|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Również witam się spod pokoju diagnostyczno-zabiegowego
zaraz wchodzę i potem biegne do pracy. Jeszcze tylko dziś, jutro i 2 stycznia ![]() Miłego dnia dziewczyny! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj ja miałam cichą noc, mała ani razu się nie odezwała, chociaż zawsze po wyprawie do toalety dokazywala. Aż musiałam wstać szukać jakiegoś cukierka, na szczęście cukier ją obudził ![]() Do mojego usg jeszcze 2 tygodnie już nie mogę się doczekać, taka jestem ciekawa.. Poproszę lekarza o pokazanie buzi w 3d albo 4d, bo jeszcze nie widziałam.
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
Pannkaka -
za wizyte
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w 28 tygodniu
![]() ja już w domku po pobraniu, czekam na śniadanie duże te nasze maluchy już, ja czuję, że mój ma mało miejsca, a do usg jeszcze tyyyyyle czasu |
|
|
|
#2257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłaś chociaż coś fajnego? Chwal się Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę jestem bardzo ciekawa wagi Cytat:
Mnie też swędzi więc zgłoszę dziś na wizycie myślałam że to normalne. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka wodna no to sie zwazylam, 2kg na plusie przez swieta aaaaa
|
|
|
|
#2259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie wszystko po co jechaliśmy tzn w Ikei sporo rzeczy do mieszkania które będziemy od lutego wynajmować, zwłaszcza do kuchni. Dla dziecka kupiłam tam przescieradelka do łóżeczka, takie na gumce, dwupak za 29zl, 100% len. Nie wiem teraz czemu wzięłam dwa dwupaki i czy 4 sztuki będą mi serio potrzebne? ![]() Dla małej też kombinezon w razie zimna. A dla siebie kurtkę ciążowa i sukienkę na sylwestra, jak to mój brat mówi "nasz ostatni sylwester bez dziecka" raczej mój i męża ostatni, ale brat się bardzo poczuwa do bycia wujkiem Powodzenia kto ma dziś badania lub wizyty! Ja już jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Te ruchy nigdy nie były mocno wyczuwalne ale teraz jak się robi mało miejsca to są takie delikatniuuuusie
Słyszałam że bliźniaki przeciętnie rodzą się w 35. tygodniu, marcia życzę Ci żebyś dociągnęła do lutego Mąż znowu poszedł na siłownię Jak wróci to zawiozę go do jego mamy do szpitala - ja pójdę do H&M przejrzeć promocje w dziale dla mam (nie chcę w ciąży chodzić w tych zarazkach i teściowa też mówiła że woli żeby Mąż sam tam wszedł). Mamy jeszcze dzisiaj w planach o godzinie 16 Gwiezdne Wojny I może popakuję książki w kartony żeby móc opróżnić pokój synka
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zwykle swedzenie w ciazy jest normalne, wiaze sie np z rozciagajaca sie skora lub powstajacymi rozstepami ale tez tak jak ktoras pisala moze zwiastowac grozna w ciazy cholestaze, ktora sie mniejw iecej w tym czasie co teraz ujawnia wiec warto sie przyjrzec temu swedzeniu i zglosic ginowi. Zwykle zaczyna sie od swedzenia rak i stop. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj startujemy ze szkola rodzenia- mam nadzieje ze nie bedzie zle
![]() A poki co zbieram sie do drogerii bo wszystko sie skonczylo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
A mloda mi dzis pospac nie dala, tak kopala, ze az sie obudzilam
Pierwsza tez byla najaktywniejsza w nocy i pozniej tak bylo jak juz sie urodzila, miesiac potrzebowala zeby sie przestawic, ze noc jest od spania, a dzien od aktywnosci
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
Pannkaka świetnie że wizyta Cię uspokoila i synek duży 😊 co tam więcej lekarz powiedział? Jak łożysko, sxyjka, ułożenie maluszka? Ja mam za 2h usg i w związku z tym bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję... ostatnie usg miałam w październiku a to tyle czasu temu, mały ważył wtedy 300g. Przez 2 miesiące mogło się tyle wydarzyć... trzese portami jak fix 😦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej poświątecznie
![]() Co do życzeń świątecznych, naprawdę wolałabym słyszeć kolejne życzenia o następnego dzidziusia biz marudzenie... ogólnie nasze rodziny wiedza ze planujemy rodzeństwo dla synka i nie ukrywam, ze chciałabym miec różnice wieku 2-3 lata to brat TZ i teściowa od razu marudzą, ze bie damy sobie rady, ze dziecko da nam popalić i odechce nam sie kolejnego itp A co do jazdy samochodem, ja pewnie bede jezdzic do końca, bo TZ prawa jazdy nie ma, a po większe zakupy spożywcze trzeba podjechać. Na szczęście jeżdzę tylko w mieście i na krótkie dystanse raczej, wiec mocno sie nie przejmuje No i jeszcze moge odsunąć fotel Pannkaka, duży ten Twoj synek, fajnie ze sie uspokoiłas Marcia, Twoje chłopaki tez duze juz, obys jednak dotrwała do lutego ![]() Cytat:
bo mój Młody aktywny w 90% w nocy, w ciagu dnia mało dokazuje. Za to tylko jak sie kładziemy spac xzy w nocy jak idę na siku to potem zasnąć nie moge, bo kopie przez godzinę...Cytat:
Bedzie dobrze!! Tez mam dzis wizytę i usg 3 trymestru, dzis 30+2, ale myśle ze mój synek bedzie miał przeciętna wagę, nie wybije sie do przodu
|
||
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj czytałam artykuł na blogu bodajże Mataja, o tym właśnie co piszecie - aktywność dzieci w brzuchu matki przekłada się na aktywność/temperament po urodzeniu. Czyli spokojne dzieci które mało kopia również są spokojne i mało aktywne po urodzeniu a te kopiące, szalejące są takie same po urodzeniu
ja jestem w pierwszej ciąży więc nie mam porównania, nie wiem czy te ruchy co czuje są intensywne czy nie, ale każdy lekarz który robił USG, a było ich 3, to komentował w stylu "ale ruchliwe dziecko" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi za to mama mowila ze kiedys czytala ze jak mama w ciazy jest aktywna to dziecko po urodzeniu tez bedzie a jesli mama funkcjonuje delikatniej i nie szaleje to dziecko tez bedzie spokojniejsze ciekawe ktora teoria sie sprawdziWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, w nocy nie mogę spać, dopiero koło 5 robię się śpiąca i do 10 odsypiam. Dzisiaj obudziłam się zła i cholernie zmęczona. Miałam chore sny, że ktoś mnie ścigał... Lunak, chyba wolałabym być murzynem albo chociaż mieć ferrari. Wydaje mi się, że ten sen już kiedyś mi się śnił 😕
Trzymam kciuki za wizyty 😊 Jolinko, do tych 300 gramów dodaj jeszcze z co najmniej kilogram 😉 tyle szczęścia tam dzwigasz!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie denerwują te "złote rady doświadczonych mam" pokolenia 50+! Co ich to interesuje? Dlatego my nigdy nie mówimy o swoich planach btw. większość moich znajomych chciała dzieciaka jeden z drugim. Potem urodziło się dziecko i mówili, że absolutnie nie bo tak daje popalić, a w wielu przypadkach przed skończeniem przez dziecko roku dziewczyna była już w ciąży. Świadomie, bez wpadki ![]() Kciuki za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() a druga sprawa - co to znaczy, że dziecko jest bardzo aktywne? Bo mi się wydaje, że mój jest aktywny bardzo, ale może on należy do tych spokojniejszych
|
||
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Pannkaka, gratuluje wizyty! Cytat:
Młody mi się znowu rozłożył, masakra Przyszła mi paczka z Zary, ekspresowo , stwierdzamy ze chyba żadna inna firma nie ma tak z dupy rozmiarówki dziecięcej jak oni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Te zlote rady niech sobie wsadza w upa. Wasze zycie wasza sprawa. Ja tam nie chcialam dlugo czekac bo dzieciaki lepiej sie dogaduja z mniejsza roznica wieku no i ja tez nie wyobrazam sobie rodzic pod 40stke ostatniego, zakladam maks 35 lat na trzecie, a jesli sie nie uda to zostaniemy przy dwojce i gitara Jedyne co nie chcialam to jedynactwa dla corki, dla mnie to by byla osobista tragedia ale rozumiem i szanuje wybory innych. Kazdy przezywa swoje zycie po swojemu. Takze jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj.Co do zasniecia po siku mam to samo, nie dosc, ze wstaje min 3 razy to jeszcze zasnac nie moge bo ktos mnie zaczyna kopac ech Kciuki za wizyte i usg!
|
||
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie mam nic z zary
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczy dla młodego tylko
![]() Jedne spodnie już ma na dupce, bo musiałam sprawdzić czy nie są za małe ![]() No i koszulka biała zamówiona drugi raz, bo bardzo ją lubię a kiedyś w przedszkolu uwalił ją pomidorami i jakąś dziwną mazią i nie dało rady doprać Ogólnie lubię ich rzeczy dla dzieci, ale rozmiary to loteria. A zamawiam tylko on line, bo stacjonarnie połowy rzeczy nie ma. Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2017-12-28 o 10:57 |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Ciężko mi powiedzieć, bo ja młodemu zaczęłam kupować rzeczy z Zary jak miał ponad rok. Niemowlęce kupowałam dla niego głównie z Next. Teraz dla młodej też, plus z Newbie mam parę rzeczy, ale to kilka dosłownie. Póki co kupuje głównie pajacyki i body. Potem będę uderzać w jakieś fajniejsze stylówki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

i tylko na brzuchu
za wizyte
kupiłaś chociaż coś fajnego? Chwal się
myślałam że to normalne. 

Jak wróci to zawiozę go do jego mamy do szpitala - ja pójdę do H&M przejrzeć promocje w dziale dla mam (nie chcę w ciąży chodzić w tych zarazkach i teściowa też mówiła że woli żeby Mąż sam tam wszedł). Mamy jeszcze dzisiaj w planach o godzinie 16 Gwiezdne Wojny
13.03.2008

bo mój Młody aktywny w 90% w nocy, w ciagu dnia mało dokazuje. Za to tylko jak sie kładziemy spac xzy w nocy jak idę na siku to potem zasnąć nie moge, bo kopie przez godzinę...

, stwierdzamy ze chyba żadna inna firma nie ma tak z dupy rozmiarówki dziecięcej jak oni 
Jedyne co nie chcialam to jedynactwa dla corki, dla mnie to by byla osobista tragedia ale rozumiem i szanuje wybory innych. Kazdy przezywa swoje zycie po swojemu. Takze jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj.