|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
perfumoholiczka
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2193 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Już po wizycie !
![]() ![]() ![]() Z moim syneczkiem wszystko w porządeczku... waży 1276g w 30tc ![]() ![]() ![]() ![]() Na moje średnie wyniki moczu dostałam lekarstwa, ale powiedział że nie są aż tak tragiczne żeby dawać antybiotyk ![]() Co do zjedzenia czegoś słodkiego przed USG, myślę że w moim przypadku sprawdziło się ![]() ![]()
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Paula gratki ze sie udalo
![]() Ja milo ze stronh tej pani ![]() Ja leze i ledwo zyje. Jutro ide zrobić prywatnie morfo czy anemi sie nie nabawilam bo slabo sie czuje. Waznw ze bobek skacze ![]() Jutro sobie uczelnie daruje. A jak bedzie w czw to sie oka ze ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wspomniał mi też, że największym błędem w jego życiu i gwoździem do trumny jego małżeństwa było kupno mieszkania w bloku obok teściowej ![]() A do tego wszystkiego dodam na koniec, że aktualnie jest w związku z koleżanką z naszej pracy, która sama się rozwodzi i ma syna. Bardzo się obawiała jak syn przeżyje rozwód (ma kilka lat), a do tego wyprowadzka i jeszcze zaczęła się spotykać z innym. Jak z nią gadałam z jakieś 2 miesiące temu, czy poznała już syna z tym kolegą, o którym pisałam wyżej, to powiedziała, że tak i że złapali świetny kontakt. Jej mąż to taki typ kanapowca, który nie poświęcał synowi dużo czasu... a ten nasz kolega z pracy to taki sportowiec... to piłka, to jakieś zawody, to biega, pływa, trenuje jakieś sztuki walki... więc dla kilkuletniego chłopca, to było wielkie wow! A odnośnie konta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super maluszek ![]() ja to chyba jestem jedyna na forum która nie ma pojecia ile wazy jej kruszynka ![]() ![]() w ten czwartek mam z rana wizyte, maja mi w koncu powiedziec ![]() ![]()
![]() |
#2197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam kiedyś taki okres w krk, że jeździłam do pracy autobusem, bo miesięczny wychodził taniej, niż paliwo w korkach. I raz zaczepił mnie pijany koleś... był nachalny, śmierdzący i nieprzyjemny. Autobus pełny ludzi i nikt... słowem nikt się nie odezwał do niego, musiałam sobie sama radzić. A że zauważyłam, że koleś ma koszulkę z napisem MZK, to uznałam, że pewnie kierowca po nocnej zmianie wraca do domu i sobie wypił na zajezdni. Więc postraszyłam go, że jak nie wysiądzie na następnym przystanku, to dzwonię na policję i do MZK ze skargą... poskutkowało i koleś wysiadł... ale zwyzywał mnie przy tym od k..rw i dz..wek. ![]() A wszyscy wokół patrzyli na mnie jak na kosmitę. Ale czasem zdarza się ktoś normalny, więc jest nadzieja ![]() ![]() I też autobus był pełny ludzi... a tylko 1 osoba się odezwała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
perfumoholiczka
|
Byłam , dostałam już zasiłek, dostałam list 2 dni po zameldowaniu, że mam się stawić porozmawiać o mojej sytuacji i tak chodzę i panikuję ...
Ja też nie mam pojęcia ile mały waży ;/
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli zawsze może być gorzej hahahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardzo szybko dostałaś zasiłek ![]() ja mysle ze skoro ci juz wyplacili i wsio było ok do tej pory to chca z Toba pogadac jak idzie "szukanie pracy " i pewnie chca Ci powiedziec ze niedługo idziesz na macierzynski - bo od terminu porodu przed masz 6 tyg i od urodzenia 8 tyg. Bo tym idziesz na elterngeld albo na rok albo na 2 - jak siebie życzysz ![]() no mi juz to dzisiaj powiedzieli , a juz wiem ze bede jako bezrobotna do 25 grudnia, potem macierzynski ![]()
![]() |
#2203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2204 |
Zadomowienie
|
Paula super że dałaś radę i wizyta ok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2205 | |
perfumoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz masz wolne na 3 dni ;D ja jutro zrobie zapiekanke na dwa dni ![]() ![]() Dzisiaj dostałam kopa w tym urzedzie i postanowiłam sie na serio zabrac za niemiecki ![]() ![]()
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak widziałam się z kuzynkami moimi, to zdziwiłam się, że moja kuzynka tej młodszej co ma 9 miesięcy włączała do spania na laptopie odgłos suszarki.
![]() A na wizażu na wątku wyprawkowym natknęłam się na polecanego szumisia właśnie jako pomoc w zasypaniu i przespaniu spokojnie nocki. Co myślicie o tych szumisiach ? ![]() znalazłam ich stronę internetową: są opinie, informacje, sklep i galeria (słodkie te dzieciaczki na zdjęciach) ![]() http://szumisiesklep.pl/strona/o-szumisiu Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-01 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie martw sie, juz masz przyznany to co moga zrobic ![]() no w tym AOK bedzie załatwiania pewnie... ale damy rade a pozniej 2 lata spokoju ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
ja juz dawno o nim słyszalam i chcialam kupic ale jakos wyszlo ze nie kupiłam ![]() licze na swoj głos i kołysanki ![]() ![]()
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie zastanawia ta opinia: Karolina Mossakowska Położna środowiskowo-rodzinna, instruktor szkół rodzenia. Dziecko przez 9 miesięcy życia zewnętrznego nie słyszy wyraźnie żadnego dźwięku (bariera w postaci brzucha i wszystkich jego tkanek). Po porodzie przeżywa szok porównywalny do zawału serca (ostre światło, suche środowisko, możliwość poruszania całym ciałem, wyraźne dźwięki). Według dr Harveya Karpa (amerykański pediatra) pierwsze 3 miesiące życia dziecka, to czwarty trymestr ciąży. W tym okresie powinniśmy zapewnić naszemu małemu-DUŻEMU szczęściu jak najwięcej szumiących odgłosów, ciepła, przytulania i przyciemnionego światła, aby stworzyć środowisko podobne do tego w jakim przebywał przez ostatnie 9 miesięcy. Dźwięk białego szumu (podobny do odgłosu jaki wydaje pracująca suszarka) przypomina im odgłosy jakie słyszały w trakcie życia prenatalnego (w brzuchu u mamy). Dźwięk ten uspakaja oraz buduje poczucie bezpieczeństwa oraz stwarza wrażenie obecności bliskiej osoby (najczęściej mamy). Jest to dźwięk, który jest bezpieczny dla uszu małego dziecka i może być "stosowany" od pierwszego dnia życia dziecka Chociaż mój tż się ze mnie właśnie nabija, że czego to ludzie nie wymyślą i że my przeżyliśmy jakoś bez szumisiów... i normalnie się rozwijaliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2213 |
Zadomowienie
|
Sprawdziłam ceny tego super misia 40 funtów !! chyba oszaleli w razie czego chyba wolę darmowy dźwięk suszarki z laptopa
![]()
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała najpierw usłyszeć tego szumi misia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2216 |
Wtajemniczenie
|
Ledwo Was nadrobiłam, dziś jakoś strasznie szybko czas mi uciekł, a nic takiego w sumie nie robiłam.
Zrobiłam sałatkę wielowarzywną i 3/4 już zjedzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- niom na swojej stronie podają, że najtańszy szumiś (sama głowa haha) 89 zł... a te największe 169 zł |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | ||||
Zadomowienie
|
napisałaś że kupiłas komplet do małej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2015-12-01 o 18:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja zasypiala zawsze jak tz odkurzał mieszkanie niezależnie czy była pora drzemki czy nie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ja mam aplikacje sleep baby sleep - rożne dźwięki suszarka odkurzacz cos tam jeszcze. Duzo tego teraz ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.