|
|
#2071 | ||||
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
Bardzo ladne, oryginalne imie ![]() Widze ze juz wczesniej mieliscie upatrzone? ![]() Cytat:
![]() Parka Wykrakalysmy Ci z tym ze lekarz moze sie wygadac bez uprzedzenia ![]() Cytat:
Zdrowka Cytat:
![]() Juz wiem a i tak nie moge sie doczekac USG 3d w grudniu, az sama zobacze siusiaka ![]() Teraz lekarz mowil to z taka pewnoscia ze mu wierze, nawet chcial mi pokazac ale Kacper stwierdzil ze dosyc tego podgladania i schowal klejnoty
|
||||
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie glukozy i wyniki
Ja rowniez wczesnie na nogach, jakos spac nie moglam z przejecia, bo zaczynam kolejna serie dyzurow i to z niezbyt dobra ekipa . W zwiazku z czym nie mam specjalnie humoru. Mam jeszcze spotkanie w szkole Antosia, wiec juz w ogole mi sie wszystkiego odechciewa.
|
#2073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz może troszkę mniej, ale swędzą, a rozstępy są już ![]() Cytat:
Ale lekarz mi pokazywał niby te 3 kreseczki ![]() Cytat:
biedulki Cytat:
![]() Cytat:
ale ja się rozstępów na cyckach nie boję. Nikt ich nie ogląda, to se mogą być.
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki to ma być filc do takich robot? Możecie pokazać przykladowa aukcje na all z filcem, który się nada? |
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko jeszcze nie wiem jak i z czego |
|
|
|
|
#2077 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale lepiej zacząć od początku, sprawdzić sobie na necie co pokolei napisała, bo się bohaterowie powtarzają. Tylko wczesniej ona romanse pisała, tego to nie czytałam ![]() Cytat:
puenta fajna, ale czasami miała opisy, które strasznie mnie nudziły...![]() Cytat:
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie dam, ale mam faze na nicnierobienie najlepiej bym z domu sie nie ruszala, jesli juz to na spacer
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecicie z tymi glukozami dzisiaj Fajnie, że Wam smakuje ![]() Trzymam kciuki za wizyty :ksiuki:
|
|
#2080 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My nad imieniem jeszcze nie myslimy, w ogole nie mamy zadnych typow ani nic Czekamy na ujawnienie plci, potem sie dopiero zacznie
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Odzywam się po :prawie przespanej nocy"-mówię prawie bo młoda obudziła się o 4.20 i już kaszel nie pozwolił jej i mi zasnąć:/ ale po wczorajszej dawce antybiotyku jest troszkę lepiej więc mam nadzieję na wyjście z choroby bez szpitala![]() Dzięki za radę o strzykawce, tak też zrobiłam dziś rano i rzeczywiście młoda lepiej to przyswaja, antybiotyk nie rozlewa się jej tak po budzi tylko ląduję blisko gardełka, szybko przełykamy i dajemy do popicia mleko. Jest dobrze, o niebo lepiej niż wczoraj ![]() Tak jak reszta-trzymam kciuki za wasze glukozy, ja mam troszkę inne podejście do cukrzycy w ciąży bo w mojej najbliższej rodzinie są 4 osoby ( w tym jedna 5-latka) chore na cukrzycę I stopnia, więc dla mnie to chleb powszedni. Nie mówię, że bagatelizuję temat, ale po prostu wiem co i jak w razie czego-jaka dieta i wszystko o wymiennikach i insulinie więc ten temat tak mocno mnie nie przeraża. Mam tez świadomość, że cukrzyca w ciąży dobrze prowadzona nie rodzi żadnych innych powikłań a po ciąży zanika, więc głowy do góry kobietki! Będzie dobrze!
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, ze juz lepiej
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas nadrobisz dobrym humorem ![]() margo to my właśnie odrzuciliśmy niektóre i nam zostało chyba z 6 imion i teraz myślim.... w sumie to ja myślę bo te wybrane przez nas typy są dla obojga do zaakceptowania więc teraz trzeba zdecydować które teraz myślę nad Michałem i Piotrem...No właśnie, macie jakiś dobry filc do polecenia? bo tych zabaweczek to chyba sie dziecku nie daje "do buzi" prawda?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-19 o 11:04 |
|
|
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, Madzia ma przepisany zinnat-i na ulotce jest i lekarz mówił, że ten można popijać mlekiem. Wiem, że większości antybiotyków nie można ale ten podobno tak... zapytałam Panią doktor, więc ona przepisała właśnie ten....
|
|
|
|
#2085 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Jeszcze raz dziękujemy z niunią za wszystkie gratulacje ![]() I sama gratuluję udanych wizyt, widzę, że faktycznie faza na dziewczynki ![]() I trzymam kciuki za dzisiejsze glukozy. Cytat:
Cytat:
![]() Po porodzie trzeba jeszcze bardziej uważać z jedzeniem niż w ciąży ![]() A ja sery pleśniowe jem - tylko zwracam uwagę, żeby były z mleka pasteryzowanego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie sutków zmasakrowanych, już pisałam kiedyś - szczerze polecam smarowanie własnym mlekiem - tanio, bez chemii, i bardzo skutecznie |
|||||
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze podobno kapuste się nakłada
|
|
#2087 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
Karuzelka dla noworodka wraz z instrukcją wykonania (link w środku)
http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/ Filc to myślę bez różnicy jaki, na allegro sprzedają w arkuszach A4 albo na metry. Są też w sklepach pasmanteryjnych. Wydaje mi się że do tej karuzelki wystarczy ten cienki filc. A ja dziś nie w humorze, pojawił mi się na brzuchu pierwszy rozstęp (chyba to to cholerstwo). Brązowa kreska nad pępkiem która stanowi jakby kontynuację tej pod pępkiem (linea negry). A cieszyłam się że nie mam skłonności do rozstępów Czy to cholerstwo zniknie kiedyś?
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
już mam całe opuszki palców z siniakami po tym glukometrze
![]() na czczo miałam cukier 79 czyli w normie, a po śniadaniu 170-a norma 120
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ech, choć może matczyna miłość zwycięży i zabiorę się do pracy![]() Co do rozstępów-ja też tydzień temu zobaczyłam pierwszy, z tym, że nad pępkiem cholerstwo no, a tak sumiennie smaruję....... :/
|
|
|
|
|
#2092 | ||
|
Zadomowienie
|
No dobra ja już w domu, żeby tylko wyniki dobre były
![]() w pełni zadowolone będziemy jak wyniki wyjdą dobre ![]() Cytat:
a w ciąży miałaś choć raz badaną samą glukozę?Cytat:
|
||
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za serdeczne przyjęcie
Ja do tej pory pracowałam, ale teraz już mi dokucza, więc odbieram urlop, a od grudnia na L4. Jestem asystentką kosmetyczki w gabinecie kosmetycznym. Mam na imię Justyna, mam 25 lat i to moja pierwsza ciąża, planowana, aczkolwiek zaszłam w 1 c.s więc byłam zaskoczona, bo liczyłam , że potrwa to dłużej Spodziewam się maluszka Alicja/Krzyś w terminie 23 luty, ale to się okaże czyli 27 tydzień. Następne USG mam już po nowym roku, zobaczymy jak małe rośnie. Wizytę mam na 3.12. Zazdroszczę wam mamusie, że już znacie płeć w większości przy połówkowym. Ja już miałam 5 USG do tej pory i na żadnym nie pokazało co ma między nóżkami. Do tego ułożenie pośladkowe Jak się nie przekręci, to czeka mnie CC, czego bym nie chciała. Na razie jednak wyraźnie czuję w tym samym miejscu dziecko i bardzo boli mnie spojenie łonowe, że nie mogę spodni ubrać normalnie bez pomocy męża. Ja już miałam glukozę w 21 tygodniu i wyszło ok, ale myślałam, że zwymiotuję. Nie dla mnie taka porcja słodyczy, wolę kwaśne ![]() Moje piersi z miseczki A skoczyły do C i tak już stoją i kocham je Sery pleśniowe uwielbiam, ale ograniczyłam się w ciąży i jem tylko fetę, bo kocham to co słone. Poza tym po wszystkim mam wzdęcia, więc wżeram co popadnie o określonych porach Jak na razie 6 kg na plusie czarnamadonna1982 jeśli chodzi o nocki chętnie bym je wzięła za Ciebie. Mało w nocy sypiam, zaledwie 3-4 godziny łącznie, bo ciągle sikam, albo mi duszno, albo skurcze i nos zatkany też. Na szczęście nie czuję się nie wyspana, więc przesyłam trochę swoich pokładów energii Niutka25 dużo zdrówka dla córci. Współczuję Ci , bo musicie obie być zmęczone. Dobrze jeśli bez szpitala się obejdzie, bo dla Ciebie byłoby to zbyt niebezpieczne. bebe97 a to mężowi niespodziankę szykujesz. Cóż zdziwi się, że tym razem wygrała żeńska armia
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się rozejrzeć za jakimiś pluszowymi elementami. A skąd wziąć to kółko? Chodzi mi o ten "stelaż" do karuzeli Ag9 dzięki za link, dużo ułatwi ![]() Cytat:
Teraz myślałam, że będą mnie kłuć dwa razy, a załapałam się tylko raz
|
||
|
|
|
#2095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pomysł rewelacjaa linia negry chyba często sięga ponad pępek może to nie rozstęp
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Moderator
|
Na ktorys warsztatach na ktorych bylam, polozna mowila zeby wlasnie nie klasc kapusty, bo pozniej dzidzia moze nie chciec piersi pachnacej kapusta.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam takie dziwne coś na piersi i byłam pewna że już się zaczyna ale się okazało że mnie stanik podrażnił w tym miejscu a wyglądał naprawdę jak rozstęp...Cytat:
![]() Cytat:
mieszkasz w lublinie? Bo ja tam mam koleżankę bardzo dobrą
|
|||
|
|
|
#2098 | |||
|
Zakorzenienie
|
MAMYYYY a ta sól fizjologiczna jest niezbędna?
Cytat:
trochę się później niby opuszki powinny przyzwyczaić.Może śniadanie nie teges ??Cytat:
![]() Cytat:
to się nie dziwie, że dziecię nie chce.
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście to dalej linea nigra? JAk znajde takie stelaże w necie, to sie pochwalę.
|
|
#2100 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Melduję się
![]() Dziękuję Wam za słowa otuchy i wsparcie, jesteście fantastyczne. Powoli nadrabiam to, co tam naskrobałyście ![]() Cytat:
Ale w temacie kupowania sobie różnych rzeczy masz absolutną rację. Musi wiedzieć też, że mam swoje potrzeby.Cytat:
Cytat:
Może faktycznie nowa sytuacja, stres, perspektywa bycia ojcem go trochę przeraża. Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Wam Właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam małemu dwa rożki Powoli kompletujemy wyprawkę, w sumie do szpitala mam już większość rzeczy, jeszcze jedną koszulę muszę sobie kupić, jeszcze jeden rożek małemu i jakieś pierdoły zostaną. I oczywiście w styczniu wózek, łóżeczko. Szyyybko leci mi ten czas, już połowa listopada za nami. Zaraz święta, styczeń zleci szybko.. Ahh rozmarzyłam się.
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało! Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz... Że czasem tak na mnie patrzysz... Tak jakoś pięknie.... "inaczej". Edytowane przez Serissa Czas edycji: 2013-11-19 o 12:28 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Tż, mimo swojego nastawienia też szczęśliwy
A i lekarka powiedziała, że że rysy twarzy raczej po tatusiu, więc śliczną laleczkę będę miała z długimi rzęsami 

nie mamy pojęcia jakim cudem skoro od soboty dopiero kaszle:/ no nic, pierwszy w życiu antybiotyk poszedł w ruch... Na domiar złego Młoda nie chce go jeść... Batalia straszna o każdy mililitr... Metodą prób i błędów wymyśliliśmy sposób, który jak na razie działa... dwie łyżeczki antybiotyku i popijamy mlekiem... oby działało do końca... Ja na szczęscie czuje się dobrze, choć jestem wyczerpana (chore dziecię daje mocno w kość:/) 

.
Teraz może troszkę mniej, ale swędzą, a rozstępy są już
biedulki
żadne do nas nie przemawia... 
puenta fajna, ale czasami miała opisy, które strasznie mnie nudziły...

i już kaszel nie pozwolił jej i mi zasnąć:/ ale po wczorajszej dawce antybiotyku jest troszkę lepiej więc mam nadzieję na wyjście z choroby bez szpitala

Czy to cholerstwo zniknie kiedyś?

??