|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dokuczają mi bo jestem... chuda!!
oooo ja dzis sie wlansie nie widze z TZtem...ide zaszalec z ludzmi z roku
hehehe moze ten piatek nie bedzie jednak taki zly ;p
|
|
|
|
#2252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą jak ktoś ma problem , to ja zawsze daje konkretne rady A jak nie mam pomysłu to siedze cicho. Taka już jestem
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam nadzieje,że u Was już lepiej!
U mnie już dobrze,przyzwyczaiłam się do nowej szkoły,ludzi.Jeszcze trochę jest sztywno na wykładach nieraz,a rozkręcają się dopiero na imprezkach integracyjnych. A właśnie dziś jest pierwsze większe spotkanko a ja muszę siedzieć w domu bo od prawie tygodnia mam grype i wreszcie mam czas odleżeć wrrr ale jeszcze zdąże pobawić się z nimi.Aha jedyna negatywna rzecz w tym tyg to,że wychodze ze szkoły i czuje się taka... hmm głupia.takie pranie mózgu,że tak się czuje.Jakbym nic nie umiała..Od dwóch dni znów uaktywniły się negatywne komentarze na temat chudości a zaczęłam na to zwracać bardziej uwagę. Dziś łykalam w szkole tabletkę na gardło,a usłyszałam tekst "jesteś lekomanką??może dlatego jesteś taka chuda?" ehh ale co tam, pogodziłam się już z tym,przecież nie każdy musi być identyczny, to dobrze się czymś wyrózniać.Tylko,że zawsze mówili "szczupła", ewentualnie bardzo szczupła. Ale ok, nie myśle już o tym pappa buźka, miłego weekendu !!! (a w ogóle to mam taaką ochotę na jakieś big zakupy !! odreagować trochę! ale odpada..)
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
ja się pogodziłam z TŻ
u mnie wszystko ok tylko zauwżyłam ze o wiele mniej jem, ale waga nie spada naszczescie, nie mam na nic czasu przez nauke ![]() dzięki chudzinki,,, ze jestescie
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
eh no ja wlansie zaraz wychodze na impreze integracyjna...ale jakich mam dretiwakow w grupie...!! dajcie spokuj, na imprezie beda 4 osonby z grupy a reszta do zjajomi znajomych moich i innych dziewczynz zgrupy..ehe integracja jak nic!:P
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
jestem o kolejny krok blizej prawka zaliczylam egzamin wewnętrzny z teorii i praktyki. teraz musze jechac do WORD-u zlozyc papiery na egzamin państwowy i czekac a potem zdac mam nadzieje, ze tez bedzie latwo ![]() Z moja waga jest dobrze. w zasadzie bez zmian, ale za to bardzo duzo jem. z reszta jak zawsze W domu jak przychodze zjadam mniej niz w pracy ale to dlatego ze zwyczajnie odpoczywam. Tam musze byc ciagle na wysokich obrotach i ciagle kumac o co chodzi. Jest tyle pracy teraz ze szok. Czasem sie smieje, ze po godzinach trzeb zostawac. Na szczescie nie trzeba uwijamy sie jak mroweczki wazne, aby trzymac forme
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dopiero co wstałam.. Zjadłam kawałek czekolady i jakoś nie wiem co mam ze sobą zrobić...
![]() No i wszyscy mnie olewają
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Mam do Was ogromną prośbę, z tego co mi wiadomo niektóre z was (np. AguŚ87
) kupowały spodnie na allegro, no i właśnie spodobały mi się biodrówki, ale zastanawiam się czy nie będą na mnie za małe i moja prośba brzmi tak: jak myślicie czy one mogą rozciągnąć się do takich wymiarów:szerokość pas: mój- 78 cm, spodnie- 72 cm szerokość biodra: mój- 86 cm, spodnie- 80 cm ? Bo na niektórych aukcjach sprzedawcy pisali, że jeansy mogą rozciągnąć się nawet do 10 cm i nie wiem co mam zrobić.. HELP
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak co do zakupów to w środę wypatrzyłam śliczną kurteczkę-płaszczyk. 36 pasowało idealnie, tylko cena nie zbyt przyjemna dla portfela 135. No ale zobaczymy jeszcze..
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Też wolę zmierzyć przed zakupem, ale te spodnie tak mi sie spodobały, że jakoś nie mogą mi z głowy wyjść
A co do zakupów to dzisiaj się zdenerwowałam Kupiłam sobie tydzień temu kurtkę na jesień, a dzisiaj wypatrzyłam śliczną kurteczkę w sklepie, tańszą od mojej i ładniejszą, dużo ładniejszą. A jak ją zmierzyłam to już w ogóle tak żadna na mnie nie leżała i jak tu się nie załamać, człowiek zastanawia się dłużej nad jedną kurtką to sprzątną mu ją sprzed nosa i nic nie kupi, a jak kupie od razu, to okazuję się, że później przychodzą lepsze
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi,dasz linka do tych spodni?
Na allegro zakupów ciuchów/butów wolę nie ryzykować,w sklepie to sie przymierzy,popatrzy z każdej strony jak co się układa,zobaczy materiał itp,a z neta nietrafiony wybór pozostaje wymienić(dodatkowe koszty)albo nie wiadomo co z tym zrobić Ryzyk-fizyk.
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
w swojej szafie mam:
większośc bluzek rozmiar s-m-l bezrękawnik - kożuszek - rozmiar 40 spodnie w rozmiarze 36-38 ostatnio kupiłam spodnie, r.38, troche luźniejsze ale mogą być (z paskiem). W szafie znalazłam stare spodnie siostry, patrze, rozmiar 38. Przymierzam... no cóż. Dwie ja by sie tam zmieściły I tak oto rozmiar rozmiarowy nie równy. Bo mam ubrania wspolne z mamą (rozmiar 44) i z bratem (rozmiar mniej niż 36). Nie iwerze podanym wymiarom, bo większośc z nich podawana jest gdy ubranie sobie ladnie leży, a wiadomo, ze kazdy material jakos się uklada na ciele, rozciąga mniej lub bardziej. Są przeciez materiały, które swoj prawdziwy rozmiar osiagają po kilku praniach. Poza tym wcale nie jest powiedziane, ze jak coś jest markowe i kosztuje duzo pieniedzy to jest super. Podam wam przykład. Dostałam od szwagierki koszulke na ramiączkach z reserved. Ladna, ok. Leżała idealnie, jakby byla szyta na mnie. po dwóch praniach pasowała juz na moją siostrą. Po 5 praniach posłużyła jako szmata do podłogi. Niedośc ze materiał zrobil sie bardzo cieniutki to tak sie rozciągnął, ze szok!! a tylko w 40 st. byla prana :|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam spodnie w26 l34? I są troszkę za szerokie?
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Jak już się chwalimy się rozmiarami to powiem , ze kupiłam sukienke z wietnamu XL a teraz jest za mała
Tak samo spodnie 26 są za duże ...
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynam mieć kompleksy chudych nóg. (Już dawno je miałam, ale teraz jak czytam ten wątek jeszcze bardziej się pogłębiły)
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam 26 i odrobinę za szerokie
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Uff.. Myślałam że to tylko ja jakiś wybryk natury z tymi nogami
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Ale czy spodnie, które Ty kupiłaś rozciągają się dużo?
Pasowało by, żeby te spodnie rozciągnęły się z 6 cm (przynajmniej w biodrach) Moje wszystkie, które były obcisłe już nie są, bo się troszkę rozciągnęły, więc nie mam co ich mierzyć, mają więcej cm np. w biodrach niż ja
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
A podobają mi się 2 pary
http://www.allegro.pl/item132317601_...zmiar_34_.html http://www.allegro.pl/item133437162_...t_tuch_36.html
|
|
#2272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porównam z moimi i ci powiem
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne rzeczywiście,te drugie mają fajny napis
A ja w szafie nie mam ani jednych biodrówek
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
W pasie tj. tam gdzie spodnie się kończą
mam 78 (byłyby to w sumie najniższe moje biodrówki ), no a w biodrach 86, tamte spodnie maja tylko 80 Więc jak myślicie zmieszcze sie w nie czy nie?
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w pasie niewiem 65-70, biodra 83 i nosze te z allegro 34, wiec niewiem czy się zmiescisz, poszukaj moze mniej wiecej zmierz z jakimis spodniami swoimi, nawet jak sie rozciagnely, to odejmnij z 2 cm i juz ,
na moje to te 36 bo mają mniej w biodrach ale w pasie większe, wiec pewnie beda na ciebie dobre
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materiał może być taki,że się nie rozciągnie i nawet ich nie zapniesz.A 6 cm w biodrach to kawał świata,jeśli chodzi o zmieszczeie się w ciasne spodnie.
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jednak masz 3 cm mniej ode mnie. A czy w biodrach są na Ciebie takie bardzo obcisłe czy moje 3 cm by sie jeszcze zmieściły? W pasie ok. 5 cm poniżej pępka masz tylko 65-70 cm? Joj to ja się kompleksów przez Ciebie nabawie
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, no żartuję
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
mierzylam ,pod pepkiem mam 70, a spodnie zawsze bior takie co maja 32cm x2, noo by sie twoja pupa zmiescila, bo to nie jeansy typowe tylko ze streczu isię naciagaja, mam obcisle ale nie tak barzo wiec loz
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

hehehe moze ten piatek nie bedzie jednak taki zly ;p

wrrr ale jeszcze zdąże pobawić się z nimi.Aha jedyna negatywna rzecz w tym tyg to,że wychodze ze szkoły i czuje się taka... hmm głupia.takie pranie mózgu,że tak się czuje.Jakbym nic nie umiała..

i moja prośba brzmi tak: jak myślicie czy one mogą rozciągnąć się do takich wymiarów:
i nie wiem co mam zrobić.. HELP 

porównam z moimi i ci powiem