![]() |
#2221 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
teraz dopiero siadlam na spokojnie do kompa i widzę, że nie wszystko mi pocytowało, więc uzupełniam
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() i bez takich RODZIMY ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]()
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
Ela, jeszcze co do heparyny - tak, heparyna drobnocząsteczkowa to np. clexane, dostępne w zastrzykach podskórnych - nie taki diabeł straszny, ja po operacji sama sobie zapodawałam, moja koleżanka brała przez caluteńką ciążę w ramach profilaktyki przeciwporonnej; te zastrzyki są bardzo proste w obsłudze. jak brzuch duży i cieżko na nim uchwycić fałd skóry (no na moim już by się nie dało
![]() ![]() tylko mnie to zastanawia jeszcze, bo to się podaje przy zakrzepicy żyl głębokich, a Twój żylak chyba raczej się do takich nie kwalifikuje, bo to jest raczej powierzchowa sprawa? dążę do tego, że byc może podawanie zastrzyków wcale nie bedzie konieczne, może wystarczyć działanie miejscowe, czyli maść heparynowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- śladowe białko może wynikać z zanieczyszczenia próbki, może wynikać z jakiejś drobnej infekcji, ale raczej nic poważnego to nie jest - jakby miało byc to by tego było duuużo! także telefon do gina dla uspokojenia, a skoro nie masz innych objawów gestozy to nie ma co jej poejrzewać z powodu śladu białka, nie? ja tak sobie myślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio nie chciał nawet wejść po wyniki ze mną do labu, dopiero mu musiałam tłumaczyć, że idziemy tylko po karteczkę, nikt nic nam nie będzie robił..... Cytat:
![]() istny armagedon..... byłam już u kresu, a też wyjść i zostawić wszystkiego choć na 5 minut, żeby się zebrać, się nie dało i to jeszcze bardziej wpędzało mnie w płacz.... eh.... dziś już sytuacja pod kontrolą na szczęście, hormony wróciły do norek ![]() ale dziś mały miał znów małą histerię..... czy tak odreagowuje przedszkole? nie wiem już sama..... Cytat:
![]() ślad to chyba jeszcze nie ma co panikować... najlepiej powtórzyć za kilka dni, ewentualnie zapytać czy jest możliwość ilościowego oznaczenia tego białka Cytat:
![]() ![]() no ciekawa jestem czego dowiem się w poniedziałek... mi w poprzedniej ciąży podobno opadł przed porodem, ale sama tego nie zauważyłam.... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
jak miałam sama sobie palec nakłuć nakłuwaczem to zbierałam się dobre 15 minut.... ![]() ![]() i tak, o tak, marzę o tym, żeby "się dziada pozbyć" ! ![]()
![]() |
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Jutro o 9.50 mam wizyte wiec jakos wytrzymam do jutra
![]()
#2225 |
Wtajemniczenie
|
no tak, kojarzę, że tak dziwnie sobotnio wizyta
![]() to kciuki ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- patrzę jednym okiem na " Kac Vegas" ![]() dobre te filmy ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- a w ogóle to dziś na pociechę chyba, fotel przyszedł ![]() ![]() także jest gdzie usiąść, jest gdzie karmić i jest co przesuwać przy odkurzaniu i ma na czym kurz osiadać ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ale do śmiechu mi nie jest, bo tż wyjeżdża w nocy na cały weekend, wraca w poniedziałek.... siedzi teraz niby grzeczny, niby miły, ale NIE, nie mam zamiaru mu ułatwiać, nie tym razem
#2226 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedz, uspokoiłyście mnie
![]() Chłopcy usnęli, mnie też juz sen ogarnia... pogoda straszna.. nawet psa bym na dwor nie wypuscila... ![]()
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dziś mnie trzepnęła w przedszkolu łapą w udo, kopnęła kolanem, odwróciła się dupskiem i powiedziała że mnie nie lubi, bo zapytałam czy jej pomóc z zapięciem guzika od sweterka (pod szyją samą ten guzik, więc nie da się wzrokowo ogarnąć i łatwo nie jest). no wkurzyłam ja! ![]() a co do zastrzyków - dasz radę ![]() ![]() ![]() potem już zawsze sama sobie robiłam. ale może wcale nie będzie trzeba! aa, jak do jutra to na luzie, bez paniki ![]() dopsz, chwalipięctwo mi się dzisiaj włączyło - rzadko tak mam ![]() zdjęć "przed" nie mam (jak tynk ze ścian poodpadał to nie było po co zdjęć robić ![]() ![]() na zdjęciach kolory ciut przekłamują - ogólnie to są z tej palety - "muślinowy turkus" i "naturalna bawełna" - wygladają tak jak brzmią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i zbliżenie na kołyskę, w której jestem absolutnie zakochana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
Kasia - a jakie masz ciśnienie ? kontrolujesz może ?
Silesianna- zdolniacha !! Jak ty ten płaszczyk zrobiłaś ![]() ![]()
#2229 |
Wtajemniczenie
|
sillesianna boski ten pokój!
urzekł mnie.... całokształt ![]() kołyska super, ale też to łóżko starszej przepiękne ![]()
#2230 |
Wtajemniczenie
|
Keithlyn mam przewaznie 130/80 u gina, w domu tak 115/70...
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Silesianna sliczny pokoik! No i kołyska ![]()
#2231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc z płaszczem to się trochę napierdzieliłam, bo to jest dość gruba tkanina wełniana i moja biedna amatorska maszyna do szycia ledwie zipała jak jej kazałam to szyć ![]() mnie się bardzo marzy jakaś fajna, półprofesjonalna maszyna, plus dobry, półprofesjonalny overlock, byłabym przeszczęśliwa, ale to kosztyyyyyyy jak diabli :/ a w ogóle to najbardziej bym chciała mieć maszyne przemysłową, tylko to wielkie diable, gdzie to trzymać? ![]() moja babcia była zawodową krawcową, mama też b. dużo szyła, ja zaczęłam szyć w ręku jak miałam 6 lat, a na mojej pierwszej maszynie (stareńki singer na korbkę) jak miałam z 10... mama mi cośtam pokazywała, ale ogólnie to większość rzeczy robiłam intuicyjnie, czasem a typlko podpytywałam jak coś zrobić... a mama się zawsze dziwiła, skąd ja wiedziałam że to tak powinno się robić. no i do dziś ona nie potrafi wszywać krytych suwaków, a ja robię to z palcem w nosie ![]() także ogólnie chyba mam to w genach po babci po prostu ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
dzięki dziewczyny ![]() ![]() ![]() tak myślę, że jak na 2 dni remontu na "na cito" to całkiem nieźle sobie poradziliśmy ![]() łóżeczko - ikea, podobnie jak większość pokoju ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to szczepenia za nami, a za niedlugo na nowo ![]() ![]()
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Futbolowano niby rozumiem sytuacje, ale zdrugiej strony dlaczgo Ty masz byc poszkodowana?wkoncu te pieniadze sie Tobie naleza.
Sliczny brzuszek i pokazna biblioteczka ![]() Gratuluje pierwszego kroku,mteraz pisanie pojdzie juz duzo latwiej ![]() Czekoladka super, ze wynik wyszedl ujemny ![]() Paulina sliczny kciuki kocyk ![]() Lola biedny piesek, mam nadzieje, ze ranka sama sie szybko zrosnie. Co do goraczki to ja sie zgadzam z czekoladka (coprawda mi lekarze mowili o 38.5 stopniach), goraczka (oczywiscie nie 40 stopniowa) to sprzymierzeniec maluszka w walce z chorobskiem, sztucznie ja obnizajac zabieramy dziecku najlepsza bron, jaka posiada ![]() Jak wizyta??? Little sprzedaj kopa ![]() Jak mu balagan przeszkadza to niech posprzata ![]() Kostka ma prawie identyczna karuzelke tylko plastikowa, niby z dziecka nobliste ma zrobic ![]() Ela ![]() Nie za fajny dzien wczoraj mialas ![]() ![]() Zylakiem sie nie przejmuj, lekarz obejrza, a ja jestem pewna,ze to nic groznego ![]() Co do histeri synka to chyba taki wiek, bo mojej siostry synekmtez orawie codzeiennie awantury robi, nawet probuje ja bic ![]() Dzielna jestes ![]() Super, ze z coreczka wszystko ok ![]() Eclariss zdrowka ![]() Silesianna zdolniacha z Ciebie ![]() I pokoj tez sliczny ![]() Kasia ja tez mialam sladowe ilosci bialka w moczu to wcale nie swiadczylo o zadnej chorobie, mysle, ze bedzie ok ![]() Uciekam spac, znowu prawie 9 godzin w pracy ![]() ![]() Jutro jeszcze do dentysty musze pojechac, bo zab mnie pobolewa, zeby sprawdzic, czy infekcja sie gdzies tam nie wdala, oby nie a pozniej mam zamair zaczac prac rzeczy malej, zobaczymy, co z tego wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() MASAKRA JAKAŚ ..mi się płakać chce no ale diagnozę sobie postawiłam, że to nie wody ![]() ja zgagi nigdy w życiu nie miałam.. Silesiana zazdroszczę talentu i pokoiku - też bym chciała umieć sama sobie zrobić ciuszki.. trudne to? długo się uczyłaś? z jakichś gazet / internetu? skąd tkaniny bierzesz..? na maszynie, czy ręcznie? może i ja sobie coś kiedyś zrobię ![]() pokoik prześliczny..!! ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
ja po operacji w 4 roku życia (na oczy) panicznie bałam się igieł.. pamiętam, że przed każdym szczepieniem..miałam u mamy wynegocjowaną całą tabliczkę czekolady.. !! bez tego ani rusz... ![]() a jak z moim 4 lata młodszym bratem szliśmy na szczepienie... to ja ryczałam za niego, ze go to boleć będzie etc ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
silesianna, piękny pokoik!
![]() AnetkaIzabell, strasznie Ci współczuję. Nie pojmuję takiego zachowania ![]()
#2237 | |
Zakorzenienie
|
chciałam powiedzieć, że coś nam faceci szwankują! jesień ich dopadła? czy strach przed odpowiedzialnością? ja pierdziu, tak czytam Was i załamać się idzie... zachowują się jak bachory...
![]() Cytat:
![]() ![]() pierwsze moje w życiu rzeczy to były sukienki dla lalek i je szyłam zupełnie "na oko", sama kombinowałam co i jak. jak zaczęłam szyć ciuchy na mnie, to już z gazet, mama miała pokaźną kolekcję "burd" z jakichś zamierzchłych lat 70-80-tych i z nich brałam wykroje, tylko opisy się do niczego nie nadawały bo były wyłącznie po germańsku ![]() i ogólnie długo szyłam z gotowych wykrojów z "burd", potem zaczęłam trochę te wykroje modyfikować, teraz jestem w stanie do prostych rzeczy sama zrobić wykrój, albo z różnych elementów złożyć coś, przerabiając je. no ale spokojnie mogę powiedzieć, że w szycie ciuchów bawię się od 15 lat, z przerwami, ale jednak... tkaniny kupuję przez net, jak upoluję promocje, albo "w moim sklepie" z tkaninami ![]() wszystko szyję na maszynie, ręcznie to tylko guziki przyszywam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, pilne, bo zaczynam się martwić.
Kończę teraz 34 tc i od paru dni zauważyłam mniej ruchów dziecka. Też tak macie? Zastanawiam się, czy dziś albo jutro nie jechać na IP... No bo trochę te ruchy czuję, właśnie TŻ mi przyniósł trochę czekolady to coś się pokręciła mała. Ale wcześniej miałam takie intensywne kopanka, a teraz coraz mniej. Mój lekarz mówi, żeby w ogóle nie liczyć ruchów dziecka bo może być odwrócone akurat inaczej albo przegapię i nie poczuję. No i wiem, że z czasem miejsca jest coraz mniej, więc i mniej kopią, a bardziej się wiercą. I nie wiem sama, też tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
ja właśnie mam i mniej, i nie są na pewno bardziej intensywne. Takie same albo mnie intensywne, i coraz rzadziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracajac do snu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Silesianna, brawo ! Zdolniacha z Ciebie ![]() Ja tez cos tam probuje ale poki co sa to bardziej dodatki do domu, poszewki, teraz probuje firanke do kuchni a'la roleta rzymska...juz mam wrazenie ze sie porwalam z motyka na slonce heh ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie im późniejszy tydzień tym mniej miejsca mają.. oprócz czekolady.. może spróbuj się położyć w pozycji, której nie lubi... plecy... jeden bok drugi... tak po 5-10 minut każde pozycji...mój nie lubi jak siedzę przed laptopem..i za bardzo do przodu się pochylę.. wtedy się wyprężyć..lup kopa zasunąć potrafi.. może spróbuj jeszcze pogłaskać brzuszek... może na dotyk zareaguje.. ja jeszcze praktykowałam zgaszone światło... i latarką/telefonem świecić po brzuszku .. bądź co bądź czasem nasze maluuszki mają swoje spokojniejsze 1-2-3 dni... już tak miałam też... ale trzeba być czujnym IP to zawsze spokój psychiczny matki... ! ja raz jak pojechałam..to po prostu czułam się już szczęśliwa...wewnętrzny spokój i radość, że wszystko okey... lepsze to niż nieprzespana noc... ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
jedyne moje zetknięcie z krawiectwem..to szydełkowanie w podstawówce..zrobiłam szalik... i na tym koniec... teraz to bym nie umiała już szydełkować.. ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- żeby małego rozruszać.. jak mam wątpliwości.. robię jeszcze ze 3-5 wdechów..ale tak, żeby to tak jakby do brzucha szło.. brzuch się wydął a nie płuca.. wtedy też chyba więcej chwilowo miejsca ma i się potrafi poruszać.. Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-26 o 21:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Wtajemniczenie
|
Anetka ja to bym mu powiedziala ze Twoje życie to męka w 100% przez takiego barana jak on...
![]() ![]() Silesianna szacun za to szycie, ja to nawet guzika dobrze nie przyszyje :/ Pospałam i się obudziłam, katar cos mnie dopadl... ide.. moze usne dalej...
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
No i pojechał.... normalnie nie wierze.... grrrr
Sillesianna ale faaaajnie. Ja to myślę ze albo sie ma smykalke albo nie.... ja nie mam ale moja siostra juz tak. Babcie dwie byly krawcowe i moja mama tez ogarnia a ja czarna owca... Anetka glowa do gory. Mozemy sobie reke podac apropo tzow... Agatus najważniejsze ze w ogole czujesz ruchy. Ale jak masz byc niepewna to ip i juz Johny przyszedl do mnie do łóżka. Kochany....
#2245 |
Rozeznanie
|
Silesiana śliczne kolory i śliczny pokoik
![]() Agatus ja też ostatnio słabiej kopniaczki czuję, mój ma teraz etap wypychania się, tak że deformuje chwilowo brzuch i to bywa bolesne, bo już trochę siły ma ![]()
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Paskudnie za oknem,znowu pada ![]() Zapraszam na imprezke,czestujcie sie ![]() ![]()
#2247 |
Raczkowanie
|
LolaMontez jeszcze nie doczytałam czy byłaś z tym u weta czy nie, ale jak nie byłaś to jednak za każdym razem warto z taką raną jechać ponieważ przede wszystkim wet da zastrzyk na tężca. Pewnie też wam da jakiś środek który wysusza ranę, można też kupić coś w aptece.
Ja miałam ubranka po synu i te białe też zżółkły- wyprałam w odplamiaczu z biedronki i wszystkie plamki zeszły. silesianna Zdolna jesteś ![]() Pokój przepiękny...meble cudne ![]() Dzięki za szczegółowe wyjaśnienie jak to z tym brzuchem jest. W poprzedniej ciąży chyba mi się wcale nie obniżył, albo ja nie zauważyłam. Teraz wydawało mi się że sie obniżył bo w sumie jest niżej niż tydzień temu ale i tak jest chyba jeszcze wysoko. Zdolna jesteś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Agatus mi gin kaze liczyc ruchy jak jest zastoj. Zjedz cos slodkiego,wypij cos zimnego, pochodz i poloz sie. Ruchy liczysz nawet te najbardziej delikatne. Musi byc 10 na godzine. Jak nie ma to liczysz kolejna. Jak nie ma to na ip. Moj ostatnio tez mnie wystraszyl, bo pol h spokoju totalnego bylo, zero musniecia nawet. Ale w koncu ruszyl. Ruchy teraz sa spokojniejsze, bo dzieci maja mniej miejsca. Chociaz przyznam, ze ja odczuwam je teraz bardziej niz kolo 30 tc, bo tak wypycha, ze boli...ale to tez zalezy od ulozenia. Nie martw sie. A jesli naprawde Cie to niepokoi to jedz na ip. Anetka ehhhh faceci...glowa do gory ![]() Silesianna piekny pokoik i kolorki ![]() Kasia powodzenia na wizycie ![]() Ela jesli ma Cie to troszke pocieszyc to moj dzis i jutro ce dnie pracuje. Tez bede sama... ![]() Czekoladko a co to za imprezka? Bo ja juz stara i mi z glowy wylecialo ![]()
#2249 |
Zakorzenienie
|
Manieczka to ten dzień w którym zmarszczek przybywa
![]()
#2250 |
Zakorzenienie
|
Oooooo tak czulam
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.