Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 11:49   #2251
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
w polszy mowia od 28tygodnia...
Ja słyszałam, że od 28 tc i liczyć 10 ruchów w ciągu dnia (a nie trzy razy po 10 ruchów w ciągu godziny)
Stary 2016-12-02, 11:51   #2252
malawrednioszka
Zakorzenienie

My mieszkanie remontowallismy calusienkie ale juz konczymy. I nie mielismy innego wyjscia niz mieszkac z tesciem.
Dobrze ze moja tesciowa jest zupelnie inna

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 11:53   #2253
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem, że temat był już wałkowany, ale dalej nie kumam kwestii pieluszek.

Zakładając, że urodzę dziecko w granicach 3,5 kg, to ile sztuk rozmiaru 1 potrzebuję i ile sztuk rozmiaru 2?

Chciałabym zrobić 2-4 tygodniowy zapas, a nie wiem jak się do tego zabrać.
Stary 2016-12-02, 11:55   #2254
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że temat był już wałkowany, ale dalej nie kumam kwestii pieluszek.

Zakładając, że urodzę dziecko w granicach 3,5 kg, to ile sztuk rozmiaru 1 potrzebuję i ile sztuk rozmiaru 2?

Ja stwierdziłam, że 2 biorę na razie jedno opakowanie 80szt. Natomiast z 1 nie będę szaleć i wolę kupić 2-3 opakowania, te po 22 szt. niż potem paczkę sprzedawać.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:01   #2255
monika 1985
Wtajemniczenie

Witam
Melduje , że żyjemy i mamy się dobrze o ile można tak powiedzieć , bo już mój gabaryt daje mi się we znaki wizyte u mojego gin mam dopiero 12.12 i wtedy też porobię badania , na razie się nie stresuje i jestem juz bardzo pozytywnie nastawiona poza tym weszłam sobie na kalkulator ciążowy i wyszło, że do porodu zostało mi 69 dni ja pierdziuuuu kiedy to zleciało , a w sumie u mnie bedzie wcześniej o te dwa tygodnie czyli wychodzi 55 dni a ja się zastanawiam co ja tak mało siły mam , a jakoś niby wiem , że jestem już nie daleko, ale jakoś nie wchodzi mi to do głowy , szczerze to zaczynam się już bać
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:04   #2256
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

W sumie, jak była w Biedronce po 12/13zł, to taniej wychodziło. Jest tam jeszcze ta promocja?
nie wiem, dawno bylam..
ale tam bylo na mniejsze objetosci,na pewno nie 3,6kg i 3l
moze i bylo taniej, ale jak ktos przegapil to teraz w tesco jest taniej niz wszedzie indziej (i ross ma/mial po 18zł, ale tez mniejsze pojemnosci)

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Ja słyszałam, że od 28 tc i liczyć 10 ruchów w ciągu dnia (a nie trzy razy po 10 ruchów w ciągu godziny)
kazdy slyszal cos innego wazne obserwowac swoje dziecko
moj szaleje w wolne dni, w pracy spał, choc po lunchu sie ruszał
wiec jka zauwazylam ze sie nie rusza to go pobudziłam troche - zadziałało wiec jestem spokojna
teraz 2gi dzien w domu na kanapie to bajlando co chwila

Cytat:

ja slyszalam ze 1 paczka to do szpitala...
przewija sie do karmienia w nocy, wiec z zalozenia co 3h...
ja chyba kupie 1x 1 i z 3paczki dwójek... zobacze

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam, że 2 biorę na razie jedno opakowanie 80szt. Natomiast z 1 nie będę szaleć i wolę kupić 2-3 opakowania, te po 22 szt. niż potem paczkę sprzedawać.
1 i 2 są podobne do siebie i nam polozna powiedziala ze 1 tylko do szpitala, mala paczka a pozniej spokojnie mozna 2
Stary 2016-12-02, 12:05   #2257
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, dawno bylam..
ale tam bylo na mniejsze objetosci,na pewno nie 3,6kg i 3l
moze i bylo taniej, ale jak ktos przegapil to teraz w tesco jest taniej niz wszedzie indziej (i ross ma/mial po 18zł, ale tez mniejsze pojemnosci)
U mnie w tesco był tylko kolor, do białego to ze świecą szukać...
A płyn do płukania jaki kupujecie - też jakiś z Loveli?
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 12:07   #2258
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jak urodziłam synka to 1 używaliśmy chyba dwa tygodnie, bo dziecko momentalnie wyrasta z tych malutkich pieluch, zaraz się przesikiwał i zmieniłam na 2 , licząc , że taki maluszek robi duzo kupek , bo niby zakłada się , że przy każdym karmieniu jest kupka a czasami nawet i trzy to te 200 dobrze mieć , dwójek nie wiele więcej
jeżeli mogę doradzić to nie ma sensu robić dużego zapasu, bo jak się okaże , że dzidziuś ma alergię właśnie na te pieluszki, albo go mocno odparzają to zaraz trzeba bedzie kupić inne i trochę szkoda , ale oczywiście zrobisz jak zechcesz , ja na początku używałam pampers i mały się nie odparzał, położna poleciła mi dady , które są o połowe tańsze i też super się u nas sprawdziły , niestety to tylko dwie marki, które moje dziecko może używać po dziś dzień , jak tylko ma inna pieluszkę to zaraz pupa odparzona
Stary 2016-12-02, 12:07   #2259
sQuaara
Zakorzenienie

ja wzielam tez loveli
hurtem z proszkami...

myslalam tez o bialym jeleniu, ale jakos nie bylo nigdzie
z bialego jelenia wzielam tylko plyn do mycia bobasowych rzeczy (butelek ze niby i laktatora)
Stary 2016-12-02, 12:08   #2260
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
jestem pewna że jakby mi przyszło mieszkać z teściami, to teściowa miałaby wielkie plany zrobić ze mnie służącą, sprzątającą szmatą na kolanach i gotującą 3 daniowe obiady dla jej wpadających z wizytą córek. ona sama nic nie robi, u nich kurz i brud z lat. dla mnie nie ma nic gorszego niż mieszkać z kims. lepiej na 30 metrach a po swojemu

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

no właśnie, dziś na blogu jakiejś dziewczyny co w 2 ciąży rodziła w sukience granatovo czytałam, że to było dla niej straszne jak przy 1 porodzie musiała sie całkiem do golasa rozebrać na znieczulenie.

ja prywatnie kupiłam w tym celu koszule granatovo i mam zamiar w niej rodzić, bo chce sie dobrze czuć. myślę, że nic strasznego sie z nią nie stanie, a jak stanie to wywalę.
te sukienki granatovo strasznie ostatnio zdrożały. ja w 1 trymestrze kupowałam jeszcze za ok 140 zł, bo pamietam, była promocja na jakiś wzór, odbierałam osobiście, a dziś wchodzę na stronę a tam te sukienki po 179 zł oszaleli już naprawdę

w ogóle się denerwuje dziś od rana, bo dziecko mi się słabo rusza. tylko 5 ruchów od 8 rano. zastanawiam się czy panikować czy nie
Gdybysmy my mieszkali z moja tesciowa to juz bysmy byli po rozwodzie i mowie to calkiem powaznie
Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Shiruvii u mnie sprawa wyglada tak, ze mieszkamy z tesciem ktory ma dwie lewe rece do wszystkiego. Nic nie robi w domu, bo on pracuje, a wszyscy inni siedza o nic nie robia. A jak nie mialam l4 to sprzatalam przed i po pracy. Od 8 mcy jak tu jestesmy to on ani razu nie mial scierki w reku. A tesc to se na saune, basen jezdzi, jak baba kosmetyki ciuszki itd i ma w czterech literach wszystko, tak byl nauczony przez zone ktora tez pomocy zadnej nie miala od niego. On by sluzacej potrzebowal. Mojego meza tez juz tak wkurza a my sie klocimy przez to, bo tesc uwaga nie raz mu gada ze ja NIC w domu nie robie, a wie ze to jest nieprawda bo glupi i slepy nie jest. Jeszcze troche i sie wyprowadzamy.
Skoro niedlugo sie wyprowadzacie to musisz zacisnac zeby i jakos dac rade, a potem hulaj dusza

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
U nas będzie trochę ponad 2 lata różnicy tak chcieliśmy - po macierzyńskim z Asią chciałam na max rok wrócić do pracy i potem drugie bobo no i jest ale trzeciego raczej nie planujemy chyba, że będzie wpadka

Z tą mąką to doskonale rozumiem - co tam pierniczki, zabawa mąką pewnie była fajniejsza?
Jakby mi ktoś dał 100%, że będzie Zośka to bez wachania
No cóż wycinanie i układanie ciastek bylo zajmujace na jakies 10minut, potem już tylko przesypywanie mąki
Cytat:

Pieluszki są teraz co chwile w promocji w lidlu i biedronce, wiec myślę, że nie ma co szaleć z zapasami, ja kupuje 2op i w razie coś zawsze mąż może podjechać kupić kolejne.

Łazienka wysprzatana, ale mój kregoslup mówi dosyć... a tu jeszcze mam abitny plan aby dziś bylo wyszorowane
Nie wspominając o tym, że moje dziecko nie ma czasu na drzemke, każda próba spania dzis to jest nie nie nie
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:13   #2261
Opiumalfa
Zakorzenienie

Z wywiadów z kolezankami wiem, ze na poaczatku to i 10 pieluch dziennie idzie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 12:18   #2262
axn22
Zakorzenienie

Wszystkie kupujecie Pampersy czy któraś woli np Dadę?
Jeśli Pampersy to białe czy zielone?
Stary 2016-12-02, 12:23   #2263
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
hej
osobiście polecam papmersy zielone są na prawdę bardzo chłonne , dady też są super, ale jednak nie mają aż takiej chłonności jak pampersy , ja używam dady w dzień a na noc zakładam synkowi pampersa zielonego
Stary 2016-12-02, 12:23   #2264
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ja pierdziele, ale sie wkurzylam. Przejrzalam te ciuszki wszystkie jeszcze raz i kurde nic mi do niczego nie pasuje. Same jakies wieksze rozmiary (62, 68), 56 mam doslownie pare sztuk i to tez bez szalu. W dodatku rozpakowalam body ze Smyka (te z wielopaka) i rozmiar 56 to mam taki jak tych innych ciuszkow 62
Wychodzi na to, ze musze zaczynac wszystko od poczatku Teraz juz sama nie wiem co mam zamawiac...

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:27   #2265
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w tesco był tylko kolor, do białego to ze świecą szukać...
A płyn do płukania jaki kupujecie - też jakiś z Loveli?
podobno dzieciom pierze się w samym proszku, bez płynu do płukania, bo on się krótko spłukuje i nawet jak dla dzieci może podrażniać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 12:29   #2266
Dynaa
Zadomowienie

Ja tez mam biale Pampersy.

Dziewczyny jakiej marki kosmetyki polecacie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:30   #2267
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
ja slyszalam ze 1 paczka to do szpitala...
przewija sie do karmienia w nocy, wiec z zalozenia co 3h...
ja chyba kupie 1x 1 i z 3paczki dwójek... zobacze[COLOR="Silver"]

1 i 2 są podobne do siebie i nam polozna powiedziala ze 1 tylko do szpitala, mala paczka a pozniej spokojnie mozna 2
Ja do szpitala nie potrzebuję nic dla malca, bo szpital wszystko zapewnia. W sumie zapytam jeszcze położnej na sr, co z tymi pieluchami

Ale faktycznie lepiej kupować opakowania po 20 pieluszek, jakby się okazało, że odparzają.
Stary 2016-12-02, 12:31   #2268
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem nie wiem... denerwuje się, bo wczoraj cały dzień go czułam z krótkimi przerwami, a dziś od rana nic. udało się od niego wyżebrać rano 5 ruchów i od tej pory nic. dogotuje zupę, zjem, poczekam po zupie, jak dalej nie będzie się ruszał to jadę na ktg do szpitala.
Stary 2016-12-02, 12:32   #2269
Dynaa
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem nie wiem... denerwuje się, bo wczoraj cały dzień go czułam z krótkimi przerwami, a dziś od rana nic. udało się od niego wyżebrać rano 5 ruchów i od tej pory nic. dogotuje zupę, zjem, poczekam po zupie, jak dalej nie będzie się ruszał to jadę na ktg do szpitala.
Nie denerwuj sie, byc moze maly sie przekrecil tak, ze nie czujesz zbyt jego ruchow.

Dynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:42   #2270
Mojra87
Zadomowienie

Escorpio - czasem lepiej zrobic badania i miec pewnosc, ze jest ok niz sie martwic wiec moze podejscie Twojej gin nie jest zle choc ja to bym sie przed szpitalm bronila rekami i nogami... ale to dlatego, ze mam juz jedno dziecko w domu a wtedy zupelnie inaczej wszystko wyglada...

W temacie pieluch - ja na poczatek planuje kupic mala paczke 1 bialych pampersow i duza paczke 2. Przy Asi te biale pampki byly dla mnie zbawieniem - maja taki zolty pasek, ktory zielenieje, jak dziecko zasika pieluche - dla mnie jako poczatkujacej mamy to bylo zbawienie informacyjne a tych pieluch czesto szlo duzo dziennie - czasem 2-3 z rzedu trzeba bylo zmieniac, jak poszla kupa w kilku czesciach... A i popieram wypowiedzi dziewczyn, zeby nie robic zbyt duzego zapasu. Raz, ze promocje sa co chwile, a dwa - faktycznie roznie dzieci toleruja pieluchy. Asia mogla nosic tylko pampersy, kazde inne konczyly sie odparzeniami A te zielone pampki sa teraz bardzo fajne - ale na poczatek i tak polecam biale

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Są na tym świecie jeszcze porządni ludzie...

Czuje sie wyrozniona
Stary 2016-12-02, 12:45   #2271
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Z Michalem uzywam dade i lidlowe, teraz bd kupowac lidlowe na poczatek bo maja wyciecie na pepek. I tak pieluszke sie zmienia co chwile.
Cytat:
podobno dzieciom pierze się w samym proszku, bez płynu do płukania, bo on się krótko spłukuje i nawet jak dla dzieci może podrażniać
Od poczatku pralam w persilu + cocolino. Teraz bd tak samo.
Jak tak czytam o praniu w 90st itd to mam wrazenie, ze to lekka przesada z takim wyjalawianiem wszystkiego. Kazdy robi jak uwaza, no ale jesli dziecku od poczatku wszystko bedzie mega jalowe to tak sie przyzwyczai i potem bedzie byle co uczulac.
Cytat:
Moj ma lenia od 2 dni, dzis rano troche poszalał i teraz znowu cisza. Chyba taki dzień...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:46   #2272
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tylko w plynie piore, bez zmiekczacza.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 12:48   #2273
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Popieram wczesniejsze pieluchowe opinie 😉 dwie male paczki bialych pampersow kupie, a potem jesli pupa dziecka nie bedzie miala nic przeciw to te nowe dady z biedronki. Pewnie i tak ktos nam jakies pieluchy da jak wpadnie podziwiac Karolka 😛

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 12:51   #2274
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na początek 2 paczki jedynek i jedne dwójek. Mieszkamy obok biedronki więc nie problem wyskoczyć i kupić.
Poza tym nie robię zapasów bo może się okazać że np będą uczulać.
Cytat:
Ja na 100 % zacznę od Dady. W poprzedniej ciąży tylko te kupowałam i były super!
Chyba że sie okaże że uczulają to jakieś inne wtedy kupię.
Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość

Babydream mają SUPER skład. Więc tych używałam i hipp też
Cytat:
Moja dzidzia też ostatnio cały dzień spokojna i też się martwiłam. A na drugi dzień już fikała ciągle.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Popieram wczesniejsze pieluchowe opinie 😉 dwie male paczki bialych pampersow kupie, a potem jesli pupa dziecka nie bedzie miala nic przeciw to te nowe dady z biedronki. Pewnie i tak ktos nam jakies pieluchy da jak wpadnie podziwiac Karolka 😛

Właśnie u mnie tak było. Wszyscy nam pieluchy na początku kupowali jak przychodzili w odwiedziny
Stary 2016-12-02, 13:15   #2275
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
ja biore 1 dada
2 dostane od koelzanki chyba pampers, ale sama bede celowała raczej w tansze

Cytat:
ja mam program ubrania niemowlece ktory ma 2krotne płukanie wodą

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Ja do szpitala nie potrzebuję nic dla malca, bo szpital wszystko zapewnia. W sumie zapytam jeszcze położnej na sr, co z tymi pieluchami

Ale faktycznie lepiej kupować opakowania po 20 pieluszek, jakby się okazało, że odparzają.
to to na pewno
gdybym nie dostawała dwójek (3paczki) to bym kazda inna kupiła
nie widze siebie 4-5dni po porodzie ganiajacej meza po sklepach po pieluszki

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość

a do czego dokladnie?

bo ja mam tylko krem linomag... i chyba z tołpy płyn micelarny kupie do przemywania sadełka ale to po 1 mcu jest...
Stary 2016-12-02, 13:21   #2276
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mam już w torbie spakowaną zwykłą pizame,i zwykłą koszule na czas oczekiwania na cc, i 3 koszule rozpinane na czas po cc, myślę że będzie ok
Za 2 tyg mam kolejną wizytę, na chwilę obecną jest wszystko dobrze, nic nie wskazuje na to, żebym miała szybciej rodzić, no ale za 2 tyg będzie znowu dokładne badanie i ktg i jeżeli będzie coś nas niepokoić, to wyślę mnie do szpitala, żeby podali sterydy na rozwój płuc bąków, bąki ważą juz 1380 i 1440 g, to dlatego tak mnie spojenie czasami boli, to już prawie 3kg
Ale duże maluszki 😍

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 13:21   #2277
agniecha828
Rozeznanie

Wlasnie przyjechala moja paczka z h&mIMG_1480684889.049702.jpg

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 13:29   #2278
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Wlasnie przyjechala moja paczka z h&mZałącznik 6771526

hahaha fajny!
Stary 2016-12-02, 13:33   #2279
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja pierdziele, ale sie wkurzylam. Przejrzalam te ciuszki wszystkie jeszcze raz i kurde nic mi do niczego nie pasuje. Same jakies wieksze rozmiary (62, 68), 56 mam doslownie pare sztuk i to tez bez szalu. W dodatku rozpakowalam body ze Smyka (te z wielopaka) i rozmiar 56 to mam taki jak tych innych ciuszkow 62
Wychodzi na to, ze musze zaczynac wszystko od poczatku Teraz juz sama nie wiem co mam zamawiac...

Oj...ale kupowanie ciuszkow sprawia radoscspojrz na to z tej strony. Ja gdzies wyczytalam zeby kupowac z glowa, w sensie przewidywac co do czego bedzie sie zakladac. Moja mama mnie wysmiala, a ja uwazam ze to bardzo rozsadne podejscie. Chociaz moja mama znowu swoje- bedziesz miala w nosie czy do rozu zalozysz zielen itp

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
hahaha fajny!

Tylko jeszcze czekam na kolejna sesje mezatym razem jakos pod i z czapa mikolaja, hehe

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Jakby ktoras tez go zamawiala to ostrzegam- drapie! Bo ma domieszke welny

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 13:48   #2280
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
ja wzielam tez loveli
hurtem z proszkami...

myslalam tez o bialym jeleniu, ale jakos nie bylo nigdzie
z bialego jelenia wzielam tylko plyn do mycia bobasowych rzeczy (butelek ze niby i laktatora)
Ja już nie używam płynu do płukania.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Z Michalem uzywam dade i lidlowe, teraz bd kupowac lidlowe na poczatek bo maja wyciecie na pepek. I tak pieluszke sie zmienia co chwile.

Od poczatku pralam w persilu + cocolino. Teraz bd tak samo.
Jak tak czytam o praniu w 90st itd to mam wrazenie, ze to lekka przesada z takim wyjalawianiem wszystkiego. Kazdy robi jak uwaza, no ale jesli dziecku od poczatku wszystko bedzie mega jalowe to tak sie przyzwyczai i potem bedzie byle co uczulac.

Moj ma lenia od 2 dni, dzis rano troche poszalał i teraz znowu cisza. Chyba taki dzień...
Mój tak samo, rano trochę i nic. Może wieczorem się uaktywni 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości