Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 18:01   #2251
Veroniques
BAN stały

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

Ja oglądałam ostatnio dwa filmy. Sierociniec i Zmierzch. Sierociniec podobał mi się ze względu na niezwykłą atmosferę. Zmierzch też mi się podobał. Uwielbiam filmy o miłości pełnej namiętności ponad życie.
Veroniques jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 22:00   #2252
eloania
Zadomowienie

sherlock holmes - jakos nie bylam przekonana na poczatku, ale po obejrzeniu musze przyznac ze swietny, warto sie wybrac do kina mimo ze czesto sie nudze i niecierpliwie jak film trwa ponad 1h30min, to tu chetnie obejrzalam ponad 2h. ;] mnostwo zabawnych sytuacji, dawno sie tak nie smialam na zadnym filmie;] swietnie dobrani aktorzy. ostastnia scena na moscie swietna. naprawde dobra rozrywka jak ktos chce sie odstresowac 10/10.

next - troche starszy filmik z nicolasem cagem, jakos mam slabosc do tego aktora i uwielbiam z nim filmy. dobry film akcji, tez polecam. 9/10.
Stary 2010-02-04, 22:23   #2253
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

avatar zdecydowanie nie jestem zwolenniczką tego rodzaju filmów i bałam sie że to będa stacone dwie godziny. Niepotrzebnie. Film całkiem nie zły, faktycznie jest przewidywalny ale efekty robią swoje.Oczywiście w tym całym zamieszaniu nie mogło zabraknąć wątku miłosnego.Warto obejrzeć.
8/10

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 09:59   #2254
Super Fotograf
Raczkowanie

W poniedziałek widziałem "Wszystko co kocham" i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Chyba dawno nie widziałem tak dobrego filmu z naszego kraju.
Super Fotograf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 10:23   #2255
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Ciacho - okazało się całkiem fajną komedią Wcześniej nie słyszałam o tym filmie żadnych opinii, więc nikt nie nastawił mnie negatywnie czy pozytywnie, ale już po obejrzeniu dochodzą mnie słuchy, że ludziom się średnio podoba... Ja natomiast mogę powiedzieć, że bawiłam się na tym filmie świetnie i mojemu TŻ też się podobał Po prostu siedzieliśmy w kinie z roześmianą gębą przez prawie 2 godziny, a razem z nami całe kino było poskładane ze śmiechu, więc tym bardziej dziwią mnie te nieprzychylne opinie, bo po seansie odniosłam wrażenie, że ludziom się bardzo podobał Widocznie trafiłam na wesołe kino
Małaszyński w roli opóźnionego w rozwoju jest ZA***ISTY! Zagrał świetnie I nie rozumiem, czemu ludzie tak czepiają się Żmudy... chyba po prostu przykleiła sie do niej łatka wyniosłej paniusi, czy jeszcze coś innego, ale wg mnie zagrała dobrze
Podobało mi się też to, że film jest dosłownie przesiąknięty muzyką i każda piosenka jest świetnie dopasowana do danej sytuacji - czasami sam podkład muzyczny i obrazki na ekranie powodowały śmiech.
Podsumowując, fajna komedia, śmieszne teksty, dużo muzyki, dużo akcji i świetny Małaszyński (!!!). Miła zmiana po dennych i jednolitych polskich komediach romantycznych
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 14:12   #2256
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TLU Pokaż wiadomość
To zdaje sie mial byc zart Herzoga, ktory zalozyl sie z kims, ze nie ogladajac oryginalnego Bad Lieutenant zrobi lepszy film osadzony w podobnej stylistyce . Nie ogladalam zadnej wersji jeszcze - jakos nie moge sie przelamac.
nie przełamuj sie. nie warto ps> a żart mu się nie udał totalnie...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:44   #2257
Opiumalfa
Zakorzenienie

The Burniing Plain - kolejny film Arriagi, twórcy Babel, 21 Gramms, i Amores Perros. W tej samej konwencji, trzymajacy w napieciu, polecam. http://www.filmweb.pl/f462258/Granic...o%C5%9Bci,2008 9/10

As good as it gets - http://lepiej.byc.nie.moze.filmweb.pl/, niby filmweb poleca, ale ja sie wynudzilam za wsze czasy. Jack Nicolson, ktorego osobiscie nie bardzo trawie i Helen Hunt, opowiesc o wyalienowaniu, milosci, wiezi. nudyyyy tylko Greg Kinnear fajnie zagrał... 3/10
Stary 2010-02-05, 17:11   #2258
dotka85
Zadomowienie

Taking Woodstock- nie tyle o festiwalu co o jego organizacji oraz zyciu, pasji, dylematach glownego bohatera i "gospodarza" imprezy jednoczesnie. Całosc srednia, bawila mnie postac matki Elliota, taki swojski klimat nadawala- 5/10.

Mne ne bolno- historia o milosci, ale nie komedia i nie romantyczna. Muzyka i ogolny klimat dawaly wyczuc Bałabanowa- ale to akurat na plus, mam do niego slabosc. Niezly, ale nie zachwyca- 6/10.

Job, czyli ostatnia szara komorka- perypetie trzech przyjaciol, wszystko bez wiekszego ladu i skladu. Gagi rodem z bardzo brodatych dowcipow. Chyba gorzej byc nie moglo- 1/10.
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:46   #2259
just green
Rozeznanie

GG do just green

Wstręt - Jak nie lubię Deneuve, tak w tej roli mnie ZACHWYCIŁA! W ogóle film świetny.

Parnassus - OK, ale spodziewałam się więcej. Rola Tony'ego była fajna Tylko czemu 'The Imaginarium of Dr. Parnassus' przetłumaczyli na 'Parnassus' Nic ta wersja nie mówi, a w oryginale miała.

American Beauty - widziałam wcześniej, ale dawno, właściwie nie pamiętałam. Fajny!

Yesmani naprawiają świat - perełka!

Wszystko co kocham
- cudowny klimat.

Edytowane przez just green
Czas edycji: 2010-02-05 o 22:48
just green jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 01:23   #2260
Dorotka...
Rozeznanie

Wreszcie obejrzałam ten polecany dokument przeznaczone do burdelu i muszę powiedzieć, że spodziewałam się czegoś bardziej drastycznego. Nie był to zły film, ale jakoś myślałam, ze będzie trochę inny. 6/10

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 09:51   #2261
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez just green Pokaż wiadomość
Yesmani naprawiają świat - perełka!
Możesz napisać coś więcej? Bo zbieram się do oglądania, i nie wiem czy warto...
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:24   #2262
Ewka:D:D
Rozeznanie

KSIĘŻNICZKA I ŻABA - fajna bajka nie tylko dla dzieci !

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 12:03   #2263
karolinusienka
Zakorzenienie

Avatar, planeta51, paranormal acitvity, poslubiona-bollywood
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 12:48   #2264
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotka... Pokaż wiadomość
Wreszcie obejrzałam ten polecany dokument przeznaczone do burdelu i muszę powiedzieć, że spodziewałam się czegoś bardziej drastycznego. Nie był to zły film, ale jakoś myślałam, ze będzie trochę inny. 6/10
wiesz, na poczatku tez tak pomyslalam. Z tym, ze jak sie zastanowilam, to wlasnie mimo braku drastycznych scen ten film i tak jest drastyczny, bo przeciez wiesz, jaka jest historia tych dzieci oraz innych dzieci zyjacych tam, mimo ze nie zostalo to pokazane.

Po prostu zyjemy w czasach, gdzie w mediach (a takze w filmach) wszelkie granice zostaly juz przekroczone, epatowanie brutalnoscia (i innymi sferami zycia, np. seksem) jest na kazdym kroku, brutalne sceny pelne przemocy i zdjecia staja sie powszechne, stad nic nas juz tak nie szokuje, jak powinno, wszystko staje sie "normalne". Dlatego pierwsza mysl po obejrzeniu tego dokumentu jest: "spodziewalam sie czegos bardziej drastycznego". Dlatego ten dokument jest taki dobry - przekaz pozostal i dociera do widza, mimo braku drastycznych scen niepozostawiajacych niedomowien.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 14:03   #2265
just green
Rozeznanie

GG do just green

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś więcej? Bo zbieram się do oglądania, i nie wiem czy warto...
To zależy, wielu osobom się nie podoba, bo spodziewają się 'śmiesznych gagów', a okazuje się że polityka i polityka... Z resztą takie są nawet komentarze na filwebie (na dole, link). Ale mi się bardzo podobał, rzeczywiście otwiera oczy na pułapki polityki wolnorynkowej i korporacyjne przekręty w lekki, nieskomplikowany i momentami zabawny sposób. Bardzo odmienny od innych filmów kinowych, zrealizowany przy właściwie zerowym budżecie. Ja bym na Twoim miejscu poszła

just green jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:53   #2266
Ewka:D:D
Rozeznanie

SOLISTA - oparty na faktach dramat biograficzny o przyjaźni dziennikarza LA Times i utalentowanego muzycznie chorego na schizofrenię bezdomnego

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:38   #2267
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Avatar, planeta51, paranormal acitvity, poslubiona-bollywood
Ene, due, rabe,
Chinczyk gonil zabe,
a zaba Chinczka,
co z tego wynika?

--------

Mama Mia! - sorry, ale odpadlem po pol godziny, wolabym juz miec robione leczenie kanalowe zebow bez znieczulenia, albo byc kopnietym w watrobe, niz to ogladac.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 23:01   #2268
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
[I]

Mama Mia! - sorry, ale odpadlem po pol godziny, wolabym juz miec robione leczenie kanalowe zebow bez znieczulenia, albo byc kopnietym w watrobe, niz to ogladac.
Musze sie z toba zgodzic

AHA, WYrak, doczytalam sie (przypadkiem), ze wyrak to najmniejsza małpa na swiecie :P

Law Abiding Citizen - wreszcie cos innego, swiezego i dobrego. Polecam, dobra sensacja i ciekawe pomysly. I Butler 8/10

A pro pos, polecam wszystkim Planet Earth by BBC - cykl filmów przyrodniczych. Kazdy odcinek traktuje o innym ekosystemie. Najdrozszy film przyrodniczy w historii, wspaniel zdjecia, niesamowite ujecia, i narrator (David Attenbourough) - moze mnie lulac do snu

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2010-02-06 o 23:02
Stary 2010-02-06, 23:23   #2269
dotka85
Zadomowienie

Sekretne okno- calkiem udany thriller, chociaz rozwiazanie bylo dosc przewidywalne, inaczej chyba musialoby to byc SF Oczywiscie brawa dla J. Deppa- 7/10

Nieustraszony- film z Jetem Li, dla fanow wschodnich sztuk walki. Historia chlopca, a potem juz mezczyzny, ktory postanowil byc niepokonany. Od razu zaznacze, ze nie lubie tego typu filmow, totez i ten nie przypadl mi do gustu. Sceny rodem z filmow z Chuckiem Norrisem, gdzie bohatera otacza kilku badz kilkunastu przeciwnikow, kazdy grzecznie czeka zeby oberwac po buzi po czym pada i najczesciej juz sie nie podnosi. Nie dla mnie - 4/10

Idioci- bohaterowie filmu idiotami nie sa, ale lubuja sie w udawaniu ze tak jest. Uwazaja sie za indywidualistow, ktorzy odrzucaja wszelkie konwenanse i nie sa zwiazani powszechnie przyjetymi zwyczajami. Jak jest naprawde, ile jest w tym prawdy, ile zabawy, a ile pozerstwa pokazuje dopiero konfrontacja z ich "normalnym" zyciem- 8/10.

Edytowane przez dotka85
Czas edycji: 2010-02-09 o 12:22
dotka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 23:39   #2270
Serendipity
Zakorzenienie

The invention of lying zapowiadało się ciekawie. Świat,w którym ludzie nie znają pojęcia kłamstwa, aż nagle jeden facet wpada na ten pomysł. Niestety wykonanie niezbyt porywające. Wynudziłam się, a nie tego oczekuję od komedii w sobotę.

500 dni miłości Zaraz po wyżej wymienionym włączyłam ten. Bardzo mi się podobał - opowiada, jak tytuł wskazuje o 500 dniach miłości i niemiłości Toma i Summer. Bardzo fajny, nie jest taki sztampowy i przewidywalny. Miło mi sie oglądało.

Prawo zemsty Po opisie na filmwebie spodziewałam się czegoś super. Facet, któremu zamordowano żonę i córeczkę czuje się obudzony niskim wyrokiem dla sprawcy i ugodą, którą zawarł jego prawnik. Postanawia sam wymierzyć sprawiedliwość.Film bardzo mi się podobał, jednak na końcu był tak przesadzony, że popsuło to całe dobre wrażenie.
Stary 2010-02-07, 00:06   #2271
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Ciacho - okazało się całkiem fajną komedią Wcześniej nie słyszałam o tym filmie żadnych opinii, więc nikt nie nastawił mnie negatywnie czy pozytywnie, ale już po obejrzeniu dochodzą mnie słuchy, że ludziom się średnio podoba... Ja natomiast mogę powiedzieć, że bawiłam się na tym filmie świetnie i mojemu TŻ też się podobał Po prostu siedzieliśmy w kinie z roześmianą gębą przez prawie 2 godziny, a razem z nami całe kino było poskładane ze śmiechu, więc tym bardziej dziwią mnie te nieprzychylne opinie, bo po seansie odniosłam wrażenie, że ludziom się bardzo podobał Widocznie trafiłam na wesołe kino
Małaszyński w roli opóźnionego w rozwoju jest ZA***ISTY! Zagrał świetnie I nie rozumiem, czemu ludzie tak czepiają się Żmudy... chyba po prostu przykleiła sie do niej łatka wyniosłej paniusi, czy jeszcze coś innego, ale wg mnie zagrała dobrze
Podobało mi się też to, że film jest dosłownie przesiąknięty muzyką i każda piosenka jest świetnie dopasowana do danej sytuacji - czasami sam podkład muzyczny i obrazki na ekranie powodowały śmiech.
Podsumowując, fajna komedia, śmieszne teksty, dużo muzyki, dużo akcji i świetny Małaszyński (!!!). Miła zmiana po dennych i jednolitych polskich komediach romantycznych
A mi się nie podobał
Faktycznie Małaszyński był dobry bo to sztuka dla aktora dobrze zagrać debila
Bosak i Karolak też oki,Żmuda....cóż,beznadzi ejna,absolutnie nie pasowała do tej roli jak i do braci swoich.
Podobała mi się Liszowska ,nawet nie wiedziałam,że gra w tym filmie,cicho było na ten temat w mediach
Dam 7 ponieważ Stenka była odjazdowa,mała rola ale wymowna

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
no cóż......dołączam i ja
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 05:30   #2272
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Musze sie z toba zgodzic

AHA, WYrak, doczytalam sie (przypadkiem), ze wyrak to najmniejsza małpa na swiecie :P
Ze malpa wredna ze mnie, to bez watpienia, ale raczej przerosnieta

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
The invention of lying zapowiadało się ciekawie. Świat,w którym ludzie nie znają pojęcia kłamstwa, aż nagle jeden facet wpada na ten pomysł. Niestety wykonanie niezbyt porywające. Wynudziłam się, a nie tego oczekuję od komedii w sobotę.
Slyszalem o tym filmie podobne opinie i nie wiem czy go sobie nie odpuscic...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 08:52   #2273
mijjenka
Zakorzenienie

Zabójczy szept 6/10 nawet nawet...a te rysunki na ścianach, no a chłopiec zagrał lepiej niż nie jeden po szkole aktorskiej.

Ja Cię kocham,a Ty z nim 8/10 niezły był,nawet się wzruszyłam raz.

To konto nie istnieje.
mijjenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:05   #2274
EjjSenioritta
BAN stały

Parnassus - Byłam w kinie i muszę przyznać,że nie tego się spodziewałam i lekko przydługi moim zdaniem.W domu pewnie nie wytrzymałabym do końca filmu.

Amerykańska dziewczyn
a - film oparty na faktach.Matka 4 dzieci nawiązuje romans z 13latkiem,rodzi mu dzieci i trafia do wiezienia... 9/10

Uwaga kobiet
y - fajnie sie oglada.Troche przypomina mi Seks w wielkim miescie

Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidz
ą kobiet - swietny film.W ogladaniutylko troche przeszkadzal mi jezyk szwedzki .

Raj dla par - lekka,fajna komedia. 7/10
EjjSenioritta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:28   #2275
Camilla
Zakorzenienie

Surogaci typowe kino sensacyjne, w sumie pomysł twórcy mieli niezły, w połowie filmu można było się domyśleć o co chodzi. No i Bruce Willis po raz kolejny "ratuje świat". Daje 7/10

Księga Ocalenia mam mieszane uczucia, z jednej strony spodziewałam sie czegoś innego, wiecej akcji i dynamizmu, pomimo to oglądałam z zaciekawieniem, byłam ciekawa czy bohater dotrze do celu i jak bedą wyglądały jego dalsze losy. Film nieco trącił mi Mad Maxem 2. Końcówka troche mnie zaskoczyła, przede wszystkim to jakim sposobem była napisana księga. Generalnie uważam, że można obejrzeć, ale niekoniecznie w kinie. TŻ podsumował film "Co za pierdoły". Oceniam 6/10.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:36   #2276
eloania
Zadomowienie

Cytat:
Law Abiding Citizen - wreszcie cos innego, swiezego i dobrego. Polecam, dobra sensacja i ciekawe pomysly. I Butler 8/10
popieram, swietny film sensacyjny, warto obejrzec, ja bym dala nawet 10/10;]
Stary 2010-02-07, 13:12   #2277
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
As good as it gets - http://lepiej.byc.nie.moze.filmweb.pl/, niby filmweb poleca, ale ja sie wynudzilam za wsze czasy. Jack Nicolson, ktorego osobiscie nie bardzo trawie i Helen Hunt, opowiesc o wyalienowaniu, milosci, wiezi. nudyyyy tylko Greg Kinnear fajnie zagrał... 3/10
Oglądałam go dość dawno, ale pamiętam, że mnie sie podobał, zabawny i inteligentny.

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
SOLISTA - oparty na faktach dramat biograficzny o przyjaźni dziennikarza LA Times i utalentowanego muzycznie chorego na schizofrenię bezdomnego
Oglądałam niedawno, spodziewałam sie dobrego filmu, a rozczarowuje.. Taki mdły, nic w zasadzie nie można o nim powiedzieć. Opowieść, sama historia może i z potencjałem, ale wyszło kiepsko. Mnie nie wciągnął... 4/10

Dziś: 99 franków. Film francuski; młody, piękny i bogaty pracownik agencji reklamowej buntuje się przeciwko światu, który sam do niedawna tworzył. Świetny, dający do myślenia, a jednocześnie zabawny.. Nietuzinkowy, inny. Polecam zdecydowanie. 7/10

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2010-02-07 o 13:13
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 15:09   #2278
kas!a
Zakorzenienie

500 days of Summer / 500 dni miłości - pierwszy film o miłości od dłuższego czasu, który był realistyczny i który mi się podobał. Do tego jeden z moich ulubionych aktorów - Joseph Gordon-Levitt. 9/10.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 19:07   #2279
caarolaaa
Zakorzenienie

The fourth kind - 9/10, w miasteczku Nome (Alaska) dochodzi do tajemniczych zniknięć mieszkańców. Pewna psycholog, dr Abigail Tyler zauważa u swych pacjentów podobne objawy, które mogą mieć związek z tymi dziwnymi wydarzeniami. Świetny film dla kogoś kto wierzy w życie pozaziemskie, albo po prostu lubi taką tematykę. Na mnie zrobił ogromne wrażenie i przeraził mnie nie mniej niż 'Blair witch project'. Nakręcony w ciekawy sposób, na plus również gra aktorów. Nie ma 10 bo film nie jest oparty (prawdopodobnie) na faktach tak jak piszą i jak mówi o tym Milla Jovovich.

Odlot - 10/10, bajka o starszym uroczym panu, który wyrusza w podróż do Ameryki Południowej we własnym domu, do ktorego przywiązał masę kolorowych balonów. Bajka mnie oczarowała, a najbardziej rozbawił grubiutki dzieciaczek, Russell. Polecam !
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 19:08   #2280
Dorotka...
Rozeznanie

Księga ocalenia: W post-apokaliptycznym świecie, samotny bohater, Eli (Denzel Washington), strzeże księgi, która dostarcza wiedzy mogącej uratować ludzkość. Despota (Gary Oldman) z małego, prowizorycznego miasteczka planuje objąć w posiadanie księgę.

Zachęcona reklamami, w których tak było podkreślone, że film twórców Matrixa (a, że dla mnie Matrix zawsze już pozostanie arcydziełem ) postanowiłam obejrzeć. Spodziewałam się efektów specjalnych, pościgów, walki, strzelania i się pomyliłam, ale wcale nie jestem z tego powodu rozczarowana. Przede wszystkim filmu nie należy w żaden sposób porównywać do Matrixa. Końcówka zaskoczyła pozytywnie, uważam, że warto zobaczyć. Film z przesłaniem. Dobra rola Denzela i Oldmana. Mila Kunis jest śliczna, choć na zawsze już dla mnie zostanie Jackie z That 70's show film oceniam na 8/10.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości