..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-19, 23:44   #2251
Cuidada
Raczkowanie

GG do Cuidada
Smile Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Dziewczynki jak bylam tak kolo roku temu na SB to jedna z koleżanek na innym forum podała nam przydatne zmiany na SB i własnie je odkopałam wiec przesyłam (jak cos jeszcze odkopie to dam znac):

"W miarę rozwoju badań nad żywieniem pojawiaja się coraz to nowe informacje i zachodzą zmiany w SBD. W rezultacie niektóre z zabronionych pokarmów okazują sie nie tak złe jak początkowo uważano. Przykładem takich pasjonujących badań mogą być te nad rolą wapnia w odchudzaniu. Koniec końców najważniejsze
jest to, że możemy się cieszyć nowymi dozwolonymi pokarmami
Najważniejsze zmiany

Mleko:
Stara wersja:
Unikaj wszelkich produktów mlecznych w I fazie, z wyjątkiem max. 2 łyżeczek
mleka 0 - 1% lub sojowego, które możesz dodać do kawy

Nowa wersja:
Faza 1:
dozwolone są:
0 - 1% mleko
chude naturalne, mleko sojowe (max. 4 gr tłuszczu na porcję)
0 - 1% maślanka
jogurt naturalny 0%
Należy ograniczyć spożycie do 2 porcji dziennie
Uwaga! Można używać jogurtu zamiast ricotty do robienia deserów : )

Faza 2:
MOżna wprowadzić sztucznie słodzony jogurt 0% (max 4 uncje dziennie)
Uwaga! Mleko tłuste pełne pozostaje na liście zabronionych produktów w każdej
fazie

Pomidory:
Stara wersja:
Ogranicz się do 1 całego pomidora lub 10 małych (czereśniowych??? nie wiem jak
one sie u nas nazywają)w każdym posiłku w każdej fazie
Nowa wersja:
Pomidory bez ograniczeń w każdej fazie!!!

Cebula:
Stara wersja:
Ograniczenie do 1/2 cebuli dziennie w każdej fazie
Nowa wersja:
Bez ograniczeń w każdej fazie

Marchew:
Stara wersja:
Unikaj marchwi w 1 i 2 fazie, umiarkowane porcje w fazie
Nowa wersja:
Marchew dozwolona od fazy 2.

Jicama nie wiem co to ale jest dozwolone w każdej fazie

Chayote nie wiem co to ale jest dozwolone w każdej fazie

Lean Pastrami
- to jakaś suszona wedzona wołowina - jak ktoś ma ochotę to prosze bardzo - w każdej fazie

Banany wracają na Plażę
Dobra wiadomość - od 2 fazy można jeść jednego średniego banana dziennie"

A tak poza tymm to witam wszystkie nowe plażowiczki i melduje dzien pierwszy zakonczony bez grzechów poza tym zaczelam A6W i ciągle jestem pełna nadzieji ze na wakacje bede piekna szczupła i wogóle )
Ćwiczeń sprawdzonych na uda niestety nie mam ale chętnie skorzystam z wiedzy innych
Buziaki
Cuidada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 23:49   #2252
PriVativ
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez Cuidada Pokaż wiadomość
Ćwiczeń sprawdzonych na uda niestety nie mam ale chętnie skorzystam z wiedzy innych
Buziaki
ja tez skorzystam z wiedzy innych uda to na pierwszym miejscu mogly by zleciec
Stary 2008-01-20, 00:25   #2253
Cuidada
Raczkowanie

GG do Cuidada

hehe serioo mogłyby a dokładniej ich wewnetrzna strona to juz bymm chyba fruwała ze szczęscia nioo alee za tzn ''boczki'' tez sie nie obraze
jak cos polecanego na innych forach znajde to napewno wkleje narazie zmykam spac boo przedemna 2 dzien
Stary 2008-01-20, 08:02   #2254
PriVativ
Zadomowienie

ja juz jak widac schudlam wiec brzuszek mam plaski(a startowałam tez z nie najgorszym) a boczkow to nie mam tez. Wiec moje uda to jajwieksza zmora i tez wewntrzna strona moze na SB jak cos w ogole schudne chociaz przekonana do tego niejestem(bo jak mozna chudnac jedzac tak "duzo") to moze z ud cos zleci jesczcze

DZIś SB START !!!!!
Stary 2008-01-20, 09:44   #2255
elianka
Zakorzenienie

Privativ- ja dąże do takiej wagi jak masz teraz stratowałam z 75....... teraz nie wiem ile dokładnie ważę, lae jak zaczęłam SG ważyłam 70 ważenie- w piatek za tydzień, czyli po skończeniu I fazy

mam fatalne jadłospisy- uczę się i jem za mało w ogóle jem dopiero jak mi piszczy w brzuszku, a to nie dobrze

wczoraj:
sniadanie: zawijaski z serka, łososia, tofu i ogorka (trzy sztuki), kawa z mlekiem
obiad- jajka z majonezem (trzy)
kolacja- 50 g orzeszków ziemnych, prazonych bez cukru i soli.......
lipa

dzis:
na razie sniadanie- łosoś w kawalkach z cytrynką
Stary 2008-01-20, 09:57   #2256
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

czesc dziewczyny zazwyczaj nie wchodze na forum dietetyczne, ale dzis jest moj 2 dzien z SB i postanowilam sie dolaczyc nie chce duzo schudnac, jakies 5 kg max, mam nadzieje ze mi sie uda- moja pierwsza dieta

sniadanie juz za mna- wiesniak z papryka a na obiad piers z kurczaka, tylko szukam wlasnie przepisow co moge do niego dodac

nie za bardzo mi wychodzi z przekaskami pomiedzy posilkami, zazwyczaj jem sniadanie, obiad, kolacja i musze jakos to zmienic...
Stary 2008-01-20, 09:59   #2257
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Privativ- ja dąże do takiej wagi jak masz teraz stratowałam z 75....... teraz nie wiem ile dokładnie ważę, lae jak zaczęłam SG ważyłam 70 ważenie- w piatek za tydzień, czyli po skończeniu I fazy

mam fatalne jadłospisy- uczę się i jem za mało w ogóle jem dopiero jak mi piszczy w brzuszku, a to nie dobrze

wczoraj:
sniadanie: zawijaski z serka, łososia, tofu i ogorka (trzy sztuki), kawa z mlekiem
obiad- jajka z majonezem (trzy)
kolacja- 50 g orzeszków ziemnych, prazonych bez cukru i soli.......
lipa

dzis:
na razie sniadanie- łosoś w kawalkach z cytrynką
Wiesz co ja tez tak do tej pory jadłam. Teraz dopiero bed ejadła regularnie. A moja waga 58 hmmmm była tydzien temu moja mama sprawiła ze napewno mam znowu 60 albo przynajmniej 59.5 miałam tydzien obzarstwa Dlatego zdecydowałam sie na SB. Niewiem ile dokladnie waze boje sie wejsc na wage juz tak swoetnie sie czyłam wazac te 58 ehh no ale moje odchudzanie własnie takie jest ładnie chudne...potem taki moment ze z kilo poltora tyje i potem znowu ladnie chudne. Jutro musze sie zwazyc zeby widziec czy ta dieta cos pomoze... a no i bylam chora woec przesta łam cwiczyc... a jedzac duzo i niecwoczac to juz w ogole masakra;/ No nic trzeba dalej sie wziasc za siebie ja wlasnie wrazz ta dieta czyli od dzis tylko wiesz niewiem czy ona mi pomoze w ogole niemam pojecia jakim cudem na niej sie az tyle chudnie skoro sie je tyle. Naprawde nieczaje jestem jesczze zielona jesli chodzi o SB. No ale jak inni chudna to moze i ja schudne. Mam nadziej ze chociaz do 56 kilo. Bylam bym szczesliwa!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-20, 10:03   #2258
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny zazwyczaj nie wchodze na forum dietetyczne, ale dzis jest moj 2 dzien z SB i postanowilam sie dolaczyc nie chce duzo schudnac, jakies 5 kg max, mam nadzieje ze mi sie uda- moja pierwsza dieta

sniadanie juz za mna- wiesniak z papryka a na obiad piers z kurczaka, tylko szukam wlasnie przepisow co moge do niego dodac

nie za bardzo mi wychodzi z przekaskami pomiedzy posilkami, zazwyczaj jem sniadanie, obiad, kolacja i musze jakos to zmienic...
ooooooo widze ze jadłospis taki jak ja miejwiecej tez na sniadanie byl wiesniak z apol godzinki zjem pol papryki a potem obiad a na obiad poers z kurczaka mam tez tyle ze ja kroje w kostke doprawiam i maczam w jajku i na patelnie bez oliwy zadnej(na teflonie) to sie tak ladnie zetnie<mniam> a do tego sałatka. Z pekińskiej pomidora papryki i ogorka i soku z cytryny. tylko niewiem jakiego ogorka dac kiszonego czy swierzego wkazdym razie juz sie nie moge doczekac obiadu
Stary 2008-01-20, 10:08   #2259
meesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
ooooooo widze ze jadłospis taki jak ja miejwiecej tez na sniadanie byl wiesniak z apol godzinki zjem pol papryki a potem obiad a na obiad poers z kurczaka mam tez tyle ze ja kroje w kostke doprawiam i maczam w jajku i na patelnie bez oliwy zadnej(na teflonie) to sie tak ladnie zetnie<mniam> a do tego sałatka. Z pekińskiej pomidora papryki i ogorka i soku z cytryny. tylko niewiem jakiego ogorka dac kiszonego czy swierzego wkazdym razie juz sie nie moge doczekac obiadu

tez kroje piers na kawaleczki wczoraj dorzucilam na patelnie pieczarki i pora, dzis chcialam zmiane, ale chyba tez zrobie z pieczarkami i doloze serki topione

a wlasnie salatke chce zrobic na takie przekaski- kolacje mam kapuste pekinska, pomidory, papryke, ogorka i chyba to wymieszam
Stary 2008-01-20, 10:25   #2260
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Do sałatki możesz dodać fety light (jesli lubisz oczywiście)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 10:33   #2261
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
tez kroje piers na kawaleczki wczoraj dorzucilam na patelnie pieczarki i pora, dzis chcialam zmiane, ale chyba tez zrobie z pieczarkami i doloze serki topione

a wlasnie salatke chce zrobic na takie przekaski- kolacje mam kapuste pekinska, pomidory, papryke, ogorka i chyba to wymieszam
dodaj tez soku z cytryny jak lubisz i tak jak napisała CarmelaSoprano fety Ja kurde fety ligsht nie moge znalesc nigdzie!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-20, 10:36   #2262
meesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Do sałatki możesz dodać fety light (jesli lubisz oczywiście)
Cytat:
dodaj tez soku z cytryny jak lubisz i tak jak napisała CarmelaSoprano fety Ja kurde fety ligsht nie moge znalesc nigdzie!!!

fete bardzo lubie ale chodzi o to ze dzis korzystam z tego co mam w lodowce, a akurat ani fety ani cytryny nie mam

jutro ide na zakupy, kupie kalafiora na obiad to i cytrynke kupie

co jecie jako przekaski? same warzywka czy cos wiekszego, typu rybka?
Stary 2008-01-20, 10:49   #2263
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Dziewczyny ta moja nowa waga jest nienormalna, chyba najlepsza jest ta wskazówkowa, bo na tej z wyświetlaczem to ile razy wejdę to inaczej ważę, dlatego wybieram ta najniższą hehehe Więc dziś jest 19 dzień SB i dziś wprowadzam jabłko, czyli II faza się kłania Z tą moja zakręconą wagą od początku SB zleciało 5,5 kg, jeszcze drugie tyle i będzie mój 1 cel osiągnięty, a potem zobaczę jak sie czuję w swojej skórze i pomyśle nad drugim celem.

Cytat:
Do tej pory były migdały lub orzechy laskowe, a teraz będzie owoc i orzeszki też będą jako druga przekąska, bo do tej pory nie mieściłam tylu posiłków, ale teraz będę baaardzo poxno chodzila spać bo sesja

Normalnie forum to chyba najlepsza motywacja, dziękuję
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 11:08   #2264
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
fete bardzo lubie ale chodzi o to ze dzis korzystam z tego co mam w lodowce, a akurat ani fety ani cytryny nie mam

jutro ide na zakupy, kupie kalafiora na obiad to i cytrynke kupie

Ja mam zamiar jesc warzywa jakies albo tes orzeszki.
zrobiłam sobie juz sałatke. Dałam za duzo cytrynye ale to nic. Mam nadzieje ze cytryne mozna? a i w ogole sol i pieprz trzeba jakos ograniczac?? a do salatki doddalam jescze poltorej lyzki jogurtu naturalnego . Mniej wykrzywia buzie od cytryny

Ja jutro na obiad druga polowke piersi z kurczaka( dzis jem pol i jutro dokoncze bo ja całej niezjem) i mamz amiar sobie kupic kalafiora tez do twgo albo brokuly. I zjesc ale nie duzo. Kupie tez sobie fete light i orzeszki . Te w puszkach solone moga byc?? Tak ze 12 bede jesc?? juz sobie sporzadziłam jadłospis na jutro :

śniadanie- jajecznica z 2 jajek i pieczarki,zielona herbata
przekaska-jogurt naturalny
obiad-druga czesc piersi z kurczaka tak samo zrobiona jak dzisiaj do tego kalafior albo brokuł ,czerwona herbata
podwieczorek- dzisiejsza sałatka
kolacja- serek wiejski z pomidorem,zielona herbata

I jak?
a tak na marginesie dziewczyny ja moge pic pol szklanki wody mineralnej z lyzeczka octu jabłkowego?? bo zaczełam pić pomaga mi na cere. dzisiaj nie piłam ale od jutra chciała bym kontynuować. Co wy na to? moge w pierwszej fazie??
Stary 2008-01-20, 11:23   #2265
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Mam nadzieje ze cytryne mozna? a i w ogole sol i pieprz trzeba jakos ograniczac??
Cytrynę oczywiście, i wszystkie przyprawy bez dodatku cukru też, czyli sól i pieprz też, ale jak wiadomo sól nie tylko w tej diecie należy ograniczać dla ogólnego zdrowia

Cytat:
Te w puszkach solone moga byc?? Tak ze 12 bede jesc??
Odradzam te solone, tyle w nich soli i dodatkowego tłuszczu, najlepiej normalne, a znając życie to na 12 tego rodzaju trudno skonczyć, polecam migdały (15 sztuk), bardzo sycą i są pyszne

Cytat:
I jak?
a tak na marginesie dziewczyny ja moge pic pol szklanki wody mineralnej z lyzeczka octu jabłkowego?? bo zaczełam pić pomaga mi na cere. dzisiaj nie piłam ale od jutra chciała bym kontynuować. Co wy na to? moge w pierwszej fazie??
Ocet jest dozwolony, a w książce ani w przewodniku nie ma rozpisanego, czy może któryś rodzaj jest niewskazany. Wiem na pewno, że Agatston poleca dodawanie octu do sałatek, bo to spowalnia trawienie węglowodanów, ja dodawałam balsamicznego do sosów, ale już mi się skończył i zastępuję sokiem z cytryny.

Ps: Na przekąskę było jabłko, chyba najsłodsze z wszystkich jakie kiedykolwiek jadłam, mniam mniam niebo w gębie taka słodycz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-20, 11:48   #2266
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
moge pic pol szklanki wody mineralnej z lyzeczka octu jabłkowego??

Łyzeczka octy napewno zadnej krzywdy SB nie zrobi, jeśli masz ochote nadal to pić to pij

Stary 2008-01-20, 11:51   #2267
PriVativ
Zadomowienie

To ja niewiem co mam zrobic z sałatka skoro dałam duzo cytryny..

Czyli ja od jutra nadal bede pic ta wode z octem j. Moze dodatkowo cos pomoze w odchudzaniu
Stary 2008-01-20, 11:54   #2268
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
To ja niewiem co mam zrobic z sałatka skoro dałam duzo cytryny..
Przecież cytryne można A jak jest za kwaśna to dodaj oliwy z oliwek, pieprzu, ziółka jakieś i bedzie pyszne...
Stary 2008-01-20, 13:01   #2269
Dagmar
Raczkowanie

Dzis 13dzien SB, jeszcze sie nie wazylam ,ale zwaze sie za tydz,bo mnie doluje ciagle wazenie.Moj dzisiejszy jadlospis:

SNIADANKO- jajecznica z pomidorem i szynka,kawa z mlekiem odtluszczonym i slodzikiem
OBIAD-kalafior gotowany,steak pieczony na grilu z warzywami
PRZEKASKA-slonecznik
KOLACJA- moze jakas salatka z tunczykiem,ale nie mam przepisu jakiegos dobrego,moze wy macie jakis pomysl co dac to tego tunczyka?

I faza - 05.01.2010
164/58kg

58....57,5...57....56....55....cel!!! 54
Dagmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 13:25   #2270
PriVativ
Zadomowienie

No tak hmmm tak wiec obiad mam za soba

Cytat:
Napisane przez Dagmar Pokaż wiadomość
Dzis 13dzien SB, jeszcze sie nie wazylam ,ale zwaze sie za tydz,bo mnie doluje ciagle wazenie.Moj dzisiejszy jadlospis:

SNIADANKO- jajecznica z pomidorem i szynka,kawa z mlekiem odtluszczonym i slodzikiem
OBIAD-kalafior gotowany,steak pieczony na grilu z warzywami
PRZEKASKA-slonecznik
KOLACJA- moze jakas salatka z tunczykiem,ale nie mam przepisu jakiegos dobrego,moze wy macie jakis pomysl co dac to tego tunczyka?
a czy Ty w tym 13 dniu jakies efekty widzisz?? Duze?? wiem ze sie nie wazylas ale napewno cos zauwazy;as??

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2008-01-20 o 13:37 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów.
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 15:50   #2271
Dagmar
Raczkowanie

powiemCi szczerze,ze zjechalam 2 kg,jak sie wazylam kilka dni temu,nie wiem jak dzis bo jestem przed a waga w tych dniach podobno sie zmienia,wiec poczekam kilka dni i dopiero wtedy wejde na wage.A jesli chodzi o efekty to moj brzuch zrobil sie bardziej plaski i ja jeszcze zaczelam brac BIO CLA, na celulitis i tłuszczyk.Plusem jest to ,ze tak jak pisza nie mam juz ochoty na weglowodany.

zdrobilam sobie deser z jogurtu naturalnedo z olejkiem migdalowym,cynamonem ,slodzikiem i orzechami,,pycha!!!!

I faza - 05.01.2010
164/58kg

58....57,5...57....56....55....cel!!! 54
Dagmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 16:46   #2272
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze cytryne mozna? a i w ogole sol i pieprz trzeba jakos ograniczac??

Cytrynę oczywiście, i wszystkie przyprawy bez dodatku cukru też, czyli sól i pieprz też, ale jak wiadomo sól nie tylko w tej diecie należy ograniczać dla ogólnego zdrowia.
Cytat:
o ja niewiem co mam zrobic z sałatka skoro dałam duzo cytryny..
Dopiero teraz zauważyłam, że chyba niezbyt normalnie odpowiedziałam i wyszło niejasno, sorki. chodziło mi, <Cytrynę oczywiście można, i wszystkie przyprawy bez dodatku cukru też można, czyli sól i pieprz też można, ale jak wiadomo sól nie tylko w tej diecie należy ograniczać dla ogólnego zdrowia>

Btw niedziela jest straszna do dietowania bo by się cały czas coś ciapało, a jeszcze bardziej się chce, gdy się człowiek uczy ehhhh
Stary 2008-01-20, 19:00   #2273
Cuidada
Raczkowanie

GG do Cuidada

Witammm wszystkie plażowiczki

Ehh i minął dzien 2 tzn miną by nie ma mowy o jedzeniu juz czegokolwiek jako ze chodzę spać kolo 1-2 w nocy to ostatni posiłek jem kolo 19-20 ale jakos mało dzisiaj zjadłam :| dziwnie najpierw omlet z 2 jajek tzn nie tyle omlet co taki grzybek potemm pierś z kurczaka w orzechach i sałatke z kapustki pekinskiej z kurczakiem curry i koniec poza tym popijam sobie herbatki zieloną i czerwoną własnie teraz delektuję sie czerwoną którą moja mama nazywa błotkiem

A Cytrynka na 1 fazie ;P jakbym sie chciała przyczepic to to owoc jest ;P alle nie posiadam ksiązki wiec nie wiem jak tam z nią jest

Wczoraj sie pomierzyłam poważyłam nastepny dzień miar i wag za tydzień w sobote o chce widzieć efekty lepsze niz 0.1 cm czy kg chociaz i to by mnie ucieszyło
A tak pozatym to 2 dzien A6W tez mogę odznaczyc juz ciekawe na ile starczy mi tej mobilizacji ;P Narazie przez weekend mama mnie nie zlamała wiec może dam rade

Buziaki
3mam za was wszystkie kciuki

Ahcak za Twoją sesję również
Stary 2008-01-20, 19:13   #2274
elianka
Zakorzenienie

dziś jadłospis całkiem ok

sn: łosoś wedzony z cytrynką
II sn : wiesniak z kakao i aromatem pomarańczowym
obiad- gulasz z kostki sojowej i fasolki szparagowej
podwieczorek- kefir 0% z wiórkami kokosowymi i olejkiem smietankowym

czuje sie lepiej, przymierzam taki strary sztruksowy żakiet, którego juz dawno nie dopinałam już dopinam.. co prawda jeszcze nie wygladam w niej rewelacyjnie ale już lepiej z moim humorem
Stary 2008-01-20, 19:38   #2275
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Polecam szaszłyczki drobiowe.
Pierś z kurczaka w małe kawałeczki pozostawiona na 2 godziny w marynacie KAMIS (bezcukrowej), później nadziewany na patyczek na przemian z cebulka i czerwona papryka, pieczemy w piekarniku. PALCE LIZAC!

Stary 2008-01-20, 19:46   #2276
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Dopiero teraz zauważyłam, że chyba niezbyt normalnie odpowiedziałam i wyszło niejasno, sorki. chodziło mi, <Cytrynę oczywiście można, i wszystkie przyprawy bez dodatku cukru też można, czyli sól i pieprz też można, ale jak wiadomo sól nie tylko w tej diecie należy ograniczać dla ogólnego zdrowia>

Btw niedziela jest straszna do dietowania bo by się cały czas coś ciapało, a jeszcze bardziej się chce, gdy się człowiek uczy ehhhh
No właśnie tak nie za bardzo zczaiłam ale luzik Koniec wsumie mojego pierwszego dnia i nawet na ciasto u babci sie nie kusilam a jak na mnie to super... moja kolacja zamiast jajecznicy byla ta salatka z obiadu z dodatkiem fety light. A włąśnie mam pytanie co do fety. Wszystkie lihgt sa dobre? ja mam ta z mlekowity ma 12 % !!! ale pisze light
Stary 2008-01-20, 19:55   #2277
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Z mlekowity jest najpyszniejsza feta, taka mokra, bo te apetiny wysuszone. Ja tu w Irlandii gonie pół miasta za mlekowita

Stary 2008-01-20, 20:06   #2278
PriVativ
Zadomowienie

Acha to dobrze bo juz myslalam ze nie taka kupiłam
Stary 2008-01-20, 21:58   #2279
Irmina3
Przyczajenie

Witajcie
Dzisiaj mija 14 dzień mojej diety waga pokazała -4kg
Jestem zadowolona choć mam nadzieją że podczas drugiej fazy tez będą rezultaty.
Założenie moje to-17kg.Mam nadzieję że starczy mi wytrwałości a II faza zrobi porządek z 13kg.Nie zabiegam zbytnio że ma to się odbyć w krótkim czasie,ale do lata chcę wyglądać jak człowiek.Jestem ciekawa czy któraś z Was ma takie plany.Czytając mam wrażenie że walczycie z np.5 lub 7kg myślę że sukces jest na wyciągnięcie ręki.
Chętnie zamienię kilka słów z osobą która pracuje nad większą nadwagą.
Irmina3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 22:03   #2280
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

dziewczyny ogłaszam swój nawrót na SB
start jutro..
postanowienia na ten tydzień:
-->odcukrzyć się,
-->uregulować pory jedzenia posiłków,
-->spróbować nie obrzydzić sobie omletów- czyt. nie jeść ich codziennie

i przez 100 dni chcę wytrzymać
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości