|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
BAN stały
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
![]() Widzialam to na wlasne oczy u znajomych, bo uzywali u pierwszego synka od narodzin do prawie 2 lat. I szczerze powiem, ze zawsze mnie serce bolalo widzac, jak zawijaja tego serdelka w nieruchoma mumie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2253 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jasna sprawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wizualizacje z relaksem między skurczami ćwiczyliśmy w SR, ale wątpię czy będę w stanie wyobrażać sobie łąkę i szumiący strumyczek w takim momencie ![]() Cytat:
![]() To idę rozłożyć się z prasowaniem przy ddtvn, będę do Was zaglądać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Katarzynko dzieki za te cenne wiadomosci ![]() -------------------- Dzien dobry! Maz juz z rana sie zerwal i pojechal grac w golfa, a ja mam powolny poranek. Wczoraj dlugo bylismy u znajomych i po powrocie padlam jak mucha. Juz nie dla mnie takie dlugie nasiadowki ![]() Dzisiaj chce troche jeszcze poprac. A! udalo nam sie wymienic ten ochraniacz na materac ![]() ![]()
![]() |
#2255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sama nie wiem co miałabym notować, bo to chyba nie są takie typowe skurcze bo mnie tak kurczy tylko dół brzucha a nie cały - tak ciągnie jakby nagle ważył 100 kg i trzyma dość długo 9choć oczywiście nie wiem czy to długo czy mi się tak wydaje ![]() i w myśl założenia, że jak przyjdą skurcze to będe tego pewna - żyję normalnie i się nie stresuję jeśli chodzi o poród to nie jest to najgorsze tylko najlepsze ![]() ![]() Cytat:
![]() jak mnie coś boli to nie znoszę żadnego tulenia ani głaskania moze to brutalne, ale potrzebuję go do pomocy czysto technicznej (podanie wody, pomoc przy zmianie pozycji, czy sikaniu) i oczywiście chcę żeby pierwszy zobaczył nasze maleństwo i przeciął pępowinę, ale żadnego masażu nie zniosę ![]() oczywiście już mu o tym mówiłam , więc jest świadomy czego od niego oczekuję w trakcie samego porodu, bo później jego pozycja się poprawi ![]() u nas ładna pogoda i na 12 jedziemy na koniki - tzn małż jedzie, a ja się będę dotleniać i relaksować - chyba w stajni nie zacznę rodzić - tak straszę biednego męża ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cie zawalila wiadomosciami........tylk o ciekawe jak bedzie naprawde ![]() Cytat:
![]() jakby to rzec moj małż nie jest zbytnio zadowolony z koloru- bo mowi ze ja mam chyba bzika na tym punkcie-sypialnia w podobnym kolorze, posciel do lozeczka tez i jeszcze wozek.....ale nia ma wyjscia musi mu sie spodobac ![]() ![]() no wlasnie nie wiem co to bylo........dzisiaj jak narazie sucho.....moze to rzeczywiscie byla gesta wydzielina i pozbijala sie w takie grudki..... dobrze ze w piatek mam wizyte -gin zajrzy w podwozie i bedzie widzial co tam sie dzieje...... Witam w sloneczny jak narazie poranek ![]() jak pogoda sie utrzyma to pewnie posiedze chwile na slonku ![]() poki ci planow nie ma........tż wlasnie wstal po 12 godzinach snu ![]() ostatnio jakos od tygodnia mam wieczorem strasznie twardy brzuch i jakis wielki tzn. wiekszy niz w dzien.....i czasem boli mnie w dole brzucha.....to chyba tez jakies skurcze....... ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to bez względu na pozycję mnie tak łapie i trzyma ... potem puszcza i za jakiś czas znów i to nie jest takie kurczące raczej rozszerzające - mam wrażenie, że to dzidziuś się wciska niżej do miednicy mniejszej i mnie tak rozciąga, ale sama już nie wiem w tym czasie brzuszek jest twardy, ale nie kurczy się ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie naklejki? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z czopem to się zdziwiłam, bo on blokuje szyjkę i może nie odejść? ![]() I czytałam, że zielony lub brązowy kolor wód (od smółki) świadczy o niedotlenieniu malucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tym bujaniu to gdzieś czytałam, nie wiem, ile w tym prawdy ![]() Cytat:
![]() Droga ta impreza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
w końcu ładna pogoda do nas zajrzała, choć przez okno widzę, że strasznie mocno wieje, ale słoneczko ładnie świeci a chmurek nie ma ![]() Cytat:
![]() 34 kg. dobrze napisane, czy może błąd w druku o jedną cyferkę ? ![]() jeśli to prawda to chylę czoła ja przerobiłam tylko 3 kg ale robiłam sama i partiami, niestety późno zaczęłam i dodatkowo musiałam czekac aż mi się choć trochę zamrożą żeby przesypać do woreczków ![]() a potem czasu mi już zabrakło na resztę Cytat:
![]() ale z drugiej strony, np masarz może pomóc ![]() kobiety nam mówiły, że w czasie porodu zmienia się nasze podejście co do spraw które były dawniej oczywiste ![]() także ja swojemu nic nie mówię, bo moze się okazać, że właśnie będę chciała miziania ![]() Cytat:
![]() co do czopa to słyszałam to samo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja siebie też ![]() ![]() A przypomniało mi się jeszcze, że położna nam opowiadała, że podobno wiele kobiet podczas porodu wymiotuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale faktycznie sie wystraszyłam, bo to był moment mojej nieuwagi, ale byliśmy w lesie, więc od razu musiałam wstać i wsiąść na konia, zeby wrócić... teraz oczywiście jeździć nie będę, bo jak to małż mówi koń by nie dał rady pod takim ciężarem ![]() miłego dnia mamusie...
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet sobie nie wyobrażam ile to jest ![]() ![]() a winko to samo truskawkowe, czy jeszcze z jakimś wkładem ? Cytat:
![]() idę na śniadanko bo tracę siły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta kolezanka co u mnie byla w piatek powiedziala mi ze mam bardzo nisko brzuch juz......moze to stad ze mala miala juz 3 tygodnie temu bardzo nisko glowke i teraz jest jeszcze nizej ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- aa i dzis zauwazylam ze mam bardzo opuchnieta twarz.....nawet tż zauwazyl ze jakas inna jestem ....... czyzbym zaczynala sie zmieniac po twarzy?
![]() |
#2265 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() ja znow nie mam sily ![]() ide sie kapac a potem jade do castoramy i do jyska, potem obiadek, potem na dni morza z synkiem a potem musze nauczyc go roli do przedstawienia ![]() Cytat:
![]() ja biore tylko jedne - takie co beda sie nadawac pod prysznic po co mi kapcie w lipcu ![]() Cytat:
![]() a ze nie robia masazu szyjki to sie ciesz bardzo bo to boli bardziej niz sam skurcz mi raz tak masowala, ze nie wytrzymalam zlapalam ja za reke i wyciagnelam ja z siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() cos mialam jeszcze napisac ale zapomnialam........no nic to lece milego dnia dziewczynki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc wiecie, bez zadnej umowy itp 100% nie mam... Cytat:
![]() ![]() Mnie by szum rzeczki nie ukoił.Ja mialam na mysli zeby miec wizje prawie bezbolesnego porodu,prawie przyjemnego i mocno pragnąć jaknajszybciej ujrzec dzieciatko. Cytat:
Cytat:
ja tak tylko uslyszalam, ale jak mi odejdzie to i tak bede do niej dzwonic pomimo ze tak powiedziala. Musze poczytac o tej pierwszej oddanej kupce w brzuchu, czy to się wiąze z niedotleniem czy jest jeszcze inna sytuacja w której wody zmieniaja kolor. Cytat:
i ja dzis rozleniwiona ale obiadek zrobie a potem nie wiem...slodkie lenistwo. O nieeee, pranie zaraz wstawie bo u nas slonko ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Pospałam dzisiaj do 10 ![]() ![]() Mamy srodek czerwca a pogoda jak w listopadzie...brrr Ja dzisiaj obiadku nie gotuje ![]() ![]() ![]() ![]() A co tam u Was mamuski? Jakie plany na niedziele? ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Wojtusia widzę Cie ![]()
![]() |
#2268 |
BAN stały
|
Witajcie mamusie
![]() ![]() wczoraj mąż łóżeczko poskładał ja założyłam ochraniacz i materac i tak się śmiejemy że Amelka zobaczyła że można wychodzić to się szkuje... we wtorek mam wizytę, mam nadzieję że się nic nie dzieje. tylko we wtorek mąż wyjeżdża do Poznania na szkolenie i wraca w środę i też do ![]() no i wczoraj jak szliśmy się kąpać to znaleźliśmy nowe rozstępy ![]() to się pożaliłam, dziś się nigdzie nie ruszam - miałam ochote pojechać do herbaciarni ale chyba sobie odpuszczę przy obecnym stanie rzeczy... miłego dnia mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba tez kupie klapki pod prysznic i wezme tylko jedne-zadnych kapci..... Cytat:
![]() a u nas slonecznie- wysylam troszke slonka do ciebie ![]() ja planow nie mam- a bylyby fajne bo mielismy okazje jechac moim bratem do Czech nad wode......ale moj tż musi jechac o 17.00 gdzies swojego tate zawiezc i dupa blada!! zla jestem!!
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
a dziękuję za zauważenie
![]() a lenia mam ostatnio i nie chce mi sie pisać ![]() Od kilku dni dłonie mi puchną i mrowieją strasznie,az bola mnie cały czas, stopy troche też. Ginka zlecila mi zrobienie dosatkowych badań, ide we wtorek je zrobić. A Ty jak tam? wszystko ok? staram sie czytac wątek, ale duzo tego i zdarza mi sie przeoczyc cos. U mnie pogoda taka jak i u ciebie, chociaz teraz przestało padać i troszke slonce wyszło. PS. avatarek fajny, aż nie poznałam cie, bo przyzwyczajam sie troche do avatarów ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-06-14 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
a mnie znowu coś we fredce kłuje
![]() megi co u ciebie??
#2273 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, ja tylko na chwilkę. U nas wszystko ok, wczoraj wysprzątałam całe mieszkanie i nic nawet brzuch mnie nie bolał
![]() ![]() ![]() ![]()
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie szalej zbytnio z ta aktywnoscia ![]()
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Cass nie poznałam Cię
![]() przez sekundę się zastanawiałam co to za nowa mamusia ![]() najśmieszniejsze, że nie jestem w stanie powiedzieć jaki miałaś wcześniej avatarek, ale na pewno inny ![]() a u mnie piękna pogoda, tylko bardzo, ale to bardzo wietrznie, pranie prawie już suche i drugie w pralce się już pierze (trzeba korzystać, bo jutro ma znowu padać ![]() stópki mnie bolą, ale obiadek zrobiony, truskaweczki też ![]() ![]() teraz będzie akcja słoiki ![]() póki co leżę sobie i objadam się teraz arbuzem na zmianę z czereśniami, do truskawek mam chwilowo wstręt ![]() frekwencja widzę nadal mizerna ![]()
![]() |
#2276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dziekuje, własnie troszkę słonka wyszło ![]() Cytat:
![]() Odwiedzaj nas jak najczęściej ![]() Jakie badania zleciła Ci ginka? Wspólczuje opuchlizny ![]() ![]() U mnie wszystko dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() Ale zrobiłam Wam psikusa z tym avatarkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
BAN stały
|
cass, wcześniej też był bocianek i jak zobaczyłam tego to się zaczęłam zastanawiac kto to nowy pisze
![]() mnie dziś boli jak na okres i to dość często, brzuszek twardy ale nie wiem czy to Amelka się wypycha czy co??? dość mam bo ostatnio dobrze się czułam. jutro dzwonię do gin może się uda przełożyć wizytę z wtorku wolę wiedzieć co i jak zanim mąż wyjedzie na te 2 dni. jakby co to go nie puszczę ![]() dawno się tak źle nie czułam, mam nadzieję że to chwilowe |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Ale dzisiaj pospałam, wstaliśmy o 12 - Bartuś też...Nidy się to nie zdarzyło. Widocznie pogoda na niego tak zadziałała. Bo u mnie to powód znany, wczoraj do 3 byłam trzeźwa jak świnia i nie było mowy, zebym zasnęła. Dopiero wypadek-przypadek na tvn turbo mnie uśpił... Właśnie byli teściowie przejazdem, bo jechali gdzieś na imieniny. Teraz biorę się za obiadek a potem leniuchowanie ![]() U nas słoneczko i wiatr, nie jest za ciepło, ale chociaż nie pada... Dziękuję, za życzonka zdrówka dla Małża, przekazałam, ale bez całusów... ![]() On cały czas uważa, że ma chore oskrzela przez to okno w nocy, tzn. że ja otwierałam bo umierałąm z gorąca a on marzł... ![]() A dzisiaj spalismy osobno, żeby nie kisic się z chorodupkiem w jednym pokoju i spało się super - tak wyyygodnie ![]() Trzymajcie się w dwupakach, odezwę się później ![]()
#2279 |
BAN stały
|
to się pochwalę naszym łóżeczkiem
Zdjęcia-0034.jpg Zdjęcia-0035.jpg Zdjęcia-0036.jpg Zdjęcia-0037.jpg nie takie ładne jak wstawiała któraś z was ale póki nie mamy własnego kąta to i tym samym Amelka z nami musi się męczyć. no i sory za jakość. robione telefonem Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-06-14 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.