Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-13, 22:06   #2251
kaśka333
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

Julitko Czarinka tak pisze bo.. myślę (wydaje mi się), że robi to z myślą o Tobie, wg mnie jesteś dla niej najważniejszą osobą na forum, nie raz jej pomogłaś (w sensie duchowym) poza forum. Nie jest to wymierzone w Janusza, absolutnie, a nie przyjechała do Ciebie, bo jest jej cholernie ciężko wyruszyć gdzieś z dwojgiem małych dzieci nie mając samochodu. Była w Polsce sama, więc ja ją doskonale rozumiem. Gdyby był Michał i autko to na 100% jestem pewna, że by Was odwiedziła. Nie chcę pisać za nią, ale ja takie wrażenie odnoszę, więc co mi tam- piszę.

A jeszcze tak odnośnie pisania sobie co myślimy, bo akurat taki temacik to podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Otóż łatwo nam pisać w miarę obiektywnie do Hadżików bo ich znamy oboje tak samo, tak samo ich lubimy i szanujemy. Łatwiej tu o obiektywizm. Natomiast jeśli chodzi o nas (laski, których faceci się nie udzielają) to ciężko czasem zająć dobre stanowisko w sprawie. Tak naprawdę znamy tylko sytuację z jednej strony, przedstawioną w większości tak, że to my jesteśmy pokrzywdzone (że się tak wyrażę). Rozumiemy siebie nawzajem i pocieszamy, ale chyba najważniejsze jest to, że nikt nikogo nie namawia do rozwodu, rozstania tylko próbuje namawiać do ratowania związku. Myślę, że w tym momencie możemy mówić o przyjaźni i wzajemnym zaufaniu... To bardzo ważne, przynajmniej dla mnie. Ja często pisałam o swoich problemach i akurat wiem, że Marcin w porządku nie był w opisywanych sytuacjach (no i tu przykład, że przedstawiamy sytuacje wskazujące na nas jako ofiary, heh), stąd Wasze uwagi. Ale z pewnością gdybym pisał o innych sprawach i o tym, że się chcę rozwieść to odciągałybyście mnie od tego pomysłu. Wiem o tym... No to tyle chciałam napisać, fajnie się tu z Wami gada

ALBUMIKI
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 22:25   #2252
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
Tylko 3 pytania do Czarinki (wiesz, że Cię uwielbiam i pamiętaj o tym ), w nawiązaniu do akcji pod kryptonimem "KOKOS" :

1. Ile razy zapraszałam Ciebie i Trolaski do nas?
2. Ile razy nas odwiedziliście?
3. Jak powinnam się czuć po udzieleniu odpowiedzi na 2 pierwsze pytania?
1. Szczerze mówiąc to nie wiem, ale na pewno kilka
2. Ani razu.
3. Hm... u mnie największą przeszkodą był brak transportu. Mimo że proponowałaś mi że Janusz po mnie przyjedzie, to jakoś dla nie byłoby przesadą zwalać Wam się na głowę z dwójką Trolli i do tego fatygować Janusza. Więc to troszkę inna sytucja od Waszej. Ale oczywiście masz prawo być rozczarowana i może być Ci przykro.
I wiesz że chodzi mi o marudząco-pierdzący stosunek Janusza do wszelakiego ruszania się z domu. Bo za każdym razem jest grupowe przekonywanie Janusza do spotkania.

I jeszcze jedno, nie tylko do Ciebie, ale do wszystkich. Dziewczyny ja naprawdę się nie zafocham jeśli mi napiszecie bym się przymknęła. Możecie mi napisać że jestem głupim, wstrętnym, wrednym gnomem z półprzymkniętym okiem i się nie obrażę- jeśli zasługuję na reprymendę to chylę głowę I jeśli się pomyliłam w swoich wywodach to Janusza przeproszę

[QUOTE=kaśka333;8208551] Łojojoj!!! A co tu takie zamieszanie?? Bicie, kopanie, kłótnie jakieś!!! [QUOTE]

O przepraszam, ja nikogo nie biję i nie kopię. A kłócę się chyba sama z sobą bo ani Janusza, ani Jutki (prawie), ani Synty

Cytat:
Napisane przez kaśka333 Pokaż wiadomość
A tak serio to...
Janusz jedźcie do Synty, bo:
1. Będziesz miał niepowtarzalną okazję zobaczyć gwiazdki przez lunetę za free! (chyba, że Synta ma lunetę na żetony)
2. Babochy wstrętne się od Ciebie odczepią.
3. Uśmiech na twarzach Twojej i Synty rodzinki jest...bezcenny
Szczególnie jeden

Cytat:
Komisyjnie zamykam temat
[B]
No chyba najwyższa pora. Także wszem i wobec obiecuję, że już się przymykam, coby bardziej nie psuć atmosfery na forum.

Cytat:
Czarinko 210 km to troszke za daleko jak na podróż autobusem, więc chyba zostaniemy przy Cambridge, ale to już ustalimy na miejscu, teraz najważniejsze to szczęśliwie dolecieć Popatrzę jeszcze na mapę, może w pobliżu jest jeszcze jakieś miasteczko, które oferuje atrakcje dla dzieci, no bo faktycznie lepiej byłoby się spotkać w miejscu, gdzie dzieciai by się czymś zainteresowały.
Tak właśnie przypuszczałam, że za daleko dla Was będzie. Może znajdziemy coś fajniejszego od Cambrige. Bo to jest ładne miasto, ale oprócz uniwersytetów nie ma tam nic godnego uwagi. Pozatym teraz są chyba wakacje (jeszcze, nie wiem kiedu w Anglii się kończą), więc wszystkie uniwersytety są zamknęte na ten okres. Także ja też poszukam czegoś ciekawszego A początek sierpnia Wam pasuje?
Buziaki dla Krystianka w śliwkę na czółku

Doczytałam posta Kasi (dzięki za wsparcie )
I nie pozostaje mi nic innego, ja podpisanie się pod Twoim postem
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 06:54   #2253
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

witajcie z ranca
agaG ale ci fajnie ze wytoczylas walke smokowitak trzymaj -tym bardziej ze juz sa efekty a Maluszek wcale tak nie rozpacza...Moj caly dzien potrafi biegac bez Gumiaka ale jak juz idzie pora drzemki albo spania to DAi szuka go po calym mieszkaniu....jak nie znajduje szybko to ryczy strasznie ,rozpacza az serce zal sciskawidok strasznyyy...
u nas ciagle pada-juz sobie podpatruje modne kalosze na Allegro ale cena mnie przygniata bo tansze kosztuja 69 zltylko ze sa PIEKNEw kwiatki

uciekam-franek sie domaga sniadania
o 6ej je butle (180)
o 8ej COS doroslego np kielbaske albo 2jajka
o11ej jogurt
o14ej obiadek
o17ej owoce (uwielbia brzoskwinie i potrafi zjesc dwie)
o 20ej butle kaszy (210)...

nie za duzo?????

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 08:10   #2254
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Witajcie po weekendzie

Od soboty strasznie boli mi głowa Miałam sporo roboty w domku, a wczoraj jeszcze byliśmy u Karola, takze nie miałam za bardzo czasu na forum Chyba wiecej nie wybieram sie w taka podróż sama z Emilką Trochę za dlugo sie jedzie, bo aż 3 godzinki nam zajęło. Poza tym Mała siedziała z tyłu i nie za bardzo miałam jak ją zabawiać Ale ogólnie fajnie spędziliśmy dzień

Wieczorem wrzucę jakieś zdjecia z wycieczki dzisiaj jestem troche zajeta, ale moze uda mi sie poczytać, co pisaliscie

Miłego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 08:35   #2255
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

basienka my z frankiem jechalismy do berlina ...8hzawsze we dwoje jechalismy maks 5 a z Malym,z przerwami,z jedzeniem,piciem itd to az 8ha mialam wraazenie ze jedziemy 3 dnii jeszcze franek nie z tych co w aucie odrazu zasypiaja...on nie lubi siedziec uwiazany do fotelika i nic nie zrobie.Jeszcze gdyby mógl brykac po aucie to moze...

Stary 2008-07-14, 08:41   #2256
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

witanko.

my dzis wstalismy o 7.00 (niech ktos mi odda mojego synka, ktory spal do 10.00 )

bylam juz w sklepie, bo nie mielismy pieczywa ani masla w domu

irek pojechal dzis do opola na szkolenie i wroci wieczorem, wiec caly dzien bede sama z witem, ktory wlasnie siedzi na balkonie i wyrzuca chrupki na trawe

basiu - fajnie ze udalo ci sie odwiedzic karola z emilką, ale ta podroz to jednak dluga, ja jechalam z witem do lubina, tez 3 godziny ale pociagiem, przez 1 godzine spal, pozniej byl w miare grzeczny, a ostatnia godzine siedzial w kabinie maszynisty, bo juz tak dokazywal, a tam mu sie podobalo,
no i niech ci ten bol glowy minie, a kysz a kysz

frania- mojvwito tyle nie je, rano po godzinie od obudzenia,czyli 10.00 - 11.00 je mleko ok.200ml, pozniej ok. 13.00 - czasem udamisie w niego wcisnac jogurcik, albo jakas mala kanapke, idzie spac ok. 13.00 - 14.00 (spi ok. 1h-1,5h) , wstaje je obiad ok. 16.00 troche zupy ewentulanie pare kęsow drugiego dania, ciezko jest mu wcisnac obiad, pozniej ok.18.00 je owoc, no i mleko przed spaniem(210ml) ok. 21.-21.30, wnocy nic nie je nic nie pije, czasem po obiedzie, jak malo zje, to udaje mi sie nakarmic go jakas kanapka, albo pasta jajeczna plus chlebek, albo nalesnik z dzemem, zalezy co mam

kazde dziecko jest inne, to i je inaczej, dlatego ciezko tu robic porownania, mysle ze je ladnie, a jak widacpo fotkach jest szczuplutki, wiec pewnie tyle mu wlasnie potrzeba,

spadam posprzatac troche chalupe

do pozniej, milego poniedzialku
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 09:01   #2257
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

wisniowysad frani nie je-on po prostu ZREjak tylko widzi ze my cos podjadamy to on tez chce,do tego jakis herbatnik albo sucharek...zawsze cos mu babcia podrzuci miedzy posilkami a wcale nie trzeba go dlugo prosic zeby wzialsama nie wiem gdzie on to wszystko miesci bo szczypiorek z niego niesamowity...czasami sie smieje ze jeszcze troche a bede musiala wziac kredyt na wykarmienie mojego synka

Stary 2008-07-14, 09:03   #2258
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Witamy!
Ja na chwilke przywitac sie zaraz spadamy na zakupy.

Marta,wspolczuje przezyc z Witkiem na wyjezdzie,wierze ze sie umeczylas.Dobrze,ze w tej chwili Maly "zaczyna byc soba".On tez sie pewnie tam umeczyl nieziemsko...Calusy dla Ciebie i dla Wita!

Kasiu,dzieki!Jak Ty cos wytlumaczysz to nie ma bata-musi sie udac (efekty ponizej).Musze tylko Isiowy suwaczek zmienic,bo wczoraj zauwazylam,ze ten,ktory mamy byl tylko do ukonczenia roku (alem spostrzegawcza).
Buziaki dla Krystianka w sliwke na czole

Julitko,mam nadzieje,ze juz po burzy i ze dzis troche Was poczytamy.Zar az poogladam nowe fotki.

Basiu,no to czekamy na fotki z odwiedzin u Karola.My tez pojedziemy jakies 4 godz.na lotnisko do Malagi i tez sie troche obawiam jak to bedzie,a pozniej jeszcze nas czeka ponad 3-godzinny lot (zastanawiam sie jak Maly wysiedzi te 3h u mnie na kolanach-na pewno beda cyrki),no a pozniej jeszcze prawie 4h z Berlina do mnie do miejscowosci...to sobie pojezdzimy.Ta trasa z Berlina to juz w nocy wiec mam nadzieje,ze Maly bedzie spal.
Przesylam pozytywne fluidy zeby glowa przestala bolec

Koncze i zmykam,jeszcze tylko na zdjecia zerkne i lecimy,bo zaraz bedzie tak goraco,ze nie wiem jak sie z zakupami do domu doczlapiemy

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 10:04   #2259
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Witam
Esti.

Pewnie Cię rozbawię ale na fotkach Córa wygląda jak chłopiec. Poważnie . Może to przez krótkie włoski, może budowa buzi , sam nie wiem. Zerknij ta tą trzecią forkę, toć to Opczyk jak nic. Nie przejmuj się, ludzie często mnie pytają czy To małe w wózku to córa czy syn.
Pewnie przez te „złote loczki” nie są pewni.
Faktycznie Julia nóżki ma tak talara, długaśne.

Franiu
Też chętnie bym ściął kubełki Synkowi ale szkoda mi tych jego loków. W sumie rozum powinien wziąć górę i należało by troszkę synka podciąć bo bardzo mu się przez owe loki
główka poci.
Na pewno nie zetnę Miśkowi na 1mm, dla mnie to zbyt krótko. Wprawdzie to wielka wygoda przy myciu no i malcowi chłodniej ale nie lubię „jeżyków”.
Siateczkę na balustradzie założyliście specjalnie z myślą o „latających „zabawakch czy już taka była ??

KasiuL
Makabrycznie zabrzmiała ta przygoda Nikusia. Uściskaj tego Wiercipiętka ode mnie.
Miś jeszcze 3 dni temu miał dwa sińce na policzkach. Dwa razy uderzył się o oparcie fotela gdy na niego wchodził.
Teraz ma już tylko jeden ,z lewej strony.
Już nie pamiętam o co się Synek uderzył ale też Mu krewka poszła z dziąsła.
Na szczęście dzieci szybko zapominają o takich wypadkach.
Ucałuj Szkraba.

Ana
Ty druga co Horrory tu piszesz . Mam na myśli oczywiście noże. Oczyma duszy to widzę i dreszcze mnie przechodzą. Kup szybciorem zabezpieczenia na szuflady bo inaczej Dupsko Ci złoję.. Jula bardzo pilnje aby Miś nawet z długopisem nie chodził po pokoju. W zasadzie nie pozwalamy mu na noszenie niczego gdy biega w mieszkaniu. Jesteśmy trochę przewrażliwieni na tym punkcie. Nawet od ławy jest „odganiany” bo wielokrotnie miał z nią bliskie spotkanie.
Fotel o którym pisałem wcześniej ma już położoną kapę w poprzek tak aby zasłoniła te cholerne poręcze.

Wsienko
Łojacie ale miałaś „wczasy”. Pewnie nie prędko wybierzesz się tam pomownie. No chyba że z TŻ-tem coby Witto nie tęsknił.

Na razie skończę bo ludziska się złażą a jeszcze mam słowo do Czarny

Czarinko
Zapewne pojedziemy do Synty jeśli nic nie stanie na przeszkodzie ale od początku

Powiem Ci szczerze Janusz, że jak napisałeś o tym, jak zamierzasz spędzić urlop (praca w ogródku i przy aucie), to ręka mnie zaswędziała

Przeanalizuj sobie nasz „dzień”. Przyjdzie Ci to z łatwością bo oboje piszemy więc łatwo wyłowisz układ zajęć. Zauważ że ja piszę tylko w czasie pracy. Sporadycznie coś skrobnę wieczorkiem a dlaczego ? ! Bo po godzinie 16 nie mam na to czasu. Można przyjąć że od 17 do 21 zajmuję się Michałkiem. Owszem Jula Go czasem przewinie, posiedzi przy piaskownicy gdy muszę do kibelka ale generalnie to jest Mój czas opieki. Z reguły Michałek zasypia około 21 więc sama widzisz że na jakiekolwiek prace nie starcza mi dnia.
Domek to nie tylko sprzątanie w środku ale również całe „obejście”. Trawnik wymaga koszenia, chodniki pielenia, krzewy też trzeba strzyc. Przydała by się renowacja płotu, trzeba wyrównać trawnik bo jest wiele dołków przez które Malec się przewraca. Trzeba coś zrobić z kamieniami którymi jest obłożona ziemia wokół domu bo się poluzowały a Miś często zapędza się w te rejony. Nie wszystko da się zrobić mając Brzdąca obok.

Wiem że są tacy dla których samochód jak jeździ to już dobrze. Niestety to jest tylko maszyna która podlega regułom starzenia. Nie stać mnie na jeżdżenie z byle bzdetem do fachowców bo sporo umiem sam zrobić ale na to muszę mieć czas. Pewnie że mogę to robić gdy Michaś zaśnie ale ja też bywam zmęczony. Wstaję wcześniej niż Jula a kładziemy się mniej więcej o tej samej porze.
Tak dla nakreślanie sytuacji chcę dla zwiększenia bezpieczeństwa wymienić klocki hamulcowe, powinienem wymienić płyn chłodniczy, zrobić przegląd klimatyzacji aby grzyby nie zaszkodziły Maluchowi.
Teraz zapytam Cie, kiedy mam to wszystko zrobić jak nie podczas urlopu. ??
Są sprawy które wymagają nie tyle nakładów finansowych co czasu a z tym u mnie cienko.

skoro tak ładnie prosicie (mówię tu o Tobie i Jutce) to niech juz Wam będzie, znajcie moje dobre serce." Mam nadzieję że się mylę, bo to byłoby po prostu podłe.

Mylisz się. Mam taki dziwny charakter i im dłużej się mnie naciska tym gorzej. Jeśli do czegoś nie jestem przekonany to nikt nie jest w stanie tego zrobić.
Jula o tym wie i dobrze robi że mnie nie gnębi tematem.
Ja wiem że łatwo jest rzucić hasło „jedziemy”. Owszem można „z marszu” pojechać w trasę 60-100 km. Tu jest mowa o trasie 270 km czyli jakieś 4,5 h jazdy. Miś jeszcze nigdy nie jechał tak długo. To już nie jest dziecko które prześpi połowę trasy. Pewnie wyjdziemy zaraz po śniadanku a to oznacza że przez całą drogę Synek będzie bardzo aktywny a 4 godziny w foteliku będą Go męczyć i nudzić.
Sprawa wizyty wypłnęła w momencie gdy paliła się już „kontrolka” na koncie dlatego dosyć sceptycznie podszedłem do tematu. Teraz jest już nieco lepiej i myślę że będziemy mogli z Syntą już konkretnie rozmawiać o termie.

Ale strasznie irytuje mnie Jego jedna cecha- "pierdzenie w fotel", wiecie co mam na myśli.

Nie wiem co masz na myśli. Jeśli wszystko przeczytałaś to już wiesz że takie zjawisko u mnie nie występuje.
Mam po prostu sporo do zrobienia. Czy mi się to uda nie wiem.
Wiem tylko tyle że przy takim dziecku ciężko jest zaplanować nawet następny dzień bo nigdy nie wiadomo co wypadnie a to co mam w planach do zrobienia samo się nie wykona.

Edytowane przez Hadżi
Czas edycji: 2008-07-14 o 13:38
Hadżi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 10:11   #2260
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

hadżi siateczke zalozylismy bo raczej by mi sie nie chcialo leciec na dól z czwartego pietra za np pileczkano i ciut bezpieczniej jest...

co do wloskow-przeciez to TYLKO wloskiodrosna...a jaka tak wygolona główeczka jest przyjemna w dotykumiodzio:c mok:

Stary 2008-07-14, 10:13   #2261
kaśka333
Zadomowienie

Martuś pocieszę Cię, bo Krystianek od jakiegoś czasu wstaje maksymalnie o 6, dzis wstał o 5, wczoraj też. Chodzę cały dzień śnięta, bo niby potem sie zdrzemnę jak on śpi, ale to nie to samo co przespać się do, choćby, 8 (marzenie)

Franka ciesz się, że Franio tak ładnie je. Lepiej jak je niż jakbyś miała w niego wmuszać Mój pączek też ma nieziemski apetyt, ale ja sie z tego cieszę. Poza tym staram się nie dawać mu słodyczy.

Basiu wiem coś o bólu głowy, bo mnie też teraz dwa dni bolała. Może to ciśnienie

Ana
brawo

ALBUMIKI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 10:26   #2262
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

kaska333 ja tez walcze z moja mam o slodycze tzn zeby mu nie dawalanajgorsze jest to ze teraz jak pojde do pracy to nie bede miala nad tym zadnej kontroli...echhhh...rozpu sci mi Dzieciaka

plusem calej sprawy jest to ze moj franek bardziej da sobie pociac łapke za owoce niz za ciastkaowoce uwielbiaw kazdej postaci i w kazdej ilosci-juz nie raz w sklepie zjadal brudnejabluszko jeszcze zanim doszlismy do kasy....masakra z tym moim Smrodzikiem

Stary 2008-07-14, 12:45   #2263
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

cos widze ze po wypowiedzi hadziego dziewczyny boją sie chyba pisac

moj tz z checia jezdzilby zawsze i wszedzie, ale jest jeden warunek nie do rodziny!!!! czy to mojej czy jego, po obcych moze jezdzic, wczasy i takie tam,ale jak mamy jechac gdzies do rodziny to jest chory

no i kasa, a raczej jej zbyt mala ilosc, niestety to tez narazie nas ogranicza, ale mam nadzieje ze jak pojde do pracy to czesciej bedziemy ruszac tylki z domu

nawet mu nie mowie ze wy tu wszyscy na forum dla mnie jak rodzina, bo nie bedzie chcial jechac na spotkanie jak bedzie okazja
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 12:54   #2264
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Możecie mi napisać że jestem głupim, wstrętnym, wrednym gnomem z półprzymkniętym okiem
Noooooooooooo wreszcie trochę humoru na forum Czarinka jesteś wielka
Jeśli o wyjazdy i przyjazdy chodzi (Wasze, nasze....), to chyba nie można "odmów" traktować zbyt osobiście, bo to bez sensu Ja rozumiałam Twoje odmowy, Synta pewnie też nie obrazi się na nas jak nie przyjedziemy, tylko zrozumie (choć wyjazd jest już prawie pewien więc nie będzie powodu ) Nie zawsze mamy to czego chcemy, nie zawsze okoliczności pozwalają nam na realizację planów i kuniec Takie życie
Czekam z utęsknieniem na zdjęcia mojej synowej i jej braciszka Mamusia i Tatuś w swoim nowym domku też by się przydali

Kasia333

Frania ale żeście się wycierpieli w tym szpitalu Dobrze, że to już historia. Oby nigdy więcej

Reszta wieczorkiem (jak burzy nie będzie). Teraz się muszę trochę ogarnąć bo z tatą do jego adwokatki jedziemy na konsultacje.
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 12:55   #2265
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

a czemu nie do rodziny:confuse d:

Stary 2008-07-14, 13:14   #2266
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez Wisniowysad Pokaż wiadomość
nawet mu nie mowie ze wy tu wszyscy na forum dla mnie jak rodzina, bo nie bedzie chcial jechac na spotkanie jak bedzie okazja
ja czuję się zaszczycona A odczucia mam takie same
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Stary 2008-07-14, 13:26   #2267
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
Napisane przez Wisniowysad Pokaż wiadomość
cos widze ze po wypowiedzi hadziego dziewczyny boją sie chyba pisac
A czego się boją . Napisałem może dosyć surowo no ale Czarina mi lekko ciśnienie podniosła wczoraj. ( bo wczoraj przeczytałem posta).
Dziś starałem się konstruktywnie przedstawić sytuację, podałem suche fakty aby choć w części zrozumiała że nie wszystko można załatwić na "halo".
Troszkę za stary jestem aby godzić się na pewne zarzuty bez mrugnięcia okiem.
Mam nadzieję że Czarina mnie zrozumie.

I zamykam już temat !

pzdr

Wisienko
Jestem Zaszczycony
Stary 2008-07-14, 13:34   #2268
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

hadżi nie mów ześ STARY bo moj maz jest tylko OCIUPINKE mlodszy od ciebiej akbyscie chcieli o cos spytac to zaznacze ze MILOSC nie patrzy w metryke

Stary 2008-07-14, 13:46   #2269
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Cytat:
Napisane przez Franka2007 Pokaż wiadomość
hadżi nie mów ześ STARY bo moj maz jest tylko OCIUPINKE mlodszy od ciebiej akbyscie chcieli o cos spytac to zaznacze ze MILOSC nie patrzy w metryke
Zgadzam się

Pisząc Stary ...............a nie nie, już zamknąłem Tamten temat
Stary 2008-07-14, 16:00   #2270
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Hadzi,i bardzo dobrze (ze zamknales temat).Ja tam i tak Cie podziwiam,ze po pracy tak dzielnie zajmujesz sie Misiem.Jestem z Ciebie dumna i tyle!
Wczesniej wychwalilam Cie pod niebiosa i post poszedl w kosmos,napisze tylko,ze uwazam Cie za super faceta i ze razem z Julitka tworzycie wspaniala pare,tak fajnie sie uzupelniacie.Tylko przyklad z Was brac

Julitko,foty obejrzalam i jestem zachwycona Twoja figura-jakie Ty masz zgrabne nogi-szok! Tez bym takie chciala a nie te moje "iksy"...no coz,nie mozna miec wszystkiego
Mis jak zwykle cudowny-wymiata!!! Fotka Hadziego jednak,jak dla mnie,NUMBER ONE! (czy jak tam to sie pisze)

Martusia,dzieki! ja z Wami mam to samo-nic dodac,nic ujac

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 20:12   #2271
kaśka333
Zadomowienie

Julitko Misiu jest śliczny Pisałam to 100 razy ale napiszę jeszcze raz. Świetne zdjęcia, no i zgadzam się z Aną, ale masz zgrabne nogi. Ja chodzę tylko w spodniach bo mam grube łydki i w ogóle brzydkie nogi.

Ja chyba teraz ograniczę się do czytania, bo zaczynam powoli się pakować

ALBUMIKI
Stary 2008-07-14, 20:31   #2272
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez Ana2 Pokaż wiadomość
Hadzi,Ja tam i tak Cie podziwiam,ze po pracy tak dzielnie zajmujesz sie Misiem.Jestem z Ciebie dumna i tyle!
Anusia co Ty godosz? co Ty godosz? Toć rozbisurmanisz mi chopa

Za resztę dzia choć wprowadziłabym do Twojej oceny kilka korekt

Masz już zabezpieczenia do szuflad? A jak tam Twoje "guziołki" - sprawdzał je już jakiś lekarz?

Jakbyście nie wiedziały, to są dość duże przeceny w CCC Sandałki dla naszych maluszków po 19,90 i po 9,90 (Gufo). Ale dla nas też buciki letnie w korzystnych cenach
Kupiłam dziś Miśkowi taki mały kubeczek treningowy do picia z miękkim ustnikiem. Załapał od razu o co biega Nie tak jak ze słomką A jak mu się podobał Szukałam teraz na allegro żeby pokazać ale nie znalazłam
Kupiłam mu też w Auchan taki letni komplecik (koszulka i spodenki), który po przecenie "letniej" kosztował 7zł. i dodatkowo jako gratis była płyta z piosenkami dla dzieci. I ja tego pojąć nie mogę - jak takie coś się sprzedawcy opłaca? Ubranko jest z takiej całkiem sensownej bawełenki, średnio grubej; płyta całkiem - całkiem więc gdzie jest zysk sprzedawcy przy cenie 7zł?

Stary 2008-07-14, 20:34   #2273
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Julitko Misiu jest śliczny Pisałam to 100 razy ale napiszę jeszcze raz. Świetne zdjęcia, no i zgadzam się z Aną, ale masz zgrabne nogi. Ja chodzę tylko w spodniach bo mam grube łydki i w ogóle brzydkie nogi.

Ja chyba teraz ograniczę się do czytania, bo zaczynam powoli się pakować
Katerinko Pakować się chyba nie będziesz cały czas Nie opuszczaj nas (forumowo oczywiście) Pisz, pisz O której i kiedy wyjeżdżacie z domku? Ależ Ci zazdroszczę spotkania z Czarinką

noszszszsz, kurza stopa - sama z sobą gadać mam

Kasieńko - już nie kojarzę tego zdjęcia ale w całej mojej niedoskonałości faktycznie "kopyta" mam proste No ale reszta Cieszcie się, że nie wkleiłam do albumu zdjęć, na których się schylam Brzuchol tarza się po ziemii Koszmar - ile mi skóry zwisa A doooopsko Matko kokana (jak mówi mój kolega ) Koszmar

Nieeeeeeee, no ja Was zamorduję jest tam kto????? Już 3 raz edytuje ten sam post

Mam porzeczko-agrest w ogródku, który spada mi już z krzaka Co mogę z niego dla Miśka na zimę zrobić?

Edytowane przez Atiluj
Czas edycji: 2008-07-14 o 21:03
Stary 2008-07-14, 21:00   #2274
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

ja tez mam brzuchol:jupi :ja tez

Stary 2008-07-14, 21:05   #2275
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
ja tez mam brzuchol:jupi :ja tez
OK, Frania ale mojego i tak nie przebijesz Załączam "nowy" album z jednym zdjęciem Niech mnie któraś w zwisie pokona

Stary 2008-07-14, 21:06   #2276
kaśka333
Zadomowienie

Julitko wyjeżdżamy w piątek, z domu o 6, a lot mam o 10 z minutami. A brzuch to i ja mam kobitki, na zdjęciach nie widać, ale jak popatrzę w lustro to mi się na wymioty zbiera A ćwiczyć się nie chce Jak zajrzę do Was w czwartek to pewnie dopiero w niedzielę, bo w piątek i sobotę będziemy się "witać" .

ALBUMIKI
Stary 2008-07-14, 21:13   #2277
kaśka333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość

Mam porzeczko-agrest w ogródku, który spada mi już z krzaka Co mogę z niego dla Miśka na zimę zrobić?
Moja mama robiła galaretkę w słoiczkach z czarnej porzeczki, ale nie wiem jak. Może w necie znadziesz przepis? Z agrestu i porzeczki są dobre galaretki bo mają dużo pektyny

Pierwszy lepszy przepis z google:

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis10134.html

Ten chyba będzie lepszy, bo coś mi tak świta w głowie, że mama mówiła o zachowanych witaminach, bo tylko tyle ich ucieka co podczas pasteryzacji w słoiczkach. Taką galaretkę możesz dawać potem Miśkowi do jogurciku naturalnego Samo zdrowie:

http://www.wikikuchnia.org/wiki/Gala...czek_na_surowo

ALBUMIKI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 21:17   #2278
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

nie doszukalam sie brzucha ani zdjeciaalbum U babci z 12ego lipca???

mi tez sie nie chce cwiczycmatkooo czyzby to lenistwofigura SAMA sie nie zrobia szkoda....

mi to ani sex nie pomaga ani calodzienne latanie za frankiemNIC...ostat nio sobie utrudniam celowo prace bo myje podłoge szmata na kolanachzawsze to jakis wysilek,nie?

dobranoc Wam:ziewa m:

Stary 2008-07-14, 21:23   #2279
kaśka333
Zadomowienie

Julitko tak czytam te przepisy i chyba mi się przypomniało jak mama to robiła. Surowe owoce przecierała mocno przez sito, do tego dawała cukier, wlewala do słoików i pasteryzowała. Ale cukru to nie wiem ile, chyba tak jak w tych przepisach, kilo cukru na kilo owoców (przed przetarciem). Nie spytam jej bo jest na wycieczce

A tak w ogóle to gdzieś Ty uciekła??? Miałaś zdjęcie do albumu wrzucić i zwiałaś

ALBUMIKI
Stary 2008-07-14, 21:32   #2280
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
nie doszukalam sie brzucha ani zdjeciaalbum U babci z 12ego lipca???

mi tez sie nie chce cwiczycmatkooo czyzby to lenistwofigura SAMA sie nie zrobia szkoda....

mi to ani sex nie pomaga ani calodzienne latanie za frankiemNIC...ostat nio sobie utrudniam celowo prace bo myje podłoge szmata na kolanachzawsze to jakis wysilek,nie?

dobranoc Wam:ziewa m:
Łojjj Frania kiepsko szukasz Albumik jednozdjęciowy only mój ben
U mnie sex też nie pomaga

Kasia333 dzia

Łojjj, aż sama sprawdziłam Jest albumik "grawitacja działa" i tam mój "zwis" widać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości