![]() |
#2041 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Piotruś już gotowy do przyjścia na ten świat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W końcu się wyjaśniło! Cytat:
![]() 111kicia111 jeszcze raz gratulacje!!! ![]() ![]() Side cieszę się, że już jesteś z nami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lecę zaraz na basen, potem robię obiad, odbieram bratanicę ze szkoły a po południu lekcje. W weekend znów mam egzaminy, na szczęście już ostatnie. Boli mnie głowa, ale to pewnie efekt nieprzespanej nocy, co chwila się przebudzałam, poza tym miałam jakieś głupie sny, że ganiam za jakimś wężem itd... Miłego dnia ![]()
![]() |
#2042 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się namyśleć ![]() Cytat:
![]() Kate - współczuję tych bóli - jedyne pocieszenie jest takie, że już niedługo... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: na ebayu jest Cytat:
![]() idz sie wyspij, moze pozniej bedzie lepiej
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-01-24 o 09:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie żartuj ![]() Kate a ty co za pogodę oglądasz?? Jakie minus 35?? Poważnie? Przerażacie mnie! Z tego co opisujesz to ja miałam podobne bóle jak wylądowałam w szpitalu. Też łączyło się to u mnie z częstym oddawaniem moczu. W szpitalu oczywiście żadnej diagnozy nie postawili, dawali tylko nospę. Mam nadzieje, że już lepiej się czujesz?? U mnie w szpitalu dają po porodzie maść na sutki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-24 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
No chyba tak zaraz zrobię
![]() Cytat:
![]() Jest lepiej, ale jak tak mam się męczyć codziennie do porodu to dziękuje chce już rodzić ![]() ![]() Najgorzej jest wieczorami i nocą chociaż ostatnie dwa dni był spokój ![]() ![]() Tak w ogóle to śniło mi się dzisiaj, że byłam u znajomych już z urodzoną Majką i nakarmiłam ją butlą położyłam, a ona dalej głodna i płacze no to dawaj jej cyca i jakoś tak nie poradnie mi szło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Rozeznanie
|
Ojeju ale napisalyscie
![]() nadrobie pozniej tylko sie pochwale, ze bylam na strychu i mam caaale pudlo ubranek ![]() I bede szyla pokrowiec na ochraniacz na lozeczko, przybornik i rozek z takiego materialu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3910885568&msg znalazlam jeszcze taki; http://allegro.pl/show_item.php?item=3888357756&msg Ktory ladniejszy?? Ktoras z Was pokazywala posciel w sowy ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-01-24 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, że czekają mnie takie przedporodowe tortury. Jak najszybciej ogarnę to co muszę ogarnąć po przeprowadzce, żeby potem móc spokojnie zdychać i narzekać ![]() martorka stawiam na owieczki Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-01-24 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A przynajmniej spiszę co musze wziąć ![]() Cytat:
Spróbuj odespać może teraz? ![]() A co do agresywności, znam to niestety ![]() ![]() Przepraszałam wieczorem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Raczkowanie
|
kate1623 biedulko odpoczywaj dzisiaj!
ja też słyszałam, że zima do kwietnia ma trzymać i mrozy syberyjskie mają niedługo dotrzeć- w wiadomościach mówili, a wcale mnie ta perspektywa nie pociesza ![]() Dziewczyny piszecie o ciastach a ja mam nadmiar jajek wsiowych... może i ja coś upiekę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
I dobrze to się skończyło? Może masz prorocze sny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://static2.johnbrownmedia.com/FF...40x_41y_pl.png wyglądają tak samo, tylko mam biały i czarny i nie mam wyjmowanych miseczek jak tutaj pisze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie nie chce mi się brać ciuszków, za dużo by tego było, a tak to położne wezmą i przebiora, bo jakbym miała swoje, to już by do mnie nie wróciły. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
Ela u nas też podobno giną te ciuszki. Ja myślałam, że jakaś okropna i leniwa matka jestem, że nie chce używać "swoich" ciuszków w szpitalu
![]() A wy wszystkie zabieracie rożki? Bo ja mam nadzieję, że tam bedą jakieś kocyki czy coś, a jak nie to tż dowiezie ![]() Też mam takiego sportowego stanisława, ale kupiony przed ciążą jeszcze i teraz okropnie ciśnie pod biustem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa sportowe sprzed ciąży i kocham je miłością niezastąpioną
![]() ![]() ![]() Ja rożka nie biorę, oni chyba w jakieś szmatki te dzieci zawiązują ![]() ![]()
#2055 | ||||
Zakorzenienie
|
Kicia gratuluję Dawidka
![]() ![]() ![]() ![]() niecierpliwie czekam na relacje! za moment zacznie się rozpakowywanie "worka z prezentami" ![]() która następna zatem? ![]() Cieszę sie, że wywołałam uśmiech na Waszych licach ![]() a u gina ok - niunia szaleje okropnie (już się boję co to będzie po porodzie, jak ja z dwiema córami z adhd nadążę ![]() szyjka sie nie skróciła, mimo że Kornelka naciska na nią bardzo mocno. rozwierać też się nie rozwiera bardziej - więc same pozytywne wieści tylko. oczywiście mam dużo odpoczywać i się nie przemęczać, czyli standard, żeby jeszcze 3 tygodnie wytrzymać... Pytałam gina, czy moja akrobatka na tym etapie i z ciasnotą, którą ma ma szansę jeszcze niewłaściwie się obrócić (2 tygodnie temu była główką w dół). stwierdził, że według niego byłoby to niemożliwe, ale już tak nie twierdzi, bo jego wnuk tydzień przed porodem (w terminie) wykonał koziołka i główką do góry się ułożył... ten wczorajszy film taki średni powiem szczerze. normalnie po wyjściu z kina miałam mieszane uczucia, jak po "baby blues". choć nie - po tym drugim to byłam totalnie rozbita a po tym jestem w szoku - straszne relacje rodzinne... Cytat:
![]() Cytat:
niby dlaczego nie można przez 7 dni (i to akurat 7) myć głowy? ![]() i wszystko jasne ![]() Cytat:
![]() leżysz? bardzo słuszne rady co do listy. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-01-24 o 10:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
leżę bo nie dam rady sie podnieść
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2059 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Jeszcze niezapominajka się nie przywitała w 7. miesiącu tylko ![]() Uwielbiam ciasta bananowe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() martorkaMnie bardziej podobają się owieczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Ruszam po jakieś zakupy obiadowe i dzisiaj kolejny dzień prania - wstawiam pralkę nr 4. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba rozumiesz o co mi chodzi?
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba mi sie stanik który pokazałaś. Ja muszę się w jakiś zaopatrzyć, ale oczywiście chwilowo mam ograniczone możliwości podniesienia się z łóżka, więc chyba kupię coś po porodzie albo wyślę męża na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |||
Moderator
|
Tak - napisalas ze wszystko ok
![]() Cytat:
A to ze inne matki beda patrzyly sie krzywo, no to trudno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak bym musiala przy wszystkich w szpitalu to odpinac to juz wole plamy na koszuli i brak stanika ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
kate1623 strasznie współczuje nieprzespanej nocki
![]() ![]() martorka mi też się owieczki podobają maggie123 bardzo udana wizyta ![]() ![]() side strasznie współczuje tego bólu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
BTW moja teściowa swojej 13letniej (prawie14letniej córce) każde po kąpieli zakładać czapkę wełnianą ![]() ![]() ![]() ja bym jeszcze stawiała na to, żeby nosić stanik całą dobę, żeby nam po kp cycki do kolan nie opadły Cytat:
Cytat:
albo maluszek się nie najada i dlatego tak długo ssie, albo ma tak silny odruch ssania, że musi ciągnąć cyca. Zuzanka najadała siew 10 minut (początkowo mocno się stresowałam, bo na sr mówili, że karmienie powinno trwać ok 20 minut - przez pierwsze 10 leci takie bardziej wodniste mleko, a później gęste, tłuste. okzało się, że ona tak szybko wszystko wysysała i po 10 min. już była najedzona i pięknie przybierała na wadze). mimo to wisiała by na cycku cały dzień, bo potrzebowała ssać. nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez smoczka. może szwagierka powinna skonsultować się z doradcą laktacyjnym, ale spróbować podać smoka i zobaczyć, czy to potrzeba ssania, czy faktycznie głód Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, która pościel Waszym zdaniem z żyrafką ładniejsza - różowa czy fioletowa? http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...907673522.html dla Zuzi zamówiłam komplet z myszkami i drugi komplet dla Kornelci z księżniczką http://allegro.pl/baby-raj-urocza-2e...897153053.html
![]() |
#2065 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-01-24 o 11:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich spakowanych toreb.
![]() ![]() Side super, że jesteś ![]() ![]() Milenqa myślę, że krótki rekaw wystarczy. Jak cos to szlafrok założysz ![]() Koziemleko ja nie biore swoich i z tego co kol mówila u nas nawet nie ma możliwości swoich bo później się pomieszaszaja i mamy mogę mieć pretencje że zamienione coś albo poplamione.. I rożka nie biore bo oni mają tam jakieś a’la bety i w nie zawijaja bobasa. Kate współczuję ciężkiej nocy.. Ale już niedługo.. Martorka dla mnie owieczki ![]() Maggie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
księżyc biały i serce białe ![]() Dziewczyny do którego tc będziecie brać magnez? Tzn kiedy macie odłożyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | ||||
Zadomowienie
|
Witam sie po praktycznie nieprzespanej nocy. Sikać wstawałam chyba pierdyliard razy, mała kopała w żebra i wątrobę, brzuch twardniał i odezwał sie po wczorajszej gimnastyce na szkole rodzenia nerw kulszowy- także piekł pośladek.
Reanimuje się właśnie kawą i czekam aż trochę zamułka przejdzie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i jest tak jak przewidywałam- założycielka wątku mamuś październikowych NIE jest w ciąży... ![]() Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki. Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę ![]()
![]() |
#2069 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ile tych bananów potrzeba do tego ciasta bananowego? Chce go dziś upiec
![]() Też myślimy żeby wziąć w szpitalu ten pokój rodzinny (u nas jest to koszt 60 euro na dobę). Ale jeszcze tak na 100% nie jestem przekonana. CayenneOna jak na Amazon nie ma to kurcze nie wiem. A sprawdzilas eBay? Ktoś pisał że tam są :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-01-24 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
białe są śliczne, ale niestety totalnie niepraktyczne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.