Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 04:42   #2251
NaTaLaLa
BAN stały

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

Hej laski
Melduje ze przezylysmy szczepienie....nie bylo zle :P moze dlatego ze wyszlam na zewnatrz a TZ z nia zostal hmmmm weszlam dopiero po wszystkim zeby jak uspokoic...jednak jak zobaczylam strzykawy to zrezygnowalam i stwierdzilam ze to nie dla mnie jednak, serce mi peknie....
No i wazymy juz 10.3 (po porodzie 6.4) pozatym wszystko jest w najlepszym porzadku, rosniemy puchniemy, zdrowko 100% dopisuje.....ciesze sie

Narazie odpukac nic sie nie dzieje, nie marudzi, nie ma podwyzszonej temp chociaz troche boje sie nocki tymbardziej ze TZ ma dzis wychodne....

A jak u Was dzionek minal? Tez mieliscie tak goraco?:/ u mnie nie bylo czym oddychac..ogolnie tragedia..czyzby trzeba bylo juz przywitac lato?

Alguien, racja, mala na poczatku byla bialutka...sama sie zastanawiam czy cos sciemnieje....a teraz ? normalnie az jej zazdroszcze!!!

Schoolcraft, powodzenia!!!! Wszystkie czekamy na fotki i wrazenia z chrzcin

Leleth.... rozgrzesz meza... ja KOCHAM JUVENTUS!!!!! i 11 czerwca zaczynam swoje swieto world cup calutki miesiac meczyki

Nizej moja dzisiejsza Placzka Linijka tak jak na dziewczynke przystalo-sukienkowo;P
PS> Zdjecia PRZED wizyta u lekarza, efektu PO wizycie nie chcialbyscie widziec :P

Edytowane przez NaTaLaLa
Czas edycji: 2010-05-23 o 07:33
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 15:04   #2252
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
kasandramoja mala na usg 3d taka sama poze przybierala! tez mam zdjecie, jak trzyma nozke obok buzki
Jak tam sytuacja z tym rachunkiem i limitem?

Do nas poznym wieczorem dzis przyjezdza brat meza. Zostaje do poniedzialku. Ma pomoc w paru konstrukcyjnych rzeczach. Ja jak bym nawet chciala, to teraz nie pomoge w niczym
Wiec musze wymyslic obiady na te wszystkie dni...
Jeszcze nic nie dostalam, ale spokojnie, czasem po paru miesiacach dostawalam rachunek wiec jeszcze poczekam
Co do obiadow to jak nie chce ci sie dlugo ich przygotowywac to zrob dania jednogarnkowe, ja lubie bigos albo potrawke z kurczaka z ryzem, albo zapiekanki np z makaronu, miesa mielonego i sera, czy ziemniakow, warzyw i innych "odpadkow" kuchennych no mnostwo jest tego przepisow na necie, wystarczy poszukac.

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Hej!

Dziewczyny, jestem tylko na chwile, bo juz mamy pierwszych 2 gosci. Chcialam tylko powiedziec, ze bylam dzisiaj u fryzjera i kasandra82, on mi myl wlosy tym szamponem do ktorego Ty wczoraj podawalas link!!! I polecal mi ten szampon - juz wczesniej o nim mowil, ale nie bylam pewna. Ten szampon sprawia, ze pasemka nie robia sie zolte. Ale wolno nim myc wlosy 1-2 razy w tygodniu, bo inaczej moga sie zrobic "purple"!!!!!!! Takze uwazaj!
No to tyle co chcialam dac znac Uciekam juz! Papa i odezwe sie przy mozliwosci
O widzisz, czyli juz dwoch fryzjerow go poleca, takze dam sie namowic Poszukam zaraz gdzie jest najtaniej i klikne na niego.
A po chrzcie to zaraz szybciutko wklej nam tutaj fotki i szczegolowy opis zdarzen Ja nigdy nie bylam w usa na chrzcie, dopiero teraz w czerwcu wybieramy sie do znajomych. Wlasnie, wlasnie napisz tez jakie prezenty dostala Evunia bo bede musiala jakis kupic tej coreczce znajomych a nie mam pomyslu.

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
u mnie humor zaczyna sie delikatnie psuc bo ocena wciaz nie zmieniona... i sa dwie mozliwosci..albo w ogole sie za to nie zabral albo stwierdzil, ze tego nie zrobi i nie raczyl mi napisac o tym w mailu..... powoli trace nadzieje ...
Do jutra nie trac nadziei, moze jescze sie tym nie zajal, bo chyba gdyby podjal decyzje to by ci o niej napisal? Wiec wszystko jeszcze mozliwe

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Hej laski
Melduje ze przezylysmy szczepienie....nie bylo zle :P moze dlatego ze wyszlam na zewnatrz a TZ z nia zostal hmmmm weszlam dopiero po wszystkim zeby jak uspokoic...jednak jak zobaczylam strzykawy to zrezygnowalam i stwierdzilam ze to nie dla mnie jednak, serce mi peknie....
No i wazymy juz 10.3 (po porodzie 6.4) pozatym wszystko jest w najlepszym porzadku, rosniemy puchniemy, zdrowko 100% dopisuje.....ciesze sie
Nie wiem czemu przeczytalam ze mala wazy 10.3 kg i sie przerazilam Dopiero po chwili wpadlam na to ze to funty Coraz bardziej ladniutka sie robi i fajne minki stroi.

Ja zaraz wychodze na maly shopping, jest podobno duza przecena w NY Company, a mam jeszcze dwa kupony znizkowe na 20% wiec trzeba wykorzystac bo potem to nie wiem czy sie z domu rusze. Troche sie martwie tym ze nie mamy tu zadnej rodziny i jak maz pojdzie do pracy to ja bede caly dzien siedziala z dzieckiem, ale pocieszam sie tym ze juz tyle ludzi to przezylo to i my przetrwamy
Milego dnia!

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 17:06   #2253
Alguien
Zadomowienie

Czesc laski

Znowu dzis goraco, ale lekki wiaterek chociaz jest

schoolcraft u Ciebie juz pewnie wszystko idzie pelna para, wiec trzymam tu mocno kciuki
I koniecznie czekamy na relacje, jak juz ochloniesz i bedziesz miala chwilke

Natalala
to juz wiesz, co zrobic nastepnym razem na szczepienia bedzie tz chodzil z mala
I my z mezem tez czekamy na World Cup Juz zapowiedzial malej przez brzuszek, zeby postarala sie nie w czasie meczu miec ochote wyjsc na ten swiat hahaha Najlepiej przed rozpoczeciem serii w ogole

kasandra
powodzenia w zakupach, have fun
Ja generalnie nie mam nic przeciwko gotowaniu, gotuje codziennie sama i my z mezem super sie zgadzamy w naszych gustach smakowych. Natomiast brat meza jest tylko miesozerny Wiec musialam to wziac pod uwage planujac obiady na te kilka dni
Nie martw sie, damy wszystkie rade z samodzielna opieka nad dziecmi. Popatrz na schoolcraft
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-22, 17:08   #2254
leleth
Wtajemniczenie

Kasandra dzieki za dodawanie nadziei

zapomnialam wam wczoraj napisac ze w Hollister Outlet mozna kupic swietne topy za 3$ ... doslownie setki odcieni i dziesiatki roznych krojow....
poza tym w Gap Outlet tez byly jakies ogolne przeceny i mozna bylo znalezc naprawde duzo rzeczy w swietnych cenach....

a tak poza tym to bylam na interview o prace co prawda tylko dwa razy w miesiacu pare godzin ale za to bardzo blisko domu .... trzeba przygotowac witryne sklepu z ciuchami...

a i wiadomosc z ostatniej chwili.. przyszedl paszport malego o prawie dwa tygodnie wczesniej niz przypuszczalismy....
Stary 2010-05-22, 18:06   #2255
Basia84
Rozeznanie

schoolcraft czekamy na relacje z chrzcin no i oczywiscie na zdjecia.

u nas tez niestety goraco, czyzby juz sie zaczelo prawdziwe lato?!

kasandra nie martw sie my tu tez jestesmy sami i jakos sobie poradzimy. na dodatek moj teraz nie mial za duzo pracy ale zaczyna sie rozkrecac wiec znajac zycie jak urodze nie bedzie mial ani dnia wolnego wiec bede sama z dzieckiem ale nie mamy wyjscia poradzimy sobie zawsze mozna zadzwonic do rodzicow, moja babcia siedzi w domu calymi dniami to jej juz powiedzialam ze bede do niej dzwonic po 10 razy dziennie przez pierwsze dni

natalala nie moge sie na nia napatrzec
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 03:02   #2256
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Jestem na chwile tylko, bo mamy jeszcze gosci. Wrzucilam do profilu nowy album ze zdjeciami ze chrztu. Wiec zapraszam. Na wszystkich zdjeciach wyszlam jak baba jaga, ale coz

Ogolnie wszystko bardzo fajnie sie udalo! Co prawda spoznilismy sie 30 minut do kosciola, ale wszystko inne poszlo bardzo gladko. Impreza tez udana i jedzonko nawet dobre dali Evunia dostala krzyzyk, 2 medaliki i lancuszki z Matka Boza, sporo zabawek i ubranek + troche kasy. Miala chyba nadmiar wrazen, bo miala problem z zasnieciem dzisiaj wieczorem. Ale jest juz ok.

Dobra, to tyle narazie. Dziekuje za wszystkie mile slowa i za trzymanie kciukow Zerknelam jednym okiem co napisalyscie i jestem bardzo wdzieczna za Wasze wsparcie

NaTaLaLa, Leah jest przesliczna Zakochalam sie w niej!

Pozdrawiam Was serdecznie i odezwe sie pozniej
NURSING is my profession!

Edytowane przez schoolcraft
Czas edycji: 2010-05-23 o 03:03
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 03:21   #2257
Alguien
Zadomowienie

leleth to swietnie z ta praca
A gdzie skladalas wniosek o paszport dla malego(bo wiem, ze mozna w roznych miejscach)? I ile czasu w sumie czekalas?

My bylismy wlasnie na malym birthday party, ale juz jestesmy z powrotem Mialo padac, a gdzies sie rozeszly chmury i teraz jest taka przyjemna bryza

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ----------

schoolcraft wlasnie widze, ze juz napisalas tuz przede mna
Super, ze wszystko sie udalo, a zdjecia swietne. I super wygladalas!!! To zdjecie sukienki, co wczesniej wklejalas nawet w polowie nie rowna sie z efektem na dzisiejszych zdjeciach
a Eva niech slodko spi po dniu pelnym wrazen

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 03:40   #2258
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

u nas caly dzien lalo a jutro sloneczko i humid ma byc..lece ogladac Ewe...ciesze sie ze sie udalo...a czemu sie spozniliscie?
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-23, 13:01   #2259
kasandra82
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Ja od rana nie spie, mezus poszedl na 7 do pracy i wroci dopiero w poludnie.
schoolcraft widac ze impreza byla udana a maluchy przejete tym co sie dzieje ciasta smakowaly gosciom? no i co to za spoufalanie sie z ksiedzem?

Stary 2010-05-23, 13:18   #2260
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc

schoolcraft raz jeszcze ci napisze ze jestes piekna dziewczyna a figurke masz az palce lizac ja nie wiem gdzie ty masz te faldki na ktore narzekasz...Ewunia pieknie wyladala jak ksiezniczka zreszta wszyscy ladnie wygladaliscie

leleth gratulacje z okazji ukonczenia szkoly
alugien jak sie czuejsz przed poreodem i na ktorego czerwaca masz termin?

kasanadra, basia na kiedy macie terminy porodow?

moja mala wlasnie poszla na poranna drzemke...takze ja pije kawke pisze do was a potem ide sie wykapac i na dwor pojdziemy z Olimpka
czy u was tez jest teraz long weekend? my mamy Victoria Weekend
Stary 2010-05-23, 14:10   #2261
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
leleth to swietnie z ta praca
A gdzie skladalas wniosek o paszport dla malego(bo wiem, ze mozna w roznych miejscach)? I ile czasu w sumie czekalas?

z ta praca nic nie wiadomo jeszcze ...ale ogolnie to swietnie mi sie z facetem rozmawialo wiec moze cos z tego wyjdzie
a pazport skladalam u County Clerk ... jest duzo wygodniej niz np na poczcie bo oni sie glownie tym zajmuja..... a czekalam chyba niecale 4 tygodnie... (moze 3 ) ... facet przy odbieraniu wniosku mowil ze bedzie ok 6 ( a to bylaby dokladnie data wylotu)...

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
dziekuje ale to bedzie oficjalne w srode dopiero

Schoolcraft jak zwykle nie moge komentowac zdjec wiec napisze tutaj...zdjecia super..Adas wygladal bardzo dystyngowanie w swoim garniturze a Evunia slicznie w sukience.... tak samo jak Ty.. duzo lepiej niz na wczesniejszych zdjeciach...
i jakie ty chucherko jestes.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 14:27   #2262
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
czesc

moja mala wlasnie poszla na poranna drzemke...takze ja pije kawke pisze do was a potem ide sie wykapac i na dwor pojdziemy z Olimpka
ja mam wg OM na 8 lipca a wg USG na 4 lipca. w kazdym razie poczatek lipca u nas dlugi weekend za tydzien Memorial Day
Stary 2010-05-23, 16:02   #2263
Alguien
Zadomowienie

zuzanna termin mam na 13 czerwca, takze zostaly juz tylko 3 tygodnie

leleth dzieki za odp To my chyba bedziemy musieli sie postarac o expresowe wydanie paszportu (podobno jest taka mozliwosc za wieksza oplata), bo zanim przyjdzie birth certificate to 2 tyg, a potem jeszcze oczekiwanie na paszport, to jeszcze sie okaze, ze bedziemy musieli leciec do PL, a mala nie bedzie miala paszportu...Mam nadzieje, ze da rade to jakos zalatwic...

Ray a co u Ciebie?? Bylas juz na usg polowkowym?
Stary 2010-05-23, 16:43   #2264
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc

schoolcraft raz jeszcze ci napisze ze jestes piekna dziewczyna a figurke masz az palce lizac ja nie wiem gdzie ty masz te faldki na ktore narzekasz...Ewunia pieknie wyladala jak ksiezniczka zreszta wszyscy ladnie wygladaliscie

alugien jak sie czuejsz przed poreodem i na ktorego czerwaca masz termin?

Ja mam termin cesarki na 22 lipca Milego spacerku!

Stary 2010-05-23, 16:52   #2265
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
zuzanna termin mam na 13 czerwca, takze zostaly juz tylko 3 tygodnie

leleth dzieki za odp To my chyba bedziemy musieli sie postarac o expresowe wydanie paszportu (podobno jest taka mozliwosc za wieksza oplata), bo zanim przyjdzie birth certificate to 2 tyg, a potem jeszcze oczekiwanie na paszport, to jeszcze sie okaze, ze bedziemy musieli leciec do PL, a mala nie bedzie miala paszportu...Mam nadzieje, ze da rade to jakos zalatwic...
oplata za przyspieszenie aplikacji to 60$ ... a co do birth certificate to mi nie przyszedl poczta tylko trzeba go bylo samemu odebrac.... ale w sumie to Ci moze zaoszczedzic kilka dni....

kurcze zostalam dzisiaj sama bo tz na mecz pojechal... do tego boli mnie glowa bo spalam zdecydowanie za krotko na moje potrzeby ...bylismy na imprezie i wrocilismy do domu kolo pierwszej... maly w sumie tez mial duzo wrazen bo znajomi maja piecioletniego synka... super sie razem bawili... tylko raz o malo nie dostalam zawalu jak maly wycignal skads marker i ozdobil ich wypieszczone sciany slicznym slaczkiem.... ja spanikowana umylam to dosyc szybko bo marker byl zmywalny a on za 10 sekund powtorzyl slaczek olowkiem....
pewnie nas juz do siebie nie zaprosza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 19:11   #2266
Ray
Zakorzenienie

hej

Alguien bylam wczoraj na usg polowkowym, i bedzie podobno druga corka lekarz dwa razy sprawdzal wiec raczej pomylki nie bedzie ale roznie to bywa.
Zla jedynie jestem bo teciowa zawiedzona i na slowo dziewczynka powiedziala "nieeeeee...." i ogolnie jakos tak dziwnie mi bylo... prawde mowiac to zla jestem jak mozna komus tak powiedziec?? jak by to byla zabawka i sie moglo wybrac co sie chce... dobrze ze tz z nia gadal bo ja bym jej powiedziala co nie co..
jak bede u nich i znow mi cos strzeli w tym temacie to jej powiem dosadnie ze mnie nie interesuje co ona mysli i co ona chce... bo dziecko to nie rzecz na polce w sklepie a jak ona chce wnuka to niech se zrobi o i tyle

a tak to chyba ok u mnie...
maz mi balkon zrobil to moge sobie siedziec na swierzym powietrzu

wczoraj znow mialam jakies bole dziasel nie wiem co to bylo.. nie wiedzialam czy boli mnie zab czy nadwrazliwosc... bol nie do wytrzymana na zmiane bolaly mnie laczenia dziasel z zebem raz jedna strona raz druga, myslalam ze wykorkuje wzielam apap i maz wieczorem po aptekach jezdzil by znalesc mi jakis zel lagodzacy... myslalam ze dzis pojade na pogotowie dentystyczne ale przeszlo..
to ja juz nie wiem co to.. musze isc do tego dentysty ale nie mam kiedy cholercia.

Leleth to moze uda sie z praca trzymam kciuki

schoolcraft a jak moge zobaczyc fotki???

ja ostatnio czuje sie fatalnie... nie lubie siebie gruba a brzuch jeszcze taki typowo ciazowy nie jest. tzn pewnie 2-3 tyg i bedzie widac ciaze tak zupelnie w sensie pilki ale narazie mi sie rozeszlo na boki i czuje sie jak slon... a tu jeszcze 4 mc brrr... no nic trzeba przetrwac... pozniej sie ostro wezme za siebie
Stary 2010-05-23, 19:54   #2267
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!

Mam chwilke, to pisze.

Alguien, leleth, kasandra82, zuzanna12, dziekuje dziewczynki za komentarze do zdjec oraz za mile slowa

leleth, Twoje komentarze dochodza Dostalam 1 komentarz do zdjecia ze chrztu. Pewnie Ci pisze, ze wystapil jakis blad i nie moze wyslac komentarza. Ale nie zwracaj na to uwagi nastepnym razem, gdyz komentarz tak naprawde jest wyslany. Poprostu zawsze przechodz do nastepnego zdjecia i komentuj dalej, jesli chcesz Pisze to, bo mam nie raz podobna sytuacje jak komentuje zdjecie komus z dziewczyn

Mam nadzieje, ze dostaniesz ta prace (czy juz dostalas? Bo nie moge zrozumiec). Brzmi bardzo interesujaco

Mam pytanie - co to znaczy, ze jestem chucherko? Chodzi o to, ze jestem chuda czy o to, ze kordupel jestem? Bo nie za bardzo rozumiem znaczenie slowa Wybacz za moja glupote

Alguien, dziekuje za mile slowa Mi sie wydaje, ze na kazdym zdjeciu wyszlam fatalnie. Wogole to musze sie pozalic, ze ze 460 zrobionych zdjec moglam wybrac tylko te 19, bo reszta to koszmar jakis! Nasz znajomy (chrzestny Adasia) robil zdjecia i moj maz byl pewny, ze on umie te zdjecia robic. Ale wiekszosc zdjec w kosciele to takie, ze jest uchwycona wiekszosc kosciola, a my jak miniaturki jestesmy. Ciezko cokolwiek sie dopatrzec Normalnie jestem taka zla, ze szok. Na dodatek ja sie umowilam z corka od matki chrzestnej, ze bedzie robic zdjecia, bo kiedys na chrzcie Adasia ona porobila super fotki. A maz oczywiscie powiedzial, ze nie, ze wogole naszego aparatu nie bierzemy i ze zdjecia beda z aparatu znajomego. Mowilam mu, ze nigdy nie ma za duzo zdjec i normalnie mialam przeczucie, ze fotki beda paskudne. Ale oczywiscie moj luby JAK ZWYKLE sie mnie nie posluchal i mamy co mamy. Evunia nie ma nawet jednego konkretnego zdjecia w bialej sukience - np. jak siedzi. Tak samo Adas - uwazam, ze super wygladal w tym garniturze, a fotek ni ma

Juz bardzo blisko jest Twoj termin porodu! Ciekawa jestem kiedy malutka zaszczyci nas swoja obecnoscia po tej stronie brzuszka

zuzanna12, dziekuje Ci dobra kobieto za takie pochwaly dla mnie i Evuni A mojej figury tak naprawde nie ma - dzieki Bogu, ze mialam szersza sukienke, to moglam wszystko ukryc

U nas jest tez dlugi weekend na Memorial Day za tydzien

kasandra82, ten ksiadz z episkopalnego kosciola jest naszym dobrym kolega. Jest bardzo mily i ma super perfumy , bo zawsze jak sie widzimy, to on mnie probuje usciskac, a mi az sie w glowie kreci od tych jego perfum
Aaa i on jest gejem , takze napewno go nie kusze w zaden sposob

Ray, no to gratuluje drugiej corci! Chyba kiedys pisalas, ze w sumie chcialabys miec druga corke - no to masz!

A co do tego, ze u Ciebie nie widac brzuszka ciazowego, to sie nie zgodze Przeciez pokazywalas nam ostatnio zdjecie i masz super zgrabna pileczke!!! Takze niech dolek idzie sobie precz!

Jezeli chodzi o zdjecia, to sa w moim profilu, ale sa widoczne tylko dla osob na mojej liscie przyjaciol Na ogolnym staram sie zdjec nie wklejac.

No to chyba tyle co mialam napisac. Ide do gosci. Chrzestni Adasia juz pojechali, ale zostalo 2 ksiezy - normalnie umieram z nudow
Milej niedzieli i do napisania!
Stary 2010-05-23, 21:23   #2268
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ray gratulacje drugiej coreczki a co do tesciowej to sie nie przejmuj,,,,durna jest i tyle
Stary 2010-05-23, 21:56   #2269
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
leleth, Twoje komentarze dochodza Dostalam 1 komentarz do zdjecia ze chrztu. Pewnie Ci pisze, ze wystapil jakis blad i nie moze wyslac komentarza. Ale nie zwracaj na to uwagi nastepnym razem, gdyz komentarz tak naprawde jest wyslany. Poprostu zawsze przechodz do nastepnego zdjecia i komentuj dalej, jesli chcesz Pisze to, bo mam nie raz podobna sytuacje jak komentuje zdjecie komus z dziewczyn

Mam nadzieje, ze dostaniesz ta prace (czy juz dostalas? Bo nie moge zrozumiec). Brzmi bardzo interesujaco

Mam pytanie - co to znaczy, ze jestem chucherko? Chodzi o to, ze jestem chuda czy o to, ze kordupel jestem? Bo nie za bardzo rozumiem znaczenie slowa Wybacz za moja glupote
oo to fajnie,ze komentarze dochodza..ciekawe co to za blad...

pracy jeszcze nie dostallam tylko po prostu bardzo dobrze mi sie z tym facetem rozmawialo i mysle, ze moze cos z tego wypalic...

a chucherkiem jestes bo jestes szczuplutka

ja dalej siedze sama w domu.. tz jeszcze imprezuje po meczu.. zaprosilam cala grupe do nas na grilla ale woleli isc do restauracji... wiec sie mecze z mlodym, ktrory nie spal w dzien i tylko licze na to, ze bede miala minute dla siebie

Ray gratuluje coreczki a tesciowa olej cieplym moczem tak jak ja swoja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 22:54   #2270
Alguien
Zadomowienie

Ray to GRATULACJE!!!
Tez nie rozumiem, jak ktos moze w ogole takie dziwne komentarze uskuteczniac. Masz racje - jesli tylko cos wiecej powie, to daj jej popalic

leleth po kim Twoj Oli taki agent?

schoolcraft najwazniejsze, ze cala impreza udana! (bo rozumiem, ze tak jest?!) Ze zdjeciami to tak zawsze jest, jak sie komus powierzy. Wyobraz sobie, ze rok temu jak byly chrzciny synka szwagierki, to dali aparat jakiemus znajomemu. Efekt - zrobil chyba 10 zdjec w kosciele!!! To ja latalam ze swoim aparatem i pstryknelam cala mase i tylko dzieki temu dzisiaj maja jakas lepsza pamiatke. A ja w zamiarze robilam te zdjecia tylko dla nas, nie jako osoba, ktora zostala poproszona o fotografowanie...Ale nie przejmuj sie, Twoje zdjecia sa super i na pewno da sie wiecej wygrzebac z tych kilkuset

Tez jestem ciekawa, kiedy malenka zechce poznac ten swiat...Tak bardzo bym chciala, zeby wszystko poszlo po naszej mysli i zgodnie z planem urodzila sie najelpiej przed terminem jeszcze...
Stary 2010-05-24, 03:04   #2271
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam!

Znowu mam chwilke, to zagladam do Was Juz jutro przed poludniem goscie wyjezdzaja, takze bede miala troche wiecej czasu.
Evunia mnie wykancza - chyba od nadmiaru wrazen ma problem z zasypianiem. Wczoraj i dzisiaj usypianie jej zajelo mi doslownie 30 minut - a zawsze zasypiala bez problemu sama, jak tylko sie ja odlozylo do lozeczka. Teraz chce byc tulona i musze jej spiewac, a dopiero wtedy sie wycisza i idzie spac. Koszmar jakis.

leleth, dziekuje za wytlumaczenie znaczenia slowa. Popatrz na moje rece i buzie (na tym zdjeciu co jestem ja i Eva) i popatrz jaka okragla jestem.

Trzymam kciuki, zeby wszystko z ta praca wypalilo Napewno sie uda!

Alguien, no widzisz, tak to niestety bywa z tymi zdjeciami. Nastepnym razem sprawe zdjeciowa biore we wlasne rece i to ja bede decydowac kto bedzie robil zdjecia, bo jak widac mezczyznom nie mozna zaufac w takich sprawach

Ja mysle, ze jak zostalo Ci jeszcze 3 tygodnie do terminu, to niech malutka jeszcze te 2 tygodnie posiedzi w brzuszku, a potem juz moze legalnie wychodzic

Basia84, przyjelam Twoje zaproszenie, wiec mozesz juz ogladac zdjecia

Dobra, ide dalej do gosci. Pozdrawiam i dobrej nocy zycze
Stary 2010-05-24, 12:01   #2272
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny ja was cos jeszcze zapytam...
bo przegladam strone babiesrus
i powiedzcie mi o co tu chodzi..

http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2327597

to jest sma stelarz w ktory mozna np wpiac fotelik??

ja juz nie wiem jak to uwas z tymi wozkami jest...
ja bym chciala spacerowke ktora wyjme i w stelarz wczepie fotelik.. a ja nie wiem u was sie te foteliki wsadza po prosotu do spacerowki??

zastanwiama sie czy nie dalo by sie wlasnie kupic samego stelarza w ktory moglabym wczepic fotelik a sama spacerowke kupic pozniej jak juz bedzie potrzebna...

p.s juz zjechalam na dol strony i widze ze to stelarz w ktory fotelik mozna wczepic tylko napiszcie mi czy to warte jest kupna?? i ktos w ogole w usa to uzytkuje???

bo ja gondole mam stary wozek po starszej corce wiec na podworko mam w czym chodzic a mi pptrzeba cos by w aucie wozic taki stelarz wlasnie by na zakupy czy jak gdzies jezdziemy nie brac calego wielkiego wozka

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

dziewczyny macie juz jakies imiona wybrane dla dzieci ?

mi sie podoba Olimpia wiem ze zuzanny corezka tak ma i mi sie spodobalo :d ale nie wiem tz przekonac on kreci nosem

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-24 o 11:11
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 13:38   #2273
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:

leleth po kim Twoj Oli taki agent?
zdecydowanie po mnie haha.... maz gdyby ktos mu pozwolilby siedzial caly dzien przed tv lub komputerem...ewentualnie w lozku.... ja sie zwykle nie moge przestac ruszac....

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny ja was cos jeszcze zapytam...
bo przegladam strone babiesrus
i powiedzcie mi o co tu chodzi..

http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2327597

to jest sma stelarz w ktory mozna np wpiac fotelik??

ja juz nie wiem jak to uwas z tymi wozkami jest...
ja bym chciala spacerowke ktora wyjme i w stelarz wczepie fotelik.. a ja nie wiem u was sie te foteliki wsadza po prosotu do spacerowki??

zastanwiama sie czy nie dalo by sie wlasnie kupic samego stelarza w ktory moglabym wczepic fotelik a sama spacerowke kupic pozniej jak juz bedzie potrzebna...

p.s juz zjechalam na dol strony i widze ze to stelarz w ktory fotelik mozna wczepic tylko napiszcie mi czy to warte jest kupna?? i ktos w ogole w usa to uzytkuje???
widze, ze sama sobie odpowiedzialas na glowne pytanie...to jest wlasnie taki stelaz...... mysle, ze to chyba jest bardzo praktyczne (widze ludzi z tym czasem, choc zdecydowanie rzadziej niz z np z wozkami trojkolowymi i polecano nam takie rozwiazanie w sklepie z wozkami) ... ale ja bym sie nie zdecydowala... choc sama nie wiem dlaczego...
ja kupilam wozek bumbleride indie ... do niego jest przystawka i mozna do niego wlozyc fotelik... http://www.bumbleride.com/collection...die-colors.php

Schoolcraft uwierz mi.. jestes chucherko......
ja sama mam problem bo ostatnio sobie dalam spokoj z dieta a w sobote mamy impreze na basenie........ no i jak ja sie pokaze w bikini ??? chyba caly tydzien bede jadla suchy chleb i wode.... haha ...
a tak na serio to u mnie problemem jest brzuch a jak duzo mniej jem to jest w miare plaski wiec przez ten tydzien ogranicze wyzerke i dam sobie wycisk z cwiczeniami - moze chociac odrobinke pomoze......

a teraz najwazniejsze: MAM GPA 4.0 .. mialyscie racje... profesor byl zajety podczas weekendu i napisal wczoraj wieczorem dopiero, ze mi zmienia ocene..... normalnie skacze pod sufit z radosci

a dzisiaj jest awards night i przyjde do domu obladowana roznego rodzaju plakietkami..... szkoda, ze zadna z tych nagrod nie jest platna

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2010-05-24 o 13:50
leleth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 13:49   #2274
Basia84
Rozeznanie

schoolcraft wlasnie ogladalam zdjecia. gdzie ty okragla jestes? rece i nogi masz jak patyczki, jakbys chciala schudnac to chyba tylko z kosci na osci

ray gratuluje coreczki a tesciowa sie nie przejmuj. moja to wogole sie nie interesuje wnukiem, grzecznosciowo zapyta tylko jak sie czuje i tyle a to bedzie jej pierwszy wnuk. jej znowu nie przypadlo imie do gustu bo wybralismy Oscar a ona chciala Wojtusia. tak to juz jest z tesciowymi

leleth gratulujeniepotr zebnie sie martwilas.
Stary 2010-05-24, 14:12   #2275
Ray
Zakorzenienie

leleth ten wozeczek podoby jest do x-landera ale pewnie stelarz sie na plasko zupelnie nie sklada???

bo mi wlasnie kurcze chodzi by stelarz jak namniejszy byl... juz sama nie wiem..
te stelarze mi sie podobaja i do tego wczepic fotelik...
Stary 2010-05-24, 14:20   #2276
Alguien
Zadomowienie

Dzien dobry

leleth to po raz kolejny powiem 'a nie mowilam' od samego poczatku nie przejmowalam sie zbyt wiele ta sytuacja, bo i tak wiedzialam, ze z niej wybrniesz
Tak wlasnie myslalam, ze to po Tobie Oli taki jest

Tak jest schoolcraft jestes bardzo szczupla kobietka i jak cos innego widzisz w lustrze, to chyba nie na siebie patrzysz

Ray szczerze mowiac nie widzialam takiego stelaza za czesto...wydaje mi sie to nieco zbednym wydatkiem, ale oczywiscie zalezy od tego, co komu potrzeba. Wez pod uwage, ze wtedy musisz fotelik podpasowac pod ten stelaz, wiec fotelik raczej tez musialabys tutaj kupic, bo w pl macie zupelnie inne.
I odpowiadajac na drugie pytanie - tak, u nas zasadniczo foteliki wpina sie do spacerowki. To jest tylko na kilka pierwszych miesiecy przeciez, wiec nie warto moim zdaniem inwestowac w kilka roznych rozwiazan.

Basia
no cos Ty! Z tymi tesciowymi to widze, ze naprawde z wiekszoscia jest cos nie tak...Ja mam jakichs wyjatkowych w takim razie
A co imion, to kazdy ma jakies gusty, skojarzenia z innymi osobami. I to jest najgorsze. Dlatego my czesci osob nawet nie mowimy, jakie mamy typy, bo zaraz by krecili nosem...Moja tesciowa jak zapytala, jakie imiona nam sie podobaja, to powiedziala nam tak: jakie imie jej wybierzecie i nadacie, tak bede wolac na mala Kobieta - zloto
Stary 2010-05-24, 15:26   #2277
Ray
Zakorzenienie

Alguien ale wczepia sie czy wklada? bo jak ogladam te spacerowki u was to te foteliki sa tak wlozone aby do tej spacerowki... czy moze to tak na focie aby ?
Stary 2010-05-24, 16:24   #2278
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Alguien ale wczepia sie czy wklada? bo jak ogladam te spacerowki u was to te foteliki sa tak wlozone aby do tej spacerowki... czy moze to tak na focie aby ?
wczepia, wczepia, no przeciez inaczej to by bylo niebezpieczne
Stary 2010-05-24, 17:02   #2279
Ray
Zakorzenienie

a no wlasnie bo ja juz myslalam ze u was to sie inaczej wozi czy jak

a ja sobie porzegladam imiona i kilka mi takich orginalnych wypadlo co mi sie podobaja tz bedzie krecil nosem ale moze cos mu sie spodoba
mysle nad imieniem Zoja ale niegdy takiego w wPolsce nie slyszalam podoba mi sie ze mozna mowic Zojka, Zoinka

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

jesu a ja bym zjasla hambuerga jakos mnie tak naszlo achhhh
Stary 2010-05-24, 17:09   #2280
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry

leleth to po raz kolejny powiem 'a nie mowilam' od samego poczatku nie przejmowalam sie zbyt wiele ta sytuacja, bo i tak wiedzialam, ze z niej wybrniesz
Tak wlasnie myslalam, ze to po Tobie Oli taki jest

Tak jest schoolcraft jestes bardzo szczupla kobietka i jak cos innego widzisz w lustrze, to chyba nie na siebie patrzysz

Ray szczerze mowiac nie widzialam takiego stelaza za czesto...wydaje mi sie to nieco zbednym wydatkiem, ale oczywiscie zalezy od tego, co komu potrzeba. Wez pod uwage, ze wtedy musisz fotelik podpasowac pod ten stelaz, wiec fotelik raczej tez musialabys tutaj kupic, bo w pl macie zupelnie inne.
I odpowiadajac na drugie pytanie - tak, u nas zasadniczo foteliki wpina sie do spacerowki. To jest tylko na kilka pierwszych miesiecy przeciez, wiec nie warto moim zdaniem inwestowac w kilka roznych rozwiazan.

Basia
no cos Ty! Z tymi tesciowymi to widze, ze naprawde z wiekszoscia jest cos nie tak...Ja mam jakichs wyjatkowych w takim razie
A co imion, to kazdy ma jakies gusty, skojarzenia z innymi osobami. I to jest najgorsze. Dlatego my czesci osob nawet nie mowimy, jakie mamy typy, bo zaraz by krecili nosem...Moja tesciowa jak zapytala, jakie imiona nam sie podobaja, to powiedziala nam tak: jakie imie jej wybierzecie i nadacie, tak bede wolac na mala Kobieta - zloto
hmmm ja zdecydowanie wole miec rozrabiake, ktory wszedzie wejdzie i wybada niz takie dziecko, ktore sie wszystkiego boi i kroku same nie zrobi.....

schoolcraft zgadzam sie z Alguien.... musisz miec cos z lustrem nie tak widocznie masz 'concave mirror' zamiast normalnego <- jak widac jeszcze nie wszystkie pojecia, ktore przyswajalam na final z fizyki wylecialy mi z glowy
Cytat:
w moim wozku sie chyba wkladalo na taka poprzeczke... nie pamietam zeby byly tam jakiekolwiek zaczepy....

co do rozmiarow to ja mam duze auto wiec sie tym nie martwilam kupujac wozek, ale wydaje mi sie, ze nas wozek i tak jest duzo mniejszy po zlozeniu niz porownywalne modele ....
a samego stelazu nigdy zlozonego nie widzialam.....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości