![]() |
#2251 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Idziemy się usypiać, ciekawe czy jak wczoraj do 23 na rączkach, czy córcia będzie dziś bardziej łaskawa... ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Napisz tylko od czasu do czasu co tam u Was? Jak tam Gabi? Czworakuje? Ile ząbków ma? ![]() ![]()
![]() |
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak tam zasypianie? Mam nadzieję, że lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas Was czytam, ale ostatnio mam jakiś Weltschmerz, a dokładniej Kinderschmerz. ![]() Dziś młode powtórka z rozrywki, czyli pesto marchewkowe z makaronem kukurydzianym. Zauważyłam, że lepsze są do trzymania świderki niż penne. Zajadały się bardzo, aż się bałam, żeby się nie przejadły. I wiem już gdzie obe wyćwiczyły chwyt szczypcowy. Uwielbiają rwać gazety na strzępy, a później te strzępki jeść (na co im oczywiście nie pozwalam) i na tym to wyćwiczyły. Uciekam spać, dobrej nocy.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-02-14 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Konto usunięte
|
Heloł!
Honcia szalejesz! Mi teraz przyświeciło słońce na brudne okno to zasunęłam roletę ![]() Wczorajsze usypianie wieczorne trwało 1,5 godziny. Na rękach spał, jak go odkładałam pobudka i płacz. Ale byłam wk**wiona. Ja nie mam cierpliwości na takie zagrywki. Liczę na to, że to chwilowe, bo jakbym miała tak mieć na co dzień to wariatkowo wita mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Dzin dybry
![]() U nas straszny smog dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry bardzo! Wychodzimy do domku!
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2258 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wieczorem płacze nawet u ojca więc jestem niezastąpiona ostatnio... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Popłakałam się ze śmiechu ![]() Samo sedno rodzicielstwa ![]() ![]() http://www.superstyler.pl/dziecko/ws...azalo-wrocilo/
![]() |
#2259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Igora puscilismy do żłobka, bo nie stać nas było na nianię. U nas na osiedlu, sprawdzony (do panstwowego się nie dostał). Poczatkowy, pierwszy miesiąc zasypial w wózku. Panie powiedziały, ze tam się czuje bezpiecznie i tak zasypia, ale stopniowo będą dążyły do tego, aby spał na leżaczku. Potem na leżaczku lekko go w kocu bujaly, chyba kolejny miesiąc. Potem wystarczył jego kocyk do przytulania i super. Przyznam panikowalam i nie chcialam puszczać do zlobka. Teraz nawet jakby mnie bylo stać na nianię, to widząc rozwój dziecka pod wieloma względami puscilabym znowu do żłobka. Igi mial rok i dwa miesiące. Gabi będzie miała rok i trzy miesiące. ![]() Niestety i w zlobku i z nianię można trafić na nieodpowiednie osoby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak robiłaś marchewkowe pesto? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- HONCIA tempteratura trzymała jeden dzień. Stawiam że od zębów. Mam do tego małą marudke. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Standardowo ala'antkowe ![]() http://alaantkoweblw.pl/makaron-z-pesto-marchewkowym/ A i robiłam wczoraj jagielnik z tego przepisu, dla nich oczywiście bez cukru i też się zajadały.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-02-15 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do artykuły, to uwielbiam jak ten gość pisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A my już po spacerze w pełnym słońcu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Też poczułam wiosnę, a tylko wyskoczyłam ze śmieciami i po bułki. Szwagierka poszła z gwiazdkami na spacer, a ja ogarniam chatę i gotuję obiad.
Justynan współczuję choróbska, musisz być zmęczona. Fiazo trzymaj się mocno, Ty już pewnie jesteś bardzo wyczerpana.
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Maria jestem, ale cóż zrobić trzeba przetrwać dla dzieci. Sama łatwo też nie masz gdy jesteś sama z dziewczynami.
Nie wiem co będzie z piątkową wizytą u kardiologa bo Tomaszek ma mokry kaszel i katar wypływa, a miał być zdrowy... Pewnie starszak coś przyniósł z przedszkola ... Eh Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2017-02-15 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Konto usunięte
|
Ja też zwalam te ostatnie problemy ze spaniem na skok. Ignaś kombinuje żeby siadać to może faktycznie nadmiar wrażeń.
No i nie ma w dzień czasu żeby porządnie popić z cyca. Zrobi 5 łyków, fik na brzuch i ucieczka. Pewnie też temu potem nadrabia w nocy ![]() Oj ja też dzisiaj poczułam wiosnę ![]() fiazo współczuję tego usypiania. Ja bym zwariowała gdyby tak to miało zawsze wyglądać. Maria ale fajnie z tą szwagierką. Że też mi nikt nie chce wziąć jęczybułę na spacer... Kiedyś robiłam podobny jagielnik i mi wyszedł za rzadki, miał konsystencję masy. Potem dorobiłam biszkopt i go przełożyłam tym jagielnikiem ![]() Ja dzisiaj nie miałam czilałtu w kawiarence bo byłam z Ignasiem. Zamówiłam sobie zielony koktajl i piliśmy na spółę. Muszę w domu też taki mu zrobić (jabłko, kiwi, szpinak i natka pietruszki), bo to samo zdrowie, a mu smakowało ![]() Caryca wreszcie! ![]() Elaine, a jak z chorobami? Dużo Igi chorował na początku? Czyli po wakacjach wracasz do pracy... Na cały etat? |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
Czysty osluchowo
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tu,w tym jagielniku, wyszła konsystencja ryżu gotowanego na gęsto, więc nawet bez chłodzenia było zwarte w foremce. Tak jak mówisztaka masa to wyszła mi ostatnio jak robiłam budyń jaglany. Ten koktajl rzeczywiście brzmi fajnie, a jak Ignaś pił, przez słomkę czy z kubeczka, bo chyba kojarzę, że kiedyś pisałaś, że dawałaś mu pić ze szklanki? Ja moim kupiły bidony, bo czasem jak jesteśmy u szwagierki w akademiku jest strasznie gorąco i tam siy bawią i jest superr, a tylko wychodzimy jest wrzawa i tylko cyc je uspokaja, więc stwierdziłam, że bidony do wody się przydadzą. Dorcia trochę gryzła rurkę, ale załapała i parę razy popiła, Kinia jeszcze nie.
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() U nad piękne słońce ![]() ![]()
![]() |
#2271 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Wczoraj zasypianie o wiele lepsze, szybko padł przy cycku i udało mi się go odłożyć do łóżeczka za pierwszym razem ![]() Kurdę moje dziecko musi być przytulone żeby spokojnie spać... Chyba go rozpuściłam pod tym względem i teraz będziemy się tak bujać pewnie przez najbliższe 10 lat ![]() Maria, Ignasiowi smakowało ![]() Ignaś nie ogarnia picia ze słomki ani z kubeczka 360. Najlepiej już mu idzie z normalnej szklanki chociaż często się krztusi. On zasysa tylko cyca ![]() Koktajl dobry, owoce nadały mu słodycz i szpinak nie przeszkadzał. Pytałam kobiety w jakich proporcjach dawała składniki ale powiedział że to tajemnica ![]() Oj ja też gonię po całym domu z mega przyspieszeniem jak Ignaś śpi przed domem. Próbuję wtedy nadrobić wszystkie zaległości domowe ale niestety tak się nie da. Mój tz zawsze mówi : dziecko śpi to chodź sobie usiąść ![]() ![]() Dzisiaj znowu wiosna ![]() Maria Ty zeszłoroczną przeleżałaś w szpitalu... Z tej korzystaj podwójnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marysia nie dała się niczym spacyfikować ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Marysi kupiłam parę dni temu kubek ze słomką. Raz ciągnie jak trzeba, a czasem wpuszcza do kubka resztki jedzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
Witam! Po łebkach , co u mnie, bo zamieszanie totalne mam. Choć raczej psychiczne niż literalne.
Beni ładnie sam siedzi i przemieszcza się do tyłu, jak gąsienica. Tak fajnie pupkę podwija i nogi wysuwa do tyłu ![]() Uwielbia brata, jest bardzo wesoły lubi różne zabawy (nie ma nie ma , a kuku, "podrzucanie", łaskotki i różne przedmioty do buzi oczywiście ![]() ![]() Waga teraz 10,200 i ubranka na 74. Mówi mama baba ale przypadkowo to wypada i różne kompilacje tych sylab. a teraz trochę o chaosie. zastanawiamy się nad dużą zmianą w naszym zyciu rodzinnym. Narazie nic nie moge powiedziec dopiero jak będę pewna. a nasze plany są dość śmiale i narazie obgadujemy omawiamy, wahania od euforii do załamki a potem twardy realizm. Jak to mówia wyjdzie w praniu i na pewno was powiadomie o efekcie.W nie długim czasie mam też dostać swój samochód i bardzo się z tego cieszę. Praca nadal czeka na mnie od sierpnia, wizja opiekunki narazie odległa. Chyba liczę na cud... Przepraszam, że nie piszę, ale w głowie mam tylko jedno plus bieżące sprawy,powiem tylko, że kwestia rozwiąże się na wiosnę,może kwiecień, może maj...rany, jak ja bym chciała, żeby wyszło... miłego dnia! ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Witam! Po łebkach , co u mnie, bo zamieszanie totalne mam. Choć raczej psychiczne niż literalne. Beni ładnie sam siedzi i przemieszcza się do tyłu, jak gąsienica. Tak fajnie pupkę podwija i nogi wysuwa do tyłu ![]() Uwielbia brata, jest bardzo wesoły lubi różne zabawy (nie ma nie ma , a kuku, "podrzucanie", łaskotki i różne przedmioty do buzi oczywiście ![]() ![]() Waga teraz 10,200 i ubranka na 74. Mówi mama baba ale przypadkowo to wypada i różne kompilacje tych sylab. a teraz trochę o chaosie. zastanawiamy się nad dużą zmianą w naszym zyciu rodzinnym. Narazie nic nie moge powiedziec dopiero jak będę pewna. a nasze plany są dość śmiale i narazie obgadujemy omawiamy, wahania od euforii do załamki a potem twardy realizm. Jak to mówia wyjdzie w praniu i na pewno was powiadomie o efekcie.W nie długim czasie mam też dostać swój samochód i bardzo się z tego cieszę. Praca nadal czeka na mnie od sierpnia, wizja opiekunki narazie odległa. Chyba liczę na cud... Przepraszam, że nie piszę, ale w głowie mam tylko jedno plus bieżące sprawy,powiem tylko, że kwestia rozwiąże się na wiosnę,może kwiecień, może maj...rany, jak ja bym chciała, żeby wyszło... miłego dnia!
#2274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcelina też spokojniej śpi przytulona. Ostatnio regularnie od 4 już śpi z nami... Cytat:
![]()
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
PikPik ale mnie zaciekawiłaś! No to życzę aby wyszło wszystko tak jak byś chciała!
Ignaś też znajduje metki. Najlepsze te prawdziwe, nie żadne tam udawane wstążeczki. Beni też nieźle sobie waży, masz co nosić. No i brawa za siadanie ![]() Auto na wyłączność fajna sprawa ![]() ![]() Buziaki! Odzywaj się częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie waży Beni ![]() Mocne kciuki za tajemnicze plany ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Jak się złapie Marysię za rączki to ona sama robi kroki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
Część dziewczyny, witam się tej pięknej wiosny i proszę o przytulaski.
W Walentynki po kłótni z tesciami i z tz zabrałam Franka i jesteśmy u rodziców. Szukamy mieszkania, właśnie około 18 jedziemy obejrzeć dwa. Jedno kawalerka a drugie dwupokojowe. Żadne rarytasy ale trzeba brać co jest. Narazie te dwa mieszkania to nasze jedyne opcje, więc sądzę że któreś weźmiemy. Z czego dwupokojowe jest droższe o 120 zł miesięcznie więc moim zdaniem warto. Jedyny minus ze wyszła niespodziewanie ta wyprowadzka i nie mamy przygotowanych zaskorniakow. Ale damy radę. Wyposażenia nie będziemy na początek kupować, bo moja mama i babcia mają dużo rzeczy "domowych" i się podzielą. Dokupimy tylko to co niezbędne. Trzymajcie proszę kciuki bardzo bardzo mocno. Obyśmy się z tz pogodzili na tym nowym mieszkaniu. Bo niestety poszło na ostro. Pik Pik ja trzymam za Ciebie wielkie mocne kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Australia nam kazała lekarka tak nie prowadzac, chociaż mały zasuwal jak mała motorówką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.