Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 18:15   #2191
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
cycki są (wiadomo) z forum samochodowego
no bo komu najczęściej emotka z cyckami potrzebna...
Przestań - bo już mnie brzuch boli

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Podobno tą herbatkę powinno się pić już od 32 tc bo to bujda że przyśpiesza poród znalazłam info:
Herbatka z liści malin nie przyspiesza terminu porodu. Nie pomoże w żaden sposób, jeśli kobieta zacznie ją pić po przekroczeniu wyznaczonego terminu porodu. Może tylko nieco usprawnić działanie mięśni macicy, aby poród trwał krócej, nie ma wpływu na moment przyjścia dziecka na świat.
A tu link do ARTYKUŁU
No popatrz... To najpierw straszą, a potem się okazuje że to wszystko lipa była
Stary 2014-01-24, 18:25   #2192
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Aha, któraś z was pisała że tanio wychodzą pampersy oryginalne w rossmannie, otóż wcale nie tak tanio, bo i rozmiar 1 i rozmiar 2 wychodziło ponad 70 gr za sztukę, więc żadna to promocja ani okazja. I co prawda jest karteczka że można kupić tylko 3 opakowania, ale nie wiem dlaczego. Weszłam jeszcze do Netto i tam np. oryginalne pampersy rozmiar "2" były tańsze niż w ross, bo wychodziło niecałe 60 gr za sztukę.

Nadzywczajna - pościel bardzo ładna.
No nie wiem, ja za paczkę pampersów 1nek szt. 43 z kartą rossnę zapłaciłam 17,02 zł więc mi się opłacało.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:

Nadzwyczajna mam tą samą pościel z Jyska . Basia wybrała dla braciszka , świetna jest
Witaj w bambiklubie
Uznaję to z najpiękniejszy zakup dla mojego dziecka
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:25   #2193
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Niestety, praca w szpitalu- nie ma wolnych świat
JA pracowałam z soboty na niedziele Wielkanocna i 01.01

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tż zaczął się oczywiście śmiać jak kupiłam te wszystkie zioła, bo powiedział, że za tydzień wypadną mi zęby, na nosie urośnie mi pypeć, nos się wykrzywi a między nogami urośnie miotła

Kupiłam tez dużą czekoladę milkę i spakowałam ją do torby no i kupiłam kapcie do chodzenia po szpitalu za 12zł, przydadzą mi sie na lato do ogródka

Wszystko mam, więc teraz będę leżec i pachnieć

to będzie nas tu więcej z miotłą
Mieszam ta z lisci malin z Roibossem- ma trochę lepszy smak.

Cytat:

nic co ludzkie nie jest nam obce, prawda dziewczyny??? dawaj Elka!!!

Umarłam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić rozpoczętym 9m. ciąży

Ja liczę zawsze zmianę w sobotę, więc zaczynam jutro

Cytat:
Powiem tak przed ciążą nie mogłam spać w dzień bo noc miałam z głowy teraz nie mam najmniejszych problemów co lepsze w III trymestrze śpię w dzień a wieczorem jestem padnięta jak koń po westernie
Mam to samo- nic dzis nie zrobiłam, a juz poszłabym spać.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
dzięki za opinie
jednak zamówiłam żyrafę ciemny beż. W końcu Zuzanka ma baldachim taki więc będę mogła sobie spokojnie zamieniać i zmieniać i będzie pasowało

Fajnie, że zamówiłaś tę, która Ci sie najbardziej podobała

Aga-
super wieści

Uszyłam literki na drzwi- wyszły takie śmieszne lekko pokrzywione.
Wypycham je taka wata ze starej poduszki z Ikei, której się ta flizelina zerwała= sztuczne, to nie będzie sie psuło i uczulało.

Mam nadzieje, że Emi zostanie Emilką, ale jakby co, to kolory w pokoju raczej unisex, więc nie będzie dużego problemu.
Stary 2014-01-24, 18:26   #2194
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość

I bede szyla pokrowiec na ochraniacz na lozeczko, przybornik i rozek z takiego materialu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3910885568&msg znalazlam jeszcze taki; http://allegro.pl/show_item.php?item=3888357756&msg Ktory ladniejszy??

