Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-28, 07:52   #2251
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Uff, narobiłam. Za dużo nie poodpisuje, bo na telefonie mi nie idzie

Pochwalę się tylko, że mój maluch, potwierdzony chłopak, nie jest wcale mały, tylko ma już (w 31t0d) trochę ponad 1,8kg i wszystko u niego w jak najlepszym porządku U mnie trochę gorzej, jedzenie świąteczne mnie pokonało, kopniaki już naprawdę męczące, do tego cały czas chce mi się spać, ale to już zupełnie bez znaczenia, skoro u małego ok

Marcia, super, że maluchy tak rosną Skoro termin konsekwentnie wychodzi wcześniejszy, to kiedy możesz się ich spodziewać na świecie?

Jestem bardzo zadowolona z mojej nowej torby do wózka. Mąż też, bardzo mu się podobała i nie chciał uwierzyć, w jakiej cenie ją upolowalam. Lunak, jeszcze raz dzięki

Do szpitala planuję zabrać tylko dużą torbę sportową, a męża przedszkolic gdzie co w domu leży. Myślę że i tak powinien wiedzieć, więc jeśli trzeba będzie coś dowieźć to się tym zajmie.

Lecę spać, jeśli znowu będę wstawać co 2h to się nie wyśpię...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super, gratulacje udanej wizyty

Stary 2017-12-28, 07:53   #2252
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Również witam się spod pokoju diagnostyczno-zabiegowego zaraz wchodzę i potem biegne do pracy. Jeszcze tylko dziś, jutro i 2 stycznia
Miłego dnia dziewczyny!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 07:55   #2253
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Lekarz od USG(inny niż prowadzący) powątpiewał że się za 4 tygodnie jeszcze spotkamy. Ja mam jednak nadzieję na poród w lutym. Bo z młodą mam sporo lekarzy i jej ferie pod koniec stycznia.

Uważajcie dziewczyny na swędzenie i zgłaszacie lekarzowi. Po 30 tyg jest prawdopodobieństwo choleostazy.

Ja zamówiłam fotelik właśnie na bobowozkach. I pani dzwoniła że mój kolor będzie pod koniec stycznia to jednak zmieniłam na inny, żeby był na dniach. Jakby kogoś interesowało maxi Cosi to klikając tam przez Ceneo wysyłka 0 zł, normalnie dodatkowo 29 zł.

Co do wagi bliźniąt z reguły niższa ale widziałam na grupie FB że i po 3600 potrafią się urodzić.

Gratuluje wózków, to już czas na kompletowanie. Choć przy pierwszej córce kupiłam po porodzie, ale brałam kolor jaki przyszedł do sklepu bez marudzenia.

Torbę masz już przygotowaną so szpitala?

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wow, to by naprawde przyspieszylo skoro lekarz uwaza ze za miesiac juz bedzie po wszystkim! Pozostaje nam wiec wyczekiwac tego dnia a bedziesz miec cc czy probujesz sn?

Aha, moj mozg wspial sie dzis w nocy na wyzyny kreatywnosci jesli chodzi o kretynskie sny. Snilo mi sie dzis (uwaga) ze jestem czarnoskorym mezczyzna, mieszkam w Afryce i mam na imie John ale nie jest to moje oficjalne imie tylo tak nazwali mnie w sierocincu.... a za chwile juz mi sie snilo ze bylam normalnie soba i ktos z pracy oddelegowal mnie zebym kupila jakas ksiazke. Ale ze nie mialam samochodu to pojechalam do mamy zeby mi swoj dala. Powiedziala ze jedzie do pracy i swojego nie pozyczy ale ma na podworku kilka innych aut i zebym sobie wybrala. A tam staly m.in. dwie Corvetty- czerwona i granatowa ale nie wiedzialam jak sie nimi jezdzi bo mialy fotele zamontowane tylem do kierunku jazdy. Ale to nic, najwazniejsze bylo ze w srodku byl schemat jak zapakowac do niej wozek dzieciecy i ucieszylam sie ze sie da i pomimo tych zle zamontowanych foteli wybralam czerwona

Stary 2017-12-28, 08:10   #2254
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ilsa - piękny wózek! My jedziemy zamówić na początku stycznia

Dziewczyny - stała się rzecz niewiarygodna! Żona mojego kuzyna miała termin jakos po 20 stycznia. A tu niespodzianka - Urodziła wczoraj naturalnie ślicznego, zdrowego synka. Teoretycznie jest wcześniakiem ale waży uwaga... 4200 g!!! Podobno w ostatnie 2 tygodnie mamusi w obwodzie brzucha przybylo 10 cm! Ciagle myślałam ze jeszcze do jej porodu kupa czasu a potem ja za 5 tygodni. A teraz ona już tuli swojego synka... A ja jeszcze nie mam wyprawki nawet dobrze rozpoczętej!

Ciekawe jak na usg maluch wychodził, tak nagle przybrał na wadze?
Cytat:
Ja dziś miałam usg. Moje klocuszki mają już po 2 kg. Wszystko prawidłowo jeden się już przekręcil się głowa w dół. Następne USG pod koniec stycznia j lekarz się śmiał że jak dotrwam. Chłopcy są więksi i wyglądają na 33 tydzień, doktor mówi że może to było plamienie nie miesiączka i ciąża jest starsza. Bo od początku taka wychodzi.

O rety, jakie duże chlopaczki! A niby bliźniaki takie małe
Cytat:
To na kiedy wypadalby ci termin porodu? Ja tam nie planuje toczyc sie do 41 tygodnia tylko jak minie 38 to zaczynam myc okna i froterowac podlogi zeby sie urodzil wczesniej. Zakladam sobie poczatek marca byle donosic

Bylam z kolezankami w knajpie ale posiedzialam poltorej godziny i pojechalam do domu. Juz nawet niewygodnie mi sie siedzi przy stoliku

I w ogole zale sie bo mam jakis strasznie wypryszczony brzuch. Ciagle mi krostki wyskakuja i tylko na brzuchu

U mnie krostki były po oliwkach i różnych takich tłustych mazidlach. Tak strasznie nie chce mi się smarować niczym najczęściej odkładam to aż brzuch zacznie swedziec, mam nadzieję, że nie będę żałować swojego lenistwa do końca życia za każdym razem jak spojrzę na brzuch..

Dzisiaj ja miałam cichą noc, mała ani razu się nie odezwała, chociaż zawsze po wyprawie do toalety dokazywala. Aż musiałam wstać szukać jakiegoś cukierka, na szczęście cukier ją obudził

Do mojego usg jeszcze 2 tygodnie już nie mogę się doczekać, taka jestem ciekawa.. Poproszę lekarza o pokazanie buzi w 3d albo 4d, bo jeszcze nie widziałam.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:29   #2255
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Pannkaka - za wizyte
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:42   #2256
julietta83
Zakorzenienie

witam się w 28 tygodniu

ja już w domku po pobraniu, czekam na śniadanie

duże te nasze maluchy już, ja czuję, że mój ma mało miejsca, a do usg jeszcze tyyyyyle czasu
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:43   #2257
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Widać że święta się skończyły bo mam więcej stron do nadrobienia w aplikacji

Dziewczyny, jestem tak padnięta że nie chce mi się wstać z fotela i wykąpać. Zwiedziłam dziś 3 galerie i ikeę, a do wrocka dojechaliśmy w jedną stronę prawie 200km. Cały dzień na nogach.

A H&M oficjalnie nienawidzę, obsługa w tych sklepach to jakaś porażka i mam ochotę napisać skargę:/

O nie, mnie czeka taka sama wyprawa już jutro. Wyprzedaże +Ikea i do tego 180km jazdy. Normalnie bym się cieszyła bo uwielbiam zakupy ale w tym stanie i przy tych tłumach to przestaje być fajne kupiłaś chociaż coś fajnego? Chwal się

Cytat:
Uff, narobiłam. Za dużo nie poodpisuje, bo na telefonie mi nie idzie

Pochwalę się tylko, że mój maluch, potwierdzony chłopak, nie jest wcale mały, tylko ma już (w 31t0d) trochę ponad 1,8kg i wszystko u niego w jak najlepszym porządku U mnie trochę gorzej, jedzenie świąteczne mnie pokonało, kopniaki już naprawdę męczące, do tego cały czas chce mi się spać, ale to już zupełnie bez znaczenia, skoro u małego ok

No i super. Gratulacje! Też już duży chłopak

Ja mam dzisiaj wizytę jestem bardzo ciekawa wagi

Cytat:

Uważajcie dziewczyny na swędzenie i zgłaszacie lekarzowi. Po 30 tyg jest prawdopodobieństwo choleostazy.

Ooo, naprawdę?
Mnie też swędzi więc zgłoszę dziś na wizycie myślałam że to normalne.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry z punktu pobrań od razu czuje zbliżającą sie wizytę.

Alley, a z dzieckiem znajomej wszystko w porzadku? Pamietam jak o nich pisałaś juz dosc dawno temu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, wszystko w porzadku. Duży i silny chłopak

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:48   #2258
lelowa
Zakorzenienie

Kurka wodna no to sie zwazylam, 2kg na plusie przez swieta aaaaa
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:48   #2259
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
O nie, mnie czeka taka sama wyprawa już jutro. Wyprzedaże +Ikea i do tego 180km jazdy. Normalnie bym się cieszyła bo uwielbiam zakupy ale w tym stanie i przy tych tłumach to przestaje być fajne kupiłaś chociaż coś fajnego? Chwal się ]

Same fajne rzeczy ogólnie wszystko po co jechaliśmy tzn w Ikei sporo rzeczy do mieszkania które będziemy od lutego wynajmować, zwłaszcza do kuchni. Dla dziecka kupiłam tam przescieradelka do łóżeczka, takie na gumce, dwupak za 29zl, 100% len. Nie wiem teraz czemu wzięłam dwa dwupaki i czy 4 sztuki będą mi serio potrzebne?

Dla małej też kombinezon w razie zimna.

A dla siebie kurtkę ciążowa i sukienkę na sylwestra, jak to mój brat mówi "nasz ostatni sylwester bez dziecka" raczej mój i męża ostatni, ale brat się bardzo poczuwa do bycia wujkiem

Powodzenia kto ma dziś badania lub wizyty! Ja już jutro

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:50   #2260
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Te ruchy nigdy nie były mocno wyczuwalne ale teraz jak się robi mało miejsca to są takie delikatniuuuusie

Słyszałam że bliźniaki przeciętnie rodzą się w 35. tygodniu, marcia życzę Ci żebyś dociągnęła do lutego Pewnie gdyby widzieli jakieś realne zagrożenie porodem to podadzą sterydy na płuca

Mąż znowu poszedł na siłownię Jak wróci to zawiozę go do jego mamy do szpitala - ja pójdę do H&M przejrzeć promocje w dziale dla mam (nie chcę w ciąży chodzić w tych zarazkach i teściowa też mówiła że woli żeby Mąż sam tam wszedł). Mamy jeszcze dzisiaj w planach o godzinie 16 Gwiezdne Wojny I może popakuję książki w kartony żeby móc opróżnić pokój synka

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:53   #2261
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super, czekalam na wiesci od ciebie! Bardzo sie cieszw, ze z synkiem ok i ze sie uspokoilas, to najwazniejsze

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ooo, naprawdę?
Mnie też swędzi więc zgłoszę dziś na wizycie myślałam że to normalne.
Bo zwykle swedzenie w ciazy jest normalne, wiaze sie np z rozciagajaca sie skora lub powstajacymi rozstepami ale tez tak jak ktoras pisala moze zwiastowac grozna w ciazy cholestaze, ktora sie mniejw iecej w tym czasie co teraz ujawnia wiec warto sie przyjrzec temu swedzeniu i zglosic ginowi. Zwykle zaczyna sie od swedzenia rak i stop.
Stary 2017-12-28, 08:55   #2262
asiula1306
Zakorzenienie

My dzisiaj startujemy ze szkola rodzenia- mam nadzieje ze nie bedzie zle

A poki co zbieram sie do drogerii bo wszystko sie skonczylo

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:56   #2263
lelowa
Zakorzenienie

A mloda mi dzis pospac nie dala, tak kopala, ze az sie obudzilam Pierwsza tez byla najaktywniejsza w nocy i pozniej tak bylo jak juz sie urodzila, miesiac potrzebowala zeby sie przestawic, ze noc jest od spania, a dzien od aktywnosci
Stary 2017-12-28, 09:18   #2264
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry ☺

Pannkaka świetnie że wizyta Cię uspokoila i synek duży 😊 co tam więcej lekarz powiedział? Jak łożysko, sxyjka, ułożenie maluszka?

Ja mam za 2h usg i w związku z tym bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję... ostatnie usg miałam w październiku a to tyle czasu temu, mały ważył wtedy 300g. Przez 2 miesiące mogło się tyle wydarzyć... trzese portami jak fix 😦

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 09:22   #2265
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry ☺

Pannkaka świetnie że wizyta Cię uspokoila i synek duży co tam więcej lekarz powiedział? Jak łożysko, sxyjka, ułożenie maluszka?

Ja mam za 2h usg i w związku z tym bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję... ostatnie usg miałam w październiku a to tyle czasu temu, mały ważył wtedy 300g. Przez 2 miesiące mogło się tyle wydarzyć... trzese portami jak fix

Na pewno wszystko bedzie dobrze, zobaczysz jaki dzidzius jest juz duzy i sliczny

Stary 2017-12-28, 09:37   #2266
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej poświątecznie

Co do życzeń świątecznych, naprawdę wolałabym słyszeć kolejne życzenia o następnego dzidziusia biz marudzenie... ogólnie nasze rodziny wiedza ze planujemy rodzeństwo dla synka i nie ukrywam, ze chciałabym miec różnice wieku 2-3 lata to brat TZ i teściowa od razu marudzą, ze bie damy sobie rady, ze dziecko da nam popalić i odechce nam sie kolejnego itp przykro sie tego słucha, zamiast wsparcia to takie dogadywanie

A co do jazdy samochodem, ja pewnie bede jezdzic do końca, bo TZ prawa jazdy nie ma, a po większe zakupy spożywcze trzeba podjechać. Na szczęście jeżdzę tylko w mieście i na krótkie dystanse raczej, wiec mocno sie nie przejmuje No i jeszcze moge odsunąć fotel

Pannkaka, duży ten Twoj synek, fajnie ze sie uspokoiłas

Marcia, Twoje chłopaki tez duze juz, obys jednak dotrwała do lutego

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
A mloda mi dzis pospac nie dala, tak kopala, ze az sie obudzilam Pierwsza tez byla najaktywniejsza w nocy i pozniej tak bylo jak juz sie urodzila, miesiac potrzebowala zeby sie przestawic, ze noc jest od spania, a dzien od aktywnosci
Nie pocieszasz mnie bo mój Młody aktywny w 90% w nocy, w ciagu dnia mało dokazuje. Za to tylko jak sie kładziemy spac xzy w nocy jak idę na siku to potem zasnąć nie moge, bo kopie przez godzinę...

Cytat:
Dzień dobry

Pannkaka świetnie że wizyta Cię uspokoila i synek duży co tam więcej lekarz powiedział? Jak łożysko, sxyjka, ułożenie maluszka?

Ja mam za 2h usg i w związku z tym bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję... ostatnie usg miałam w październiku a to tyle czasu temu, mały ważył wtedy 300g. Przez 2 miesiące mogło się tyle wydarzyć... trzese portami jak fix

Bedzie dobrze!! Tez mam dzis wizytę i usg 3 trymestru, dzis 30+2, ale myśle ze mój synek bedzie miał przeciętna wagę, nie wybije sie do przodu
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 09:44   #2267
bloody_marry
Rozeznanie

Wczoraj czytałam artykuł na blogu bodajże Mataja, o tym właśnie co piszecie - aktywność dzieci w brzuchu matki przekłada się na aktywność/temperament po urodzeniu. Czyli spokojne dzieci które mało kopia również są spokojne i mało aktywne po urodzeniu a te kopiące, szalejące są takie same po urodzeniu ja jestem w pierwszej ciąży więc nie mam porównania, nie wiem czy te ruchy co czuje są intensywne czy nie, ale każdy lekarz który robił USG, a było ich 3, to komentował w stylu "ale ruchliwe dziecko"

Stary 2017-12-28, 09:55   #2268
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj czytałam artykuł na blogu bodajże Mataja, o tym właśnie co piszecie - aktywność dzieci w brzuchu matki przekłada się na aktywność/temperament po urodzeniu. Czyli spokojne dzieci które mało kopia również są spokojne i mało aktywne po urodzeniu a te kopiące, szalejące są takie same po urodzeniu ja jestem w pierwszej ciąży więc nie mam porównania, nie wiem czy te ruchy co czuje są intensywne czy nie, ale każdy lekarz który robił USG, a było ich 3, to komentował w stylu "ale ruchliwe dziecko"

Ostatnio kolezanka mi mowila ze jej coreczka byla malo ruchliwa w brzuchu a jak sie urodzila to nadrobila

Mi za to mama mowila ze kiedys czytala ze jak mama w ciazy jest aktywna to dziecko po urodzeniu tez bedzie a jesli mama funkcjonuje delikatniej i nie szaleje to dziecko tez bedzie spokojniejsze ciekawe ktora teoria sie sprawdzi

Stary 2017-12-28, 09:56   #2269
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio kolezanka mi mowila ze jej coreczka byla malo ruchliwa w brzuchu a jak sie urodzila to nadrobila

Mi za to mama mowila ze kiedys czytala ze jak mama w ciazy jest aktywna to dziecko po urodzeniu tez bedzie a jesli mama funkcjonuje delikatniej i nie szaleje to dziecko tez bedzie spokojniejsze ciekawe ktora teoria sie sprawdzi

Pewnie u każdej z nas sprawdzi się inna teoria

Stary 2017-12-28, 10:28   #2270
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry ☺

Pannkaka świetnie że wizyta Cię uspokoila i synek duży �� co tam więcej lekarz powiedział? Jak łożysko, sxyjka, ułożenie maluszka?

Ja mam za 2h usg i w związku z tym bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję... ostatnie usg miałam w październiku a to tyle czasu temu, mały ważył wtedy 300g. Przez 2 miesiące mogło się tyle wydarzyć... trzese portami jak fix ��

mocne
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 10:29   #2271
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, w nocy nie mogę spać, dopiero koło 5 robię się śpiąca i do 10 odsypiam. Dzisiaj obudziłam się zła i cholernie zmęczona. Miałam chore sny, że ktoś mnie ścigał... Lunak, chyba wolałabym być murzynem albo chociaż mieć ferrari. Wydaje mi się, że ten sen już kiedyś mi się śnił 😕

Trzymam kciuki za wizyty 😊 Jolinko, do tych 300 gramów dodaj jeszcze z co najmniej kilogram 😉 tyle szczęścia tam dzwigasz!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 10:34   #2272
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Hej poświątecznie

Co do życzeń świątecznych, naprawdę wolałabym słyszeć kolejne życzenia o następnego dzidziusia biz marudzenie... ogólnie nasze rodziny wiedza ze planujemy rodzeństwo dla synka i nie ukrywam, ze chciałabym miec różnice wieku 2-3 lata to brat TZ i teściowa od razu marudzą, ze bie damy sobie rady, ze dziecko da nam popalić i odechce nam sie kolejnego itp przykro sie tego słucha, zamiast wsparcia to takie dogadywanie

A co do jazdy samochodem, ja pewnie bede jezdzic do końca, bo TZ prawa jazdy nie ma, a po większe zakupy spożywcze trzeba podjechać. Na szczęście jeżdzę tylko w mieście i na krótkie dystanse raczej, wiec mocno sie nie przejmuje No i jeszcze moge odsunąć fotel

Pannkaka, duży ten Twoj synek, fajnie ze sie uspokoiłas

Marcia, Twoje chłopaki tez duze juz, obys jednak dotrwała do lutego

Nie pocieszasz mnie bo mój Młody aktywny w 90% w nocy, w ciagu dnia mało dokazuje. Za to tylko jak sie kładziemy spac xzy w nocy jak idę na siku to potem zasnąć nie moge, bo kopie przez godzinę...

Bedzie dobrze!! Tez mam dzis wizytę i usg 3 trymestru, dzis 30+2, ale myśle ze mój synek bedzie miał przeciętna wagę, nie wybije sie do przodu
Bez komentarza...
Jak mnie denerwują te "złote rady doświadczonych mam" pokolenia 50+! Co ich to interesuje?
Dlatego my nigdy nie mówimy o swoich planach
btw. większość moich znajomych chciała dzieciaka jeden z drugim. Potem urodziło się dziecko i mówili, że absolutnie nie bo tak daje popalić, a w wielu przypadkach przed skończeniem przez dziecko roku dziewczyna była już w ciąży. Świadomie, bez wpadki

Kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

ja uważam, że totalnie nie ma na to reguły

a druga sprawa - co to znaczy, że dziecko jest bardzo aktywne?
Bo mi się wydaje, że mój jest aktywny bardzo, ale może on należy do tych spokojniejszych
Stary 2017-12-28, 10:38   #2273
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Pannkaka, gratuluje wizyty!
Cytat:
Dzień dobry ☺

Spokojnie, będzie dobrze

Młody mi się znowu rozłożył, masakra
Przyszła mi paczka z Zary, ekspresowo , stwierdzamy ze chyba żadna inna firma nie ma tak z dupy rozmiarówki dziecięcej jak oni

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 10:40   #2274
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry ☺

Pannkaka świetnie że wizyta Cię uspokoila i synek duży 😊 co tam więcej lekarz powiedział? Jak łożysko, sxyjka, ułożenie maluszka?

Ja mam za 2h usg i w związku z tym bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję... ostatnie usg miałam w październiku a to tyle czasu temu, mały ważył wtedy 300g. Przez 2 miesiące mogło się tyle wydarzyć... trzese portami jak fix 😦

Kciuki zacisniete. Ja bede miec po nowym roku usg3d i ostatnie tez mialam w pazdzierniku wiec piona. Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Hej poświątecznie

O rany co za glupia gadka, jakby wieksza roznica gwarantowala, ze bedzie lekko, jasne. No chyba, ze chce sie pierwsze odchowac do pelnoletnosci i wtedy drugie Te zlote rady niech sobie wsadza w upa. Wasze zycie wasza sprawa. Ja tam nie chcialam dlugo czekac bo dzieciaki lepiej sie dogaduja z mniejsza roznica wieku no i ja tez nie wyobrazam sobie rodzic pod 40stke ostatniego, zakladam maks 35 lat na trzecie, a jesli sie nie uda to zostaniemy przy dwojce i gitara Jedyne co nie chcialam to jedynactwa dla corki, dla mnie to by byla osobista tragedia ale rozumiem i szanuje wybory innych. Kazdy przezywa swoje zycie po swojemu. Takze jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj.

Co do zasniecia po siku mam to samo, nie dosc, ze wstaje min 3 razy to jeszcze zasnac nie moge bo ktos mnie zaczyna kopac ech

Kciuki za wizyte i usg!
Stary 2017-12-28, 10:40   #2275
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pannkaka, gratuluje wizyty! Spokojnie, będzie dobrze

Przyszła mi paczka z Zary, ekspresowo , stwierdzamy ze chyba żadna inna firma nie ma tak z dupy rozmiarówki dziecięcej jak oni

Pokaż co tam masz
Stary 2017-12-28, 10:42   #2276
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Pannkaka, gratuluje wizyty! Spokojnie, będzie dobrze

Ojej. Zdrowka!
A ja nie mam nic z zary
Stary 2017-12-28, 10:51   #2277
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Pannkaka super że wizyta w Polsce udana

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 10:55   #2278
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Pokaż co tam masz
Rzeczy dla młodego tylko
Jedne spodnie już ma na dupce, bo musiałam sprawdzić czy nie są za małe
No i koszulka biała zamówiona drugi raz, bo bardzo ją lubię a kiedyś w przedszkolu uwalił ją pomidorami i jakąś dziwną mazią i nie dało rady doprać
Ogólnie lubię ich rzeczy dla dzieci, ale rozmiary to loteria. A zamawiam tylko on line, bo stacjonarnie połowy rzeczy nie ma.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171228_104852.jpg (134,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171228_105032.jpg (105,4 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2017-12-28 o 10:57
Stary 2017-12-28, 11:06   #2279
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczy dla młodego tylko
Jedne spodnie już ma na dupce, bo musiałam sprawdzić czy nie są za małe
No i koszulka biała zamówiona drugi raz, bo bardzo ją lubię a kiedyś w przedszkolu uwalił ją pomidorami i jakąś dziwną mazią i nie dało rady doprać
Ogólnie lubię ich rzeczy dla dzieci, ale rozmiary to loteria. A zamawiam tylko on line, bo stacjonarnie połowy rzeczy nie ma.
myślisz, że z niemowlęcymi też loteria?
Stary 2017-12-28, 11:12   #2280
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
myślisz, że z niemowlęcymi też loteria?
Ciężko mi powiedzieć, bo ja młodemu zaczęłam kupować rzeczy z Zary jak miał ponad rok. Niemowlęce kupowałam dla niego głównie z Next. Teraz dla młodej też, plus z Newbie mam parę rzeczy, ale to kilka dosłownie. Póki co kupuje głównie pajacyki i body. Potem będę uderzać w jakieś fajniejsze stylówki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości