|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczynki jak bylam tak kolo roku temu na SB to jedna z koleżanek na innym forum podała nam przydatne zmiany na SB i własnie je odkopałam wiec przesyłam (jak cos jeszcze odkopie to dam znac):
"W miarę rozwoju badań nad żywieniem pojawiaja się coraz to nowe informacje i zachodzą zmiany w SBD. W rezultacie niektóre z zabronionych pokarmów okazują sie nie tak złe jak początkowo uważano. Przykładem takich pasjonujących badań mogą być te nad rolą wapnia w odchudzaniu. Koniec końców najważniejsze jest to, że możemy się cieszyć nowymi dozwolonymi pokarmami Najważniejsze zmiany Mleko: Stara wersja: Unikaj wszelkich produktów mlecznych w I fazie, z wyjątkiem max. 2 łyżeczek mleka 0 - 1% lub sojowego, które możesz dodać do kawy Nowa wersja: Faza 1: dozwolone są: 0 - 1% mleko chude naturalne, mleko sojowe (max. 4 gr tłuszczu na porcję) 0 - 1% maślanka jogurt naturalny 0% Należy ograniczyć spożycie do 2 porcji dziennie Uwaga! Można używać jogurtu zamiast ricotty do robienia deserów : ) Faza 2: MOżna wprowadzić sztucznie słodzony jogurt 0% (max 4 uncje dziennie) Uwaga! Mleko tłuste pełne pozostaje na liście zabronionych produktów w każdej fazie Pomidory: Stara wersja: Ogranicz się do 1 całego pomidora lub 10 małych (czereśniowych??? nie wiem jak one sie u nas nazywają)w każdym posiłku w każdej fazie Nowa wersja: Pomidory bez ograniczeń w każdej fazie!!! Cebula: Stara wersja: Ograniczenie do 1/2 cebuli dziennie w każdej fazie Nowa wersja: Bez ograniczeń w każdej fazie Marchew: Stara wersja: Unikaj marchwi w 1 i 2 fazie, umiarkowane porcje w fazie Nowa wersja: Marchew dozwolona od fazy 2. Jicama nie wiem co to ale jest dozwolone w każdej fazie Chayote nie wiem co to ale jest dozwolone w każdej fazie Lean Pastrami - to jakaś suszona wedzona wołowina - jak ktoś ma ochotę to prosze bardzo - w każdej fazie Banany wracają na Plażę Dobra wiadomość - od 2 fazy można jeść jednego średniego banana dziennie" A tak poza tymm to witam wszystkie nowe plażowiczki i melduje dzien pierwszy zakonczony bez grzechów poza tym zaczelam A6W i ciągle jestem pełna nadzieji ze na wakacje bede piekna szczupła i wogóle ![]() Ćwiczeń sprawdzonych na uda niestety nie mam ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
hehe serioo mogłyby a dokładniej ich wewnetrzna strona to juz bymm chyba fruwała ze szczęscia
![]() ![]() jak cos polecanego na innych forach znajde to napewno wkleje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() DZIś SB START !!!!!
#2255 |
Zakorzenienie
|
Privativ- ja dąże do takiej wagi jak masz teraz
![]() ![]() mam fatalne jadłospisy- uczę się i jem za mało ![]() wczoraj: sniadanie: zawijaski z serka, łososia, tofu i ogorka (trzy sztuki), kawa z mlekiem obiad- jajka z majonezem (trzy) kolacja- 50 g orzeszków ziemnych, prazonych bez cukru i soli....... lipa ![]() dzis: na razie sniadanie- łosoś w kawalkach z cytrynką ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() sniadanie juz za mna- wiesniak z papryka ![]() ![]() nie za bardzo mi wychodzi z przekaskami pomiedzy posilkami, zazwyczaj jem sniadanie, obiad, kolacja i musze jakos to zmienic...
![]() |
#2257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez kroje piers na kawaleczki ![]() ![]() a wlasnie salatke chce zrobic na takie przekaski- kolacje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Do sałatki możesz dodać fety light (jesli lubisz oczywiście)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fete bardzo lubie ale chodzi o to ze dzis korzystam z tego co mam w lodowce, a akurat ani fety ani cytryny nie mam ![]() jutro ide na zakupy, kupie kalafiora na obiad to i cytrynke kupie ![]() co jecie jako przekaski? same warzywka czy cos wiekszego, typu rybka?
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ta moja nowa waga jest nienormalna, chyba najlepsza jest ta wskazówkowa, bo na tej z wyświetlaczem to ile razy wejdę to inaczej ważę, dlatego wybieram ta najniższą hehehe Więc dziś jest 19 dzień SB i dziś wprowadzam jabłko, czyli II faza się kłania
![]() Cytat:
![]() ![]() Normalnie forum to chyba najlepsza motywacja, dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie juz sałatke. Dałam za duzo cytrynye ![]() ![]() ![]() Ja jutro na obiad druga polowke piersi z kurczaka( dzis jem pol i jutro dokoncze bo ja całej niezjem ![]() ![]() śniadanie- jajecznica z 2 jajek i pieczarki,zielona herbata przekaska-jogurt naturalny obiad-druga czesc piersi z kurczaka tak samo zrobiona jak dzisiaj do tego kalafior albo brokuł ,czerwona herbata podwieczorek- dzisiejsza sałatka kolacja- serek wiejski z pomidorem,zielona herbata I jak? ![]() a tak na marginesie dziewczyny ja moge pic pol szklanki wody mineralnej z lyzeczka octu jabłkowego?? bo zaczełam pić pomaga mi na cere. dzisiaj nie piłam ale od jutra chciała bym kontynuować. Co wy na to? moge w pierwszej fazie?? ![]()
![]() |
#2265 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ps: Na przekąskę było jabłko, chyba najsłodsze z wszystkich jakie kiedykolwiek jadłam, mniam mniam niebo w gębie taka słodycz ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Łyzeczka octy napewno zadnej krzywdy SB nie zrobi, jeśli masz ochote nadal to pić to pij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
To ja niewiem co mam zrobic z sałatka skoro dałam duzo cytryny..
Czyli ja od jutra nadal bede pic ta wode z octem j. Moze dodatkowo cos pomoze w odchudzaniu ![]()
#2268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Dzis 13dzien SB, jeszcze sie nie wazylam ,ale zwaze sie za tydz,bo mnie doluje ciagle wazenie.Moj dzisiejszy jadlospis:
SNIADANKO- jajecznica z pomidorem i szynka,kawa z mlekiem odtluszczonym i slodzikiem OBIAD-kalafior gotowany,steak pieczony na grilu z warzywami PRZEKASKA-slonecznik KOLACJA- moze jakas salatka z tunczykiem,ale nie mam przepisu jakiegos dobrego,moze wy macie jakis pomysl co dac to tego tunczyka?
#2270 | |
Zadomowienie
|
No tak
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-01-20 o 13:37 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
powiemCi szczerze,ze zjechalam 2 kg,jak sie wazylam kilka dni temu,nie wiem jak dzis bo jestem przed
![]() zdrobilam sobie deser z jogurtu naturalnedo z olejkiem migdalowym,cynamonem ,slodzikiem i orzechami,,pycha!!!!
#2272 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Btw niedziela jest straszna do dietowania bo by się cały czas coś ciapało, a jeszcze bardziej się chce, gdy się człowiek uczy ehhhh |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
Witammm wszystkie plażowiczki
![]() ![]() Ehh i minął dzien 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Cytrynka na 1 fazie ;P jakbym sie chciała przyczepic to to owoc jest ;P alle nie posiadam ksiązki wiec nie wiem jak tam z nią jest ![]() Wczoraj sie pomierzyłam poważyłam nastepny dzień miar i wag za tydzień w sobote o chce widzieć efekty lepsze niz 0.1 cm czy kg chociaz i to by mnie ucieszyło ![]() A tak pozatym to 2 dzien A6W tez mogę odznaczyc juz ![]() ![]() Buziaki ![]() 3mam za was wszystkie kciuki ![]() Ahcak za Twoją sesję również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
dziś jadłospis całkiem ok
sn: łosoś wedzony z cytrynką II sn : wiesniak z kakao i aromatem pomarańczowym obiad- gulasz z kostki sojowej i fasolki szparagowej podwieczorek- kefir 0% z wiórkami kokosowymi i olejkiem smietankowym czuje sie lepiej, przymierzam taki strary sztruksowy żakiet, którego juz dawno nie dopinałam ![]() ![]()
#2275 |
Zakorzenienie
|
Polecam szaszłyczki drobiowe.
Pierś z kurczaka w małe kawałeczki pozostawiona na 2 godziny w marynacie KAMIS (bezcukrowej), później nadziewany na patyczek na przemian z cebulka i czerwona papryka, pieczemy w piekarniku. PALCE LIZAC! |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Z mlekowity jest najpyszniejsza feta, taka mokra, bo te apetiny wysuszone. Ja tu w Irlandii gonie pół miasta za mlekowita
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
Acha to dobrze bo juz myslalam ze nie taka kupiłam
#2279 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Dzisiaj mija 14 dzień mojej diety waga pokazała -4kg Jestem zadowolona choć mam nadzieją że podczas drugiej fazy tez będą rezultaty. Założenie moje to-17kg.Mam nadzieję że starczy mi wytrwałości a II faza zrobi porządek z 13kg.Nie zabiegam zbytnio że ma to się odbyć w krótkim czasie,ale do lata chcę wyglądać jak człowiek.Jestem ciekawa czy któraś z Was ma takie plany.Czytając mam wrażenie że walczycie z np.5 lub 7kg myślę że sukces jest na wyciągnięcie ręki. Chętnie zamienię kilka słów z osobą która pracuje nad większą nadwagą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ogłaszam swój nawrót na SB
![]() start jutro.. postanowienia na ten tydzień: -->odcukrzyć się, -->uregulować pory jedzenia posiłków, -->spróbować nie obrzydzić sobie omletów- czyt. nie jeść ich codziennie ![]() i przez 100 dni chcę wytrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.