![]() |
#2251 |
Przyczajenie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
Mam kolejne kłopoty ze swinką. nie ma biegunki, ale straciła apetyt. ciagle chodzi z kąta w ką. i jakby sie do mnie tuli chociaz nigdy tego nie lubiała. czasem kładzie sie na bku. nie mam mozliwosci pojscia do weta, bo mamy jednego, i jest zakmniety, dopiero po swietach bedzie.
co mam robić? pomózcie ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() na zywo znacznie lepiej, zapewniam ![]() Cytat:
moze ma zaparcia? czy robie w ogole kupki? jaki ma brzuszek? je mniej czy w ogole? jesli nie je NIC trzeba ja dokarmiac i to od razu, bo gdy jelita przestana pracowac swinki juz nie uratujesz. Napisze pozniej jak trzeba dokarmiac, ale napisz czy ona w ogole cos je? Moze ma przerost zabkow? jesli tak to musisz jechac do weta ktory je przytnie. Jesli to siekacze zrobi to na "żywca" znacznie gorzej jesli to trzonowce, bez narkozy sie nie obejrze wtedy... czy twoja swinka ma zawsze sianko, kolby czy gałązki w klatce? to bardzo ważne. Czekam na odp
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
No klatka caly dzien otwarta a oni tylko sie wychylali i nic wiecej, a jak dziewczyny lataly to nie umieli usiedziec w miejscu (dziewczynki od razu umialy wyskakiwac
![]() To wzielam w koncu zlapalam Titu i mu pomoglam wyjsc (tylko pomoglam podniesc ten tlusty tylek ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Przyczajenie
|
no i właśnie. Już po śwince.
![]() Rano jeszcze kładła się na plecach to tak strasznie wyglądało. I piszczała jak ją podnosiłam. Stefek był taki cudaśny o jacie x'(( |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
[*] dla świneczki
![]() ![]() ![]() bardzo mi przykro
#2257 |
Zakorzenienie
|
[*] Biedactwo...
![]() Współczuje caałym serduszkiem!
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
Tzn ja moją swinke puszczam luzem po polu w lecie, ale nie tak ze nie ma zadnego schronienia przed sloncem!bron Boże. W to lato siedziała pod schodami, miała tam daszek i sianko, na którym sobie leżała i wychodzila spod tych schodow kiedy chciała, wątpie czy jakies zwierze mogloby ja złapac, bo my mamy psa i raczej zadne nie wlazi na podworko, a koty swinek nie ruszają, wiem ze to moze brzmi nieodpowiedzialnie, ale ona jest przyzwyczajona do tego i od rana do nocy siedzi na polu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to jest mega nieodpowiedzialne skad wiesz ze koty swinek nie ruszaja? to gryzonie a koty JEDZA gryzonie? nie sadzisz ze moze chociazby jakis bezdomny? w ogole co to jest trzymanie swinek na polu ![]() no w szoku jestem
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
hm...niestety bo sie trzeba ze mna zgodzic?
![]()
#2263 |
Zakorzenienie
|
nooo jestes taka straszna, ze zgadzanie sie z toba to tortura
![]() a tak na serio, niestety bo to co napisalas to prawda. Oczywiscie o Martyna882, nigdy bym tak nie puscila moich swinek. Aha tata przyjechal i nic na swinki nie powiedzial tylko wyliczyl: pies, ryba, 4 swinie i co jeszcze? No dobrze jest ![]() Edit: Jeszcze zapytal czy gryza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Widzialam wczoraj zeby. Podpatrzylam jak lezala mi na brzuchu i ziewala. Tylko kawalek, prawie w gardle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
ujełam dzis chłopakow jak śpia
![]() http://images26.fotosik.pl/130/05400fe0f7ba932d.jpg http://images24.fotosik.pl/131/fac3c2a092efe6c8.jpg http://images25.fotosik.pl/129/940f4457a1db5afd.jpg
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Cóż za cuudowne ryjki!!!!
![]() ![]()
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie,
Dzis Nepa chciała wskoczyć do klatki, ale jej sie to o dziwo nie udało i uderzuła główką o kuwete i pręcik... Zaczeła się wycofywać i krecic główką.. nie pierwszy raz się jej to darza, czy moze to xle wpłynąc na jej zdrowie?
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
raczej nie
![]() ![]()
#2270 |
Zakorzenienie
|
Lavi, Twoje pytanie jest dziwne, każde uderzenie może źle wpłynąc na zdrówko, przeciez nie od razu od uderzenia cos sie stanie, ale moze cos w głowce sie zrobic. To tak jak u ludzi. Musisz cos jej podstawic, zeby miala łatwij do wychodzenia i wiecej sie nie uderzyla.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
moj Czandor puka sie w głowe czasami i klika razy dziennie ale nie widze na razie zmian psychicznych
![]()
#2272 |
Zakorzenienie
|
mi chodzilo, ze moze jakis krwiak albo róznie, no bo to przecież czesto od uderzen sie ma, moze to przesada, ale lepiej, zeby im sie to czesto nie zdarzalo.
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Moje raczej sie nie uderzaja ale kiedys Titu rzucal sie na klatke z rozbiegu jak Bloo urodzila male.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Właśnie boje się ze może jej cos w tej główce się stało. Ale odpukać żeby wszystko było w porządku.
Nawet jak ma podstawione drabinki to sie uwali w coś ^^ one są takie nieostrozne...
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Hmmm ja bym sie raczej za bardzo nie martwila. Jesli chodzi o uderzanie sie to moje swinki jak biegaja albo ktos wejdzie do pokoju jak one biegaja to tez sie uderzaja. To o szafke bo ie wyrobia na zakrecie, to o tapczan.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Moja świnka znowu kicha
![]() ![]() Nie wiem co robić - nie chcę jej niepotrzebnie stresować, bo weterynarz to dla niej koszmar, co się trochę oswoi, znowu stres. Dziewczyny, co jeszcze zrobić? Nie wiem czy to reakcja na siano czy na trociny (kicha przy karmniku gdzie są zioła), na rękach też, na jakieś zapachy czy początek choroby, chociaż w pokoju jest zawsze ciepło, stała temperatura, nie wietrzy się tutaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
byc moze kicha od pylących sie trocin? tez tak moze byc...
jak ja wkladam sianko moim tez czasami kichaja. Wydaje mi sie ze to nie przeziebienie tylko wlasnie unoszący sie pyl z trocin kiedy fika ją podrażnia
#2278 |
Raczkowanie
|
Ma trociny w tylnej części klatki, z przodu matę. Na rękach kicha, ale przecież ubrania pachną, włosy pachną...
Wczoraj jednak kichała nonstop, bardzo często, po jednej serii obtarła nos łapą, ale był zupełnie suchy,dzisiaj moze ze 4 razy, w tym raz z "cmoknięciem". Bradzo się martwię, nie wiem czy robić dziś tą inhalację z Olbasu/Inhalolu i soli iwonickiej. Martwię się, że jest chora, a potem będzie gorzej jak nic nie zrobię, ale jak pomyślę o weterynarzu, to mam dość. Pytałam panią weterynarz o to kichanie, bo poprzednio już tak było, ale powiedziała, że parę razy na dzień ludzie też kichają, a jak nie ma innych objawów, jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
moje też swiniaki czasami pokichaja pare razy dziennie ale to nic.
Na razie poobseruj ją, moze na macie lezy w siusiach i sie zaziebila? dlaczego masz w rogu trociny? chlopaki czasami w nocy maja tak jakby odkaszlniecie, jakby im cos w gardle staneło, ale nie uwazam ze to cos poważnego. Mysle ze nie musisz robic tych inhalacji, podajesz wit C i jest ok
#2280 |
Raczkowanie
|
Dałam na tył klatki trociny, pod to żwirek drewniany, bo mata ciągle była mokra z tyłu od siuśków i Zuza leżała na mokrym. Matę musi mieć, bo na trociny w całej klatce reagowała źle, była bardzo wystraszona, nie kojarzyła swojego.
Ma zawsze położoną w klatce szmatkę i na niej leży, ale zdarza się często, że tylko przednimi łapami, tylne ma na trocinach i może też leży na mokrym. Miała czasami zimne nóżki.Teraz śpi przytulona do ciepłej butelki, ale tyłem na trocinach. W porównaniu z wcześniejszym kichaniem, teraz jest częściej, a wczoraj było co chwilę, przy czym, na szczęście nosek zupełnie suchy, zachowanie bardzo radosne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.