kiszona

Podwieczorek
jogurt naturalny z pestkami s這necznika, kostka 85%, jab趾o, orzechy laskowe

Kolacja
2 kromki 篡tniego z mas貫m, miseczka warzyw, 1/2 makreli w璠zonej
Ale prosz! I chwali b璠 dalej, bo Twoja wypowied skierowana do Shariany r闚nie wskazuje na to, jak du瞠 post瘼y czynisz... A Tw鎩 jad這spis zn闚 bardzo dobry - warto軼iowe i smaczne utrzymanie.

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Okej, niech i b璠zie...
U.

I tost (chleb graham, mas這, szynka rodzinna, sa豉ta), pomidorki, jajko na twardo (+kie趾i i sos czosnkowy), jogurt Activia wi郾iowa, cappucino czekoladowe z miodem
II gruszka, mleko sojowe waniliowe
herbata owocowa
III bu趾a z dyni (+ mas這, ser gouda z zio豉mi, gotowany kurczak, kie趾i, pieczarki marynowane, sa豉ta)
IV kasza jaglana, pieczony indyk w sosie w豉snym, buraczki, krem z broku z grzankami
V kawa貫k rogala z domowymi powid豉mi 郵iwkowymi
VI (b璠zie) pyzy z mi瘰em, og鏎ki, pieczarki, melisa
Coraz wi璚ej luzu, to si chwali! Jak fajnie si ogl康a takie post瘼y, krok po kroku...

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka wiadomo嗆
R
  1. jajo na twardo, 2 kromki grahama z mas貫m, szprotami, pomidorem
  2. plaster sera 鄴速ego + talerz twarogu p馧t逝stego z cebul, szczypiorem, keczupem
  3. 1/2 owocu granatu, kubek roso逝
  4. zraz - z kark闚ki, 3 ziemniaczki,kalafior z odrobin tartej bu趾i
  5. kawa貫k ciasta z wisniami...

urodziny ciotki, st康 takie menu nietypowe....
jak to wygl康a?

Nie przejmuj si tym kawa趾iem ciasta - w ko鎍u mo積a powiedzie, 瞠 Twoje menu ma chocia troch r璚e i nogi. Ciekawa jestem, czy na co dzie ju to tak u Ciebie wygl康a . Naprawd jest lepiej... Podgl康aj w徠ek dalej i kombinuj... Bo jeszcze sporo mo積a poprawi, ale w ko鎍u obierasz w豉軼iwy kierunek!

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka wiadomo嗆
Utrzymanie:

I. pszenno-篡tnie muffiny ma郵ane z cukrowymi, canomonowymi zawijasami w 鈔odku, tzw. cinnamon muffins, podane z jogurtem greckim (+ troch g瘰tego naturalnego, gdy grecki si sko鎍zy)

II. quinoa gotowana z pomidorami oraz jajkiem posypana gar軼i siekanych orzech闚 w這skich

III. 篡tnia pizza na mi瘯kim, cienkim spodzie z sosem pomidorowym, porem, pieczarkami, szynk, kukurydz, pomidorami i mozzarell

IV. serek wiejski z mandarynkami, suszonymi 郵iwkami oraz past tahini, a do tego jeszcze jedna mandarynka

Mi si ca趾iem podoba - no bo w ko鎍u i warzywa nawet s
Mi w 郾iadaniu brakuje jeszcze jakiego owocka, a tak poza tym rzeczywi軼ie fajnie. Pomys這wo jak zawsze!

Cytat:
Napisane przez MauraPL Poka wiadomo嗆
Moje P, prosz o ocen

I: 1 i p馧 kromki domowego chleba pszennego z ziarnami, mas這 orzechowe, ser 鄴速y, sa豉ta, pomidor, papryka. Jajecznica z 1 jaja z koperkiem, cebulk i w璠lin. Ok 1-2 造磬i sa豉tki majonezowej (majonez, jaja, por, jab趾o).
II: jab趾o, mandarynka, gar嗆 suszonej 簑rawiny, porcja makowca.
III: ros馧 na mi瘰nym wywarze z makaronem i marchewk. Ziemniaki, kotlet (sma穎ny na margarynie), buraczki, broku.
IV: 3 kromki domowego chleba z ziarnami, du穎 mas豉 orzechowego, sa豉ta, ser 鄴速y, papryka, pomidor, koperek, rze簑cha, w璠lina, musztarda, keczup, p馧 jab趾a, wyjadanie mas豉 orzechowego 造瞠czk.

Do porz康nego P jeszcze troch brakuje... Jajecznica z 1 jaja to jest nic. Wyliczanie warzyw sprawia wra瞠nie, 瞠 jedzenia jest du穎 - ale samej tre軼i jak na P o wiele za ma這! A sma瞠nie kotleta na margarynie to najgorszy wyb鏎...

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
R ?

1. 篡tnianka na mleku 1, 5% z jab趾iem, 郵iwkami, mandarynkami, jogurtem tarta malinowa i orzechami w這skimi

2. (w autobusie)
2 kromki 篡tniego razowca z szynk pomidorem i og鏎kiem kiszonym
+ kefir
+ 2 mandarynki

3. ros馧 z makaronem jajecznym i natk

bia豉 kie豚a z dyni, pomidorkami, natk i cheddarem

4. sernik z bez
+ kawa z mlekiem

5. pierogi z 這sosiem i ricott
( okrasa:
+ kie趾i na patelni
+ cebulki balsamiczne
+ jogurt grecki
+ podpra穎ny s這necznik
+ koper )
Nieustannie mnie zaskakujesz. O wiele pro軼iej ni zazwyczaj, ale jak zawsze 鈍ietne po陰czenia, mega smakowicie i mn鏀two warto軼i. O mamo, Twoje jad這spisy zawsze sprawiaj, 瞠 mi 郵ina cieknie do pasa. To si nazywa rozs康ne zdrowe 瘸rcie!

A u mnie ostatnie dni pe軟e luzu. W pi徠ek 3 tre軼iwe posi趾i ze wzgl璠u na kr鏒ki dzie (czwartek zako鎍zy si dla mnie o 6stej rano). Sobota i niedziela na garnuszku Te軼iowej, a wi璚 bez moich produkt闚 spo篡wczych - ale ju dawno przesta豉m mie problem z tym, 瞠 od czasu do czasu pojem niezgodnie z moimi przyzwyczajeniami.

PI﹗EK

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami gryczanymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serkiem homo, orzechami w這skimi, migda豉mi i miodem wielokwiatowym
II Nototenia gotowana na parze; p馧 woreczka bia貫go ry簑; mix sa豉t z marchwi, czerwon cebul i oliw z oliwek
III Panierowany filet z mintaja sma穎ny na oleju rzepakowym; ziemniaki; sur闚ka z kiszonej kapusty i jab趾a

SOBOTA

I 2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa pszenno-篡tniego z: 鄴速ym serem, szynk, papryk i ketchupem
Do kawy: 50g mlecznej czekolady z nadzieniem creme brulee
II 2,5 panierowanego krokieta z kiszon kapust i grzybami le郾ymi sma穎nego na oleju rzepakowym; kubek barszczu czerwonego instant
III Pe貫n talerz zupy pomidorowej z makaronem i mn鏀twem w這szczyzny
Do filmu: 2 piwa Fortuna Czarna

NIEDZIELA

I 2 podw鎩ne grzanki z jasnego pieczywa pszenno-篡tniego z: 鄴速ym serem, szynk, papryk i ketchupem
Do kawy: 40g ciemnej czekolady z orzechami laskowymi i cz御tkami wi郾iowymi
II 2 plastry duszonej kark闚ki wieprzowej; kluski ziemniaczane w mi瘰nym sosie; sa豉tka z czerwonej kapusty
III 3 kromki jasnego chleba pszenno-篡tniego z:
1. jajem na twardo, mas貫m, rzodkiewkami i sa豉t
2. szynk, musztard, pomidorem i sa豉t
3. domowym d瞠mem truskawkowym i mas貫m

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-11-24 o 21:33
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:54   #2197
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 801

jak to wygl康a? pr鏏uj jako ogarn望 moje jedzenie, ostatnio bywa這 r騜nie.

I. Dwie kromki chleba low carb: z mas貫m, camembertem, gruszk, miodem i orzechami w這skimi/z majonezem, rukol, serem typu w這skiego, awokado i szczypiorkiem; kawa z mlekiem

II. Piecze z piersi indyka, sos pieczarkowy, kasza p璚zak, tarte buraczki

III. Ma造 kawa貫k brownie z ciastkami oreo, kawa z mlekiem

IV. Dwie kromki chleba low carb, obie z mas貫m: z pieczonym indykiem, tza-tzikami i pomidorem/z twarogiem i brzoskwiniowo-malinowym d瞠mem z amaretto home made

plus z 300ml soku w ci庵u dnia

ten chleb ma na 1 kromk 7,5g b/6g t/2g ww
Lady1000 jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 10:42   #2198
MauraPL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Do porz康nego P jeszcze troch brakuje... Jajecznica z 1 jaja to jest nic. Wyliczanie warzyw sprawia wra瞠nie, 瞠 jedzenia jest du穎 - ale samej tre軼i jak na P o wiele za ma這! A sma瞠nie kotleta na margarynie to najgorszy wyb鏎...
Obiad robiony przez moich rodzic闚 tak瞠 nie mam na to wp造wu..

Edytowane przez MauraPL
Czas edycji: 2013-11-25 o 17:09
Stary 2013-11-25, 11:15   #2199
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

Cytat:
Napisane przez MauraPL Poka wiadomo嗆
Moje P, prosz o ocen

I: 1 i p馧 kromki domowego chleba pszennego z ziarnami, nastepnym razem wez 2, a nawet 3 mas這 orzechowe, ser 鄴速y, sa豉ta, pomidor, papryka. Jajecznica z 1 jaja z koperkiem, cebulk i w璠lin. 1 jajo to o wiele za malo - 2 co najmniejOk 1-2 造磬i sa豉tki majonezowej (majonez, jaja, por, jab趾o).
II: jab趾o, mandarynka, gar嗆 suszonej 簑rawiny, porcja makowca. a jakby zamiast ktoregos z owocow dac jakies bialko? nawet jogurt albo serek homo. zwlaszcza jak nie pijesz nutri codziennie
III: ros馧 na mi瘰nym wywarze z makaronem i marchewk. Ziemniaki, kotlet (sma穎ny na margarynie), buraczki, broku.co do margaryny wyjasnilas, bo tez bym sie czepnela, reszta ok
IV: 3 kromki domowego chleba z ziarnami, du穎 mas豉 orzechowego, sa豉ta, ser 鄴速y, papryka, pomidor, koperek, rze簑cha, w璠lina, musztarda, keczup, p馧 jab趾a, wyjadanie mas豉 orzechowego 造瞠czk. jesli duzo okladu to ok

bardzo tu brakuje jakiegos podwieczorku

Samo skomponowanie mi sie podoba, ale do P nadal brakuje. Jak juz jesz jajecznice, to niech ona bedzie z 2-3 jaj, z taka wkladka jak piszesz. Fajnie tez smakuje jajecznica z tartym zoltym serem . Drugi posilek to same cukry - fajnie ze nie masz oporow przed makowcem itp., ale przydaloby sie dodac jakies bialko - nie jesz na szczescie za duzo nabialu, wiec tu jak najbardziej jest na niego miejsce.

Brakuje piatego posilku - jakiegos podwoeczorku. Tutaj mozesz na dobra sprawe zjesc wszystko - albo na slodko, albo na slono, ale musi cos byc.

Fajnie, ze zasmakowalo Ci maslo orzechowe, ale niech ono nie bedzie jedynym Twoim zrodlem tluszczy. Dodaj maslo, wiorki kokosowe, pestki. Jak chcesz urozmaicic sobie smarowidlo na chleb, to rozgniec awokado i np. wymerdaj z odrobin oliwy, zeby mialo konsystencje pasty. Mowie to tez dlatego, ze (przynajmniej w moim przypadku) maslo orzechowe jest dosc ciezkowtrawne.

I ostatnie pytanie: dlaczego nutri pijesz co drugi dzien? Zalecenie lekarza/dietetyka czy Twoj pomysl? Jesli to pierwsze, to w dni bez nutri uzupelniah czyms kalorie.
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:04   #2200
MauraPL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Samo skomponowanie mi sie podoba, ale do P nadal brakuje. Jak juz jesz jajecznice, to niech ona bedzie z 2-3 jaj, z taka wkladka jak piszesz. Fajnie tez smakuje jajecznica z tartym zoltym serem . Drugi posilek to same cukry - fajnie ze nie masz oporow przed makowcem itp., ale przydaloby sie dodac jakies bialko - nie jesz na szczescie za duzo nabialu, wiec tu jak najbardziej jest na niego miejsce.

Brakuje piatego posilku - jakiegos podwoeczorku. Tutaj mozesz na dobra sprawe zjesc wszystko - albo na slodko, albo na slono, ale musi cos byc.

Fajnie, ze zasmakowalo Ci maslo orzechowe, ale niech ono nie bedzie jedynym Twoim zrodlem tluszczy. Dodaj maslo, wiorki kokosowe, pestki. Jak chcesz urozmaicic sobie smarowidlo na chleb, to rozgniec awokado i np. wymerdaj z odrobin oliwy, zeby mialo konsystencje pasty. Mowie to tez dlatego, ze (przynajmniej w moim przypadku) maslo orzechowe jest dosc ciezkowtrawne.

I ostatnie pytanie: dlaczego nutri pijesz co drugi dzien? Zalecenie lekarza/dietetyka czy Twoj pomysl? Jesli to pierwsze, to w dni bez nutri uzupelniah czyms kalorie.
Dzi瘯uj Ci bardzo za komentarz. Co do nutridrinkow to dietetyk tak mi zaleci豉, ze wyjdzie 150 kcal dziennie.
Spr鏏uj to wdro篡 w 篡cie, dzi瘯uj za rady

Stary 2013-11-25, 12:15   #2201
Erena
Zadomowienie

No to czekam na nastepny jadlospis
Stary 2013-11-25, 16:27   #2202
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 97

r z dzi

1. owsianka(5造瞠k) na mleku 1,5, z 造磬 rodzynek i s這necznika, ma造m tartym jab趾iem, 4 造磬i p豉tk闚 b這nnik

2. 2 razowce smarowane mas貫m, plastrem grubszym domowym pasztetem z piersi i pomidorem

3. 2 ma貫 ga趾i ziemniak闚(z mas貫m i cebul), udko, ok 200g fasolki szparagowej+ 3 造磬i domowego ketchupu z cukinii

4. gruszka w kostk polana jogurtem naturalnym, 造磬a s這necznika i rodzynek, ok 200g fasolki szparagowej

5. 2 razowce smarowane mas貫m, domowym pasztetem z piersi, pomidor, +mizeria z pomidora

oko這 1650

Edytowane przez cukierkowa1
Czas edycji: 2013-11-25 o 18:39
cukierkowa1 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:23   #2203
natul
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 204

Dzisiejsza eRka:

好iadanie: owsianka na mleku z suszonymi morelami, orzechy w這skie, migda造, 造磬a miodu spadziowego
II 郾iadanie: chleb razowy z mas貫m szynk i warzywami, jab趾o
Obiad: spaghetti z mi瘰em mielonym z indyka i warzywami, 造瞠czka oleju
Podwieczorek: serek homo nat 200g, stewia, pasek gorzkiej czeko
Kolacja: jajecznica z 2 jaj z cebulk i pieczarkami, 造瞠czka oleju

105 --> 102,4 --> 75 kg

Edytowane przez natul
Czas edycji: 2013-11-25 o 17:24
natul jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:34   #2204
jvlka900
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 686
GG do jvlka900

R :

I. Owsianka na mleku 1,5 % 造瞠czka miodu, kakao, wi鏎ki kokosowe i posypane cynamonem
II. Jab趾o i gruszka pokrojone z odrobin jog. naturalnego i posypane odrobin musli Sante, kromka pieczywa chrupkiego z mas貫m i 鄴速ym serem
III. Pe軟oziarnista bu趾a z mas貫m, pol璠wic w璠zon z kurczaka, sa豉ta, papryka i og鏎ek
IV. Pier z kurczaka na parze z broku豉mi i sur闚k z kapusty, ma豉 porcja makaronu pe軟oziarnistego, polane niewielk ilo軼i oliwy z oliwek
40 min 獞icze
V. Serek wiejski (200g) z warzywami

Aparatka
g鏎a: 23.03.12
d馧 : 28.06.12

jvlka900 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 18:42   #2205
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Hej dziewczyny a Wy jak podajecie ilo嗆 造瞠k p豉tk闚 do owsianki to macie na my郵i 造磬i do herbaty czy sto這we (do zupy)??

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 18:50   #2206
Erena
Zadomowienie

Zak豉dam, 瞠 chodzi o sto這we - w ko鎍u pisz "owsianka z mlekiem " a nie "mleko z p豉tkami". Ale ja tam nie wiem - ja sypi szklank
Stary 2013-11-25, 18:57   #2207
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

Sto這we moje maja po 10g ale sa tez takie i po 7g. A szklanka tzn 200g?

poza schemat.
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:02   #2208
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka wiadomo嗆
r z dzi

1. owsianka(5造瞠k) na mleku 1,5, z 造磬 rodzynek i s這necznika, ma造m tartym jab趾iem, 4 造磬i p豉tk闚 b這nnik

2. 2 razowce smarowane mas貫m, plastrem grubszym domowym pasztetem z piersi i pomidorem

3. 2 ma貫 ga趾i ziemniak闚(z mas貫m i cebul), udko, ok 200g fasolki szparagowej+ 3 造磬i domowego ketchupu z cukinii

4. gruszka w kostk polana jogurtem naturalnym, 造磬a s這necznika i rodzynek, ok 200g fasolki szparagowej

5. 2 razowce smarowane mas貫m, domowym pasztetem z piersi, pomidor, +mizeria z pomidora

oko這 1650
S逝chaj, s post瘼y Jest czysto, s warzywa (nie wa fasolki szparagowej - j si liczy jak zielone warzywo, czyli si nie liczy do bilansu kcal ), s BWT w ka盥ym posi趾u. Troch schematycznie, ale jakbym mia豉 w lod闚ce domowej roboty pasztet, to te bym si nim zajada豉.

Jak robisz ketchup z cukinii?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆

Nie to mia豉m na my郵i - takiego spustu to ja nie mam, zw豉szcza rano Sypi szklank, czyli wsypuj "na oko" do szklanki tyle, ile wydaje mi si 瞠 obj皻o軼iowo zjem, a potem zalewam. Na sucho (przed zalaniem) wychodzi tak 2/3 sporej szklanki.
Stary 2013-11-25, 19:10   #2209
MauraPL
Raczkowanie

P. Jak dzisiaj?

I: jajko na mi瘯ko, 2 kromki domowego chleba pszennego z ziarnami, ser 鄴速y, pomidor, sa豉ta, mas這 orzechowe, koperek, rze簑cha. Inka p馧 wody p馧 mleka 2%.
II: 2 kromki z這穎ne chleba domowego pszennego z ziarnami, mas這 orzechowe, sa豉ta, ser 鄴速y, pomidor, papryka, rze簑cha.
III: 2 mandarynki, 2 du瞠 kostki czekolady 70%.
IV: dwa ciasteczka fornetti (z ciasta francuskiego). Nutridrink "protein".
V: ziemniaki z rze簑ch, 3 pulpety w sosie koperkowo-鄉ietanowym (zag瘰zczanym m彗), warzywa z sosem winegret, sa豉tka obiadowa ze s這ika (g堯wnie bia豉 kapusta).
VI: owsianka na szklance mleka 2% z jajkiem (roztrzepane i gotowane razem), gar嗆 簑rawiny suszonej, jab趾o, pomara鎍za, mas這 orzechowe.

*Wiem, 瞠 na 郾iadanie powinnam zje嗆 wi璚ej jajek, ale jak na razie nie jestem w stanie tego zmie軼i. Ale widz po sobie, 瞠 robi post瘼y. Powoli, ale id na prz鏚

Edytowane przez MauraPL
Czas edycji: 2013-11-25 o 19:17

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 19:14   #2210
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:

A to nie dziwi Ci si 瞠 nie potrafisz zmie軼i wi璚ej ni 5 bo ja 4 nieraz nie jestem w stanie zje嗆 ( tyle 瞠 ja daje jeszcze ca貫go banana, ca貫 jab趾o, 2 郵iwki, 2 mandarynki albo szklank malin/bor闚ek+ do tego p馧 kubka (125g) jogurtu i 造磬/dwie jakiego mas豉 lub orzech闚/sezamu )

Stary 2013-11-25, 20:56   #2211
Shariana
Rozeznanie

Okej...
U.

I 3 solidne kromki chleba razowego z owocami z domowymi powid豉mi 郵iwkowymi (w tomie tost闚); 2 suszone morele; gar嗆 mieszanki orzech闚; b這nnikowa Inka na wodzie z mlekiem 1.5% i nieca陰 造瞠czk cukru (wiem, mi鏚 zdrowszy i generalnie go wol, ale... ale do picia mi nie pasuje i ju )
II jab趾o, ma豉 pitna Activia truskawka-kiwi
III grahamka (mas這, ser gouda z zio豉mi, pomidor, kie趾i, sa豉ta)
IV nieca貫 1/2 woreczka ry簑 basmati; gigantyczna pier z kurczaka pieczona w sosie w豉snym (ca豉); sporo czerwonych buraczk闚; kubek roso逝 z makaronem
V jogurt z ziarnami (jaka Muslina bodaj瞠, z Biedronki), 2 herbatniki bez cukru (ostatnie )
VI 2 kromki chleba wieloziarnistego (mas這, 2 plastry 鄴速ego sera, kie趾i broku逝, pieczarki marynowane), sa豉tka (ca造 pomidor, oliwki, fasolka szparagowa z puszki, twar鏬 chudy, pestki dyni, surowy broku, 鄴速a papryka), melisa
Stary 2013-11-25, 21:10   #2212
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

Cytat:
A to nie dziwi Ci si 瞠 nie potrafisz zmie軼i wi璚ej ni 5 bo ja 4 nieraz nie jestem w stanie zje嗆 ( tyle 瞠 ja daje jeszcze ca貫go banana, ca貫 jab趾o, 2 郵iwki, 2 mandarynki albo szklank malin/bor闚ek+ do tego p馧 kubka (125g) jogurtu i 造磬/dwie jakiego mas豉 lub orzech闚/sezamu )

Na opakowaniu moich p豉tk闚 - Kupiec, g鏎skie- jest napisane sugerowana porcja 50g i tym sie kierowalam takze 4-5造瞠k to max.
Uuu.. to mi teraz wjechales na jedzeniow ambicj a myslalam, ze jem normalnie a tu sie okazuje ze calkiem (za) sporo jednak
poza schemat.
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:22   #2213
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Na opakowaniu moich p豉tk闚 - Kupiec, g鏎skie- jest napisane sugerowana porcja 50g i tym sie kierowalam takze 4-5造瞠k to max.
Uuu.. to mi teraz wjechales na jedzeniow ambicj a myslalam, ze jem normalnie a tu sie okazuje ze calkiem (za) sporo jednak
Pocieszy ci, 瞠 ja jada豉m 4 造磬i (w sumie to 3 + 造磬a otr瑿闚) na mleku, dodawa豉m dodatki, zagryza豉m kanapk, a i tak by豉m g這dna za godzin? Mam zamiar spr鏏owa dosypa p豉tki jak musli do jogurtu, mo瞠 to co zmieni, bo p鏦i co, mog豉bym zje嗆 chyba ca造 garnek - chocia瘺ym wsta豉 od sto逝 opchana owsiank, 2 godziny nie wiem, jak si nazywam z g這du... :P
Stary 2013-11-25, 21:31   #2214
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
No nie, w 瘸dnym razie nie za sporo nawet jak te dok豉dasz do tej owsianki p馧 kilo owoc闚, jogurt i sporo orzech闚 to jest akurat (na redukcj). Natomiast w Twoim przypadku to mo瞠 by za ma這.
Co nie zmienia faktu 瞠 ja ju bym wi璚ej nie zmie軼i bo mam refluks i znam granic do kt鏎ej w miar jeszcze mi to wszystko siedzi. Ciut przekrocz i zaraz wszystko mi do gard豉 z powrotem podchodzi.
Nie sugeruj si moimi porcjami

Stary 2013-11-25, 21:32   #2215
MelaniaJune
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 40

Cze嗆 dziewczyny!

Prosz o pomoc w ocenie jad這spisu, ju si gubi w tych wszystkich og鏊nodost瘼nych "zaleceniach"
I 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych na wodzie i mleku, p馧 na p馧 + kawa z mlekiem
II du瞠 jab趾o
III dwie kromki chleba wieloziarnistego, szynka, ser, pomidor
IV trzy gar軼ie makaronu rurki + przyprawiony, przygotowany szpinak, kawa z mlekiem
V dwa jajka, pomidor, kromka chleba

do tego litr/1,5 wody + herbata zielona

Powiedzcie mi czy to za du穎/za ma這? Mo瞠 czego brakuje?
Mam 19 lat, 160 cm, nie chc chudn望 ani ty
MelaniaJune jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:34   #2216
Iwoka
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 22 741

Cytat:
Tak jak poprzednicy uwa瘸m, 瞠 4-5 造瞠k to nie jest za du穎. Sama te robi z takiej ilo軼i + owoce, jogurt i orzechy/pestki/itd. i spokojnie daj rad to zje嗆. Tak wi璚 wcinaj skoro dajesz rad, zw豉szcza na P

M鎩 blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:34   #2217
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Pocieszy ci, 瞠 ja jada豉m 4 造磬i (w sumie to 3 + 造磬a otr瑿闚) na mleku, dodawa豉m dodatki, zagryza豉m kanapk, a i tak by豉m g這dna za godzin? Mam zamiar spr鏏owa dosypa p豉tki jak musli do jogurtu, mo瞠 to co zmieni, bo p鏦i co, mog豉bym zje嗆 chyba ca造 garnek - chocia瘺ym wsta豉 od sto逝 opchana owsiank, 2 godziny nie wiem, jak si nazywam z g這du... :P
I dlatego te w豉郾ie ja za 2,5h jem ju kanapki +co :p

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:35

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 21:45   #2218
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
I dlatego te w豉郾ie ja za 2,5h jem ju kanapki +co :p

Ja jednak wol, jak 郾iadanko trzyma mnie d逝瞠j, z racji szko造 (po tych 3 h jem zwykle swoj klasyczn "przegryzk" (owoc + co mlecznego), chocia zdarza這 si je嗆 i bu趾, je郵i by豉m b. g這dna). No i owsianka to nadal taka "papka", chyba wol na 郾iadanie co, przy 簑ciu czego bardziej si nam璚z.
Acz pami皻am, 瞠 kiedy jada豉m takie gotowe, z paczki, Nestle - z syropem klonowym albo wanili. Nie wiem, jakby to prze這篡 na 造磬i (raczej ma貫 to, co w stylu s這dkiej chwili), ale potrafi豉m chodzi po tym napchana ca造 dzie. o.o'

Full off-top.
Stary 2013-11-25, 22:01   #2219
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Ja si bardzo najadam na te 2,5h i nie wyobra瘸m sobie 瞠 m鏬豚ym zje嗆 co wi璚ej bo bym p瘯. A 瞠 po tym czasie znowu mam apetyt to chyba zdrowo, trudno by這by naje嗆 si na d逝瞠j. Ja w swojej 篡tniance mam co gry潭 bo po pierwsze u篡wam p豉tk闚 pe軟oziarnistych kt鏎e si tak nie rozpadaj, a po drugie owoce kroje do嗆 grubo bo dok豉dniej mi si nie chce :p

A co my o kinematografii holenderskiej piszemy czy o przygotowywaniu posi趾闚 kt鏎e wchodz w sk豉d naszych jad這spis闚? Ja tu OT nie widz :p

Stary 2013-11-25, 22:24   #2220
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka wiadomo嗆
jak to wygl康a? pr鏏uj jako ogarn望 moje jedzenie, ostatnio bywa這 r騜nie.

I. Dwie kromki chleba low carb: z mas貫m, camembertem, gruszk, miodem i orzechami w這skimi/z majonezem, rukol, serem typu w這skiego, awokado i szczypiorkiem; kawa z mlekiem

II. Piecze z piersi indyka, sos pieczarkowy, kasza p璚zak, tarte buraczki

III. Ma造 kawa貫k brownie z ciastkami oreo, kawa z mlekiem

IV. Dwie kromki chleba low carb, obie z mas貫m: z pieczonym indykiem, tza-tzikami i pomidorem/z twarogiem i brzoskwiniowo-malinowym d瞠mem z amaretto home made

plus z 300ml soku w ci庵u dnia

ten chleb ma na 1 kromk 7,5g b/6g t/2g ww

A to ma by redukcja?

I sk康 ten chleb, jak si nazywa, gdzie go mo積a dosta?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.