|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
No juz chyba wszystko z ciuszków
![]() Mi tez ciezko ogarnac te apteczne rzeczy. ![]() No o szyjke musicie zapytac. Ja jutro zaczynam 26 tydz i moja szyjKa 38 mm.
#2192 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
dziękuję w imieniu malutkiej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2193 |
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn, którym skracają się szyjki? Odczuwacie to jakoś? Macie jakieś skurcze czy bóle?
![]()
#2194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie ok 23 tygodnia poszłam na zwolnienie przez szyjkę - 29mm z nakazem oszczędzania się... Ale mnie się w szybkim tempie skracała ta szyjka ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Dima ja mam skurcze i twardnienia brzucha. Ponoć czasem odczuwa się kłucie w pochwie albo bóle podbrzusza. Chociaż szyjka może się skracać bezobjawowo...
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
![]() Chyba nie mam weny ani sił nic napisać, ale nadrobiłam wszystko i choć przywitam się z Wami ![]()
#2196 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja po egzaminie
![]() ![]() ![]() ![]() Idę spać... mam nadzieję, że przyśni mi się coś przyjemnego, a nie jakaś amortyzacja tak jak dzisiaj ![]()
#2197 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Ja juz w DK z powrotem, w niedz wieczorkiem wrocilam, od pn praca (pierwszy dzien). Bardzo mi sie podoba, ale musze uwazac na brzuszek, bo podopieczni maja nieskoordynowane odruchy i skurcze i np. Machaja rekoma... raz oberwalam, ale lekko. W pracy duzo chodze, stoje, wiec brzuch nie "rwie" u gory. Ale jak w domu posiedze, to znowu. Musze do Was napisac, bo mnie bardzo to meczy i smutno i przykro mi ;( Moj facet powiedzial mi juz przed urlopem, i wczesniej tez, ze teraz widzi mnie inaczej (zaczelo sie tak od kiedy byl na pierwszym usg ze mna)... i brzuszek juz spory i mysli takze o dziecku i nie ma takiej potrzeby na seks... ze jestem w ciazy po prostu i widzi nas 2... jestem zalamana, uwazam ze mu sie teraz w ogole nie podobam- chociaz on zaprzecza, mowi ze mysli o nas 2, a nie tylko o mnie 1 jak kiedys... Rozmawialam wiele razy z nim na ten temat... ja nie chce wiecznie zaczynac, ogolnie widze, ze to ja mam wiecej ochoty niz on, jak z reszta zawsze, tylko teraz jeszcze jest gorzej... Poza tym w seksie odczuwam troche inaczej, niz zanim bylam w ciazy. Dochodza inne czynniki, ktore sa bardzo wazne i zajmuja mu glowe, ale bardzo bardzo zle sie z tym czuje... Nie chce czasami, zeby mnie tulil, ale mowie chyba ze zlosci, bo uwazam, ze sie zmusza do mnie, a ma wrecz wstret... ;( ;( ;(
#2198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Boziu kochana nie wiem co Ci napisać, to bardzo smutne co piszesz... Pewno na takie zachowanie faceta zareagowałabym wybuchem płaczu i histerii... Kurcze może się czegoś boi, ma jakieś obawy? Nie no musicie to sobie wyjaśnić, szczerze ze sobą porozmawiać, bo przez tą sytuację nie daj boże możecie się od siebie nieświadomie oddalać... Ewentalnie może zabierz go ze sobą do lekarza jeszcze raz i niech on wyjaśni, jeśli oczywiście do seksu nie ma przeciwwskazań, że nic się dziecku nie stanie, a wasze ruchy podczas stosunku dziecko odczuwa jako kołysanie...
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zadomowienie
|
Cześć!
Witam się po dłuższej nieobecności! Nadrobiłam już prawie szytstko, ufff ![]() Wyjazd nad morze udał nam się pogodowo i atrakcjowo, ale córa dała nam tak popalić, że tylko czekaliśmy do powrotu do domu. Na szczęście w domu się uspokoiła, nie wiem, może jakiś skok rozwojowy, za dużo emocji, czy inny czort, ale miałam już jej serdecznie dość! Trzymam kciuki za wszystkie problemowe ciąże, zaciskacjie dziewczyny nogi!! Jeszcze tylko troszkę ![]() Witam nowe mamy! Co tak długo nie mogłyście się zdecydować żeby dołaczyć do tego zacnego grona? Spinka, szkoda że trafiły Ci się takie samoluby, mogli nie obiecywać, nie odzywac się ![]() Odebrałam teraz chłopięce i unisexowe i chyba na dobre zacznę się pozbywać dziewczęcych, bo juz nie mam gdzie składować ![]() Pranie - prałam w proszku Dzidziuś na półtora miesiąca przed narodzinami, wyprałam w nim wszystko maluszkowe + swoje pidżamy i staniki do karmienia. Używałam jakieś pół roku. Na początku nie odważyłabym się użyć zwykłego proszku. A! I jeszcze na początku podwójnie płukałam. Hormony - jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam wahania nastroju, płacze i nerwy. Wyprawka - jestem daaaaleko w tyle, przy drugim dziecku bardziej lajtowo podchodzę, choć czasami boję się, że obudzę się z ręką w nocniku. Przypomniało mi się takie coś: http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ci...na-wesolo.html ![]() Możecie wrzucać przepisy również tutaj, uwielbiam takie sprawdzone, a nie mam dostępu do klubu ![]() ![]() ![]() Katarina, jeśli szefowa ma zamiar poprosić Cię o pomoc, to ma niezły tupet!!!! Dobrze dziewczyny piszą, jesteś na zwolnieniu bo musisz, bo się źle czujesz, to nie żarty, jakieś widzimisię czy lenistwo, tym bardziej, że nie zostawiłaś szefowej z zaskoczenia. Nadrabiam dalej... ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ever, on pewnie się boi, chyba naprawdę musiałby coś poczytac albo dr musiałby mu wyjaśnić. Albo w ogóle jego nowa rola go stresuje i tak to się objawia? Polecicie coś - jakiś może spray na opuchnięte stopy? Idę spać, bye! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może najpierw spróbuj pokazać mu jakiś artykuł w gazecie/internecie na temat bezpiecznego seksu w ciąży? Jak to nie pomoże to zabierz go do gina. Więcej nie potrafię doradzić, faceci są jacyś dziwni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Rozeznanie
|
Ever - trzymaj się, może rzeczywiście pokaż mu jakiś artykuł o seksie w ciąży. To bardzo przykre, że tak mówi. Przecież jesteś jego kobietą. Nie wiem, co więcej Ci powiedzieć, żeby jakoś pocieszyć. Żadne "postaraj się o tym nie myśleć" nie działają. Eh.
Tylko na chwilę wpadłam się przywitać i jadę na glukozę. Trzymajcie kciuki, pls. |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2203 |
Wtajemniczenie
|
hej lasencje
![]() Mixi, ja tez zamierzam na początku probowac ze zwykłym proszkiem ![]() ever, to normalne, ze Tz widzi Cie inaczej! przecież jest inaczej! jak radza dziewczyny, podsunelabym artykul jakiś albo zaprowadzila do gin, żeby się może przekonal, ze seks nie szkodzi, bo to może być faktycznie powod, a nie ze jakas mniej atrakcyjna jesteś czy co... my z Tz mielismy dluga przerwę od przytulanek, w sumie ani jedno ani drugie nie miało za bardzo ochoty, dopiero jak wrocilam się poprzytulalismy, i co chwile było czy tak a tak dobrze, bo boje się ze cie uciskam...
#2204 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Tyle co mu sie natlumaczylam... nie ma zadnych przeciwwskazan, on wie, ale tak ma i ciul, chyba tego nie zmienie...
![]() Pierwsze nasze dziecko, wiec moze wydygany, i pytalam sie, czy fizycznie mu sie nie podobam juz czy co, ale on ze ciaza to normalne i teraz nie jestem tylko dla niego. Czasami mamy takie zgrzyty i inne podejscia, bo on jest sporo starszy, tak czesto uwazamy, i on mowi ze juz nie ma 20 lat i nie jest jak kiedys. No rola chyba bardzo sie przejal, robi nasz dom z rodzinka o 7 do 21 czasami, remont taki od podstaw, ale ja nie czuje tego, bo i tak musialo byc to zrobione, aj w ogole jakbym mu byla obojetna... tez nie mamy tyle czasu dla siebie, ja w pracy, on tez ma robote... tu juz nie ma o czym rozmawiac ![]() Teraz to nic nie mowie, bo taka oziebla jestem, ze az do wszystkiego zniechecam. Ja zaraz wstaje i na wizyte jade do lekarza jade.
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zadomowienie
|
Faceci sa dziwni, faktycznie...
Ale podczas, tez czujecie wszystko troche inaczej? Ja juz tak gleboko jak kiedys nie chce, bo jakos inaczej to czuje, niezafajnie :/ ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
A jak Wam gin mierzy ja?? U mnie calkiem inaczej wszystko wyglada, wiec pytam (badania, wizyty). Skrocenie grozi przed wczesnym porodem?
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg ![]() Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-07-10 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
ever_92 moze sprobuj popatrzec nato z innej strony, ze on sie o ciebie martwi i troszczy. Oni tacy glupi nie sa, przeciez widza ze cialo sie zmieniai nasze odczucia tez, pozatym ja w tym widze troche szacunku do ciebie i do malenstwa. My tu jestesmy najwazniejsze ale przeciez im tez wszystko wywraca sie do gory nogami i trzeba ich troche zrozumiec
![]() ![]() Dodam jeszcze ze czytalam ze facetom w ciazy i po narodzinach zmieniaja sie tez hormony i maja mniejsza ochote, bo to czas dla malenstwa ![]() http://allegro.pl/letni-cienki-kocyk...333893351.html A teki kocyk zamowilam, zygzak cytrynowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
ever, trochę inaczej, jakas ciasniejsza się zrobiłam, na pewno mniej wygodnie jest...
qrcze laski, Wy już wszystkie mialyscie glukozę zrobiona... wyszla ktorejs za niski wynik? bo wlasnie zadzwonil do mnie dr i mowi ze mam za niski wynik (podawal mi to w liczbach ale tak się zestresowałam, ze nie pamiętam dokładnie, norma jest chyba 3,9 a ja mam 3,8 czy cos takiego)...
#2210 | |||
Rozeznanie
|
Hejka
![]() ![]() Wczoraj była u nas buurza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
Normy sa wyzsze, zalezy czy podajesz w gramach czy molach. I czy na czczo czy po 1 h czy po 2 h. I czy mialas obciazenie 50 g czy 75g.
Wypilas wszystko? Nie spacerowalas i nie wysilalas sie po podaniu glukozy? "Jeżeli w teście z 75 g glukozy wartość– na czczo lub po 2 godzinach – jest nieprawidłowa, należy rozpoznać cukrzycę ciążową i skierować chorą do diabetologa. Czas wykonania badania Stężenie glukozy w osoczu [mg/dl] [mmol/l] na czczo ≥100 ≥5,6 120. minuta ≥140 ≥7,8 Jeżeliby zostało oznaczone stężenie glukozy również po 1 godzinie, to za wartość nieprawidłową uznaje się >180 mg/dl (10 mmol/l)." Edytowane przez anasiia Czas edycji: 2014-07-10 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Wtajemniczenie
|
anasia, nie mam pojęcia w czym to było, praqwie odjechałam ze strachu... co prawdo gość powiedział, ze nie ma się czym martwic bo jestem na dolnej granicy, no ale skoro tak to po co dzwonil...
polece później po wyniki a na 12 udało mi się ugrac jakas wizyte w LM, wiec zobaczymy co dr powie. ten przez telefon powiedział, ze mam nie unikac cukrow ![]()
#2213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() U nas jak wczoraj o 15 zaczęło padać, tak pada do tej pory ![]() Moi rodzice mają przyjechać w poniedziałek na pare dni, będzie ciekawie, tato chce nam piwnice zrobić, kurcze ja bym chciała, żeby razem z TŻtem pomalowali ściany w naszej sypialni i przyszłym pokoju malutkiej, ale nie wiem czy zdążą.......no nic, może się uda tatę namówić, żeby wpadli jeszcze w sierpniu. Zobaczymy. Szkoda by było, bo mamy farby - zostały nam z malowania od stycznia - i po co mają się zmarnować. Wiadomo, że jak dziecko się pojawi, to nie ma mowy o malowaniu. Rodzice mają mi przywieźć łóżeczko i kurcze, okazuje się, że ono jakieś przedpotopowe chyba, po cioci mojej dzieciakach (najstarsza lat 16 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może taki sposób Twojego TŻta na tą sytuację? Nie chce Ci zrobić krzywdy czy coś? Cytat:
Cytat:
Hej, jak taka mała granica, to myślę, że nie masz się czym martwić, zaufaj lekarzowi. Najwyżej Ci każe powtórzyć badanie ![]() Ahahahah coś do poczytania ![]() http://www.osesek.pl/wiadomosci-i-ci...na-wesolo.html Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-07-10 o 08:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Skończyłam nadrabiać !! Od 66 strony !! Mam nadzieję, że więcej tak się nie ,,zapuszczę'', ale to dlatego że zaczęłam wakacje, pojechaliśmy do rodziców i odpoczynek był intensywny. U mnie wszystko raczej ok. Pochwalę się, że koleżanka pożyczyła mi DETEKTOR TĘTNA PŁODU i mogę w każdej chwili posłuchać sobie serduszka maluszka ![]() Wizytę mam dopiero 30 lipca i dopiero zobaczę małego, pierwszy raz od ponad 2 miesięcy, bo ostatnio widzieliśmy synka na 3d/4d. Nie będę odpisywać na wiadomości, bo strasznie dużo tego ![]() ![]() Dziś przyjeżdżają moi rodzice i zabierają mnie do Opola do siebie. Będę prawie 3 tygodnie. Niestety, mąż zostaje w Krakowie ![]() A i w sobotę dowiedziałam się, że moja szynszyla odeszła ![]() A i gratulacje wszystkich wizyt, nowych tygodni, trymestrów ![]() ![]() ![]() ![]()
#2216 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny za pocieszenie
![]() gargantuiczna, kciuki za glukozę ![]() siuska, przykro mi z powodu zwierzaka :< i zazdroszczę detektora ![]()
#2217 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa i najlepiej jakbym chodziła non stop naga ale może to wynika też z tego, że widzimy się przez te delegacje tylko w weekendy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę detektora!!!!! Wpadnij do mnie też chce posłuchać ![]() PRZYSZŁA PRZESYŁKA Z DZIECIOWYMI PIERDOŁAMI!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zadomowienie
|
Tez bede musiala Was nadrabiac, bo pisze "dorywczo". Bylam u lekarza, i kazal mi w mojej pracy bardzo uwazac (osrodek dla niepelnosprawnych), powiedzial, ze jak bede miec pulsacyjne? - skurcze, to musze przestac.
Teraz pytanie do Was, ja zadnych skurczy nie mialam, to moja pierwsza ciaza i lekarz mowil, ze to nie musi wcale bolec, to jak ja to odczuje, ze to jest to?? Zebym wiedziala kiedy przestac... Mowil ze podobne przy miesiaczce skurcze??? Wiem, ze pisalyscie o nich czasami. Jak to jest? Jak je odczuwalyscie??? Ja nie wiem jak je odroznic, a boje sie, zeby nic sie nie stalo ![]() I dziekuje za odpowiedzi, mam wielkiego dola juz 4. dzien ciagle... ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- A moja waga przed ciaza wynosila 57,5 kg a dzis 67,4 :O ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- 2 tyg przed moim wyjazdem nie bylo NIC (bo wkurzona bylam, ze zawsze ja zaczynam), potem 2 tyg w Pl sama bylam, teraz w sumie piaty tydzien po moim powrocie nadal nic z przytulanek... takze super...
#2219 |
Zakorzenienie
|
Kurde zebym nie zapomniala co komu miałam napisać.
Ever nie przejmuj sie tak. Kazdt facet podchodzi chyba do tego inaczej. U mnie to ja ja jestem na nie ![]() Siuska no duzooo mamy hihi. A zwierzatko przykro... Anasia super kocyk jak dojdzie daj znac czy fajny materiał. Okopani mi naczczo cukry wyszly ponizej normy a te po 1 g i po 2 g tez niskie ale w normie. Gin pow. Ze niskie ale lepsze niskie niz wysokie. Nie wiem czemu mam takie niskie. A i witam sie w 26 tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Kasiamagda co Ci przyszlo ![]()
#2220 |
Zadomowienie
|
Nowa witaj,
To w takim razie ja witam sie dzis w 25 tygidniu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.