Ktoras z Was pokazywala posciel w sowy
owieczki

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
kate1623 biedulko odpoczywaj dzisiaj!

ja też słyszałam, że zima do kwietnia ma trzymać i mrozy syberyjskie mają niedługo dotrzeć- w wiadomościach mówili, a wcale mnie ta perspektywa nie pociesza
Nie, nie, nie. Absolutnie się nie zgadzam. Zima ma potrwać do końca lutego maksymalnie Potem nasze dzieciątka będę się pojawiać i na spacerki chodzić i ma być dla nich cieplutko

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

A wy wszystkie zabieracie rożki? Bo ja mam nadzieję, że tam bedą jakieś kocyki czy coś, a jak nie to tż dowiezie
Ja nie biorę. Jak będzie trzeba to TŻ mi przywiezie

Cytat:
a u gina ok - niunia szaleje okropnie (już się boję co to będzie po porodzie, jak ja z dwiema córami z adhd nadążę bo Zuzia dotąd spokojna teraz motorek w tyłeczku zasuwa jak szalona, zostaić na sekundę bez nadzoru nie można, bo to już na jakimś krześle siedzi i na stół się wspina, albo co gorsze na meble... a przecież jeszcze świadomości nie ma, że może sobie krzywdę zrobić..)
szyjka sie nie skróciła, mimo że Kornelka naciska na nią bardzo mocno. rozwierać też się nie rozwiera bardziej - więc same pozytywne wieści tylko. oczywiście mam dużo odpoczywać i się nie przemęczać, czyli standard, żeby jeszcze 3 tygodnie wytrzymać...
No to za 3 tygodnie jeszcze

Cytat:

Dziewczyny, która pościel Waszym zdaniem z żyrafką ładniejsza - różowa czy fioletowa?
http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...907673522.html

dla Zuzi zamówiłam komplet z myszkami i drugi komplet dla Kornelci z księżniczką http://allegro.pl/baby-raj-urocza-2e...897153053.html
fioletowa

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
Cudowna Brak mi słów. Masz talent.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:31   #2195
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Mam to samo- nic dzis nie zrobiłam, a juz poszłabym spać.
Dokładnie zmęczyłam się nic nie robieniem

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:32   #2196
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
w ogóle już sama nie wiem.. mam niby śpiworek dla Młodego, ale on jest bardzo cienki i taki bez okrycia na rączki.. mam dylemat czy kupować rożek czy nie kurdę w ogóle wkurza mnie już to, że mój tż ma to wszystko gdzieś przyzwyczaił się, że ja o wszystkim decyduje i teraz masz babo placek! a ja nie wiem w czym kąpać Młodego, czym smarować, w czym będzie spał.. chciałabym już mieć to chociaż ustalone i powoli zacząć kupować.. jeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuu, dziewczyny
Oj tam po co Ci chłop do zakupów dzieciowych... no wózek to owszem, w końcu bryka a faceci brykami się interesują, ale resztę spokojnie sama możesz wybrać Mój chyba w I ciąży o większości zakupów nie wiedział, zdał się na mnie, gdybym go zapytała co to rożek pewnie nie znałby odpowiedzi

Cytat:
Już???? No to

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej kochane. Ju po USG. Wasze kciuki działają cuda. Mam ochotę wycalowac Was wszystkie Bałam się bo to USG w bardzo dobrej klinice i tutaj mają bardzo dobry sprzęt a to oznacza że nic nie przeocza. Tylko tutaj zauważyli torbielke w główce małego. Ale już nie ma torbielki. JUPI :beer:. Jestem taka szczęśliwa. Wszystkie przepływy i narządy są prawidłowe. To samo z lozyskiem i pepowina. No i mały jest już ułożony główką w dol i już się raczej nie przekreci Bo jak już przyjmą w tym czasie glowkowa to już raczej zostają tak. No i mały waży 1480 g
Jestem tak szczęśliwa. Tak się bałam. Lecę nadrabiać.
Świetne wieści

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
to Linomag jest do pupy a ja myślałam, że do buźki
do pupy, na sutki, na oparzenia, gdzie chcesz kiedyś Marcel oblał sie kawą gorącą, posmarowałam linomagiem i moment przestało go piec i śladu nie było po oparzeniu

Cytat:
dzięki za opinie
jednak zamówiłam żyrafę ciemny beż. W końcu Zuzanka ma baldachim taki więc będę mogła sobie spokojnie zamieniać i zmieniać i będzie pasowało
Posłuchałaś cioci bebe?

Czy zdarzają wam się jeszcze napady mdłości? bo ja wciąż wrażliwa na zapachy, raz bardziej raz mniej. A dzisiaj małżonek zasmrodził mieszkanie bigosem i to tak, że zemdliło mnie, musiałam przewietrzyć mieszkanie i w tym czasie wyjść na spacer, bo az mnie głowa rozbolała. I tak łaziłam po tym mrozie i wdychałam zamrożony tlen, aż zawędrowałam do ciastkarni. Wróciłam z kawałkiem ciasta porzeczkowego to mi nie śmierdzi ani trochę
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:52   #2197
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
cycki są (wiadomo) z forum samochodowego
no bo komu najczęściej emotka z cyckami potrzebna...
Nam też by się przydała

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A herbatki już będziesz piła, nie po 37 tc?
Bo tak teraz patrzę, że ja depczę Ci po piętach, a wydawało mi się że jesteś daleko przede mną z terminem - kurcze czas dokończyć zakupy
Cytat:
Podobno tą herbatkę powinno się pić już od 32 tc bo to bujda że przyśpiesza poród znalazłam info:
Herbatka z liści malin nie przyspiesza terminu porodu. Nie pomoże w żaden sposób, jeśli kobieta zacznie ją pić po przekroczeniu wyznaczonego terminu porodu. Może tylko nieco usprawnić działanie mięśni macicy, aby poród trwał krócej, nie ma wpływu na moment przyjścia dziecka na świat.
A tu link do ARTYKUŁU
No ja sobie poczytałam właściwości wszystkich tych ziół i może faktycznie pomogą
Zawsze podchodziłam sceptycznie do ziół, ale kiedyś przecież w dżungli i w ogóle ludzie tylko ziołami się leczyli, więc coś w tym musi być.
Po drugie raczej ziółka mi nie zaszkodzą, a po trzecie może zadziała sam efekt placebo, wszyję sobie, że będę miała łatwy poród po tych herbatkach i może tak będzie?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No popatrz... To najpierw straszą, a potem się okazuje że to wszystko lipa była
Nie Lipa. Malina

Cytat:
to będzie nas tu więcej z miotłą
Mieszam ta z lisci malin z Roibossem- ma trochę lepszy smak.
Najwyżej będę zaparzać z inną smakową herbatą

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Czy zdarzają wam się jeszcze napady mdłości? bo ja wciąż wrażliwa na zapachy, raz bardziej raz mniej. A dzisiaj małżonek zasmrodził mieszkanie bigosem i to tak, że zemdliło mnie, musiałam przewietrzyć mieszkanie i w tym czasie wyjść na spacer, bo az mnie głowa rozbolała. I tak łaziłam po tym mrozie i wdychałam zamrożony tlen, aż zawędrowałam do ciastkarni. Wróciłam z kawałkiem ciasta porzeczkowego to mi nie śmierdzi ani trochę
Ja nie mam z tym problemu mi wszystko pachnie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 18:54   #2198
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie Lipa. Malina
Głupol
Stary 2014-01-24, 18:56   #2199
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
No ja sobie poczytałam właściwości wszystkich tych ziół i może faktycznie pomogą
Zawsze podchodziłam sceptycznie do ziół, ale kiedyś przecież w dżungli i w ogóle ludzie tylko ziołami się leczyli, więc coś w tym musi być.
Po drugie raczej ziółka mi nie zaszkodzą, a po trzecie może zadziała sam efekt placebo, wszyję sobie, że będę miała łatwy poród po tych herbatkach i może tak będzie?
No Ja też sobie tak wmawiam, że szybciej dzięki temu urodzę

Bebe mi czasem się robi niedobrze

Maja

Czytam
Stary 2014-01-24, 18:57   #2200
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
jestem po wizycie u gina. niestety moje łożysko nie wygląda za ciekawie i nadal muszę leżeć. do samego porodu nie będę wiedzieć czy sn czy cc, bo jeśli przy skurczach będzie minimalne krwawienie to nie będą ryzykować i zrobią od razu cc dobrze byłoby jakbym jeszcze wytrzymała 3 tyg. jakoś do mnie to nie dochodzi i nie dochodzi do mojej świadomości że mogłabym urodzić wcześniej niż w 39/40 tc

przez miesiąc przypakowałam leżąc 4 kg i jestem od początku na +14 a w pasie mam już 104 cm szyjka zamknięta, ale rozpulchniona, że rozpulchniona to chyba ok bo to normalne w ciąży? no i mamy celibat na te 3 tygodnie jeszcze
No to 3mam kciuki za 3 tygodnie. Ja bym chciała do połowy marca chociaż dotrwać
Ja też teraz głównie leżę i pewnie też tyję szybciej niż wcześniej. Ale co tam. Po porodzie się ogarniemy

Cytat:
aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php
gratuluję Ja wygrałam raz w życiu, w dzieciństwie. Był to Ken. Jednak taki, który sięgał Barbie do ramion

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
heh byłam wczoraj na wizycie i tak sobie powtarzałam po cichu, żeby nie zapomnieć o żelazie, bo mi się skończyło, że... zapomniałam się upomnieć o zdjęcie! ostatnie mam z września :/
pyta mnie gin czy miał być chłopak czy dziewczynka - mówię, że niby chłopak, ale czy się magicznie w dziewczynkę nie zamienił to nie wiem - a ten do mnie, że niestety, nie potwierdzi i nie zaprzeczy, bo Młody (i tego się będę trzymać) nie chce w ogóle współpracować :P
ten nasz mózg ciążowy. Ja też zapomniałam z poprzedniego USG wziąć zdjęcie mojego szkrabka
Ale Ci psikusy mały robi
Cytat:
I tez mi się jakieś durnoty śniły, ale zbudził mnie mąż telefonem, żebym mu zmierzyła szerokość fugi między mozaiką... czy to taka różncia 2 mm czy 3?
LOL

Cytat:
No właśnie wstałam teraz trzeba się wysypiać bo poród się za rogiem czai
Tylko kochana żebyś nie przespała tych skurczy jak moja siostra

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić - położyliśmy podłogę dzisiaj listwy przypodłogowe i zawisną kinkiety bosz... od początku grudnia się babrać - już się nie chce, ale warto było, patrząc na efekt
znam to uczucie My wczoraj panele skończyliśmy

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-24, 18:59   #2201
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Mój pomagał mi tylko przy wyborze fotelika i pościeli. Po ciuszki do lumpa sama chodziłam, co do reszty to nie potrzebowałam pomocy
no z ubrankami, to też się go nawet nie pytam generalnie jestem niecierpliwa i chciałabym mieć wszystko 'na już', a tu tyle rzeczy jeszcze do kupienia i dlatego się spinam z akcesoriami do łóżeczka chcę poczekać, aż mi w końcu przywiozą to łóżeczko, a nikomu się z tym nie spieszy wiem, że dużo czasu jeszcze, no ale jak wyżej, jestem niecierpliwa i chcę już

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Oj tam po co Ci chłop do zakupów dzieciowych... no wózek to owszem, w końcu bryka a faceci brykami się interesują, ale resztę spokojnie sama możesz wybrać Mój chyba w I ciąży o większości zakupów nie wiedział, zdał się na mnie, gdybym go zapytała co to rożek pewnie nie znałby odpowiedzi

chyba też zrobię zakupy bez jego wiedzy, bo jak Żydek mu się włączy, to nic nie kupię co nie zmienia faktu, że mógłby się chłop zainteresować no, ale sama go przyzwyczaiłam, to teraz mam

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
też sobie tak wkręcam

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:00   #2202
milenqa
Raczkowanie

witam się ponownie najedzona i senna tż też się chyba za bardzo najadł bo usnął właśnie na kanapie obok mnie

Teqiba - ta dziewczyna od "zmiany płci" ma termin podobno na 5 marca

bebe97 mdłości nie mam ale zapachy czuje strasznie tak jak w 1szym trymestrze i znowu jak coś za bardzo pachnie to odrzuca mnie od jedzenia

agunia4ever cieszę się , że wszystko super

aaa i z tą herbatką z liści malin - moja szwagierka piła ją będąc w ciąży z Kacperkiem i powiem Wam, że sam poród trwał bardzo krótko, bez żadnych nacięć - chyba i ja się w nią zaopatrzę
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:02   #2203
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Tylko kochana żebyś nie przespała tych skurczy jak moja siostra
Oj tam mogę trochę ich przespać

Maja

Czytam
Stary 2014-01-24, 19:06   #2204
teQiba
Moderator

Cytat:
Teqiba - ta dziewczyna od "zmiany płci" ma termin podobno na 5 marca
eee - to jeszcze trochę, a ja myślałam że lada moment rodzi

Ja mam na papierze napisane "prawidłowe narządy męskie" - jak będzie dziewczynka to zaskarżę lekarza
Stary 2014-01-24, 19:07   #2205
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
chyba też zrobię zakupy bez jego wiedzy, bo jak Żydek mu się włączy, to nic nie kupię co nie zmienia faktu, że mógłby się chłop zainteresować no, ale sama go przyzwyczaiłam, to teraz mam
No ja wam wczoraj pisałam że mój to nawet nie wiedział, że ja już wszystko dla dziecka mam
Taki jest zorientowany w zakupach. I w aptece pyta głupio czy nie za wcześnie zakupy dla maluszka.
A to już była końcówka
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:07   #2206
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
no z ubrankami, to też się go nawet nie pytam generalnie jestem niecierpliwa i chciałabym mieć wszystko 'na już', a tu tyle rzeczy jeszcze do kupienia i dlatego się spinam z akcesoriami do łóżeczka chcę poczekać, aż mi w końcu przywiozą to łóżeczko, a nikomu się z tym nie spieszy wiem, że dużo czasu jeszcze, no ale jak wyżej, jestem niecierpliwa i chcę już
Ja też chciałam już no i w sumie mam już wszystko
Oczywiście musze wyprasować, poukładać wszystko, ale na to już mam czas

Cytat:
aaa i z tą herbatką z liści malin - moja szwagierka piła ją będąc w ciąży z Kacperkiem i powiem Wam, że sam poród trwał bardzo krótko, bez żadnych nacięć - chyba i ja się w nią zaopatrzę
Robisz mi nadzieję

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:09   #2207
baja_86
Zakorzenienie

Lewek, side85, kate, mona, martyna, maggie, mmhym, teQiba, Trisdom, bebe97 : cmok::c mok:

mona linomag bobo krem to na buźkę i do pupy się nadaje, ale maść na pupę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:10   #2208
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj wizytę u dentysty i od rana jest mi niedobrze ze strachu. Taki jestem cienki bolek. Ginekologa przeżyję, zresztą już się przyzwyczaiłam, ale dentysta to niestety mój koszmar. Mój gin uparł się że mam mieć wpis do karty ciąży od stomatologa, nie wiem zupełnie po co, dobrze wiem że mam zęby fatalne i dużo ubytków do wyleczenia.... Ale w ciąży nie chce sobie fundować takiego stresu...
Niby dzisiaj mam mieć tylko przegląd, ale i tak ściska mnie od rana i jest mi niedobrze...
Współczuję Też się boję dentysty. Ale jeszcze przed porodem chcę go odwiedzić bo po porodzie pewnie będą rzeczy ważniejsze

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

A ja mojemu syniowi kupiłam taką pościel. To była pierwsza rzecz, jaką zobaczyłam w gazecie zaraz jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i stwierdziłam, że muszę ją mieć.

śliczne
Cytat:
i nie bój się dentysty! najwyżej ugryź go w palca

Cytat:
chyba muszę się w końcu wybrać do tego textil market ale zawsze mi jakos nie po drodze
Ja też muszę sie wybrac. Mam do niego z 15 min. spacerkiem ale przy takiej pogodzie to jeszcze sie wstrzymam.

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Agunia daj znać jak USG

A ja dzisiaj byłam u położnej umówić się na SR. I okazało się, że będę mieć SR indywidualnie, bo ona preferuje taki sposób. I tak 28.01 jesteśmy umówione na pierwsze zajęcia, które będą trwać ok. 1,5 h. Oczywiście mogę wziąć tż, ale on pracuje w takich godzinach, że to jest niemożliwe. Czekam dziś na wyniki z tej cholernej glukozy. Tż ma przywieźć jak z pracy będzie jechać. Mam nadzieję, że będą ok.
Ale fajnie. Zazdroszczę Ci tej SR
Na pewno wyniki będą ok. 3mam kciuki

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-24, 19:16   #2209
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry, dobry wieczór
Byłam dzisiaj cały dzień na mieście, trochę w pracy - chyba jestem niezastąpiona, bo 3 godziny mi zeszło i na zakupach.

Wiem, wiem... miałam nic nie kupować Chwalę się i lecę nadrabiać:
1. półśpiochy smyk - 12 zł
2. komplet smyk - 20 zł
3, 4. dwupak smyk - 30 zł
5. przytulanka c&a
6. t-shirt dla mnie - 10 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1570.jpg (15,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1571.jpg (14,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1573.jpg (16,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1574.jpg (16,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1575.jpg (14,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1576.jpg (15,1 KB, 27 załadowań)

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:24   #2210
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj cały dzień na mieście, trochę w pracy - chyba jestem niezastąpiona, bo 3 godziny mi zeszło i na zakupach.

2. komplet smyk - 20 zł
5. przytulanka c&a
Śliczne ciuszki

Maja

Czytam
Stary 2014-01-24, 19:25   #2211
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

2. komplet smyk - 20 zł
5. przytulanka c&a
Super-najbardziej mi się podoba ten niebieski komplecik
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 19:28   #2212
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
dobra idę robić naleśniki... jakoś mnie naszło , tż mi pomoże
ale mi ochoty narobiłaś

Cytat:
Nadrobiłam, to teraz o mnie

Wyciągnęłam dzisiaj tżta na miasto

W Rossmanie kupiłam te puste buteleczki z dozownikami (te niby do samolotu :P ) i tam wleję sobie szampon i do drugiej mydło zapomniałam sprawdzić czy nie mają małych past do zębów bo moja torba się kurczy.
Pojechaliśmy do jednego dzieciowego sklepu, był ogromny, ale prześcieradeł nie mieli, pieluch tetrowych nie mieli kupiliśmy tam jednak wanienkę 80cm za 20zł, ale co najlepsze. Było do wyboru chyba 10 kolorów i każdy kolor miał inną cenę pani twierdziła, że to zależy od kolekcji, no ale wszystkie były te same i nawet nadruki z kaczuszką były te same. Wzięłam najtańszą żółtą za 20zł, a najdroższa w kolorze jakiejś kupy była za 30 zł
Pojechaliśmy do drugiego dzieciowego i tam kupiłam tetrę i jedno prześcieradło z membraną. Tż "bierz to jedno, bierz" bo się zastanawiałam czy brać, później mi powiedział, że chciał żeby chociaż jedno było, bo się boi, że sam by musiał kupować jakby coś się stało
Więc jeśli chodzi o wyprawkę, to mam już wszystko oprócz paczki pampersów

Pojechałam do sklepu zielarskiego i kupiłam wszystkie zioła potrzebne do herbatki ciążowej z przepisu który wstawiła Trisdom dzisiaj wieczorem zacznę
Tż zaczął się oczywiście śmiać jak kupiłam te wszystkie zioła, bo powiedział, że za tydzień wypadną mi zęby, na nosie urośnie mi pypeć, nos się wykrzywi a między nogami urośnie miotła

Kupiłam tez dużą czekoladę milkę i spakowałam ją do torby no i kupiłam kapcie do chodzenia po szpitalu za 12zł, przydadzą mi sie na lato do ogródka

Wszystko mam, więc teraz będę leżec i pachnieć

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Teraz trochę sie przyzwyczaiłam, ale i tak mnie cieszą

no pierdółki to też, ale czasami staram się go zaangażować w wybór jakiegoś koloru.
Lol. To aktywny dzień miałaś. Gratuluję udanych zakupów

Cytat:
w ogóle już sama nie wiem.. mam niby śpiworek dla Młodego, ale on jest bardzo cienki i taki bez okrycia na rączki.. mam dylemat czy kupować rożek czy nie kurdę w ogóle wkurza mnie już to, że mój tż ma to wszystko gdzieś przyzwyczaił się, że ja o wszystkim decyduje i teraz masz babo placek! a ja nie wiem w czym kąpać Młodego, czym smarować, w czym będzie spał.. chciałabym już mieć to chociaż ustalone i powoli zacząć kupować.. jeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuu, dziewczyny
mój też nie bardzo się angażuje w takie zakupy. on w ogóle nie lubi zakupów. ale po to tu jesteśmy żeby sie wspierać więc głowa do góry ja jeszcze nie zaczęłam kupować więc na razie jestem wyluzowana

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-24, 19:32   #2213
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

2. komplet smyk - 20 zł
5. przytulanka c&a
piękne ubranka!
tylko coś Ty kobito teraz narobiła.. też mam ochotę na jakieś ubrankowe zakupy, a miałam już nic nie kupować

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
mój też nie bardzo się angażuje w takie zakupy. on w ogóle nie lubi zakupów. ale po to tu jesteśmy żeby sie wspierać więc głowa do góry ja jeszcze nie zaczęłam kupować więc na razie jestem wyluzowana

Bąbelek
Stary 2014-01-24, 19:33   #2214
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam się w 3 trymestrze

Cytat:
Dziewczyny jakaś masakra wczoraj wieczorem już nie miałam sily pisać tylko czytałam. Bolał mnie brzuch, kręgosłup i miednica .Sikałam średnio co 4minuty i mój mąż stwierdził, że pewnie w nocy będziemy jechać na IP bo mi wody odejdą. Całą noc się męczyłam z różnymi bólami i twardniejącym brzuchem no i oczywiście sikaniem Dlatego dzisiaj jestem mega zmęczona. Na dodatek jak się tak czuję to się strasznie zrzędliwa i agresywna robię
Dzisiaj jest już lepiej tylko Majka się jakaś leniwa zrobiła.
Już niedługo Słońce, wytrzymaj jeszcze, Majka wyjdzie na dniach mam takie przeczucie
Ja mam problemy ze spaniem.... usypiam około 1 w nocy, o 3 wstałam siku i oglądałam macieja wóżbitę bo nie mogłam spać a o 6.30 budzik
Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość

I bede szyla pokrowiec na ochraniacz na lozeczko, przybornik i rozek z takiego materialu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3910885568&msg znalazlam jeszcze taki; http://allegro.pl/show_item.php?item=3888357756&msg Ktory ladniejszy??

Ktoras z Was pokazywala posciel w sowy
Ja jestem za sowami, bo mam takie. Dla mnie owieczki za słodkie

Cytat:

A tak poważnie nie chce mi się brać ciuszków, za dużo by tego było, a tak to położne wezmą i przebiora, bo jakbym miała swoje, to już by do mnie nie wróciły.
Dlatego ja biorę, ale nie jakieś nowe tylko z tych, co dostałam. Jak mi nie oddadzą nie będzie mi szkoda.
Rożka podobno nie mają w szpitalu, więc mi TŻ (rodzice) dowiezie, ale nie ten nowy tylko też zdobyczny,
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
l
Nie wyobrażam sobie co czują dziewczyny które mają duże dzieciaki jak nasz kurczak ma niecałe 2 kilo w 34 tygodniu!
Moje 3 kg mi bardzo nie dokucza, dobry chłopiec
Cytat:
j
Dziewczyny do którego tc będziecie brać magnez? Tzn kiedy macie odłożyć?
Dopóki mnie będą skurcze łapać. Dzisiaj kupiłam nowe opakowanie, bo się boję że mi braknie a mnie skurcz obudzi w nocy
Cytat:

No i jest tak jak przewidywałam- założycielka wątku mamuś październikowych NIE jest w ciąży...

Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
Co Ty mówisz?? Ja myślałam, że chociaż założycielka miała potwierdzone info. Ale wstyd
za maskotkę

Witam się w 9 miesiącu

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-24, 19:41   #2215
wewillrockyou
Rozeznanie

martorka

sowy lepsze sama chcę takie zamówić

Bąbelek
Stary 2014-01-24, 19:45   #2216
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

i to niestety może być mocny argument "przeciw" białej pościeli miałam pisać że te beże też fajne, ale widzę że już takie masz....
Ja wzięłam rożek jasno beżowy i trochę żałuję, bo już widzę wymiociny na nim
Cytat:
otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php
Ale fajna niespodzianka

Cytat:
I tez mi się jakieś durnoty śniły, ale zbudził mnie mąż telefonem, żebym mu zmierzyła szerokość fugi między mozaiką... czy to taka różncia 2 mm czy 3?
Mój mąz też twierdzi jak Twój, że zasadnicza
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Rozumiem Nie wiem, ale chyba odchylanie dwóch cycków naraz się nie sprawdzi, bo ponoć jak karmisz z jednego to z drugie cieknie
Pod jednym dziecko, pod drugim wiadro

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-24, 19:49   #2217
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

2. komplet smyk - 20 zł
5. przytulanka c&a
t-shirt i niebieski komplet są boskie shopodzieciuchoholizmem bym to nazwała

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:

Ja gdzieś od 7 miesiąca mam poranne mdłości. Myślałam że to tylko w I trymestrze a tu doopa

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:

nic co ludzkie nie jest nam obce, prawda dziewczyny??? dawaj Elka!!!

No nie mogę z Was. Co to za emota

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
oooołł nie chciałabym czegoś takiego przeżyć, choć i tak lepiej przed porodem niż w trakcie

to Linomag jest do pupy a ja myślałam, że do buźki

Na SR wspominali o nim podczas przewijania więc ja kojarzę go z pupą

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-24, 19:50   #2218
teQiba
Moderator

W Uwadze o blizniakach jest teraz
Stary 2014-01-24, 19:51   #2219
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Już niedługo Słońce, wytrzymaj jeszcze, Majka wyjdzie na dniach mam takie przeczucie
Ja mam problemy ze spaniem.... usypiam około 1 w nocy, o 3 wstałam siku i oglądałam macieja wóżbitę bo nie mogłam spać a o 6.30 budzik
Ja jestem za sowami, bo mam takie. Dla mnie owieczki za słodkie

Witam się w 9 miesiącu
Dzięki skoro tak mówisz to czekam

Uuu kolejna dołączyła do mnie

Maja

Czytam
Stary 2014-01-24, 19:51   #2220
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Już???? No to

Świetne wieści

do pupy, na sutki, na oparzenia, gdzie chcesz kiedyś Marcel oblał sie kawą gorącą, posmarowałam linomagiem i moment przestało go piec i śladu nie było po oparzeniu

Posłuchałaś cioci bebe?

A pewnie że posłuchałam. Tym bardziej że przypomniało mi sie że mam rożek w tych kolorach.
Ale mi zarobiłaś smaka na ciasto

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości