|
|
#2251 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Ja oglądałam ostatnio dwa filmy. Sierociniec i Zmierzch. Sierociniec podobał mi się ze względu na niezwykłą atmosferę. Zmierzch też mi się podobał. Uwielbiam filmy o miłości pełnej namiętności ponad życie.
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
sherlock holmes - jakos nie bylam przekonana na poczatku, ale po obejrzeniu musze przyznac ze swietny, warto sie wybrac do kina
mimo ze czesto sie nudze i niecierpliwie jak film trwa ponad 1h30min, to tu chetnie obejrzalam ponad 2h. ;] mnostwo zabawnych sytuacji, dawno sie tak nie smialam na zadnym filmie;] swietnie dobrani aktorzy. ostastnia scena na moscie swietna. naprawde dobra rozrywka jak ktos chce sie odstresowac 10/10.next - troche starszy filmik z nicolasem cagem, jakos mam slabosc do tego aktora i uwielbiam z nim filmy. dobry film akcji, tez polecam. 9/10.
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
avatar zdecydowanie nie jestem zwolenniczką tego rodzaju filmów i bałam sie że to będa stacone dwie godziny. Niepotrzebnie. Film całkiem nie zły, faktycznie jest przewidywalny ale efekty robią swoje.Oczywiście w tym całym zamieszaniu nie mogło zabraknąć wątku miłosnego.Warto obejrzeć.
8/10
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
W poniedziałek widziałem "Wszystko co kocham" i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Chyba dawno nie widziałem tak dobrego filmu z naszego kraju.
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Ciacho - okazało się całkiem fajną komedią
Małaszyński w roli opóźnionego w rozwoju jest ZA***ISTY! Zagrał świetnie Podobało mi się też to, że film jest dosłownie przesiąknięty muzyką i każda piosenka jest świetnie dopasowana do danej sytuacji - czasami sam podkład muzyczny i obrazki na ekranie powodowały śmiech. Podsumowując, fajna komedia, śmieszne teksty, dużo muzyki, dużo akcji i świetny Małaszyński (!!!). Miła zmiana po dennych i jednolitych polskich komediach romantycznych
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps> a żart mu się nie udał totalnie...
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
The Burniing Plain - kolejny film Arriagi, twórcy Babel, 21 Gramms, i Amores Perros. W tej samej konwencji, trzymajacy w napieciu, polecam. http://www.filmweb.pl/f462258/Granic...o%C5%9Bci,2008 9/10
As good as it gets - http://lepiej.byc.nie.moze.filmweb.pl/, niby filmweb poleca, ale ja sie wynudzilam za wsze czasy. Jack Nicolson, ktorego osobiscie nie bardzo trawie i Helen Hunt, opowiesc o wyalienowaniu, milosci, wiezi. nudyyyy tylko Greg Kinnear fajnie zagrał... 3/10 |
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Taking Woodstock- nie tyle o festiwalu co o jego organizacji oraz zyciu, pasji, dylematach glownego bohatera i "gospodarza" imprezy jednoczesnie. Całosc srednia, bawila mnie postac matki Elliota, taki swojski klimat nadawala- 5/10.
Mne ne bolno- historia o milosci, ale nie komedia i nie romantyczna. Muzyka i ogolny klimat dawaly wyczuc Bałabanowa- ale to akurat na plus, mam do niego slabosc. Niezly, ale nie zachwyca- 6/10. Job, czyli ostatnia szara komorka- perypetie trzech przyjaciol, wszystko bez wiekszego ladu i skladu. Gagi rodem z bardzo brodatych dowcipow. Chyba gorzej byc nie moglo- 1/10. |
|
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
Wstręt -
Avatar - miły dla oka ![]() Parnassus - OK, ale spodziewałam się więcej. Rola Tony'ego była fajna Tylko czemu 'The Imaginarium of Dr. Parnassus' przetłumaczyli na 'Parnassus' Nic ta wersja nie mówi, a w oryginale miała.American Beauty - widziałam wcześniej, ale dawno, właściwie nie pamiętałam. Fajny! Yesmani naprawiają świat - Wszystko co kocham - cudowny klimat.
Edytowane przez just green Czas edycji: 2010-02-05 o 22:48 |
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie obejrzałam ten polecany dokument przeznaczone do burdelu i muszę powiedzieć, że spodziewałam się czegoś bardziej drastycznego. Nie był to zły film, ale jakoś myślałam, ze będzie trochę inny. 6/10
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
KSIĘŻNICZKA I ŻABA - fajna bajka nie tylko dla dzieci !
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
, paranormal acitvity, poslubiona-bollywood
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu zyjemy w czasach, gdzie w mediach (a takze w filmach) wszelkie granice zostaly juz przekroczone, epatowanie brutalnoscia (i innymi sferami zycia, np. seksem) jest na kazdym kroku, brutalne sceny pelne przemocy i zdjecia staja sie powszechne, stad nic nas juz tak nie szokuje, jak powinno, wszystko staje sie "normalne". Dlatego pierwsza mysl po obejrzeniu tego dokumentu jest: "spodziewalam sie czegos bardziej drastycznego". Dlatego ten dokument jest taki dobry - przekaz pozostal i dociera do widza, mimo braku drastycznych scen niepozostawiajacych niedomowien.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z resztą takie są nawet komentarze na filwebie (na dole, link). Ale mi się bardzo podobał, rzeczywiście otwiera oczy na pułapki polityki wolnorynkowej i korporacyjne przekręty w lekki, nieskomplikowany i momentami zabawny sposób. Bardzo odmienny od innych filmów kinowych, zrealizowany przy właściwie zerowym budżecie. Ja bym na Twoim miejscu poszła
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
SOLISTA - oparty na faktach dramat biograficzny o przyjaźni dziennikarza LA Times i utalentowanego muzycznie chorego na schizofrenię bezdomnego
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Ene, due, rabe,
Chinczyk gonil zabe, a zaba Chinczka, co z tego wynika? ![]() -------- Mama Mia! - sorry, ale odpadlem po pol godziny, wolabym juz miec robione leczenie kanalowe zebow bez znieczulenia, albo byc kopnietym w watrobe, niz to ogladac.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AHA, WYrak, doczytalam sie (przypadkiem), ze wyrak to najmniejsza małpa na swiecie :PLaw Abiding Citizen - wreszcie cos innego, swiezego i dobrego. Polecam, dobra sensacja i ciekawe pomysly. I Butler 8/10A pro pos, polecam wszystkim Planet Earth by BBC - cykl filmów przyrodniczych. Kazdy odcinek traktuje o innym ekosystemie. Najdrozszy film przyrodniczy w historii, wspaniel zdjecia, niesamowite ujecia, i narrator (David Attenbourough) - moze mnie lulac do snu
Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2010-02-06 o 23:02 |
|
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Sekretne okno- calkiem udany thriller, chociaz rozwiazanie bylo dosc przewidywalne, inaczej chyba musialoby to byc SF
Oczywiscie brawa dla J. Deppa- 7/10Nieustraszony- film z Jetem Li, dla fanow wschodnich sztuk walki. Historia chlopca, a potem juz mezczyzny, ktory postanowil byc niepokonany. Od razu zaznacze, ze nie lubie tego typu filmow, totez i ten nie przypadl mi do gustu. Sceny rodem z filmow z Chuckiem Norrisem, gdzie bohatera otacza kilku badz kilkunastu przeciwnikow, kazdy grzecznie czeka zeby oberwac po buzi po czym pada i najczesciej juz sie nie podnosi. Nie dla mnie - 4/10 Idioci- bohaterowie filmu idiotami nie sa, ale lubuja sie w udawaniu ze tak jest. Uwazaja sie za indywidualistow, ktorzy odrzucaja wszelkie konwenanse i nie sa zwiazani powszechnie przyjetymi zwyczajami. Jak jest naprawde, ile jest w tym prawdy, ile zabawy, a ile pozerstwa pokazuje dopiero konfrontacja z ich "normalnym" zyciem- 8/10. Edytowane przez dotka85 Czas edycji: 2010-02-09 o 12:22 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
The invention of lying zapowiadało się ciekawie. Świat,w którym ludzie nie znają pojęcia kłamstwa, aż nagle jeden facet wpada na ten pomysł. Niestety wykonanie niezbyt porywające. Wynudziłam się, a nie tego oczekuję od komedii w sobotę.
500 dni miłości Zaraz po wyżej wymienionym włączyłam ten. Bardzo mi się podobał - opowiada, jak tytuł wskazuje o 500 dniach miłości i niemiłości Toma i Summer. Bardzo fajny, nie jest taki sztampowy i przewidywalny. Miło mi sie oglądało. Prawo zemsty Po opisie na filmwebie spodziewałam się czegoś super. Facet, któremu zamordowano żonę i córeczkę czuje się obudzony niskim wyrokiem dla sprawcy i ugodą, którą zawarł jego prawnik. Postanawia sam wymierzyć sprawiedliwość.Film bardzo mi się podobał, jednak na końcu był tak przesadzony, że popsuło to całe dobre wrażenie.
|
#2271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie Małaszyński był dobry bo to sztuka dla aktora dobrze zagrać debila ![]() Bosak i Karolak też oki,Żmuda....cóż,beznadzi ejna,absolutnie nie pasowała do tej roli jak i do braci swoich. Podobała mi się Liszowska ,nawet nie wiedziałam,że gra w tym filmie ,cicho było na ten temat w mediach![]() Dam 7 ponieważ Stenka była odjazdowa,mała rola ale wymowna ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Slyszalem o tym filmie podobne opinie i nie wiem czy go sobie nie odpuscic...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Zabójczy szept 6/10 nawet nawet...a te rysunki na ścianach, no a chłopiec zagrał lepiej niż nie jeden po szkole aktorskiej.
Ja Cię kocham,a Ty z nim 8/10 niezły był,nawet się wzruszyłam raz.
|
#2274 |
|
BAN stały
|
Parnassus - Byłam w kinie i muszę przyznać,że nie tego się spodziewałam i lekko przydługi moim zdaniem.W domu pewnie nie wytrzymałabym do końca filmu.
Amerykańska dziewczyna - film oparty na faktach.Matka 4 dzieci nawiązuje romans z 13latkiem,rodzi mu dzieci i trafia do wiezienia... 9/10 Uwaga kobiety - fajnie sie oglada.Troche przypomina mi Seks w wielkim miescie ![]() Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - swietny film.W ogladaniutylko troche przeszkadzal mi jezyk szwedzki . Raj dla par - lekka,fajna komedia. 7/10 |
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Surogaci typowe kino sensacyjne, w sumie pomysł twórcy mieli niezły, w połowie filmu można było się domyśleć o co chodzi. No i Bruce Willis po raz kolejny "ratuje świat". Daje 7/10
Księga Ocalenia mam mieszane uczucia, z jednej strony spodziewałam sie czegoś innego, wiecej akcji i dynamizmu, pomimo to oglądałam z zaciekawieniem, byłam ciekawa czy bohater dotrze do celu i jak bedą wyglądały jego dalsze losy. Film nieco trącił mi Mad Maxem 2. Końcówka troche mnie zaskoczyła, przede wszystkim to jakim sposobem była napisana księga. Generalnie uważam, że można obejrzeć, ale niekoniecznie w kinie. TŻ podsumował film "Co za pierdoły". Oceniam 6/10. |
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
popieram, swietny film sensacyjny, warto obejrzec, ja bym dala nawet 10/10;]
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś: 99 franków. Film francuski; młody, piękny i bogaty pracownik agencji reklamowej buntuje się przeciwko światu, który sam do niedawna tworzył. Świetny, dający do myślenia, a jednocześnie zabawny.. Nietuzinkowy, inny. Polecam zdecydowanie. 7/10 Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2010-02-07 o 13:13 |
||
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
500 days of Summer / 500 dni miłości - pierwszy film o miłości od dłuższego czasu, który był realistyczny i który mi się podobał. Do tego jeden z moich ulubionych aktorów - Joseph Gordon-Levitt. 9/10.
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
The fourth kind - 9/10, w miasteczku Nome (Alaska) dochodzi do tajemniczych zniknięć mieszkańców. Pewna psycholog, dr Abigail Tyler zauważa u swych pacjentów podobne objawy, które mogą mieć związek z tymi dziwnymi wydarzeniami. Świetny film dla kogoś kto wierzy w życie pozaziemskie, albo po prostu lubi taką tematykę. Na mnie zrobił ogromne wrażenie i przeraził mnie nie mniej niż 'Blair witch project'. Nakręcony w ciekawy sposób, na plus również gra aktorów. Nie ma 10 bo film nie jest oparty (prawdopodobnie) na faktach tak jak piszą i jak mówi o tym Milla Jovovich.
Odlot - 10/10, bajka o starszym uroczym panu, który wyrusza w podróż do Ameryki Południowej we własnym domu, do ktorego przywiązał masę kolorowych balonów. Bajka mnie oczarowała, a najbardziej rozbawił grubiutki dzieciaczek, Russell. Polecam !
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Księga ocalenia: W post-apokaliptycznym świecie, samotny bohater, Eli (Denzel Washington), strzeże księgi, która dostarcza wiedzy mogącej uratować ludzkość. Despota (Gary Oldman) z małego, prowizorycznego miasteczka planuje objąć w posiadanie księgę.
Zachęcona reklamami, w których tak było podkreślone, że film twórców Matrixa (a, że dla mnie Matrix zawsze już pozostanie arcydziełem film oceniam na 8/10.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

mimo ze czesto sie nudze i niecierpliwie jak film trwa ponad 1h30min, to tu chetnie obejrzalam ponad 2h. ;] mnostwo zabawnych sytuacji, dawno sie tak nie smialam na zadnym filmie;] swietnie dobrani aktorzy. ostastnia scena na moscie swietna. naprawde dobra rozrywka jak ktos chce sie odstresowac

ps> a żart mu się nie udał totalnie...