Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 17:31   #2191
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mam cukrzyce ciążową
będzie dobrze . Ja idę w piątek. Ciekawe co będzie
Dziś dowiedziałam się że moja koleżanka która jest w drugiej ciązy z terminem sylwestrowym dostała ospę!!!! Na dodatek już kiedyś ją przeszła, a teraz ponownie dostała od dziecka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja Was nie zaskoczę - byłam w pracy już o tej porze
Nie no szacunek Ja czuję od tygodnia gdy jestem na wolnym że z każdym dniem zamieniam się w ociężałą ciężarówkę
Stary 2013-11-19, 17:35   #2192
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
strasznie dużo piszecie, nie mam siły nadrabiać. Leżymy z Amelką. Ona ma zapalenie gardła, 38,2 i katar. Ja zapalenie gardła i krtani, 38,8 i kaszlę jak szalona. Mała jak na chorą, to ma zdwojoną energię. Daje popalić za troje dzieci. Już z sił opadam. Czekam, aż Tż wróci z pracy, żeby się nią zajął.
Idę się znów położyć. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko
zdrowka dla was
Cytat:
Mam cukrzyce ciążową
Elu te statystyki przekłamane, kolejna z nas ma te przypadłość. Dziś na badaniach w szpitalu były 4 pacjentki w ciązy, 3 miały krzywą cukrową robioną, no i na pewno 2 z nich mają cukrzyce
Dostałam recepte na paski Accu Check, podobno w aptece kupię do nich glukometr za 1 zł, ale nie wiem czy tak łatwo będzie, bo byłam w aptece koło domu i oczywiście nic o tym nie widzą. Idę do babci pożyczyć glukometr żeby mieć czym jutro zbadać cukier, a jak będę w mieście to poszukam tego z recepty.
Mam mierzyć cukier rano na czczo i 2 h po obiedzie codziennie oraz prowadzić notes z zapisami co zjadłam.
Jak dobrze, że tylko 14 tyg do porodu, mam nadzieje, ze trzymając się diety będzie dobrze.
Elu gdybyś mogła podrzucić jakieś ciekawe linki na ten temat to będę wdzięczna. Musze poszukać co mogę jeść a czego unikać

przykro mi bardzo
Stary 2013-11-19, 17:42   #2193
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
----

https://www.aptekagemini.pl/basket/index
skopiowałam, ale nie wiem czy Wam wyświetli
Musisz nam podać login i hasło i każda sobie sprawdzi w koszyku
Widziałam już listę, zamówiłam te płatki kosmetyczne co Ty. Podkłady bella mamma też mam, szczoteczkę i grzebyk mam z baby ono, zamiast gruszki katarek

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Pamiętam, jeszcze w szpitalu, myślałam, że mi eksplodują cycki, w nocy musiałam spuszczać trochę do zlewu

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
teQiba wpisz mi na 26.11 na g.16.00 wizytę poproszę
To ja też chcę! Wpisz mnie na 26.11 na 16:40

Cytat:
Hej dziewczyny,
strasznie dużo piszecie, nie mam siły nadrabiać. Leżymy z Amelką. Ona ma zapalenie gardła, 38,2 i katar. Ja zapalenie gardła i krtani, 38,8 i kaszlę jak szalona. Mała jak na chorą, to ma zdwojoną energię. Daje popalić za troje dzieci. Już z sił opadam. Czekam, aż Tż wróci z pracy, żeby się nią zajął.
Zdrowiejcie
Cytat:
Mam cukrzyce ciążową
Elu te statystyki przekłamane, kolejna z nas ma te przypadłość. Dziś na badaniach w szpitalu były 4 pacjentki w ciązy, 3 miały krzywą cukrową robioną, no i na pewno 2 z nich mają cukrzyce
Dostałam recepte na paski Accu Check, podobno w aptece kupię do nich glukometr za 1 zł, ale nie wiem czy tak łatwo będzie, bo byłam w aptece koło domu i oczywiście nic o tym nie widzą. Idę do babci pożyczyć glukometr żeby mieć czym jutro zbadać cukier, a jak będę w mieście to poszukam tego z recepty.
Mam mierzyć cukier rano na czczo i 2 h po obiedzie codziennie oraz prowadzić notes z zapisami co zjadłam.
Jak dobrze, że tylko 14 tyg do porodu, mam nadzieje, ze trzymając się diety będzie dobrze.
Elu gdybyś mogła podrzucić jakieś ciekawe linki na ten temat to będę wdzięczna. Musze poszukać co mogę jeść a czego unikać
Oj nieeee przykro mi, dasz radę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:44   #2194
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Dziś dowiedziałam się że moja koleżanka która jest w drugiej ciązy z terminem sylwestrowym dostała ospę!!!! Na dodatek już kiedyś ją przeszła, a teraz ponownie dostała od dziecka
Ojej a to jest możliwe złapać ospę jak już się ją przechodziło? ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:44   #2195
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Baja będzie dobrze!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:45   #2196
baja_86
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Pożyczyłam glukometr, jutro będę szukac apteki, która zrealizuje mi recepte z moimi paskami i sprzeda mi ten sprzęt w promocyjnej cenie. że też mnie nie tknęło aby kupic je w Poznaniu, od razu po wyjściu ze szpitala.Tam pewnie bym kupiła od ręki bez problemu, a tu musze się naszukać

Sama glukoza bez cytryny jest dla mnie nie do wypicia, musiałam wkropić całą, bo inaczej bym tego nie wypiła. Smak z cytryną podobny do lemoniady Pierwsze poł godziny po wypiciu było nieciekawie, nie chciało mi się wymiotować, ale dziwnie się czułam. potem już było ok. Kłuli mnie 3 razy-przed, po 1 h i po 2 h.

Na domiar złego pogorszyły mi się wyniki tsh, zwiększam więc dawkę kolejny raz. Na szczęście morfologia już lepsza, tabletki z żelazem widać pomagają.
No i najważniejsze Jaś zmierzony z każdej strony, wszystko prawidłowo. Od poprzedniego tyg przybrał 300 g i ważny już 830g ( 25t5d)
Miałam też ktg i również wszystko ok.
Chociaż tyle dobrze, że z synkiem wszystko w porządku ja sobie poradzę i wytrzymam diete i klucie w paluchy

Bylismy ogładać wózki, niestety nie było ostatniego mojego faworyta (tako Baby heaven), ale spodobały nam się Tako Laret i Baby design Lupo. Laret jest fajny, ale kiepsko się składa, aby zajął mało miejsca trzeba ściągnąc tylne koła, jak jest w Lupo nie wiem, bo nie sprawdzaliśmy, za to ma trochę większą gondolę, ale za to mniej mi się podoba spacerówka. Oba prowadzi się lekko, jedną ręką.

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-11-19 o 17:47
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:47   #2197
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Miłych i owocnych zajęć
No owocne były dostałam 3 torby ulotek i gratisów .W tym Bepanthen znowu sudocrem butelkę Aventu, próbki pieluszek Happy i ich kremik. Książkę pierwszy rok dziecka i dużo dużo innych

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Masakra i te komentarze to było takie wzruszające

Cytat:
Mam cukrzyce ciążową
Ojej współczuje, ale dasz radę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 17:50   #2198
Serissa
Raczkowanie

Baju przykro mi Trzymaj się, dasz radę!

Dziewczyny któraś z Was pisała o proszkach dla dzieci. Zamierzacie prać w specjalnym, czy w swoim? Bo ja sama nie wiem, planowałam kupić dla małego do prania osobny proszek i płyn, ale właśnie się zastanawiam czy mogę prać w swoim proszku i tylko płyn do płukania osobny kupić?

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 17:53   #2199
ag9
Zadomowienie

Melduję, że od czwartku chyba w biedronce promocja na pieluchy i chusteczki.
78 szt. pieluch w rozmiarze mini - 29,99
156 szt. pieluch w rozmiarze mini - 49,99
4-pak chusteczek (288 szt) - 12,99

w ogóle sporo fajnych promocji
http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2655/4
Stary 2013-11-19, 17:57   #2200
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ojej a to jest możliwe złapać ospę jak już się ją przechodziło? ??
no niestety podobno możliwe le skoro przechodziła wcześniej to ma przeciwciała i nie jest tak niebezpieczne jak gdyby miała ospę po raz pierwszy
Stary 2013-11-19, 18:04   #2201
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Nie no szacunek Ja czuję od tygodnia gdy jestem na wolnym że z każdym dniem zamieniam się w ociężałą ciężarówkę
A to tak można?! Dwa razy przechodzić ospę???
Ale jej współczuję... Mam nadzieję, że nie wiąże się to z jakimiś powikłaniami!
I tak btw, np. świnkę przechodziłam w wieku 19 lat

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Pożyczyłam glukometr, jutro będę szukac apteki, która zrealizuje mi recepte z moimi paskami i sprzeda mi ten sprzęt w promocyjnej cenie. że też mnie nie tknęło aby kupic je w Poznaniu, od razu po wyjściu ze szpitala.Tam pewnie bym kupiła od ręki bez problemu, a tu musze się naszukać

Sama glukoza bez cytryny jest dla mnie nie do wypicia, musiałam wkropić całą, bo inaczej bym tego nie wypiła. Smak z cytryną podobny do lemoniady Pierwsze poł godziny po wypiciu było nieciekawie, nie chciało mi się wymiotować, ale dziwnie się czułam. potem już było ok. Kłuli mnie 3 razy-przed, po 1 h i po 2 h.

Na domiar złego pogorszyły mi się wyniki tsh, zwiększam więc dawkę kolejny raz. Na szczęście morfologia już lepsza, tabletki z żelazem widać pomagają.
No i najważniejsze Jaś zmierzony z każdej strony, wszystko prawidłowo. Od poprzedniego tyg przybrał 300 g i ważny już 830g ( 25t5d)
Chociaż tyle dobrze, że z synkiem wszystko w porządku ja sobie poradzę i wytrzymam diete i klucie w paluchy

Bylismy ogładać wózki, niestety nie było ostatniego mojego faworyta (tako Baby heaven), ale spodobały nam się Tako Laret i Baby design Lupo. Laret jest fajny, ale kiepsko się składa, aby zajął mało miejsca trzeba ściągnąc tylne koła, jak jest w Lupo nie wiem, bo nie sprawdzaliśmy, za to ma trochę większą gondolę, ale za to mniej mi się podoba spacerówka. Oba prowadzi się lekko, jedną ręką.
Jaka piękna waga!!! Niedługo dzieciaczki będą przekraczać wagę 1 kg
Cieszę się też, że masz takie pozytywne nastawienie, bo na pewno sobie poradzisz!
A mogłabyś coś jeszcze napisać o wózku Baby Design Lupo??
Ja oglądałam tę nowszą wersję Lupo - Comfort, która różni się głównie inną tapicerką (niby lepszym materiałem), a jak prezentuje się ten materiał w Lupo, który widziałaś?

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No owocne były dostałam 3 torby ulotek i gratisów .W tym Bepanthen znowu sudocrem butelkę Aventu, próbki pieluszek Happy i ich kremik. Książkę pierwszy rok dziecka i dużo dużo innych
Ale prezentów, a prezentów
Najfajniejsza chyba ta butelka z Aventu

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

A od 9 grudnia mają być pościele do łożeczka za ok. 35zł!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 18:11   #2202
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki to ja dodam że w Carrefour od jutra body za 6,99

Szczerze w tej SR dostałam tyle ulotek, gazetek i książeczek że mogłabym bibliotekę otworzyć . Chyba muszę zacząć to już czytać

Maja

Czytam
Stary 2013-11-19, 18:17   #2203
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

ja od wczoraj mierze cukier glukometrem-opuszki mam fioletowe
zjadłam właśnie kolacje-ciekawe jaki bedzie poziom cukru mierze 4 razy dziennie

wydrukowałam tabele ze strony słodkie mamy i jem to co ma mały IG, i małe porcje. Śniadanie zjadłam duze i 170, a po małym obiedzie 98.

mamusia marcowa 2014

Edytowane przez vivien39
Czas edycji: 2013-11-19 o 18:20
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:29   #2204
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki to ja dodam że w Carrefour od jutra body za 6,99

Szczerze w tej SR dostałam tyle ulotek, gazetek i książeczek że mogłabym bibliotekę otworzyć . Chyba muszę zacząć to już czytać
Kate a gdzie do SR chodziłaś? przy Inflanckiej?

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:29   #2205
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

wydrukowałam tabele ze strony słodkie mamy i jem to co ma mały IG, i małe porcje. Śniadanie zjadłam duze i 170, a po małym obiedzie 98.
ja na szczęście tylko 2 razy dziennie mam się kłuc. Ja też zaraz sobie te tabele wydrukuje. Dla mnie komponowanie tych posiłków wg g to czarna magia, chyba po prostu będę jadła to co ma niski IG

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
A mogłabyś coś jeszcze napisać o wózku Baby Design Lupo??
Ja oglądałam tę nowszą wersję Lupo - Comfort, która różni się głównie inną tapicerką (niby lepszym materiałem), a jak prezentuje się ten materiał w Lupo, który widziałaś?
Gondolę wewnątrz przy samym dole ma 80 cm co mnie bardzo ucieszyło, bo własnie jak największa chce. Prowadzi się naprawdę lekko-oczywiście po sklepie. Materiał wydał mi się ok, niestety nie sprawdzałam dokładnie. Obok stało Lupo Comfort ale wersja spacerowa toteż trudniej mi porównać gondole.A niestety nie wpadłam na to aby sprawdzić dokładnie materiał tu i tu, ale wydaje mi się,że w lupo comfort materiał jest bardziej błyszczący. W zasadzie oglądaliśmy szybko, z myślą, że dokładniej zrobimy to w naszym mieście, bo wiem, że te wózki tam znajdziemy. Zastanawiam się czy idzie złożyć stelaż wózka z kołami bo chciałabym aby zajmował jak najmniej miejsca. Generalnie wózeczkek godny uwagi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:34   #2206
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość

Dziewczyny któraś z Was pisała o proszkach dla dzieci. Zamierzacie prać w specjalnym, czy w swoim? Bo ja sama nie wiem, planowałam kupić dla małego do prania osobny proszek i płyn, ale właśnie się zastanawiam czy mogę prać w swoim proszku i tylko płyn do płukania osobny kupić?
Ja kupuję 1,5 kg dzidziusia, ale nie zamierzam długo nim prać i wszystkiego. Bo tak na prawdę to trzeba by też prać rzeczy z którymi dziecko ma kontakt - ubrania moje męża, rodziców, a najlepiej każdej osoby, która będzie chciała wziąć na rączki

Cytat:

O Maj Gad! Gdzie ja to wszystko będe trzymać
Już widzę pełno rzeczy, które mi się NA PEWNO przydadzą
Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
-
A od 9 grudnia mają być pościele do łożeczka za ok. 35zł!
Pamiętaj żeby przypomnieć potem

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-19, 18:34   #2207
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam cukrzyce ciążową
Współczuję: Miejmy nadzieję, że dietka i będzie ok
JA jutro na glukozę.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:36   #2208
vivien39
Rozeznanie

baja-ja tak właśnie jem, to co ma mały IG. I małe porcje. Lekarka kazała 6 posiłków dziennie.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:37   #2209
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Kate a gdzie do SR chodziłaś? przy Inflanckiej?
Nie zbyt leniwa jestem .Chodziłam w mojej dzielnicy do przychodni , a Ty gdzie się wybierasz?

Maja

Czytam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 18:40   #2210
mariolasl
Zakorzenienie

Jedli chodzi o proszek, to będę prala albo w tych ekologicznych, we których poprę teraz albo kupie specjalny dla dzidziusia, z tym ze będę prala wtedy wszystkie rzeczy w nim. Także nasze i Antosia.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2013-11-19, 18:43   #2211
virginia
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Baja, przykro mi z powodu cukrzycy, trzymam kciuki za dietkę i leczenie - oby przyniosło efekty!!! Najważniejsze jednak, że z Jasiem wszystko dobrze!

Ag9, dzięki za info o promocji pieluch w Biedronce . Dziewczyny, Wy już kupujecie? Bo do czasu zanim urodzą się nasze maleństwa pewnie jeszcze nieraz będzie promocja...

Amelka2006
, zdrówka dla Ciebie i córci!

Pola_m
ale smaka narobiłaś, zwłaszcza tym bakłażanem!

Paulina_radom
dzięki za pocieszającą wiadomość, że po samym porodzie już tyle kilo mniej! U mniej już 7kg na plusie (23tc)

Paulina_radom, Kolba i Ela87
ja też jestem fanką Tess Gerritsen! Moje ulubione to 'Chirurg' i 'Dawca' (wydany też jako 'Żniwo'). A czytałyście może coś Jo Nesbo? Pisze bardzo dobre kryminały! Polecam! Ja w ogóle bardzo lubię czytać .

A ja dziś mam pecha. Najpierw rano wjechałam w jakiś wertep na tyle paskudnie, że aż mi radio przestało działaś. A że do pracy mam prawie godzinę w jedną stronę tak jechałam w sumie prawie 2 godziny w zupełnej ciszy. Mało tego, w drodze powrotnej dostałam mandat za prędkość. Fakt że był to teren zabudowany ale to taka przelotowa miejscowość, w dodatku ciągnie się na jakiś góra kilometr i po prostu nie opłaca się zwalniać. Pierwszy raz tam stali . Trafiłam też na jakichś nadgorliwych bo przetrzepali mi bagażnik, sprawdzali trójkąt, gaśnicę i mnie na alkomacie (czy ja sprawiam wrażenie pijanej?) . I tak mam 100 w plecy . A tak w ogóle to niedawno wróciłam z pracy, jestem od 5 na nogach (jak zawsze we wtorki i czwartki), w pracy od 8 do 19 i jestem dość zmęczona.
Lecę odpocząć,
pa
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:45   #2212
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
Idę się znów położyć. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
to ja taka wyrodna
Tak mi się wydawało, ale nie chciałam zwalać na Ciebie
Jeszcze nie wiem czy zrobię jak piszę, czy od razu w moim proszku. Się zastanowić muszę

Cytat:
Mam cukrzyce ciążową
Ojej. Tyle nas tutaj
Ja już to wszystko przetrawiłam i już się niczym nie martwię.
Wpisałam sobie cukrzyca ciążowa na necie i czytałam różne fora, także nie wiem nawet teraz co czytałam.
Najlepiej jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym, mam zapisany link z wyszukiwarką
http://www.montignac.com/pl/szukaj-s...glikemicznego/
nawet na telefon ściągnęłam sobie podobną aplikacje
Na początku u mnie to taka metoda prób i błędów. Ale mi dali normy nawet wysokie, więc się jakoś mieszczę w tym.

[QUOTE=justine_87;43789553
Dziewczyny, już mi się nudzi na tym zwolnieniu... Śpię do 11:00, bo wcześniej nie mogę zwlec się z łóżka... Łeee... Chyba zacznę szyć, żeby znaleźć sobie zajęcie [/QUOTE]

Też miałam szyć... Uszyłam jeden komplet dla moich fretek i jakoś nie chcę mi się następnego

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:45   #2213
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Nie zbyt leniwa jestem .Chodziłam w mojej dzielnicy do przychodni , a Ty gdzie się wybierasz?
planuję przy Inflanckiej właśnie chociaż też mam kawałek Nawet nie wiedziałam, że są SR przy przychodniach

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 18:46   #2214
Rossa1988
Raczkowanie

my też się zastanawiamy nad lupo, ale comfort, podobno ta podstawowa wersja lupo przy spacerówce jest trochę wadliwa, budka na całkiem rozłożonym siedzisku się płytko rozkłada.. tak czytałam w necie.. i jeszcze pani w sklepie mówiła, że to nie jest polski producent i te wózki statkiem płyną, więc w razie reklamacji trochę się czeka... jednak jak za ta cenę nic lepszego nie wpadło nam w oko.

Edytowane przez Rossa1988
Czas edycji: 2013-11-19 o 18:48
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:53   #2215
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
planuję przy Inflanckiej właśnie chociaż też mam kawałek Nawet nie wiedziałam, że są SR przy przychodniach
No to koniecznie daj znać jak Ci się podobało

Maja

Czytam
Stary 2013-11-19, 19:01   #2216
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre pytanie.. ja miałam s, teraz jestem nieco większa i nie wiem czy kupić m czy l. Niby pewnie się lekko rozciagają wiec m by były, ale może są obcisłe i l będą dobre
Ja z nadzieją kupię jednak Lki

Cytat:
Musisz nam podać login i hasło i każda sobie sprawdzi w koszyku
Widziałam już listę, zamówiłam te płatki kosmetyczne co Ty. Podkłady bella mamma też mam, szczoteczkę i grzebyk mam z baby ono, zamiast gruszki katarek
I mi podokładacie do koszyka

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Z tym glukometrem to beznadzieja, mogli dać za darmo jak mi, a nie za 1zł ja jutro jadę do apteki po paski

A młody taki duży już ale to leci

Cytat:
To sie opłaca chodzić

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

Po śniadaniu może być wysoki cukier, bo jeszcze się poziom insuliny nie wyrównał po nocy. Tak wyczytałam, ja zawsze po śniadaniu miałam więcej niż po obiedzie a jadłam to samo, w takiej samej ilości
Na szczęście nie można chodzić głodnym i trzeba jeść 2000 kalorii Przed ciążą jadłam 2400 ze wzgl. na trening siłowy i pracę fizyczną, to teraz głodna nie chodzę.

Cytat:
O Maj Gad! Gdzie ja to wszystko będe trzymać
Już widzę pełno rzeczy, które mi się NA PEWNO przydadzą
Pamiętaj żeby przypomnieć potem

Biedronka i carrefour to akurat sklepy które są w mojej miescinie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Paulina_radom, Kolba i Ela87[/B] ja też jestem fanką Tess Gerritsen! Moje ulubione to 'Chirurg' i 'Dawca' (wydany też jako 'Żniwo'). A czytałyście może coś Jo Nesbo? Pisze bardzo dobre kryminały! Polecam! Ja w ogóle bardzo lubię czytać .:
Ja mam już tyle książek w czytniku i ciągle zapisuję jak któraś z Was coś poleci dam radę. Dziecko będzie spało i jadło, nie będzie płakało to ja będę czytać

Stary 2013-11-19, 19:05   #2217
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Witam Was wieczorkiem!
Ja niestety nie mam dobrych wieści:/ Nasza córcia ma zapalenie płuc nie mamy pojęcia jakim cudem skoro od soboty dopiero kaszle:/ no nic, pierwszy w życiu antybiotyk poszedł w ruch... Na domiar złego Młoda nie chce go jeść... Batalia straszna o każdy mililitr... Metodą prób i błędów wymyśliliśmy sposób, który jak na razie działa... dwie łyżeczki antybiotyku i popijamy mlekiem... oby działało do końca... Ja na szczęscie czuje się dobrze, choć jestem wyczerpana (chore dziecię daje mocno w kość:/)
Gratuluje mamusiom udanych wizyt i poznania płci! Widać naprawdę działa tu jakaś magia, tydzień dziewczynek jak rozpoczęty!
Amelka2006Mam nadzieję, że z Tobą i Amelką nie jest najgorzej, w każdym razie życzę zdróweczka!
ojej.. dużo dużo zdrówka dla Córci
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
co do maści na mnie nic nie działało.Tzn w ciąży to jeszcze, ale jak mi Tymek zmasakrowal sutki przy pierwszych karmieniach i wylam z bolu to mi nic juz nie pomoglo, nawet nakładki , gruba warstwa maści przeroznych itd.Noa le wiadomo- kazda musi przetestowac sama.
Hej wszystkim
widze ze coraz wiecej mamuś kwietniowych zna plec, ja nie znam mimo ze jestem w 21 tyg ale od ponad mies nie bylam u gina ide w czwartek na polowkowe, to moze cos zobacze.
ogólnie u nas masakra, mały ma cięzkie noce ostatnio i łażę jak zombie...ale mam nadzieję ze to chwilowe.
współczuję i podaję Ci łapkę, bo u nas to samo
Cytat:
MAMYYYY a ta sól fizjologiczna jest niezbędna?
przydatna do przemywania oczu, do wpuszczania do noska przy suchym powietrzu lub podczas kataru
Cytat:
Kurcze Ja też nie wiem przed ciążą nosiłam S , ale teraz mam to samo doopsko urosło a jeszcze ta mega podpacha
raczej bym się nie rozpędzała z większymi. te siateczkowe to są luźne bardzo, nie maja żadnych gumek i ściągaczy więc lepiej nie brać l, jak nosiłyście s-kę, bo z tyłków pospadają

Cytat:
Ja kupuję raczej wszystko na raz, bo jak płacę za wysyłkę to pakuję do koszyka ile wlezie

Ja chusteczki nawilżane to tylko dwie paczki kupię, mam nadzieję, ze data ważności będzie daleko w przód, bo w domu będę tyłek przemywała tylko wodą i kupiłam do tego większe waciki, a nawilżane to na wyjście.
Tylko ja np. nawilżane kupię z Huggies http://www.aptekagemini.pl/chust-hug...are-64szt.html
bo przeczytałam u Sroki na stronie, że najlepszy skład mają
Dlatego miesiąc będe robiła wyprawkę w aptece, bo czytam co się nadaje, a co nie.

Kupię sobie jeszcze 3 podkłady pod tyłek na porodówkę, jak któraś tutaj pokazywała, ale wezmę największe 60x90 chyba wystarczą 3
bardzo lubię te chusteczki

wczoraj pochlonęłam kg frytek a przed chwilą otworzyłam drugą paczkę prażynek... i jeszcze pomarańczy mi się chce...
na wadze dopiero +4,5 kg więc jest ok. w pierwszej ciaży tyle na plusie mialam w 19tc

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:09   #2218
margo80
Zakorzenienie

Witam się wieczorowa pora.

Baja - trzymaj się! Jest Was tu więcej z cukrzyca, na pewno będziecie się wspierać i wymieniać doświadczeniami.
Miałaś jakieś objawy?

Amelko - zdrówka!

Dziś bylo o gotowaniu - ja też zrobiłam wielki gar lazanek i zjem je sama, bo małż nie przepada. Robiłam pierwszy raz, nie doprawilam wystarczająco, ale smakują mi.

Pisalyscie też o wadze. Ja startowalam z 52, tydzień temu miałam +5, ale nie sprawdzam regularnie, pewnie jest już więcej, bo mi brzusio ostatnio wyskoczył.

ekipa kończy robić szafę, jutro czeka mnie ogranianie tego syfu, układanie rzeczy itp. Ale nie będę szaleć, pamiętam o szyjce.

Od czwartku przez najbliższe 5 dni będę sama z Ewcia. Malz ma dyżury w pracy i wyjazdowe szkolenie. Mama obiecała, ze wpadnie w razie czego coś pomoc.

Tyle ode mnie na razie. Cytowanie w telefonie jest ponad moje siły. Wybaczcie.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-11-19 o 19:15
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:10   #2219
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

A ja dziś mam pecha. Najpierw rano wjechałam w jakiś wertep na tyle paskudnie, że aż mi radio przestało działaś. A że do pracy mam prawie godzinę w jedną stronę tak jechałam w sumie prawie 2 godziny w zupełnej ciszy. Mało tego, w drodze powrotnej dostałam mandat za prędkość. Fakt że był to teren zabudowany ale to taka przelotowa miejscowość, w dodatku ciągnie się na jakiś góra kilometr i po prostu nie opłaca się zwalniać. Pierwszy raz tam stali . Trafiłam też na jakichś nadgorliwych bo przetrzepali mi bagażnik, sprawdzali trójkąt, gaśnicę i mnie na alkomacie (czy ja sprawiam wrażenie pijanej?) . I tak mam 100 w plecy . A tak w ogóle to niedawno wróciłam z pracy, jestem od 5 na nogach (jak zawsze we wtorki i czwartki), w pracy od 8 do 19 i jestem dość zmęczona.
Lecę odpocząć,
pa
Już by sobie darowali... nie świeciłaś brzuchem?
Cytat:
Ja z nadzieją kupię jednak Lki
Ja z nadzieję wzięłam 2 op M i 1 - L
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

raczej bym się nie rozpędzała z większymi. te siateczkowe to są luźne bardzo, nie maja żadnych gumek i ściągaczy więc lepiej nie brać l, jak nosiłyście s-kę, bo z tyłków pospadają
O, wreszcie ktoś obeznany

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-19, 19:21   #2220
Ela87
Zakorzenienie

Dzisiaj sąsiadka przyniosła mi dużą reklamówkę niby ciuszków dla dziecka, które dała jej moja mama
Nie jestem jakaś wybredna, nie mam nic do używanych ciuchów, ale ranyyy co za wiocha 95 procent to męskie, więc akurat mi się nie przydadzą, ale ja bym tego dziecku nawet do piaskownicy nie ubrała.
Te ciuchy to chyba jeszcze są po mnie i moim rodzeństwie Te sweterki Pokazałam tżtowi kombinezon, to tylko popatrzał
Buciki które moja siostra dostała używane, w których chodziło dwoje moich siostrzeńców, syn sąsiadki i jeszcze moje bobo ma w tym chodzić?
W ogóle jeśli chodzi o buty, to ja raczej będę inwestowała w nowe...

Niby mam dostać ciuszki od kuzynki, ale tam jest jeszcze większa wieś, więc chyba jednak wszystko będę musiała kupić nowe...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości