Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-06, 12:02   #2191
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Capriola, dziewczynka przeżyła, jak ostatnio czytałam to ma już 1,5kg coś około...
Co do znieczulenia, tutaj jest na porządku dziennym każda z moich koleżanek miała zzo, wiec jeśli się da to i ja poproszę.

Agnes, myślałam że specjalnie czytałaś

TienShan, trochę głupio prosić o pomoc stara baba a się dzieckiem zająć nie umie
Może być, że dlatego wam się tak do głowy wiło, że to lekarz potwierdził...
Ja mogę tylko powiedzieć ze lekarz nie sugerował żadnej z płci....

Ręce, nogi, cycki opadają rurka w łazience przy piecu nam przecieka i tym oto sposobem juz się od rana z powodu głupiej rurki zdążyłam tak rozwyc ze masakra

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-06 o 12:05
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:05   #2192
TienShan
Zakorzenienie

Sylwia - chodzi mi o czas porodu. Czy po podaniu znieczulenia mogłaś aktywnie rodzić czy musiałaś leżeć?

Nadzieja - ale one po to tam są ale i tak myślę, że od razu będziesz wiedziała co i jak

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:07   #2193
sylwia01485
Zadomowienie

Co do podmywania po siku, to śmiać mi się teraz chce i głupio się przyznać, ale po pierwszym porodzie i nacinaniu nie mogłam sikać normalnie i załatwiałam się do wanny jednocześnie polewając bożenę wodą, żeby nie szczypało Z tydzień to na pewno, jak nie dłużej
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:13   #2194
Nadzieja87
Zakorzenienie

No niby mam doświadczenie z dziećmi, bo i nianią byłam i kuzynek i koleżanek dziećmi się zajmowałam, ale swoje to jednak swoje i mnie ostatnio jakiś strach obleciał

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Co do podmywania po siku, to śmiać mi się teraz chce i głupio się przyznać, ale po pierwszym porodzie i nacinaniu nie mogłam sikać normalnie i załatwiałam się do wanny jednocześnie polewając bożenę wodą, żeby nie szczypało Z tydzień to na pewno, jak nie dłużej
To nic, słyszałam o lasce która i bez porodu została przyłapana na sikaniu do wanny i podmywaniu jednocześnie... I to u kogoś... Tłumaczyła się podobno, ze ma taki fetysz... Którego ja osobiście zrozumieć nie potrafię
Stary 2015-01-06, 12:18   #2195
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Sylwia - chodzi mi o czas porodu. Czy po podaniu znieczulenia mogłaś aktywnie rodzić czy musiałaś leżeć?
Pierwszym razem mogłam chodzić, ale nie od razu po podaniu, ileś czasu musiałam po zastrzyku leżeć, ale nie pamiętam dokładnie ile. Mogłam pote pójść na siku, a nawet chciałam iść na kupę, bo mi się zachciało, ale wtedy wszyscy w śmiech, że już nie pójdę, bo to już Ale większość z tych 4 godzin i tak leżałam podpięta pod ktg, bo dziecko traciło puls i oni to monitorowali, żeby w razie czego podjąć decyzję o cc.

A za drugim razem to nie miałam nawet czasu na chodzenie, bo poród się zaczął, jak jeszcze anestezjolog papiery wypełniał przy biurku I wszyscy powątpiewali, jak im powiedziałam, że już chyba chce mi się kupę

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
To nic, słyszałam o lasce która i bez porodu została przyłapana na sikaniu do wanny i podmywaniu jednocześnie... I to u kogoś... Tłumaczyła się podobno, ze ma taki fetysz... Którego ja osobiście zrozumieć nie potrafię

Nie, no zdecydowanie to nie był fetysz W szpitalu też nie lałam po kątach, tylko do sedesu, ale polewałam sobie wodą z butelki Ale w swoim domu mogę lać, gdzie popadnie
Stary 2015-01-06, 12:21   #2196
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja się wcale nie dziwię,
Cytat:
Pierwszym razem mogłam chodzić, ale nie od razu po podaniu, ileś czasu musiałam po zastrzyku leżeć, ale nie pamiętam dokładnie ile. Mogłam pote pójść na siku, a nawet chciałam iść na kupę, bo mi się zachciało, ale wtedy wszyscy w śmiech, że już nie pójdę, bo to już Ale większość z tych 4 godzin i tak leżałam podpięta pod ktg, bo dziecko traciło puls i oni to monitorowali, żeby w razie czego podjąć decyzję o cc.

A za drugim razem to nie miałam nawet czasu na chodzenie, bo poród się zaczął, jak jeszcze anestezjolog papiery wypełniał przy biurku I wszyscy powątpiewali, jak im powiedziałam, że już chyba chce mi się kupę

Nie, no zdecydowanie to nie był fetysz W szpitalu też nie lałam po kątach, tylko do sedesu, ale polewałam sobie wodą z butelki Ale w swoim domu mogę lać, gdzie popadnie
Dzięki. Bo właśnie słyszałam, że po podaniu zzo to już tylko leżenie i czekanie a to mi się nie podoba

Ja w szpitalu nie lałam po kątach a pod prysznicem właśnie no ale tak jak pisałam - sama położna to zaproponowała choć na drugi dzień już normalnie i mnie nie szczypało nic

Stary 2015-01-06, 12:21   #2197
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a czy ktoras z was miala.konsultacje z okulista czy moze rodzic sn pomimo wady wzroku?
Ja miałam konsultację i teraz też będę szła.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 12:26   #2198
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja z kolei z chęcią czytam o Waszych różnych planach zakupowych i rozważam, czy warto kupić, a czego bym nie chciała lub moim zdaniem są niepotrzebne. Lubię zbierać sprawdzone informacje ze świata Uczymy się całe życie. Ale najbardziej podoba mi się, że każdy ma możliwość wyboru tego, co mu najbardziej pasuje

Np dzięki dziewczynom z wizażu kupiłam katarek całkiem niedawno, chociaż sama używałam fridy przez pierwsze 3 lata dziecka. I po wypróbowaniu uważam, że katarek jest super. Ale cieszę się też, że mam fridę, bo nie wyobrażam sobie włączania odkurzacza w nocy, a wiele razy musiałam odciągać maluchom katar w nocy.

Może chodzi o wysiłek
Ja po pierwszym porodzie miałam oczy jak Gołota po walce - całe białka oczu miałam zalane krwią, bo tak mi popękały naczynka z wysiłku. Ale ja praktycznie powinnam była rodzić cc, bo warunki na sn były na granicy. Na szczęście nie miałam problemów okulistycznych, więc mi to zlazło szybko, ale może w przypadku niektórych chorób oczu niewskazane jest takie silne parcie, a zzo z zasady ma ułatwić wypchnięcie dziecka, bo ból nie blokuje odruchów parcia i teoretycznie powinno być łatwiej. Może stąd takie zalecenie...
Ja lubię czytac właśnie tskie wypowiedzi, gdzie ktos mówi o swoich doświadczeniach a nie narzuca swoje zdanie
z tymi oczami to właśnie chyba chodziło o ten wysiłek...

Cytat:
Dziewczynki a czy ktoras z was miala.konsultacje z okulista czy moze rodzic sn pomimo wady wzroku?
Ja byłam już na jednej konsultacji u okulistki, w 30-32tc mam iść ponownie i wtedy dokładniejsze badanie i się okaże. ?

Cytat:

to mija znajoma na odwrót- w nocu trafiła do szpitala, bo "coś się dzieje", powiedziała ze chce znieczulenie a dziecko już główkę prawie na wierzchu miało!:p

mam takie koleżanki hardcorowe- ta rodziła jakąś godzinę, inna - 16 minut
z resztą... moja tesciowa z TZ dojechala 3km na pogotowie i urodziła, brata TZ urodzila w domu, a najmłodszego rodzila 1,5h już w szpitalu i mowi ze to byla dla niej masakra

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:30   #2199
TienShan
Zakorzenienie

Santi wow - ekspresowo!!

Stary 2015-01-06, 12:33   #2200
Santilia
Wtajemniczenie

KKurde,piszę na tablecie i czasami cos sie wali z moimi postami- teraz dodal sie do cytatu:/

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:34   #2201
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
No ale ja się wcale nie dziwię,

Dzięki. Bo właśnie słyszałam, że po podaniu zzo to już tylko leżenie i czekanie a to mi się nie podoba

Ja w szpitalu nie lałam po kątach a pod prysznicem właśnie no ale tak jak pisałam - sama położna to zaproponowała choć na drugi dzień już normalnie i mnie nie szczypało nic
Mi się wydaje, że mnie nieźle pokroili, jakoś mocno chyba, albo coś nie tak było zszyte, bo naprawdę mnie bolało 3 tyg, a szczypało ze dwa, bo bardzo tam byłam opuchnięta. Nie mogłam normalnie siedzieć na pupie, siadałam na kółku do pływania Jak mi ściągali szwy po chyba 6 dniach, to myślałam, że zemdleję, a miałam tylko 3. Nawet się lekko posikałam z bólu przy tym ściąganiu pierwszego, bo nie spodziewałam się czegoś podobnego. Przy drugim poprosiłam o patyk między zęby

Za drugim razem z powodu pęknięcia też miałam parę szwów - część rozpuszczalnych, a część ściągalnych i po tygodniu pojechałam na zdjęcie nastawiając się na ból nie z tej ziemi, a tu było jak ugryzienie komara. I nie miałam żadnego szczypania przy sikaniu wcale od porodu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 12:43   #2202
majaa86
Zadomowienie

Tak się Was Kochane naczytałam wczoraj i wpadłam w panikę,że nic nie mam i nic nie wiem,że chyba z tego powodu obudziłam się już o 3.30, a poszłam o 24 spać i do rana nie mogłam zasnąc z takim uczuciem strachu..a mały w piłkę grał do rana chyba..tak mnie kopał

Ja mam prośbę jeszcze, bo piszecie o rodzeniu i super naprawdę..a mogę prosić kogoś o wypowiedź na temat cc ?? Bo mnie to raczej na 90% czeka i nie wiem czego mam się spodziewać i czy przygotowywać się jakoś inaczej..

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:44   #2203
TienShan
Zakorzenienie

Sylwia oj to faktycznie nieciekawie... :/
Mi lekarz wyjął jeden szew w szpitalu, położna też jeden (na wizycie patronażowej) bo mnie ciągnął a reszta się rozpuściła. Te też były rozpuszczalne ale ich nie chciałam już

Edytowane przez TienShan
Czas edycji: 2015-01-06 o 12:47
Stary 2015-01-06, 12:48   #2204
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
mozecie polecic jakies ksiazki o pielegnacji noworodka, albo jeszcze lepiej- cos do 1. Roku zycia?
ja sobie kupiłam 2 książki Heidi Murkoff bo słyszałam, że sa najlepsze - W oczekiwaniu na dziecko i Pierwszy rok z życia dziecka (są jeszcze kolejne części na kolejne lata) wielkie ogromne encyklopedie z mnóstwem informacji do tego fajnie się czyta, póki co bardzo polecam!

Cytat:
Ja planuję iść ale nie wiem kiedy
A jakie macie wady? ja mam na jedno oko -2,75, a na drugie -4,75, ale nie byłam u okulisty już dwa lata a wcześniej pamiętam że pogarszało mi się ok 0,25-0,5 rocznie więc sporo
Cytat:
Capriola, dziewczynka przeżyła, jak ostatnio czytałam to ma już 1,5kg coś około...
ojejku, to cudownie! a są jakieś powikłania z powodu wczesnego porodu czy ma szanse być zdrowa? Na marcówkach o niej czytałaś?
Cytat:
Uff....
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja miałam konsultację i teraz też będę szła.
W którym tygodniu planujesz iść?
Stary 2015-01-06, 12:55   #2205
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
W którym tygodniu planujesz iść?
A właśnie nie wiem. Jakoś pewnie niedługo.
Wadę mam -3.75 i -4.75. Tylko wiecie, że sama wada nie jest przeciwwskazaniem? Chodzi bardziej o stan siatkówki i ogólnie dna oka.

Znalazłam złoty środek! Położymy tapetę. Już wstępnie wybrałam wzór. To znaczy mąż jeszcze o tym nie wie, ale się dowie w swoim czasie.
Stary 2015-01-06, 12:57   #2206
Kinga_20
Zakorzenienie

Ja też rodziłam bez znieczulenia i żyję, szwów miałam dużo założonych, ale jak mi tydzień po porodzie położna zdjęła szwy to była mega ulga tantum rosa jest super ja przemywałam po każdym siku i szybko się zagoiło. Miałam jeszcze z USA takie nasączane płatki i kladłam je na wkłady poporodowe i też była ulga, ale już ich nie mam niestety :/ i te podkłady z belli były beznadziejne, najlepsze były takie co w szpitalu były za darmo, nie pamiętam nazwy. Ale ogólnie ja po wyjściu ze szpitala używałam już tylko podpasek

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

A co do książek to mam właśnie Murkoff oraz Księgę dziecka Searsów.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 12:57   #2207
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja też rodziłam bez znieczulenia i żyję, szwów miałam dużo założonych, ale jak mi tydzień po porodzie położna zdjęła szwy to była mega ulga tantum rosa jest super ja przemywałam po każdym siku i szybko się zagoiło. Miałam jeszcze z USA takie nasączane płatki i kladłam je na wkłady poporodowe i też była ulga, ale już ich nie mam niestety :/ i te podkłady z belli były beznadziejne, najlepsze były takie co w szpitalu były za darmo, nie pamiętam nazwy. Ale ogólnie ja po wyjściu ze szpitala używałam już tylko podpasek
Ja miałam z belli, innych nie używałam więc nie mam porównania ale też w domu już podpaski

Stary 2015-01-06, 12:58   #2208
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

ej nie no po porodzie to ja potrafie zrozumieć i mnie chyba nic juz nie zdziwi, bo tyle co ja opowieści usłyszałam i obejrzałam w tv to moje....
ale laska o której mówie, przyszła do współlokatora brata TŻ i brat chcąc skorzystać z łazienki (drzwi nie były zamknięte na klucz) wchodzi i widzi laske wiszacą nad wanna-siusiającą i podmywajaca sie jednoczesnie Dodam tylko, ze laska, studentka, z ciąza porodem nic wspólnego wcześniej nie miała.

Ech tyle tej wody nakapalo, że po ścianach poleciało aż do piwnicy.... Na daną chwile jesteśmy od wody odcięci....fajnie, nie? Ten co to s*******ił czyt. były szef TŻ ma już o tej porze chorobę filipińską- tą samą co to Kwaśniewski parę lat temu chorował....
Stary 2015-01-06, 13:00   #2209
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam z belli, innych nie używałam więc nie mam porównania ale też w domu już podpaski
Absorgyn się nazywały

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-01-06, 13:01   #2210
TienShan
Zakorzenienie

Nadzieja niektóre sie w ten sposób masturbują

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Absorgyn się nazywały
to zakupię tym razem

Stary 2015-01-06, 13:06   #2211
kasienka1985
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
tylko niektóre przyszłe mamy liczą, że u nich tak nie będzie i nie chcą czytać takich rzeczy

Ja mam stelaż i nie wyobrażam sobie inaczej bo jednak maluszka ciągle się trzyma a byłoby mi niewygodnie ciągle pochyloną być podczas kąpieli zwłaszcza, że już kręgosłup dokucza... a jakby tak być po cc to już w ogóle
już kiedyś tutaj to pisałam więc może się powtórzę jak ktoś NIE CHCE to niech NIE CZYTA- wkurza mnie totalnie rzucanie się o coś takiego
nic złego nie napisałaś, to sa Twoje odczucia i masz prawo nam je przekazywać dopóki nikogo tym nie obrażasz

ja też mam małą łazienkę, krzesła tapicerowane-wiec nijak sie nie oprze na nich wanienki i w sumie sama sie zastanawiam jak bede kąpała dzidziola pomysle o stelażu, niestety brodzik mam płytki, wanny brak a i umywalka nie za głęboka
myślę jeszcze o wiaderku do kąpieli, bo 2 koleżanki miały i bardzo polecają zamiast wanienki
Cytat:
ja tylko do facetów chodzę do babek chodziłam tylko za nastoletnich czasów bo się jeszcze krępowałam, ale teraz nigdy w życiu do babki bym nie poszła! faceci są zupełnie inni, dokładni i dużo, naprawdę dużo delikatniejsi przy badaniu

Dziewczyny pytanie do Was:
planujecie rodzić ze znieczuleniem???
to się okaże, bo z pewnością w szpitalu czeka mnie męskie badanie
dla mnie taka wizyta u kobiety zawsze była problemem, wiec o zaglądaniu mi tak przez obcego faceta nawet myśleć nie chciałam

bardzo chciałabym miec w razie czego możliwosc znieczuenia, ale w szpitalu w mojej miejscowosci niestety go nie mają jakoś bede musiala dać radę...

Wyspałam się, najadłam jak bąk i młoda mi w brzuszku bryka uwielbiam to uczucie
Nie byłam wczoraj jednak w kinie... cos sie zgadac nie mozemy ze znajomymi, wiecznie cos wypada.

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2015-01-06 o 13:10
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:07   #2212
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

to zakupię tym razem
Polecam bo te z belli sie szybko rolowały i przeciekały - raz jak wstałam z łóżka to normalnie krew ze mnie chlusnęła na podłogę, bo podkład przeciekł :/

Stary 2015-01-06, 13:08   #2213
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A właśnie nie wiem. Jakoś pewnie niedługo.
Wadę mam -3.75 i -4.75. Tylko wiecie, że sama wada nie jest przeciwwskazaniem? Chodzi bardziej o stan siatkówki i ogólnie dna oka.

Znalazłam złoty środek! Położymy tapetę. Już wstępnie wybrałam wzór. To znaczy mąż jeszcze o tym nie wie, ale się dowie w swoim czasie.
Wiem wiem, tylko, że ja wczesniej nie miałam badanego dna oka ani siatkówki, tym bardziej pod kątem porodu, więc z ciekawości chcę sprawdzić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 13:10   #2214
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
ja też mam małą łazienkę, krzesła tapicerowane-wiec nijak sie nie oprze na nich wanienki i w sumie sama sie zastanawiam jak bede kąpała dzidziola pomysle o stelażu, niestety brodzik mam płytki, wanny brak a i umywalka nie za głęboka
myślę jeszcze o wiaderku do kąpieli, bo 2 koleżanki miały i bardzo polecają zamiast wanienki

to się okaże, bo z pewnością w szpitalu czeka mnie męskie badanie
dla mnie taka wizyta u kobiety zawsze była problemem, wiec o zaglądaniu mi tak przez obcego faceta nawet myśleć nie chciałam

.
ewentualnie na stoliku mogłabyś kąpać wg mnie jednak stelaż nie jest jakiś koszmarnie drogi, można kupić używany gdzieś na olx a ułatwia życie, po złożeniu nie zajmuje za wiele miejsca

wiaderko też ponoć super!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Polecam bo te z belli sie szybko rolowały i przeciekały - raz jak wstałam z łóżka to normalnie krew ze mnie chlusnęła na podłogę, bo podkład przeciekł :/
coś Ty ja w ogóle niewiele krwawiłam, więc nie miałam takich przygód... aż się martwiłam, że za mało bo po 5 dniach to tylko brudziłam ale lekarz mówił, że jest ok

Stary 2015-01-06, 13:11   #2215
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Wiem wiem, tylko, że ja wczesniej nie miałam badanego dna oka ani siatkówki, tym bardziej pod kątem porodu, więc z ciekawości chcę sprawdzić
I bardzo słusznie.
Stary 2015-01-06, 13:11   #2216
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

to zakupię tym razem
Nie! Poważnie ? A tak sie wgl da? ja to jednak jestem ograniczona

Capri, no czytałam na marcówkach a jak z jej zdrowiem to za bardzo nie wiem...
Stary 2015-01-06, 13:22   #2217
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
ewentualnie na stoliku mogłabyś kąpać wg mnie jednak stelaż nie jest jakiś koszmarnie drogi, można kupić używany gdzieś na olx a ułatwia życie, po złożeniu nie zajmuje za wiele miejsca

wiaderko też ponoć super!
zawsze jest stół w salonie, tylko lepiej sie pewnie bedzie kąpało w mniejszym pomieszczeniu bo cieplej niz na "otwartej przestrzeni" w salonie, bo ja nie mam zamiaru jakos ekstra grzac, nie lubie jak jest za gorąco w mieszkaniu

z wiaderka moja mama i babcia się śmieją ,ze jakis wynalazek , ale dziewczyny mega chwaliły więc mnie kusi zeby pozyczyc i chociaz wypróbowac

Jesu dziewczyny ale sie boje ze będąc samiuteńka z dzieckiem 24 h nie dam rady to mnie chyba bardziej przeraża niż samo to , że niebawem bede rodzic i zostanę mamą. Wiadomo że przez te pierwsze dni pomoże mi mama, mozliwe ze ja u niej zamieszkam jakis czas, to sie zobaczy, ale jednak i tak się boję jak diabli

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:26   #2218
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Nie! Poważnie ? A tak sie wgl da.
no wiesz... strumień wody kierujesz na łechtaczkę i jazda
Cytat:
zawsze jest stół w salonie, tylko lepiej sie pewnie bedzie kąpało w mniejszym pomieszczeniu bo cieplej niz na "otwartej przestrzeni" w salonie, bo ja nie mam zamiaru jakos ekstra grzac, nie lubie jak jest za gorąco w mieszkaniu

z wiaderka moja mama i babcia się śmieją ,ze jakis wynalazek , ale dziewczyny mega chwaliły więc mnie kusi zeby pozyczyc i chociaz wypróbowac

Jesu dziewczyny ale sie boje ze będąc samiuteńka z dzieckiem 24 h nie dam rady to mnie chyba bardziej przeraża niż samo to , że niebawem bede rodzic i zostanę mamą. Wiadomo że przez te pierwsze dni pomoże mi mama, mozliwe ze ja u niej zamieszkam jakis czas, to sie zobaczy, ale jednak i tak się boję jak diabli
też tak uważam, my kąpaliśmy w sypialni tuż obok łóżeczka

pewnie będzie ciężko Kasiu ale wierzę, że świetnie sobie poradzisz, ustalicie sobie swój rytm i będzie dobrze masz pewnie jakieś przyjaciółki które czasem wpadną i odciążą Cię

Stary 2015-01-06, 13:29   #2219
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz rade normalne, że się boisz ale kto jak nie Ty da rade zobaczysz ile sił kobieta potrafi mieć i jak mało spać .

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ja się boje bo będe mieć dwoje i to na jednym pokoju z kuchnią więc jakoś muszę zsynchronizować wszystko ale wierzę, ze dam rade nie ja pierwsza i nie ostatnia.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:36   #2220
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz... strumień wody kierujesz na łechtaczkę i jazda

właśnie pytałam TŻ czy wie ze tak można, a on mi na to a co nie wiedziałaś Po czym dodaje nie ma wody, nie sprawdzisz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości