![]() |
#2251 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Dlatego najlepiej nie myśl o skutkach ubocznych bo je wywołasz lub wyolbrzymisz. Jesteś teraz myślami z trudnym egzaminem, to również może spowodować migreny lub mdłości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja mam pytanie odnośnie cery przy stosowaniu ringa, bo wpadam w depresję (mega załamka ![]() od 5 msc stosuje ringi (wcześniej były yasminelle), a od 2 msc mam totalnie zmasakrowaną twarz i to chyba wynik stosowania pierścieni. wcześniej miałam piękną cerę, byłam naprawdę dumna, a teraz wstyd mi się pokazać na ulicy z taka twarzą ![]() ![]() czy któraś też tak miała? czy przeszło? |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
akurat bardzo uważam na dietę, więc to nie to..
kosmetyków też nie zmieniłam drastycznie, a jak się zaczął wysyp to dodatkowo wszystko odstawiłam.. może to rzeczywiście po yasminelle - tylko, że ja je odstawiłam w kwietniu, więc już 7 msc temu, a masakra pojawiła się z 2 msc temu aż taki opóźniny zapłon? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny! chciałam Was zapytac czy stosując NuvaRing ktoras z Was miewała takie skutki uboczne jak rozdrażnienie, bóle piersi oraz silne migreny? Ja uzywam tego krazku od dwoch lat i chyba zrezygnuje poniewaz to jest nie do zniesienia poniewaz mam dosc zloszczenia sie z byle powodu..to mnie wykancza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na doraźnie to mogę ci polecić to: http://p.alejka.pl/i2/p_new/53/07/ga...seczka_0_b.jpg koleżanka mi poleciła i ryj mi się trochę ogarnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Przyczajenie
|
Witam, na wstępie, jestem facetem więc proszę o nie sugerowanie się nazwą konta. Właśnie sam zacząłem trochę czytać, szukać czym możnaby zastąpić te trujące, niezdrowe dla wątroby tabsy o których dodatkowo wiecznie trzeba pamiętać. W ten sposób wpadłem na informację o NuvaRing. Pierwsze wrażenie WOW, brzmi interesująco. Idąc tym tropem oczywiście zacząłem czytać opinie o tym cudzie na forach, polskich.. i widzę same superlatywy. Po chwili jednak trafiłem na trop opinii wystawionych nie tylko nad Wisłą.. i tutaj jest obrót o 180*. Osoby znające język angielski niech rzucą okiem na dwa poniższe linki, pierwszy to forum - drugi artykuł:
http://www.topix.com/forum/drug/TSEMEFN6EBEM3OE64 http://www.nypost.com/p/news/regiona...0B078E9275403B Szok. Polskie forum i właściwie brak zarzutów wobec tego środka, pojedyncze przypadki drobnych komplikacji. Natmiast tam gdzie wyżej masowo jest mowa o pozwach wobec tej firmy, poważnych uszczerbkach na zdrowiu i przypadkach śmierci. Dolegliwościach jak bóle klatki piersiowej, nóg, przewlekłe migreny. zakrzepach krwi prowadzących do wylewu. I wiele innych. Jakaś masakra. I na 585 opinii na wyżej wymienionym forum w 90% dominują ostre słowa krytyki. I co o tym myśleć? Cudowna alternatywa dla tabletek czy cichy zabójca? |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw. tabletki nie są trujące i niezdrowe. a jeśli już musisz tak je nazywać to NR jest z nimi w jednym worku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Rozeznanie
|
ja mam wrazenie ze mi sie cera pogorszyla, a to moja pierwsza antykoncepcja jest, tylko w sumie to zbieglo sie ze stresem i zmiana odrzywania takze, wiec nie mam pewnosci ze to winna ringa, byc moze stresu, a moze wszystko po trochu.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję ring miesiąc dopiero, i chyba cera troszkę też uległa pogorszeniu, najlepszą miałam na Yasmin, teraz wydaje mi się, że jak już coś wyskoczy to trochę dłużej się goi, tak jakby skóra była bardziej wrażliwa. Ale nie ma tragedii, to minimalna zmiana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
Noo Kobiety
![]() ![]() ![]() Oby tak dalej, trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Może dla Ciebie tzn Twojej skóry Yasminelle była jednak lepsza ? Z tego co pamiętam, niektórym to mija po kilku m-cach, niektórym niestety nie, inne od razu zmieniają antykoncepcję bo nie mogą wytrzymać. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
A co do negatywnych opinii na forach - ja mam taką teorię: taka już nasza natura, że wolimy narzekać, jak coś nam nie pasuje to o tym mówimy i piszemy, w naturalny sposób szukamy informacji i dzielimy się negatywami, a jak nam odpowiada to siedzimy cicho. Więc w Internecie na forach zawsze będzie więcej negatywnych opinii. Edytowane przez Annuar Czas edycji: 2011-11-30 o 07:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie, jak to jest z krwawieniem przy krążku? Pytanie do tych, które wcześniej stosowały tabletki, występuje wcześniej czy później niż przy tabletkach? Coś mi się kołacze w głowie, że ktoś pisał, że wcześniej, bo do końca przerwy się kończy, ale nie jestem pewna a teraz nie mogę tego znaleźć
![]() Dziś idę do mojego zaufanego gina po receptę i skierowanie na USG piersi to zapytam od razu jak jest z tymi kroplami żołądkowymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
dziękuje wszystkim za odp
![]() no cóż jestem w skrajnej depresji ![]() powalcze jeszcze mój dermatolog mówi, że tego typu zmiany mogą się utrzymywać do pół roku (minęły dopiero 2 msc ![]() jak narazie kilo tapety i rozpuszczone włosy |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Zainwestuj w dobry podkład
![]() Ja kiedyś miałam duże problemy z trądzikiem i leczyłam się dermatologicznie, więc doskonale Cię rozumiem ![]() Ogólnie trądziku jako takiego już nie mam, pojedyncze wypryski od czasu do czasu, ale wydaje mi się, że po prostu z niego wyrosłam ![]() Zgadzam się z Annuar, że częściej problemy mają te dziewczyny, ktorę nigdy kłopotu z cerą nie miały...i to dla nich chyba tym większa trauma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie nietypowe pytanie, czy rozmiar, długość członka partnera ma jakieś w znaczenie w odczuwaniu przez niego krążka? Czy to zupełnie niezależne od tego, jeden po prostu odczuwa, drugi nie? Jak to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to zależy głównie od kobiecej anatomii i tego jak krążek Ci się ułoży. On w ogóle trochę przesuwa się w zależności od etapu cyklu, więc raz może czuć, innym razem w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Konto usunięte
|
bez sensu zrobiłam miesięczną przerwę w stosowaniu nuva ring, z racji tego, że bez niego mam nieregularną @ i nie wiem kiedy ją dostanę. zatem czy jest możliwość włożenia nuva w dowolnym dniu cyklu? lub w dniu spodziewanej miesiączki ? czy w ogóle jest taka możliwość, a jeśli tak, czy trzeba tydzień się dodatkowo zabezpieczać? poradźcie.
dodam,ze ostatnio wkladalam NR 25.10, wyjalam 15.11 @ byla okolo 17.11, powinnam wlozyc 22.11 ale tego nie zrobilam Edytowane przez 6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 Czas edycji: 2011-11-30 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;30812964]bez sensu zrobiłam miesięczną przerwę w stosowaniu nuva ring, z racji tego, że bez niego mam nieregularną @ i nie wiem kiedy ją dostanę. zatem czy jest możliwość włożenia nuva w dowolnym dniu cyklu? lub w dniu spodziewanej miesiączki ? czy w ogóle jest taka możliwość, a jeśli tak, czy trzeba tydzień się dodatkowo zabezpieczać? poradźcie.
dodam,ze ostatnio wkladalam NR 25.10, wyjalam 15.11 @ byla okolo 17.11, powinnam wlozyc 22.11 ale tego nie zrobilam[/QUOTE] Nie ma takiej możliwości. Przeczytaj ulotkę. Albo pierwszego dnia cyklu, albo między 2 a 5 dniem. Dowolnie możesz włożyć tylko wtedy jeśli płynnie przechodzisz z innej antykoncepcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
okej ,tak też zrobię, tylko mam nadzieję,że dostanę nawet w miarę regularnie i nie wiem czy nawet małe krwawienie zalicza się jako pierwszy dzień @? bo jak odstawiłam,to różnie może być
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli partner jest dobrze obdarzony przez naturę to jest szansa,że popchnie krążek za daleko i potem nie będę mogła go wyjąć? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to już gdzieś kiedyś przeczytałam: "pochwa to nie jest studnia bez dna" ![]() ![]() ![]() Tak jak pisałam wcześniej, byłam dziś u swojego zaufanego ginekologa i pytałam o te krople żołądkowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.