|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do kolezanek to bardzo "mile" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie moze co to u mnie wczoraj bylo? Chyba nie pisalam Wam o tym... Jakies 4x w ciagu dnia (w roznym odstepie czasu, raczej takim typu 1,5h) czulam takie straszne klucie jajnika... I to byl taki dosc mocny bol....nigdy takiego az w tym miejscu nie czulam...;/ Czy tam mi sie cos rozciaga? Czy to jakies te wczesne skurcze? Czy po porstu jakis problem z jajnikiem?
![]() |
#2222 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ewko, nie martw się - najważniejsze, że z szyjką jest okej wszystko!! Nie musisz nic brać, nie masz skurczów, nie musisz iść do szpitala etc. - głowa do góry. Poza tym wydaje mi się, że jak na Twój tydzień waga jest akurat, mój ważył tyle w 32tc i powiedziano mi, że jest sporawy...jak sprawdzałam na necie wagę dziecka w danym tygodniu, to w Twoim powinno ważyć właśnie około 2,200kg!! Poza tym Ty jesteś drobna, to i dziecko olbrzymem nie będzie - nie martw się ![]() Werko - kłucie w pochwie i jajnikach jest podobno normalne na tym etapie ciąży, mnie też czasem kłuje ale pochwa właśnie - macica się rozciąga... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-16 o 15:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
|
olbka ja mówie o brzuszku małego. Lekarz próbował mnie pocieszyć, że to może być wina USG.. ale jak? jak udko i głowka jest na ten tydzień co ma być a brzuszek prawie 2 tyg mniejszy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
a proszę trzymam
![]() szizuho Co do obiadu niedzielnego: jak mam totalnego lenia to robię pałki z kurczaka lub udka w worku do pieczenia z przyprawami ulubionymi (np. złocisty kurczak, papryka, czosnek-obowiązkowo rozgnieciony nożem lub z danie na dziś soczysty kurczak w ziołach i czosnku) do tego sałatka (albo z pekińskiej kapusty albo z sałaty lodowej plus to co lubisz pomidor, ogórek, cebula czerwona dla dekoracji.......itd. do tego jakiś sos typu oliwa z oliwek zioła, lub wykorzystuję jakieś z Knorra gotowce, niektóre też są dobre), a do tego podaję ryż po bułgarsku. Gotujesz ryż w torebce lub ze szklanki tyle ile potrzebujesz. Ugotowany przekładasz do garnka, dodajesz sól, pieprz, trochę wegety-niekoniecznie, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, trochę podlewasz wodą i tak jakby dusisz na bardzo małym ogniu. Taki ryż możesz dać do filiżanki i zrobić fajne kopce. mysiopez jeszcze jest czas, na pewno będzie wszystko dobrze z małym, dalej trzymam mocno kciuki ![]() ![]() kurka wodna, ciasto na pizzę czeka, a mąż zaginął w akcji płacenia rachunków i robienia zakupów!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Do tego jest mega korek i znając jego pewnie jeszcze długo poczekam, a ja taka głodna jestem!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
może lekarz ma rację, u mnie w gabinecie nie jest za dobry sprzęt i też wyniki z usg wychodzą różnie........tak więc głowa do góry
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
buuu doszła Wam ta fioletowa kiecka?
Nadaje się po ciązy? Bo ja wciązy to z 1,5-2 tyg będę już tylko ![]() ![]()
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
28.12 mam kolejne USG
akurat sprzęt jest pierwsza klasa.. to szpitalne, najlepse USG...ze wszystkimi bajerami |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
a powiedział jaka może być przyczyna, wada nie wiem?
![]() |
#2230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta waga sie nie przejmuj, moj synio dzis duzy kawaler, a w 34 tyg wazyl 1830, myslalam ze przy porodzie 3 kg nie bedzie mial, a tu 3200 2 dni przed terminem
![]() |
#2231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twój lekarz ma dobry sprzęt, ale mimo wszystko to tylko maszyna - mi lekarz mówił, że to są badania orientacyjne, nie można na nich się w 100% opierać... Jak chcesz, możemy iść razem do Mizarewicza, żeby tam zrobił nam usg...ja się do niego wybieram 23 grudnia prawdopodobnie... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-16 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
zbadał serce, żoładek, pecherz... nic nie powiedział. Tylko stwierdził, że ze względu na brzuszek to chce mnie tydzeń wcześniej widzieć i to USG zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
Mysiopez nie martw się naprawdę różnica tygodnia dwóch w rozwoju jeśli wszystko w środku brzuszka ok
![]() ![]() Wizyta konsultacyjna nie zaszkodzi ![]() Cytrynko ja na sug do Mizarka idę tydzień później ![]()
![]() |
#2234 | ||||
Rozeznanie
|
wyszłam tylko do lekarza a tu 5 stron naskrobane
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia przy porodzie SN co dla mojego Tż jest czymś nienormalnym ,bo skoro istnieje coś takiego jak znieczulenie przy porodzie ,to powinno być i koniec kropka. Na chirurgi każdy ma prawo do znieczulenia więc dlaczego tu są wybieranki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolinka ma się dobrze waży 1700 g ,ustawiona jest pośladkowo, ale może jeszcze się obróci. Szyjka ok. mogę jechać na zakupy ![]() a i przez 1 miesiąc przytyłam 3 kg ![]() ![]()
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
na temat śpiewania: od razu widać na lekcjach u dzieci, które śpiewało z rodzicami w domu, a które nie. I jestem jak najbardziej za śpiewaniem. Nie ważne, że nie masz talentu głosu itd. Nikt nie ma prawa za to osądzać. Dlatego tak jak Muron napisała o traumie w podstawówce przeraża mnie to, że dorosły człowiek, wykształcony, muzyk potrafi powiedzieć małemu dziecku (w kl 1-6) "ty nie śpiewaj bo fałszujesz, albo nie potrafisz, albo słoń nadepnął Ci na ucho, czy wyśmiewanie się na forum klasy itd." No przecież takiego to zakatrupić i nic więcej
![]() ![]() ![]() Tak samo mojej siostrze i takiemu chłopakowi, który miał ogromny talent śpiewaczy ta sama pani (tylko w różnym czasie) powiedziała, że nie potrafią śpiewać i pokazała im język. I to ma być człowiek poważny.........dobrze, że oni olali ją i nadal śpiewają, bo w gimnazjum jak się okazało byli "gwiazdami" w tej dziedzinie. (wiem akurat, kto ich uczył) Dla mnie teraz dzieci nie potrafią śpiewać. Jedziesz na wycieczkę z klasą i co ciszaaaaa, bo nic nie znają. Repertuar należy dostosowywać do dzieci, dlatego ja nigdy bezsensownymi piosenkami o muchomorkach itp. nie katowałam dzieciaków, bo swój cel mogłam osiągnąć na innej, bardziej lubianej piosence. Już nie mówiąc o kolędach itp. Nie znają nawet 5 i to po jednej zwrotce. Ahhhhhhhh Tylko trzeba się zastanowić nad tym, czy sam dorosły człowiek zna 5 kolęd i w nich co najmniej 2 zwrotki. Ale wywód. To tylko moje zdanie. Mam jeszcze dużo do powiedzenia na ten temat, ale z całą stanowczością powtarzam, chcesz śpiewaj, to tylko dla dobra wszystkich. A twoje dziecko będzie o wiele bogatsze w nowe doświadczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się na zapas! U mnie zawsze każda część ciała wskazuje na inny tydzień. A waga też nie jest zła, zwłaszcza, że usg nie podaje ze 100% dokładnością. Ważne, że maluch rośnie. Cytat:
No problem. Tak mi się wydawało, że Twój, ale wiem, że Marika też wstawiała. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewuszki macie jakieś szybkie i niedrogie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewka, moja propozycja aktualna, jak co to pisz na priva, albo smsa. Ja idę robić pierogi, a potem jadę z mężem na zakupy świąteczne - w końcu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też nie ma... I już się boję... Na 99,9% sn. Ja chciałam sobie żele w końcu zrobić, nie długie, tylko płytkę utwardzić, żeby to jakoś wyglądało, ale jak czytam o zgryzaniu tipsa to mi się odechciewa. A co zrobić jak płytka się zabarwi? Np. po granatowym lakierze? Musi odrosnąć, czy da się to jakoś "wybielić"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=
to świadczy tylko o zdrowym podejściu Twojego Tż do porodu ![]() U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia przy porodzie SN co dla mojego Tż jest czymś nienormalnym ,bo skoro istnieje coś takiego jak znieczulenie przy porodzie ,to powinno być i koniec kropka. Na chirurgi każdy ma prawo do znieczulenia więc dlaczego tu są wybieranki ![]() [/QUOTE] no mój też o znieczuleniu mówi, że powinno się go wziąć skoro jest. Ale ja jakoś się boję trovhę tego znieczuleia, zobaczymy co będzie przy porodzie u nas w szpitalu chyba go dają bez problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy też macie takie rozstępy na pupie i udach? ;(
Jest na to jakiś sposob? przez całą ciąże na noc smarowałam sie oliwka w żelu a po porodzie kupic jakis apteczny dobry krem...macie jakis sprawdzony ? pytam bo strasznie drogie one są... ;(
#2243 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Mam do was pytanie odnosnie wagi, przytyłam tylko 6 kg. Jestem w 35 tyg. (tak dla przypomnienia, bo ja się rzadko udzielam ![]() Mała w 32 tyg. ważyła 1600g., lekarz mówi, że to mało, ale wszystko OK. Co wy o tym myślicie... boję się następnego USG.... o ile do tej pory nie urodzę, bo szyjka jest już króciutka, leżę, bo w każdej chwili mogę już urodzić, a gdzie tam jeszcze do 19-stego stycznia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/kombinezon-dziecie...372216704.html
Dziewczyny pomóżcie mam identyczny kombinezon. Nada się na wyjście ze szpitala czy za duży? no i oprócz tego w rożek.
#2246 |
Raczkowanie
|
mysiopez nie przejmuj sie tak, moja cora w 33 tydz 4 dz wazyla 2033 g,
zreszta kazde dziecko przybiera w innym tempie, a waga ktora podalas miesci sie w normie. W zaleznosci od klasy sprzetu do usg zawsze jest magines 2-3 tyg w obie strony, wiec obwod brzuszka moze byc w porzadku. z reszta bad usg jest bardzo subiektywne, inny lekarz pewnie troche inaczej by zmierzyl. Wera takie klucia sa ponoc zupelnie normalne, tez czasem mam. Czy ktoras z Was kupowala stanik do karmienia w sklepie, po przymierzeniu i moze mi cos polecic, bo ostatnio przymierzalam kilka i nic nie moge dobrac. Jakas masakra. Musze miec sztywny z firzbinami. Pomozcie ![]() to lozysko co Marika wkleila jeszcze wyglada w miare, kiedys widzialam lozysko nalogowej palaczki, to dopiero oblesny widok. izus123 rzeczywiscie malo przytylas i Dzidzia troche za mala, ale gin mowil Ci cos o hipotrofii czy jeszcze jest w normie? Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-12-16 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciężko mi powiedzieć, mój synek na początku 31 tygodnia ważył nieco ponad 1,5 kg też mi się to wydawało niewiele dlatego o to zapytalam lekarza ale on był zdziwiony moim pytaniem i powiedział, że mały jest dokładnie w środku siatek centylowych, więc po prostu mu uwierzyłam i się staram nie martwić. Jeśli ładnie cały czas przybiera na wadze to wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. A delikatne "odchylenia" od tzw normy w jedna czy druga stronę to chyba nic niezwykłego. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Uciekam dziewczynki na SR, baaaaaaaaaaaaaaaaaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że będziemy miały wizytę tego samego dnia - ja pod kątem szyjki 28 grudnia idę...
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
Na wstepie chcialam sie przywitac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.