|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Wydaje mi sie ze jak pokasluje rano to moze masz suche powietrze i przez to ma rankiem sucho w gardelku i ja drapie. Przynajmniej jak ja mam sucho to mi takie drapanie dokucza i tez kaszle ![]() to ja nie bede probowac tego lukru z glukoza ![]() a w sumie chcialam, bo mam cale opakowanie. nie no, chlopaki sa przesliczne!!! ![]() Karola zasypia pomiedzy 19 a 20 najczesciej i budzi sie na jedzonko ok 4-5 czasem wczesniej. Wiec spi ciurkiem ok 8h ![]() ![]() co do ciast lukrow itp Ja szukam fanego przepisu na cos czekoladowego i jak na razie mam na oku: ciasto czekoladowe z musem http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html puding czekoladowy http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...y/przepis.html Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-02-12 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Ja tylko z szybkim pytaniem. Niobe podaj prosze przepis na mase solna z ktorej robilas odciski.
Szpital nas ominal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zadomowienie
|
nelijka - super że szpital was ominął.
masa solna https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1781 Niobe - ten puding wygląda fajnie, a co do tego ciasta z musem to ja bym surowych jajek nie ryzykowała zwłaszcza karmiąc piersia |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ladyM śliczne te twoje chlopaki !!! a w tych czerwono-szarych ciuszkach to juz wymiatają
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mnie kusiiii... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No szpital nas ominal na cale szczescie. Mala pokasluje nadal, ale plucka sa ok, gardlo czyste no i po odstawieniu antybiotyku wszystko (kupki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lady M jestes wielka a chlopaki cudne. Widze ze w lapkach smigaja ![]() ![]() Salomea jezeli kaszalek jest tylko rano to albo suche powietrze, albo po nocy musi sobie odkaszlnac, a ze nie potrafi to pokasluje ![]() Pozdrawiam mamuski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
Lady M. chłopaki cudne. Podziwiam Cię Mamuśka - tak jak dziewczyny piszą - przy jednym czasem ciężko a co dopiero przy dwójce
![]() Nie wspomnę już o ósemce (program o którym pisała scorpionec) Jeśli chodzi o kaszel to jeśli nie ma temperaturki, katarku i innych dziwnych objawów to wydaje mi się, że dziecko musiało się zachłysnąć. Mój mały tż tak miał kilka razy a ja wtedy truchlałam. Na szczęście zdarzyło mu się to tylko kilka razy rano i w nic innego się nie przerodziło więc wiem, że to nie kaszel. Co do spania w nocy. Powiedzcie mi jak Wy to robicie, że Wasze maluchy śpią po tyle godzin i usypiaja tak wcześnie?? Mój po kąpieli to wcale nie ma ochoty na spanie. Kąpiemy między 21 a 22. A on chodzi spać między 23 a 24. I wstaje ok. 2-3 później 5-6 a później ok. 8. I co z tym robić?? Może jeszcze poczekać i samo mu sie wyreguluje na dłuższe spanie?? Zastanawiam się też czy nie męcza go bączki, które go rozbudzają. Bez w zględu na to czy dostaje wodę koperkową czy nie wieczorem, scenariusz jest ten sam. Macie jakiś pomysł?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() cały dzień bez kompa byłam ![]() na szczęście mały dziś grzeczniutki, nic dziś w domu nie zrobiłam, cały dzionek bawiłam się z synkiem ![]() katakumba życzę miłej podróży, jak długo będziecie leciały? trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Lady M, nie mogę się napatrzeć na Twoich synków, jacy oni są piękni!!! Pokazałam mężowi, on zawsze marzył o bliźniakach ![]() ![]() Salomea1 tak jak dziewczyny napisały, skoro dziecię pokasłuje tylko raz po raz to nie ma powodu do niepokoju, jak by coś poważniejszego się działo, to na pewno byś zauważyła. Mój synek też czasem sobie zakaszle, ale dzieje się to sporadycznie, więc myślę, że jest ok ![]() nelijka tak się cieszę, że obyło się bez szpitala ![]() ![]() Gosiaczek nie martw się, na pewno wkrótce Wam się unormują nocki i też maluszek będzie więcej godzin spał ![]() scorpionec ja pisałam o basenie, że wybieramy się w środę. Trochę zaczęłam się nad tym zastanawiać ze względu na pogodę i dużą ilość zachorowań wokoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
lisey jestem pod wrażeniem urody Twojego synka!!!! Obejrzałam zdjęcia i co nieco poczytałam
![]() ![]() ja niestety nie zmobilizowałam się jeszcze żeby cokolwiek wkleić czy napisać ![]() śpicie mamuśki? buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki Dziewczynki za wszystkie miłe słowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas problem jest taki że Kasia bardzo mało śpi w dzień, przeważnie raz 2-3 godziny. Dlatego tak ładnie śpi w nocy. Poza tym przed kąpielą staramy się maksymalnie ją zmęczyć, tj. mata + piosenki + tańce. Jak zaczyna trzeć oczka i nie daje się już rozweselić to znak że czas na kąpiel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
my mala kąpiemy ok 20.. zasypia przed 22...
ale jak byla mlodsza szalala do 23-24 ![]() budze ja przed 9 rano by o 9 nakarmić, potem je o 12,15,18 i ok 20.40 po kąpieli.. w dzień spi malo bo ok11 ,14, i po południu po ok 40 min.. (w tym jedna z tych drzemek to spacer) przed kąpiela ok 20 min lezymy z gołą pupą (mala to uwielia) na kocyku i sie bawimy..przewracamy na boczki i brzuszek (ja ja turlam) więc też troche jest zmęczona.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak wogole to witam wszystkich. Nadrabiam zaleglosci w czytaniu ![]() ![]() Trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karola co 2h czyli najmniej je w ciagu doby 7 razy - jak nie wychodzimy na spacer to 8-9 razy No i jak nie wychodzimy to drzemka co 2,5h mniej wiecej jest jakas - czasem krotsza czasem dluzsza jak wychodzimy to jedna ok 10, potem spacer ok 2 h miedzy 12-15, i kolejna drzemka ok 16-17 kapanie ok 18,30 i spanko po 19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() widzę że znowu sporo naskrobałyście ![]() ![]() a teraz pochwalę się że wczoraj udało mi się sprzedać moją ślubną sukienkę ![]() ![]() ![]() co do pieluszek to jestem w szoku że już na 4 przechodzicie bo ja dzisiaj pierwszy dzień 3 używam ![]() jeśli chodzi o ten kaszel to mój ma tak jak piszecie że się dzieciaczki ślinką zachłysną on często pakuje sobie rączki do buźki a później się krztusi jeśłi chodzi o spanie to mój mały jest kąpany ok 19 o 20.30 idzie spać ( wcześniej wisi na cyckach raz jeden raz drugi heheh)i budzi się na mleczko tak 4-5 i śpi później tak do ok 9 ale zawsze przed kąpielą jest intensywna zabawa więc mały jest bardzo zmęćzony ![]() ![]() nelijka super że malutka w domku ![]() LadyM twoje chłopaki to niezłe przystojniaczki ! podziwiam Cię że tak dobrze sobie radzisz! super z Ciebie mamusia!!!!!!!!! zapomniałam Wam jeszcze napisać że w niedziele mamy chrzciny Igorka ![]() ![]() Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-02-13 o 10:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, sorki że się nie udzielam ale mała nadal chora i marudna. Wczoraj na kontroli lekarka powiedziała, że to sukces że mała nie poszła do szpitala, ale i tak poprawa jest mała i po tygodniu choroby dostała antybiotyk. Czyli oprócz antybiotyku dostaje dziennie 4 czopki, 2 rodzaje syropu po dwa razy i dwa rodzaje kropli do nosa też po dwa razy. Strasznie przy tym wszystkim płacze. W dodatku od tych czopków odparzyła jej się dupcia, aż ma takie krosteczki, lekarka uprzedzała, ze one szczypią. Jest mi jej strasznie szkoda, a jak tak upina buźkę w podkówkę i płacze to ja płaczę razem z nią. W dodatku nie chce jeść zni pić. Wczoraj w ciągu całej doby wypiła 200ml. No i odkąd jest chora, czyli 9 dni nie chce mi jeść z piersi, bo nie może oddychać przez ten głupi katar i mam malutko pokarmu, a tak bardzo walczyłam o ten pokarm.
Sorki, że tak smęcę, ale mam doła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dodam ze kazde dzieciatko jest sliczne,ale nieskromnie powiem,ze mlody to mister uniwersum ![]() Cytat:
smec ile wlezie,po to tu jestesmy ![]() bardzo mi przykro,ze tak musicie sie meczyc i przechodzic przez to,ale napewno niedlugo bedzie juz lepiej,trzymam kciuki i tule was wirtualnie ![]() bardzo,mi przykro z powodu choroby malutkiej ja tez posmece,mam mega migrene,od wczoraj wieczorem,ulzylo troszke od 5 rano i jest lzejsza ale oglonie masakra ![]() ![]()
![]() |
#2268 |
Zadomowienie
|
kurcze Karola nadal nie chce jesc z butelki
probowalam wczoraj i dzisiaj z butelki canpolu, aventu, tommee tippe i z zadnej jej nei pasuje niby otwiera buzke, ale jak poczuje, ze to smok to sie krzywi i wypycha jezyczkiem a na pewno jest glodna nie wiecie czy mozna kupic same takie jakby ustniki niekapki, zeby butelke przerobic na niekapek? moze z niekapka by pila juz sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zadomowienie
|
niobe nie wiem co ci doradzic,mlody nie mial problemow ze ssaniem z butli,dlatego tez mielismy problemy z cycorkami,bo raz wolal flache bo latwiej 2 sytki za male i musial sie napracowac
moze nakladdki sprobuj na poczatku na piersi i to cos da? Karola sie przyzwyczai ze to mleczko to samo,przytul ja mocno,tak jak przy cycorku i butla w ruch,nie dawaj jej na poczatku dystansu,moze te nakladni pomoga edit,na niekapki chyba za wczesnie,moze sie dlawic,bo za szybko leci z nich
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-02-13 o 12:53 Powód: :) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
LadyM wielki szacunek ![]() A ja przed chwilą przeczytałam sobie taki oto artykuł http://dziecko.onet.pl/13120,5,9,kar...2,artykul.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
LadyM, Twoje chłopaki sa tak cudne, że tylko je sciskac i ściskac
![]() ![]() ![]() Moja Emilka tez nie chce pic z butli,próbowałam już dwóch rodzajów smoczków. Musze ją jakos dopajac,bo ciągle jest na buzi żółta.Wczoraj byłam z nią na pobraniu krwi (tym razem poszłam prywatnie do szpitala dziecęcego). Wszystko trwało może 2 min i Emilka nawet sie nie obudziła,czekamy teraz na wyniki ![]() poisone, bidulko współczuje Wam bardzo. Wiem,jak bardzo katarek przeszkadza maluszkom. Trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Lady M! Ja też podziwiam Cię normalnie. Nie wiem, jak Ty to robisz, bo ja z jednym szkrabem jestem czasem umordowana... Wielki szacunek!
W środę po raz kolejny ważyliśmy Mikołaja. I tym razem przybrał i to nawet nieźle - ponad 250 gram. Czy możecie mi napisać ile Wasze dzieciaczki ważyły po 8 tygodniu? Albo ewentualnie mógłby mi ktoś wyłożyć (albo wstawić jakiegoś pomocnego linka) ile w którym tygodniu dziecko powinno ważyć? Jakoś nie łapię się w tych centylach... ![]() ![]() Buziaki! ![]()
#2273 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Tak mnie boli kręgosłup, że już nie daję rady ![]() poisone duuuuuuuużo zdrówka dla Twojego dzieciątka!!!! tola Ty walczysz, a ja się trochę poddałam ![]() ![]() Życzę Ci wytrwałości Kochana!! Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało i żeby nie była potrzebna butla. Bardzo mi smutno dziś, ośmiomiesięczna córeczka mojej przyjaciółki wylądowała w szpitalu, ma zapalenie płuc ![]() Trzymajcie się cieplutko i nie dajcie się chorobie!! buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
Paula Szyszka to super, że malutki zdrowiutki
![]() lisey ponoć na ból głowy pomaga kawa z cytryną, no ale nie wiem, czy na taki migrenowy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
LadyM, sliczni faceci Ci rosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() buziaki moje Miłe, jesteście kochane, że tak mnie chwalicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Drobcia, Gosiaczek! Dzięki za dobre słowo, nawet nie wiecie, ile to dla mnie znaczy, bo w najbliższym otoczeniu czasem człowiek jest zupełnie nierozumiany... Drobcia widzę, że scenariusz taki jak u mnie, ale na razie butli nie podałam. Zobaczymy, co będzie dalej. Gosiaczek! Piję dużo wody i co najmniej 3 herbatki laktacyjne dziennie. No i czasami na wieczor piwo karmi. Trochę pomaga. Buziaki!
![]()
#2279 |
Raczkowanie
|
Ja tak szybciorem poki mala z dziadkeim spaceruje
![]() Niobe ja mam butelke canpolu ale z serii lovi i bardzo sobie chwale. Sprobuj Karolince troszke wkapac tego mleczka zeby wiedziala ze to nie smok i ze bedzie lecialo ![]() Szkoda ze macie problemy z karmieniem piersia 3mam kciuki aby bylo lepiej. Szkoda ze my musielismy sztucznie... Co mam zrobic aby moje dziecko spalo dluzej? Czasem budzi sie o 4 na jedzonko i juz jest wyspana (nawet jesli wieczorem ja pozniej polozymy spac) i zasypia znowu po zabawie i kolejnym jedzonku czyli po okolo 3 godz. ![]() A wogole to wynalazlam dla dziecka nowa zabawke. Normalnie u nas kapiel wyglada tak ze dopoki jest mala w wodzie to oki, ale jak zaczyna sie wycieranie itd to jakby ja ktos ze skory obdzieral. No i ostatnio tz zaczal ja wycierac a ona w krzyk, a ze mialam pod reka takie kolko do wieszania skarpet to zaczelam jej tym krecic przed oczami i nagle zapanowala błoga cisza i mozna bylo juz z nia zrobic wszystko ![]() A my chcielismy jej zabawke z Lamaze kupic bo tak zachwalacie... Milego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
Ja tak szybciorem poki mala z dziadkeim spaceruje
![]() Niobe ja mam butelke canpolu ale z serii lovi i bardzo sobie chwale. Sprobuj Karolince troszke wkapac tego mleczka zeby wiedziala ze to nie smok i ze bedzie lecialo ![]() Szkoda ze macie problemy z karmieniem piersia 3mam kciuki aby bylo lepiej. Szkoda ze my musielismy sztucznie... Co mam zrobic aby moje dziecko spalo dluzej? Czasem budzi sie o 4 na jedzonko i juz jest wyspana (nawet jesli wieczorem ja pozniej polozymy spac) i zasypia znowu po zabawie i kolejnym jedzonku czyli po okolo 3 godz. ![]() A wogole to wynalazlam dla dziecka nowa zabawke. Normalnie u nas kapiel wyglada tak ze dopoki jest mala w wodzie to oki, ale jak zaczyna sie wycieranie itd to jakby ja ktos ze skory obdzieral. No i ostatnio tz zaczal ja wycierac a ona w krzyk, a ze mialam pod reka takie kolko do wieszania skarpet to zaczelam jej tym krecic przed oczami i nagle zapanowala błoga cisza i mozna bylo juz z nia zrobic wszystko ![]() A my chcielismy jej zabawke z Lamaze kupic bo tak zachwalacie... A no i zaczelam zakladac album w profilu ale mi sie zdjecia nie chca ladowac ![]() Milego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.