|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2
Cytat:
![]()
|
|
#2252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() A Wam wszystkim mocno dziękuje za kciuki-dzięki temu nie mam jeszcze karty u psychiatry ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Horo-gdzie ten niebieski topik kupiłaś który masz na zdjeciu i jaki to rozmiar. Może przez internet? Popatrzyłam troszkę za topikami w sklepach i jakoś nie ma wyboru ,a ja musze sobie sprawić do operacji. Będę musiała chyba do Maximusa skoczyć bo gdzie indziej nie znajdę .
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc tak - witaj w gronie szczęśliwych posiadaczek żelek Co do piersi - rozumiem, że nie planujesz (więcej ) dzieci... Tak umieszczone implanty często uniemożliwiają karmienie piersią![]() Druga sprawa - polemizowałabym jednak z twoim dr na temat tej naturalności . Implant pokryty warstwą mięśni wygląda bardziej naturalnie - zwłaszcza w przypadku impl. okrągłych.Ponadto umieszczanie impl. anatomicznych pod gruczoł wiąże się ze zwiększonym ryzykiem ich obrócenia! - przecież one nie są niczym utrzymywane we właściwym położeniu! - tak więc koniecznie musisz nosić staniczki i proszę nie masuj piersi - przynajmniej przez okres 1 m-ca (bo wtedy wytwarzają się torebki łącznotk., choć ich przebudowa trwa nawet do roku, a nawet dłużej - torebki można zatem przyrównać do blizny). W ogóle z tymi masażami to się wstrzymaj do czasu, aż lekarz pozwoli - ale i tak będziesz je mogła masować jedynie z góry na dół. Kolejny minus - przy twoich, bądź co bądź, dużych implantach umieszczonych pod gruczołem istnieje niestety duże prawdopodobieństwo, że po jakimś czasie piersi ci się bardzo mocno obniżą (bo de facto żelki nie są niczym przytrzymywanePlusy umieszczenia żelek pod gruczołem - łatwiejsze zadanie dla chirurga plastyka, mniejsza bolesność, krótszy okres rekonwalescencji - czyli szybszy powrót do wykonywania normalnych czynności To tak na tyle
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-10-24 o 22:16 |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jestem ogromnie wdzięczna pani dr, że usunęła tę małpę -zwłaszcza, że to gruczolak (czego nie wykazała BAC - być może radiolog nie trafił w zmianę ). Wiem, że to nowotwór łagodny, ale z racji tego, że rak piersi strawił 3 kobiety z mojej rodziny jestem ostrożna. Tym bardziej, że u mojej ciotki rozpoznano też łagodnego gruczolaka, nie wycieli, kazali monitorować, po jakimś czasie wprowadzili łagodną chemię i się paskudztwo w końcu uzłośliwiło i po 3 m-cach ciocia 'poszła do piachu'Remont - ty mnie lepiej nie pytaj - już nomalnie szału dostaję. Pracownicy, mimo iż bardzo dokładni, robią wszystko w żółwim tempie ), bo już się fundusze skończyły (i to obecnie spędza mi sen z powiek ). Teraz musimy z mężulkiem harować ze zdwojoną siłą, co by się trochę odkuć finansowoI do tego wszystkiego Adrian złapał grypę - od dwóch dni z gorączką 40 st, całymi dniami śpi, zero apetytu, bolą go mięśnie, ledwo trzyma się na nogach . Więc siedzę z nim w domku i go leczę. Mam nadzieję, że obędzie się bez nadkażenia bakteryjnego i antybiotykuMya - a dlaczego miałabym o Was zapomnieć . Jesteście fantastyczne dziewczyny i lubię z wami 'spędzać' czas . No i miło mi bardzo, że kochacie dr Listopadową (bardzo mi się podoba te określenieEdytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-10-24 o 01:12 |
|
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . Kochana, ale żeś mnie zaskoczyła![]() . Ja przez 2 tyg. leżałam jak kłoda i biadoliłamAle to super ![]() klask i:. Świetnie---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]() i to ode mnie . Przecież mówiłam Ci, że masz nie dźwigać, bo większego pasztetu narobiszEdytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-10-24 o 01:13 |
||
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tyle że duża.Dlatego że taka lekka zapakowałam ją sama-jednak okazało się że przeliczyłam siły. I od tego wyciągania ręki musiałam sobie ponaciągać coś . I uważm już teraz z przesadą na to co robięBuziaczki dla chorego Adrianka-niech szybko wraca do zdrówka. I trzymam kciuki za parapetówkę w listopadzie-może urodzinki zrobisz już w nowym mieszkanku. Zmykam -elektryczna podusia czeka w łóżeczku.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-10-24 o 01:40 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulka,
a jak Ty masz umieszczone implanty? pod miesień czy pod gruczoł?
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
No to nie wiem... Mnie doktor powiedział, że w moim przypadku pod gruczoł będzie lepiej mimo,że pod mięsień robi bardzo często. I że to w karmieniu nie przeszkadza...
Dodatkowo mówiłam mu., że prowadzę bardzo aktywny tryb życia dużo ruchu itp. Zapewniał, że to nie ma znaczenia. Edytowane przez KISI_72 Czas edycji: 2009-10-24 o 09:31 |
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umieszczenie pod gruczoł wyklucza karmienie piersią, tak prynajmniej mowili wszyscy dr i pracownicy w klinikach gdzie dowiadywalam się o op A do tego, jeśli prowadzisz tak aktywny tryb zycia, to w przypadku implantow anatomicznych na długo "wypadnuiesz z obiegu" w zwiazku z ryzykiem przekręcenia się implantów Musisz bardzo na siebie uważać kochana może dr po prostu "poleciał na łatwiznę" ???
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
Skopiowałam ze strony:
http://www.egocentrum.pl/index.php3?kat=6&art=177 Wy wszystkie jesteście szczupłe i macie mało skóry. Pewnie to ma znaczenie. Ja mam solidną figurę i jestem dość masywna. Urodziłam już dzieci i miałam duży mięsień gruczołu i opadnięty biust. Włożenie implantu pod mięsień groził mi brzydkim efektem duży biust ze zwisającym z przodu nie wiadomo czym... Nigdzie nie słyszałam, że nie można karmić. Nie planuję ciąży, ale nigdy nie mów nigdy... Myślę, że każda kobitka powinna zaufać lekarzowi. Myślę, że specjaliści wiedzą co robią!!!! A do nas należy wybór do kogo iść!!! A to info ze strony: Implant piersi może być umieszczony: a) pod gruczołem czyli nad powięziš mię�niowš (cienka błonka nad mię�niami), poniżej tkanki gruczołowej zalety:
wady:
b) pod mię�niem piersiowym większym (ang. subpectoral), czyli na �cianie klatki piersiowej, w czę�ci górnej poniżej mię�nia piersiowego większego, a w czę�ci dolnej pod gruczołem lub pod powięziš lub pod skórš zalety:
wady:
Każdy do�wiadczony chirurg plastyczny wierzy, że jego technika umiejscowienia protezy jest najlepsza (np. cięcie pod pachš, implantacja pod mię�niem). Nie można jednoznacznie powiedzieć, że protezy pod gruczołem lepiej wyglšdajš niż pod mię�niem. Każda pacjentka jest indywidualna i wymaga odpowiedniego doboru protez, cięcia operacyjnego oraz miejsca umieszczenia protez. Jedynym sposobem, aby się o tym przekonać byłoby włożenie u jednej pacjentki protez pod mięsień z jednej strony, a z drugiej - pod gruczoł. Niemniej jednak trzeba pamiętać o kilku regułach podczas planowania zabiegu. Umieszczenie protezy pod mię�niem jest metodš z wyboru u pacjentek bardzo szczupłych, z niedorozwojem tkanki gruczołowej, cienkš skóra, po intensywnym odchudzaniu U kobiet aktywnych sportowo, z odpowiedniš ilo�ciš tkanki gruczołowej należy umieszczać protezę pod gruczołem. Umieszczenie jej pod mię�niem spowoduje uwidocznienie się górnej granicy implantu podczas ćwiczeń napinajšcych mięsień piersiowy Proteza włożona pod gruczoł stanowi sposób korekcji niewielkiego stopnia opadania piersi bez dodatkowych blizn na skórze gruczołu piersiowego (tzw. zabieg mastopeksji - podniesienia piersi). Umieszczenie protezy pod mię�niem spowoduje wytworzenie tzw. efektu podwójnych piłek (ang. double bubble) - jedna z nich to siedzšcy sztywno implant, a druga to opadnięta pier� niejako zwisajšca z implantu Wszystkie szczegółowe informacje dotyczšce zabiegu pacjentka może uzyskać od konsultanta w IQ Medica - Bezpłatnego Doradcy Chirurgii Plastycznej. Dzięki kontaktowi z pacjentka dowiaduje się wszystkiego co powinna wiedzieć przed operacjš tzn.: informacja o implantach (kształt, wypełnienie, powierzchnia, profil), możliwych liniach cięć, miejscu umieszczenia implantu i o ewentualnych powikłaniach. Dodatkowo uzyskuje gwarancję wykonania zabiegu w najlepszej klinice przez najlepszego chirurga plastyka. |
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry wszystkim żelkom
powiedzcie mi czy ja nie mam autostrady? i jak mięsien pusci,żelek wyskoczy do przudu to piers zrobi sie bardziej okragła? na ten moment mam wrazenie, że sa spiczaste....
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zaglębialam się w czytanie tego eszystkiego, tylko po prostu słuchalam doktorków Wytlumaczyl to tym, żebym za parę lat nie przyleciała znowu się kroić, bo piersi opadną ![]() ).I jeszcze efekt podwójnej piersi... to tylko, gdyby dr naprawdę źle dopasował implant do piersi i byłby on zdecydowanie za mały, zeby te piers wypelnić. Ale nie martw sie na zapas... staniczki, staniczki i ... musi być dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
one się dopiero ułożą i przestrzegaj zaleceń dr, zwlaszcza to noszenie pasa - da pożądany efekt
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2009-10-24 o 10:17 |
||
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
A propos karmienia piersią:
Jedynie w technice cięcia na obwodzie brodawki oraz implantu włożonego pod gruczoł kanaliki mlekowe mogą zostać uszkodzone, co może prowadzić do problemów z karmieniem. Pozostałe techniki operacyjne nie wpływają na zdolność karmienia. |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slyszalam inaczej, ale.. juz po, wiec nie ma co polemizować moze to ja byłam źle poinformowana
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2009-10-24 o 11:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kochana
wiem, ze ja nie miałam
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2009-10-24 o 11:05 |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. A dlaczego miałabym chcieć kogoś mordować
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja nie chce polemizować, ale same wiecie, że to forum wiele Pań traktuje jako skarbnicę wiedzy. Nie ma nic bardziej miarodajnego niż opinie innych pacjentek
Jedynie te usuwanie guzów stanowi niebezpieczeństwo, ale tak czy owak to trzeba było zrobić.Mamy w Polsce dobrych chirurgów i myślę, że można im zaufać. A jakie będą efekty same zobaczymy na własnej skórze. Ja dużo czytałam przed operacją. Ale wydaje mi się, że najwięcej rozterek jest zaraz po... Potem jak już wszystko wygląda ładnie nie ma strachu i nerwów. Ja jedynie boję się teraz o te wyniki histopatologii. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Agnes dostałaś leki przeciwzapalne??? Jeśli masz temperaturę zgłoś się do swojego lekarza!!! |
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=listopadowa80;14892 012]Nie będę już nic dopisywać - no oprócz tego, że całkowicie zgadzam się z Horo
Tak, ja też się z wami zgodzę. Doktor też powiedział, że 335g to jest ostatni możliwy rozmiar, który nie będzie u mnie wisiał. Każde większe byłyby opadnięte po czasie. |
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie chciałam Ciebie urazić Ale z ta naturalnościa to Ci doktorek trochę zamieszał
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=KISI_72;14892077]
Cytat:
. A wynikami bad. hist-pat. się nie martw, na pewno wszystko będzie ok |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z sercem to tak: wizyte mam umowiona na poniedzialek u jakiegos prywatnego lekarza .. pani z sekretariacie powiedziala ze bedzie mozna zrobic potrzebne badania .. a doszlam do wniosku ze nie powiem mu o zadnej strunie.. zobaczymy czy on to wykryje czy jest na tyle dobry.. i powiem mu, zeby napisal w rozpoznaniu cos na temat operacji .. i wysle to doktorowi.. a jak odpisze (jak zaluzmy badania wyjdą ok) ze anestezjolog dalej sie nie zgadza to... niewiem bede szukac gdzie indziej... ale chce to zrobic jak najszybciej ! Dodam ze mam jeszcze umowiona wizyte u innego kardiologa w czwartek .. ale niewiem czy isc tez do niego mam nadzieje ze nie załamie się po poniedzialkowej wizycie.. Napewno znam relacje Dziewczyny czy slyszalyscie cos moze o klinice Art&Med w Krakowie- lekarz Tomasz Kasprzyk ![]() |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy slyszeli same pozytywne opinie
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Kisi - my tu nie robimy z siebie ekspertek z dziedziny chirurgii plastycznej
, przekazujemy poprostu wiedzę zdobytą od chirurgów plastykówProblemy z karmieniem mogą być niestety następstwem zarówno umieszczenia impl. przez cięcie otoczkowe (uszkodzenie nerwów, naczynek krwionośnych, przewodzików mlecznych), jak i umieszczenia impl. pod tk. gruczołową (ucisk na tk. gruczołową) Warte poczytania: http://www.breastimplants4you.com/br...plications.htm http://www.domlekarski.pl/chirurgia_piersi http://www.broma.pl/powiekszenie_piersi.html ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Aniu, jeśli jest taka możliwość to skorzystaj z porad tych dwóch kardiologów Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-10-24 o 12:19 |
|
|
|
|
#2277 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), a w Twoim przypadku musisz bardzo się oszczędzać nie ma co oceniac, bo nie widzialysmy Twojego nowego nabytku mam nadzieje ze za niedlugo ukazą się fotki ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
tylko na stronce "znany lekarz" sa o nim opinie .. a tutaj w SKARBNICY WIEDZY nie ma nic .. ![]() mieszkam w krakowie a dopiero teraz wiem ze jest podobno dobry lekarz w moim miescie |
||
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dr Kasprzyk:
http://www.beautywpolsce.com/forum/v...hp?f=13&t=3086 http://www.beautywpolsce.com/forum/v...p?f=45&t=10014 http://www.beautywpolsce.com/forum/v...hp?f=45&t=5051 Ponadto w GZ jest sporo zdjęć od dr Kasprzyka - bardzo ładne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

Ja jestem po... i trochę cierpię
, ale nie jest tak źle.
) dzieci... Tak umieszczone implanty często uniemożliwiają karmienie piersią
. Implant pokryty warstwą mięśni wygląda bardziej naturalnie - zwłaszcza w przypadku impl. okrągłych.
bo my też Cię tu wszystkie ogromnie kochamy
. Jestem ogromnie wdzięczna pani dr, że usunęła tę małpę -zwłaszcza, że to gruczolak (czego nie wykazała BAC - być może radiolog nie trafił w zmianę
klask i:. Świetnie

zalety:
zalety:

bede szukac gdzie indziej... ale chce to zrobic jak najszybciej ! 
mam nadzieje ze za niedlugo ukazą się fotki
zaskoczyłaś mnie ale bardzo pozytywnie